معرفی Motorola Razr 60 و Motorola Razr 60 Ultra – فلیپ‌فون‌هایی با ظاهر کم‌نظیر

نمایش خبر

تاریخ : 1404/2/5        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، گوشی تاشو Foldable Phone ، موتورولا Motorola
واحد خبر mobile.ir : کمپانی موتورولا روز پنجشنبه 24 آوریل 2025 (4 اردیبهشت 1404) از نسل جدید گوشی‌های تاشوی عمودی خود پرده برداشت. این نسل شامل Motorola Razr 60 و Motorola Razr 60 Ultra است که در آمریکا با عناوین Motorola Razr و Motorola Razr Ultra وارد بازار خواهند شد. هر دو گوشی از نمایشگر داخلی LTPO OLED، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و تکنولوژی شارژ بی‌سیم بهره می‌برند. البته بدیهی‌ست، ورژن اولترا از لحاظ مشخصات بالاتر بوده و به قدرتمندترین تراشه حال حاضر بازار، سه دوربین 50 مگاپیکسلی و باتری حجیم‌تری مجهز شده، در حالی که نسخه عادی گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری به حساب می‌آید. در ادامه با معرفی کامل این دو دیوایس ما را همراهی کنید.

Motorola Razr 60 Ultra

بدون تردید، نخستین چیزی که در نگاه به Motorola Razr 60 Ultra جلب توجه می‌کند، طراحی و رنگ‌پردازی کم‌نظیر – و شاید گفت بی‌نظیر – آن است. این گوشی در چهار رنگ جذاب شرکت پانتون به تولید می‌رسد که عبارتند از Scarab (نوعی سبز تیره)، Mountain Trail (طرح چوب)، Cabaret (پرده‌ای از صورتی) و Rio Red (قرمز). اما جالب‌تر از این رنگ‌های جذاب، جنس بدنه آنهاست. قاب پشتی در مدل Cabaret از پارچه ساتن الهام گرفته شده و در مدل Rio Red بافت مشابه چرم کار شده است. در مدل Scarab از ماده‌ای به نام «الکانترا» استفاده شده که پارچه‌ای نرم و جیرمانند بوده و 100 درصد ساخت ایتالیاست. در مدل Mountain Trail نیز شاهد به‌کارگیری چوب واقعی (با تأییدیه از FSC) هستیم. ناگفته نماند، طبق ادعای شرکت سازنده موتورولا نخستین برندی‌ست که در ساخت بدنه یک اسمارت‌فون تاشوی عمودی از الکانترا و چوب استفاده می‌کند.

در کنار زیبایی ظاهری، Motorola Razr 60 Ultra با درجه حفاظت IP48 می‌تواند تا 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب غوطه‌ور باشد و ذرات فیزیکی با اندازه بزرگ‌تر از 1 میلی‌متر نیز امکان نفود به دستگاه را ندارند. همچنین، این گوشی از لولای تقویت‌شده با تیتانیوم بهره می‌برد. طبق ادعای شرکت سازنده، این تیتانیوم تا 4 برابر از استیل ضدزنگ مورد استفاده در ساخت تجهیزات جراحی محکم‌تر بوده و میزان تحمل تاشدگی آن نسبت به نسل قبل تا 35 درصد بیشتر شده است. گفتنی‌ست، این گوشی (با وزن 199 گرم) در ابعاد 7.29×73.99×171.48 میلی‌متر طراحی شده که پس از تا شدن، ضخامت آن به 15.69 میلی‌متر افزایش و طول آن به 88.12 میلی‌متر کاهش می‌یابد.

مثل دیگر گوشی‌های تاشوی عمودی، Motorola Razr 60 Ultra نیز یک نمایشگر داخلی و یک نمایشگر خارجی دارد که هر دوی آنها از دالبی‌ویژن و +HDR10 پشتیبانی می‌کنند. هر دو نمایشگر از پنل pOLED با تکنولوژی LTPO ساخته شده‌ و نرخ تازه‌سازی آنها می‌تواند از 1 تا 165 هرتز تغییر کند. نمایشگر داخلی (با نسبت تصویر 22:9)، قطری برابر با 7 اینچ داشته و رزولوشن 1.5K (معادل 1224×2992 پیکسل) تراکم آن را به 464 پیکسل در اینچ می‌رساند. این نمایشگر با لایه پلاستیکی UTG (موسوم به شیشه فوق نازک) محافظت شده و حداکثر روشنایی نقطه‌ای آن به 4,500 نیت می‌رسد. نرخ نمونه‌برداری تاچ این نمایشگر نیز 130 هرتز بوده که در حالت بازی به 300 هرتز هم می‌رسد. ناگفته نماند، این نمایشگر به‌گفته موتورولا برای اولین بار در کلاس گوشی‌های تاشوی عمودی در دنیا موفق به دریافت اعتبارسنجی از سوی پانتون شده و لذا تصاویری که روی این صفحه به نمایش درمی‌آیند ظاهری مطابق استاندارد دقت رنگ پانتون دارند.

یک نمایشگر خارجی 4 اینچی نمای بیرونی Motorola Razr 60 Ultra را کامل می‌کند. کاربر می‌تواند از این نمایشگر برای مدیریت نوتیفیکیشن‌ها، چک کردن آب و هوا، پخش موسیقی و حتی به عنوان منظره‌یاب برای برداشت سلفی استفاده کند. این نمایشگر وضوح 1080×1272 پیکسل دارد که تراکم 417ppi را به دست می‌دهد. حداکثر روشنایی نقطه‌ای این نمایشگر 3,000 نیت بوده و نرخ نمونه‌برداری تاچ آن 120 هرتز (در حالت بازی 165 هرتز) اعلام شده است. یکی دیگر از نقاط مثبت این نمایشگر، برخورداری از پوشش مقاوم Gorilla Glass Ceramic است.

تراشه پرچمدار Snapdragon 8 Elite پردازش در این دیوایس را مدیریت می‌کند. به لطف این تراشه، می‌توانیم Motorola Razr 60 Ultra را قدرتمندترین گوشی تاشوی عمودی حال حاضر صنعت بنامیم. این چیپ‌ست 3 نانومتری مشتمل بر دو هسته 4.32 گیگاهرتزی و شش هسته 3.53 گیگاهرتزی بوده و از گرافیک Adreno 830 بهره می‌برد. رم 16 گیگابایتی (از نوع LPDDR5X) و فضای ذخیره‌سازی 512 گیگابایتی (غیرقابل ارتقاء و از نوع UFS 4.1) منابع حافظه‌ای گوشی را تشکیل می‌دهند. البته برخی مدل‌های این دیوایس با حافظه داخلی 1 ترابایتی نیز به تولید رسیده که صرفاً از طریق Motorola.com به فروش می‌رسند.

دو لنز دوربین در پشت گوشی از نمایشگر خارجی بیرون زده‌اند. دوربین اصلی رزولوشن 50 مگاپیکسلی داشته و در پشت لنزی به گشودگی f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین به فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزه‌گیر اپتیکال (OIS) مجهز شده و توانایی فیلم‌برداری 8K با سرعت 30 فریم در ثانیه و همچنین 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه را داراست. لنز دوم نیز به یک دوربین اولتراواید 50 مگاپیکسلی با میدان دید 122 درجه تعلق دارد. گفتنی‌ست، به لطف نمایشگر خارجی، می‌توان با دوربین اصلی سلفی گرفت، اما شرکت سازنده یک دوربین سلفی اختصاصی با وضوح 50 مگاپیکسل و گشودگی f/2.0 را نیز برای این محصول تدارک دیده است.

یک باتری به ظرفیت 4,700 میلی‌آمپر ساعت این گوشی را تغذیه می‌کند. این باتری عمر متوسط 36 ساعتی داشته و از استاندارد شارژ سریع 68 واتی پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب، Motorola Razr 60 Ultra رکورد سریع‌ترین شارژ در بین فلیپ‌فون‌های بازار را نیز به نام خود ثبت می‌کند. به لطف این شارژ سریع، تنها با 8 دقیقه شارژ کردن، انرژی مورد نیاز برای یک روز کار با گوشی تأمین می‌شود. شارژ کامل باتری نیز 40 دقیقه زمان می‌برد. نکته مثبت اینکه Motorola Razr 60 Ultra از شارژ بی‌سیم 30 واتی (و همچنین شارژ معکوس 5 واتی) نیز بهره می‌برد. البته نکته منفی در آنجاست که هیچ شارژری (نه سیمی و نه بی‌سیم) به همراه گوشی ارائه نشده و کاربر باید شارژر را جداگانه خریداری کند.

دو اسپیکر استریو با پشتیبانی از صدای دالبی-آتموس در این گوشی به کار گرفته‌ شده‌اند. حسگر اثر انگشت نیز روی لبه دستگاه تعبیه شده است. اسمارت‌فون Motorola Razr 60 Ultra با اندروید 15 وارد بازار شده و تجربه اندروید نسبتاً خالص را در اختیار کاربران می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزاری این گوشی – که شرکت سازنده در معرفی گوشی مانور زیادی روی آن داده – هوش مصنوعی Moto AI است که امکانات متنوعی را ارائه می‌کند. یک دکمه فیزیکی اختصاصی – موسوم به AI Key – نیز برای دسترسی سریع به Moto AI در این دیوایس اعمال شده است. لازم به ذکر است، پذیرفتن دو سیم‌کارت (نانو و الکترونیکی)، ارتباطات نسل پنجم، وای-فای 6E، پورت USB-C، مسیریابی ماهواره‌ای، UWB و NFC گزینه‌های ارتباطی این اسمارت‌فون را تشکیل می‌دهند.

Motorola Razr 60

همان‌طور که پیش از این اشاره شد، گوشی Motorola Razr 60 مشخصات پایین‌تر و متعاقباً قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری دارد. کم‌و‌بیش همان طراحی مدل اولترا را در اینجا نیز شاهد هستیم. خلاقیت موتورولا در طراحی کاور پشتی درباره Motorola Razr 60 نیز صادق بوده و بافت مشابه چرم، بافت نایلونی و بافت استات برای ساخت کاور پشتی گوشی به کار گرفته شده‌اند. رنگ‌های جذاب شرکت پانتون در اینجا نیز حضور دارند که عبارتند از: Gibraltar Sea (آبی تیره)، Spring Bud (سبز)، Lighter Sky (خاکستری کم‌رنگ) و Parfait Pink (صورتی). گفتنی‌ست، لولای Motorola Razr 60 همان استحکام و کیفیت لولا در مدل اولترا را داشته و در اینجا نیز درجه مقاومت IP48 برقرار است.

نمایشگر داخلی Motorola Razr 60 (با حداکثر روشنایی نقطه‌ای 3,000 نیت)، از یک پنل LTPO pOLED به قطر 6.96 اینچ و رزولوشن +FHD (معادل 1080×2640 پیکسل) تشکیل شده که نرخ تازه‌سازی آن از 1 تا 120 هرتز متغیر است. نمایشگر خارجی Motorola Razr 60 نسبت به مدل اولترا کمی کوچک‌تر شده و قطر آن به 3.63 اینچ کاهش یافته است. البته، با این حال باز هم در مقایسه با نمایشگر خارجی برخی تاشوهای رقیب – از جمله نمایشگر 3.4 اینچی در Z Flip6 – بزرگ‌تر است. این نمایشگر خارجی از نوع pOLED (منتهی فاقد تکنولوژی LTPO) بوده و حداکثر نرخ تازه‌سازی آن 90 هرتز است. ناگفته نماند، حداکثر روشنایی نقطه‌ای این پنل 1,700 نیت بوده و با پوششی از گوریلا گلس ویکتوس محافظت می‌شود.

موتورولا در ساخت Motorola Razr 60 از تراشه Dimensity 7400X استفاده کرده که از لحاظ قدرت پردازشی تفاوت معناداری با Snapdragon 8 Elite دارد. این چیپ‌ست با لیتوگرافی 4 نانومتری ساخته شده و شامل چهار هسته 2.6 گیگاهرتزی Cortex-A78 و چهار هسته 2 گیگاهرتزی Cortex-A55 بوده و واحد پردازش گرافیکی آن Mali-G615 MC2 است. ناگفته نماند، 8 گیگابایت رم از نوع LPDDR4X و 256 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 در اختیار کاربر قرار دارد.

اسمارت‌فون Motorola Razr 60 نیز مجموعه اپتیکی شامل سه دوربین دارد که مثل مدل اولترا از دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی بهره می‌برد. اما رزولوشن دوربین‌های اولتراواید و سلفی در اینجا به‌ترتیب به 13 و 32 مگاپیکسلی کاهش یافته است.

افت مشخصات این گوشی نسبت به مدل اولترا در باتری نیز نمود داشته و در اینجا شاهد به کارگیری یک باتری 4,500 میلی‌آمپر ساعتی هستیم که به گفته شرکت سازنده به طور متوسط تا یک روز دوام خواهد داشت. این باتری همچنان از هر دو شارژ سیمی و بی‌سیم پشتیبانی می‌کند، منتهی با توان کمتر: شارژ سیمی 30 واتی و شارژ بی‌سیم 15 واتی. طبق ادعای شرکت سازنده، تنها 15 دقیقه شارژ با شارژر سیمی، می‌تواند این گوشی را تا یک روز سرپا نگه دارد. گفتنی‌ست، این محصول از نظر ارتباطی تفاوت چندانی با ورژن اولترا ندارد.

قیمت و زمان عرضه

ثبت پیش‌سفارش برای خرید اسمارت‌فون‌های Motorola Razr 60 و Motorola Razr 60 Ultra از 7 می (17 اردیبهشت) آغاز و این دو گوشی از 15 می (25 اردیبهشت) وارد بازار آمریکا می‌شوند. قیمت گوشی تاشوی Motorola Razr 60 از 700 دلار آغاز می‌شود، اما شروع قیمت مدل اولترا از 1,300 دلار خواهد بود.

منبع : Motorola


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا