نگاهی به روندهای بازار موبایل در سال 2020 و معرفی اسمارت‌فون‌های برتر سال از نگاه رسانه‌های معتبر

نمایش خبر

تاریخ : 1399/10/10        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : نوکیا Nokia ، سامسونگ Samsung ، اپل Apple ، ایسوس Asus ، ال جی LG ، موتورولا Motorola ، هواوی Huawei ، شیائومی Xiaomi ، گوگل Google ، وان پلاس OnePlus ، اوپو Oppo
واحد خبر mobile.ir : سال 2020 با این‌که تا سال‌ها و شاید دهه‌های آینده، بیش از همه چیز با پاندمی کرونا، از دست رفتن هزاران شغل و مرگ صدها هزار انسان در سرتاسر جهان به خاطر آورده خواهد شد اما دنیای موبایل در همین زمان و با وجود مشکلات متعدد در چرخه تولید و توزیع، با تحولات مشخصی روبرو شد که برخی از آن‌ها در بازتعریف سیمای این صنعت برای سال‌های پیش رو نقشی مهم و اساسی ایفا می‌کنند. از جمله این تحولات باید به پر رنگ‌تر شدن هر چه بیشتر گوشی‌های میان‌رده و انتقال بعضی از مهم‌ترین ویژگی‌های گوشی‌های پرچمدار به نمونه‌های میانی و حتی ارزان‌قیمت اشاره کرد که تأثیر بلندمدت آن‌ها مطمئنا تا نسل‌های بعدی این مدل‌ها نیز ادامه پیدا می‌کند.

حضور صفحه‌نمایش‌های با نرخ رفرش بالا در رده میانی

تنها نگاه کوتاهی به لیست گوشی‌های عرضه شده در سال گذشته کافی‌ست تا 2020 را بیش از هر چیز سال شکوفایی گوشی‌های میانی و خاستگاهی برای افزایش اقبال عمومی به این رده و حتی طیف وسیع نمونه‌های ارزان‌قیمت‌تر دانست. راهیابی نرخ رفرش بالاتر صفحه‌نمایش (به‌عنوان یکی از ترندهای اصلی سال 2020) به گوشی‌های میانی و حتی نمونه‌های سطح پایین از جمله اصلی‌ترین دلائل توجه طیف وسیع‌تری از کاربران به این رده بوده و فروش بالاتری را نیز برای آن‌ها رقم زده است.

از جمله روشن‌ترین مثال‌ها در این رابطه باید به OnePlus Nord و Poco X3 اشاره کرد و در سمت مدل‌های ارزان‌قیمت نیز نقش برند Oppo همراه با زیر مجموعه Realme آن در ارائه این قابلیت برای گوشی‌های پایین‌رده‌ای‌ مثل Oppo A53 و Realme 7i انکارناپذیر به‌نظر می‌رسد.

درخشش چیپ‌های میان‌رده مدیاتک و کوالکام

سال 2020 همچنین در زمینه چیپ‌ست‌های پردازشی و نقش آن‌ها در درخشش هر چه بیشتر گوشی‌های رده میانی و پایین‌رده‌ها سال کم‌نظیری به می‌آید؛ در این برهه زمانی با وجود کم‌رنگ‌تر شدن هر چه بیشتر یکی از بازیگران کلاسیک این رده یعنی پروسسور‌های Kirin هواوی و زیر مجموعه HiSilicon آن، مدیاتک نقش بسیار پر رنگ‌تری را بر عهده گرفت و با ارائه مجموعه رنگارنگی از چیپ‌های 5G سری دایمنسیتی و چیپ‌ست‌های 4G سری G با اختلاف از رقبای خود پیشی گرفت.

کوالکام نیز سال نسبتا پر ترافیکی را در رده میانی تجربه کرد و با معرفی 8 پروسسور رده میانی (شامل سه چیپ‌ست مجهز به 5G) در داغ‌تر شدن هرچه بیشتر بازار گوشی‌های میان‌رده و سطح پایین نقش موثری ایفا کرد. سامسونگ در این میان کم‌فروغ‌تر از دو رقیب دیگر ظاهر شده و با ارائه تنها دو چیپ‌ست رده میانی (که یکی از آنها یعنی Exynos 1080 تنها همین روز گذشته در واپسین روزهای سال 2020 در Vivo X60 و X60 Pro ظاهر شد)، نقش چندان بزرگی را در این زمینه بر عهده نگرفت.

گسترش نفوذ 5G

حضور چیپ‌ست‌های پیشرفته‌تر در گوشی‌های میانی بازار، نتیجه غیر مستقیم دیگری را نیز در بر داشت جایی‌که تعداد گوشی‌های مجهز به قابلیت ارتباطی 5G هر لحظه در حال افزایش بوده و در حالی‌که تا همین یک سال گذشته برای در اختیار داشتن یک گوشی 5G چاره‌ای جز هزینه کردن برای یک گوشی پرچمدار گران‌قیمت نبود حالا به‌لطف پروسسورهای مدیاتک و نمونه‌هایی مثل Dimensity 720 ،Dimensity 700 و Dimensity 800U مجموعه‌ای از گوشی‌های ارزان‌قیمت با قابلیت 5G در دسترس قرار گرفته‌اند.

Xiaomi Mi 10T Lite 5G

از جمله نمونه‌های جالب در این زمینه شاید بهتر است به Realme 7 5G اشاره کرد که با تکیه بر یک صفحه‌نمایش 6.5 اینچی فول اچ‌دی 120 هرتزی، پردازنده Dimensity 800U و باتری 5 هزار میلی آمپر ساعتی با شارژر 30 واتی، چندی پیش در نوامبر 2020 با قیمت تنها 279 یورو به بازار اروپا عرضه شد. شیائومی Mi 10T Lite 5G با صفحه‌نمایش 6.67 اینچی 120 هرتزی، پردازنده Snapdragon 750G و باتری 4,820mAh با شارژر 33 واتی نیز نمونه جالب توجه دیگری در این زمینه است که با همین قیمت پایه 279 یوروی در بازار اروپا حضور یافت.

تثبیت دوربین‌های چهارگانه

با این‌که در سال 2019 نیز استفاده از دوربین‌های چهارگانه در میان‌رده‌ها امری متداول و عادی بود، این روند در سال 2020 با فراگیر شدن استفاده از دوربین‌های اصلی 48 و 64 مگاپیکسلی بیش از پیش تثبیت شد و طیف گسترده‌ای از گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تر با یک دوربین اصلی (معمولا با وضوح حداقل 48 مگاپیکسلی)، یک دوربین التراواید (معمولا 8 مگاپیکسلی و بدون فوکوس خودکار)، یک دوربین ماکرو و یک سنسور عمق میدان به بازار عرضه شدند.

Huawei nova 8 SE

در این میان کمتر میان‌رده‌ای از این فرمول جادویی خارج شده و تغییراتی مثل حضور دوربین‌های تله‌فتو یا استفاده از فوکوس خودکار برای دوربین التراواید به گوشی‌های پرچمدار و میانی‌های کاملا پیشرفته محدود شد. دوربین‌های سلفی در این میان حتی در رده پرچمداران نیز با تغییر بزرگی همراه نشدند و با به‌جز چند نمونه انگشت‌شمار و گران‌قیمت‌، هنوز خبری از فوکوس خودکار برای دوربین‌های این رده نبوده و دوربین‌های سلفی دوگانه نیز تنها در برخی موارد به‌کار گرفته شد.

افزایش ظرفیت باتری و بهبود شارژ سریع

در سال 2020 حداکثر ظرفیت باتری در گوشی‌های معمول بازار از حد مرسوم و متداول 5 هزار میلی آمپر ساعتی فراتر رفت و در حالی‌که در سال 2019 تعداد گوشی‌های مجهز به باتری‌های فراتر از 5,200mAh به‌زحمت به تعداد انگشتان دو دست می‌رسید، این رقم در سال 2020 از 30 عنوان نیز فراتر رفت و نمونه‌هایی مثل Poco M3 و Redmi 9 Power با باتری‌های 6,000 میلی آمپر ساعتی و Galaxy M51 با باتری 7,000mAh، تجربه جدیدی را بدون تغییر بزرگی در ضخامت و وزن دستگاه رقم زدند.

Samsung Galaxy M51

این تجربه در زمینه شارژرهای سریع نیز تقریبا به‌همین صورت تکرار شد و جدا از افزایش سرعت شارژ باتری گوشی‌های پرچمدار و مطرح شدن توان‌های فوق‌العاده بیش از 100 واتی در این زمینه، گوشی‌های میانی و حتی پایین‌رده‌ها نیز به گونه‌های پیشرفته‌تری از شارژ سریع مجهز شدند که در برخی موارد از 20، 30 و حتی 40 وات نیز فراتر می‌روند.

موارد اشاره شده تنها برخی از روندهای اصلی بازار در سال 2020 به‌خصوص در رده میانی بوده و در این میان برخی موارد دیگر از جمله مسکوت ماندن نسبی تولید گوشی‌های خم‌شونده، افزایش ظرفیت حافظه رم، استفاده بیشتر از حافظه‌های پر سرعت UFS، افزایش تعداد گوشی‌های مجهز به صفحه‌نمایش OLED، چند برابر شدن تعداد گوشی‌های دارای حفره پانچی درون صفحه‌نمایش، بازگشت مجدد جک هدست به طیف وسیع‌تری از گوشی‌های موبایل در مقایسه با سال 2019 و افزایش مشهود گوشی‌های مجهز به اسپیکرهای استریو نیز در لیست تغییرات قابل ذکر برای سال 2020 قرار می‌گیرند.

در ادامه به معرفی اسمارت‌فون‌های برتر سال از نگاه چهار رسانه پی‌سی مگ، جی‌اس‌ام آرنا، سی‌نت و The Verge می‌پردازیم.

اسمارت‌فون‌های برتر سال از نگاه PCMag شامل این موارد می‌شوند:

- بهترین انتخاب برای علاقه‌مندان به تجربه آیفون با قیمت مناسب: Apple iPhone 12 Mini

- بهترین انتخاب برای کاربرانی که به 5G اهمیت نمی‌دهند: Samsung Galaxy S10e

- بهترین پرچمدار با قیمت مناسب: Samsung Galaxy S20 FE

- بهترین انتخاب برای عکاسان موبایلی حرفه‌ای: Apple iPhone 12 Pro

- بهترین ظرافت با قیمت پایین: Nokia 5.3

- بهترین دوام باتری: Motorola Moto G Power

- بهترین کیفیت دوربین با توجه به قیمت: Google Pixel 4a

- بهترین انتخاب برای حرفه‌ای‌ترهای جست‌وجو گر پرفورمنس: OnePlus 8 Pro

- بهترین انتخاب برای هنرمندان و یادداشت‌گذارها: Samsung Galaxy Note20 Ultra

رسانه GSMArena بهترین‌های سال 2020 را به این‌صورت تقسیم‌بندی کرده است:

- بهترین پرچمدار سال: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

مقام دوم در اختیار Apple iPhone 12 Pro Max

- بهترین قاتل پرچمداران: Samsung Galxy S20 FE 5G

مقام دوم در اختیار OnePlus 8T

- بهترین دوربین موبایلی سال: Huawei Mate 40 Pro

مقام دوم در اختیار Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

- بهترین میان‌رده‌ سال: Xiaomi Poco X3 NFC

مقاوم دوم در اختیار Samsung Galaxy A51

- بهترین 5G ارزان‌قیمت: OnePlus Nord

مقام دوم در اختیار Xiaomi Mi 10T Lite 5G

- بهترین گوشی مخصوص بازی: Asus ROG Phone 3 ZS661KS

- بهترین گوشی پیشرو و نوآور: LG Wing 5G

رسانه CNET نیز گوشی‌های انتخابی خود برای سال 2020 را در 9 رده مختلف به این‌صورت معرفی کرده است:

- بهترین گوشی از هر نظر: Apple iPhone 12

- بهترین گوشی اندرویدی: Samsung Galaxy S20

- بهترین انتخاب برای 5G ارزان‌قیمت: Google Pixel 4a 5G

- بهترین پرچمدار ارزشمند: OnePlus 8

- بهترین گوشی پیشرفته موتورولا: Motorola Edge Plus

- بهترین گوشی ارزان‌قیمت: Apple iPhone SE

- بهترین گوشی فوق پیشرفته: Samsung Galaxy Note20 Ultra

- بهترین دوربین موبایلی با توجه به قیمت: Google Pixel 4a

- بهترین گوشی قابل اتکاء سامسونگی با قیمت پایین: Samsung Galaxy A51

در رسانه The Verge با این مدل‌های برتر برای سال 2020 روبرو می‌شویم:

- بهترین آیفون سال: Apple iPhone 12

- بهترین اندرویدفون سال: مشترکا Samsung Galxy S20 و Galaxy S20 Plus

- بهترین اندرویدفون میان‌رده: Samsung Galaxy S20 FE

- بهترین گوشی کوچک سال: Apple iPhone 12 Mini

- بهترین دوام باتری قابل دسترسی: Samsung Galaxy Note20 Ultra

- بهترین گوشی برای عکاسی و فیلم‌برداری: Apple iPhone 12 Pro Max

- بهترین گوشی اقتصادی: Apple iPhone SE

- بهترین گوشی اندرویدی زیر 500 دلار: Google Pixel 4a

- بهترین گوشی خم‌شونده: Samsung Galaxy Z Fold2



تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا