معرفی گلکسی S20، گلکسی S20 پلاس و گلکسی S20 Ultra – بزرگ پرچم‌داران سامسونگ در سال 2020

نمایش خبر

تاریخ : 1398/11/24        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : پرچمدار Flagship ، گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اسنپ دراگون 865 Snapdragon 865 ، نسل پنجم 5G ، دوربین پریسکوپی Periscope Camera ، Samsung Galaxy S20 ، Samsung Galaxy S20 5G ، Samsung Galaxy S20+ 5G ، Samsung Galaxy S20+ ، Samsung Galaxy S20 Ultra 5G ، سامسونگ Samsung
واحد خبر mobile.ir : پس از هفته‌ها انتظار، شرکت سامسونگ در شامگاه سه‌شنبه 11 فوریه 2020 (22 بهمن 1398) در شهر سان‌فرانسیسکوی آمریکا از جدیدترین پرچمداران سری S20 رونمایی کرد. سه‌گانه‌های Galaxy S20+ ،Galaxy S20 و Galaxy S20 Ultra در حالی معرفی شده‌اند که تقریبا تمامی اطلاعات این سری از مشخصات سخت‌افزاری و تصاویر گرفته تا ویدئوهای واقعی آن‌ها در طی چند هفته اخیر به بیرون درز پیدا کرده است. تمرکز سه‌گانه‌های جدید سامسونگ، بیش از همه چیز بر دوربین تعلق گرفته جایی‌که در S20 از 3 دوربین و در +S20 و ورژن الترا از 4 دوربین استفاده شده است. طراحی بخش رویی این سری به نوت10 شباهت دارد و دوربین‌های بخش پشتی نیز بی‌شباهت به A51 و A71 نیستند.

این نخستین باری نیست که شرکت سامسونگ در یک نوبت از سه محصول در سری گلکسی S خود رونمایی می‌کند و سال گذشته نیز علاوه بر گلکسی S10 و +S10 از نمونه ساده‌تری به نام S10e نیز رونمایی کرده بود. ماجرای این نوبت اما متفاوت بوده و سامسونگ به جای بازگشت به عقب و معرفی یک گوشی ارزان‌قیمت‌تر، یک پله به پیش رفته و محصولی پیشرفته‌تر به نام S20 Ultra را به دو عضو کلاسیک این خانواده یعنی S20 و +S20 افزوده است. نسخه الترا جدا از ابعاد بزرگ‌تر صفحه‌نمایش و حضور یک باتری حجیم با شارژ سریع متفاوت، به خصوص در زمینه دوربین از دو عضو دیگر متمایز می‌شود و از نگاه شرکت سازنده تعریف تازه‌ای را از تصویربرداری موبایلی ارائه داده است. هر سه عضو این مجموعه برخلاف سال گذشته در نسخه مجهز به امکان ارتباطی 5G نیز ارائه می‌شوند اما از جک 3.5 میلی‌متری هدست مثل سری نوت10 در آن‌ها خبری نیست.

با توجه به شباهت‌های این سه مدل در بسیاری از این موارد، به بررسی آن‌ها براساس امکانات سخت‌افزاری می‌پردازیم و در هر قسمت در صورت تفاوت بین مدل‌های مختلف، به این تفاوت‌ها اشاره خواهیم کرد.

طراحی ظاهری – تلفیقی از گذشته، حال، آینده

سامسونگ از سال گذشته و از زمان رونمایی سری S10، از زبان طراحی جدیدی برای محصولات بالا رده خود پرده برداشت که بعدها به رده میانی و سری A نیز تسری پیدا کرد. در این طراحی جدید، دوربین سلفی به صورت پانچی به حفره‌ای درون صفحه‌نمایش منتقل شده و سنسور اثر انگشت نیز فارغ از فناوری ساخت آن (التراسونیک یا اپتیکال)، زیر لایه نمایشگر قرار می‌گرفت. با وجود گذشت نزدیک به یک سال از رونمایی این طراحی، سامسونگ هنوز تقریبا تنها شرکتی‌ست که همزمان هر دوی این موارد یعنی دوربین سلفی پانچی و سنسور اثر انگشت درون صفحه‌نمایش را به صورت همزمان ارائه می‌دهد و تولیدکنندگان دیگر یا به دلیل LCD بودن صفحه‌نمایش از جای‌گذاری سنسور اثر انگشت درون پنل عاجزند و یا به علت حضور حسگر انگشت زیر لایه نمایشگر، امکان تعبیه حفره پانچی درون صفحه‌نمایش OLED خود را نداشته و از گزینه‌های دیگر برای جای‌گذاری دوربین سلفی بهره می‌برند.

محل دوربین سلفی از کناره سمت چپ صفحه‌نمایش در سری S10 به مرکز تصویر در Note10 تغییر کرد و اندکی بعد در A51 و A71 جدا از تکرار این طراحی، از طراحی جدید L‌ شکلی برای دوربین‌های بخش پشتی استفاده شد؛ مواردی‌که حالا در هر سه عضو سری S20 نیز تکرار شده‌اند. از دیگر المان‌های مشترک در طراحی این خانواده باید به صفحه‌نمایش بزرگ تمام‌صفحه با لبه‌های خمیده و حاشیه‌های ناچیز در بالا و پایین و شاسی فلزی در مرکز و دو بخش شیشه‌ای در پشت و روی دستگاه اشاره کرد.

کوچک‌ترین عضو این خانواده یعنی گلکسی S20 از ابعاد 7.9×69.1×151.7 میلی‌متری برخوردار بوده و 163 گرم وزن دارد؛ در S20 پلاس با 0.5 اینچ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر، این ابعاد به 7.8×73.7×161.9 میلی‌متر با وزن 186 گرمی تغییر می‌کند و در نهایت S20 Ultra با 0.2 اینچ صفحه‌نمایش بزرگ‌تر نسبت به S20 پلاس از ابعاد 8.8×76×166.9 میلی‌متری و وزن 220 گرمی برخوردار است.

صفحه‌نمایش – بزرگ،‌ بزرگ‌تر، بزرگ‌ترین

هر سه مدل حاضر در این سری از فناوری Dynamic AMOLED سامسونگ که سال گذشته همراه با سری S10 معرفی شده بهره می‌برند و از این لحاظ تفاوتی مابین آن‌ها دیده نمی‌شود. ابعاد صفحه‌نمایش در گلکسی S20 به 6.2 اینچ می‌رسد و در S20+ و S20 Ultra این اندازه‌، به ترتیب 6.7 و 6.9 اینچ است. هر سه صفحه‌نمایش این خانواده از وضوح 1440×3200 پیکسل در نسبت 20:9 بهره می‌برند و محتوای +HDR10 را به نمایش می‌گذارند. این صفحه‌نمایش‌ها با پوششی از جنس Gorilla Glass 6 محافظت می‌شوند.

یک نکته کلیدی در مورد صفحه‌نمایش‌های این سری به نرخ به روزرسانی آن‌ها تعلق دارد که به 120 هرتز ارتقاء پیدا کرده و بدین‌‌ترتیب روی کاغذ تجربه روان و جالب توجه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این نرخ به‌روز رسانی البته ظاهرا تنها در وضوح فول اچ‌دی در دسترس بوده و با ارتقاء وضوح صفحه‌نمایش به رزولوشن پیش‌فرض به مقادیر معمول کاهش پیدا می‌کند. نرخ پاسخگویی لمس در این پنل‌ها نیز ارتقاء پیدا کرده و به 240 هرتز رسیده و سنسورهای اثر انگشت التراسونیک نیز هنوز به قرار سابق، زیر لایه نمایشگر جای دارند.

دوربین – از 64 تا 108 مگاپیکسل

همانطور که اشاره شد، دوربین مهم‌ترین بخش قابل ذکر در کل مجموعه S20 سامسونگ به حساب می‌آید و در هر سه مدل با نکات جالبی در این قسمت روبرو می‌شویم. دوربین اصلی دو مدل S20 و S20 پلاس یک نمونه 12 مگاپیکسلی واید با ابعاد سنسور 1/1.76 اینچی‌ و پیکسل‌های بزرگ 1.8 میکرونی‌ست که اندازه سنسور آن در مقایسه با S10 سال گذشته 1.7 برابر بزرگ‌تر شده است. این سنسور در مقابل خود، لنزی با f/1.8 را می‌بیند که نسبت به حداقل گشودگی دیافراگم f/1.5 دو نسل قبلی این کلاس یعنی S10 و S10 کاملا بسته‌تر شده است اما فوکوس سریع dual pixel در آن فراموش نشده و هنوز می‌توان انتظار سرعت و دقت بالایی را در فوکوس خودکار داشت.

لرزه‌گیر اپتیکال در ترکیب با لرزه‌گیر دیجیتال، دیگر نکات قابل اشاره در مورد این دوربین را تشکیل می‌دهند که طبق ادعای شرکت سازنده سطح تازه‌ای از تثبیت تصویر در هنگام برداشت ویدئو را ارائه می‌دهند. دومین دوربین حاضر در S20 و S20 پلاس، 64 مگاپیکسلی تله‌فتو با 3 برابر زوم ترکیبی (30 برابر دیجیتال) با گشودگی دیافراگم لنز f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزه‌گیر اپتیکال و پیکسل‌های 0.8 میکرونی‌ست و دوربین 12 مگاپیکسلی التراواید سوم نیز در غیاب فوکوس خودکار، میدان دیدی برابر با 120 درجه را همراه با گشودگی دیافراگم f/2.2 ارائه می‌دهد.

در S20+ جدا از این سه دوربین، یک سنسور تشخیص عمق میدان که سامسونگ از آن با نام DepthVision یاد می‌کند نیز در نظر گرفته شده که در S20 خبری از آن نیست.

دوربین‌های حاضر در پیشرفته‌ترین عضو این خانواده یعنی S20 Ultra داستان مجزایی را روایت می‌کنند و در آن با وجود تکرار دوربین 12 مگاپیکسلی واید و سنسور DepthVision عمق میدان، شرایط دو دوربین دیگر کاملا متفاوت است. دوربین اصلی این مجموعه از وضوح 108 مگاپیکسلی با f/1.8 بهره می‌برد که به فوکوس تشخیص فاز و OIS مجهز بوده و با فناوری ترکیب 9 پیکسل مجاور در یک پیکسل و تشکیل یک پیکسل بسیار بزرگ، روی کاغذ عملکرد درخشانی را در محیط‌های کم‌نور برجا می‌گذارد. وضوح این دوربین البته در این حالت به یک نهم وضوح اصلی یعنی 12 مگاپیکسل کاهش پیدا می‌کند. سنسور این دوربین 1/1.33 اینچی بوده که نسبت به سنسور گلکسی S10، نزدیک به 2.9‌ برابر بزرگ‌تر است!

دومین دوربین S20 Ultra‌ که تمامی نگاه‌ها در رویداد رونمایی پرچمداران سامسونگ را به خود جلب کرده بود، یک نمونه 48 مگاپیکسلی پریسکوپی با ابعاد سنسور 1/2 اینچی و 10 برابر زوم اپتیکال ترکیبی‌ست که این زوم به‌صورت دیجیتال تا 100 برابر (آنچه سامسونگ Space Zoom و Super Resolution Zoom می‌نامد) قابل افزایش است. این دوربین از ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل برای برداشت تصاویر با کیفیت 12 مگاپیکسلی در نور کم بهره می‌برد و گشودگی دیافراگم آن تنها f/3.5 است.

نکته جالب توجه دیگر در مورد هر سه دوربین این مجموعه به نرخ فیلم‌برداری آن‌ها تعلق دارد که برای اولین بار در دنیای موبایل به 8K با 24 فریم در ثانیه افزایش پیدا کرده است. این نرخ بسیار بالا البته نه‌تنها در دنیای موبایل‌ها بلکه در دنیای تلویزیون‌ها و حتی کامپیوترها نیز هنوز جای چندانی نداشته و حتی کامپیوترهای نسبتا پر توان امروزی نیز همگی قادر به پخش این محتوا نیستند. سامسونگ البته برای پخش محتوای 8K روی تلویزیون‌های QLED جدید خود حساب باز کرده که با توجه به قیمت و محدوده توزیع آن‌ها، احتمالا پیشنهاد جذابی برای همه کاربران به حساب نمی‌آید. جالب است بدانید که هر فریم از ویدئوی 8K این دوربین‌ها، 33 مگاپیکسل وضوح دارد که از رزولوشن دوربین اصلی بسیاری از اسمارت‌فون‌های دیگر بالاتر است!

دوربین سلفی S20 و S20 پلاس ظاهرا بدون تغییر نسبت به گذشته همان واحد 10 مگاپیکسلی پیشین با فوکوس خودکار dual pixel و گشودگی دیافراگم f/2.2 است که ظاهرا از برداشت ویدئوی 4K پشتیبانی می‌کند. در S20 Ultra اما از یک دوربین 40 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز برای برداشت سلفی استفاده شده که با ترکیب چهار پیکسل در یک پیکسل و تشکیل یک پیکسل بزرگ‌تر 1.4 میکرونی، عملکرد بهتری را در وضوح 10 مگاپیکسلی در محیط‌های با نور کم، ارائه می‌دهد.

پردازش و حافظه – 7 نانومتری‌های پر توان، LPDDR5 تازه‌وارد

همانطور که انتظار آن می‌رفت هر سه عضو جدید خانواده S20 بسته به منطقه توزیع آن‌ها از پروسسورهای 7 نانومتری Exynos 990 یا Snapdragon 865 بهره می‌برند که در هر دو از هسته‌های پیشرفته Cortex-A77 استفاده شده و با گرافیک‌های به ترتیب Mali-G77 MP11 و Adreno 650، برای سنگین‌ترین سناریوهای گرافیکی نیز بیش از اندازه آماده به نظر می‌رسند. هر دو پروسسور در نظر گرفته شده برای این گوشی‌ها از اتصال 5G در هر دو حالت mmWave و امواج زیر 6 گیگاهرتز پشتیبانی کرده و بدین‌ترتیب ظاهرا می‌توان از آن‌ها برای اتصال به شبکه‌های نسل پنجمی در تمامی مناطق زیر پوشش این شبکه‌ها،‌ استفاده کرد. البته برای این سه مدل، نسخه‌های LTE بدون امکان اتصال به شبکه‌های 5G نیز در نظر گرفته شده است.

حافظه رم هر سه گوشی از نوع LPDDR5 بوده و در حالی که در نسخه LTE هر دو مدل S20 و S20 پلاس از 8 گیگابایت رم استفاده شده، این مقدار در نسخه‌های 5G آن‌ها به 12 گیگابایت افزایش پیدا می‌کند. در S20 Ultra فارغ از 5G یا LTE بودن دستگاه از 12 یا 16 گیگابایت رم استفاده شده که این آخری برای اولین بار در یک گوشی موبایل مشاهده می‌شود. حافظه داخلی پایه هر سه گوشی 128 گیگابایت ظاهرا از نوع پر سرعت UFS 3.0 است که این رقم در S20+ 5G و S20 Ultra به 256 یا 512 گیگابایت نیز قابل افزایش خواهد بود. اسلات حافظه ترکیبی microSD در این سه‌گوشی فراموش نشده و با کمک آن می‌توان تا 1 ترابایت دیگر به حافظه داخلی گوشی‌ها،‌ افزود.

باتری – سناریوی افزایش حجم و سرعت شارژ

در گلکسی S20 از یک باتری 4 هزار میلی آمپر ساعتی استفاده شده که تغییر بزرگی را نسبت به گذشته نشان نمی‌دهد؛ در S20‌ پلاس، ظرفیت باتری به 4,500mAh می‌رسد و در S20 Ultra نیز با یک باتری حجیم 5 هزار میلی آمپر ساعتی روبرو می‌شویم. شارژ سریع باتری در دو مدل اول ظاهرا با یک شارژر 25 واتی صورت می‌پذیرد و در S20 Ultra نیز با وجود پشتیبانی از شارژر قدرتمندتر 45 واتی، ظاهرا همچنان همان شارژر 25 واتی دو مدل دیگر در جعبه دستگاه ارائه خواهد شد. هر سه مدل از فناوری شارژر USB PD 3.0 نیز پشتیبانی کرده و شارژ وایرلس سریع 15 واتی و شارژ بی‌سیم معکوس 9 واتی نیز از جمله امکانات آن‌ها در این بخش به حساب می‌آید.

رنگ – قیمت – زمان حضور در بازار

گلکسی S20 در سه رنگ خاکستری (Cosmic Gray)، آبی (Cloud Blue) و صورتی (Cloud Pink) با قیمت 999 دلار به بازار ارائه می‌شود در حالی‌که +S20 با رنگ‌های مشکی (Cosmic Black)، خاکستری (Cosmic Gray) و آبی (Cloud Blue) قیمتی برابر با 1,199 دلار دارد.

در نهایت Galaxy S20 Ultra که در تنها در دو رنگ مشکی (Cosmic Black) و خاکستری (Cosmic Gray) به بازار عرضه می‌شود قیمت پایه‌ای برابر با 1,399 دلار خواهد داشت.

تمامی اعضای این خانواده به سیستم‌عامل اندروید 10 و رابط کاربری OneUI 2 مجهز شده‌اند. پیش‌سفارش گوشی‌های سری S20 از امروز آغاز شده و حضور آن‌ها در بازار نیز به 13 مارچ (23 اسفند 1398) موکول شده است.


به روزرسانی - قیمت سامسونگ گلکسی اس 20 پلاس 5 جی و سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا 5 جی در بازار ایران

گوشی سامسونگ Galaxy S20+ 5G به بازار ایران راه یافته.

گوشی سامسونگ Galaxy S20 Ultra 5G نیز در بازار ایران موجود است.

شما می توانید با مراجعه به صفحات فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy S20+ 5G و فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy S20 Ultra 5G از قیمت عرضه این گوشی ها در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.

منبع : Samsung


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا