معرفی Galaxy Note20 و Note20 Ultra جدیدترین پرچمداران سری نوت سامسونگ
نمایش خبر
تاریخ : 1399/5/15 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، کایرین 990 Kirin 990 ، اسنپ دراگون 865 پلاس Snapdragon 865 Plus ، نسل پنجم 5G ، دوربین پریسکوپی Periscope Camera ، Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G ، Samsung Galaxy Note20 Ultra ، Samsung Galaxy Note20 5G ، Samsung Galaxy Note20 ، سامسونگ Samsung |
طراحی و شکل ظاهری
سری Note20 حداقل در بخش رویی دستگاه به آنچه پیش از این در خانواده Note10 دیدهایم شباهت داشته و در اینجا نیز از صفحهنمایشهای فولاسکرین با حاشیههای اندک در بالا و پایین و دوربین سلفی پانچی در مرکز بخش بالایی استفاده شده که این روزها بهنوعی به زبان طراحی جدید سامسونگ در گوشیهای پیشرفته این برند تبدیل شده است.حاشیههای بالا و پایین صفحهنمایش در هر دو گوشی کاهش یافته و بدینترتیب بخش بیشتری از روی دستگاه به صفحهنمایش تعلق پیدا کرده است. لبههای صفحهنمایش در مدل اولترا به سمت کنارهها خمیده شده که این موضوع به کاهش مشهود عرض گوشی منجر میشود اما در نسخه عادی به لبههای صاف و بدون خمیدگی روبرو میشویم.
در نوت20 اولترا از ترکیب دو لایه شیشهای در پشت و روی گوشی همراه با شاسی فلزی استفاده شده اما جنس بخش پشتی نوت20 عادی برای اولین بار در طی سالیان اخیر پلاستیکی یا آنگونه که سامسونگ میگوید پلیکربنات مستحکم شده است!
طراحی این دو مدل در بخش پشتی کاملا متحول شده و در حالیکه دوربینهای سهگانه این قسمت هنوز بهصورت عمودی در کناره سمت چپ قرار دارند اما شکل ظاهری این دوربینها و محوطه پیرامونی آنها حالا با تغییر روبرو شده و در هر دو مورد از یک سطح مستطیلی برجسته برای قرار گرفتن این سه دوربین استفاده شده است. برجستگی این محوطه در نوت20 اولترا بسیار بیشتر بوده و بهجز سه دوربین المانهای دیگری نیز در این قسمت دیده میشود که در ادامه در بخش دوربین به آنها اشاره خواهیم کرد.
سری نوت20 در زمینه رنگ نیز شرایط ویژهای را ارائه میکنند و به جز رنگ برنزی مشترک مابین این دو مدل که سامسونگ از آن با عنوان Mystic Bronze یاد میکند، نوت20 اولترا در رنگهای مشکی (Mystic Black) و سفید (Mystic White) عرضه شده و نوت20 عادی را نیز میتوان در رنگهای سبز (Mystic Green) و خاکستری (Mystic Grey) تهیه کرد.
صفحهنمایش
یکی از اختلافهای اصلی این دو گوشی را باید در صفحهنمایش آنها جستوجو کرد و در اینجا نیز شرایطی تقریبا مشابه آنچه در سری نوت10 دیده بودیم برقرار است؛ سال گذشته در نوت10 و نوت10 پلاس از صفحهنمایشهای بهترتیب 6.3 و 6.8 اینچی استفاده شده بود که هر دو از فناوری ساخت Dynamic AMOLED بهره میبردند و در حالیکه وضوح صفحهنمایش مدل بزرگتر طبق روال سالهای گذشته، +QHD در نظر گرفته شده بود، در نوت10 تقریبا برای اولین بار در یک گوشی سری نوت در سالهای اخیر، از وضوح پایینتر فول اچدی پلاس برای صفحهنمایش گوشی استفاده شد. این رویه حالا در نوت20 و نوت20 اولترا نیز با یکی دو تفاوت تکرار شده است. نسبت تصویر در هر دوی این صفحهنمایشها حالا به 20:9 ارتقاء پیدا کرده اما رویه پیشین در تغییر وضوح در اینجا نیز حضور دارد.
صفحهنمایش نوت20 اولترا یک نمونه 6.9 اینچی با وضوح 1440×3200 پیکسل است که با جدیدترین فناوری سامسونگ در این بخش یعنی Dynamic AMOLED 2X ساخته شده و مثل خانواده S20 از نرخ رفرش 120 هرتزی در وضوح فول اچدی و 60 هرتزی در QHD بهره میبرد. نرخ نمونهبرداری تاچ این صفحهنمایش نیز به 240 هرتز افزایش یافته که در سطح گوشیهای گیمینگ بازار قرار میگیرد. ارتقاء 25 درصدی میزان روشنایی صفحهنمایش در محیطهای خارجی و رسیدن آن به 1,500nits از جمله دیگر نکات جالب توجه در این قسمت است و سنسور اثر انگشت التراسونیک نیز طبق انتظار در هر دو گوشی، درون صفحهنمایش قرار گرفته است.
پوشش روی صفحهنمایش در نوت20 اولترا، آخرین دستاورد شرکت کورنینگ یعنی Gorilla Glass Victus اعلام شده است اما در مورد نوت20 اطلاعاتی در این زمینه منتشر نشده است.
صفحهنمایش نوت20 از نظر ابعاد و اندازه، اختلاف بزرگی با مدل اولترا نداشته و با 6.7 اینچ، هنوز نمونه کاملا بزرگی به حساب میآید. وضوح این پنل به 1080×2400 پیکسل کاهش پیدا کرده و نکته عجیب در این میان، اینکه فناوری ساخت این پنل حالا با دو درجه تنزل از نوع Super AMOLED در نظر گرفته شده و از نرخ بهروزرسانی 120 هرتزی نیز در آن صرفنظر شده است. برای مقایسه کافیست بدانیم که حتی Galaxy S20 یعنی ارزانقیمتترین اسمارتفون سری S در سال 2020 نیز نهتنها دارای پنل Dynamic AMOLED بود، بلکه از نرخ رفرش 120 هرتزی نیز پشتیبانی میکرد. لبههای این صفحهنمایش بدون خمیدگیست.
دوربینهای اصلی
در بخش پشتی هر دو گوشی از سه دوربین در زیر یکدیگر در کناره سمت چپ استفاده شده که با وجود شباهت ظاهری، تفاوتهای مهمی نیز بین آنها دیده میشود. دوربین اصلی نوت20 اولترا 108 مگاپیکسلی با ابعاد سنسور بسیار بزرگ 1/1.33 اینچی و قابلیت ترکیب 9 پیکسل مجاور هم در یک پیکسل برای برداشت تصاویری با وضوح 12 مگاپیکسل است که ظاهرا همانیست که در S20 Ultra نیز دیده بودیم و نتایج بسیار قابلقبولی را ثبت میکند. لنز مقابل این دوربین از گشودگی دیافراگم f/1.8 برخوردار است که این مورد نیز تفاوتی با S20 Ultra ندارد. دومین دوربین این قسمت در Note20 Ultra یک نمونه 12 مگاپیکسلی تلهفتو با f/3.0 و با لنز پریکسوپیست که ظاهرا زوم اپتیکال 5 برابری داشته و زوم نهایی آن به 50x میرسد. سومین دوربین این گوشی نیز که بالاتر از دو دوربین دیگر جای دارد یک نمونه 12 مگاپیکسلی التراواید است که میدان دید گستردهای را فراهم میکند. گشودگی دیافراگم لنز این دوربین f/2.2 بوده و فوکوس خودکار نیز در آن حضور دارد.
در Note20 عادی تغییری در دوربین 12 مگاپیکسلی التراواید ایجاد نشده اما دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی جای خود را به یک واحد 12 مگاپیکسلی با f/1.8 داده و بهجای دوربین 12 مگاپیکسلی پریسکوپی نیز یک واحد 64 مگاپیکسلی تلهفتو با 1.1 برابر زوم اپتیکال و 3 برابر زوم در نظر گرفته شده که زوم نهایی آن به 30x میرسد. اگر این ترکیب به نظرتان آشنا میرسد اشتباه نمیکنید چرا که دوربینهای سهگانه نوت20 ظاهرا همان مواردی هستند که در Galaxy S20 نیز حضور دارند.
در کناره لنزهای دوربین در نوت20 اولترا از مکانیزم فوکوس لیزری و سنسور ToF تشخیص فاصله استفاده شده که جدا از بهبود چشمگیر سرعت و دقت فوکوس و محو کردن پسزمینه، احتمالا از آنها در کاربریهای مرتبط با AI نیز استفاده خواهد شد.
از ویژگیهای جدید مرتبط با بخش فیلمبرداری Note20 Ultra باید به امکان برداشت ویدئوی 8K در دوربین اصلی این مدل اشاره کرد که این بار جدا از نسبت معمول 16:9 در نسبت سینمایی 21:9 (یا 3296×7680 پیکسل) با 24 فریم در ثانیه نیز قابل انجام است.
گزینههای جدید دیگری نیز در بخش فیلمبرداری این دوربین در نظر گرفته شده که تنظیم سرعت زوم در هنگام برداشت ویدئو در منوی فیلمبرداری حرفهای از آن جمله به حساب میآید. این مجموعه در زمینه برداشت صدا در حین فیلمبرداری نیز متفاوت عمل کرده و با تکیه بر 3 میکروفون امکان تغییر جهت صدای دریافت شده و اصطلاحا فوکوس کردن روی یک جهت خاص را فراهم میآورد. یک ویژگی هیجانانگیز دیگر در این بخش امکان انتخاب گزینه بلوتوث و سپس دریافت صدا از میکروفونهای روی هدست Galaxy Buds Live است که در این حالت میتوان صدای قابلقبولی را از سوژه قرار گرفته در فاصله دورتر تهیه کرد.
دوربین سلفی
سامسونگ در این نوبت تغییری در دوربین سلفی حاضر در جایگاه پانچی بالای صفحهنمایش نداده و این بار نیز از همان نمونه 10 مگاپیکسلی اتوفوکوس با f/2.2 استفاده شده که پیش از این در Note10 و +Note10 و S20 و +S20 نیز بهکار گرفته شده بود.
قلم S-Pen
S-Pen یا قلم همراه گوشی یکی از مهمترین تفاوتهای سری نوت با همتایان گلکسی S آن است که از نسل اول این خانواده تا به امروز همراه آن بوده و در گذر زمان، قابلیتهای تازهای به آن افزوده شده است. از جمله این تغییرات باید به اکتیو شدن این قلم از گلکسی Note9 به این سو اشاره کرد که با حضور باتری و بلوتوث امکان استفاده از آن بهعنوان نشانگر در پرزنتیشنهای پاورپوینت، پخش و متوقف کردن ویدئوهای یوتوب و گرفتن عکس از راه دور فراهم شد. در نوت20 اولترا اما بعد از گذشت دو نسل، تغییر مهم دیگری در این خانواده بهوقوع پیوسته که در ارتقاء کارایی این ابزار نقش موثری را ایفا خواهد کرد.
زمان پاسخگویی این قلم در Note20 Ultra به تنها 9 میلی ثانیه ارتقاء پیدا کرده که به حس نوشتن با یک قلم واقعی بسیار نزدیک میشود. این زمان پاسخگویی، S Pen سامسونگ را با رقیب بزرگی بهنام Apple Pencil نسل دوم در یک ردیف قرار میدهد و روی کاغذ تجربه مشابهی را ارائه خواهد کرد. به گفته سامسونگ، بخشی از موفقیت این بخش حاصل هوش مصنوعی و پیشبینی حرکتهای قلم قبل از انجام آن صورت گرفته است. این قلم البته همچنان دارای باتری و قابلیت ارتباطی بلوتوث است و ویژگیهای مرتبط با این گزینه ارتباطی در آن با تغییری روبرو نشده است.
زمان تأخیر 9 میلی ثانیهای قلم در این سری تنها منحصر به Note20 Ultra بوده و در نوت20 از همان فناوری سال گذشته استفاده شده است.
سامسونگ در بخش نرمافزاری مرتبط با قلم S Pen از ژستهای حرکتی جدید بدون نیاز به لمس صفحهنمایش یا Air actions رونمایی کرده کهاز آنجمله میتوان به حرکت دادن قلم از بالا به پایین به سمت راست (<) برای انجام عمل back، از بالا به پایین به سمت چپ (>)، برای گشودن برنامههای اخیر (Recent App)، از پایین به بالا و سپس دوباره پایین (مشابه حرف n) برای بازگشت به صفحه هوم اشاره کرد.
ایر اکشنهای جدید تنها تغییر نرمافزاری مرتبط با S Pen در این نوبت نبوده و در این میان به قابلیتهای دیگری نیز بر میخوریم؛ Audio Bookmark یکی از این ویژگیهای جدید است که در طی آن میتوان همزمان با نوشتن یادداشت با قلم بهصورت مستقیم روی صفحهنمایش، صدای محیط را نیز ریکورد نمود که این صدا با متن نوشته شده کاملا سینک و هماهنگ شده و در زمان مرور صدای ضبط شده، نوشتههای افزوده شدن در همان زمان نیز به نمایش گذاشته میشوند. تراز نمودن خودکار نوشتههای کج درج شده روی صفحهنمایش (Auto Straighten)، حاشیه نویسی روی PDF و دریافت خروجی پاورپوینت از نوشتههای درج شده روی اسناد PDF از جمله دیگر نکات جدید در این بخش به حساب میآید.
سیستم فولدربندی و ساختار صفحهبندی جدید برای یادداشتهای درج شده با قلم، نکته تازه دیگریست که به گفته سامسونگ با دریافت بازخورد کاربران به گلکسی نوتهای جدید افزوده شده است. در این ساختار، دسترسی و یافتن نوتهای مختلف به سادگی بیشتری صورت میپذیرد.
سامسونگ در این نوبت همچنین از همکاری با مایکروسافت برای ارتقاء بهرهوری و کارکرد بهتر با سیستمعامل ویندوز خبر داده جاییکه از طریق گزینه Link to Windows محتوای تغییر یافته در اسمارتفون در کوتاهترین زمان یعنی نزدیک به 10 تا 15 ثانیه بعد با کامپیوتر همگامسازی میشود. ذخیره خودکار نوتهای نوشته شده با مایکروسافت آتلوک و OneNote، تجربه صفحهنمایشهای چندگانه یا Multi window و سینک شدن ریمایندرها از دیگر مواردی جدید در این بخش به حساب میآیند.
پردازنده و حافظه
پردازش در هر دو مدل جدید خانواده Note20 طبق انتظار با پروسسور +Snapdragon 865 برای بازار آمریکا و چین و Exynos 990 برای دیگر بازارهای جهانی صورت میپذیرد. سیستم جدید کاهش حرارت و دفع گرما در این سری از طریق اتاقک بخار یا vapor chamber صورت میپذیرد که به گفته سامسونگ باریکترین و Slimترین نمونه در نوع خود به حساب میآید. نسخه 5G نوت20 به 8 گیگابایت رم مجهز است و در سوی مقابل نسخه 5G نوت20 اولترا از 12 گیگابایت رم بهره میبرد.
باتری
ظرفیت باتری در هر دو گوشی این سری نسبت به نوت10 سال گذشته با ارتقاء روبرو شده که این موضوع با توجه به افزایش چشمگیر ابعاد صفحهنمایش، قابل انتظار به نظر میرسد. ظرفیت باتری نوت20 برابر با 4,300 میلی آمپر ساعت است و نوت 20 اولترا نیز به یک باتری 4,500 میلی آمپر ساعتی مجهز شده که نسبت به نوت10 پلاس سال قبل با باتری 4,300 میلی آمپر ساعتی، تغییر ملایمی را تجربه کرده است. شارژ سریع هردوی این باتریها ظاهرا با شارژر 25 واتی حاضر در جعبه صورت میگیرد. به گفته سامسونگ بیش از 50 درصد ظرفیت باتری گوشیهای این سری در عرض تنها 30 دقیقه پر میشود.
گزینههای ارتباطی – تولد UWB
طبق روال همیشگی اسمارتفونهای گلکسی نوت سامسونگ، در نوت20 و نوت20 اولترا نیز با مجموعه کاملی از گزینههای ارتباطی در سطح مختلف روبرو میشویم که از 5G هر دو حالت mmWave و sub-6GHz اغاز شده و تا بلوتوث 5، مسیریابهای ماهوارهای دو باند و وایفای 6 ادامه پیدا میکند. Ultra-Wideband Technology یا UWB یک قابلیت ارتباطی جدید در این مدل است که برای تبادل اطلاعات در فواصل کم با حداقل انرژی در نظر گرفته شده و از آن برای ارتباط با دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیاء، روشن کردن اتوموبیل، عبور از درهای هوشمند بدون نیاز به کلید فیزیکی و موارد مشابه دیگر میتوان استفاده کرد.
سامسونگ این فناوری را دقیقتر از ترکیب NFC و بلوتوث معرفی کرده و شناسایی در زمان کوتاه و انتقال پر سرعت فایلهای حجیم را از جمله قابلیتهای آن بر شمرده است. سامسونگ کارکردهای این فناوری جدید را بیانتها خوانده و از آن جمله به پرداختهای موبایلی، هنگامسازی با لوازم خانگی و دستگاههای متصل به اینترنت اشیاء یاد کرده است.
تبادل اطلاعات بین دو گوشی در این حالت با قابلیتی به نام Point to Share صورت میگیرد که در طی آن تنها کافیست دو گوشی به یکدیگر نزدیک شوند.
این ویژگی در آینده با قابلیت SmartThings Fins از افکتهای AR برای شناسایی یک محل یا یک آیتم بهره خواهد گرفت.
گزینه Digital Key در این بخش امکان بازگشایی درِ خانه یا دفتر کار را بدون استفاده از کلید و تنها با گوشی موبایل بازگشایی کنید.
سامسونگ همچنین از گزینه ارتباطی Nearby Share بر این پایه رونمایی کرده که از طریق آن نهتنها میتوان به اشتراکگذاری فایل مابین دستگاههای گلکسی سامسونگ پرداخت بلکه این امکان برای دیگر اسمارتفونهای اندرویدی یعنی 2 میلیارد گوشی دیگر نیز در دسترس است. در همکاری سامسونگ با شرکت گوگل، گلکسی Note20 Ultra نخستین دستگاهی خواهد بود که در زمان استفاده از UWB از Nearby Share نیز پشتیبانی خواهد کرد. طبق این ویژگی با انتخاب گزینه Share روی فایل مورد نظر، دستگاههای UWB با رنگ آبی کمرنگ به نمایش گذاشته میشوند که با انتخاب هریک، رنگ آن دستگاه به آبی تیره تغییر پیدا کرده و پس از تأیید دستگاه مقصد، پروسه انتقال آغاز میشود.
بهعنوان یک ویژگی مرتبط با گیمینگ در این خانواده باید به پشتیبانی از Game Pass مایکروسافت با امکان دسترسی به بیش از 100 بازی اشاره کرد که از آن طریق میتوان با متصل کردن دسته بازی در هر زمان و مکان بازیهای مورد علاقه خود را روی گوشی انجام داد. این سرویس ظاهرا از 15 سپتامبر (25 شهریور) در دسترس قرار میگیرد.
قیمت، زمان حضور در بازار
نسخه 5G سامسونگ گلکسی نوت20 اولترا در حافظه پایه با حافظه رم 12 گیگابایتی با قیمت 1,299 دلار به بازار عرضه میشود و قیمت در نظر گرفته شده برای نسخه پایه نوت20 با اتصال 5G نیز برابر با 999 دلار در نظر گرفته شده است. پیشسفارش برای این دو گوشی از فردا 6 آگوست (16 مرداد 1399) برای پیشسفارش در دسترس قرار داشته و حضور هر دو مدل در بازار نیز به 21 آگوست (31 مرداد) موکل شده است. هر دو مدل نوت20 و نوت20 اولترا در نسخههای معمولی 4G LTE (بدون 5G) نیز به برخی بازارهای منتخب عرضه خواهند شد.
به روزرسانی - قیمت سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا 5 جی و سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا و سامسونگ گلکسی نوت 20 5 جی و سامسونگ گلکسی نوت 20 در بازار ایران
گوشی سامسونگ Galaxy Note20 Ultra 5G به بازار ایران راه یافته.
گوشی سامسونگ Galaxy Note20 Ultra نیز در بازار ایران موجود است.
گوشی سامسونگ Galaxy Note20 5G هم در بازار ایران عرضه می شود.
گوشی سامسونگ Galaxy Note20 به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحات فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy Note20 Ultra 5G و فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy Note20 Ultra و فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy Note20 5G و فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy Note20 از قیمت عرضه این گوشی ها در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند
- معرفی Lava Blaze Duo 5G با طراحی زیبا، Dimensity 7025 و نمایشگر ثانویه 1.58 اینچی
- معرفی نسل جدید مدل هوش مصنوعی Gemini 2.0 با قابلیت تبدیل متن به گفتار و تصویر