معرفی گلکسی Note10 و +Note 10 نسل جدید پرچمداران نوت سامسونگ
نمایش خبر
تاریخ : 1398/5/17 | ||
برچسبها : | اندروید Android ، اکسینوس 9825 Exynos 9825 ، اسنپ دراگون 855 snapdragon 855 ، نسل پنجم 5G ، گوشی هوشمند Smartphone ، سامسونگ Samsung ، Samsung Galaxy Note10 ، Samsung Galaxy Note10+ ، Samsung Galaxy Note10 5G ، Samsung Galaxy Note10+ 5G ، سامسونگ Samsung |
واحد خبر mobile.ir : شرکت سامسونگ در نخستین ساعات بامداد روز چهارشنبه 7 آگوست 2019 (16 مرداد 1398) در مراسمی در شهر نیویورک در آمریکا نسل جدید گوشیهای سری نوت خود را با نامهای Galaxy Note10 و Galaxy Note10+ به نمایش گذاشت. این نخستین باریست که سامسونگ دو گوشی سری نوت را به صورت همزمان معرفی کرده و در نتیجه پیشنهادهای متنوعتری را پیش روی خریداران قرار داده است. همانطور که از اسم این دو مدل بر میآید، گلکسی نوت10 پلاس مدل برتر و پیشرفتهتر این دوگانه است اما در دیگر سو، نوت10 عادی نیز تنها تفاوتهای اندکی را با نسخه پلاس ارائه میکند که به صورت خلاصه شامل اندازه صفحهنمایش، تعداد دوربین، حجم باتری و اسلات حافظه میشود.
طراحی بدنه: کاهش حاشیهها، تغییر در ناچ پانچی
طبق معمول چند سال اخیر رویه سامسونگ در طراحی گوشیهای پرچمدار گلکسی S و Note این شرکت در سری Note10 نیز تکرار شده و در اینجا نیز از همان دو سطح شیشهای Gorilla Glass 6 که فریم فلزی مرکزی را در بر گرفتهاند به چشم میخورد؛ در هر دو مدل این خانواده، شیشه پشت و روی دستگاه به سمت کنارهها کاملا خمیده شده و بدینترتیب تنها حاشیه فلزی پیرامونی در کناره گوشی به حداقل اندازه خود کاهش یافته است. این طراحی با اینکه در دست حس بسیار مثبتی را ایجاد میکند و در کاهش عرض نیز موثر واقع میشود اما به همان نسبت حداقل از روی تصاویر، لغزندگی و احتمال لیز خوردن گوشی از دست را نیز افزایش داده است. ضخامت 7.9 میلیمتری این سری نزدیک به 0.9 میلیمتر کمتر از Note9 سال گذشته است و با تنها 0.1 میلیمتر اختلاف میتوان آن را تقریبا همضخامت با S10 و S10 پلاس تلقی کرد.
حاشیههای بالا و پایین صفحهنمایش در این دو گوشی به حداقل خود رسیده و میتوان آن را کمترین میزان در بین تمامی دیگر گوشیهای (فاقد ناچ) سامسونگ دانست. دیگر تغییر را باید در جایگاه و طراحی حفره ناچ بالای صفحهنمایش جستوجو کرد که با وجود تشابه در نحوه اجرا نسبت به آنچه در سری S10 دیده بودیم، این بار جایگاه آن از کناره سمت راست، به مرکز منتقل شده است. ابعاد این حفره نیز ظاهرا نسبت به گذشته کوچکتر شده و حالا ترکیب زیباتری را به نمایش میگذارد. کوچکتر شدن ناچ البته با یک تأثیر منفی در عملکرد دوربین سلفی نیز همراه بوده که در ادامه به آن میپردازیم.
اولین تغییر طراحی در بخش پشتی به ترکیب دوربینهای این قسمت تعلق دارد که از مرکز بخش بالایی به کناره سمت چپ منتقل شدهاند و از این لحاظ ظاهری مشابه برخی گوشی سری A این شرکت، همچون A70 را به خود گرفتهاند. ترکیب دوربینهای این قسمت در نوت10 و نوت 10 پلاس با یک تفاوت همراه است که در بخش دوربین به آن میپردازیم.
از دیگر نکات مهم در این بخش، حذف جک هدست از هر دو مدل نوت10 و نوت10 پلاس است که برای اولین بار در یک گوشی پرچمدار سامسونگ رخ میدهد؛ سامسونگ که خود زمانی از جمله منتقدان حذف جک هدست از گوشیهای سایر برندها بود، علت کنار گذاشته شدن این پورت را در مرحله اول کمک به افزایش 100 میلی آمپر ساعتی ظرفیت باتری میداند؛ جاییکه با حضور این پورت 100 میلی آمپر ساعت از ظرفیت باتری هر دو گوشی کاسته میشد و در نتیجه دوام باتری کمتری در اختیار کاربران قرار میگرفت. استفاده از فضای خالی جک هدست برای بهبود عملکرد سیستم لرزشی هر دو گوشی، دیگر علت ذکر شده از سوی سامسونگ برای کنار گذاشتن این پورت محبوب به حساب میآید.
آخرین نکته قابل اشاره در مورد طراحی سری نوت10 حذف دکمه دستیار هوشمند سامسونگ یعنی Bixby است؛ با کنار گذاشتن این دکمه که در مدلهای پیشین بارها با کلید پاور اشتباه گرفته میشد و تلاش دولوپرها برای تغییر وظیفه آن نیز به برخی کشمکشها دامن زده بود، دکمه پاور، از سمت راست به منطقیترین جای ممکن یعنی زیر دکمه تغییر صدا در سمت چپ منتقل شده است. حذف دکمه فیزیکی Bixby البته ظاهرا تغییری بر تصمیم سامسونگ برای استفاده از دستیار دیجیتالی نگذاشته و هنوز با همان دکمه پاور میتوان بیکسبی را نیز فعال کرد.
صفحهنمایش: دیدار با فول اچدی پس از 6 سال
در حالیکه نوت9 سال گذشته با صفحهنمایش 6.4 اینچی عرضه شده و گلکسی S10 و S10 پلاس نیز به ترتیب دارای صفحهنمایش های 6.1 و 6.4 اینچی بودند، در خانواده نوت10 از دو سایز صفحهنمایش متفاوت استفاده شده که در نسخه کوچکتر، 6.3 اینچ و در نسخه بزرگتر، 6.8 اینچ است. یک نکته جالب در مورد این دو اندازه صفحهنمایش به نوت10 تعلق دارد که برای اولین بار از زمان معرفی اولین گلکسی نوت در سال 2011 از بزرگترین گوشی گلکسی S همرده خود یعنی S10+ اندازه کوچکتری دارد.
هر دو صفحهنمایش همانند سری S10 با فناوری جدید Dynamic AMOLED ساخته شده و از HDR10+ پشتیبانی میکنند. وضوح صفحهنمایش مدل بزرگتر این سری طبق انتظار 1440×3040 پیکسل یا WQHD+ است اما در گلکسی نوت10، وضوح صفحهنمایش کاهش یافته و به فول اچدی پلاس یا 1080×2280 پیکسل رسیده که این اتفاق از پنج سال پیش به این سو یعنی از گلکسی Note4 به بعد تا بهحال تکرار نشده و وضوح صفحهنمایش همه مدلهای سری نوت سامسونگ در این سالها، QHD بوده است. استفاده از وضوح فول اچدی در این مدل با اینکه در مصرف باتری احتمالا تأثیر مثبتی به جای میگذارد اما در چند سال اخیر، امری کاملا بیسابقه، تلقی میشود.
سنسور اثر انگشت هر دو مدل مثل S10 و S10+، درون صفحهنمایش جای دارد و فناوری التراسونیک آن نیز با تغییر قابلذکری روبرو نشده است. این فناوری با وجود آنکه در مقایسه با سنسورهای اثر انگشت نوری درون صفحهنمایش، از لحاظ سرعت و دقت، برتری محسوسی دارد اما طبق تجربه سری S10، هنوز با اختلاف مشخصی پشت سر سنسورهای معمول خازنی قرار میگیرد.
دوربینهای اصلی: ترکیب آشنا، ظاهری متفاوت
دوربینهای بخش پشتی دستگاه که تا پیش از این در Note9 و خانواده S10 به صورت افقی در مرکز و بخش بالایی پشت گوشی قرار داشتند حالا به صورت نوار عمودی به کناره سمت چپ منتقل شده و بدینترتیب ظاهری مشابه اکثر دیگر گوشیهای هوشمند یکی دو سال اخیر به خود گرفتهاند. سه دوربین مشترک هر دو مدل در این قسمت شامل یک دوربین 12 مگاپیکسلی اصلی با دیافراگم متغیر f/1.5-f/2.4 و مجهز به OIS در مرکز، یک دوربین 16 مگاپیکسلی التراواید با f/2.2 و میدان دید 123 درجهای در بالا و یک دوربین 12 مگاپیکسلی تلهفتو همراه با OIS در پایین میشود. این مجموعه دوربین را به همین صورت (حداقل روی کاغذ) در گلکسی S10 و S10+ نیز دیده بودیم و در این میان به تفاوت خاصی مابین آنها نمیتوان اشاره کرد. در گلکسی نوت10 پلاس، یک دوربین دیگر در کناره سمت راست و در زیر فلش LED وجود دارد که برای تعیین عمق تصاویر و افکت بوکه به کار میرود و ظاهرا همان نمونهایست که در S10 5G نیز بهکار گرفته شده بود. از این سنسور ظاهرا برای ساخت مدل سهبعدی اشیاء با اندازه مشخص نیز میتوان استفاده کرد.
تغییر چینش دوربینها، تنها نکته جدید این مجموعه نبوده و در زمینه نرمافزاری و اجرا نیز با تفاوتهای دیگری روبرو میشویم که تقریبا همگی در حوزه ویدئو رخ دادهاند؛ از جمله این قابلیتها میتوان به امکان Zoom-In Mic یا زوم کردن صدا روی یک نقطه از ویدئو اشاره کرد که در طی آن صدای بهتری از نقطه مورد نظر از ویدئو، دریافت میشود. اگر این ویژگی به نظرتان آشنا میآید، اشتباه نمیکنید چرا که شرکت LG از مدتها پیش ویژگی زوم صدا در حین برداشت ویدئو را در گوشیهای سری G خود عرضه کرده بود. دیگر نکته جدید در این بخش قابلیتی به نام AR Doodle است که در طی آن میتوان به صورت لایو و زنده روی یک سوژه (فرضا چهره یک فرد)، خطوط، افکت و نقاشیهای دلخواهی را با دست یا قلم اضافه کرد و سپس با حرکت کردن سوژه مورد نظر در کادر، اجزای افزوده شده به تصویر نیز به صورت سهبعدی و چسبیده به محل کشیده شدن آنها شروع به حرکت میکنند.
حداکثر وضوح فیلمبرداری این مجموعه به 4K میرسد و امکان اعمال افکت بوکه در حین فیلمبرداری نیز برای آن در نظر گرفته شده است. قابلیت Super Steady جدید این دوربین از جمله دیگر موارد قابل اشاره در این بخش به حساب میآید که در طی آن با کمک ژیروسکوپ، لرزشهای دست با کیفیت بالاتری مهار میشود. افزوده شدن یک ویرایشگر ویدئویی پیشرفتهتر با امکان استفاده از قلم برای انتخاب و پیرایش سریعتر و ارائه نسخه مخصوص و رایگانی از Adobe Premier Rush برای دسترسی به گزینههای ویرایش حرفهایتر، سایر قابلیتهای مرتبط با تصویربرداری نوت10 و نوت10 پلاس را تشکیل میدهند.
دوربین سلفی: افزایش وضوح، عقبگرد در دیافراگم
وضوح دوربین سلفی حاضر در هر دو مدل از 8 مگاپیکسل سال گذشته حالا به 10 مگاپیکسل ارتقاء یافته و قابلیت فوکوس خودکار نیز به عنوان یک فاکتور کلیدی و تعیینکننده هنوز در آن حضور دارد؛ اما همانطور که در بخش طراحی نیز اشاره شد کوچکتر شدن حفره پانچی در نظر گرفته شده برای دوربین سلفی نوت10 و نوت10 پلاس با یک نکته منفی برای این دو مدل همراه است که روی کاغذ به شدت در کیفیت دوربین موثر است؛ گشودگی دیافراگم لنز در دوربین سلفی گلکسی نوت9 سال گذشته برابر با f/1.7 بود که در سری S10 به f/1.9 کاهش پیدا کرد؛ در سری Note10 اما گشودگی دیافراگم بسیار کاهش پیدا کرده و به تنها f/2.2 رسیده است. برای مشاهده شدت تأثیر این مسئله باید البته تا ارائه گوشی به بازار و مشاهده نتایج واقعی به انتظار نشست.
قلم S Pen: طراحی جدید، کاربریهای تازه
قلم S Pen تعیینکنندهترین ویژگی سختافزاری سری نوت و عامل تفاوت آن با سری S و دیگر پرچمداران حاضر در بازار است که با کمک آن ویژگیهای تولید محتوا و اصطلاحا productivity این مدل کاملا افزایش مییابد. S Pen جدید نوت10 از طراحی یکدست و تکرنگی بهره میبرد که آن را نسبت به قلم حاضر در نوت9 متمایز میکند. این قلم همچنان دارای باتری با امکان ارتباطی بلوتوث است که به گفته شرکت سازنده، 6 دقیقه شارژ آن برای حضور 10 ساعته در حالت Stand-by کافی خواهد بود. سامسونگ اطلاعات چندانی را در مورد قطر سر این قلم و میزان دقت آن ارائه نکرده و بدینترتیب با درصد اطمینان بالایی میتوان از تغییر نکردن آنها نسبت به نوت9 سال گذشته (قطر 0.7 میلیمتری سر قلم و شناسایی 4,096 سطح فشار مختلف) سخن گفت.
این قطعه پلاستیکی که به شتاب سنج (Accelerometer) و ژیروسکوپ مجهز بوده و اندازه آن ظاهرا در هر دو مدل این سری یکسان است از چندین قابلیت جدید بهره میبرد که ویژگی Air Actions (معرفی شده در Galaxy Tab S6) از آن جمله است؛ با این ویژگی میتوان بدون نیاز به تماس مستقیم قلم با صفحهنمایش کارهایی مثل برداشت عکس با دوربین، حرکت در بین عکسهای گالری و یا تغییر حجم صدا را انجام داد.
سامسونگ، کیت توسعه نرمافزاری این قابلیت (Air Actions SDK) را به صورت باز در اختیار توسعهدهندگان قرار داده و بدینترتیب میتوان انتظار داشت که در آینده نزدیک کاربریهای تازهای برای این ویژگی ارائه شود. زوم در نوشتار، تبدیل دستخط نوشته شده به متن تایپی و انتقال آن به مایکروسافت ورد از جمله دیگر قابلیتهای این قلم به حساب میآیند.
پردازنده: ظهور Exynos 9825، غیبت SD855 Plus
سامسونگ در طی سالهای گذشته، همواره از دو پردازنده مختلف برای گوشیهای پرچمدار خود در هر دو سری گلکسی S و Note استفاده کرده که معمولا شامل پروسسورهای سری 8 کوالکام برای آمریکا و برخی مناطق دیگر و همتایان Exynos آنها برای دیگر کشورها میشود. در این روند همواره از لیتوگرافی یکسان و هستههای پردازشی همنسلی استفاده شده که با وجود برخی اختلافها شرایط نسبتا مشابهای را بین گوشیهای توزیع شده در کشورهای مختلف فراهم آورده است؛ در سری Galaxy S10 اما این شرایط اندکی تغییر کرد و با اینکه هر دو پروسسور Snapdragon 855 و Exynos 9820 از پردازندههای همنسل و گرافیکهای همطرازی بهره میبردند اما لیتوگرافی ساخت این دو چیپست، متفاوت از یکدیگر بوده و Exynos 9820 سامسونگ با معماری هشت نانومتری در جایگاه ضعیفتری (از لحاظ مصرف انرژی و فضای اشغال شده روی بورد) نسبت به SD855 هفت نانومتری قرار میگرفت. سامسونگ این مشکل را بالاخره نزدیک به 9 ماه بعد در هفته جاری با معرفی پروسسور جدید Exynos 9825 برطرف کرده است.
Exynos 9825 به جز یک تغییر ملایم در فرکانس برخی هستههای خود، دقیقا همان Exynos 9820 منتهی با لیتوگرافی 7 نانومتریست که شرایط نا متعادل سامسونگ در این زمینه نسبت به Snapdragon 855 را به دست فراموشی میسپارد. در نسخه بینالمللی گلکسی نوت10 و نوت10 پلاس از پروسسور جدید Exynos 9825 استفاده شده و در ورژن کوالکامی آن نیز Snapdragon 855 به چشم میخورد. پیش از این انتظار میرفت که سامسونگ در نسخه کوالکامی این مدل از نسخه جدیدتر پروسسور پرچمدار کوالکام یعنی Snapdragon 855 Plus استفاده کند که در عمل به وقوع نپیوست.
برای خنکسازی قسمتهای پردازشی دستگاه در سری نوت10 همچنان از سیستم اتاقک بخار استفاده میشود با این تفاوت که این بار از طراحی باریکتر و Slimتری در این بخش استفاده شده است.
حافظه: UFS 3.0 از 256 گیگابایت
حافظه رم در نسخه کوچکتر این دوگانه یعنی نوت10 برابر با 8 گیگابایت است که این مقدار در نوت10 پلاس به صورت ثابت به 12 گیگابایت میرسد. حافظه داخلی هر دو گوشی به صورت استاندارد 256 گیگابایت است و نسخه پلاس علاوه بر این با حافظه 512 گیگابایتی نیز عرضه میشود. این حافظه از نوع پر سرعت UFS 3.0 انتخاب شده که در حال حاضر پر سرعتترین ترکیب حافظه به حساب میآید. سری نوت10 البته اولین گوشیهای مجهز به این نوع حافظه نیستند و پیش از این یکی دو مدل دیگر از جمله Asus ROG Phone II نیز با نوع مموری معرفی شدهاند. یک تفاوت دیگر نوت10 پلاس در مقایسه با نسخه عادی به حضور اسلات ترکیبی microSD در آن تعلق دارد که امکان ارتقاء حافظه داخلی تا 1 ترابایت دیگر را نیز فراهم میکند.
باتری: افزایشی ملایم با شارژ 45 واتی
گلکسی نوت10 با باتری نچندان حجیمی با ظرفیت 3,500mAh ارائه میشود و نسخه بزرگتر دستگاه نیز از یک باتری 4,300 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد. هر دو گوشی با یک شارژر پر سرعت 25 واتی عرضه میشوند اما نوت10 پلاس از اتصال یک شارژر سریعتر 45 واتی نیز پشتیبانی میکند که البته باید آن را به صورت جداگانه تهیه کرد. به گفته سامسونگ، تنها 30 دقیقه شارژ نوت10 پلاس با این شارژر برای دوام گوشی در کل روز کافی خواهد بود. هر دو مدل از شارژ بیسیم پر سرعت نیز پشتیبانی میکنند که ظاهرا حداکثر توان مورد پشتیبانی نوت10 پلاس در این حالت 15 وات و در نوت10 تنها 10 وات است. قابلیت شارژ معکوس نیز مثل گذشته در هر دو گوشی حضور دارد.
گزینههای جدید نرمافزاری: تمرکز بر دسکتاپ
مثل سالهای قبل امسال نیز با کمک قابلیت Samsung DeX امکان اتصال گوشیهای جدید سری Note به نمایشگرهای خارجی برای استفاده همانند یک کامپیوتر واقعی فراهم است این اتصال این بار به صورت مستقیم و تنها از طریق یک کابل USB تکی قابل انجام است و بدینترتیب راحتی بیشتری را ارائه میکند. دیگر ویژگی قابل اشاره در این بخش، امکانی به نام Link to Windows است که از طریق آن امکان دریافت بیسیم و بلافاصله نوتیفیکیشنها، پیامکها و عکسهای حاضر در حافظه داخلی گوشی، روی صفحه کامپیوتر فراهم میشود. قابلیت PlayGalaxy Link نیز امکان ادامه دادن بازی در حال انجام از کامپیوتر به گوشی را فراهم میکند. سامسونگ، همزمان با رونمایی از سری نوت10، از همکاری نزدیکتر خود با مایکروسافت در زمینههای نرمافزاری خبر داد که حاصل آن در پله اول ارائه مجموعهای از اپلیکیشنها و سرویسهای مایکروسافت از جمله آفیس، OneDrive و Skype در سری نوت10 خواهد بود.
5G: حضور در هر دو مدل، محدودیت در ارائه
هر دو مدل نوت10 و نوت10 پلاس علاوه بر نسخه LTE عادی، در ورژنهای 5G نیز ارائه میشوند که به جز این مورد تفاوت دیگری با نسخههای عادی ندارند. Galaxy Note10 5G ظاهرا تنها در کرهجنوبی عرضه میشود اما Galaxy Note10+ 5G اولین بار در اپراتور Verizon ایالات متحده در دسترس قرار میگیرد.
رنگ، قیمت، زمان حضور در بازار
گلکسی نوت10 در سه رنگ مشکی (Aura Black)، سفید (Aura White) و یک رنگ ترکیبی متغیر به نام Aura Glow عرضه میشود و نوت10 پلاس نیز علاوه بر این سه رنگ در رنگ چهارمی به نام Aura Blue یا آبی تیره در دسترس قرار خواهد کرد. پیشسفارش این دو گوشی از امروز آغاز شده و 16 روز دیگر یعنی 23 آگوست 2019 (1 شهریور 1398) به صورت رسمی به بازار ارائه میشوند. قیمت در نظر گرفته شده برای گلکسی Note10 با حافظه 8GB/256GB برابر با 949 دلار است و گلکسی Note10+ با حافظه 8GB/256GB و 12GB/512GB نیز به ترتیب 1,099 و 1,199 دلار قیمت خواهد داشت. در مورد قیمت و زمان عرضه نسخههای 5G هنوز اطلاع رسمی در دست نیست.
به روزرسانی - قیمت سامسونگ گلکسی نوت 10 در بازار ایران
گوشی سامسونگ Galaxy Note10 به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy Note10 از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- خواسته وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه برای مبارزه با انحصارطلبی گوگل: واگذاری کروم و نظارت بر اندروید
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی