معرفی گلکسی S10، گلکسی S10 پلاس، S10e و S10 5G پرچمداران جدید سامسونگ
نمایش خبر
تاریخ : 1397/12/2 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، پرچمدار Flagship ، Samsung Galaxy S10 ، Samsung Galaxy S10+ ، Samsung Galaxy S10e ، Samsung Galaxy S10 5G ، سامسونگ Samsung |
واحد خبر mobile.ir : بازار موبایل و طرفداران سامسونگ از مدتها پیش به انتظار 20 فوریه (1 اسفند 97) و زمان رونمائی از جدیدترین پرچمداران سامسونگ در رده گلکسی S10 بودهاند؛ این سری که روز گذشته معرفی شد شامل چهار مدل مختلف گلکسی S10، گلکسی S10+، گلکسی S10e و بالاخره محصول متفاوتی به اسم گلکسی S10 5G میشود که این آخری به جز قابلیت ارتباطی نسل پنجم به بزرگترین صفحهنمایش و حجیمترین ظرفیت باتری در کل خانواده گلکسی S تا به امروز نیز مجهز شده است. سری گلکسی S10 جدیترین تلاش سامسونگ برای جبران مشکلات و افت درآمد سال 2018 است که با حضور نوآوریهای متعدد در تمامی مدلهای این رده میتوان از احتمال موفقیت بالای آنها سخن گفت.
اعضای چهارگانه خانواده گلکسی S10 را میتوان در یک نگاه به دو مدل اصلی S10+ و S10 با دارا بودن بالاترین مشخصات و حضور در اکثر بازارهای جهانی، گلکسی S10e با مشخصاتی تقلیل یافته و قیمتی رقابتیتر و مدل خاص گلکسی S10 5G با قیمت بالا و حضور محدود در برخی بازارها تقسیمبندی کرد. این مدلها را به روشنی میتوان پاسخ سامسونگ به اعضای سهگانه پرچمداران اپل یعنی آیفون XS، آیفون XS Max و آیفون XR دانست جائیکه S10 و S10 پلاس روی کاغذ از لحاظ مشخصات به راحتی از دو پرچمدار اصلی اپل عبور کرده و از لحاظ قیمت نیز به نفع خریداران عمل میکنند و گلکسی S10e نیز با هدف قرار دادن آیفون XR و با ارائه قیمت مشابه در پی دستیابی به بخش خوشقیمتتر بازار اپل است.
گلکسی S10 – گلکسی S10+
همانطور که پیش از این اشاره شد با وجود دو مدل جانبی دیگر در خانواده پرچمداران جدید سامسونگ، در نهایت اعضای اصلی این خانواده و محصولاتی که در ادامه سال جاری فروش و درآمد این شرکت را در سطح جهانی رقم خواهند زد دو مدل گلکسی S10 و گلکسی S10 پلاس بوده که از لحاظ مشخصات نیز شرایط کامل نزدیکی به هم دارند. از این رو بهتر است در ابتدا به معرفی این دو مدل بپردازیم.
طراحی بدنه: زیبا با فرمولی آشنا
فرمول طراحی سامسونگ برای پنجمین سال پیاپی پس از معرفی گلکسی S6 در سال 2015 با تغییر بزرگ و تعیینکنندهای روبرو نشده و همچنان با ترکیبی از بدنهای شیشه روی یک شاسی فلزی چشمها را به خود خیره میسازد. این طراحی در سری S10 به نهایت خود نزدیک شده و جلوههای تازهای از این طراحی را در همه مدلهای این خانواده به وضوح میتوان مشاهده کرد. اولین و مهمترین تغییر در این میان به حداقل رساندن حاشیههای بالا و پائین صفحهنمایش و استفاده از سلفی پانچ شده درون پنل یا آنگونه که سامسونگ میگوید طراحی Infinity O است که ظاهر یکدستتری را ایجاد میکند. این حفره در گلکسی S10 تنها به اندازه دوربین سلفی بوده و در گلکسی S10 پلاس با حضور دوربین دوم در این بخش، ظاهری بیضیشکل دارد.
این طراحی جدید به افزایش هرچه بیشتر نسبت screen to body یا بدنه به صفحهنمایش منجر شده که به گفته سامسونگ در گلکسی S10 پلاس به رقم فوقالعاده 93 درصد افزایش یافته است. مشکل اعضای قبلی گلکسی S در رابطه با محل سنسور اثر انگشت نیز بالاخره در این دو مدل مرتفع شده و این حسگر به درون صفحهنمایش منتقل شده است. این حسگر التراسونیک البته با نمونههای مشابه اپتیکال حاضر در مدلهایی مثل Huawei Mate 20 Pro و OnePlus 6T متفاوت بوده و روی کاغذ عملکرد سریعتر و بهتری دارد.
شیشه روی صفحهنمایش در کنارهها همچنان با خمیدگی همراه است و دوربینهای سهگانه بخش پشتی هر دو گوشی نیز این بار همانند گلکسی Note9 به فرم افقی قرار گرفتهاند. در گلکسی S10 پلاس با حافظه داخلی 512 گیگابایت و 1 ترابایت از پوشش سرامیک نیز استفاده شده که علاوه بر جذابیت ظاهری، در استحکام گوشی نیز نقش موثری را ایفا میکند. پوشش ورقههای نانو در بخش پشتی این دو مدل با حرکت دادن در نور منجر به ایجاد رنگهای متفاوتی میشود که تا به امروز در سری پرچمداران این شرکت مشاهده نشده است.
دیگر نکته جالبتوجه در طراحی مدلهای این سری به کاهش وزن آنها نسبت به همتایان قبلی این سری تعلق دارد؛ S10 و S10+ به ترتیب 157 و 175 گرم وزن دارند که از وزن بسیار کمتری نسبت به مدلهای قبلی این خانواده برخوردارند. برای مقایسه گلکسی S9 پلاس با صفحهنمایش 6.2 اینچی، 189 گرم وزن داشته و گلکسی Note9 با پنل 6.4 اینچی نیز 201 گرم وزن دارد.
صفحهنمایش: تولد Dynamic AMOLED
سامسونگ در S10 و S10+ به ترتیب از دو صفحهنمایش 6.1 و 6.4 اینچی با فناوری ساخت جدیدی به نام Dynamic AMOLED استفاده کرده که با پشتیبانی از استاندارد HDR10+، روی کاغذ قادر به ایجاد رنگهای رنده و کنتراست بالا در شرایط مختلف خواهند بود. وضوح این دو صفحهنمایش 1440×3040 پیکسل با 1440p+ در نسبت 19:9 است که البته طبق معمول، وضوح پیشفرض این دو صفحهنمایش برای صرفهجوئی در مصرف انرژی روی یک پله پائینتر یعنی فول اچدی پلاس تنظیم شده و کاربران میتواند به دلخواه این رزولوشن را به حالت عادی بازگرداند. پوشش شیشهای روی صفحهنمایش در S10 و S10+ از نوع Gorilla Glass 6 است اما در بخش پشتی و در نسخههای عادی (غیر سرامیکی) از شیشه دیگری استفاده شده که سامسونگ به نوع آن اشارهای نکرده است.
سنسور اثر انگشت التراسونیک همانطور که اشاره شده در زیر لایه این صفحهنمایش و در بخش پائینی قرار دارد؛ این سنسور نیازی به نور برای روشن کردن برای تشخیص دو بعدی برجستگیها و فرو رفتهگیهای سطح انگشت نداشته و از پالسهای التراسونیک برای تهیه یک نفشه سهبعدی از سطح انگشت استفاده میکند. از این سنسور برای ایمن کردن اپلیکیشنهای داخلی سیستمعامل نیز میتوان بهره برد.
ویژگیهای متمایز کننده: ادامه حضور کلاسیکها
در شرایطیکه اکثر برندهای تولیدکننده موبایل در حال حذف گزینههای محبوبی مثلا جک 3.5 میلیمتری هدست و درگاه microSD هستند حضور این موارد و برخی قابلیتهای دیگر در سری S10، به ادامه محبوبیت این سری میانجامد. اسپیکرهای استریوی، دکمه اختصاصی Bixby با امکان تغییر وظیفه و مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک با استاندارد IP68 دیگر نکات قابل اشاره در این بخش را تشکیل میدهند. در زمینه رنگآمیزی با طیف نسبتا متنوعی در این نوبت روبرو میشویم که در مورد S10 عادی شامل مشکی (Prism Black)، سفید (Prism White) و سبز (Prism Green) میشود و S10 پلاس نیز به جز این سه رنگ در دو رنگ سفید و مشکی سرامیکی در حافظههای 512 گیگابایت و 1 ترابایت عرضه میشود. برخی منابع خبری به رنگهای دیگری برای این سری همچون آبی، زرد و صورتی نیز اشاره کردهاند که البته هنوز اطلاعاتی رسمی در این رابطه از سوی سامسونگ ارائه نشده است.
گزینههای پردازشی: انتظار بهترین از بهترینها
مثل دیگر پرچمداران سال 2019، در همه اعضای سری گلکسی S10 از دو پروسسور Snapdragon 855 یا Exynos 9820 بسته به منطقه توزیع دستگاه استفاده میشود که اولی با لیتوگرافی 7 نانومتری مشتمل بر 1 هسته 2.84 گیگاهرتری قدرتمند (با معماری ARM A76)، سه هسته میانی 2.4 گیگاهرتزی (با معماری ARM A76) و 4 هسته رده پائین 1.8 گیگاهرتزی (با معماری ARM A55) بوده و در Exynos 9820 ساخته شده با لیتوگرافی 8 نانومتری نیز از دو هسته قدرتمند کاستوم M4 (با معماری ARM A76)، دو هسته میانی ARM A75 و 4 هسته رده پائین ARM A55 استفاده شده است.
با وجود یکسان بودن گزینههای پردازشی مدلهای این سری، گلکسی S10 پلاس در یک مورد موفقتر از سایرین عمل میکند جائیکه در این مدل از سیستم خنککننده مایع موسوم به Vapor Chamber استفاده شده که به عملکرد بهتر گوشی در زیر بار به خصوص در هنگام انجام بازیهای سنگین کمک میکند. حافظه رم هر دو گوشی در حالت پیشفرض، 8 گیگابایت بوده و 128 گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقاء (تا 512 گیگابایت دیگر با اسلات microSD ترکیبی) برای آنها در نظر گرفته شده است. در S10 با ثابت بودن رم، حافظه داخلی تا 512 گیگابایت افزایش پیدا میکند اما در S10 پلاس جدا از این دو ورژن نسخه دیگری با 12 گیگابایت رم و 1 ترابایت حافظه داخلی نیز وجود دارد.
دوربین: التراواید و تلهفتو در کنار هم
هر دو مدل S10 و S10 پلاس از ترکیب مشابهی در زمینه دوربین بهره میبرند؛ دوربین اصلی بخش پشتی این دو گوشی یک نمونه 12 مگاپیکسلی با میدان دید 77 درجهای و دیافراگم لنز متغیر f/1.5 یا f/2.4 است که تا به اینجا تفاوت خاصی با آنچه در سری S9 دیده بودیم ندارد. در سمت چپ این دوربین یک نمونه 12 مگاپیکسلی دیگر از نوع تلهفتو قرار گرفته که تا 2 برابر زوم اپتیکال را در اختیار کاربران قرار میدهد و در سمت راست آن نیز به یک دوربین 16 مگاپیکسلی التراواید بر میخوریم. دوربین 12 مگاپیکسلی تلهفتو ظاهرا مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز بوده و گشودگی دیافراگم لنز آن نیز f/2.4 است. در سوی دیگر دوربین 16 مگاپیکسلی واید که میدان دید 123 درجهای دارد فاقد فوکوس خودکار است و دیافراگم آن تا f/2.2 گشوده میشود. این دو مدل در فیلمبرداری از وضوح 4K پشتیبانی کرده و امکان برداشت ویدئوهای HDR10+ نیز برای آنها فراهم است. اسلوموشن 960 فریم در ثانیه و موارد مرتبط با هوش مصنوعی سایر امکانات این دوربینها را تشکیل میدهند.
دوربین سلفی هر دو گوشی 10 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و امکان برداشت ویدئوی 4K است که در S10 پلاس یک دوربین 8 مگاپیکسلی تعیین عمق نیز به آن افزوده میشود.
باتری: شارژ وایرلس و شارژ معکوس
ظرفیت باتری در S10 و S10+ به ترتیب به 3,400mAh و 4,100mAh میرسد که نسبت به S9 و S9+ سال گذشته با باتریهای 3,000mAh و 3,500mAh با ارتقاء چشمگیری روبرو شدهاند. به گفته سامسونگ، این دو باتری برای استفاده از هر دو دستگاه برای 24 ساعت با یک بار شارژ کفایت میکند. شارژ سریع در این دو مدل همچنان با فناوری قدیمی Adaptive Fast Charge سامسونگ با توان حداکثر 15 وات منطبق بر Quick Charge 2.0 کوالکام انجام میشود اما در زمینه شارژ وایرلس شرایط بهتر شده و هر دو گوشی از فناوری Fast Wireless Charging 2.0 پشتیبانی میکنند.
یک گزینه جالب دیگر در این میان که برای اولین بار در هواوی میت 20 پرو رونمائی شد و حالا در پرچمداران سامسونگ نیز به چشم میخورد گزینه شارژ معکوس یا آنطور که سامسونگ میگوید، Wireless PowerShare است که خود گوشی را به یک پد شارژ تبدیل کرده و از توان باتری آن برای پر کردن باتری سایر دیوایسهای منطبق (با فناوری Qi) به صورت بیسیم استفاده میشود. لازم به ذکر است که برای استفاده از این قابلیت، باتری گوشی باید حداقل 30 درصد شارژ داشته باشد.
ارتباطات: طلیعه وایفای 6
جدا از گزینههای ارتباطی معمول و متداولی مثل پورت USB-C، مسیریابهای متعدد ماهوارهای و بلوتوث نسخه 5، گلکسی S10 و گلکسی S10 پلاس برای اولین بار با استاندارد جدید وایفای 6 که تا پیش از این با نام Wi-Fi 802.11ax شناخته میشد عرضه میشوند که روی کاغذ سرعت دانلود تحت شبکه را تا 1.2 گیگابیت بر ثانیه افزایش میدهد. اتصال NFC در هر دو گوشی حضور داشته و از آن برای پرداخت در سیستم Samsung Pay میتوان استفاده کرد این سیستم پرداخت البته مثل قبل از روشهای سنتیتری مثل تبادل امن مغناطیسی یا MST نیز پشتیبانی میکند. از 5G در این دو گوشی خبری نیست و این امر بر عهده Galaxy S10 5G واگذار شده است. حداکثر سرعت تبادل دیتا در شبکه LTE این دو مدل البته با 2 گیگابیت بر ثانیه یکی از پر سرعتترین نرخهای تبادل تحت شبکه بوده و از این لحاظ مشکل خاصی دیده نمیشود.
قیمت: رقابت سخت با آیفون
رقابت سرسختانه سامسونگ با آیفونهای اپل جدا از بخش سختافزار، در حوزه قیمتگذاری نیز وارد شده و قیمت تقریبا همه مدلهای مختلف خانواده S10 با نگاهی به قیمت همتایانی اپلی آنها تعیین شده است. نسخه پایه گلکسی S10 با 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی 899.99 دلار تعیین شده که مقایسه آن با نسخه پایه iPhone XS با قیمت 999 دلاری و حافظه 64 گیگابایتی به برتری سامسونگ در این مورد اشاره دارد. قیمت نسخه مجهز به 512 گیگابایت حافظه داخلی S10 به 1,149.99 دلار میرسد که این بار 200 دلار ارزانتر از نسخه 512 گیگابایتی آیفون XS بوده و همقیمت نسخه 256 گیگابایتی آن است.
این اختلاف در مقایسه گلکسی S10 پلاس با آیفون XS Max نیز ادامه دارد؛ نسخه پایه این گوشی 999.99 دلار قیمتگذاری شده که با 128 گیگابایت حافظه داخلی، 100 دلار ارزانتر از آیفون XS Max با حافظه 64 گیگابایتی است. نسخه 512 گیگابایتی این گوشی نیز فاکتور 200 دلار ارزانتر بودن نسبت به آیفون XS Max را حفظ کرده و 1,249.99 دلار قیمت دارد. حتی نسخه مجهز به 12 گیگابایت رم و 1 ترابایت حافظه داخلی گلکسی S10+ نیز با قیمت 1,599.99 دلاری نیز تنها 150 دلار از نسخه 512 گیگابایت XS Max گرانتر است.
هردوی این گوشیها از امروز یعنی 21 فوریه برای پیشسفارش در دسترس قرار دارند و حضور آنها در بازار نیز به 8 مارچ (17 اسفند) موکول شده است.
گلکسی S10e
گلکسی S10e راهحل سامسونگ برای رویاروی و رقابت با آیفون XR اپل بوده و بعد از مدتها بار دیگر صفحهنمایش تخت را به گوشیهای سری گلکسی S وارد کرده است. سایز صفحهنمایش در این مدل 5.8 اینچ با وضوح 1080p+ یا 1080×2280 پیکسل است اما فناوری Dynamic AMOLED آن تغییری نسبت به دو مدل دیگر نداشته است. سلفی پانچ شده درون صفحهنمایش در این مدل نیز مانند S10 حضور دارد اما دوربینهای بخش پشتی حالا به دو عدد تقلیل پیدا کردهاند.
این دوربینها شامل همان دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی مجهز به OIS با دیافراگم متغیر f/1.5 و f/2.4 بوده و در کنار آن دوربین 16 مگاپیکسلی التراواید به چشم میخورد. دوربین سلفی گوشی مانند دو مدل دیگر 10 مگاپیکسلی با امکان برداشت ویدئوهائی با وضوح 4K است و سنسور اثر انگشت نیز از درون صفحهنمایش حالا به کناره دستگاه به فرم معمول خازنی منتقل شده است.
پورت USB-C، جک هدست، مقاومت IP68 در برابر نفوذ آب و درگاه اتصال حافظه جانبی microSD دیگر مشخصات قابل ذکر در مورد این گوشی را تشکیل میدهند. پردازش در این گوشی مثل مدلهای پیشین با Snapdragon 855 صورت پذیرفته و در نسخه پایه آن 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی وجود دارد که در ورژن بالاتر به ترتیب به 8 و 256 گیگابایت افزایش پیدا میکنند. این گوشی در زمینه نرمافزاری همچون دو مدل دیگر با اندروید 9 پای و رابط کاربری One UI سامسونگ ارائه میشود و از این لحاظ نیز تفاوتی با دو پرچمدار اصلی این خانواده ندارد.
گلکسی S10e شما را در زمینه ارتباطی نیز نا امید نمیکند چرا که تقریبا همه گزینههای ارتباطی دو مدل پیشین از جمله وایفای 6، اتصال LTE Cat.20، بلوتوث 5 و NFC نیز در این مدل حضور دارند. ظرفیت باتری دستگاه 3,100mAh است و این بار نیز هر دو گوشی شارژ وایرلس و شارژ معکوس همانطور که در S10 و S10 پلاس شاهد آن بودیم در اینجا نیز دیده میشوند.
نسخه پایه گلکسی S10e با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی 749.99 دلار قیمتگذاری شده که درست همقیمت نسخه 64 گیگابایتی آیفون XR است. ورزن بالاتر دستگاه با 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی نیز 849.99 دلار قیمت دارد که این یکی تقریبا 50 دلار ارزانتر از آیفون XR با حافظه مشابه قیمتگذاری شده است. رنگهای در نظر گرفته شده برای این گوشی شامل مشکی (Prism Black)، سفید (Prism White)، سبز (Prism Green) و زرد (Canary Yellow) میشود که این آخری یکی از رنگهای شاخص آیفون XR به حساب میآید.
گلکسی S10 5G
همانطور که پیشبینی میشد سامسونگ علاوه بر سه مدل اصلی خانواده S10 یک گوشی جدید با امکان ارتباطی نسل پنجم موسوم به گلکسی S10 5G را نیز در این نوبت معرفی کرده که بالاترین درجه امکانات و ویژگیهائی که تا به امروز در یک گوشی گلکسی S دیده شده است را در بر دارد. Galaxy S10 5G مجهز به بزرگترین صفحهنمایش خانواده S با سایز 6.7 اینچ و فناوری Dynamic AMOLED است که 0.3 اینچ از گلکسی S10 پلاس نیز اندازه بزرگتری دارد.
ظرفیت باتری این گوشی نیز به همین ترتیب به 4,500mAh رسیده که در بین گوشیهای این خانواده، ظرفیتی منحصر به فرد است. این افزایش ظرفیت باتری با توجه به مصرف احتمالی بالاتر مودم 5G حاضر در دستگاه ضروری به نظر میرسد و احتمالا در آینده با حضور مودمهای جدیدتر در این کلاس نیازی به باتریهای حجیمی از این دست وجود نخواهد داشت. این باتری به گفته سامسونگ مثل دیگر گوشیهای سری S10 از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی میکند و امکان شارژ معکوس را نیز خواهد داشت.
در زمینه پردازشی تفاوتی مابین این گوشی و مدلهای دیگر وجود ندارد اما این بار حافظه داخلی به 256 گیگابایت بدون امکان ارتقاء محدود بوده و رم نیز 8 گیگابایت است.
دیگر تغییر بزرگ در این گوشی در زمینه دوربینهای آن در جلو و عقب رخ داده است؛ در بخش پشتی دستگاه به جز سه دوربین عادی 12 مگاپیکسلی، واید 16 مگاپیکسلی و تلهفتوی 12 مگاپیکسلی حاضر در S10 و S10 پلاس از یک دوربین زمان پرواز یا ToF نیز استفاده شده که جمع دوربینهای این بخش را به چهار عدد میرساند. کارکرد این دوربین در زمینههای مرتبط با AR و VR برای بررسی سوژههای پیش رو با امکان تشخیص 300 هزار نقظه مختلف در فاصله 10 فوتی (3 متری) ست که پتانسیلهای بالائی را برای این مجموعه ایجاد میکند. تعویض مبلمان و پرو کردن لباس به صورت مجازی و دیجیتالی از جمله کارکردهای عادی متصور برای این مجموعه است. این دوربین ToF در کنار دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی سلفی دستگاه نیز قرار گرفته است.
حضور Galaxy S10 5G در بازار طبیعتا به پشتیبانی اپراتورهای موبایل در کشورهای مختلف از این فناوری بستگی داشته و بدینترتیب ظاهرا در ابتدا تنها در برخی کشورهای خاص شاهد حضور این گوشی خواهیم بود. سامسونگ زمان ارائه S10 5G در بازار را در ادامه سال 2019 تعیین کرده و اپراتور Verizon ظاهرا اولین اپراتور دارای قرارداد انحصاری توزیع این گوشی در آمریکاست.
به روزرسانی - قیمت سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس در بازار ایران
گوشی سامسونگ Galaxy S10+ به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی سامسونگ Galaxy S10+ از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند
- معرفی Lava Blaze Duo 5G با طراحی زیبا، Dimensity 7025 و نمایشگر ثانویه 1.58 اینچی
- معرفی نسل جدید مدل هوش مصنوعی Gemini 2.0 با قابلیت تبدیل متن به گفتار و تصویر