معرفی گوشی موبایل سونی Xperia XZ1
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
IFA 2017 : معرفی سونی اکسپریا XZ1 و XZ1 کامپکت
همانطور که پیشبینی میشد شرکت سونی نیز در کنار دیگر برندهای معتبر تولیدکننده گوشیهای هوشمند در این دوره از نمایشگاه IFA 2017 در شهر برلین آلمان از جدیدترین اسمارتفونهای خود رونمایی کرد؛ سونی اکسپریا XZ1 و XZ1 Compact را به ترتیب میتوان ادامهای بر مدلهای XPERIA XZ و XPERIA X Compact سال گذشته این کمپانی تلقی کرد که هر دو نسبت به پرچمدار XZ Premium در جایگاه پایینتری قرار میگیرند. سونی در این دو مدل بار دیگر به ایده گوشیهای کوچک پیشرفته که آخرین بار در خانواده XPERIA Z5 در سال 2015 شاهد آن بودیم بازگشته و به خصوص در مورد XZ1 Compact نمونهای منحصر به فرد را در بین تمامی اندرویدفونهای حاضر در بازار با صفحهنمایشی کوچک و پروسسور اسنپدراگون 835 ارائه کرده است.
طراحی بدنه : نشانههای کوچکی از تغییر
طراحی اسمارتفونهای سونی در طی چند سال اخیر و شاید بهتر است بگوییم از زمان حیات مستقل این کمپانی با تغییرات بزرگی روبرو نشده و همچنان با چشم بسته نیز گوشیهای مختلف این کمپانی را از طراحی باکسی و مستطیل شکل آنها، حاشیههای بسیار بزرگ بالا و پایین صفحهنمایش و ارتفاع بیش از اندازه دستگاه میتوان تشخیص داد. در طی یک سال گذشته و به طور مشخص در اعضای محدود سری XZ این رویه اندکی با تغییر روبرو شده و با دور شدن از زوایای تیز در طرفین و استفاده از دو بخش تخت در بالا و پایین صفحهنمایش نشانههای کمرنگی از تمایل به تغییر در رویه سونی ظاهر شده است. XZ1 و XZ1 Compact در مقایسه با آنچه پیش از این در XZ و XZ Premium دیده بودیم تغییر انقلابی بزرگی را در طراحی تجربه نکردهاند اما حداقل در یک مورد تجربه بهتری را برای کاربران به همراه میآورند.
بدنه این دو گوشی به صورت یکپارچه یونیبادی شکل گرفته که جنس این بدنه در XZ1 از آلیاژ فلزی و در XZ1 Compact از نوعی پلاستیک مقاومشده با فایبرگلس ساخته شده است. یکپارچه شدن بدنه در این دو گوشی به ایجاد خمیدگی واقعی در کنارههای دستگاه منجر شده و برخلاف مدلهای پیشین دیگر خبری از قطعات و اجزای چسبیده به یکدیگر در کنارهها و بخش پشتی نیست. این طراحی که سونی به آن Loop surface میگوید بدنه یکدستتری را شکل داده و علاوه بر استحکام بیشتر، در افزایش مقاومت در زمینه نفوذ آب و گردخاک و استاندارد IP65/68 هر دو گوشی نیز موثر بوده است. برای مشکل ایجاد نشدن در زمینه آنتندهی دستگاه در XZ1 از دو خط آنتن در سمت چپ و یک خط آنتن دیگر در سمت راست استفاده شده که به گفته سونی در هر حالت ورود و خروج سیگنالهای رادیویی را فارغ از شیوه در دستگیری گوشی میسر میسازد. در XZ1 Compact به دلیل فلزی نبودن بدنه مشکلی در ورود و خروج سیگنال وجود نداشته و در نتیجه از خطوط آنتن نیز در آن خبری نیست.
ضخامت XZ1 در مقایسه با XPERIA XZ به میزان 0.7 میلیمتر کاهش پیدا کرده و به 7.4 میلیمتر رسیده که با خمیدگی جانبی کاملا Slim احساس میشود. ماجرا در مورد XZ1 Compact و ضخامت 9.3 میلیمتری این مدل متفاوت است و با توجه به صفحهنمایش کوچک دستگاه ظاهرا چارهای جز افزایش ضخامت نیز پیش روی سونی نبوده است.
در بخش رویی دستگاه همچنان امضای طراحان سونی یعنی حاشیههای بسیار ضخیم بالا و پایین صفحهنمایش را در هر دو مدل میتوان مشاهده کرد و با اینکه حضور دو اسپیکر استریو در این دو قسمت اندکی از بار منفی این طراحی کاسته است اما هنوز در مقایسه با نمونههایی چون سری سامسونگ گلکسی S8 و G6 یا V30 از الجی جلوهای بسیار قدیمی و منسوخ شده را XZ1 و XZ1 Compact مشاهده میکنیم.
سنسور اثر انگشت همچنان روی دکمه پاور در کناره سمت راست گوشی قرار دارد و بار دیگر ظاهرا امکان دسترسی به این ویژگی برای کاربران آمریکایی وجود نخواهد داشت.
صفحهنمایش : کوچک و کوچکتر
سونی ظاهرا تغییری در سایز و وضوح صفحهنمایش XZ1 در مقایسه با XZ سال گذشته نداده و این بار نیز از یک پنل 5.2 اینچی فول اچدی با فناوری ساخت IPS TFT LCD بهره گرفته است. HDR10 یکی از ویژگیهای اصلی قابل اشاره در این صفحهنمایش بوده و از این لحاظ امتیاز بالایی را به خود اختصاص میدهد. بخش رویی دستگاه در XZ1 با شیشه گوریلاگلس 5 پوشیده شده که آخرین نسل این فناوری و همردیف با دیگر بزرگان این کلاس است. در سوی دیگر در XZ1 Compact سایز صفحهنمایش به 4.6 اینچ کاهش پیدا کرده و نهتنها وضوح از فول اچدی به HD کاهش یافته بلکه از HDR نیز در آن خبری نیست. XZ1 Compact با این صفحهنمایش، کوچکترین دیوایس مجهز به Snapdragon 835 در بازار به حساب میآید که ممکن است برای برخی از کاربران یک مزیت محسوب شود. پوشش محافظ بخش رویی گوشی در XZ1 Comapct نیز از نوع Gorilla Glass 5 است.
دوربین : جذابیت به سبک XZ Premium
هر دو گوشی XZ1 و XZ1 Compact حداقل روی کاغذ از همان دوربین 19 مگاپیکسلی با کیفیت حاضر در XZ Premium موسوم به Motion Eye بهره میبرند که تمامی امکانات مهم آن از جمله شاتر پیشبینیکننده (Predictive Capture) و فیلمبرداری 720p با 960 فریم در ثانیه و البته برداشت ویدئوی 4K با 30 فریم در ثانیه در آنها نیز پیشبینی شده است. لرزهگیر دیجیتال SteadyShot همچنان در این دو دوربین دیده میشود اما بازهم به سبک XZ Premium از لرزهگیر اپتیکال در این مجموعه خبری نیست. مجموعه فلش، فوکوس لیزری و سنسور RGB (برای مشخص کردن نور صحیح سوژه) به سبک XZ Premium در یک نوار افقی در کناره لنز دوربین قرار دارند.
یک ویژگی جدید و جالب این دوربین که از طریق اپلیکیشن 3D Creator قابل دسترس است امکان حرکت کردن و چرخیدن دورتادور یک سوژه برای ساخت یک مدل سهبعدی از آن است که این مدل پس از اسکن شدن، روی کاغذ امکان استفاده شدن به عنوان یک آواتر سهبعدی در بازیها یا پلتفرمهای واقعیت مجازی را داشته و حتی میتوان آن را در پرینتر سهبعدی به صورت فیزیکی بازآفرینی کرد. در مورد میزان دقت و کارایی این قابلیت تا قبل از ارائه نسخه نهایی دستگاه به بازار طبیعتا نمیتوان اظهارنظر دقیقی نمود.
دوربین سلفی این دو گوشی متفاوت است و در XZ1 از یک نمونه 13 مگاپیکسلی دارای سنسور 1/3.06 اینچی و لنز 22 میلیمتری f/2.0 استفاده شده و در XZ1 Compact با وجود کاهش وضوح به 8 مگاپیکسل و کوچکتر شدن سنسور به 1/4 اینچ، فاصله کانونی وایدتر شده و به 18 میلیمتر رسیده است که به گفته سونی به میدان دید واید 120 درجهای منتج میشود.
پردازش : درخشش Snapdragon 835
کامپکتهای سونی تا به امروز در یک مورد کاملا مهم و برجسته یعنی نوع پردازنده با تمامی دیگر نمونههای قابل اشاره در این رده تفاوت بزرگ و تعیینکنندهای داشتهاند. گوشیهای کامپکت با اینکه بعضا در زمینه دوربین، حافظه داخلی و باتری با نمونههای فولسایز خود تفاوت داشتهاند اما همواره از همان چیپست پردازشی مدل اصلی بهره گرفتهاند که در این زمینه میتوان به Z1 Compact با اسنپدراگون 800، اکسپریا Z3 Compact با اسنپدراگون 801 و بالاخره Z5 Compact با اسنپدرگون 810 اشاره کرد. این رویه در سال گذشته و در اکسپریا X Performance و X Compact با یک استثنا روبرو شد اما بار دیگر سونی در XZ1 و XZ1 Compact به رویکرد قبلی خود در این زمینه باز گشته است.
هر دو گوشی XZ1 و XZ1 Comapct دارای پروسسور Snapdragon 835 هستند که به خصوص در مورد مدل کامپکت دیوایسی منحصر به فرد را با این سایز صفحهنمایش ایجاد میکند؛ به بیان دیگر جستوجو برای یافتن اسمارتفون دیگری مجهز به Snapdragon 835 و با صفحهنمایشی به کوچکی 4.6 اینچ و وضوح 720p به نتیجه چندانی منجر نمیشود. حافظه رم هر دو گوشی 4 گیگابایت است و در حالی که XZ1 دارای 64 گیگابایت حافظه داخلی است، این میزان در XZ1 Comapct به 32 گیگابایت کاهش پیدا میکند. سونی نوع این دو حافظه را برای هر دو مدل UFS (بدون اشاره به ورژن آن) اعلام کرده است.
باتری : کاهش ظرفیت
ظاهرا کوچکسازی بدنه و کاهش ضخامت تأثیر منفی مشهودی بر ظرفیت باتری در XZ1 برجای گذاشته است؛ باتری این مدل از 2,900mAh در XPERIA XZ اینک به 2,700mAh کاهش پیدا کرده که یکی از کمترین ظرفیتها در میان اسمارتفونهای مجهز به اسنپدراگون 835 به حساب میآید. در XZ1 Compact نیز دقیقا از همین ظرفیت باتری یعنی 2,700mAh استفاده شده و در هر دو گوشی نیز امکانات معمول سونی در بخش باتری همچون حالت کاهش مصرف STAMINA و فرایند شارژ هوشمندانه Qnovo در کنار شارژ سریع Quick Charge 3.0 به چشم میخورد.
سیستمعامل : مهاجرت به اندروید 8
یکی از برگهای برنده این دو مدل معرفی آنها با نسخه هشتم سیستمعامل اندروید یعنی Oreo است که XZ1 و XZ1 Comapct را پس از پیکسلها و نکسوسهای گوگل به یکی از اولین اسمارتفونهای مجهز به این ورژن تبدیل میکند.
ارتباطات : تفاوتهای کوچک در اجرا
با حضور Snapdragon 835 انتظار دستیابی به سرعت 1 گیگابیتی در ارتباطات نسل چهارم هر دو گوشی را داریم اما عملا تنها در XZ1 با پشتیبانی از LTE Cat.16 به این مهم دست مییابیم و در XZ1 Comapct با یک پله کاهش، سرعت به 800Mbps در LTE Cat.15 میرسد. البته با توجه به اینکه سرعتهایی از این دست هنوز در واقعیت قابل دسترسی نیستند نمیتوان از این مورد به عنوان اشکال در گزینههای ارتباطی یاد کرد. بلوتوث 5، قابلیت NFC و پورت USB Type-C در هر دو گوشی حضور دارند هرچند ظاهرا استاندارد سرعت USB در XZ1 سریعتر از XZ1 Comapct در نظر گرفته شده است.
قیمت – رنگ – زمان ورود به بازار
با اینکه سونی رسما قیمت این دو مدل را در زمان رونمایی مشخص نکرده اما برخی منابع به قیمت 699.99 دلاری برای XZ1 و 599.99 دلاری برای XZ1 Compact اشاره کردهاند که در صورت تحقق این ارقام شرایط سختی برای سونی در مقایسه با دیگر پرچمداران فعلی بازار قابل پیشبینی خواهد بود. زمان حضور این دو مدل در بازار ظاهرا 19 سپتامبر (28 شهریور) تعیین شده است و با اینکه هر دو در رنگهای مشکی، نقرهای، آبی و صورتی به بازار عرضه میشوند اما به جز مشکی طیف رنگهای متفاوتی برای آنها در نظر گرفته شده است.
به روزرسانی - قیمت سونی اکسپریا ایکس زد 1 در بازار ایران
گوشی سونی Xperia XZ1 به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی سونی Xperia XZ1 از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.