IFA 2016 : معرفی XPERIA XZ و XPERIA X Compact - پرچمدار و میانرده در کنار هم
نمایش خبر
تاریخ : 1395/6/14 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | IFA ، ifa 2016 ، اندروید Android ، Sony Xperia XZ ، Sony Xperia X Compact ، سونی Sony |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی سونی اخیرا در جریان نمایشگاه IFA 2016 -- که همه ساله در ماه سپتامبر در برلین آلمان برگزار میشود -- از دو اسمارتفون جدید در سری گوشیهای XPERIA X پرده برداشت: XPERIA XZ و XPERIA X Compact. میتوان گفت XPERIA X Compact نسخه کوچکتر XPERIA XZ است، با این تفاوت که رویه کامپکتهای قبلی سونی -- یعنی همان مشخصات پرچمدار در بدنهای کوچکتر -- را دقیقا رعایت نکرده است.
XPERIA XZ در ابعاد 146×72×8.1 میلیمتر طراحی شده و وزنی معادل 161 گرم دارد. در مقابل XPERIA X Compact با ضخامت بیشتر از طول و عرض کوچکتری برخوردار بوده (129×65×9.5 میلیمتر) و وزن کمتری نیز دارد (135 گرم).
هر دو گوشی از سبک طراحی جدید سونی به نام Loop Surface پیروی میکنند، به این شکل که قسمتهای انتهایی دیوایسها در بالا و پایین کاملا تخت بوده و لبههای خمیده در کنارههای دستگاه مشاهده میشود. میتوان گفت این طراحی یادآور طراحی لومیاهای قدیمی نوکیاست. بخش پشتی XPERIA XZ از مادهای فلزی با خلوص فراوان با نام تجاری آلکالیدو (ALKALEIDO) ساخته شده و حس در دست گرفتن یک پرچمدار را به کاربر میدهد، اما بدنه پلاستیکی XPERIA X Compact فاقد این ویژگی است.
البته وزن کمتر، قابلیت ضربهگیری و دوام بیشتر در X Compact، پلاستیکی بودن بدنه آن را جبران میکند. ذکر این نکته ضروری است که X Compact در سه رنگ آبی روشن، مشکی و سفید تولید میشود و بسته به رنگی که کاربر انتخاب میکند، بدنه میتواند مات یا شفاف باشد. بدنه شفاف معمولا بیشتر اثر انگشت را نمایان میکند.
سونی در ساخت هر دو گوشی از پنلهای السیدی از نوع IPS استفاده کرده که با بهرهگیری از فناوری Triluminos سونی تولید میشوند. همچنین به گفته سونی، موتور X-Reality -- که در ساخت نمایشگر این دو گوشی به کار گرفته شده -- با اضافه کردن پیکسلهای از دست رفته، کاهش نویز و شارپتر کردن تصویر، حداقل روی کاغذ تأثیر بهسزایی در بالا بردن کیفیت نهایی خواهد داشت. اندازه نمایشگر در XZ برابر با 5.2 اینچ است که با توجه به رزولوشن فول اچدی (1080×1920 پیکسل) تراکم پیکسلی 424ppi را به دست میدهد. اندازه صفحه نمایش در X Compact کوچکتر بوده (4.6 اینچ) و وضوح آن نیز کمتر است (رزولوشن اچدی یا 720×1280 پیکسل) که تراکم پیکسلی را به 319 پیکسل در اینچ کاهش میدهد.
گوشی XPERIA XZ به چیپست قدرتمند اسنپدراگون 820 ساخت شرکت کوالکام مجهز است. این چیپست 4 هستهای مشتمل بر 2 هسته Kryo با فرکانس حداکثر 2.2 گیگاهرتز و 2 هسته Kryo با فرکانس 1.6 گیگاهرتز بوده و از واحد پردازش گرافیکی Adreno 530 بهره میبرد. اما در ساخت XPERIA X Compact از چیپست اسنپدراگون 650 استفاده شده که نسبت به اسنپدراگون 820 ضعیفتر است. این تراشه 6 هستهای از 4 هسته پردازشی -- منطبق بر معماری پردازندههای Cortex-A53 -- و 2 هسته پردازشی حداکثر 1.8 گیگاهرتزی -- منطبق بر معماری پردازندههای Cortex-A72 -- تشکیل شده و از Adreno 510 به عنوان GPU استفاده میکند.
سونی اکسپریا XZ در بالا و سونی اکسپریا X Compact در پایین
هر دو اسمارتفون از 3 گیگابایت حافظه RAM برخوردارند و از لحاظ حافظه داخلی، XPERIA XZ در دو مدل 32 گیگابایتی (نسخه تک سیمکارته) و 64 گیگابایتی (نسخه دو سیمکارته) طراحی شده اما XPERIA X Compact تنها در یک ورژن 32 گیگابایتی به تولید خواهد رسید. گفتنی است حافظه داخلی هر دو دیوایس با پشتیبانی از کارت حافظه تا 256 گیگابایت دیگر نیز قابل ارتقا خواهد بود.
سیستم عامل هر دو گوشی نسخه 6.0.1 اندروید مارشملو است که ظاهرا در بهار سال آینده قابلیت ارتقا به اندروید 7 (نوقا) را داشته و ساختار منویی آنها نیز طبق معمول بر اساس واسط کاربری اختصاصی سونی، شکل گرفته است. واسط کاربری سونی این بار سادهتر از همیشه بوده و بخشهایی از آن، نظیر قسمت Quick Setting دقیقا شبیه به نسخه اصلی اندروید لالیپاپ طراحی شده است. دستیار صوتی گوگل، Google Now، در سمت چپ صفحه home قرار داشته و با یک سوایپ تکانگشتی میتوان در بین اپلیکیشنها جستوجو کرد. همچنین با عمل دابلتپ میتوان صفحه گوشی را خاموش کرد و اصطلاحا دیوایس را در حالت sleep قرار داد. در مجموع پوسته اختصاصی جدید سونی از اضافه کردن اپلیکیشنهای اضافی و ناکارآمد خودداری کرده و تنها مجموعه اپلیکیشنهای مفید سونی را در خود جای داده است.
هر دو گوشی از یک دوربین 23 مگاپیکسلی در پشت برخوردارند ولی دوربین جلوی XZ با وضوح 13 مگاپیکسل قویتر از دوربین ثانویه 5 مگاپیکسلی در X Compact است. از امکانات دوربین 23 مگاپیکسلی در هر دو گوشی میتوان به لرزهگیر 5 محوره (در غیاب لرزهگیر اپتکیال یا OIS)، تکنولوژی حسگر تصویر سهگانه (شامل سنسور اصلی دوربین، سنسور لیزر اتوفوکوس و سنسور مادون قرمز RGBC-IR) و فوکوس خودکار ترکیبی پیشگویانه (hybrid auto-focus) اشاره کرد. گفتنی است دوربین اصلی در XPERIA XZ میتواند با وضوح 2160p -- یا در اصطلاح 4k -- و با سرعت 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند، اما XPERIA X Compact با وجود پشتیبانی چیپست، فاقد این ویژگی بوده و توانایی فیلمبرداری با وضوح 1080p را داراست.
سونی مدعی است که در ساخت دوربین این دو گوشی از پیشرفتهترین تکنولوژیهای عکاسی این برند، نظیر سنسور Exmor RS، لنز G Lens و پردازشگر تصویر اختصاصی سونی موسوم به Bionz بهره گرفته است. به گفته سونی، سنسور 2.3/1 اینچی Exmor RS تصاویری شفاف با جزئیاتی واقعی به دست میدهد. همچنین لنز 24 میلیمتری G Lens اجازه ورود نور بیشتری را داده و به دلیل میدان دید باز آن، میتوان سوژههای بیشتری را در یک کادر جای داد. به علاوه، موتور پردازشگر تصویر Bionz امکان داشتن رنگهای زنده و نویز کمتر در عکسها را فراهم میکند .سونی در این گوشی ظاهرا از سنسور جدید IMX300 خود بهره گرفته است که نسبت به نسل قبلی با تغییرات مهمی روبرو شده است.
بنابر آنچه در وبسایت اصلی سونی آمده، تکنولوژی حسگر تصویر سهگانه به کار رفته در دوربین این گوشیها، عکاسی در شرایط چالش برانگیز -- مانند نور کم، زیر نور آفتاب و عکاسی از اجسام متحرک -- را امکانپذیر میکند. همچنین سنسور حساس Exmor RS به فوکوس خودکار تشخیص فاز مجهز بوده که عملکردی سریع و دقیق را برای دوربین به ارمغان میآورد. فوکوس خودکار ترکیبی پیشگویانه (hybrid auto-focus) نیز به طور خودکار سوژه عکاسی شما را در حال حرکت ردیابی میکند.
در هر دو گوشی شاهد یک دکمه اختصاصی شاتر هستیم که میتواند برای علاقهمندان به عکاسی گزینه مهمی باشد. سونی مدعی شده که دوربین اصلی در این دو اسمارتفون تنها در 0.6 ثانیه از حالت استندبای به حالت عکاسی درآمده و در اصطلاح لانچ میشود.
در بخش تنظیمات دستی یا مد Manual این دوربین بالاخره پس از مدتها امکان فوکوس دستی و تغییر دلخواه سرعت شاتر (مابین 1 ثانیه تا 1/4000 ثانیه) در نظر گرفته شده که از مدتها پیش در دوربینهای رقبای اصلی سونی در این کلاس حضور داشت و اینک به این خانواده نیز افزوده شده است.
ظرفیت باتری XZ معادل 2900 میلیآمپر ساعت بوده و X Compact از یک باتری ضعیفتر به ظرفیت 2700 میلیآمپر ساعت بهره میبرد. باتری هر دو گوشی از نوع داخلی و غیرقابل جداسازی بوده و به تکنولوژی شارژ سریع و شارژ تطبیقی یا Adaptive Charging مجهز است. به گفته سونی برخلاف بیشتر اسمارتفونها، این دو گوشی به شکل هوشمند شارژ شده و از افت باتری جلوگیری میکنند. به این ترتیب که باتری پس از مدتی الگوی شارژ کردن شما را متوجه شده و خود را با آن تطبیق میدهد. طبق ادعای سونی این کار میتواند عمر باتری را تا دو برابر افزایش دهد.
هر دو گوشی به پورت USB Type-C مجهز بوده و اسکنر اثر انگشت آنها روی دکمه پاور تعبیه شده است. به گفته سونی XPERIA XZ با درجه حفاظت IP65/68 در برابر آب و گرد و غبار مقاوم بوده، در حالی که XPERIA X Compact فاقد این ویژگی است. البته سونی به مشتریان هشدار داده که هیچگاه XZ را کاملا در آب فرو نبرده و در معرض آب دریا، آب شور، آب کلردار و مایعاتی نظیر نوشیدنیها قرار ندهند.
با توجه به مشکلات مالی اخیر سونی در بخش موبایل و ضربالاجل شرکت برای ایجاد تحول در این بخش تا پایان سال جاری میلادی، XPERIA XZ میتواند سونی را در مسیر درست به حرکت وا دارد. البته به شرطی که قیمت این دیوایس مانند قیمت XPERIA X Performance غیرمعقول نباشد. XPERIA X Compact نیز از بسیاری جهات رویه Z3 Compact را در پیش گرفته، با این تفاوت که در برخی موارد در مسیرهای جدیدی گام نهاده است. این گوشی میتواند رقیب خوبی برای گوشیهایی نظیر ZTE Axon 7 Mini باشد. البته تا قیمت آن مشخص نشود نمی توان چنین نظری را تأیید کرد. گوشی ZTE Axon 7 Mini با قیمت 300 دلار و بسیاری از گوشیهای مشابه، تعریف جدیدی از بازار اسمارتفونهای مقرون به صرفه ارائه کردهاند.
اسمارتفونهای XPERIA XZ (در رنگهای آبی تیره، خاکستری و مشکی) و XPERIA X Compact (در سه رنگ آبی روشن، مشکی و سفید) تولید شده و قرار است به ترتیب در 23 و 25 اکتبر وارد بازار شوند. سونی هنوز درباره قیمت این دیوایسها حرفی به میان نیاورده، ولی تا یک یا دو هفته آینده هر دو دستگاه قیمتگذاری خواهند شد.
به روزرسانی - قیمت سونی اکسپریا ایکس زد و سونی اکسپریا ایکس کامپکت در بازار ایران
گوشی سونی Xperia XZ به بازار ایران راه یافته.
گوشی سونی Xperia X Compact نیز در بازار ایران موجود است.
شما می توانید با مراجعه به صفحات فروشندگان و قیمت گوشی سونی Xperia XZ و فروشندگان و قیمت گوشی سونی Xperia X Compact از قیمت عرضه این گوشی ها در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم