گزارش Counterpoint از بازار جهانی اسمارتفون در سهماهه نخست 2025 – صدرنشینی اپل به لطف آیفون 16e
نمایش خبر
تاریخ : 1404/1/26 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | آمار Statistics ، کانترپوینت Counterpoint ، سامسونگ Samsung ، اپل Apple ، موتورولا Motorola ، هواوی Huawei ، شیائومی Xiaomi ، اوپو Oppo ، ویوو Vivo ، آنر Honor |


به گفته آنکیت مالهوترا (Ankit Malhotra)، تحلیلگر ارشد Counterpoint، بازار جهانی اسمارتفون سال 2025 را با رفتاری متناقض شروع کرد. به این ترتیب که در سهماهه نخست سال 2025، شاهد ادامه روند بهبود شرایط اقتصادی در بازارهای نوظهور بودیم. اما در بازارهای توسعهیافتهای همچون آمریکای شمالی، اروپا و چین، پس از گذران بهبودی که در سال 2024 رخ داد، نشانههایی از ضعف دیده میشود.
همان طور که ذکر شد، به لطف پرداخت یارانههای دولتی، تقاضا برای خرید اسمارتفون در چین افزایش یافت و همین امر میزان فروش بازار در ماه ژانویه را بالا برد. شتاب بازار با عرضه اسمارتفونهای پیشرفتهای مثل سری Galaxy S25 و آیفون 16e ادامه یافت، اما کمی بعد با پیدایش خطرات ناشی از جنگ تجاری و بلاتکلیفیهای اقتصادی (بهویژه در روزهای پایانی سهماهه اول)، وضعیت بازار دوباره رو به وخامت گذاشت.

در ادامه نگاهی داریم به عملکرد کمپانیهای برتر طی نخستین فصل از سال 2025:
در فصلی که گذشت اپل در حرکتی نسبتاً غیر مرسوم اقدام به رونمایی از آیفون 16e کرد؛ به کمک عرضه این مدل از آیفون – که حرکتی غیرمرسوم در این فصل از سال تلقی میشود – و همچنین به لطف ادامه رشد و گسترش نفوذ این شرکت در بازارهای غیراصلی خود، اپل علیرغم چالشهای پیش رو در بزرگترین بازارهایش، موفق شد 19 درصد از سهم بازار جهانی را کسب و عنوان بزرگترین فروشنده اسمارتفون در سهماهه نخست سال 2025 را از آن خود کند. این اولین باریست که اپل به عنوان بزرگترین فروشنده اسمارتفون در سهماهه نخست نائل میآید. گفتنیست، در حالی که فروش آیفون در آمریکا، اروپا و چین نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدون تغییر مانده و یا حتی افت کرده، فروش این محصول در ژاپن، هند، خاور میانه و آفریقا و جنوبشرق آسیا با رشد دورقمی همراه بوده است.

پس از اپل، سامسونگ با در اختیار گرفتن 18 درصد از سهم بازار جهانی، در رتبه دوم میایستد. با توجه به عرضه دیرهنگام سری پرچمدار Galaxy S25، سامسونگ سهماهه نخست را با کندی آغاز کرد، اما پس از عرضه این سری و همچنین دیوایسهای جدید سری Galaxy A، فروش گوشیهای هوشمند این شرکت مجدداً رو به افزایش نهاد. گفتنیست، از دیگر اتفاقات مهم در سهماهه نخست برای سامسونگ میتوان به رشد دورقمی اسمارتفونهای شرکت در ماه مارچ و همچنین افزایش سهم مدل Ultra از فروش در سری پرچمدار S25 اشاره کرد.

شیائومی با ادامه شتاب قدرتمندی که در فروش اسمارتفونهای این شرکت پدید آمده، 14 درصد از سهم بازار جهانی را به خود اختصاص داد و در جایگاه سوم قرار گرفت. در این میان، علاوهبر گسترش نفوذ شیائومی به بازارهای جدید، نباید از رشد چشمگیر این برند در بازار داخلی چین غافل ماند؛ جایی که به لطف ورود موفقیتآمیز شیائومی به کسبوکار تولید خودروهای الکتریکی، این برند اعتبار بالاتری در بین چینیها به دست آورده است.

پس از شیائومی، دیگر برند چینی یعنی ویوو با کسب سهم 8 درصدی از بازار جهانی در رتبه چهارم دنیا قرار گرفت. حضور طولانیمدت در بازار شناور چین و گسترش به بازارهای نوظهور از دلایل موفقیت ویوو در فصل اخیر بوده و به گفته Counterpoint، این برند چینی سریعترین رشد را در بین 5 برند برتر داشته است. اوپو نیز به لطف رشد فروش محصولاتش در هند، آمریکای لاتین و اروپا، مثل ویوو 8 درصد از بازار جهانی اسمارتفون را مال خود کرد و پنجمین فروشنده بزرگ اسمارتفون در دنیا لقب گرفت. خارج از دایره این پنج برند برتر، نامهایی مثل آنر، هواوی و موتورولا نیز رشدی سریع داشته و رقابت سرسختانهای با دیگر برندها دارند. بد نیست بدانید، هواوی بزرگترین شرکت سازنده چین در سهماهه نخست بود و آنر و موتورولا نیز در چندین بازار به رشد بالایی دست یافتند.

پس از افت بازار در سال 2023، به لطف بهبود در شرایط اقتصادی کلان، بازار به رشد ثابتی دست یافت. گوشیهای هوشمند یک محصول حیاتی بوده و همواره نمودار رشد با ثباتی خواهند داشت، اما بلاتکلیفیهای اقتصادی موجب میشوند که مصرفکنندگان خرید خود را به تعویق بیندازند. در نتیجه، افزایش ریسکهای تجاری و بر هم خوردن زنجیره تأمین میتواند تأثیر نامطلوبی روی جریان رو به جلوی بازار داشته باشد. ناگفته نماند، با وجود رواج تکنولوژیهای جدید مثل هوش مصنوعی مولد و گوشیهای تاشو، شرکتهای سازنده باید با دقت فراوان روند تقاضا از سوی مصرفکنندگان را زیر نظر بگیرند. به باور کارشناسان Counterpoint، بازار اسمارتفون در سال 2025 (نسبت به سال 2024) با افت مواجه خواهد شد. تعرفههای جدید وضعشده از سوی دولت ایالات متحده، میتواند یکی از مهمترین عوامل این افت باشد.
کش و قوسهای دولت ترامپ در اعمال تعرفههای جدید از یک سو و تنشهای تجاری در سرتاسر دنیا از سوی دیگر موجب آشفتگی بازار مالی جهانی طی دو هفته اخیر شده، چشمانداز اقتصادی را وخیمتر کرده و زمینهساز افزایش نرخ تورم شده است. در این میان، اپل برای دور زدن تعرفههای جدید، به این نتیجه رسید که با چندین پرواز باری چارتر، 1.5 میلیون دستگاه آیفون (در مجموع به وزن 600 تن) را از هند به ایالات متحده منتقل کند. البته نهایتاً ترامپ تصمیم گرفت گوشیهای هوشمند، کامپیوترها و برخی از دیگر اقلام الکترونیک را از تعرفههای جدید معاف کند که این تصمیم موجب افزایش ارزش سهام کمپانیهای فناوری شد.
به گفته رایان ریث (Ryan Reith)، از معاونین مؤسسه تحقیقاتی IDC، اعلام معافیت از تعرفهها که اخیراً از سوی دولت آمریکا اعلام شد، صرفاً یک مسکن موقت برای کمپانیهای آمریکایی خواهد بود، زیرا وابستگی شدید به زنجیره تأمین چین، چیزی نیست که به این زودی از بین برود. رایان ریث معتقد است که در حال حاضر، برندهای آمریکایی اسمارتفون باید حداکثر توان خود را برای تولید و عرضه اسمارتفون به کار بگیرند تا به این وسیله به بهترین شکل از معافیت تعرفه بهرهمند شوند.
-
شیائومی Poco X7 Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
-
معرفی سامسونگ Galaxy M56 با ضخامت کمتر، پشت و روی شیشهای و عقبگرد در پردازنده و اسپیکر
-
معرفی nubia RedMagic 10 Air گوشی مخصوص بازی نوبیا با باتری 6,000mAh و ضخامت 7.85 میلیمتری
-
معرفی Honor Power میانرده آنر با Snapdragon 7 Gen 3 و باتری رکوردشکن 8,000 میلی آمپر ساعتی!
-
گزارش Counterpoint از بازار جهانی اسمارتفون در سهماهه نخست 2025 – صدرنشینی اپل به لطف آیفون 16e
-
آشنایی با Galaxy Tab Active5 Pro – تبلت مقاوم سامسونگ با Snapdragon 7s Gen 3 و قلم S Pen
-
معرفی Galaxy XCover7 Pro با SD 7s Gen 3، باتری قابل تعویض حجیمتر و 7 سال آپدیت سیستمعامل