آشنایی با 15 ویژگی برجسته اندروید 15 در دومین نسخه بتا

نمایش خبر

تاریخ : 1403/3/3        نویسنده: مریم رشنو
برچسب‌ها : اندروید Android ، گوگل Google
واحد خبر mobile.ir : نسخه جدید اندروید 15 با انبوهی از ویژگی‌های جدید در آستانه عرضه است. کمپانی آمریکایی در این نسخه افزایش productivity، حفظ حریم خصوصی، امنیت بیشتر و عملکرد روان‌تر را وعده داده و در عین حال برای دستگاه‌های تاشو و صفحه‌نمایش‌های بزرگ‌تر نیز به‌روزرسانی‌هایی در نظر گرفته است. اندروید 15 در حال حاضر در قالب نسخه بتا 2 برای دستگاه‌های منتخب در دسترس قرار دارد و ظرف ماه‌های آینده به صورت رسمی منتشر خواهد شد. با آن که گوگل پس از اندروید 10، استفاده از نام شیرینی‌ها را برای نام‌گذاری نسخه‌های جدید سیستم‌عامل خود کنار گذاشته، اما همچنان از کدهای داخلی مبتنی بر آن استفاده و از نسخه 15 اندروید با عنوان «بستنی وانیلی» یاد می‌کند.

در ادامه برخی از مهم‌ترین تغییرات و ویژگی‌های نسخه جدید سیستم‌عامل محبوب گوگل را مرور خواهیم کرد.

فضای شخصی

اندروید 15 به قابلیت جدیدی تحت عنوان فضای شخصی یا Private Space مجهز شده است که در آن می‌توان اپ‌های حساس را از بقیه برنامه‌ها جدا نگاه داشت. با استفاده از این فضا می‌توان داده‌های مرتبط با سلامتی و اپلیکیشن‌های بانکی را حفظ کرد و با ایجاد لایه‌ دومی برای احراز هویت آن را با همان گذرواژه دستگاه یا یک PIN جداگانه، از دسترس دیگران دور نگاه داشت. در واقع وقتی Private Space قفل باشد، مراجعات اخیر کاربر، اعلان‌ها، تنظیمات و موارد مشابه این گروه برنامه‌ها از دید پنهان می‌شوند و در عین حال، امکان پاک کردن کامل اطلاعات موجود در این فضای شخصی نیز وجود دارد.

ارتقاء امکانات اتصال ماهواره‌ای

توانایی دستگاه‌ها برای استفاده از اتصال ماهواره‌ای در اندروید 15 به نحو قابل توجهی ارتقاء یافته است. برخی از اپلیکیشن‌های RCS و SMS در سیستم‌عامل جدید می‌توانند پیام‌های متنی را (که پیش از این تنها به استفاده اضطراری محدود می‌شد) از طریق ماهواره ارسال کنند. گوگل همچنین پنجره‌های بازشو یا pop-up و دیگر اجزاء رابط کاربری را نیز در قالبی استاندارد طراحی کرده است تا هنگام اتصال به شبکه ماهواره وضوح بیشتری داشته باشند.

امکان ضبط بخشی از نمایشگر

در اندروید 15 به‌جای ضبط یا اشتراک‌گذاری کل صفحه‌نمایش، می‌توان یک برنامه را بدون نمایش بقیه صفحه یا اعلان‌های دریافتی آن به اشتراک گذاشت. همچنین اطلاعات ورود و گذرواژه‌های یک بار مصرف (OTP) نیز به طور خودکار از دید بینندگان پنهان می شود؛ قابلیتی که پیش از این در گوشی‌های پیکسل در دسترس بود و حال گوگل آن را در اختیار کاربران اندروید 15 نیز قرار خواهد داد.

مسدود کردن برنامه‌های مخرب

به‌روزرسانی‌های مختلفی که برای نسخه‌های اخیر اندروید 15 معرفی شده است، محدودیت بیشتری را برای بدافزارها ایجاد می‌کند. چنین برنامه‌هایی دیگر نمی‌توانند با آوردن دیگر اپلیکیشن‌ها به پیش‌زمینه، خود را پنهان کنند یا به صورت غیر قابل مشاهده اجرا شوند.

امکان آرشیو اپ‌های بلااستفاده

اگر مدتی از یک برنامه یا بازی استفاده نکرده باشید، اندروید معمولا از شما می‌خواهد آن را حذف کنید. اما نکته اینجا است که اگر کاربر در آینده مجددا به دنبال نصب این اپلیکیشن باشد، اطلاعات حذف‌شده چه خواهد شد؟ اندروید 15 با ابزار آرشیو اپ، امکان بایگانی برنامه‌ها، تنظیمات یا داده‌های برنامه‌ها و بازی‌ها را فراهم ساخته است. ویژگی ارشیو خودکار سال گذشته توسط گوگل رونمایی شده بود، اما اندروید 15 آن را به یک گزینه قابل دسترس برای تمام اکوسیستم تبدیل می‌کند و کاربران می‌توانند در شرایط کمبود فضای ذخیره‌سازی، برنامه‌ها را به صورت خودکار آرشیو کنند.

کنترل بهتر فایل‌های PDF

کار با فایل‌های PDF در گوشی اندرویدی گاهی‌ می‌تواند دردسرساز باشد. از این رو اخبار مرتبط با امکان کنترل بیشتر فایل‌های PDF در اندروید جدید جالب توجه خواهد بود. در اندروید 15 فایل‌های PDF راحت‌تر بارگذاری می‌شوند و از فایل‌های حفاظت‌شده با رمز عبور، حاشیه‌نویسی‌ها، ویرایش فرم و کپی پشتیبانی می‌کنند. به علاوه جست‌وجو در فایل‌های PDF در نسخه تازه اندروید به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود.

ارتقاء قابلیت‌های حفاظت در برابر کلاهبرداری‌های پیشرفته

به‌روزرسانی‌های متعددی برای اندروید 15 در نظر گرفته شده که هدف آن‌ها به طور مشخص کوتاه کردن دست کلاهبرداران است. به این منظور گوگل با استفاده از هوش مصنوعی و از طریق Play Protect رفتارهای مشکوک را اسکن و نشانه‌گذاری می‌کند. پیام‌های حاوی رمزهای عبور یک‌بار مصرف (OTP) که معمولاً در احراز هویت دومرحله‌ای استفاده می‌شوند، در نسخه تازه اندروید از سیستم اعلان‌ دستگاه پنهان شده‌اند و رهگیری آنها دشوارتر است. همچنین تنظیمات محدودکننده برای برنامه‌های دانلودشده از فروشگاه‌هایی غیر از Play Store نیز افزایش یافته است.

کنترل بلند بودن صدا در برنامه‌های مختلف

تغییر ناگهانی میزان صدا در زمان انتقال از یک برنامه به اپلیکیشن دیگر یکی از معایب آزاردهنده اندروید بوده که خوشبختانه در نسخه 15 با پشتیبانی از استاندارد بلندی صدا موسوم به CTA-2075 برطرف شده است. به این ترتیب میزان صدا مابین برنامه‌های مختلف مقایسه می‌شود و ضمن در نظر گرفتن ویژگی‌های بلندگو، هدفون یا ای‌یرباد کاربر، میزان صدا به صورت هوشمند تنظیم می‌شود.

عملکرد بهتر دوربین در نور کم

اندروید 15 چند پیشرفت قابل توجه در زمینه عملکرد دوربین ارائه می‌کند. یکی آن که با استفاده از امکانی موسوم به Low Light Boost می‌تواند پیش‌نمایش‌های بهتری را در شرایط کم نور ارائه کند. به این ترتیب کاربر قادر است عکس‌هایی را که شب‌هنگام ثبت کرده از نظر کادربندی بهبود بخشد و در نور کم به سادگی کدهای QR را اسکن کند. همچنین گزینه‌های جدید اپلیکیشن دوربین این امکان را فراهم ساخته است که کنترل دقیق‌تری روی فلاش صورت گیرد و شدت آن در حالت فلش تکی و چراغ قوه بهتر تنظیم شود.

گزینه‌های مربوط به نوار وظیفه (Taskbar)

گوگل نحوه کار داک نوار وظیفه را در تبلت‌های اندرویدی و گوشی‌های تاشو تغییر داده است. این قابلیت که در ابتدا دائمی و سپس به صورت پنهان‌شونده درآمده بود، حالا توسط کاربر قابل انتخاب است. این ویژگی برای تبلت‌های متصلی که احتمالا کاربر مایل به نمایش دائمی نوار وظیفه است، سودمند خواهد بود. همچنین گزینه پنهان کردن نوار وظیفه نیز همچنان در دسترس است. به علاوه، کاربر می‌تواند ترکیبی از برنامه‌های مورد علاقه خود را نیز روی نوار pin کند.

بهبود عمر باتری

در به‌روزرسانی‌های اندروید همواره ترفندها و بهبودهایی در زمینه کارایی دستگاه نیز افزوده می‌شود که احتمالا بر طول عمر باتری تأثیر مثبتی خواهد داشت. گوگل در اندروید 15 سرویس‌های پیش‌زمینه را تحت نظارت بیشتری قرار داده است و برنامه‌هایی را که در حالت فعال قرار دارند، محدود می‌کند. به این ترتیب، کاربرانِ دستگاه‌هایی که حافظه رم زیادی دارند، به لطف پشتیبانی از اندازه صفحه‌های بزرگ‌تر (16KB در مقایسه با 4KB استاندارد فعلی)، می‌توانند زمان اجرای سریع‌تر برنامه‌ها و دوربین و مصرف کم‌تر باتری را تجربه کنند.

بهبود عملکرد لرزشی (vibration)

اندروید 15 به کاربر این امکان را می‌دهد که به‌جای بررسی تنظیمات تک‌تک برنامه‌ها، لرزش‌ یا vibration را در کل دستگاه روشن یا خاموش کند. با این امکان که از مسیرSettings > Sound and vibration > Vibration and haptics قابل دسترسی است، می‌توان از اسلایدرها برای تنظیم شدت بازخورد لرزرشی استفاده کرد. البته برخی گوشی‌های اندرویدی پیش‌تر از این قابلیت بهره می‌بردند و حالا در همه دستگاه‌های مجهز به اندروید 15 ارائه خواهد شد. در نسخه بتا 2 اندروید 15 همچنین تنظیم انواع لرزش‌ نیز معرفی شده که افراد می‌توانند با استفاده از آن‌ها نوع نوتیفیکشن دریافتی را بدون نگاه به صفحه گوشی دریابند.

گزینه‌های بیشتر برای دستگاه‌های تاشو

در حال حاضر برخی از گوشی‌های تاشوی پیشرفته بازار می‌توانند به صورت خودکار، تصویر صفحه‌نمایش را متناسب با باز یا بسته بودن دستگاه تغییر دهند. حال گوگل این قابلیت را با اندروید 15 یکپارچه کرده است. علاوه بر آن، کاربر می‌تواند با انتخاب یک گزینه‌، نمایشگر را هنگام تا شدن قفل کند. همچنین پشتیبانی بیشتر از اپ‌هایی که روی صفحه‌های کوچک‌تر نمایش داده می‌شوند، از دیگر مواردی است که در سیستم‌عامل جدید پیش‌بینی شده است.

گزینه‌های بیشتر در برنامه Health Connect

اپلیکیشن Health Connect به‌عنوان برنامه‌ای برای گرد آوردن داده‌های مرتبط با سلامتی و تناسب اندام از دستگاه‌ها و برنامه‌های مختلف شروع به کار کرد. اگر چه این قابلیت در اندروید 14 به صورت پیش‌فرض وجود داشت، اما در اندروید 15 دو نوع داده جدید، یعنی دمای پوست (که توسط ابزارهای پوشیدنی همچون حلقه Oura و Pixel Watch 2 جمع‌آوری می‌شود) و برنامه‌های تمرینی هم به آن افزوده شده است و می‌تواند با توجه به اهدافی همچون میزان کالری سوزانده شده، مسافت، مدت زمان، تکرار و تعداد گام‌ها، آهنگ حرکت، ضربان قلب و مواردی از این دست، برنامه‌های تمرینی را در اختیار کاربر قرار دهد.

بهبود قابلیت محافظت در برابر سرقت پیشرفته

اگر چه بسیاری از پادمان‌ها (safeguards) یا قابلیت‌های محافظتی جدید گوگل جهت حفظ گوشی و داده‌های آن از سرقت، همچون قفل شدن خودکار در زمان دزدیده شدن و گزینه‌های قفل از راه دور، برای دستگاه‌های دارای Android 10 و بالاتر ارائه خواهد شد. اما به‌روزرسانی حفاظتیِ بازگشت به تنظیمات کارخانه، که سارقان را در زمان reset factory، از راه‌اندازی مجدد بدون مجوزهای گوگل و دستگاه باز می‌دارد، تنها در این نسخه وجود خواهد داشت.

نحوه دانلود و نصب نسخه بتای دوم اندروید 15

گوگل اولین نسخه بتای اندروید 15 را در ماه آوریل و نسخه دوم آن را در 15 می سال جاری میلادی منتشر کرده است و قصد دارد نسخه‌های بعدی آن را در ژوئن و جولای و پیش از عرضه عمومی نهایی در ماه آگوست یا اکتبر ارائه کند. کاربران علاقمند به کار با نسخه آزمایشی اندروید 15 می‌توانند با استفاده از گوشی Pixel (نسخه 6 یا جدیدتر) یا برخی گوشی‌های منتخب Honor ،Nothing، وان‌پلاس و شیائومی که از این پلتفرم پشتیبانی می‌کنند، ثبت‌نام کنند. البته لازم است پیش از نصب این سیستم‌عامل حتما از گوشی نسخه پشتیبان تهیه شود. افرادی نیز که گوشی پیکسل یا دستگاه پشتیبانی‌شده دیگری در اختیار ندارد، باید در انتظار نسخه رسمی اندروید 15 باشند.



تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا