سامسونگ Galaxy A56 در نگاه رسانه‌ها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفه‌ای‌ها

نمایش خبر

تاریخ : 1404/1/6        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : در رسانه‌ها In Medias ، Samsung Galaxy A56 ، سامسونگ Samsung
واحد خبر mobile.ir : سری A سامسونگ در طی سالیان اخیر از جمله پر فروش‌ترین محصولات موبایلی این شرکت بوده و به‌خصوص در دو کلاس A3x و A5x با محصولات پر طرفدار و ویژه‌ای روبرو می‌شویم که حالا برخی از امکانات گوشی‌های پرچمدار نیز در مدل‌های رده بالاتر آن‌ها دیده می‌شود. A56 جدیدترین محصول رده بالای سامسونگ در این کلاس است که نزدیک به سه هفته پیش در اوائل ماه مارچ 2025 روانه بازار شد؛ طراحی جدید دوربین‌ها، پشتیبانی از شارژر سیمی 45 واتی و پردازنده 4 نانومتری Exynos 1580 تغییرات اصلی A56 نسبت به قبل را تشکیل می‌دهند اما در سایر بخش‌ها شرایط به قرار گذشته است. در مطلب پیش رو به مرور دیدگاه‌ سایت‌های معتبر فناوری در مورد نقاط ضعف و قوت Galaxy A56 می‌پردازیم.

فرم جدید لنزهای دوربین‌های بخش پشتی اولین نکته قابل ذکر در مورد گلکسی A56 است که حالا برخلاف A54 و A55 مستقل نبوده و به درون یک نوار بیضی‌شکل باریک و البته کاملاً برجسته منتقل شده‌اند؛ این گوشی که به‌جز دو طیف تیره و روشن خاکستری در رنگ‌های سبز و صورتی نیز ارائه می‌شود همچنان دارای شاسی فلزی و پشت و روی گوریلا گلس ویکتوس پلاس با استاندارد مقاومت IP67 بوده و از این لحاظ تفاوتی با گذشته ندارد. طول و عرض گوشی به‌دلیل بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش اندکی بیش‌تر شده اما ضخامت تنها 7.4 میلی‌متری آن 0.8 میلی‌متر از A55 کم‌تر است.

صفحه‌نمایش 6.7 اینچی گوشی 0.1 اینچ بزرگ‌تر شده اما وضوح 1080×2340 پیکسلی، فناوری ساخت امولد و نرخ رفرش 120 هرتزی غیر تطبیقی آن تغییری نداشته‌اند. این پنل هنوز 8 بیتی‌ست. دوربین سلفی بالای پنل بالاخره پس از 6 نسل تغییر کرده و به‌جای 32 مگاپیکسل قبلی یک 12 مگاپیکسلی f/2.2 جدید است که با امکان برداشت ویدئوهای 10bit HDR با وضوح 4K/30fps متفاوت ظاهر می‌شود. دوربین‌های بخش پشتی اما به‌رغم تغییر ظاهری همان 50 مگاپیکسلی اصلی، 12 مگاپیکسلی اولتراواید و 5 مگاپیکسلی ماکرو هستند و روی کاغذ تفاوتی نسبت به قبل نکرده‌اند.

گوشی با چیپ 4 نانومتری جدید Exynos 1580 ارائه می‌شود که به چهار هسته A720 (در قالب یک کلاستر تک هسته‌ای 2.9 گیگاهرتزی و سه هسته‌ای 2.6 گیگاهرتزی) و چهار هسته A520 با فرکانس 1.95 گیگاهرتز مجهز شده و گرافیک Xclipse 540 آن به‌گفته سامسونگ 37 درصد پرفورمنس بهتری نسبت به گرافیک A55 دارد. رم 8 و 12 گیگابایتی و حافظه 128 و 256 گیگابایتی این گوشی نیز تغییری نکرده و ظرفیت باتری 5 هزار میلی آمپر ساعتی نیز به‌قرار سابق است هرچند این بار توان شارژر سیمی مورد پشتیبانی (قابل تهیه به‌صورت جداگانه) از 25 به 45 وات رسیده است. گوشی با اندروید 15 ارائه می‌شود و پشتیبانی آن تا 6 سال ادامه خواهد داشت.

پس از این آشنایی مختصر با مشخصات Galaxy A56 نوبت به بررسی نظرات سایت‌های مختلف در مورد این گوشی می‌رسد.

GSMArena

در بررسی تیم GSMArena از گلکسی A56 در بخش نتیجه‌گیری می‌خوانیم: «همان‌طور که می‌بینید با وجود آن‌که دوربین سلفی، برداشت ویدئو، طراحی سطح بالا و نمایشگر زیبای گوشی را دوست داشتیم به‌سختی می‌توان Galaxy A56 را [به ‌کسی] توصیه کرد. این گوشی روی کاغذ یک محصول همه‌جانبه خوب به‌نظر می‌رسد اما در شاخص شدن از بین رقبا شکست می‌خورد.» دوربین بهتری نیاز دارید؟ می‌توانید با قیمت کم‌تر به آن دست پیدا کنید. به چیپ‌ست توانمندتری فکر می‌کنید؟ رده قیمتی زیر 400 یورو نیاز شما را پوشش می‌دهد. همین استدلال برای باتری و شارژر نیز صادق است. در ادامه این نتیجه‌گیری از احتمال منطقی شدن خرید A56 بعد از افت قیمت‌های آن در ادامه سخن به میان آمده است: می‌توان با کاهش قیمت A56 جایگاهی را برای آن متصور شد اما ما همین حالا هم گوشی‌های قدرتمندتری را با قیمت پایین‌تر سراغ داریم بنابراین Galaxy A56 حتی در آینده نیز شرایط سختی برای رقابت دارد. و حتی اگر نهایتاً تصمیم به خرید یک گوشی سامسونگی گرفتید Galaxy S24 FE انتخاب بهتری‌ست.

نکات مثبت و منفی Galaxy A56 از نگاه GSMArena شامل موارد زیر می‌شود:

ساخت مستحکم و با کیفیت با گوریلا گلس ویکتوس پلاس،‌ فریم آلومینیومی و IP67
نمایشگر بزرگ‌تر و پر نورتر با پشتیبانی از +HDR10
عملکرد مطلوب و رفتار حرارتی عالی
ویدئوهای عالی، سلفی‌های فوق‌العاده
اسپیکرهای خوب
One UI 7 تر و تمیز و تضمین حداقل 6 نسل آپدیت سیستم‌عامل
نبود شارژر در جعبه و خیلی سریع نبودن پروسه شارژ
سرعت نچندان بالای سنسور اثر انگشت
عملکرد نا امیدانه دوربین (به‌جز ویدئوها و سلفی‌ها)
نبود دوربین تله‌فتو
عملکرد سطح پایین‌تر حسگر مجازی تقارب برای خاموش کردن صفحه‌نمایش حین تماس نسبت به حسگر فیزیکی
حذف اسلات microSD
قیمت گران در زمان معرفی

دوربین اصلی گوشی به‌گفته GSMArena حتی در «شرایط نوری مطلوب» نیز عکس‌های ضعیفی (underwhelming stills) را برداشت می‌کند؛ این عکس‌ها البته در اکثر مواقع پر جزییات بوده و رنگ‌های آن‌ها نیز غنی است اما گه‌گاه با های‌لایت‌های سوخته شده با شدت نور و یا های‌لایت‌هایی با اندکی نورگیری بیش از اندازه روبرو می‌شویم. این مجموعه با ماهیت کلی سافت تصاویر چیز چندانی را برای دوست داشتن باقی نمی‌گذارد. کیفیت اصلی دوربین اصلی در فضاهای داخلی نیز به‌گفته GSMArena بدتر شده و ضمن کاهش اشباع رنگ، ماهیت این تصاویر نیز در این مواقع سافت‌تر می‌شود. عکس‌های 50 مگاپیکسلی این دوربین نیز از نگاه این منبع چندان جذاب (hot) نبوده و این مد تصویربرداری آشکارا توصیه نمی‌شود.

GSMArena در ادامه در مورد تصاویر شب این دوربین می‌گوید: همان‌گونه که معمولاً در مورد گوشی‌های سامسونگ صادق است، اپلیکیشن دوربین این مدل هنگام استفاده از دوربین اصلی به‌ندرت از حالت شب استفاده می‌کند و حتی وقتی حالت شب اختصاصی نیز فعال شده است اوضاع به همین صورت است. در عین تعجب عکس‌های گرفته شده در حالت استاندارد ظاهر بهتری نسبت به عکس‌های حالت شب داشتند البته مطمئنا می‌توان گه‌گاه به های‌لایت‌ها و منابع نور منقطع اشاره کرد و شارپ‌نس در حد ایده‌آلی نیست ولی پردازش بعد از گرفته شدن عکس در حالت شب پدیده کاملاً بدی (downright bad) به‌حساب می‌آید.

در ادامه در مورد دوربین اولتراواید گوشی در این منبع می‌خوانیم: با وجود آن‌که گلکسی A56 از دوربین 12 مگاپیکسلی بهتری نسبت به دیگر گوشی‌های حاضر در این کلاس برخوردار است اما عکس‌های این دوربین از حد ایده‌آل کاملاً به‌دور هستند. این عکس‌ها، سافت با طیف دینامیکی محدود هستند. رنگ‌ها و کنتراست از سوی دیگر دقیقند اما هنگام تصویربرداری در محیط‌های داخلی به سمت اشباع کم‌تر متمایل می‌شوند.

خروجی دوربین اولتراواید گوشی به‌گفته GSMArena فارغ از آن‌که چه مدی را برای تصویربرداری انتخاب کنید بیش از اندازه سافت و کم‌جزییات، مبهم (fuzzy) و با نویز قابل مشاهده است. طیف دینامیکی نیز تقریباً محدود بوده و دقت وایت بالانس نیز در حالت شب کاملاً از حد انتظار پایین‌تر است. عکس‌های حالت شب این دوربین نسبت به عکس‌های اتوماتیک آن تا حدودی تمیزتر و شارپ‌تر هستند.

عکس‌های دوربین ماکروی گوشی به‌گفته این منبع بسیار بهتر از واحدهای 2 مگاپیکسلی سایر رقباست؛ البته دوباره انتظار زیادی نداشته باشید چرا که با یک سنسور بسیار کوچک 5 مگاپیکسلی روبرو هستیم که جزییات در آن محدود بوده و نتیجه نهایی کاملاً به نور محیط وابسته است. نبود فوکوس خودکار نیز گرفتن عکس درست در وهله نخست را دشوار کرده و بهتر است چندین عکس با فواصل مختلف برداشت شود تا حداقل یکی از آن‌ها در محدوده درست فوکوس قرار گرفته باشد.

دوربین سلفی گوشی از نگاه این منبع در تضاد با دوربین‌های اصلی و اولتراواید عکس‌های بسیار خوبی (excellent) را برداشت می‌کند که «تمیز و شارپ» با «رنگ‌های عالی» و طیف دینامیکی وسیعند.

ویدئوهای دوربین اصلی به‌گفته این منبع عالی و رنگارنگ با شارپ‌نس و جزییات بالا و طیف دینامیکی وسیع هستند. این ویدئوها تمیز و خالی از نویز به‌نظر می‌رسند و ویدئوهای شبانه آن نیز باعث تعجب و خرسندی نویسندگان این مطلب شده است. البته نورگیری این ویدئوها در شب برای جلوگیری از روشنایی بیش از اندازه (clipped highlights) در برخی قسمت‌ها مثل منابع نور می‌توانست کمی پایین‌تر باشد. ویدئوهای دوربین اولتراواید نیز از نگاه این منبع «خوب» ارزیابی می‌شوند به‌خصوص در زمینه جزییات و در مقایسه با دیگر دوربین‌های اولتراواید 8 مگاپیکسلی. این سیستم از لرزه‌گیر دیجیتال (EIS) در وضوح 4K پشتیبانی می‌کند که به‌گفته GSMArena به نتیجه بسیار خوبی منجر شده و از لرزه‌های ناخوشایند در آن خبری نیست.

Tech Advisor

در مقاله Tech Advisor به‌قلم Alex Walker-Todd در بخش نتیجه‌گیری این‌گونه آمده است: عصاره قابل احترامی از تجربه پرچمداری فعلی شرکت با نصف قیمت +Galaxy S25. گلکسی A56 روی استحکام همتایان سابق خود بنا شده و با بهترین پشتیبانی نرم‌افزاری تا به امروز ارائه می‌شود اما هنوز در ویژگی‌ها و پرفورمنس در مقایسه با بازار گسترده گوشی‌های میان‌رده عقب می‌‌ماند. این منبع در ادامه می‌افزاید: «به‌روزرسانی‌هایی نظیر طراحی باریک‌تر، نمایشگر پر نورتر، چیپ‌ست جدید، شارژ سریع‌تر و پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌تر همگی به‌معنای یک تیک سبز بزرگ برای توصیه آسان جدیدترین محصول پیشرفته سری A این شرکت به‌نظر می‌رسند اما این‌گونه نیست.» نویسنده تک ادوایزر به‌جای گلکسی A56 خرید یک پرچمدار قدیمی‌تر از سامسونگ یا هر میان‌رده مشابه دیگری از سایر برندها را با همین قیمت توصیه می‌کند که قدرت بالاتر، دوربین‌های بهتر و شارژ سریع‌تری را با همین قیمت یا حتی پایین‌تر ارائه می‌دهند.

نکات مثبت و منفی Galaxy A56 از نگاه Tech Advisor شامل موارد زیر می‌شوند:

نازک‌تر و سبک‌تر شدن نسبت به قبل
رابط کاربری خوب و افزونه‌های جالب هوش مصنوعی
بهبود شارژ سریع
پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌تر نسبت به نسل قبل
کیفیت نچندان بالای دوربین‌های غیر اصلی
فوق‌العاده نبودن برای بازی
اسپیکرهای بی‌فروغ
قیمت بالا با توجه به ویژگی‌های دستگاه

دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی از نگاه Tech Advisor برای مدلی در این کلاس عکس‌های خوشایندی را با طیف دینامیکی خوب برداشت می‌کند. البته اگر کاربر جدید سامسونگ هستید به‌یاد داشته باشید که دوربین گوشی‌های این شرکت به آراستن تصاویر از طریق پردازش سنگین تمایل دارند که مصداق بارز آن را در المان‌هایی مثل روشن کردن چهره و رنگ آبی درخشان آسمان می‌توان مشاهده کرد.

دوربین اولتراواید در یک دوربین خوب به‌گفته این منبع عکس‌های مشابه‌ای با دوربین اصلی ایجاد می‌کند اما در سناریوهای تصویربرداری با نور کم در جایگاه پایین‌تری قرار می‌گیرد. در این میان دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی گزینه تازه‌ای! است که می‌تواند عکس‌های با ارزشی را برداشت کند هرچند به‌خصوص به‌دلیل سافت و مبهم شدن تصاویر در فقدان نور محیطی کافی میزان استفاده از این دوربین کاهش پیدا می‌کند.

tom’s guide

Richard Priday نویسنده مطلب بررسی tom's guide از Galaxy A56 در بخش نتیجه‌گیری آورده است: «در حال حاضر بازار شلوغی برای گوشی‌های رده میانی وجود دارد و گلکسی A56 برای تأثیر [بر این بازار] به‌دلیل نداشتن هیچ ویژگی فوق‌العاده‌ای با شرایط سختی روبروست. اما خوشبختانه همه چیز به‌جز عملکرد پردازشی در این گوشی خوب و رو به عالی‌ست. به این معنا که اگر این مدل را انتخاب کنید همچنان ارزش فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد.»

نکات مثبت و منفی Galaxy A56 از نگاه tom’s guide شامل موارد زیر می‌شوند:

حفظ قیمت پایین مدل سال قبل
دو برابر کردن حافظه پیش‌فرض رقبا
عمر باتری طولانی و سرعت شارژی در حد پرچمداران
برخی ویژگی‌های هوش مصنوعی
توان پردازشی کاملاً سطح پایین‌تر نسبت به گوشی‌های مشابه
کارآمد نبودن دوربین ماکرو

در بررسی tom’s guide از دوربین اصلی گلکسی A56 به مقایسه این دوربین با Pixel 8a پرداخته شده؛ جایی‌که A56 در سوژه اصلی درون کادر رنگ‌های روشن‌تری نسبت به پیکسل 8a ارائه می‌کند اما در بقیه قسمت‌های تصویر فقدان رنگ نسبت به همتای گوگلی مشهود است و به‌طور کلی Pixel 8a شرایط کاملاً بهتری را عرضه می‌کند. این مقایسه بین دوربین‌های اولتراواید این دو گوشی نیز به نتیجه مشابهی ختم شده و با این‌که Pixel 8a جزییات بیش‌تری را عرضه نمی‌کند اما تصویر آن به‌طور کلی روشن‌تر است. در زمینه دوربین سلفی A56 با نورگیری بهتر و تصویر روشن‌تر جذاب‌تر به‌نظر می‌رسند هرچند گرمای رنگ Pixel 8a در جایگاه بهتری قرار دارد.



خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا