آشنایی با قابلیت‌های محافظتی جدید گوگل جهت حفظ گوشی و داده‌های آن از سرقت

نمایش خبر

تاریخ : 1403/2/28        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : اندروید Android ، امنیت Security ، حریم خصوصی Privacy ، گوگل Google
واحد خبر mobile.ir : امروزه گوشی‌های هوشمند به جزء لاینفک زندگی انسان‌ها تبدیل شده و تقریبا در تمام کارهای روزمره ما نقشی را بر عهده دارند؛ از بانکداری اینترنتی و ذخیره‌سازی اطلاعات حساس گرفته تا عکاسی از دوستان و اعضای خانواده و حتی پرداخت‌های سوپرمارکتی. درست است که اسمارت‌فون‌ها زندگی را برای ما آسان‌تر کرده‌اند، اما این دیوایس‌ها حاوی اطلاعات ارزشمندی از زندگی افراد بوده و همین امر آنها را کاندیدای سرقت می‌کند. از این رو مهندسین گوگل اخیرا به منظور حفظ ایمنیِ اسمارت‌فون‌های اندرویدی و اطلاعات درون آنها، مجموعه‌ای از قابلیت‌های محافظتی را برای اندروید تدارک دیده‌اند که می‌تواند سارقین را از دزدیدن گوشی منصرف کند.

این ویژگی‌های امنیتی جدید از طریق به‌روزرسانی‌های سرویس‌های Google Play در سال جاری میلادی برای میلیاردها نفر از کاربران دیوایس‌های اندرویدی مجهز به اندروید 10 و بالاتر قابل دسترسی خواهد بود. البته برخی از این ویژگی‌ها صرفا به اندروید 15 تعلق خواهد داشت. در ادامه بیشتر با این قابلیت‌های محافظتی جدید آشنا می‌شویم.

محافظت بهتر از دیوایس و داده‌های آن به منظور منصرف کردن سارقان از دزدی

ارتقاء گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه یا همان factory reset موجب می‌شود که سارقان نتوانند گوشی دزدیده شده را ری‌ست کنند. هدف بسیاری از سارقان آن است که گوشی دزدیده‌شده را به‌سرعت ری‌ست کرده و آن را بلافاصله بفروشند. اما تغییرات ایجاد شده در گزینه factory reset توسط گوگل، این کار را برای آنها دشوار می‌کند. به موجب این تغییرات، فرد سارق بدون داشتن اطلاعات کاربریِ گوشی یا حساب گوگل، نمی‌تواند آن را پس از ری‌ست مجدداً ست‌آپ کند. به این ترتیب، گوشی دزدیده‌شده عملا غیرقابل فروش خواهد شد و همین امر انگیزه سارقین برای دزدی را پایین می‌آورد.

فضای شخصی، اپلیکیشن‌های حساس شما را مخفی می‌کند. شاید هدف برخی از سارقین فقط خود گوشی باشد، اما برای بسیاری از آنها داده‌های گوشی ارزشمندتر است زیرا می‌توانند با استفاده از این داده‌ها اقدام به برداشت پول از حساب بانکی شما کنند؛ پولی که ممکن است ارزش آن به مراتب از قیمت سخت‌افزار گوشی بیشتر باشد. از این رو، گوگل قابلیتی جدید تحت عنوان «فضای شخصی» را در اندروید برنامه‌ریزی کرده است. با استفاده از این گزینه، شما می‌توانید فضایی جداگانه و قابل مخفی‌سازی در گوشی خود ایجاد کرده و با PIN جداگانه آن را قفل کنید. این فضای شخصی می‌تواند محل خوبی برای پنهان کردن اپلیکیشن‌های حساس باشد؛ اپلیکیشن‌هایی که داده‌های مهمی – مثل اطلاعات مالی یا اطلاعات مرتبط با وضعیت سلامتی شما – را در بر دارد.

تعداد مراحل بیشتر برای تغییر تنظیمات حساس دیوایس، از داده‌های شما بهتر محافظت می‌کند. گوگل تمهیداتی را اندیشیده که به موجب آن، اقداماتی مثل غیرفعال کردن گزینه Find My Device و یا طولانی‌تر کردن زمان روشن ماندن نمایشگر به PIN، رمز عبور یا احراز هویت زیست‌سنجی نیاز خواهد داشت. همین امر، لایه‌های امنیتی گوشی را بیشتر کرده و در نتیجه سارقین پس از دزدیدن اسمارت‌فون شما نه تنها نمی‌توانند صفحه آن را باز نگه دارند، بلکه امکان غیرفعال کردن گزینه Find My Device (جهت ردیابی گوشی به سرقت‌رفته) را نیز نخواهند داشت.

درصورت لو رفتن PIN، احراز هویت مضاعف از شما محافظت خواهد کرد. زمانی که این قابلیت فعال شود، برای دسترسی یا تغییر تنظیمات دیوایس یا حساب گوگل خود به احراز هویت زیست‌سنجی (اسکن اثر انگشت، چهره یا عنبیه) نیاز خواهید داشت.

گفتنی‌ست، آپدیت گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه و فضای شخصی با اندروید 15 در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، اما احراز هویت مضاعف زیست‌سنجی در سال جاری میلادی برای دیوایس‌های منتخب در دسترس خواهد بود.

محافظت خودکار به محض دزدیده شدن گوشی

به سرقت رفتن گوشی هوشمند، امری غیرمنتظره و پراضطراب بوده و به همین دلیل واکنش سریع نشان دادن در لحظه سرقت، بسیار دشوار است. به همین دلیل است که گوگل موارد زیر را جهت محافظت بیشتر از دیوایس و داده‌های شما تدارک دیده است:

قفل شدن خودکار صفحه با کمک هوش مصنوعی زمانی که گوشی توسط سارقین قاپیده می‌شود. این قابلیت جدید «قفل تشخیص سرقت» نام داشته و با کمک هوش مصنوعی، قاپیده شدن گوشی از دست شما توسط دزد و سپس فرار کردن او را متوجه می‌شود. چنان‌چه تکان خوردن شدید گوشی، از سوی هوش مصنوعی سرقت تلقی شود، صفحه گوشی بلافاصله قفل شده و از دسترسی به داده‌های آن ممانعت می‌شود.

محافظت مضاعف پس از به سرقت رفتن گوشی. زمانی که سارق سعی می‌کند، اتصال گوشی به اینترنت را برای مدت طولانی قطع کند، قابلیتی تحت عنوان Offline Device Lock به طور خودکار صفحه گوشی را قفل می‌کند تا به این وسیله از داده‌های شما (حتی در هنگامی که دیوایس شما به اینترنت اتصالی ندارد) محافظت شود. جالب است بدانید، اندروید از روی برخی نشانه‌های دیگر نیز می‌تواند به این نکته پی ببرد که گوشی شما ممکن است دزدیده شده باشد. به عنوان مثال، زمانی که تلاش‌های چندباره برای احراز هویت زیست‌سنجی با شکست روبرو شود، صفحه گوشی قفل خواهد شد.

هر دو قابلیت فوق در سال جاری میلادی برای دیوایس‌های اندرویدی مجهز به اندروید 10 و بالاتر قابل دسترسی خواهد بود.

پس از به سرقت رفتن گوشی، آن را قفل کرده و سریع اقدام کنید

قابلیت Find My Device (دیوایس من را پیدا کن) پیش از این توسط گوگل برای قفل کردن و پاک کردن اطلاعات گوشی گم‌شده یا به سرقت رفته توسعه یافته است. اما بسیاری از کاربران به هنگام دزدیده شدن گوشی شوکه و مضطرب شده و برای فعال کردن قابلیت Find My Device نمی‌توانند رمز عبور حساب گوگل خود را به یاد بیاورند.

قابلیت Remote Lock (قفل از راه دور) ناجی شما خواهد شد. در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن گوشی، شما می‌توانید صفحه آن را تنها با استفاده از شماره همراه خود و یک چالش امنیتی سریع توسط هر دیوایس دیگری، قفل کنید. این کار برای شما وقت می‌خرد تا بتوانید جزییات حساب خود را یافته و به گزینه‌های مفید بیشتری در Find My Device دست پیدا کنید. (از جمله ارسال دستور بازگشت به تنظیمات کارخانه به منظور پاک کردن تمامی اطلاعات گوشی)

قابلیت قفل از راه دور نیز در سال جاری میلادی از طریق آپدیت‌ سرویس‌های Google Play برای اندرویدهای 10 و بالاتر قابل دسترسی خواهد بود. ناگفته نماند، دیوایس‌های اندرویدی مجهز به اندروید 5 و بالاتر می‌توانند از ویژگی Find My Device بهره‌مند شوند.

منبع : Google Blog


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا