معرفی گوشی موبایل ناتینگ Phone (1)

Phone (1) فون 1

Nothing Phone (1) ناتینگ تصویر 360 درجه
ارزیابی کاربران: 7.2 از 10 (172 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

تبلیغات

معرفی Nothing Phone (1) - اولین اسمارت‌فون مجموعه Nothing با طراحی انقلابی و مشخصات یک میان‌رده


تاریخ : 1401/4/21

پس از هفته‌ها و ماه‌ها انتشار خبرهای بی امان در مورد اولین گوشی هوشمند مجموعه Nothing‌، این شرکت بالاخره طبق برنامه از پیش مشخص شده در روز سه‌شنبه 12 جولای 2022 (21 تیر 1401) از گوشی متفاوت Nothing Phone (1) رونمایی کرده است. اطلاعات و مشخصات این گوشی و طراحی متفاوت آن از چندین هفته پیش در دسترس همگان قرار گرفته بود و قبل از رویداد آنلاین معرفی آن نیز تقریبا هیچ نقطه ابهامی در مورد Nothing Phone 1 برای بینندگان و کاربران حرفه‌ای‌تر دنیای موبایل وجود نداشت. این گوشی جدا از ظاهر خاص و طراحی ویژه آن، میان‌رده پیشرفته‌ای‌ست که از پنل OLED، پردازنده +Snapdragon 778G و دو دوربین 50 مگاپیکسلی در بخش پشتی بهره می‌برد.

پیش از پرداختن به خود گوشی شاید بهتر باشد اندکی بیش‌تر با پیشینه شرکت Nothing و موسس نام‌دار آن آشنا شویم؛ Carl Pei که زمانی در دسامبر 2013 همراه با Pete Lau نایب رئیس قبلی شرکت Oppo اقدام به تأسیس شرکت محبوب وان پلاس کرد، پس از سپری کردن سال‌های درخشانی در این شرکت بالاخره در اکتبر 2020 رسما از ترک مجموعه وان‌پلاس برای راه‌اندکی کسب و کار شخصی خود سخن گفت. کسب و کار جدید Carl Pei، استارت‌آپ نوپایی به‌نام Nothing بود که پس از جذب سرمایه اولیه 7 میلیون دلاری از برخی سرمایه‌گذاران از جمله بنیان‌گذار Twitch، مدیرعامل سابق Nest و خالق iPod و بنیان‌گذار و مدیرعامل Reddit با عنوان یک شرکت فناوری کانسیومری جدید و آینده‌نگر در ژانویه 2021 رونمایی شد.

خبرها از مجموعه Nothing در طی ماه‌های بعد، ابعاد تازه‌ای به خود گرفت و در ابتدا در فوریه 2021 از ارائه یک هدست TWS در تابستان 2021 سخن به میان آمد. اعلام همکاری مابین Nothing و کوالکام و تصاحب برند اسمارت‌فون Essential از جمله دیگر خبرهای جالب در مورد این مجموعه بود که به گمانه‌زنی‌هایی در مورد امکان ارائه یک گوشی هوشمند در آینده نزدیک دامن می‌زد.

هدست TWS این شرکت بالاخره در اواخر جولای 2021 با نام Nothing ear (1) معرفی شد که به‌جز ویژگی‌هایی مثل شارژ بی‌سیم، مقاومت در برابر نفوذ آب و حذف نویز فعال (ANC) از یک طراحی شفاف (یا شاید بهتر است بگوییم نیمه‌شفاف) بهره می‌برد که جذابیت‌های این محصول 99 دلاری را دو چندان می‌کرد.

پس از فرو نشستن سر و صدای پیرامون هدست Nothing ear (1) آرام‌آرام محصول جذاب‌تری از این مجموعه بر سر زبان‌ها افتاد که نخستن نشانه‌های آن را باید در ماه مارچ سال جاری و در جریان نمایشگاه MWC جست‌وجو کرد؛ جایی‌که در تصویر منتشر شده از سوی لیکر معروف evleaks، کارل پِی ظاهرا در حال نشان دادن گوشی رازآلود این مجموعه به کریستیانو آمون مدیرعامل کوالکام دیده می‌‌شد. Pei اندکی بعد به حدس و گمان‌ها در این زمینه پایان داد و ضمن ارائه اطلاعاتی در مورد گوشی آینده این شرکت که حالا رسما Nothing Phone (1) خوانده می‌شد آن را «متقاعدکننده‌ترین جایگزین اپل» معرفی کرد! در جریان همین رونمایی ابتدایی از تضمین ارائه سه آپدیت عمده اندروید و 4 سال به‌روزرسانی‌های امنیتی برای این گوشی سخن به میان آمد و تصویری که طراحی شفاف بخش پشتی گوشی با چراغ‌های LED‌ متعدد را نشان می‌داد رونمایی شد.

از آن زمان تا به امروز اطلاعات فراوانی از کانال‌های رسمی و غیر رسمی در مورد Nothing Phone 1 منتشر شده که نه‌تنها طراحی دستگاه و شکل و کارکرد چراغ‌های LED در کاور شفاف بخش پشتی گوشی را نشان می‌دهند بلکه جزییات کاملی از قسمت‌های داخلی، مشخصات پردازشی و دوربین‌های دستگاه نیز از این طریق افشا شده است. در آخرین تکه‌های این اطلاعات ارائه نشدن آن در بازار آمریکا، میزان حافظه رم، نرخ رفرش صفحه‌نمایش، نوع سنسور اثر انگشت، توان شارژر، رنگ‌های دستگاه و حتی قیمت گوشی نیز تا حدودی مشخص شده و تقریبا به هیچ نا گفته مهمی در مورد این مدل نمی‌توان اشاره کرد. پس از گذشت این مسیر پر پیچ و تاب، Nothing Phone (1) بالاخره در دستان Carl Pei به‌صورت رسمی معرفی شد.

طراحی و شکل ظاهری

بی‌شک نمی‌توان از Nothing Phone 1 بدون اشاره به طراحی خاص و ویژه دستگاه سخن گفت؛ امری‌که پس از سال‌ها طراحی یکسان و خسته‌کننده بالاخره نسیمی از یک طراحی جدید را به دنیای موبایل هدیه کرده است. Nothing Phone 1 تا قبل از مشاهده بخش پشتی هنوز مثل اکثر دیگر گوشی‌های این کلاس به نظر می‌رسد و در صورت قرار گرفتن آن در یک قاب مات حتی بخش پشتی آن نیز نکته خاصی نداشته و در ترکیب با کناره‌های تخت دستگاه شبیه یک آیفون 12 ساده به‌نظر می‌رسید. بخش پشتی دستگاه اما همه چیز را تغییر می‌دهد و فارغ از این‌که این طراحی را یک دیزاین پیشرو و مدرن بدانید یا یک طراحی اغراق‌شده که در نسل‌های بعدی به دست فراموشی سپرده می‌شود، نادیده گرفتن آن تقریبا غیر ممکن است.

استفاده از چراغ‌های LED‌ در بخش پشتی به منظورهای مختلف از جمله تماس‌های از دست رفته یا وجود یک اعلان، امر تازه‌ای به حساب نمی‌آید اما مواجهه با بیش از 900 چراغ LED که نه به‌صورت مجزا بلکه کاملا در کنار هم به‌صورت یک‌پارچه در پنج قسمت بخش پشتی قرار گرفته و تشکیل یک الگوی خاص را می‌دهند، نکته‌ای نیست که بتوان نمونه دومی برای آن یافت. از جمله دیگر نکات جالب در این میان باید به محل و جایگاه این چراغ‌های LED اشاره کرد که به گفته کارل پِی در نقاط مهم گوشی در بخش پشتی متمرکز شده‌اند: در محل اتصال پورت شارژر، قسمت مرکزی شارژ بی‌سیم، دورتادور دوربین‌های دوگانه این قسمت و بخش مرتبط با دوربین سلفی. چراغ‌های بالای پورت شارژ در هنگام اتصال شارژر به‌عنوان نوارهای شارژ عمل می‌کنند و با یک نگاه به آن‌ها می‌توان میزان شارژ باتری را دریافت.

چراغ بزرگ نیم‌دایره‌ای مرکزی درست بالای محل شارژر بی‌سیم دستگاه قرار گرفته و با قرار دادن یک دیوایس منطبق روی این قسمت برای شارژ وایرلس، این چراغ روشن می‌شود. در هنگام استفاده از دوربین چراغ‌های دوربین روشن شده و هنگام فیلم‌برداری نیز یک LED قرمز در بخش پشتی چشمک خواهد زد.

کارکردهای مجموعه چراغ‌های LED در پشت دستگاه به موارد گفته شده محدود نمی‌شود و در طی آن‌چه Glyph Interface نامیده می‌شود می‌توان راه جدیدی را برای ارتباط با دنیای خارج در پیش گرفت. این چراغ‌های LED می‌توانند با ریتم زنگ‌های پیش‌فرض گوشی روشن و خاموش شوند و یک ریتم روشن و خاموش شدن منحصر به فرد را نیز به افراد دلخواه در دفترچه تلفن اختصاص داد به‌طوری‌که حتی با خاموش بودن صدای زنگ نیز تنها با یک نگاه به ریتم چراغ‌های در حال خاموش و روشن شدن می‌توان به هویت فرد تماس‌گیرنده پی برد.

بدنه دستگاه در پشت و رو با شیشه گوریلاگلس 5 پوشیده شده که با توجه به گذشت 6 سال از معرفی آن نکته چندان فوق‌العاده‌ای به نظر نمی‌رسد از سوی دیگر اما نوار پیرامونی دستگاه از آلومینیوم 100 درصد بازیافتی تشکیل شده که جدا از مسائل محیط زیستی در دوام و وزن این گوشی تأثیرگذار خواهد بود. به‌گفته کارل پِی هیچ قسمت قابل لمسی در بخش خارجی گوشی از پلاستیک ساخته نشده و برای ساخت 50 درصد از قطعات پلاستیک داخلی آن نیز از بایو پلاستیک یا پلاستیک بازیافتی استفاده شده است. نکته جالب‌تر دیگر، نوع قلع استفاده شده برای اتصال قطعات داخلی است که به‌صورت کامل و 100 درصدی از مواد بازیافتی بوده و بازهم به‌گفته کارل پِی نمونه دیگری برای آن در این صنعت نمی‌توان یافت.

بدنه گوشی در برابر فرو رفتن در آب مقاوم نیست و با استاندارد IP53 تنها در برابر گرد و خاک ملایم و پاشیده شدن آب مقاوم خواهد بود. طول و عرض دستگاه به‌ترتیب 159.2 و 75.8 میلی‌متر است که اولی برای یک گوشی 6.55 اینچی اندازه معقول و متداولی به حساب می‌آید اما دومی در مقایسه با برخی نمونه هم‌رده اندکی بیش اندازه است؛‌ برای مقایسه بد نیست از گوشی جدیدا معرفی شده Xiaomi 12 Lite سخن به میان بیاوریم که با همین اندازه صفحه‌نمایش از طول و عرض 159.3 و 73.7 میلی‌متری برخوردار است. ضخامت 8.3 میلی‌متری این گوشی نیز چندان کم نبوده و وزن 193.6 گرمی دستگاه با نیم نگاهی به باتری تنها 4,500 میلی آمپر ساعتی آن (به‌رغم اصرار کارل پِی به سبک ارزیابی کردن گوشی) اندکی سنگین به‌‌نظر می‌رسد.

صفحه‌نمایش

با کنار گذاشتن جذابیت‌های طراحی این مدل با یک گوشی میان‌رده پیشرفته روبرو می‌شویم که عملا تفاوت بزرگی را با بسیاری از همتایان خود نشان نمی‌دهد. صفحه‌نمایش دستگاه یک نمونه 6.55 اینچی OLED با وضوح فول اچ‌دی پلاس (1080×2400 پیکسل) است که از نرخ رفرش تطبیقی 120 هرتزی، سرعت برداشت تاچ 240 هرتزی و نمایش محتوای +HDR10 بهره می‌برد. از جمله دیگر مشخصات این پنل باید به کنتراست نچندان بالای 1,000,000:1، حداکثر روشنایی تایپیکال و نقطه‌ای به‌ترتیب 500 و 1,200 نیتی و پشتیبانی از نمایش بیش از 1 میلیارد رنگ اشاره کرد.

یک نکته جالب در مورد این صفحه‌نمایش حاشیه‌های یکسان صفحه‌نمایش در بالا و پایین و کناره‌های آن است که برخلاف اکثر گوشی‌های معمول که ریبون متصل کننده نمایشگر به مادربورد منجر به اشغال فضا در بخش پایینی و در نتیجه بزرگ‌تر شدن حاشیه این قسمت می‌شوند، در Nothing Phone 1 از OLED انعطاف‌پذیر یا flexible استفاده شده که این اتصالات را خمیده کرده و به پشت نمایشگر منتقل کرده است و در نتیجه حاشیه‌های یک اندازه‌ای در دورتادور پنل دیده می‌شود. این کار البته به‌گفته کارل پِی به دو برابر شدن قیمت تمام‌شده پنل منجر شده است. سنسور اثر انگشت (ظاهرا) نوری دستگاه نیز درون همین پنل جای دارد.

دوربین‌های اصلی و سلفی

در ساختار Nothing Phone 1‌ همانطور که از قبل نیز مشخص شده بود تنها از دو دوربین در بخش پشتی استفاده شده که هر دو 50 مگاپیکسلی هستند و یکی دوربین اصلی و دیگری یک دوربین اولتراواید است. دوربین اصلی دستگاه یک 50 مگاپیکسلی IMX766 سونی‌ست که از ابعاد سنسور 1/1.56 اینچ و گشودگی دیافراگم f/1.88 بهره می‌برد و به لرزه‌گیرهای دیجیتال و اپتیکال (OIS و EIS) مجهز شده است. این دوربین قادر به فیلم‌برداری با وضوح 4K‌ و اسلوموشن‌های 120 فریمی خواهد بود. دوربین 50 مگاپیکسلی دوم از سنسور JN1 سامسونگ برخوردار است که حسگر کاملا کوچک‌تری با ابعاد 1/2.76 اینچ بوده و گشودگی دیافراگم آن نیز f/2.2 است. این دوربین میدان دیدی برابر با 114 درجه داشته و با پشتیبانی از فوکوس خودکار امکان برداشت عکس از فاصله بسیار نزدیک (تصویربرداری ماکرو) را نیز امکان‌پذیر می‌کند.

دوربین سلفی گوشی یک 16 مگاپیکسلی با سنسور 1/3.1 اینچی سونی IMX471 است که دیافراگمی برابر با f/2.45 داشته و از فیلم‌برداری فول اچ‌دی با 30 فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کند. دوربین سلفی از تشخیص چهره ساده نیز برای بازگشایی قفل صفحه‌نمایش پشتیبانی می‌کند.

باتری و شارژر

باتری گوشی یک نمونه نچندان حجیم 4,500 میلی آمپر ساعتی ست که برای دیوایسی در این سطح چندان پر قدرت به‌نظر نمی‌رسد اما شرکت سازنده از بیش از یک روز شارژدهی دستگاه سخن می‌گوید. مجموعه شارژر دستگاه نیز چندان قوی و فوق‌العاده نبوده و در حالی‌که رقبای چینی آن مرزهای 120 وات را در توان شارژر، در نوردیده‌اند، این گوشی تنها از توان شارژر 33 واتی پشتیبانی می‌کند که ظرف 70 دقیقه قادر به پر کردن باتری خواهد بود. این شارژر همراه گوشی ارائه نمی‌شود. شارژ بی‌سیم از جمله امکان خاص این گوشی است که در نتیحه همکاری کوالکام با مجموعه Nothing به‌دست آمده و به پکیج +Snapdragon 778G افزوده شده است؛ Nothing Phone 1 از شارژ بی‌سیم 15 واتی پشتیبانی کرده و شارژ بی‌سیم معکوس 5 واتی نیز در لیست مشخصات آن دیده می‌شود.

پردازنده - حافظه

همانطور که از مدت‌ها قبل مشخص شده بود، Nothing Phone (1) یک گوشی پرچمدار نبوده و از چیپ‌های پیشرفته سری 8 کوالکام در آن استفاده نشده است. بخش پردازشی گوشی البته با حضور پروسسور 6 نانومتری +Snapdragon 778G همچنان قدرت بالایی داشته و با چهار هسته A78 (مرتب شده در دو کلاستر تک هسته‌ای 2.5 گیگاهرتزی و سه هسته‌ای 2.4 گیگاهرتزی) و چهار هسته A55 هنوز قدرت کاملا راضی‌کننده‌ای را در این کلاس ارائه می‌کند. گرافیک گوشی از نوع Adreno 642L بوده که در این زمینه نیز شرایط برای رضایت از این مجموعه کاملا فراهم است. حافظه رم گوشی 8 یا 12 گیگابایت از نوع LPDDR5 بوده و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 دارد.

ارتباطات

Nothing Phone 1 جدا از اتصال به شبکه‌های مخابراتی 4G و 5G، از بلوتوث 5.2، وای‌فای 6، اتصال NFC‌ و مسیریاب‌های ماهواره‌ای دو فرکانسی پشتیبانی کرده و از دو اسپیکر و سه میکروفون در غیاب جک هدست بهره می‌برد.

سیستم‌عامل - رنگ - قیمت - زمان حضور در بازار

Nothing Phone (1) با سیستم‌عامل اندروید 12 و رابط کاربری نزدیک به اندروید خام موسوم به Nothing OS (1) و بدون نرم‌افزارهای مزاحم (bloatware) به بازار عرضه شده و شرکت سازنده، 3 آپدیت عمده سیستم‌عامل و 4 سال ارائه آپدیت‌های امنیتی را برای آن تضمین کرده است. در بخشی نرم‌افزاری دستگاه برخی تغییرات به‌چشم می‌خورد که از آن جمله می‌توان به صفحه کنترل سریع ایرباد Nothing ear (1)، امکان روشن کردن چراغ و سیستم تهویه مطبوع اتومبیل‌های تسلا و در نظر گرفته شدن یک ویجت NFT روی صفحه هوم اشاره کرد. به‌گفته کارل پِی رابط کاربری مجموعه این شرکت به‌جای ساخت و اختراع یک اینترفیس جدید در پی حل مشکلات، تست کیفیت و رفع باگ‌های اندروید بوده و بدین‌منظور بیش از 500 مهندس را به‌کار گرفته شده است.

این گوشی به‌جز رنگ سفید، در رنگ مشکی نیز در دسترس خواهد شد. این گوشی از 16 جولای (25 تیر 1401) به بازار ارائه شده و قیمت آن برای نسخه پایه 8GB/128GB برابر با 399 پوند (469 یورو و یا 32,999 روپیه هند) خواهد بود. قیمت نسخه 8GB/256GB دستگاه 449 پوند بوده و گران‌ترین نسخه آن نیز با حافظه 12GB/256GB با قیمت 499 پوند عرضه خواهد شد. این گوشی علاوه بر بریتانیا در طیف وسیعی از دیگر کشورها در آسیا و اروپا نیز عرضه می‌شود اما ظاهرا در حال حاضر برنامه‌ای برای عرضه آن در آمریکا وجود ندارد.


به روزرسانی - قیمت ناتینگ فون 1 در بازار ایران

گوشی ناتینگ Phone (1) به بازار ایران راه یافته. حدود قیمت گوشی ناتینگ Phone (1) در ایران از 23,200,000 تومان تا 26,899,000 تومان است.

شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی ناتینگ Phone (1) از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا