آشنایی با سازوکار شبکه Find My Device و امکانات متنوع آن
نمایش خبر
تاریخ : 1403/2/4 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | اندروید Android ، گوگل Google |
در سال 2013، گوگل سرویسی موسوم به Android Device Manager را جهت کمک به کاربران برای تعیین موقعیت دیوایسهای اندرویدی گمشده یا به سرقترفته راهاندازی کرد. این سرویس در سال 2017 تکامل پیدا کرد و به Find My Device تغییر نام داد. اما بهتازگی گوگل نسخه نهایی این سرویس را تحت عنوان شبکه Find My Device در اختیار کاربران قرار داده است. با توجه به اینکه پیش از این به معرفی شبکه Find My Device پرداختهایم، در این مطلب سعی داریم با تشریح بیشتر این سرویس، زوایای کمتر شناختهشده آن را مورد بررسی قرار دهیم.
شبکه Find My Device چیست؟
شبکه Find My Device در حقیقت به شبکهای یکپارچه از میلیونها دیوایس اندرویدی مجهز به بلوتوث گفته میشود که به شکل پیوسته با یکدیگر در ارتباطند. دیوایسهایی که از این سرویس پشتیبانی میکنند، از طریق بلوتوث با دیوایسهای اندرویدی مجاور تعامل برقرار میکنند و همین امر مبنای شکلگیری این شبکه به حساب میآید. گفتنیست، علاوه بر پیدا کردن موقعیت دیوایس، سرویس Find My Device امکانات دیگری مثل قفل کردن دیوایس یا حتی پاک کردن اطلاعات موجود در آن (از راه دور) را در اختیار کاربران قرار میدهد.
شبکه Find My Device چگونه کار میکند؟
شبکه Find My Device برای تعیین موقعیت دقیق دیوایس شما به دیوایسهای دیگر وابسته است. تصور کنید تبلت خود را روی میز یک کافیشاپ جا گذاشتهاید. در چنین حالتی، تبلت شما بدون اینکه دیگران متوجه شوند، از طریق بلوتوث اقدام به برقراری ارتباط با دیوایسهای اندرویدی مجاور میکند. با توجه به برقراری این ارتباط، دیوایسهای مجاور میتوانند به مکان تبلت شما پی ببرند. در چنین شرایطی، کافیست شما اپلیکیشن Find My Device را در گوشی هوشمند خود باز کرده و اقدام به ردیابی تبلت مورد نظر کنید. در این حالت، گوگل با استفاده از دادههای لوکیشن – که توسط دیوایسهای مجاور به شبکه ارسال میشوند – میتواند موقعیت دقیق تبلت شما را اعلام کند.
نکته دیگر آنکه با توجه به ماهیت بلوتوثی این شبکه، علاوه بر دیوایسهای یادشده، میتوان موقعیت هر وسیله دیگری را با اتصال ردیابهای بلوتوثی به آنها، مشخص کرد. منظور از این ردیابها، همان تگهاییست که به وسایل مختلف وصل میشوند. این تگها – که سازوکاری مشابه AirTag اپل دارند – توسط کمپانیهایی مثل Tile ،Chipolo و Pebblebee ساخته میشوند. (احتمالا تگهای ساخت موتورولا، Eufy و سایر کمپانیها نیز تا پایان سال جاری میلادی به مرحله تولید خواهند رسید) ناگفته نماند، امکان ردیابی هدفونهایی مثل Pixel Buds Pro و همچنین برخی از هدفونهای بلوتوثی شرکتهای سونی و JBL نیز در شبکه Find My Device پیشبینی شده است. جالب است بدانید، اسپیکرها و نمایشگرهای هوشمند Nest نیز میتوانند برای موقعیتیابی دقیقتر در محیط خانه، به کمک Find My Device بیایند.
اگر دیوایسی خاموش شده باشد، ردیابی آن در شبکه Find My Device امکانپذیر است؟
پاسخ به این سؤال کمی پیچیده است. در حال حاضر، تنها دو اسمارتفون Pixel 8 و Pixel 8 Pro در حالت خاموش امکان ردیابی در Find My Device را دارند. این ویژگی به دلیل قطعه سختافزاری مخصوصی است که گوگل در ساخت این دو دیوایس به کار گرفته است. به گفته برخی کارشناسان، ظاهرا در ساخت این دو دیوایس از راهکاری به شدت کممصرف برای ارسال سیگنالهای بلوتوث استفاده شده که این فرآیند حتی در هنگام خاموش بودن گوشی نیز میتواند ادامه داشته باشد. البته گوگل به دنبال آن است تا با همکاری با سایر شرکتها، دیوایسهای بیشتری به این قابلیت مجهز شوند.
در صورت به سرقت رفتن دیوایس، چگونه میتوان از اطلاعات خود محافظت کرد؟
شماره شناسایی شخصی یا PIN، الگو و یا گذرواژه همگی راهکارهایی برای قفل کردن گوشی و جلوگیری از ورود سایرین به آن است. چنانچه برای اسمارتفون دزدیده شده خود PIN تنظیم نکرده باشید، میتوانید این کار را از طریق اپلیکیشن Find My Device انجام دهید. حتی اگر سارقی بتواند به PIN گوشی دست پیدا کند، شما خیلی راحت میتوانید از طریق اپلیکیشن Find My Device، از حساب گوگل خود خارج شده و دسترسی سارق به دادههای شخصی خود را از غیرممکن کنید. حتی برای اطمینان خاطر بیشتر، در صورت سرقت گوشی، میتوانید از طریق اپلیکیشن Find My Device، گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگردانید.
آیا شبکه Find My Device قبلا وجود داشت؟
بله، اما نه به شکل کنونی. این پلتفرم پیش از این توسط گوگل ارائه شده بود، اما موقعیتیابی دیوایس گمشده مستلزم اتصال آن به اینترنت بود. به عبارت دیگر، گوگل تا زمانی میتوانست محل دقیق دیوایس را به شما اعلام کند که آن دیوایس به اینترنت متصل باشد. اما در شبکه جدید Find My Device، حتی در صورت آفلاین بودن دیوایس نیز امکان ردیابی دقیق آن (از طریق ارتباط بلوتوثی با دیوایسهای مجاور) وجود دارد.
چه دیوایسهایی شامل شبکه Find My Device نمیشوند؟
در حال حاضر، شبکه Find My Device فقط به کشورهای آمریکا و کانادا محدود بوده و انتظار میرود طی چند ماه آینده بریتانیا و اروپا را نیز شامل شود. شکی نیست که گوگل قصد دارد دایره این شبکه را به مناطق بیشتری گسترش دهد. نکته دیگر آنکه گوگل سعی دارد طیف گستردهای از دیوایسهای اندرویدی را در این شبکه پشتیبانی کند، اما چنانچه شما از یک گوشی هوشمند خیلی قدیمی استفاده میکنید، نباید انتظار ردیابی آن در شبکه Find My Device را داشته باشید. در رابطه با سایر دیوایسها – مثل هدفون یا ساعت هوشمند – نیز باید گفت پشتیبانی شدن یا نشدن آنها تا حد زیادی به شرکت سازنده بستگی دارد. لذا هیچ تضمینی نیست که هدفون یا اسمارتواچ شما در این شبکه قابلیت ردیابی داشته باشند.
از کجا بفهمیم که در شبکه Find My Device هستیم یا خیر؟
حضور داشتن در شبکه Find My Device به آپدیت نرمافزاری خیلی مفصلی نیاز ندارد. برای قرار گرفتن در این شبکه، کافیست جدیدترین نسخه از اپلیکیشن Find My Device را نصب کرده باشید. چنانچه قبلا این کار را انجام دادهاید، باید برای بهروزرسانی آن اقدام کنید. برای این منظور، میتوان در پلتفرم Play Store اپلیکیشن Find My Device را پیدا کرد و یا از درون خود اپلیکیشن، بهروزرسانی را انجام داد.
آیا استفاده از سرویس Find My Device هزینه دارد؟
خیر. در حال حاضر، استفاده از این سرویس رایگان است.
آیا استفاده از Find My Device خطر امنیتی به دنبال دارد؟
به نظر نمیرسد استفاده از این سرویس کاربر را با خطر امنیتی روبرو کند. البته بعید نیست کاربرانی باشند که بخواهند از امکانات این سرویس سوء استفاده کنند.
آیا استفاده از Find My Device مصرف باتری را افزایش میدهد؟
قاعدتا مصرف باتری دیوایس شما با حضور در این شبکه کمی نسبت به قبل بیشتر خواهد شد، اما مطمئنا این میزان قابل اغماض بوده و لذا استفاده از این سرویس تغییر محسوسی در الگوی مصرف باتری شما ایجاد نخواهد کرد.
آیا محدودیتی برای تعداد دیوایسهای یک کاربر در شبکه Find My Device وجود دارد؟
از قرار معلوم محدودیتی در این زمینه وجود نداشته و هر کاربری میتواند به تعداد دلخواه از دیوایسهای خود را (به شرط پشتیبانی شدن) وارد این شبکه کند.
چگونه میتوان یک دیوایس را از شبکه Find My Device خارج کرد؟
برای خارج کردن هر دیوایسی از این شبکه، کافیست از حساب گوگل خود در آن دیوایس خارج شوید.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده