پشتیبانی آیفون از استاندارد پیامرسانی RCS در سال 2024
نمایش خبر
تاریخ : 1402/8/28 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | اپل Apple |
به گفته یکی از سخنگوهای اپل، این شرکت بر این باور است که RCS برهمکنشپذیری بهتری را جهت پیامهای میان-پلتفرمی ارائه میکند. وی در ادامه یادآور شد که اپل برای سال آینده پشتیبانی از پروفایل جهانی RCS (همان استانداردی که در حال حاضر از سوی انجمن سامانه جهانی ارتباطات سیار ارائه شده) را در دستور کار قرار داده است. وی میافزاید: «ما باور داریم که پروفایل جهانی RCS در مقایسه با SMS یا MMS، تجربه برهمکنشپذیری بهتری را ارائه خواهد کرد. البته iMessage – که بهترین و امنترین راهکار اپل در پیامرسانی محسوب میشود – همچنان به حیات خود در کنار RCS ادامه خواهد داد.»
استاندارد RCS بسیاری از قابلیتهای به سبک iMessage را برای پیامرسانی میان-پلتفرمی بین آیفون و اندروید در برخواهد داشت. از جمله تأیید خوانده شدن پیامها، شاخصهای تایپ، ارسال تصاویر و ویدئوها با کیفیت بالا و ... . لازم به ذکر است در حال حاضر، تبادل عکس و فیلم بین اندروید و آیفون از کیفیت آنها کاسته و پیامهایی که بین این دو رد و بدل میشوند نیز فاقد رمزگذاری هستند. همچنین، پیادهسازی RCS توسط اپل این امکان را به کاربران میدهد که بتوانند در رشته پیامهای بین دو نفر، موقعیت مکانی خود را با طرف مقابل به اشتراک بگذارند. جالب است بدانید، برخلاف SMS، استاندارد RCS میتواند بهخوبی بر بستر داده موبایل یا وای-فای نیز کار کند.
همان طور که گفته شد، پشتیبانی از RCS به معنای از بین رفتن iMessage نیست، بلکه iMessage همچنان به عنوان محبوبترین پلتفرم پیامرسانی در بین کاربران آیفون در کنار RCS حضور خواهد داشت. به عبارت دقیقتر، RCS قرار است جایگزین SMS و MMS شود و به طور جداگانه در کنار iMessage در دسترس کاربران باشد. البته در صورت لزوم، SMS و MMS به عنوان گزینه ذخیره در دسترس قرار خواهند گرفت.
اپل بر این نکته تأکید دارد که امنیت و حفاظت از حریم شخصی در iMessage به مراتب بالاتر از RCS است. در تأیید این ادعا باید بگوییم که پیامها در iMessage به شکل سرتاسری رمزگذاری شدهاند و این ویژگی به لطف Advanced Data Protection برای پیامها در فضای ابری iCloud، بیش از پیش ایمن شده است. در این میان، اپل سطح رمزگذاری پیامها در RCS را (حداقل در مقطع کنونی) پایینتر از iMessage توصیف کرد.
همان طور که اشاره شد، تصمیم اپل برای بهکارگیری RCS، نتیجه سالها فشار از سوی رقبایی مثل سامسونگ و گوگل بوده است. تا همین اواخر، اپل در برابر این فشارها مقاومت میکرد. سال گذشته وقتی یک خبرنگار – که مادرش از گوشی اندرویدی استفاده میکرد – از تیم کوک پرسید که آیا اپل برای بهبود رابطه پیامرسانی خود با اندروید برنامهای دارد یا خیر، تیم کوک در پاسخ به خبرنگار گفت: «برای مادرت یک آیفون بخر» و در ادامه اضافه کرد که کاربران آیفون درخواستی در جهت اینکه اپل به استفاده از RCS روی بیاورد ندارند.
در کنار فشارهای رقبایی مثل گوگل و سامسونگ، قاونگذاری اتحادیه اروپا نیز در تصمیم اخیر اپل بیتأثیر نبوده است. البته اپل در ابتدا نسبت به «قانون بازارهای دیجیتال» (Digital Markets Act) مصوبه اتحادیه اروپا نیز معترض بود؛ قانونی که کمپانیهای بزرگی مثل اپل را موظف میکند تا سرویسهای خود را به شکل سازگار با دیگر پلتفرمها ارائه کنند. در ماه سپتامبر کمیسیون اروپا تحقیق و تفحص برای گنجاندن iMessage در بین سرویسهای پلتفرمی هستهای را آغاز کرد که با مخالفت اپل همراه شد. اپل این گونه استدلال میکرد که iMessage آنقدر در اروپا بزرگ و پرطرفدار نیست که به عنوان یک «سرویس دربان» (gatekeeper service) به حساب بیاید. همین هفته پیش بود که اعلام شد اپل به دنبال آن است تا نسبت به رأی اتحادیه اروپا مبنی بر گنجاندن سرویسهای App Store و iMessage در قانون بازارهای دیجیتال، تقاضای تجدیدنظر کند.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها