اخطار اتحادیه اروپا به اپل در مورد ایجاد محدودیت برای کابلهای USB-C در آیفون 15
نمایش خبر
تاریخ : 1402/2/17 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | کمیسیون اروپا European Commission ، اتحادیه اروپا European Union (EU) ، یو اس بی نوع سی USB Type-C ، اپل Apple |
اپل که از زمان معرفی آیفون 5 در سال 2012 به این سو در تمامی تولیدات موبایلی خود تا آخرین آنها یعنی سری آیفون 14 از درگاه اختصاصی Lightning استفاده کرده در طی یکی دو سال گذشته با بالا گرفتن زمزمه اجباری شدن درگاه USB-C نهایت تلاش خود را برای مبرا شدن از این اجبار بهکار بسته است. اپل اجبار مصرفکنندگان به استفاده از یک نوع اتصال شارژر را مانع نوآوری و نه مشوق آن میداند و ممانعت از بهکارگیری لوازم جانبی دارای درگاه Lightning را منتهی به ایجاد حجم عظیمی از زباله میداند. به این موضوع اما از منظر دیگری نیز میتوان نگریست جاییکه بخشی از درآمد شرکت اپل بهصورت مستقیم و غیر مستقیم به لوازم جانبی دارای درگاه لایتنینگ مرتبط است و مخالفت اپل با استفاده از پورت USB-C بیارتباط با این درآمدزایی نیز بهنظر نمیرسد.
در پی اجباری شدن استفاده ار درگاه USB-C و با وجود آنکه بیش از یک سال دیگر یعنی تا پایین 2024 برای اجرایی کردن این فرمان زمان باقیست، شایعات و خبرهای تأیید نشده از ارائه درگاه USB-C در خانواده آیفون 15 حکایت دارند؛ امریکه در نگاه اول برای بسیاری از کاربران موبایل و حتی طرفداران اپل (بهسبب دسترسی به مجموعه بیشماری از لوازم جانبی مختلف) خبر خوشایندی بهنظر میرسد اما این تمامی ماجرا نیست و اپل ظاهراً بازهم قصد کنار گذاشتن کارت انحصار خود را ندارد! طبق خبرهای تأیید نشده اپل شارژ پر سرعت و دیگر ویژگیهای مرتبط با کابلهای USB-C را تنها محدود به اکسسوریهای مجاز حاضر در برنامه «ساخته شده برای آیفون» یا MFi خواهد کرد و کابلهای عادی از این ویژگیها بیبهره خواهند بود.
در پاسخ به این خبرها، تیری بروتون (Thierry Breton) سیاستمدار فرانسوی و کمیسیونر اتحادیه اروپا بهنقل از نشریه آلمانی Die Zeit با ارسال نامهای ضمن اعلام مجاز نبودن این عمل، نسبت به عواقب احتمالی آن یعنی ممانعت از فروش گوشیهای آیفون در اتحادیه اروپا بعد از نهایی شدن این قانون هشدار داده است. اتحادیه اروپا ظاهراً قرار است در سهماهه سوم سال جاری میلادی دستورالعمل راهنمایی را برای اطمینان از تفسیر واحد قانون هماهنگسازی شارژر دستگاههای هوشمند ارائه کند که از ابهاماتی از این دست خواهد کاست. البته در این میان نگفته پیداست که اپل هنوز اطلاعات موثقی در این زمینه منتشر نکرده و خبرهای اعلام شده در این رابطه همگی در حد حس و گمانهای اولیه باقی ماندهاند.
اپل در جبههای دیگر نیز در طی یکی دو سال گذشته تحت فشار قرار گرفته که بهظاهر حتی اهمیت بالاتر از بهکارگیری پورت USB-C دارد؛ سیستمعامل iOS اپل برخلاف اندروید از همان ابتدا اجازه نصب برنامههای خارج از فروشگاه اپاستور یا اصطلاحاً سایدلود کردن برنامهها را به کاربران نداده و علت آن را جلوگیری از مشکلات امنیتی و نصب بدافزار روی آیفون عنوان کرده است. این موضوع اما به مذاق قانونگذاران اروپایی خوش نیامده و مطابق قانون بازارهای دیجیتال مصوب سپتامبر 2022 شرکت اپل موظف خواهد بود که از ابتدای سال 2024 و ظاهراً همزمان با ارائه iOS 17 امکان سایدلود کردن اپلیکیشنها را برای کاربران iOS فراهم کند. چندی پیش نیز اداره ملی مخابرات و اطلاعات یا NTIA بهعنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت بازرگانی آمریکا ضمن برشمردن معایب مدل کنونی ارائه اپلیکیشن از سوی اپل خواستار ایجاد تغییراتی در آن شده است. هنوز پاسخ رسمی اپل در این زمینه نیز منتشر نشده اما بعید نیست که در این مورد نیز با تفسیر انحصارگرایانه دیگری از سوی این غول دنیای دیجیتال روبرو شویم.
- تغییر هویت بصری ردمی با لوگوی جدید و ارتقاء سری K به رده پرچمداران با REDMI K80 Pro
- معرفی nubia V70 Design با ظاهر چرمی، صفحهنمایش 120 هرتزی و حافظه 256 گیگابایتی
- معرفی Tecno Pop 9 با صفحهنمایش 6.67 اینچی 90 هرتزی فقط 80 دلار!
- معرفی Nubia Watch GT – ساعت ارزانقیمت ZTE با پنل 1.43 اینچی AMOLED
- خواسته وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه برای مبارزه با انحصارطلبی گوگل: واگذاری کروم و نظارت بر اندروید
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh