معرفی Snapdragon XR2 Gen 2 – تراشه جدید کوالکام برای ساخت هدستهای VR و MR پیشرفته
نمایش خبر
تاریخ : 1402/7/8 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | سیستم روی تراشه SoC (System on a Chip) ، واقعیت افزوده Augmented Reality ، کوالکام Qualcomm ، واقعیت مجازی Virtual Reality ، واقعیت ترکیبی Mixed Reality |
Snapdragon XR2 Gen 2
طبق ادعای کوالکام، عملکرد هوش مصنوعی به ازای هر وات در Snapdragon XR2 Gen 2 نسبت به XR2 Gen 1 تا 8 برابر افزایش یافته و قدرت GPU آن نیز 2.5 برابر بیشتر شده است. از لحاظ قابلیتها، Snapdragon XR2 Gen 2 شباهت زیادی به چیپست Snapdragon 8 Gen 2 دارد. پشتیبانی از وای-فای 7، رزولوشن 3K برای هر چشم و بهبود قابلیتهای هوش مصنوعی، این تراشه را به طور کامل از XR2 Gen 1 (که مبتنی بر Snapdragon 865 بود) متمایز میکند.
برای هدستهایی که میتوانند بین واقعیت مجازی و واقعیت افزوده جابهجا شوند، Snapdragon XR2 Gen 2 امکان گذر تصویر (passthrough) و نمایش تمام-رنگی با میانگین تأخیر 12 میلیثانیه را جهت تلفیق دنیای دیجیتال و دنیای واقعی فراهم میکند. برای درک بهتر این ویژگی، کوالکام مدعی شده که میتوان از این هدست برای بازی پینگ-پونگ استفاده کرد. پشتیبانی از دیوایسهای دارای حداکثر 10 دوربین، از دیگر امکانات این تراشه است.
بازدهی انرژی در واحد پردازش گرافیکی Snapdragon XR2 Gen 2 تا 50 درصد بیشتر شده بوده و طبق ادعای کوالکام، کاربر از باتری خارجی بینیاز خواهد بود. به این ترتیب، بعید نیست Quest 2 (و یا هر هدستی که در آینده به این تراشه مجهز شود) از لحاظ عمر باتری نسبت به Apple Vision Pro وضعیت بهتری داشته باشد. البته به گفته اندرو باسورث (Andrew Bosworth)، مدیر ارشد فنی متا، عمر باتری Quest 3 نسبت به Quest 2 تغییر محسوسی نخواهد داشت.
قدرت بالای این تراشه در ردیابی محیط و تشخیص سطح (به کمک هوش مصنوعی)، سرعت این تراشه را به مراتب نسبت به XR2 Gen 1 (در دیوایسهایی مثل Quest 2) بالاتر میبرد. همچنین، به لطف پشتیبانی از وای-فای 7 و وای-فای 6E، کاربران از توان عملیاتی بالاتر و تأخیر پایینتری بهرهمند خواهند شد. این امر بهویژه هنگام استفاده از تکنولوژیهایی نظیر Quest Air Link جهت استریم بازی به هدست، کارایی خود را نشان میدهد.
Snapdragon AR1 Gen 1
همان طور که گفته شد، کوالکام بهتازگی از یک تراشه دیگر با نام Snapdragon AR1 Gen 1 نیز رونمایی کرد که عمدتا برای استفاده در عینکهای هوشمند مناسب است. پردازش هوش مصنوعی روی خود دیوایس، پشتیبانی از نمایشگر به وضوح 1280×1280 پیکسل برای هر چشم، وای-فای 7، حذف نویز و اکوی بهتر و پشتیبانی از ISPهای دوگانه به منظور تصاویر باکیفیتتر از جمله امکانات این تراشه به شمار میروند. گفتنیست، این تراشه جدید میتواند در ساختار دیوایسهایی مجهز به دوربینهای حداکثر 12 مگاپیکسلی (6 مگاپیکسل برای ویدئو) که نهایتا 8 میکروفن با صدای فضایی دارند، به کار گرفته شود.
از دیگر امکانات Snapdragon AR1 Gen 1 میتوان به پشتیبانی از مسیریابی قدم-به-قدم، ترجمه بلادرنگ، دستیارهای صوتی و جستوجوی بدون نیاز به استفاده از دست اشاره کرد. همان طور که در مقدمه هم اشاره شد، تراشه Snapdragon AR1 Gen 1 قرار است برای اولین بار در ساخت جدیدترین عینک ری-بن استفاده شود. این عینک از فرمانهای صوتی، دوربین با توان برداشت عکسهای 12 مگاپیکسلی و ضبط ویدئوی 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه پشتیبانی میکند، ولی فاقد نمایشگر است. ناگفته نماند، با یک بار شارژ میتوان بین 4 تا 6 ساعت از این عینک استفاده کرد.
- خواسته وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه برای مبارزه با انحصارطلبی گوگل: واگذاری کروم و نظارت بر اندروید
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی