پیشبینی IDC از رونق گرفتن بیش از پیش بازار اسمارتفونهای کارکرده
نمایش خبر
تاریخ : 1401/10/23 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | آمار Statistics ، آی دی سی IDC |
کارشناسان IDC بر این باورند که این رشد (حداقل تا چند سال آینده) ادامه خواهد داشت. به طوری که طبق پیشبینی IDC حجم عرضه گوشیهای کارکرده در سال 2026 به 413.3 میلیون دستگاه میرسد. به این ترتیب، با فرض صحت این پیشبینی، رشد مرکب سالانه عرضه گوشیهای هوشمند کارکرده بین سالهای 2021 تا 2026 چیزی معادل 10.3 درصد خواهد بود.
یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر بازار گوشیهای هوشمند (نو و کارکرده) در سراسر دنیا، طرحهای کمپانیهای سازنده برای تعویض گوشیهای نو با کارکرده است که در اصطلاح trade-in نامیده میشود. در مناطقی که طرحهای معاوضه برای مصرفکنندگان یک پدیده جدید به شمار میرود، شاهد آن بودهایم که این قبیل برنامهها با موفقیت اجرا میشوند. بهعلاوه، در بازارهای تکاملیافتهای مثل ایالات متحده، کانادا و غرب اروپا، طرحهای معاوضه همچنان نقش چشمگیری در سرعت بخشی به چرخه بهروزرسانی گوشیها از طریق ارائه مشوق (توسط اپراتورهای مخابراتی و خردهفروشیها) داشته است. همین امر موجب افزایش «ارزش معاوضه» یا TIV شده که در هنگام تقاضای کم برای دیوایسهای جدید، پدیدهای طبیعی محسوب میشود. افزایش ارزش معاوضه، قیمت دیوایسهای دست دوم را نیز بالا میبرد زیرا مصرفکنندگان تمایل دارند دیوایسهای کارکرده خود را به بهای بالاتری به فروش برسانند تا بتوانند اسمارتفون خود را به بهترین شکل بهروزرسانی کنند.
افزایش فروش دیوایسهای گرانقیمتتر در بازار جدید، موجب ایجاد اثر دَوَرانی شده است، زیرا بسیاری از این معاملات معاوضهای عمدتا دیوایسهای پیشرفته را شامل میشود. اینکه این پیشنهادهای معاوضهای (با این قیمتهای تهاجمی) تا چه زمانی ادامه پیدا خواهند کرد، همچنان برای خریداران و فروشندگان به صورت یک سؤال بزرگ باقی مانده است. در نهایت، حاشیه سود پایین تأثیر نامطلوبی بر سودآوری کانالهای فروش و فروشندگان (و شاید هر دو) خواهد داشت.
آنتونی اسکارسلا (Anthony Scarsella)، مدیر پژوهشی IDC، میگوید: «به لطف بازگشت 6.1 درصدی که طی سال 2021 در بازار [گوشیهای] جدید شاهد بودیم، بازار [گوشیهای هوشمند] کارکرده توانست 11.5 درصد در سال 2022 رشد کند. در مقایسه با اسمارتفونهای نو، دیوایسهای کارکرده در مواجهه با موانع بازدارنده بازار انعطاف بیشتری از خود نشان میدهند، زیرا اشتیاق مصرفکننده [برای خرید] در بسیاری از مناطق همچنان بالاست. با توجه به اینکه صرفهجویی در هزینهها منفعت اصلی به حساب میآید، قیمتهای جذاب، عاملی حیاتی برای رشد هستند.»
در پایان لازم به ذکر است، طبق تعریف ارائهشده از سوی IDC، یک گوشی هوشمند ریفوربیششده دیوایس کارکردهایست که صاحبش دیگر تمایلی به استفاده از آن نداشته و آن را به مراکز مشخصی (موسوم به نقاط جمعآوری یا collection points) تحویل میدهد. این دیوایس ابتدا بررسی و در صورت واجد شرایط بودن برای پروسه ریفوربیش یا همان بازسازی، طبقهبندی میشود. در ادامه، دیوایس مذکور را به مراکز بازسازی میفرستند تا نهایتا از طریق کانالهای فروش دست دوم به فروش برسد. توجه داشته باشید که منظور از گوشیهای ریفوربیششده، گوشی کارکرده یکی از اعضای خانواده نیست که به شما داده میشود. حتی گوشی دست دومی که مستقیما از شخص دیگری خریداری میکنید (طبق تعریف IDC) گوشی ریفوربیششده محسوب نمیشود.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده