معرفی Xperia 1 IV پرچمدار 1400 یورویی سونی با زوم پیوسته و صفحهنمایش 6.5 اینچی 4K
نمایش خبر
تاریخ : 1401/2/21 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، اسنپ دراگون 8 جن 1 Snapdragon 8 Gen 1 ، پرچمدار Flagship ، Sony Xperia 1 IV ، سونی Sony |
پیش از پرداختن به قابلیت اصلی پرچمدار جدید سونی یعنی دوربینهای بخش پشتی بهتر است اندکی در مورد ظاهر این گوشی صحبت کنیم. Xperia 1 IV که در سه رنگ ارغوانی، سفید و مشکی ارائه میشود فرم باکسی و چهارگوش پیشین خود را حفظ کرد و با بهکارگیری دو سطح بدون خمیدگی در پشت و روی دستگاه و نوار صاف پیرامونی، کاملا تخت و مسطح بهنظر میرسد. استاندارد مقاومت IP68 در این گوشی تغییری نکرده و میتواند در آب شفاف با عمق 1.5 متر برای 30 دقیقه بهکار خود ادامه دهد. پشت و روی گوشی با شیشه مقاوم Gorilla Glass Victus پوشیده شده که در دو سوی نوار فلزی پیرامونی جای گرفتهاند. برای مقایسه بد نیست بدانیم که در Xperia 1 III با وجود بهکارگیری Gorilla Glass Victus برای محافظت از صفحهنمایش، شیشه بخش پشتی یک پله ضعیفتر و از نوع Gorilla Glass 6 انتخاب شده بود.
فرم دوربینهای اصلی و سلفی، حاشیههای بالا و پایین صفحهنمایش و اجزای پیرامونی دستگاه از جمله دکمه شاتر دو مرحلهای کناره سمت راست و جک 3.5 میلیمتری هدست نیز تفاوت خاصی نسبت به گذشته نداشته و در یک نگاه کاملا به نسل قبلی آن شباهت دارد. نشان زایس با پوشش مخصوص ضد بازتاب *T نیز مثل قبل در بخش پشتی و در میانه دوربینها دیده میشود. جنس بدنه در بخش پشتی و کنارهها مات بوده و در برابر ماندن اثرات انگشت مقاومند.
با این آشنایی کلی با طراحی دستگاه نوبت به دوربینها و در صدر آنها دوربین تلهفتوی جدیدی گوشی میرسد که پایینتر از سایر دوربینها در بخش پشتی جای دارد. این دوربین پریسکوپی مثل همتای سال گذشته خود یک نمونه تلهفتو با فاصله کانونی و زوم اپتیکال متغیر است و همچنان وضوحی برابر با 12 مگاپیکسل دارد. تفاوت مابین این دو دوربین را باید در مسئله پیوستگی زوم جستوجو کرد؛ جاییکه با وجود ارائه دو زوم اپتیکال 2.9 و 4.4 برابری در مدل سال پیش، فاصله مابین این دو زوم (مثلا زوم 3.5 برابری) بهصورت دیجیتال با بزرگنمایی تصویر پر میشد و از زوم اپتیکال در آن خبری نبود. در Xperia 1 IV اما نهتنها فاصله کانونی از 70 و 105 میلیمتر سال قبل بهترتیب به 85 و 125 میلیمتر افزایش پیدا کرده و بدینترتیب زوم 2.9 و 4.4 برابری به زوم 3.5 تا 5.2 برابری تغییر کرده بلکه فاصله بین این دو زوم نیز بهطور کامل پر شده است. این زوم بهصورت دیجیتال تا بیش از 15 برابر نیز قابل افزایش است. گشودگی دیافراگم لنز این دوربین در دو انتهای زوم البته تغییری کرده و هنوز f/2.3 و f/2.8 است. ذکر این نکته البته اهمیت دارد که سنسور این دوربین نسبت به قبل کوچکتر شده و از 1/2.9 اینچ به 1/3.5 اینچ کاهش پیدا کرده است.
دوربین اصلی گوشی که در مرکز جای دارد ظاهرا تغییری نسبت به گذشته نداشته و همان 12 مگاپیکسلی سابق با اندازه سنسور 1/1.7 اینچی و گشودگی دیافراگم لنز f/1.7 است که فاصله کانونی 24 میلیمتری و میدان دید 82 درجهای را ارائه میکند. این دوربین مثل دوربین اولتراواید به لرزهگیر اپتیکال (OIS) و دیجیتال (EIS) مجهز بوده و حداکثر وضوح فیلمبرداری آن به 4K/120fps میرسد.
دوربین سوم که بالاتر از سایر دوربینها جای گرفته یک 12 مگاپیکسلی اولتراواید با سنسور 1/2.5 اینچیست که یک لنز 16 میلیمتری با دیافراگم f/2.2 و میدان دید گسترده 124 درجهای دارد. این دوربین با تجهیز به فوکوس خودکار از برداشت عکسهای ماکرو (از فاصله بسیار نزدیک) پشتیبانی میکند و برای کاهش لرزههای دست نیز به EIS یا لرزهگیر الکترونیکی متکیست. این دوربین البته در دو حالت Photography Pro و Videography Pro از سیستم تثبیت و لرزهگیری SteadyShot پنجمحوره پشتیبانی میکند. حسگر RGB برای تصحیح رنگ سفید و سنسور 3D ToF دیگر موارد حاضر در بخش تصویری گوشی را تشکیل میدهند.
از جمله دیگر نکات قابل اشاره در مورد دوربینهای Xperia 1 IV میتوان به وضوح برداشت ویدئوی 4K با 120 فریم در ثانیه برای هر سه دوربین، اتوفوکوس آنی چشم و دنبال کردن آنی (Real-time tracking) سوژه و بهرهگیری از هوش مصنوعی و توان سنسور سهبعدی زمان پرواز (3D iToF) برای تشخیص سوژه و بالا بردن دقت فوکوس خودکار در محیطهای با نور کم اشاره کرد.
ابعاد گوشی تغییری نسبت به گذشته نداشته و همان اندازههای پیشین یعنی طول، عرض و ارتفاع بهترتیب 165، 71 و 8.2 میلیمتری در آن بهچشم میخورد. وزن 185 گرمی دستگاه نیز تقریبا به روال سابق است و در صورت نادیده گرفتن 2 گرم کاهش وزن، میتوان از یکسان بودن وزن Xperia 1 IV و Xperia 1 III سخن گفت.
صفحهنمایش گوشی یک 6.5 اینچی 10 بیتی OLED با وضوح 1644×3840 پیکسل یا 4K در نسبت 21:9 است که حاشیههای ضخیم بالا و پایین آن، Xperia 1 IV را در یک نگاه از دیگر پرچمداران متمایز میکند. این پنل در نرخ رفرش 120 هرتزی و سرعت 240 هرتزی دریافت اثرات انگشت مشابه قبل بوده و در مشخصات آن به پشتیبانی 100 درصدی از محدوده DCI-P3، کنتراست 1,000,000:1، و افزایش 50 درصدی میزان روشنایی نسبت به نسل قبلی اشاره شده است. بالای صفحهنمایش دوربین 12 مگاپیکسلی سلفی گوشی قرار دارد که جدا از افزایش وضوح (نسبت به دوربین 8 مگاپیکسلی حاضر در نسل قبلی)، از فیلمبرداری 4K نیز پشتیبانی میکند. اندازه سنسور این دوربین 1/2.9 اینچ بوده و از دیافراگم لنز f/2.0 برخوردار شده است. این دوربین البته هنوز فاقد فوکوس خودکار است.
پردازنده گوشی طبق انتظار از نوع Snapdragon 8 Gen 1 بوده و با ثابت بودن رم روی 12 گیگابایت، حافظه داخلی دستگاه را میتوان از بین 256 یا 512 گیگابایت انتخاب کرد. یک نکته جالب در این میان به پشتیبانی دستگاه از درگاه کارت حافظه microSD تعلق دارد که تا 1 ترابایت دیگر به حافظه داخلی این مدل میافزاید و این روزها در کمتر پرچمدار دیگری دیده میشود.
ظرفیت باتری دستگاه با یک ارتقاء 500 میلی آمپر ساعتی به 5,000mAh افزایش پیدا کرده که با حضور یک پردازنده کممصرفتر و یکسان ماندن مشخصات صفحهنمایش، احتمالا در عمل به دوام بالاتری میانجامد. حداکثرتوان شارژر مورد پشتیبانی Xperia 1 IV البته تغییری نداشته و همان 30 وات سابق است که بهگفته سونی در عرض 30 دقیقه ظرفیت باتری را به 50 درصد میرساند. البته در نبود این شارژر در جعبه دستگاه، باید آن را جداگانه تهیه کرد. این گوشی از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند.
اسپیکرهای استریو با 10 درصد صدای بیشتر و 20 تا 50 درصد باس بیشتر، وای 6E، بلوتوث 5.2 با پشتیبانی از Bluetooth LE Audio، اتصال NFC، مسیریابهای ماهوارهای (ظاهرا دو فرکانسی) و درگاه USB-C با استاندارد سرعتی USB 3.2 (تا 5 گیگابیت بر ثانیه)، دیگر موارد قابل اشاره در رابطه با این پرچمدار سونی را تشکیل میدهند.
Sony Xperia 1 IV با سیستمعامل اندروید 12 و رابط کاربری نزدیک به اندروید خام از اواسط ماه ژوئن 2022 به بازار عرضه شده و قیمت پایه آن 1,399 یورو (یا 1,299 پوند بریتانیا) تعیین شده است. برای مقایسه، بد نیست بدانیم که Xperia 1 III، سال گذشته 100 یورو ارزانتر یعنی با قیمت 1,299 یورو به بازار عرضه شده بود.
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی
- IDC: جایگاه نخست سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو با تکیه بر Z Fold6 و Z Flip6
- اپل iPhone 16 Pro Max در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- معرفی گوشیهای مخصوص بازی Red Magic 10 Pro و +10Pro با تراشه SD 8 Elite و باتریهای حجیم