معرفی Xperia PRO-I – دوربین 1800 یورویی سونی در قالب یک گوشی موبایل!

نمایش خبر

تاریخ : 1400/8/4        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، اسنپ دراگون 888 Snapdragon 888 ، Sony Xperia Pro-I ، سونی Sony
واحد خبر mobile.ir : شرکت سونی در روز سه‌شنبه 26 اکتبر 2021 (4 آبان 1400) از گوشی هوشمند جدیدی به نام Xperia PRO-I رونمایی کرد که ادامه‌ای برای Xperia Pro معرفی شده در فوریه گذشته بوده و در این‌جا نیز بیش از آن‌که یک گوشی پیشرفته با دوربینی متفاوت را پیش رو داشته باشیم باید از یک دوربین مدرن با قابلیت برقراری تماس و نصب اپلیکیشن‌های اندرویدی سخن گفت! حرف I در مقابل Xperia PRO-I ظاهرا به معنای Imaging بوده و به تلاش‌های سونی برای برجسته‌تر کردن قابلیت‌های تصویربرداری این گوشی اشاره دارد. Pro-I نخستین گوشی موبایلی‌ست که خارج از ژاپن به سنسور دوربین 1 اینچی مجهز می‌شود؛ جایی‌که Sharp Aquos R6 پیش از این در ژاپن به این مهم نائل آمده بود.

شرکت سونی از معدود سازندگان برجسته سنسور دوربین‌های موبایلی‌ست که ردپای محصولات آن را در طی سالیان اخیر تقریبا در تمامی تولیدات شرکت‌های مختلف از نمونه‌های سطح پایین و میان‌رده تا پرچمداران پیشرفته بازار می‌توان مشاهده کرد. گوشی‌های سونی اما با وجود سابقه درخشان در این زمینه، معمولا در بین برترین دوربین‌های موبایلی قرار نداشته و برای نمونه در لیست 100 گوشی برتر سایت مرجع DXOMark در حال حاضر تنها دو بار به نام این شرکت برای گوشی‌های Xperia 1 II و Xperia 5 II در جایگاه‌های 72 و 76 اشاره شده است! سونی اما گاه و بی‌گاه تمایلاتی را برای تغییر این روند از خود نشان می‌دهد که از آن جمله باید به معرفی Xperia 1 III و Xperia 5 III با لنز تله‌فتوی پریسکوپی با دیافراگم متغیر اشاره کرد. سونی همچنین در ابتدای سال جاری میلادی گجت متفاوتی به نام Xperia Pro را نیز به‌نمایش گذاشت که با وجود عملکرد در مقام یک گوشی هوشمند، با حضور درگاه microHDMI بیشتر نقش یک مانیتور خارجی و اکسسوری پیشرفته (و البته بسیار گران‌قیمت) را برای دوربین‌های آلفای سونی ایفا می‌کرد.

Sony Xperia Pro

سونی Xperia PRO-I در این معنا ادامه‌ای برای Xperia Pro محسوب می‌شود با این تفاوت که با ارتقاء مجموعه دوربین حالا خود گوشی از هویت مستقلی برخوردار بوده و نگاه‌ها را به سمت خود جلب کرده است. صحبت از Xperia Pro-I را طبیعتا باید از مجموعه دوربین‌های آن آغاز کرد؛ جایی‌که سنسور 1 اینچی دوربین اصلی مستقیما از دوربین دیجیتال پیشرفته Sony Alpha RX100 VII قرض گرفته شده و از آن برای برداشت تصاویری با وضوح 12 مگاپیکسل استفاده می‌شود. ذکر این نکته در این‌جا اهمیت دارد که سنسور 1 اینچی حاضر در RX100 VII از وضوح 20 مگاپیکسلی برخوردار است اما دوربین اصلی Xperia Pro-I از رزولوشن 12 مگاپیکسل بهره می‌برد.

این حسگر با ابعادی ظاهرا برابر با 8.8×13.2 میلی‌متری، بسیار بزرگ بوده و حتی بزرگ‌ترین سنسورهای فعلی حاضر در بازار همچون سنسور 1/1.12 اینچی Samsung ISOCELL GN2 حاضر در Mi 11 Ultra نیز از تفاوت مشهودی با آن برخوردارند. سونی البته ظاهرا از کل فضای این سنسور برای تصویربرداری استفاده نمی‌کند اما همین میزان فضای استفاده شده برای تولید تصاویر 12 مگاپیکسلی نیز به ابعاد پیکسل بسیار بزرگ 2.4 میکرونی منجر می‌شود.

برای مقایسه کافی‌ست بدانیم که این پیکسل‌ها نزدیک به 20 درصد بزرگ‌تر از پیکسل‌های حاضر در دوربین اصلی آیفون 13 پرو مکس بوده و سنسور 50 مگاپیکسلی GN2 شیائومی Mi 11 Ultra نیز تنها پس از ترکیب چهار پیکسل در یک پیکسل قادر به گذر از این رقم و ایجاد پیکسل‌های 2.8 میکرونی‌ست.

جذابیت این دوربین به سنسور آن ختم نشده و در زمینه لنز نیز شرایط برای تحسین این مجموعه به‌خوبی فراهم است؛ سونی در مقابل سنسور دوربین اصلی از یک لنز 24 میلی‌متری با گشودگی دیافراگم متغیر استفاده کرده که گشودگی f/2.0 آن را می‌توان به f/4.0 تغییر داد. این دیافراگم متغیر که سونی پیش از این در Xperia Pro (برای دوربین تله‌فتوی پریکسوپی) نیز از آن استفاده کرده بوده امکان تغییر در عمق میدان را فراهم کرده و دست کاربران را در برداشت تصاویر بدیعی از سوژه‌های متنوع باز می‌گذارد. نشان زایس و پوشش ضد بازتاب نور *T نیز دیگر موارد قابل اشاره در این قسمت را تشکیل می‌دهند و در زیر دوربین اصلی نیز به حسگر سه‌بعدی زمان پرواز (3D iToF) برای تشخیص فاصله مابین دوربین تا سوژه و فوکوس دقیق‌تر بر می‌خوریم.

از جمله دیگر ویژگی‌های قابل ذکر برای دوربین اصلی این مجموعه باید به سیستم فوکوس خودکار سریع چشم (Real-time Eye AF) اشاره کرد که هم در عکاسی و هم در فیلم‌برداری در دسترس بوده و نه‌تنها برای چشم انسان بلکه برای حیوانات نیز قابل استفاده است. نقاط فوکوس خودکار تشخیص فاز در این دوربین به 315 نقطه (در 21 ستون و 15 سطر) می‌رسد که 90 درصد از سطح فریم را پوشش می‌دهند.

پروسسور سیگنال تصویری (ISP) این دوربین همچنان از نوع Bionz X است که پیش از این در Xperia 1 III و Xperia 5 III نیز حضور داشت. دوربین اصلی امکان برداشت تصاویر پیاپی با نرخ 20 فریم در ثانیه را در حالی ارائه می‌کند که محاسبات فوکوس خودکار و نورگیری خودکار (AF/AE) با سرعت 60 فریم در ثانیه در حال اجراست. دوربین اصلی از برداشت عکس 12 بیتی در حالت RAW نیز پشتیبانی می‌کند.

این دوربین در بخش فیلم‌برداری قادر به برداشت ویدئوهایی با وضوح 4K HDR با نرخ 24، 25، 30، 60 و یا 120 فریم در ثانیه بوده که این آخری ظاهرا برای اولین بار در یک گوشی موبایل دیده می‌شود. این دوربین در فیلم‌برداری از هر دو سیستم تثبیت لرزش یعنی OIS و EIS پشتیبانی می‌کند. در حین فیلم‌برداری جدا از میکروفون‌های دوگانه عادی دستگاه از یک میکروفون که در کنار دوربین اصلی قرار دارد نیز استفاده می‌شود که می‌توان از آن برای برداشت صدای واضح‌تر از سوژه در حال صحبت بهره گرفت.

Xperia PRO-I از اتصال مانیتوری جداگانه به نام Vlog Monitor نیز پشتیبانی می‌کند که همانطور که از نام آن مشخص است برای وی‌لاگرها طراحی شده و با قرارگیری در پشت دستگاه امکان استفاده از دوربین اصلی برای برداشت ویدئوهای با کیفیت را فراهم می‌آورد. این نمایشگر، 3.5 اینچی بوده و از وضوح 720×1280 پیکسل بهره می‌برد.

دوربین دوم دستگاه یک نمونه تله‌فتوی 12 مگاپیکسلی با فاصله کانونی 50 میلی‌متری‌ست که تصاویری مشابه با 2 برابر زوم اپتیکال را ارائه می‌کند. این دوربین از سنسوری با ابعاد 1/2.9 اینچ و دیافراگم لنز f/2.4 برخوردار بوده و مثل دوربین اصلی از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد.

سومین و آخرین دوربین این مجموعه نیز یک 12مگاپیکسلی دیگر با لنز اولتراواید 16 میلی‌متری‌ست که میدان دیدی برابر با 124 درجه را ارائه می‌کند. این دوربین نیز به فوکوس خودکار تشخیص فاز مجهز بوده و در مقابل سنسور 1/2.5‌ اینچی آن، لنزی با دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است.

Xperia PRO-I با کنار گذاشتن مجموعه دوربین‌های بخش پشتی از ظاهر و امکاناتی مشابه با Xperia 1 III برخوردار بوده و به‌جز یکی دو مورد کوچک و بزرگ شرایط به قرار سابق است. در طراحی گوشی از فریم فلزی پیرامونی و دو لایه شیشه‌ای در پشت و روی آن استفاده شده که مات بودن شیشه بخش پشتی به معنای مقاومت آن در برابر اثرات انگشت است. شیشه روی دستگاه از جنس Gorilla Glass Victus بوده و پوشش مات بخش پشتی نیز از نوع Gorilla Glass 6 است. PRO-I همانطور که از یک پرچمدار سونی می‌توان انتظار داشت از استاندارد مقاومت بدنه IP65/68 برخوردار بوده و از غوطه‌وری در آب شفاف 1.5 متری برای 30 دقیقه پشتیبانی می‌کند.

از جمله موارد قابل ذکر در مورد طراحی این مدل باید به حضور جک هدست، محلی برای اتصال بند نگه‌دارنده و از همه مهم‌تر دکمه‌های اختصاصی دوربین اشاره کرد؛ Xperia PRO-I از یک دکمه برجسته و طرح‌دار شاتر بهره می‌برد که طبق معمول از مکانیزمی دو مرحله‌ای (با فشردن تا نیمه برای فوکوس و فشردن کامل برای گرفتن عکس) برخوردار است. در کنار این دکمه شاتر به دکمه دایره‌ای کوچک دیگری بر می‌خوریم که برای دسترسی مستقیم به اپلیکیشن فیلم‌برداری Videography Pro در نظر گرفته شده است. از طریق این اپلیکیشن امکان تنظیم مواردی مثل فوکوس، نورگیری و وایت‌بالانس حتی در هنگام برداشت ویدئو فراهم می‌شود. این دکمه را می‌توان برای دسترسی به دیگر موارد دلخواه نیز تنظیم کرد.

ابعاد گوشی 8.9×72×166 میلی‌متر است که بزرگ‌ترین تغییر آن در مقایسه با Xperia 1 III را باید در افزایش 0.7 میلی‌متری ضخامت جست‌وجو کرد. وزن گوشی عمدتا به‌دلیل مجموعه دوربین جدید با تغییر بزرگی روبرو شده و از 186 گرم به 211 گرم رسیده است.

صفحه‌نمایش دستگاه همان 6.5 اینچی OLED با وضوح 4K در نسبت 21:9 (یا 1644×3840 پیکسل) است که از نرخ رفرش 120 هرتزی و سرعت برداشت تاچ حداکثر 240 هرتزی پشتیبانی می‌کند. سایر مشخصات این صفحه‌نمایش 10 بیتی نیز ظاهرا تغییر نکرده و در این‌جا نیز از پوشش 100 درصدی طیف DCI-P3 سخن به میان آمده است. بالای صفحه‌نمایش از یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با سنسور 1/4 اینچی و گشودگی دیافراگم f/2.4 استفاده شده که برداشت HDR و سیستم تثبیت 5 محوره SteadyShot از جمله قابلیت‌های آن به حساب می‌آید و ظاهرا همان نمونه‌ای‌ست که در Xperia 1 III دیده بودیم.

سونی در پردازش نیز تغییری در رویه پیشین خود و بار دیگر از همان پروسسور Snapdragon 888 پیشین (و نه نسخه پلاس آن) برای Xperia PRO-I‌ استفاده کرده است. حافظه رم دستگاه 12 گیگابایت بوده و 512 گیگابایت حافظه داخلی (قابل ارتقاء تا 1 ترابایت دیگر از طریق درگاه ترکیبی microSD) دارد.

ظرفیت باتری گوشی تغییری نکرده و همان نمونه 4,500 میلی آمپر ساعت پیشین است که از طریق یک شارژر 30 واتی مبتنی بر قناوری USB PD تغذیه می‌شود. یک نکته جالب در مورد این مجموعه، قابلیتی تحت عنوان Heat Suppression است که در طی آن در هنگام انجام بازی، توان مورد نیاز مجموعه با دور زدن باتری مستقیما از طریق کابل USB متصل به شارژر تأمین شده و بدین‌ترتیب از گرم‌شدن بیش از اندازه دستگاه و آسیب به باتری جلوگیری می‌شود. نگفته پیداست که در این حالت باتری گوشی شارژ نمی‌شود.

جک هدست، وای‌فای 6، بلوتوث 5.2، اتصال NFC، پورت USB-C با استاندارد سرعت USB 3.2 Gen 2 و پشتیبانی از خروجی تصویر سیمی (در هر دو حالت USB-C به DisplayPort یا USB-C به HDMI) برخی از گزینه‌های ارتباطی مهم این مدل را تشکیل می‌دهند.

Xperia PRO-I با سیستم‌عامل اندروید 11 از دسامبر 2021 با قیمت 1,799 یورو به برخی بازارهای اروپایی از جمله آلمان، هلند، بریتانیا و فرانسه عرضه می‌شود که با وجود آن‌که در مقایسه با تقریبا تمامی همتایان آن در هر دو مجموعه اندروید و iOS (با حافظه‌های مشابه) قیمت بالاتری را طلب می‌کند اما هنوز نسبت به اکسپریا پروی 2,500 دلاری انتخاب کاملا ارزان‌تری‌ست!

منبع : Sony


تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا