معرفی نسل جدید iPad Pro 12.9 و iPad Pro 11 با کیبورد جدید مجهز به trackpad و اسکنر LiDAR
نمایش خبر
تاریخ : 1399/1/1 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | تبلت Tablet ، آیپد او اس iPadOS ، Apple iPad Pro 11 2020 ، Apple iPad Pro 12.9 2020 ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : شرکت اپل در روز چهارشنبه 18 مارچ 2020 (28 اسفند 1398) از تبلتهای پیشرفته جدید سری iPad Pro در دو سایز 11 و 12.9 اینچی رونمایی کرد. از جمله نکات برجسته در مورد دو آیپد جدید جدا از توان پردازشی بالا که اپل آن را قویتر از اکثر لپتاپهای ویندوزی میداند، باید به حضور دوربین التراواید، پنجگانه و اسکنر کاملا جدید LiDAR در بخش پشتی اشاره کرد که کارکردهای تازهای را برای تبلتهای جدید اپل به همراه میآورند.
کیبورد جدید این مدل نیز تغییرات مهمی را تجربه کرده که در صدر آنها باید به حضور ترکپد و کِرسِر تغییر یافته در رابط کاربری سیستمعامل اشاره کرد.
آیپد پروهای جدید اپل را میتوان نسل چهارم تبلتهای حرفهای این شرکت تلقی کرد که نخستین بار در سال 2015 با iPad Pro 12.9 اولیه و اندکی بعد iPad Pro 9.7 در سال 2016 پا در عرصه وجود گذاشتند. پس از آن در سال 2017 دو مدل دیگر از این رده بهنامهای iPad Pro 12.9 و iPad Pro 10.5 به نمایش درآمدند و در سال 2018 نیز دو مدل دیگر iPad Pro 12.9 و iPad Pro 11 با طراحی جدید به این جمع افزوده شدند که از سنسور اثر انگشت در آنها خبری نبود و با حاشیههای اندک پیرامون صفحهنمایش ظاهر مدرنتری را به نمایش میگذاشتند. دو عضو 11 و 12.9 اینچی جدیدا معرفی شده این خانواده بدینترتیب نسل چهارم سری پرو و ادامهای بر نمونههای معرفی شده در سال 2018 به شمار میروند که حداقل از لحاظ ظاهری از همان طراحی آشنای پیشین بهره میبرند.
معرفی iPad Proهای جدید را برخلاف روال همیشگی این بار با مهمترین تغییر در این خانواده یعنی با دوربینهای بخش پشتی آغاز میکنیم. حضور دوربینهای پیشرفته در یک تبلت معمولا اولویت اصلی سازندگان مختلف نبوده و اپل نیز در این زمینه رویه متفاوتی را تا به امروز در پیش نگرفته بود بهطوریکه تمامی iPadهای پیشین این شرکت فارغ از نوع، قیمت و اندازه صفحهنمایش، حداکثر به یک دوربین در بخش پشتی مجهز شدهاند. این رویکرد اما در آیپد پروهای 2020 تغییر کرده و به یک باره با سه ماژول تصویربرداری در بخش پشتی دستگاه روبرو میشویم که ظاهری مشابه iPhone 11 به خود گرفتهاند. دوربین 12 مگاپیکسلی اصلی این مجموعه از گشودگی دیافراگم f/1.8 برخوردار است و روی کاغذ به دوربین مشابه حاضر در نسل قبلی این سری شباهت دارد. در کنار این دوربین به یک واحد تصویربرداری جدید و بیسابقه در آیپدهای اپل یعنی یک دوربین 10 مگاپیکسلی التراواید با دیافراگم f/2.4 بر میخوریم که میدان دید گسترده 124 درجهای را ارائه میکند. برداشت ویدئو در هر دوی این دوربینها با حداکثر وضوح 4K انجام میشود اما با این تفاوت که نرخ برداشت ویدئوی 4K در دوربین اصلی، 24، 30 یا 60 فریم در ثانیه است اما دوربین واید در این حالت تنها با نرخ 60fps تصویربرداری میکند.
با اینکه حضور دوربین دوم التراواید در یک تبلت ساخت اپل نکته بیسابقه و جالبتوجهای به حساب میآید اما همچنان جذابترین نکته قابل اشاره در سیستم دوربین این مدلها، در گزینه دیگری به اسم اسکنر LiDAR یا Light Detection and Ranging (تشخیص نور و خط سیر حرکت) نهفته است؛ سنسور جدیدی که از تصمیم جدی اپل برای نقشآفرینی در دنیای واقعیت افزوده یا AR سخن میگوید. اسکنر LiDAR یک حسگر ToF یا زمان پرواز است که با محاسبه بازتاب پرتوی تابانده شده به اشیاء، فاصله آنها تا سنسور را محاسبه میکند و از این لحاظ مشابه حسگرهای بهکار گرفته شده در مواردی مثل نقشهبرداری و تجهیزات اتوموبیلهای خودران به نظر میرسد. اپل از این سنسور در ترکیب با دوربینهای دوگانه آیپدهای جدید برای اندازهگیری عمق و فاصله اشیا بهره گرفته و به گفته اپل میتوان از آن برای اسکن سوژهها تا فاصله 5 متری از دستگاه استفاده نمود.
دیگر ویژگی مهم این مجموعه صفحهکلید جدید آن است که اپل از آن با نام Magic Keyboard یاد میکند؛ این صفحهکلید به لولای پایهداری مجهز است که امکان قراردادن آیپد در هر زاویه دلخواهی را تا 130 درجه فراهم میآورد و شیوه اتصال متفاوت آن به آیپد نیز حس معلق بودن دستگاه را تداعی میکند. این کیبورد به کلیدهای دارای نور پسزمینه، مجهز بوده و درگاه USB-C اصطلاحا passthrough آن نیز امکان شارژ کردن تبلت و در عین حال استفاده از پورت روی آیپد برای اتصال لوازم جانبی دیگر را فراهم میکند.
این اما تنها بخش کماهمیتتر این کیبورد جادویی اپل است چرا که بیشک مهمترین و جالبتوجهترین قابلیت Magic Keyboard جدید به حضور ترکپد در بخش پایینی آن تعلق دارد که بیش از پیش حالتی لپتاپی به این مدل بخشیده و از تلاش اپل برای حمله به جایگاه لپتاپهای ویندوزی و ارتقاء هرچه بیشتر کارایی و productivity این محصول سخن میگوید.
آیپدهای اپل البته پیش از این نیز از اتصال موس پشتیبانی میکردند اما این ترکپد جدید در نسخه آینده iPadOS 13.4، ترکیب متفاوت و امکانات تازهای را به همراه میآورد. در ویدئوی زیر کریگ فدریگی (Craig Federighi) معاونت ارشد بخش مهندسی نرمافزار اپل، به توصیف ویژگیهای جدید این ترکپد در سیستمعامل iPadOS میپردازد که از جمله آنها میتوان به شکل دایرهای کِرسِر و تغییر شکل آن در هنگام قرارگیری روی کنترلرهای مختلف، قابلیت آسان انتخاب متن همراه با drag & drop، قابلیت مولتیتسکینگ با حرکت دو انگشتی و پشتیبانی از ژست حرکتی سهانگشتی اشاره کرد.
پشتیبانی از ترکپد جدید از جمله قابلیتهای پیشفرض iPadOS 13.4 خواهد بود که از 24 مارچ (5 فروردین) در دسترس قرار میگیرد این سیستمعامل همچنین امکانات مشابهای را در حین بهکارگیری Magic Mouse 2 و Magic Trackpad 2 و همچنین دیگر موسهای ساخته شده از سوی سایر سازندگان با قابلیت اتصال از طریق USB و بلوتوث نیز ارائه خواهد کرد.
با آشنایی با موارد جدید و قابلیتهای اصلی آیپد پروهای جدید اپل، بالاخره نوبت به معرفی موارد معمول و متداول در این دو تبلت میرسد. پردازش در این سری جدید با چیپست قدرتمند A12Z Bionic مجهز به 8 هسته پردازشی و گرافیکی مجزا صورت میپذیرد که به گفته اپل قدرت بالاتری را نسبت به بسیاری از لپتاپهای ویندوزی ارائه میدهد. حافظه داخلی این سری در حالت پایه، 128 گیگابایت است که امکان ارتقاء آن تا 256 و 512 گیگابایت و 1 ترابایت نیز وجود دارد.
سری جدید iPad Pro همچون نسلهای پیشین خود در زمینه صوتی نیز نمونه خاص و منحصر به فردی به شمار میرود جاییکه علاوه بر چهار اسپیکر جای گرفته در گوشههای دستگاه، حالا از پنج میکروفون جدید با «کیفیت استودیویی» در این خانواده استفاده شده که شامل سه میکروفون در بالا، یکی در سمت چپ و یکی در بخش پشتی میشوند.
آیپد پروهای جدید همانطور که اشاره شد در دو سایز 11 و 12.9 اینچی برای صفحهنمایش در دسترس قرار میگیرند که برای رسیدن به تراکم یکسان 264ppi در هر دو مدل به ناچار از رزولوشنهای متفاوت به ترتیب 1668×2388 پیکسل و 2048×2732 پیکسلی در صفحهنمایش آنها استفاده شده است. فناوری ساخت IPS LCD، روشنایی 600 نیتی و پوشش ضد بازتابش نور از دیگر ویژگیهای مشترک این دو صفحهنمایش به حساب میآیند. دوربین سلفی یا TrueDepth Camera در هر دو گوشی بدون تغییر نسبت به گذشته همچنان 7 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 است که از فیلمبرداری 1080p با 30 و 60 فریم در ثانیه پشتیبانی میکند.
در حالیکه ضخامت هر دو تبلت جدید اپل تنها 5.9 میلیمتر است طول و عرض آنها به دلیل اختلاف در اندازه صفحهنمایش، طبیعتا متفاوت بوده و در نسخه 11 اینچی به ترتیب به 247.6 و 178.5 میلیمتر و در ورژن 12.9 اینچی به 280.6 و 214.9 میلیمیرسد. این ابعاد دقیقا همان اندازههای نسل قبلی این سری در سال 2018 بوده و کوچکترین تفاوتی بین آنها دیده نمیشود. در زمینه وزن البته با برخی تفاوتها روبرو میشویم و در حالیکه نسخههای وایفای نمونههای جدید به ترتیب، 471 و 641 گرم وزن دارند این وزن در مدلهای سال 2018 اندکی کمتر و به ترتیب برابر با 468 و 631 گرم بود.
نسل جدید iPad Pro 11 و همتای 12.9 اینچی آن برای اولین بار در این خانواده به نسل بعدی ارتباطات وایفای یعنی نسخه ax یا Wi-Fi 6 مجهز شده که هنوز ظاهرا برای مکبوکهای این شرکت نیز ارائه نشده است. بلوتوث 5 دیگر گزینه ارتباطی مشترک در هر دو ورژن وایفای و Cellular این خانواده است و علاوه بر آن در نسخه مجهز به سیمکارت نیز مطابق انتظار به مسیریاب GPS بر میخوریم.
اپل طبق معمول به ظرفیت باتریهای حاضر در دیوایسهای همراه خود اشارهای نمیکند و به جای آن از واحد توان در این زمینه بهره میگیرد. دو نسخه 11 و 12.9 اینچی این خانواده به ترتیب به باتریهایی با انرژی 28.65 و 36.71 وات ساعت مجهز شدهاند که در مدل 12.9 اینچی تغییری نسبت به نسل قبلی این کلاس دیده نمیشود اما نسخه 11 اینچی نسبت به باتری 29.37Whr حاضر در همتای سال 2018 آن اندکی با کاهش توان همراه شده است. شارژ پر سرعت این دو باتری طبق معمول از طریق درگاه USB-C و از طریق شارژرهای Power Delivery صورت میپذیرد.
آیپد پروهای جدید اپل در دو رنگ خاکستری و نقرهای از امروز به صورت آنلاین در 30 کشور جهان دسترس قرار داشته و فروش فیزیکی آنها در App Storeها نیز به هفته آینده موکول شده است. قیمت این سری نسبت به گذشته بدون تغییر بوده جاییکه نسخه 11 اینچی در حافظه 128 گیگابایتی به قیمت 799 دلار برای مدل وایفای و 949 دلار برای مدل LTE عرضه شده و این ترکیب برای نسخه 12.9 اینچی در حافظه 128 گیگابایتی نیز به ترتیب 999 و 1,149 دلار خواهد بود. قیمت مجیک کیبورد جدید اپل نیز برای ورژن 11 اینچی، 299 و برای نسخه 12.9 اینچی، 349 دلار اعلام شده است.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده