معرفی جدیدترین آیپد پرو – خداحافظی با دکمه home و پورت Lightning
نمایش خبر
تاریخ : 1397/8/10 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | تبلت Tablet ، آی پد iPad ، Apple iPad Pro 11 ، Apple iPad Pro 12.9 2018 ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : تبلت معروف اپل با نام آیپد پرو، نخستین بار در سال 2015 با نمایشگری به قطر 12.9 اینچ معرفی شد. پس از آن در سال 2016 نسخه 9.7 اینچی این تبلت به بازار آمد و نهایتا در سال 2017 مجددا 2 نسخه 10.5 اینچی و 12.9 اینچی از این دیوایس با حفظ همان ظاهر اولیه به دنیای فناوری معرفی شدند. از آنجا که طراحی آشنای آیپد چند سالی بدون تغییر مانده بود، کمکم چهرهای قدیمی به خود میگرفت. اما پس از ماهها شایعه درباره تبلت جدید اپل، بالاخره این کمپانی آمریکایی در روز سهشنبه 30 اکتبر 2018 (8 آبان 1397) طی رویدادی که در بروکلین نیویورک برگزار شد، از جدیدترین آیپدهای پرو – که در اندازههای 11 و 12.9 اینچی طراحی شدهاند – پرده برداشت.
به دنبال عملکرد درخشان آیپد در ابتدای حضور در بازارها، پس از چندی این محصول – همزمان با رکود جهانی بازار تبلتها – با افت محبوبیت مواجه شد، اما به گفته تیم کوک، مدیر عامل اپل، تعداد آیپدهای فروختهشده توسط اپل در سال 2017، از تمام نوتبوکهای به فروش رسیده از سوی بزرگترین فروشندگان نوتبوک، بیشتر بوده است. تیم کوک رقم آیپدهای فروخته شده را 400 میلیون دستگاه اعلام کرده است. با این حساب، باید آیپد را یک محصول استراتژیک برای اپل تلقی کرد. در ادامه بیشتر با مشخصات آیپد پرو جدید آشنا میشویم.
نسخه 11 اینچی در ابعاد 5.9×178.5×247.6 میلیمتر طراحی شده و نسخه 12.9 اینچی ابعادی برابر با 5.9×214.9×280.6 میلیمتر خواهد داشت و وزن آنها بهترتیب برابر با 468 و 631 گرم خواهد بود (البته وزن تبلت بزرگتر در ورژن LTE معادل 633 گرم ذکر شده است). گفتنیست 5.9 میلیمتر کمترین ضخامت در بین دیوایسهای آیپد بوده و موجب شده تا ضخامت این دیوایسهای جدید نسبت به نسل قبلی آیپد پرو، 15 درصد کاهش یابد. با یک نگاه اجمالی به ظاهر آیپد پرو جدید، پس از گوشههای گرد دستگاه، اولین نکتهای که خودنمایی میکند، حذف دکمه home است. به عبارت دقیقتر، این اولین آیپدیست که در آن دکمه home وجود نداشته و همین امر باعث شده تا در اینجا حاشیههای به مراتب باریکتری را (در هر چهار طرف) شاهد باشیم. با حذف دکمه home، آیپدهای جدید از ناوبری حرکتی (یا gesture navigation) که برای اولین بار در آیفون X معرفی شد، به طور کامل پشتیبانی میکنند.
در حالی که جدیدترین آیفونهای اپل، هنوز از پورت قدیمی Lightning استفاده میکنند، اپل با یک حرکت انقلابی در آیپد پرو جدید، درگاه USB Type-C را جایگزین پورت Lightning کرد و با این کار، آیپد را به گزینهای مناسب برای رقابت با کامپیوترهای شخصی تبدیل نمود. همچنین میتوان سایر دیوایسها (از جمله آیفون) را با این آیپد جدید شارژ نمود و یا آن را به نمایشگرهایی با رزولوشن 5K متصل کرد. اما شاید خبر بد اپل برای کاربران این باشد که علاوه بر دکمه home، جک 3.5 میلیمتری هدفون نیز حذف شده است. لذا برای گوش کردن به موسیقی با هدفونهای قدیمی، چارهای جز استفاده از مبدل USB-C به هدفون نخواهید داشت. خوشبختانه این مبدل توسط اپل تولید شده، اما به همراه آیپد به فروش نمیرسد، بلکه برای خرید آن باید 9 دلار بپردازید.
مثل آیفون XR، در اینجا هم با یک نمایشگر السیدی – که اپل آن را Liquid Retina مینامد – مواجه هستیم که طبق ادعای اپل پیشرفتهترین نمایشگر دنیاست. این نمایشگر – که با فناوری IPS ساخته شده – از مواردی چون نقاب پیکسلی پیشرفته (advanced pixel masking)، ضد الایزینگ زیرپیکسلی (sub-pixel antialiasing) و طراحی با نور پسزمینه جدید بهره میبرد. به گفته اپل، وجود تکنولوژی True Tone، پشتیبانی از طیف رنگی گسترده و پوشش ضد انعکاس موجب شده تا Liquid Retina روشنترین نمایشگر آیپد و دقیقترین آنها از حیث نمایش رنگها باشد. در لیست مشخصات این محصول جدید، میزان روشنایی نمایشگر 600 نیت (nit) و بازتاب نور از سطح آن، تنها 1.8 درصد ذکر شده است.
رزولوشن نمایشگر نسخه 11 اینچی 1668×2388 پیکسل بوده و نسخه 12.9 اینچی رزولوشنی برابر با 2048×2732 پیکسل دارد، اما نکته جالب در اینجاست که تراکم هر دو نمایشگر 264 پیکسل در اینچ است. اپل مدعی شده که تکنولوژی ProMotion به طور خودکار نرخ تازهسازی (یا سرعت انتقال تصویر) در این نمایشگر را به 120 هرتز رسانده است. برخورداری از پوشش ضدچربی یا oleophobic نیز مانع از به جای ماندن اثر انگشت روی صفحهنمایش خواهد شد.
چیپست 8 هستهای A12X Bionic (با معماری 64 بیتی) در قلب آیپد پرو جدید کار گذاشته شده که به گفته اپل، هوشمندترین و قدرتمندترین تراشه در بین سایر تبلتها بوده و سنگینترین کارهای پردازشی مثل ویرایش عکس یا مدلسازی 3 بعدی را با سرعت بیشتری انجام میدهد. این چیپست – که با تکنولوژی 7 نانومتری ساخته شده – از دو کلاستر 4 هستهای تشکیل شده که کلاستر قدرتمندتر برای انجام پردازشهای سنگین و کلاستر ضعیفتر برای انجام تسکهای سبکتر در نظر گرفته شده است. به گفته اپل، عملکرد تکهستهای در این تراشه تا 35 درصد افزایش یافته و به لطف وجود یک کنترلگر برای استفاده همزمان از هر 8 هسته، عملکرد چیپست در تسکهای چندرشتهای (یا multi-threaded) تا 90 درصد بهبود خواهد یافت. هردوی این مقایسهها با نسل قبلی iPad Pro صورت گرفته است.
این چیپست قدرتمند با یک واحد پردازش گرافیکی 7 هستهای به تکامل میرسد که به گفته اپل، عملکرد آن تا هزار برابر نسبت به قبل بیشتر شده است. به اذعان جان ترنوس (John Ternus)، از کارشناسان اپل، آیپد پرو جدید، عملکرد گرافیکی در حد Xbox One S را در مقیاسی کوچکتر ارائه میکند. در مراسم رونمایی از این تبلت، اپل برای به رخ کشیدن قدرت گرافیکی آیپد پرو، جزییاتی مثل خالکوبیها، قطرات عرق و سوراخهای سوزنی موجود در لباس ورزشی بسکتبالیستها در بازیهایی مثل NBA 2K را به نمایش گذاشت. همچنین نرمافزارهایی مثل نسخه اصلی فوتوشاپ و یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده شرکت ادوبی – به نام Project Aero – نیز برای خلق و ویرایش کارهای هنری واقعیت افزوده روی آیپد پرو اجرا شد و ظاهرا کار کردن با آنها خیلی روان و سریع بوده است. البته، آنچه در این مراسم به نمایش گذاشته شد تنها یک demo بوده و برای درک بهتر تواناییهای گرافیکی این محصول، باید از نزدیک با آن کار کرد.
اپل در ساخت آیپد پرو جدید، از نسل بعدی موتور پردازش عصبی یا Neural Engine استفاده کرده است. این موتور برای یادگیری ماشینی پیشرفته (در هر زمینهای، از عکاسی گرفته تا واقعیت افزوده) طراحی شده و قادر است تا 5 تریلیون عملیات را در یک ثانیه انجام دهد. احراز هویت سریع از طریق Face ID، تشخیص صفحه سریعتر برای اپلیکیشنهای واقعیت افزوده و ویژگیهای جدید دیگری که نیازمند یادگیری ماشینی بیدرنگ هستند، از نتایج همین موتور برشمرده شدهاند.
همانطور که گفته شد، در آیپد پرو جدید خبری از دکمه home نبوده و با این حساب حسگر اثر انگشت نیز از این دیوایس کنار گذاشته شده است. اما اپل راهحل بهتری دارد: Face ID. برای اولین بار، اپل تصمیم گرفته تا سیستم امنیتی Face ID را در تبلتهای خود نیز به کار بگیرد. با توجه به نبود بریدگی در بالای نمایشگر، تجهیزات Face ID روی حاشیه بالایی تعبیه شدهاند. دوربین جلوی این دستگاه – که اپل آن را TrueDepth مینامد – با نگاشت دقیق چهره و تشخیص آن، ضمن قفلگشایی از تبلت، امکان پرداخت از طریق Apple Pay و دسترسی آسان به اپلیکیشنهای امن را نیز فراهم میکند. ناگفته نماند، وجود دوربین TrueDepth در این آیپد، بدان معناست که قابلیتهای Animoji و Memoji هم فعالند.
حال که صحبت از دوربین شد، باید بگوییم دوربین جلو یا همان TrueDepth، رزولوشنی معادل 7 مگاپیکسل داشته و گشودگی دیافراگم آن f/2.2 ذکر شده است. از امکانات این دوربین میتوان به حالت پرتره و نورپردازی مخصوص آن، HDR هوشمند، سنسور با نوردهی از پشت، لرزهگیر خودکار (از نوع دیجیتال)، کنترل نوردهی و حالت تایمر اشاره کرد. دوربین جلو فاقد فلش بوده و برای گرفتن سلفی از نور صفحهنمایش استفاده میشود که اپل از این روش با عنوان Retina Flash یاد میکند. این دوربین میتواند با وضوح 1080p در سرعتهای 30 یا 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند.
اما دوربین اصلی – با رزولوشن 12 مگاپیکسل و گشودگی دیافراگم f/1.8 – از امکانات متنوعتری برخوردار است. لنز دوربین با کریستالی از یاقوت کبود پوشیده شده و فلش Quad-LED با نام True Tone در کنار آن به چشم میخورد. زوم دیجیتال تا 5 برابر، سنسور با نوردهی از پشت، فیلتر مادون قرمز هیبریدی، فوکوس خودکار با Focus Pixels، کنترل نوردهی، کاهش نویز، HDR هوشمند (برای عکسها)، لرزهگیر خودکار (از نوع دیجیتال)، حالت Burst، حالت تایمر و نشانگذاری جغرافیایی عکسها از امکانات این دوربین به شمار میرود. در زمینه فیلمبرداری، علاوه بر ضبط ویدئوی 4K با سرعت 30 یا 60 فریم در ثانیه، امکان ضبط اسلوموشن و ضبط ویدئوی زمان گریز (time lapse) نیز فراهم است. از ویژگیهای جالب این دوربین آن است که در هنگام ضبط ویدئوی 4K، میتوان عکسهای 8 مگاپیکسلی گرفت.
وجود دوربینها و سنسورهای پیشرفته، در کنار چیپست قدرتمند A12X Bionic و البته 4 اسپیکری که در این دستگاه کار گذاشته شده، آیپد پرو جدید را به گزینهای ایدهآل برای واقعیت افزوده بدل کرده است. با پشتیبانی از نسل جدید اپلیکیشنهای واقعیت افزوده، دنیای جدیدی از این فناوری به روی کاربر باز میشود که در آن میتوان کارهایی مثل اندازهگیری بازتاب نور از سطح اجسام واقعی و یا جهتیابی 3 بعدی ساختمانها را بهراحتی انجام داد. با عرضه نرمافزار Project Aero در سال 2019، تواناییهای بالقوه آیپد پرو جدید در زمینه واقعیت افزوده بیشتر مشخص خواهد شد.
ظرفیت باتری در آیپد پرو جدید هنوز اعلام نشده، اما طبق لیست مشخصات این محصول، توان باتری در ورژنهای 11 و 12.9 اینچی، به ترتیب برابر با 29.37 و 36.71 وات ساعت اعلام شده است. به گفته اپل، باتری در هر دو نسخه، به راحتی تا 10 ساعت استفاده را پاسخگو خواهد بود.
اپل وسایل جانبی مفیدی را برای آیپد پرو جدید تدارک دیده که از آن جمله میتوان به قلم استایلوس اپل – با نام Apple Pencil – اشاره کرد. این قلم در نسخههای قبلی آیپد پرو نیز موجود بود، اما اپل آن را بهروزرسانی کرده است. به عنوان مثال، بر خلاف نسخههای قبلی که برای شارژ قلم بایستی آن را مستقیما به آیپد وصل میکردید، در اینجا Apple Pencil به صورت مغناطیسی به بدنه آیپد وصل شده و به شکل بیسیم شارژ میشود. اگر با این قلم به آرامی روی صفحهنمایش ضربه بزنید، آیپد روشن شده و برنامه Notes به طور خودکار اجرا میشود. توسعهدهندگان شرکتهای صاحبنامی مثل ادوبی، اتودسک و Procreate با تولید نرمافزارهای سازگار با این قلم، نقش مهمی در افزایش محبوبیت آن ایفا میکنند. میتوانید با پرداخت 129 دلار صاحب Apple Pencil شوید.
دیگر وسیله جانبی کاربردی اپل برای آیپد پرو جدید، صفحه کلیدیست که اپل این بار آن را Smart Keyboard Folio نامیده است. این کیبورد نیازی به شارژ شدن نداشته و امکان تایپ در دو زاویه مختلف را برای کاربر فراهم میکند. متأسفانه قیمت این وسیله جانبی بالا رفته و برای خرید آن باید 179 دلار هزینه کنید.
سیستم عامل iOS 12 بر آیپد پرو جدید حاکم است. از لحاظ ارتباطی، این دیوایس علاوه بر وای-فای به بلوتوث نسخه 5.0 نیز مجهز است. آیپد پرو جدید در یک نسخه مجهز به ارتباطات سلولی نیز تولید شده که علاوه بر سیمکارت نانو، از eSIM نیز برخوردار خواهد بود.
آیپد پرو جدید در دو رنگ نقرهای و خاکستری طراحی شده و بسته به نیاز کاربر، این دیوایس جدید با طیف متنوعی از حافظه داخلی – از جمله مدلهای 64، 256 و 512 گیگابایتی و همچنین مدل 1 ترابایتی – به تولید میرسد. ثبت پیشسفارش برای خرید این محصول از 30 اکتبر (8 آبان) آغاز شده است. نسخه 11 اینچی این دستگاه با قیمت پایه 799 دلار (برای مدل وای-فای) و 949 دلار (برای مدل مجهز به ارتباطات سلولی) به فروش خواهد رسید. ورژن 12.9 اینچی نیز با قیمت پایه 999 دلار (برای مدل وای-فای) و 1,149 دلار (برای مدل مجهز به ارتباطات سلولی) وارد بازار خواهد شد. اپل تاریخ عرضه این محصول در بازارهای جهانی را 7 نوامبر (16 آبان) اعلام کرده است.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها