معرفی موتو Z3 Play گوشی جدید رده میانی موتورولا
نمایش خبر
تاریخ : 1397/3/16 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، Motorola Moto Z3 Play ، موتورولا Motorola |
واحد خبر mobile.ir : معرفی موتو Z در ژوئن 2016 با طراحی انقلابی و ایده Moto Modهای جذاب و متنوع فصل جدیدی در حیات دوباره شرکت موتورولا در دوران تملک لنوو بر این کمپانی محسوب میشود؛ این شرکت تقریبا همزمان از نسخههای Force و Play این مدل با امکانات و رده قیمتی متفاوت پرده برداشت و در سال 2017 نیز دو مدل Z2 Play و Z2 Force بدون تغییر در سایز صفحهنمایش معرفی شدند. شرکت موتورولا امروز 6 ژوئن 2018 (16 خرداد 1396) عضو جدید این خانواده موسوم به Moto Z3 Play را رونمائی کرد که برای اولین بار با صفحهنمایش عریض 18:9 عرضه شده و تغییرات متعددی در طراحی آن به چشم میخورد. Z3 Play همانطورکه از اسم آن میتوان حدس زد به رده میانی و متوسط تعلق دارد.
طراحی بدنه : بازگشت شیشه و فلز
بدنه گوشی در Moto Z3 Play بار دیگر ترکیبی از شیشه در دو بخش روئی و پشتی دستگاه (از نوع Gorilla Glass 3) و فریم فلزی از جنس آلومینیوم 6000 است که ظاهری مدرن و هماهنگ با دیگر گوشیهای پیشرفته سال جاری را نشان میدهد. با وجود شیشهای بودن بخش پشتی، از شارژ بیسیم در این مدل خبری نیست و بار دیگر برای در اختیار داشتن این قابلیت باید از Mod اختصاصی باتری استفاده کرد. طول و عرض دستگاه تقریبا بدون تغییر نسبت به Z2 Play، به ترتیب 156.5 و 76.5 میلیمتر است که این موضوع بزرگترین اجبار پیش روی طراحان موتورولا به جهت حفظ پشتیبانی گوشیهای جدید از Moto Modها به حساب میآید. به بیان دیگر برای اینکه بتوان از مادهای موجود در بازار برای گوشیهای جدید استفاده کرد چارهای جز حفظ سایز مدلهای پیشین در Moto Zهای جدید وجود ندارد و به همین علت تنها راه افزایش سایز صفحهنمایش نیز کاهش حاشیههای بالا و پائین پنل و استفاده از صفحهنمایشهای 18:9 خواهد بود که در Z3 Play به همین صورت رخ داده است. ضخامت دستگاه البته اندکی بیشتر شده و از 6 میلیمتر سال گذشته حالا به 6.75 میلیمتر رسیده است. وزن گوشی نیز 12 گرم بیشتر از سال گذشته شده و به 156 گرم میرسد.
حاشیههای اندک در بالا و پائین صفحهنمایش، ظاهر کاملا مدرنتری به این گوشی بخشیده و حذف سنسور اثر انگشت از زیر صفحهنمایش نیز به این جلوه مدرن کمک کرده است. دوربین بخش پشتی دستگاه همچنان برجسته است با این تفاوت که این بار لنز دوربین دوم نیز در این مجموعه به چشم میخورد. پینهای فلزی بخش پائینی همچنان وظیفه برقرار کردن اتصال Modها را بر عهده دارند و جستوجو برای یافتن جک 3.5 میلیمتری هدست با وجود ضخیمتر گوشی نسبت به سال قبل به نتیجهای منجر نمیشود. Z3 Play به سبک دیگر گوشیهای این رده، ضد آب نیست اما با ارائه پوشش دفعکننده آب در برابر نفوذهای کم فشار مثل قطرات باران و پاشیده شدن آب مقاوم است.
سنسور اثر انگشت : تنها راه ممکن
با کاهش چشمگیر حاشیههای زیر صفحهنمایش، امکان قرار دادن سنسور اثر انگشت در این بخش وجود نداشته و پشت دستگاه نیز به دلیل حضور Modهای متعددی که کل این قسمت را میپوشانند فضائی برای سنسور اثر انگشت ندارد. بدینترتیب و در حالی که هنوز ایده سنسورهای اثر انگشت درون صفحهنمایش، (حداقل برای گوشیهای ارزانقیمتتر غیر پرچمدار) در دسترس قرار ندارد چارهای به جز قرار دادن سنسور اثر انگشت روی کناره گوشی برای طراحان موتورولا باقی نمانده است؛ سنسور اثر انگشت در Moto Z3 Play به سبک سونی در کناره سمت راست گوشی قرار دارد و امکان فشردن آن و استفاده بهعنوان دکمه پاور را نیز ندارد.
صفحهنمایش : Super AMOLED با طعم 18:9
Z3 Play با یک صفحهنمایش 6.01 اینچی Super AMOLED با نسبت تصویر 18:9 و رزولوشن فول اچدی پلاس (1080×2160 پیکسل) ارائه میشود که بخش بزرگی از روی گوشی را پوشانده و با شیشه Gorilla Glass 3 با لبههای گرد 25D محافظت میشود. کیفیت این صفحهنمایش طبق بررسیهای اولیه و انتظارات از یک پنل OLED در زمینه کنتراست و کیفیت رنگ مشکی در سطح بالائی قرار دارد اما برخی از منابع از تکرار محدودیتهای نسل پیش به خصوص عملکرد آن در زیر نور مستقیم خورشید گله دارند.
پردازنده : Snapdragon 636 امیدهای پرفورمنس و باتری
کوالکام سال گذشته از پروسسور 14 نانومتری رده میانی Snapdragon 636 رونمائی کرد که هستههای کاستوم پردازشی و گرافیک جدید آن به ترتیب 40 و 10 درصد نسبت به نسل قبلی یعنی اسنپدراگون 630 با بهبود روبرو شدهاند. از این پروسسور تا به امروز در ساخت چند گوشی مختلف از جمله ایسوس Zenfone 5، نوکیا X6 و شیائومی Redmi Note 5 Pro استفاده شده و حالا Moto Z3 Play نیز به این جمع پیوسته است. پردازش در این مدل با 8 هسته 1.8 گیگاهرتزی Kryo 260 انجام میشود که با وجود آنکه نسبت به Snapdragon 626 و هستههای 2.2 گیگاهرتزی A53 حاضر در Z2 Play فرکانس پائینتری دارند اما پرفورمنس آنها افزایش یافته و در زمینه مصرف باتری نیز شرایط کاملا بهینهتری را ارائه میکنند. رم دستگاه در هر دو نسخه 32 و 64 گیگابایتی به 4GB رسیده و در شرایطی که ظاهرا دوربین اصلی یکسانی در Z2 Play و Z3 Play حضور دارد، امیدواریهای فراوانی در مورد عملکرد بهتر دوربین Z3 Play به لطف پردازنده سیگنال تصویر Spectra 160 ایجاد شده است.
دوربین : دوگانههای هوشمند
دوربین اصلی Z3 Play یک نمونه 12 مگاپیکسلی با f/1.7 و اندازه پیکسل 1.4 میکرون است که حداقل روی کاغذ هیچ تفاوتی با دوربین Z2 Play ندارد. در کنار این دوربین یک نمونه 5 مگاپیکسلی دیگر به چشم میخورد که طبق معمول برای تعیین عمق میدان و موارد مرتبط با هوش مصنوعی به کار گرفته میشود. یکی از این امکانات، قابلیت جدیدی تحت عنوان Cinemagraoh است که با کمک آن میتوان تصویری را از یک صحنه با یک یا چند عنصر متحرک برداشت کرد و پس از آنها حرکت یک قسمت را حفظ کرده و بقیه عناصر را در نتیجه کار (که به صورت یک فایل GIF ذخیره میشود) ثابت نگه داشت. قابلیت Google Lens نیز در این دوربین حضور دارد.
دوربین سلفی گوشی، 8 مگاپیکسلی با f/2.0 با میدان دید 84 درجهای و بدون فوکوس خودکار است که فلش LED مدل پیشین را در کنار خود نمیبیند اما میتوان از نور صفحهنمایش در موقعیتهای با نور کم استفاده کرد.
ارتباطات : لیست قدرتمند در غیاب جک هدست
به لطف حضور SD636، سرعت ارتباطات تحت شبکه در این مدل با مودم X12 با تجمیع اپراتوری سهگانه به 600 مگابیت بر ثانیه در دانلود میرسد و ظاهرا بلوتوث نسخه 5 و وایفای ac نیز در این مدل حضور دارند. یک نکته منفی در بخش ارتباطات گوشی به حذف جک 3.5 میلیمتری هدست تعلق دارد که با وجود افزایش ضخامت و تغییر نکردن سایز باتری، نکته عجیبی به نظر میرسد. در غیاب جک هدست، کلیه ارتباطات سیمی این مدل از طریق پورت USB-C تأمین میشود.
باتری : تکرار سال قبل
یکی از نکات مثبت اصلی نسل اول Moto Z Play، باتری قدرتمند 3,510mAh این مدل بود که در نسل دوم به 3 هزار میلی آمپر ساعت تقلیل یافت. باتری Z3 Play همچون سال گذشته بار دیگر تنها 3 هزار میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد. البته در برخی بازارها، ظاهرا ماد باتری 2,220mAh همراه گوشی ارائه میشود و شارژ سریع نیز در لیست امکانات دستگاه قرار دارد.
سیستمعامل : اندروید Oreo
Z3 Play ظاهرا با نسخه 8.1 سیستمعامل اندروید Oreo و پوسته همیشگی موتورولا که نزدیکی کاملی با اندروید خالص دارد ارائه میشود و در این میان برخی بهینهسازیهای نرمافزاری نظیر Moto Voce (استفاده از دستورهای صوتی برای کنترل اپلیکیشنها)، Moto actions (برای حرکت سریع و دسترسی سریع به ویژگیهای دستگاه) و Moto display (نمایش نوتیفیکیشنها بدون نیاز به روشن کردن صفحهنمایش) نیز مثل همیشه در دسترس قرار دارند.
قیمت، زمان حضور در بازار
موتو Z3 Play حداقل در حال حاضر در لیست فروش اپراتوری آمریکا جائی ندارد و قرار است از طریق فروشگاههای آنلاین و به صورت Unlock به بازار ارائه شود که این موضوع تردیدهائی را در زمینه موفقیت و مقبولیت این گوشی در بین کاربران ایجاد کرده است. قیمت 499 دلاری این گوشی نیز در مقایسه با پرچمداری مثل OnePlus 6 (که تقریبا در همه زمینهها، Z3 Play را کاملا مقهور میکند) تنها 30 دلار ارزانتر است که این مورد نیز سوال بزرگی را در مورد مخاطبان مد نظر موتورولا برای این گوشی ایجاد میکند.
- خواسته وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه برای مبارزه با انحصارطلبی گوگل: واگذاری کروم و نظارت بر اندروید
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی