معرفی Moto Z2 Play – جدیدترین گوشی ماژولار موتورولا
نمایش خبر
تاریخ : 1396/3/15 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، Motorola Moto Z2 Play ، موتورولا Motorola |
واحد خبر mobile.ir : کمپانی موتورولا به تازگی جدیدترین اسمارتفون خود با نام Moto Z2 Play را معرفی نموده است. این گوشی از اسمارتفونهای ماژولار خانواده Z بوده و نسل دوم گوشی Moto Z Play محسوب میشود. Moto Z2 Play مثل Moto Z Play، یک گوشی میانرده بوده و در نگاه اول شباهت زیادی بین این دو اسمارتفون دیده میشود، اما موتورولا در طراحی، تراشهها، دوربین، باتری و برخی موارد دیگر، تغییراتی را اعمال نموده، از جمله طراحی متفاوت اسکنر اثر انگشت و نوار آنتنی که در سرتاسر لبه پشت گوشی دیده میشود. همچنین، Moto Z2 Play با ضخامتی برابر با 5.99 میلیمتر، حدود یک میلیمتر از برادر بزرگتر خود نازکتر بوده ولی طول و عرض آن با Moto Z Play تقریبا یکسان است.
Moto Z2 Play از یک نمایشگر با تکنولوژی Super AMOLED بهره میبرد که با شیشه Corning Gorilla Glass محافظت میشود. البته موتورولا ورژن این شیشه را هنوز مشخص نکرده است. قطر نمایشگر 5.5 اینچ است که با داشتن رزولوشن فول اچدی (1920×1080 پیکسل)، تراکم پیکسلی 401ppi را به دست میدهد.
موتورولا مدعی شده که Moto Z2 Play به یک پوشش نانو تکنولوژی پیشرفته مجهز است که در مقابل تماس ملایم با آب – مثل آب ریختنهای اتفاقی، پاشیده شدن آب یا نم باران – یک مانع دفعکننده ایجاد میکند. اما موتورولا به صراحت اعلام کرده که این گوشی ضدآب نبوده و در مقابل غوطهور شدن در آب یا مواجهه با فشار آب یا هر مایع دیگری، آسیب پذیر خواهد بود.
از جمله تغییرات قابل ملاحظه، ارتقای چیپست دستگاه از تراشه 8 هستهای اسنپدراگون 625 – با حداکثر سرعت کلاک 2 گیگاهرتز – به اسنپدراگون 626 است که این تراشه نیز دارای 8 هسته پردازشی است ولی حداکثر سرعت کلاک آن، 2.2 گیگاهرتز عنوان شده است. همچنین بر خلاف Moto Z Play که تنها در یک مدل با 3 گیگابایت RAM و 32 گیگابایت حافظه داخلی به تولید میرسید، Moto Z2 Play، در 2 مدل عرضه میشود: یکی با 3 گیگابایت RAM و 32 گیگابایت حافظه داخلی و دیگری با 4 گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه داخلی. گفتنی است Moto Z2 Play دارای اسلات کارت حافظه میکرو اسدی (با پشتیبانی از UHS-I) بوده و حافظه داخلی را روی کاغذ میتوان تا 2 ترابایت دیگر هم افزایش داد.
گوشی هوشمند جدید موتورولا از یک دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت دستگاه برخوردار است. این در حالی است که دوربین نسل قبلی این اسمارتفون، 16 مگاپیکسلی بود. شاید در ابتدا تصور شود که موتورولا دوربین ضعیفتری را برای Moto Z2 Play در نظر گرفته، اما نباید زود قضاوت کرد. طبق گفته موتورولا، این کمپانی برای نخستین بار در این گوشی فوکوس خودکار لیزری و پیکسلهای فوکوس خودکار دوگانه (اتوفوکوس تشخیص فاز) را در کنار هم قرار داده است. گشودگی دیافراگم لنز این دوربین f/1.7 بوده و موتورولا مدعی است که این دوربین تا 25 درصد نور را بیشتر جذب کرده و تعداد پیکسلهای فوکوس خودکار در این گوشی نسبت به Moto Z Play، ده برابر شده است. این دوربین – که احتمالا همان دوربین به کار رفته در Moto G5 Plus است – قابلیت ضبط ویدئوی 4K را نیز داراست.
دوربین جلوی دستگاه هم وضوحی برابر با 5 مگاپیکسل دارد. این دوربین – که به لنز زاویه باز و فلشی موسوم به CCT (دمای همبسته با رنگ یا color correlated temperature) مجهز است، برای گرفتن سلفی ایدهآل به نظر میرسد. ناگفته نماند، فلش دوربین اصلی نیز از نوع CCT است.
همانطور که در ابتدا هم گفته شد، اسکنر اثر انگشت در این گوشی با تغییراتی همراه بوده، به این ترتیب که علاوه بر احراز هویت کاربر، به راحتی میتوان کارهای پیمایشی اسمارتفون را با آن انجام داد؛ به عنوان مثال سوایپ به سمت چپ، کار دکمه back را انجام داده و سوایپ به سمت راست، برنامههای اخیرا باز شده (recent apps) را نشان میدهد. عمل ضربه زدن یا tap روی اسکنر، به منزله ضربه روی دکمه home بوده و فشردن طولانی مدت آن، گوشی را قفل میکند.
چند بهبود نرمافزاری نیز در Moto Z2 Play به چشم میخورد؛ نخست آنکه نسخه اندروید به 7.1.1 نوقا ارتقا یافته است. همچنین، قابلیت جدیدی به نام Night Display به گوشی اضافه شده که به موجب آن، گسیل نور آبی رنگ از نمایشگر در شب کاهش مییابد.
یکی دیگر از مواردی که به نظر میرسد موتورولا در این گوشی به آن کملطفی کرده باشد، باتری دستگاه است. در Moto Z Play شاهد باتری 3,510 میلیآمپر ساعتی بودیم، اما موتورولا در Moto Z2 Play از یک باتری با ظرفیت تنها 3,000 میلیآمپر ساعت استفاده نموده که به گفته شرکت با هر شارژ کامل، 30 ساعت کاربری را جواب میدهد. از سویی، موتورولا مدعی شده شارژر این گوشی – که TurboPower charger نام دارد – این توانایی را دارد که تنها با 15 دقیقه شارژ کردن، 8 ساعت کاربری ارائه دهد. البته طبق گفته موتورولا، در بعضی بازارها این شارژر به صورت جداگانه به فروش میرسد.
همانطور که گفته شد، Moto Z2 Play عضوی از خانواده Z بوده و وجه تمایز آن از سایر گوشیها، ماژولار بودن آن است. موتورولا با تولید ماژولهای مختلف – که "موتو ماد" (Moto Mod) نام گرفتهاند – دست کاربر را در شخصیسازی کردن این گوشیها باز گذاشته است. بسیاری از کارشناسان در ابتدا ایده ماژولار بودن یک گوشی هوشمند را ناکارآمد میدانستند. اما موتورولا نه تنها به این ایده متعهد مانده، بلکه تصمیم دارد این رده از گوشیها را به محصولات پرچمدار خود تبدیل کند. باید اذعان کرد که موتورولا موضعی شجاعانه داشته و با موتو مادهای خود توانسته ذهنیتها را نسبت به سری Z تغییر دهد. اما به نظر میرسد فروش موتو مادها تا کنون چندان چشمگیر نبوده است. طبق تحقیقی که توسط خود موتورولا انجام شد، موتو مادها، فاکتور اصلی در خرید گوشیهای سری Z هستند، اما مشتریان این گوشیها به خرید یک یا دو موتو ماد اکتفا میکنند. با توجه به اینکه این قطعات قابل تعویض، فلسفه وجودی اسمارتفونهای سری Z هستند، این آمار پایین فروش موتو مادها، قابل توجیه نیست.
شاید یکی از عوامل فروش پایین این قطعات، محدود بودن آنها باشد. عرضه یک گوشی ماژولار با ماژولهای ناکافی، مثل عرضه یک کنسول بازی جدید با تعداد بازیهای کم است. البته شواهد حاکی از آنند که تنوع موتو مادها روز به روز در حال گسترش است. همچنین، به گفته یکی از مسئولین موتورولا، قابلیت ماژولار بودن به دیوایسهای بیشتری از این کمپانی راه خواهد یافت.
گفتنی است تمام موتو مادهای تولیدشده در گذشته، با این دستگاه نیز سازگاری دارند. اما بد نیست بدانید موتورولا همزمان با معرفی Moto Z2 Play از چند موتو ماد جدید نیز رونمایی کرده است:
• TurboPower Pack
شاید مهمترین موتو ماد جدید موتورولا، ماژول باتری TurboPower Pack باشد. این ماژول ظرفیتی برابر با 3,490 میلیآمپر ساعت داشته و با اتصال آن به گوشی، میتوان باتری را با نرخ شارژ 15 وات شارژ کرد. همچنین خود ماژول، قابلیت شارژ سریع داشته و از طریق پورت USB Type-C به گفته موتورولا میتواند ظرف 20 دقیقه تا 50 درصد شارژ شود.
• GamePad
یکی دیگر از موتو مادهای جالب، GamePad نام دارد که میتواند اسمارتفون شما را به یک کنسول بازی قابل حمل تبدیل کند. این ماژول از دو جویاستیک آنالوگ در چپ و راست، یک D-pad (دکمه کنترل جهتهای اصلی) در سمت چپ و 4 دکمه مخصوص بازی (X، Y، A و B) در سمت راست برخوردار است. به گفته موتورولا، این ماژول با همکاری بخش بازیها در کمپانی لنوو – که مالکیت بخش موبایل موتورولا را در اختیار دارد – تولید شده و با داشتن باتری 1,035 میلیآمپری، به باتری گوشی وابسته نیست.
• SoundBoost2
سومین موتو ماد، ماژول اسپیکر SoundBoost 2 (محصول شرکت آمریکایی JBL) است که قابلیتهایش به ورژن سال گذشته آن – یعنی SoundBoost –شباهت دارد، اما این بار در سه رنگ تولید شده، پوششی از الیاف داشته و در برابر پاشیده شدن آب مقاوم است. کمپانی JBL اپلیکیشنی را نیز توسعه داده که به واسطه آن کاربر میتواند صدای خروجی از اسپیکر را تنظیم کند. گفتنی است این ماژول شامل دو اسپیکر استریوی 3 وات بوده و در قسمت میانی آن یک پایه نگهدارنده تعبیه شده که به کاربر اجازه میدهد آن را به شکلی که دوست دارد، روی سطوح مختلف قرار دهد. این محصول هم، یک باتری 1,000 میلیآمپر ساعتی در درون خود داشته و در برابر پاشیده شدن آب مقاوم است.
• Style Shell
سرانجام به Style Shell میرسیم؛ ماژولی که از بقیه سادهتر بوده و کاور قسمت پشتی دیوایس است. البته نقش Style Shell به کاور بودن محدود نمیشود، بلکه با اضافه کردن این ماژول به اسمارتفون جدید موتورولا، میتوان آن را با پدهای Qi و یا PMA به شیوه شارژ بیسیم، شارژ نمود. این ماژول نیز در 4 طرح مختلف عرضه خواهد شد.
موتو مادهای فوق از تابستان در اختیار علاقهمندان قرار میگیرند. 3 ماژول اول هریک قیمتی برابر با 79.99 دلار داشته و ماژول Style Shell با قیمت 39.99 دلار به فروش خواهد رسید
اسمارتفون Moto Z2 Play در دو رنگ خاکستری و طلایی تولید شده و از اوایل جولای به طور اختصاصی توسط اپراتور Verizon (در نسخه locked) عرضه شده و مدتی بعد در تابستان سال جاری میلادی از وبسایت Motorola.com (در نسخه unlocked) در اختیار مشتریان قرار میگیرد. با اینکه موتورولا هنوز راجع به قیمت این اسمارتفون حرفی نزده، اما برخی منابع، قیمت پایه آن را 499 دلار اعلام کردهاند.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی