معرفی +HTC U11 - کمحاشیهترین اسمارتفون اچتیسی
نمایش خبر
تاریخ : 1396/8/15 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | اندروید Android ، گوشی هوشمند Smartphone ، HTC U11+ ، اچ تی سی HTC |
واحد خبر mobile.ir : در اواسط ماه می سال جاری میلادی بود که کمپانی HTC از تولید یک اسمارتفون پرچمدار با نام HTC U11 خبر داد. این گوشی با داشتن بدنهای از جنس شیشه و فلز، زیباست و لبههای آن به فشار حساس بوده و فشارهای کوتاه و بلندمدت روی آن، قابلیتهای جدیدی را فعال میکند. دوربین این پرچمدار نیز در وبسایت DxOMark حائز نمره 90 شد که در زمان عرضه، بالاترین امتیاز را در بین دوربین اسمارتفونها داشت (در حال حاضر بالاترین امتیاز 98 بوده و به دوربین Google Pixel 2 تعلق دارد). به اعتقاد برخی کارشناسان، اچتیسی با تولید و عرضه این گوشی، نشان داد که علیرغم کمرنگ شدن حضورش در بازارهای جهانی، هنوز هم حرفهای زیادی برای گفتن داشته و از گردونه رقابت کنار نرفته است.
با توجه به موفقیتی که HTC U11 به دست آورد، به نظر میرسد اچتیسی قصد دارد خانواده U11 را گسترش داده و کاربران بیشتری را به خرید آنها ترغیب کند. در همین راستا این کمپانی تایوانی در روز پنجشنبه 2 نوامبر 2017 (11 آبان 1396) از تولید پرچمداری به نام HTC U11+ و میانردهای تحت عنوان HTC U11 Life خبر داد. در این خبر قصد داریم به معرفی U11+ بپردازیم.
مثل هر اسمارتفون دیگری که با پسوند "پلاس" به تولید میرسد، U11+ نیز از مدل اصلی خود کمی بزرگتر است. U11+ در ابعاد 158.5×74.9×8.5 میلیمتر طراحی شده و 188 گرم وزن دارد. با این حساب، این گوشی کمی از U11 بلندتر و ضخیمتر بوده ولی عرض آن کمتر شده است. البته این تغییرات، حدودا بین 0.5 تا 4.5 میلیمتر بوده و چندان به چشم نخواهد آمد. ولی شاید افزایش وزن U11+ نسبت به U11 (با وزن 169 گرم) محسوس باشد. گفتنی است، بدنه U11+ نیز – مثل مدل پیشین – در جلو و عقب از شیشه تشکیل شده، که شیشه جلویی (یا محافظ نمایشگر) از جنس گوریلا گلس 5 و شیشه پشتی از نوع دارای طراحی Liquid Surface (موسوم به سطح مایع) است. این شیشه زیبایی خاصی به دستگاه بخشیده، ولی به محض کار کردن با آن، لکههای اثر انگشت روی آن مانده و زیباییاش را مخدوش میکند . همچنین، به اعتقاد بعضی کارشناسان، این شیشه مقاومت زیادی نداشته و شکننده است.
اندازه نمایشگر در U11+ به 6 اینچ افزایش یافته و نسبت تصویر هم 18:9 اعلام شده است. شاید این نسبت تصویر شما را به یاد مشکلات پنلهای ناموفق OLED ساخت الجی در پیکسل 2 ایکس ال بیندازد، ولی باید بگوییم که اچتیسی در این گوشی، از پنل LCD – ساختهشده با نسل ششم تکنولوژی Super LCD – بهره برده است (در السیدیهایی که با فناوری Super LCD ساخته میشوند، هیچ شکاف هوایی بین نمایشگر و شیشه بیرونی وجود ندارد ). رزولوشن این نمایشگر QHD+ (2,880×1,440 پیکسل) بوده که با توجه به قطر 6 اینچی آن، تراکم را به 537 پیکسل در اینچ میرساند. به گفته اچتیسی، پشتیبانی از استاندارد HDR10 نیز تا قبل از پایان سال 2017، در قالب یک بهروزرسانی نرمافزاری در این گوشی فعال خواهد شد.
نکته قابل توجه در اینجاست که به رغم اینکه ابعاد U11+ تنها چند میلیمتر با U11 تفاوت دارد، اچتیسی موفق شده اندازه نمایشگر U11+ را تا نیم اینچ افزایش دهد، اما چگونه؟ خیلی ساده است، اچتیسی نیز همان روندی را در پیش گرفته که بزرگانی چون، سامسونگ، اپل و الجی بنا نهادند: کم کردن حاشیه پیرامونی تا جای ممکن. البته اچتیسی نتوانسته شاهکارهایی مثل نمایشگرهای گلکسی اس8 یا LG V30 را خلق کند، اما U11+، با نسبت صفحه به بدنه 82 درصد، در بین گوشیهای اچتیسی کمترین حاشیه را دارد. حال سؤال اینجاست که چه عاملی زمینه کاستن از حاشیه پیرامونی را فراهم کرده است؟
جواب این سؤال هم آسان است: سنسور اثر انگشت – که در جلوی U11 قرار گرفته بود – این بار به پشت دستگاه منتقل شده است. در مجموع، طراحی U11+ از همه نظر قابلقبول به نظر میرسد، جز اینکه، اچتیسی برای این گوشی به جز رنگ آبی براق که HTC آن را Amazing Silver مینامد تنها یک رنگ در نظر گرفته است: "مشکی سرامیکی". البته این فقط یک اسم بوده و در ساخت گوشی، از هیچگونه سرامیکی استفاده نشده است. ناگفته نماند، این گوشی در یک مدل با بدنه شفاف هم تولید شده که در آن، کویل NFC و چند قطعه داخلی دیگر از درون گوشی نمایان هستند، اما بر خلاف شایعات مطرحشده، این تنها یک پیشنمونه یا prototype بوده و اینکه اچتیسی این مدل را به مرحله تولید میرساند یا خیر، هنوز مشخص نیست.
قدرت پردازشی HTC U11+ با مدل قبلی فرقی ندارد زیرا گوشی جدید هم از همان چیپست 10 نانومتری اسنپدراگون 835 بهره میبرد. این تراشه 8 هستهای – که هر 8 هسته از نوع Kryo 280 هستند – مشتمل بر 4 هسته با حداکثر سرعت 2.45 گیگاهرتز (برای پردازشهای سنگین) و 4 هسته با حداکثر سرعت 1.9 گیگاهرتز (برای پردازشهای سبکتر) بوده و از واحد پردازش گرافیکی Adreno 540 بهره میبرد. HTC U11+ در دو مدل به تولید خواهد رسید: مدل پیشرفته، با 6 گیگابایت حافظه RAM و 128 گیگابایت حافظه داخلی و مدل پایینتر که 4 گیگابایت RAM داشته و حافظه داخلی آن 64 گیگابایت است. البته با توجه به پشتیبانی از اسلات microSD، میتوان حافظه داخلی را (روی کاغذ) تا 2 ترابایت دیگر هم افزایش داد. لازم به ذکر است، ظاهرا فقط نسخه پیشرفته این گوشی وارد بازارهای اروپا خواهد شد و جالب اینکه اچتیسی هنوز برنامهای برای عرضه U11+ در آمریکا ندارد.
همانطور که در ابتدای خبر هم گفته شد، طبق وبسایت DxOMark، گوشی HTC U11 در زمان عرضه، صاحب بهترین دوربین در بین اسمارتفونها بود. حال، اچتیسی ادعا کرده که دوربین U11+، (به لطف برخی بهینهسازیهای نرمافزاری) حتی از دوربین تحسینشده U11 هم بهتر شده است.
بر خلاف بسیاری از سازندگان مطرح اسمارتفون که پرچمدارهایشان را به سیستم دو دوربینه مجهز میکنند، اچتیسی – مثل مدل قبلی – در U11+ هم به یک دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت بسنده کرده است. این دوربین در واقع نسل سوم دوربینهای UltraPixel محسوب شده و برای ثبات عکسهای گرفته شده، علاوه بر لرزهگیر اپتیکال، به لرزهگیر الکترونیکی نیز مجهز شده است. اچتیسی مدعیست، فوکوس خودکار تشخیص فازی که در U11+ به کار گرفته شده، همان تکنولوژی پیشرفتهایست که در دوربینهای DSLR یافت میشود. دیافراگم لنز دارای گشودگی f/1.7 بوده و برای عکسبرداری در محیطهای کمنور مناسب به نظر میرسد. از دیگر امکانات این دوربین میتوان به سنسور BSI (نوردهی پشتی)، فلش دوگانه الایدی، فیلمبرداری 4K، فیلمبرداری اسلوموشن با وضوح 1080p و سرعت 120 فریم در ثانیه، حالت HDR Boost و کاهش نویز اشاره کرد.
اما در اسمارتفون جدید اچتیسی خبری از دوربین جلوی 16 مگاپیکسلی مدل قبلی نبوده و علاقهمندان به سلفی باید با دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی آن کنار بیایند. البته لنز زاویه باز 85 درجهای این دوربین در کنار امکاناتی چون Live make-up (آرایش زنده)، سلفی خودکار، سلفی صوتی، سلفی پانوراما و ... کاربران را راضی نگه خواهد داشت.
ظرفیت باتری با ارتقای 30 درصدی، از 3,000 میلیآمپر ساعت در U11 به 3,930 میلیآمپر ساعت در U11+ افزایش یافته و روی کاغذ، آن را بالاتر از باتری اسمارتفونهایی چون Pixel 2 XL (با ظرفیت 3,520 mAh) یا گلکسی اس8 پلاس (با ظرفیت 3,500 mAh) قرار میدهد. اما توجه داشته باشید که بخشی از این 30 درصد، صرف نمایشگر بزرگترِ U11+ خواهد شد. لذا، افزایش چشمگیری در عمر باتری، انتظار نمیرود. گفتنی است، اچتیسی که نتوانست پرچمدار جدیدش را به فناوری شارژ بیسیم تجهیز کند، برای خالی نبودن عریضه، ورژن سوم شارژ سریع کوالکام (Quick Charge 3) را در این گوشی لحاظ کرده است.
یکی دیگر از برتریهای این اسمارتفون جدید، در مقایسه با مدل قبلیاش، مقاومت بیشتر آن در برابر آب است. U11 از درجه حفاظت IP67 برخوردار بود، اما این استاندارد در U11+ به IP68 ارتقا یافته است.
U11+ یک گوشی دو سیمکارته (از نوع نانو سیم) و مجهز به شبکه ارتباطی LTE است که البته اسلات سیمکارت دوم هیبریدی بوده و میتوان به جای کارگذاشتن سیمکارت، microSD درون آن گذاشت و حافظه را ارتقا داد. دیگر امکانات ارتباطی این گوشی عبارتند از: بلوتوث نسخه 5، وای-فای a/b/g/n/ac و NFC. در این گوشی هم خبری از جک هدفون نبوده و تنها شاهد درگاه USB Type-C هستیم. گفتنی است، تمام قابلیتهای صوتی پیشرفته U11 – مثل اسپیکرهای HTC BoomSound، هدفونهای HTC Usonic و قابلیت "حذف نویز فعال" آنها – در U11+ هم به چشم میخورد. البته طبق ادعای اچتیسی، اسپیکر BoomSound در U11+ تا 30 درصد قویتر از قبل شده است.
سیستم عامل این اسمارتفون جدید اندروید 8 بوده که مثل همیشه، ساختار منویی آن بر اساس پوسته اختصاصی اچتیسی یعنی HTC Sense توسعه یافته است. اچتیسی برای نخستین بار در ساخت U11 فناوری Edge Sense را به کار گرفت که شامل لبههای حساس به فشار بوده و بسته به نحوه و زمان شدت فشار، ویژگیهای جالبی را در اختیار کاربر قرار میدهد. این فناوری در U11+ هم به کار گرفته شده و به گفته اچتیسی، در حال حاضر اکثر برنامههای اندرویدی موجود در گوگل پلی استور، با این قابلیت سازگاری دارند.
جالب است بدانید در U11+ یک ویژگی جدید دیگر هم به Edge Sense افزوده شده است؛ با فشردن لبه گوشی، گردونهای از اپلیکیشنها روی صفحه ظاهر میشود که اچتیسی آن را Edge Launcher نامیده است. هدف از طراحی Edge Launcher این بوده که کاربر در کمترین زمان ممکن و بهراحتی با استفاده از یک دست، بتواند به اپلیکیشنهای مورد علاقه خود دسترسی پیدا کند. نکته دیگر آنکه برای دسترسی به دستیارهای صوتی Google Assistant و Alexa، علاوه بر فرمان صوتی، میتوان از روش فشردن لبههای گوشی نیز استفاده کرد. زوم کردن روی نقشهها و پخش و توقف موسیقی از دیگر کارهایی است که میتوان با فشردن لبههای گوشی انجام داد. ناگفته نماند دستیار دیجیتال اچتیسی با نام Sense Companion نیز در این گوشی فعال است.
ثبت پیشسفارش برای خرید اسمارتفون HTC U11+ از 20 نوامبر (29 آبان) آغاز شده و ظاهرا خرید این گوشی در اکثر بازارها به صورت اینترنتی خواهد بود. نسخه پیشرفته U11+ قیمتی برابر با 799 یورو خواهد داشت. اچتیسی هنوز لیست کامل بازارهای هدف و زمان عرضه دقیق این محصول را اعلام نکرده است.
به روزرسانی - قیمت اچ تی سی یو 11 پلاس در بازار ایران
گوشی اچ تی سی U11+ به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی اچ تی سی U11+ از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون خاور میانه در سهماهه سوم 2024 – رشد اندک در سایه تنشهای سیاسی