معرفی HTC U11 – پرچمدار فشردنی اچتیسی
نمایش خبر
تاریخ : 1396/2/28 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، HTC U11 ، اچ تی سی HTC |
واحد خبر mobile.ir : طی سالهای گذشته، HTC معمولا پرچمدارهای خود را در جریان کنگره جهانی موبایل معرفی میکرد، اما امسال، این رویه را تغییر داد. اسمارتفونهای U Ultra و U Play، دو دیوایسی بودند که HTC در اوایل سال 2017 و اندکی پس از نمایشگاه CES، به بازار عرضه کرد، به این امید که این دو گوشی، زمینهساز ورود این کمپانی تایوانی به عصر جدیدی از اسمارتفونها باشند. ولی به دلایلی، هیچیک از این دو گوشی نتوانست به عنوان یک پرچمدار مطرح شود و مشتریان از مسیر جدیدی که HTC در پیش گرفته بود، رضایت نداشتند؛ به همین دلیل، این کمپانی به یک دستاورد جدید نیاز داشت؛ به یک پرچمدار واقعی.
کمپانی HTC در رویدادی در شهر تایپه تایوان در روز سهشنبه 16 می 2017 (26 اردیبهشت 96) از تولید پرچمدار جدیدی به نام HTC U11 خبر داده است. همانطور که از اسم آن مشخص است، U11 ظاهرا یازدهمین پرچمدار HTC به شمار میرود. در ظاهر، به نظر میرسد این گوشی، ترکیبی از HTC 10 و اسمارتفونهای سری U باشد (نام عجیب U11 نیز بر این نظریه، صحه میگذارد). اما اگر دقیقتر این دیوایس را بررسی کنیم، به تفاوتهای بسیاری پی خواهیم برد.
اسمارتفون HTC U11 در ابعاد 153.9 × 75.9 × 7.9 میلیمتر طراحی شده و 169 گرم وزن دارد. با نگاه به بدنه و ظاهر U11، متوجه میشویم که HTC همان طراحی U Ultra و U Play را حفظ کرده است؛ بدنه یکتکه آلومینیومی، که در جلو و عقب با شیشه احاطه شده است. این شیوه از طراحی – که HTC آن را liquid surface (سطح مایع) مینامد – جایگزین بدنههای تمامفلزی شده که HTC در گذشته برای پرچمدارهای خود استفاده میکرد. طبق گفته اچتیسی، شیشه liquid surface با استفاده از پروسهای به نام "انباشت ترکیبیِ طیف نوری" (Optical Spectrum Hybrid Deposition) ساخته میشود، به این ترتیب که کانیهای گرانبهایی که به شدت انکساری هستند، لایهلایه و به شکل رندوم، روی هم قرار گرفته و قاب پشتی گوشی را تشکیل میدهند. HTC مدعی است که به کارگیری این پروسه، باعث میشود با هر حرکت بدنه، جلوههای خیرهکنندهای در قاب پشتی ایجاد شود، که حاصل شکست نور در آن است.
بدنه HTC U11 به دلیل استفاده کردن از شیشه 3 بعدی در جلو و عقب، از نوعی انحنا برخوردار است. به گفته HTC، حرارت دادن و سپس خم کردن شیشه تحت فشار بالا، تقارنی زیبا به بدنه این گوشی بخشیده که HTC آن را "تقارن 3-محوره" (3-axis symmetry) مینامد. البته علیرغم زیباییهای فوق، باید به این نکته هم اشاره کرد که استفاده از شیشه در پشت دستگاه به مذاق بسیاری از مشتریان خوش نمیآید، زیرا کاربر را با معضل باقی ماندن اثر انگشت روی بدنه مواجه میکند.
HTC در ساخت نمایشگر U11 از پنلهای Super LCD 5 استفاده کرده که با پوششی از Corning Gorilla Glass 5 محافظت میشود. صفحه نمایش U11 قطری به اندازه 5.5 اینچ دارد و با توجه به رزولوشن QHD (2,560 × 1,440 پیکسل) تراکم پیکسلی را به 539 ppi میرساند، که برای تحقق اهداف حوزه واقعیت مجازی هم ایدهآل به نظر میرسد. درجه اشباع و کنتراست نمایشگر، مناسب به نظر میرسد، ولی قبل از هرگونه قضاوت باید نمایشگر را در بررسیهای تخصصی آزمود. البته شکی نیست که تکنولوژی Super LCD، با فراهم کردن امکاناتی چون دید بهتر در زیر نور آفتاب، همواره برتر بوده است.
HTC U11 به تراشه قدرتمند اسنپدراگون 835 – نخستین تراشه 10 نانومتری در دنیا – مجهز شده است. این تراشه 8 هستهای مشتمل بر 4 هسته با حداکثر سرعت 2.45 گیگاهرتز (برای پردازشهای سنگین) و 4 هسته با حداکثر سرعت 1.9 گیگاهرتز (برای پردازشهای سبکتر) بوده که هر 8 هسته از نوع Kryo 280 است. HTC مدعی است که U11، به لطف داشتن این تراشه، در بین گوشیهای این شرکت سریعترین عملکرد را داشته و از عمر باتری بیشتری برخوردار است.
پردازنده Adreno 540، واحد پردازش گرافیکی U11 را تشکیل میدهد. بنا بر آنچه در وبسایت اصلی HTC آمده، U11 از لحاظ گرافیکی 25 درصد از HTC 10 سریعتر است، در زمینه مصرف باتری نیز U 11 به لطف چیپست جدید با ارتقا روبرو شده بهطوریکه مدت زمان پلیبک ویدئو 35 درصد (3 ساعت)، مدت زمان پلیبک موسیقی 30 درصد (8 ساعت) و مدت زمان وبگردی از طریق شبکه LTE حدود 43 درصد (3.5 ساعت) نسبت به HTC 10 بهبود یافته است.
به گفته برخی منابع HTC U11 از نظر حافظه در دو نسخه تولید میشود: یکی با 4 گیگابایت RAM و 64 گیگابایت حافظه داخلی و دیگری با 6 گیگابایت RAM و 128 گیگابایت حافظه داخلی، که ظاهرا فقط نسخه اول در آمریکا عرضه خواهد شد. HTC U11 از کارت حافظه پشتیبانی کرده و میتوان حافظه داخلی را تا 256 گیگابایت دیگر نیز ارتقا داد. لازم به ذکر است که این گوشی در دو نوع تکسیمکارت و دوسیمکارت تولید میشود که در مدل تکسیمکارت، برای کارت حافظه جایگاه اختصاصی در نظر گرفته شده ولی ظاهرا در مدل دوسیمکارت، کارت حافظه در اسلات سیمکارت دوم قرار میگیرد.
HTC U11 در زمینه دوربین حرفهای زیادی برای گفتن دارد، چرا که دوربین این گوشی در وبسایت DxOMark – از سایتهای تخصصی بررسی و امتیازدهی به دوربینها – حائز امتیاز 90 شده، که تا کنون دوربین هیچ اسمارتفونی به این امتیاز نرسیده است. برخلاف بیشتر پرچمدارهای مطرح که از دو دوربین در پشت بهره میبرند، HTC U11 از یک دوربین 12 مگاپیکسلی – که نسل سوم دوربینهای UltraPixel محسوب میشود – در پشت دستگاه برخوردار است. از امکانات این دوربین میتوان به فوکوس خودکار، لرزهگیر اپتیکال، کاهش نویز و فلش دوگانه اشاره کرد. دیافراگم لنز نیز دارای گشودگی f/1.7 بوده و تصویربرداری در محیطهای کمنور را تسهیل میکند.
یکی از قابلیتهای جالب این دوربین Auto HDR Boost (تقویت خودکار دامنه دینامیکی بالا) نام دارد. سازوکار آن بدین شکل است که دوربین از یک سوژه چندین تصویر برداشت میکند و سپس تاریکترین سایهها و روشنترین نورها را – بدون هیچ وقفهای – اندازه گرفته و عکسهایی واضحتر و متعادلتر را به دست میدهد. همین تکنیک در برداشت ویدئو نیز کاربرد دارد.
HTC مدعی شده که تکنولوژی فوکوس خودکار – به همان شکلی که در دوربینهای پیشرفته DSLR شاهد آن هستیم – در U11 نیز وجود داشته و سرعت فوکوس را بهطور چشمگیری افزایش میدهد. در حالت معمولی، فقط چند سنسور برای فوکوس به کار میروند، اما به موجب فوکوس خودکار در این گوشی – که HTC آن را UltraSpeed Autofocus نامیده – تمامی پیکسلها عمل فوکوس خودکار تشخیص فاز را انجام میدهند. این ویژگی ظاهرا همان قابلیت فوکوس مورد استفاده در پرچمداران سامسونگ موسوم به Dual Pixel است.
دوربین جلوی این اسمارتفون، 16 مگاپیکسلی و با گشودگی دیافراگم f/2.0 است. این دوربین، از یک سنسور BSI برخوردار بوده و مثل دوربین اصلی از قابلیتهای HDR Boost و کاهش نویز بهره میبرد.
علیرغم انتقادهای گسترده درباره فضاهای مرده در اسمارتفون HTC U Ultra، این بار نیز U11 از به کار گیری جک 3.5 میلیمتری هدفون خودداری کرده و به درگاه ارتباطی USB Type-C اکتفا نموده است.
یکی از نقاط قوت U11 – مثل سایر دیوایسهای HTC – مجهز بودن به سیستم صوتی قدرتمند است. ورژن جدید هدفونهای HTC USonic – که به همراه گوشی عرضه میشوند – از قابلیت "حذف نویز فعال" برخوردار بوده و یک میکروفون اضافی نیز در هدفونها تعبیه شده است.
به لطف 4 میکروفون "همهجهته فوق حساس"، HTC U11 این توانایی را دارد که صدا را با کیفیت بالا و به تعبیر HTC به صورت 3 بعدی، ضبط کند. HTC در این اسمارتفون از اسپیکرهای HTC BoomSound (نسخه Hi-Fi) استفاده کرده که شامل یک اسپیکر در لبه پایینی (برای صدهای بم) و یک اسپیکر در خروجی صدای گوشی (برای صداهای زیر) است. به گفته شرکت، این اسپیکرهای جدید، از نظر بلندی صدا 100 درصد و از نظر "صدای دامنه دینامیکی" 150 درصد نسبت به ورژن قبلی خود، بهتر شدهاند. مانند HTC 10، این گوشی نیز به یک مبدل دیجیتال به آنالوگ با رزولوشن بالا مجهز است. همانطور که قبلا هم گفته شد، HTC در این گوشی، درگاه USB Type-C را به جک 3.5 میلیمتری ترجیح داده، اما برای آن دسته از علاقهمندان به هدفونهای قدیمیتر، HTC یک آداپتور USB به جک 3.5 میلیمتری را نیز به صورت رایگان به خریداران هدیه میکند.
اسمارتفون HTC U11 از درجه حفاظت IP67 برخوردار است. هرچند این همان درجه حفاظت آیفون 7 است، ولی در مقایسه با سایر پرچمدارهای رقیب – که از IP68 بهره میبرند – کمی پایینتر است. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، این گوشی در برابر گرد و خاک مقاوم بوده و میتواند به مدت 30 دقیقه در عمق 1 متری آب تاب بیاورد.
HTC U11 به نسخه 7.1 اندروید نوقا مجهز بوده و ساختار منویی آن مثل همیشه بر اساس پوسته اختصاصی اچ تیسی، یعنی HTC Sense، شکل گرفته است.
با توجه به اهمیت "هوش مصنوعی" و فراگیر شدن استفاده از دستیارهای دیجیتال، HTC نیز در این گوشی از دستیار دیجیتال خود به نام HTC Sense Companion بهره گرفته و آن را هوشمندتر از قبل نموده است. این دستیار نیز – مانند سایر دستیارهای دیجیتال – به مرور زمان الگوهای روزانه کاربر را فراگرفته و روز به روز کاملتر میشود.
بدون شک یکی از مهمترین ویژگیهای U11 – که HTC سعی دارد آن را برجسته کند – قابلیتی است به نام Edge Sense. به زبان ساده، در لبههای دیوایس مجموعهای از سنسورهای فشار تعبیه شدهاند که وقتی کاربر آنها را فشار میدهد میتوانند عمل خاصی را انجام دهند. به عبارت دیگر، تنها با فشار دادن لبههای گوشی میتوانید فورا به برخی عملکردهای گوشی دسترسی پیدا کنید و در اصطلاح میانبر بزنید. اسمارتفون HTC U11 در مجموع 2 نوع فشار بر لبهها را تشخیص میدهد: فشار کوتاهمدت و فشار طولانی. این فشارها تماما قابل برنامهریزی بوده و میتواند برای انجام کارهایی چون روشن کردن فلش، فعال کردن دوربین، گرفتن سلفی و بسیاری موارد دیگر، به کار رود.
میتوان گفت، Edge Sense نوع جدیدی از شورتکات کردن است. در گذشته شورتکات کردن را در انواع و اقسام مختلف دیدهایم (دکمه convenience در BlackBerry، میانبرهای لانچر و یا 2 بار فشار دادن روی دکمه پاور برای روشن کردن دوربین در اندروید نوقا). پس Edge Sense ایدهای آشناست که به شکلی خلاقانه پیاده شده است.
شاید در استفاده روزمره، این ویژگی چندان به کار نیاید، اما در برخی موارد واقعا کارگشاست. به عنوان مثال فرض کنید، میخواهید در زیر آب عکس بگیرید؛ بدیهی است که لمس صفحه در زیر آب کار نمیکند، ولی در HTC U11 با یک فشار سطحی به لبهها میتوانید برنامه دوربین را فعال کرده و سپس با یک فشار طولانیتر، عکس بگیرید. یا فرض کنید در یک روز سرد زمستانی میخواهید چراغ قوه را روشن کنید، اما هوا سردتر از آن است که بتوان دستکش را درآورد. در اینجا با فشار بر لبه دستگاه میتوان به راحتی چراغ قوه را به کار انداخت.
شاید بهترین نکته درباره این ویژگی آن است که اولا Edge Sense یک قابلیت اختیاری بوده و میتوانید آن را فعال یا غیرفعال کنید؛ ثانیا میتوانید این ویژگی را تماما بر اساس تمایلات خودتان سفارشیسازی کنید.
باتری گوشی جدید HTC از نوع داخلی و غیرقابل جداسازی بوده و ظرفیتی معادل 3000 میلیآمپر ساعت دارد. این ظرفیت چندان بالا نبوده و باید دید که آیا جوابگوی مصرف روزانه خواهد بود یا خیر. گفتنی است این باتری علاوه بر نسخه 3 شارژ سریع کوالکام، از 2 حالت مختلف در صرفهجویی انرژی پشتیبانی میکند.
گوشی HTC U11 در پنج رنگ سفید، نقرهای، مشکی، آبی و قرمزتولید شده که ظاهرا رنگ قرمز آن برای برخی بازارهای خاص در نظر گرفته شده و از هفته آینده در بازارهای منتخب عرضه خواهد شد، اما سایر نقاط دنیا از ماه ژوئن به بعد این دیوایس را در بازارهای خود میبینند. قیمت جهانی این دیوایس ظاهرا 649 دلار اعلام شده است.
به روزرسانی - قیمت اچ تی سی یو 11 در بازار ایران
گوشی اچ تی سی U11 به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی اچ تی سی U11 از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها