معرفی آیفون 8 و 8 پلاس – پرچمدارهای شیشهای اپل
نمایش خبر
تاریخ : 1396/6/24 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، آی او اس iOS ، Apple iPhone 8 ، Apple iPhone 8 Plus ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : سرانجام روز موعود اپل فرا رسید و این کمپانی برای رونمایی از جدیدترین اسمارتفونهایش، در روز سهشنبه 12 سپتامبر 2017 (21 شهریور 1396) مراسمی را در پارک تازهساز اپل واقع در کالیفرنیا ترتیب داد. طی این مراسم، اپل ضمن رونمایی از iPhone X – که شاهکار محصولات اپل محسوب میشود – از دو اسمارتفون آیفون 8 و آیفون 8 پلاس نیز رونمایی کرد. این بیشترین تعداد اسمارتفونی بوده که اپل در یک مراسم از آنها رونمایی کرده است. همانطور که از نامگذاریها مشخص است، آیفونهای 8 و 8 پلاس جانشینان آیفونهای 7 و 7 پلاس به شمار میروند که هرچند از نظر ظاهری تغییر خاصی نداشتهاند، اما برخی قسمتهای سختافزاری بهبود یافته و چند ویژگی جدید نیز به آنها افزوده شده است.
بر خلاف iPhone X، که ظاهری کاملا متفاوت با آیفونهای قبلی دارد، آیفونهای 8 و 8 پلاس تغییر چندانی نسبت به مدلهای قبلی خود نداشته و میتوان گفت تقریبا همان طراحی آیفونهای سری 7 را در اینجا هم شاهد هستیم. آیفون 8 در ابعاد 7.3×67.3×138.4 میلیمتر طراحی شده و 148 گرم وزن دارد. واضح است که آیفون 8 پلاس با ابعاد 158.4×78.1×7.5 میلیمتر و وزن 202 گرم، بزرگتر و سنگینتر از برادر کوچک خود است.
اپل در طراحی بدنه این دو گوشی، از ترکیب فلز و شیشه کمک گرفته است. طبق ادعای اپل، شیشه به کار گرفته شده در پشت این دیوایسها، سختترین شیشهای است که تاکنون در صنعت اسمارتفون استفاده شده است. به گفته اپل، برای ساخت قاب شیشهای پشت – که در سه رنگ خاکستری، نقرهای و طلایی تولید میشود – از یک پروسه رنگکاری 7 لایهای کمک گرفته شده که علاوه بر ایجاد رنگی دقیق، باعث میشود شیشه کمی حالت مات به خود گرفته و مثل بدنههای شیشهای دیگر گوشیها، براق نباشد. شاید این کار برای این باشد که اثر انگشت کاربر، کمتر روی شیشه خودنمایی کند. البته پوشش چربیگریز (oleophobic) روی بدنه و صفحه نمایش، باعث میشود لکه و اثر انگشت به راحتی پاک شوند. نکته دیگر آنکه به لطف بدنه شیشهای در پشت، امکان شارژ بیسیم نیز در آیفونهای جدید فراهم شده است.
قاب شیشهای پشت، در فریمی از آلومینیوم سری 7000 احاطه شده، که به گفته اپل، این آلومینیوم در ساخت تجهیزات هوافضا به کار میرود. نکته جالب آن که رنگ قاب شیشهای با رنگ فریم آلومینیومی، هماهنگ است. آیفونهای جدید اپل با داشتن درجه حفاظت IP67 در برابر آب و گرد و غبار مقاومند. البته اپل در این مورد هشدار داده که این مقاومت همیشگی نبوده و به مرور زمان کاهش مییابد، لذا آسیبدیدگی گوشی در اثر تماس با آب، شامل گارانتی نمیشود.
صفحه نمایشهای این دو دیوایس، نمایشگرهای جدید Retina HD هستند که با تکنولوژی IPS ساخته شدهاند. اپل مدعی است که این نمایشگر، بهترین دقت رنگ را در صنعت اسمارتفون دارد. نمایشگر آیفون 8، قطری برابر با 4.7 اینچ داشته و رزولوشن آن 750×1334 پیکسل است که تراکم پیکسلی 326ppi را به دست میدهد. قطر صفحه نمایش آیفون 8 پلاس طبیعتا بیشتر بوده و به 5.5 اینچ میرسد و با توجه به رزولوشن بالاتر آن (1080×1920 پیکسل) از تراکم پیکسلی 401ppi برخوردار است.
اپل در ساخت نمایشگر این دو گوشی از تکنولوژی جدیدی به نام True Tone بهره برده که به لطف داشتن یک سنسور نور محیطیِ 4 کانالی، تعادل رنگ سفید نمایشگر را تنظیم میکند تا دمای رنگ آن را با دمای رنگ محیط اطراف هماهنگ کند. تقریبا همانطور که قابلیت Night Shift دمای رنگ نمایشگر در شب را تنظیم میکند، True Tone نیز سعی میکند دمای رنگ دقیقی را به نمایش بگذارد، صرفنظر از اینکه گوشی در زیر آفتاب، زیر نور چراغهای خیابان و یا زیر نور شمع باشد. لذا به گفته شرکت سازنده، با نگاه به تصاویر در این گوشیها، گویا در حال نگاه کردن به آنها روی کاغذ هستید و چشمهایتان کمتر خسته میشوند. ناگفته نماند، طبق گفته اپل، پیکسلهای دو دامنهای (dual-domain pixels) به کار رفته در نمایشگرهای این دو دیوایس، باعث شده زاویه دید، تأثیر زیادی در کیفیت تصویر نداشته باشد.
اپل در ساخت آیفونهای 8 و 8 پلاس، از چیپست جدید A11 Bionic (متشکل از 4.3 میلیارد ترانزیستور) استفاده کرده و باز هم مدعی شده که این تراشه، قدرتمندترین و هوشمندترین چیپست موجود در صنعت اسمارتفون است (البته تا زمانی که عملا اثبات نشود، نمیتوان ادعاهای اپل درباره این گوشیها را 100 درصد پذیرفت). A11 Bionic یک چیپست 64 بیتی 6 هستهای است که 2 هسته مربوط به پردازشهای سنگینِ آن تا 25 درصد و 4 هسته دیگر – که پردازشهای سبک را بر عهده دارند – تا 70 درصد از چیپست قبلی اپل (A10 Fusion) سریعترند (مقایسه کنید با A10 Fusion، که به جای 4 هسته، 2 هسته را به پردازشهای سبک اختصاص داده بود).
performance controller یا در اصطلاح کنترلگر عملکردی که در A11 Bionic به کار گرفته شده، به تراشه این اجازه را میدهد که در صورت لزوم بتواند به صورت همزمان از هر 6 هسته پردازشی استفاده کند که این امر، عملکرد تراشه را در پردازشهای چندرشتهای تا 70 درصد بیشتر میکند. نکته دیگر آنکه در این چیپست از GPU ساخت خود شرکت اپل بهره گرفته شده است. به گفته اپل، این GPU سه هستهای تا 30 درصد از مدل قبلی خود سریعتر است. گفتنی است این چیپست قدرتمند، زمینه را برای یادگیری ماشینی، اجرای اپلیکیشنهای واقعیت افزوده و بازیهای سهبعدی، فراهم میسازد. بد نیست بدانید، فیل شیلر (Phil Schiller)، معاون ارشد بازاریابی جهانی اپل، در هنگام معرفی این دو دیوایس، با اشاره به توانایی آیفونهای جدید در زمینه واقعیت افزوده، اپلیکیشن MLB At Bat (مربوط به بیسبال) را روی آیفون 8 اجرا کرد. اکنون کاربر میتواند با گرفتن گوشی خود در مقابل زمین بیسبال، (با استفاده از فناوری واقعیت افزوده) نام تک تک بازیکنانی که در هر لحظه وارد جریان بازی میشوند را روی صفحه ببیند.
میزان حافظه RAM این دو گوشی از سوی اپل اعلام نشده، اما طبق برخی شنیدهها، آیفون 8 از 2 گیگابایت RAM و آیفون 8 پلاس از 3 گیگابایت RAM برخوردار خواهند بود. آیفونهای 8 و 8 پلاس در دو مدل 64 و 256 گیگابایتی به تولید میرسند. به گفته اپل حدود 8 تا 11 گیگابایت از حافظه داخلی به سیستم عامل iOS 11 و اپلیکیشنهای از پیش نصب شده اختصاص دارد که البته کاربر میتواند این اپلیکیشنها را حذف کند. مثل آیفونهای قبلی، انتظار پشتیبانی از کارت حافظه را نداشته باشید.
اپل ظرفیت باتریهای آیفون 8 و 8 پلاس را اعلام نکرده و تنها به این نکته اشاره کرده که توان باتریهای این دو دیوایس تقریبا برابر با باتریهای آیفونهای 7 و 7 پلاس است. اما برخی منابع، ظرفیت باتریهای آیفونهای 8 و 8 پلاس را به ترتیب 1,821 و 2,675 میلیآمپر ساعت ذکر کردهاند که در این صورت نسبت به آیفون 7 و 7 پلاس با باتریهای به ترتیب 1,960 و 2,900 میلیآمپر ساعتی ظرفیت کمتری دارند. گفتنی است این باتریها از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی کرده و در عرض 30 دقیقه تا 50 درصد شارژ میشوند. البته ظاهرا برای شارژ سریع این باتریها باید شارژ و کابل جداگانهای تهیه کرد.
همانطور که گفته شد، آیفونهای 8 و 8 پلاس از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند. در این دیوایسها شارژ بیسیم از طریق استاندارد Qi محقق میشود که پدهای شارژر سازگار با آن در بسیاری از هتلها، کافهها، فرودگاهها و اتومبیلها یافت میشود. شرکتهای Belkin و Morphie نیز شارژرهای بیسیمی را برای آیفون 8 طراحی کردهاند. حتی خود اپل هم پد شارژری به نام AirPower تولید کرده که در زمان ارائه آن به بازار در سال آینده امکان شارژ همزمان چندین دیوایس را فراهم میکند.
صدای اسپیکرهای استریوی آیفونهای جدید تا 25 درصد نسبت به مدلهای قبلی بلندتر شده و صدای بم عمیقتری را ارائه میکند. مثل آیفونهای قبلی، در اینجا هم میتوانید با سنسور Touch ID (روی دکمه هوم) گوشی را آنلاک کرده و با استفاده از Apple Pay خرید کنید.
یکی از تفاوتهای مهم این دو دیوایس که در نگاه اول به چشم میآید، دوربینهای آنهاست. آیفون 8 یک دوربین 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 دارد که میتواند زوم دیجیتال تا 5 برابر را پیاده کند. اما در آیفون 8 پلاس (مثل 7 پلاس) شاهد یک سیستم 2 دوربینه – متشکل از یک دوربین 12 مگاپیکسلی با لنز زاویهباز و گشودگی f/1.8 و یک دوربین 12 مگاپیکسلی دیگر با لنز تلهفوتو و گشودگی f/2.8 – هستیم که علاوه بر زوم اپتیکال، از زوم دیجیتال تا 10 برابر برای عکس و تا 6 برابر برای ویدئو پشتیبانی میکند. طبق ادعای اپل، توانایی جذب نور در دوربین این گوشیها تا 83 درصد بیشتر از مدلهای قبلی است.
دوربینهای هر دو گوشی به لرزهگیر اپتیکال مجهز بوده و لنز آنها با کریستال یاقوت کبود پوشانده شده است. دیگر امکانات این دوربینها عبارتند از: سنسور نوردهی پشتی، فیلتر مادون قرمز ترکیبی، فوکوس خودکار، امکان برداشت عکسهای زنده، فناوری تشخیص چهره و بدن، کنترل نوردهی، کاهش نویز، HDR خودکار برای برداشت عکس و فلش LED چهارگانه True Tone.
پردازنده سیگنال تصویری (ISP) به کار رفته در چیپست هر دو گوشی، محصول خود اپل بوده و طبق گفته شرکت، این پردازنده میتواند المانهای موجود در صحنه عکاسی – مثل افراد، حرکت و شرایط نوری – را تشخیص داده و عکسها را بهینهسازی کند.
با توجه به سیستم دو دوربینه آیفون 8 پلاس، در نرمافزار دوربین این گوشی حالت پرتره هم تدارک دیده شده که به گفته اپل با تار کردن پسزمینه به شکل طبیعیتر، عملکرد بهتر در شرایط کمنور و دسترسی به فلش در هنگام نیاز، نسبت به آیفون 7 پلاس بهبود یافته است. به نظر میرسد اپل در آیفون 8 پلاس، برنامه ویژهای برای پرتره دارد چرا که قابلیت دیگری به نام Portrait Lightning در نرمافزار این دوربین دیده میشود (که در حال حاضر در نسخه بتا عرضه خواهد شد). به گفته اپل، این ویژگی، حاصل تحقیق گسترده در زمینه علم و هنر مربوط به پرترهاندازی بوده و با استفاده از مواردی چون تشخیص چهره و نگاشتهای عمقی، میتواند پرتره را با سایههایی جذاب، افکتهای نورافکن و ... برداشت کند.
دوربین در هر دو گوشی میتواند با وضوح 4K و حداکثر سرعت 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. فیلمبرداری با وضوح 1080p در سرعتهای 30 و 60 فریم در ثانیه و وضوح 720p در سرعت 30 فریم در ثانیه نیز از قابلیتهای این دوربینها در فیلمبرداری به شمار میرود. از دیگر تواناییهای دوربینهای این دو اسمارتفون در زمینه فیلمبرداری میتوان به برداشت ویدئوی زمان گریز، تثبیت ویدئوی سینمایی، فوکوس خودکار ویدئویی پیوسته، زوم در هنگام پخش ویدئو و گرفتن عکسهای 8 مگاپیکسلی در هنگام ضبط ویدئوی 4K اشاره کرد. ناگفته نماند، دوربین جلو در این دو آیفون جدید، 7 مگاپیکسلی بوده و برای نورافشای از روشنایی صفحهنمایش و آنچه اپل رتینا فلش مینامد استفاده میکند.
ثبت پیشسفارش برای آیفونهای 8 و 8 پلاس از 15 سپتامبر (24 شهریور) شروع شده و این گوشیها از 22 سپتامبر (31 شهریور) وارد بازار خواهند شد. مدل 64 گیگابایتی آیفون 8 با قیمت 699 دلار به فروش خواهد رفت و آیفون 8 پلاس نیز با همین حافظه داخلی، 799 دلار قیمت گذاری شده است. اپل هنوز قیمت مدلهای 256 گیگابایتی این دو دیوایس را اعلام نکرده است.
به روزرسانی - قیمت اپل آیفون 8 و اپل آیفون 8 پلاس در بازار ایران
گوشی اپل iPhone 8 به بازار ایران راه یافته.
گوشی اپل iPhone 8 Plus نیز در بازار ایران موجود است.
شما می توانید با مراجعه به صفحات فروشندگان و قیمت گوشی اپل iPhone 8 و فروشندگان و قیمت گوشی اپل iPhone 8 Plus از قیمت عرضه این گوشی ها در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده