معرفی آیفون X جدیدترین پرچمدار شرکت اپل
نمایش خبر
تاریخ : 1396/6/22 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | گوشی هوشمند Smartphone ، آی او اس iOS ، Apple iPhone 10 (X) ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : شب گذشته در دوازدهمین روز از سپتامبر 2017 (21 شهریور 1396) شرکت اپل از متفاوتترین و انقلابیترین اسمارتفون ساخت این شرکت تا به امروز رونمایی کرد؛ این محصول در دهمین سالگرد تولید آیفون در این مجموعه رونمایی گردیده و از این رو آیفون 10 یا آنگونه که اپل به آن اشاره میکند iPhone X نام گرفته است. اطلاعات و جزئیات این آیفون از مدتها قبل در رسانههای مختلف منتشر شده بود و تنها جزئیات کوچک جدیدی در رونمایی شب گذشته به دانستههای پیشین در مورد این گوشی افزوده شد. اپل جدا از آیفون X از دو آیفون جدید دیگر به نامهای آیفون 8 و آیفون 8 پلاس که ادامهای بر مدلهای 7 و 7 پلاس سال گذشته به حساب میآیند نیز در این مراسم رونمایی کرد.
مراسم رونمایی از محصولات جدید اپل برای اولین بار در تالار استیو جابز در محل اپلپارک صورت پذیرفت که با طرحی استوانهای و سقفی از جنس فیبر کربن نگاه هر بینندهای را به خود خیره میسازد؛ این سقف به گفته اپل بزرگترین نمونه بدون ستون در نوع خود در سطح جهان است. تالار استیو جابز در مساحت 120 هزار متر مربع ساخته شده و ارتفاع دیوارههای شیشهای آن به 20 فوت (نزدیک به 6 متر) میرسد. محل استقرار سِن و سالن حضار در این تالار در زیرِ زمین قرار گرفته و ظرفیت هزار صندلی را دارد.
تیم کوک مدیرعامل اپل در ابتدای این مراسم ضمن ادای احترام به استیو جابز، بنیانگذار و مدیرعامل سابق این شرکت از تلاش اپل برای ادامه این راه و قرارگرفتن در مسیر ایدههای جابز در آینده سخن گفت. در این مراسم پیش از معرفی آیفون X از نوآوریهای صورت پذیرفته در ده سال تولید آیفون در این شرکت به صورت خلاصه یاد شد مواردی مثل صفحهنمایش مولتیتاچ در نسل اول آیفون، حضور دستیار صوتی Siri در آیفون 4s و معرفی سنسور اثر انگشت در آیفون 5s که هر کدام به نحوی تغییرات بزرگی در نحوه زندگی و تعامل با گوشیهای هوشمند ایجاد کردهاند. از آیفون X نیز به عنوان نماد دهسالهگی بخش موبایل اپل نیز به عنوان یکی دیگر از لحظات تاریخی در این عرصه یاد شد که با صفحهنمایش فول اسکرین بدون حاشیه و سیستم جدید تعیین هویت گامهای متهورانهای را دنیای رقابتی گوشیهای هوشمند برداشته است.
جانی آیو (Jony Ive) مسئول ارشد بخش طراحی اپل در این مورد میگوید : «برای بیشتر از یک دهه، قصد ما ساختن آیفونی بوده است که همه [قسمتهای] آن صفحهنمایش باشد. آیفون X تجسم این دیدگاه است. با معرفی آیفون [نسل اول] در ده سال پیش ما دنیای گوشیهای موبایل را با [قابلیت] تاچ چندگانه متحول کردیم. آیفون X ترسیمکننده دوران جدیدی برای آیفون است، دورانی که خود دستگاه در تجربه [کاربری] محو میشود»
فیلیپ شیلر (Philip Schiller) معاونت ارشد بخش بازاریابی جهانی شرکت اپل نیز در رابطه با این گوشی اینگونه میگوید : «آیفون X آینده [پدیده] اسمارتفون است. این [مدل] مملو از فناوریهای جدید شگفتانگیزی نظیر سیستم دوربین نوآورانه TrueDepth، صفحهنمایش Super Retina زیبا و چیپ فوقسریع A11 Bionic با موتور عصبی است. آیفون X تجربه کاربری جدید روانی را از باز کردن قفل آیفون شما با Face ID تا انجام بازیهای فراگیر AR و تا اشتراک [صورتکهای متحرک] Animoji در پیامها ارائه میکند. این آغاز ده سالی دیگر برای آیفون است.»
طراحی بدنه – صفحهنمایش فول اسکرین
مطمئنا جذابترین نکته در مورد آیفون 10 و آنچه این مدل را از تمام آیفونهای دیگر که تا به امروز دیدهایم تفکیک میکند ظاهر این گوشی و طراحی خاص آن است. این طراحی که پیش از این نمونههای آن را در گوشیهای اندرویدی پرچمدار سال جاری از جمله S8 و S8+ همراه با Note8 سامسونگ، G6 و V30 هر دو از الجی، Essential Phone و جدیدا Xiaomi Mi Mix 2 دیدهایم نسبت تصویر صفحهنمایش را از 16:9 معمول به حوالی 18:9 افزایش داده و با حذف یا به حداقل رساندن حاشیههای بالایی و پایینی گوشی، فضای روی دستگاه را تقریبا به طور کامل به صفحهنمایش اختصاص میدهد.
صفحهنمایش 5.8 اینچی آیفون X نهتنها بزرگترین پنل به کار گرفته شده در آیفونهای اپل به حساب میآید بلکه در یک زمینه مهم دیگر یعنی فناوری ساخت نیز یک "اولین" دیگر را در مقابل نام این گوشی ثبت میکند. تکنولوژی ساخت این گوشی برای اولین بار از نوع OLED انتخاب شده که تا به امروز در این خانواده سابقه نداشته است. برخی شایعات و خبرهای تأیید نشده از تصمیم اپل برای سوئیچ کردن کل خانواده آیفونهای این شرکت در سال آینده به این فناوری خبر میدهند. این صفحهنمایش از هر دو استاندارد HDR یعنی HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی کرده که در هنگام پخش این نوع محتوا، عکس و ویدئوهای بسیار با کیفیتتری را نسبت به حالت عادی به نمایش میگذارد.
وضوح صفحهنمایش آیفون X، طبق اعلام اپل 2436×1125 پیکسل است که با فشردگی 458ppi پر تراکمترین آیفون تا به امروز نام میگیرد. اپل این صفحهنمایش را Super Retina Display مینامد و طبق انتظاری که از یک پنل OLED میرود در تستهای اولیه، رنگهای برجسته و براق و زاویه دید فوقالعادهای را ارائه میکند. فناوریهای معمول اپل همچون تاچ سهبعدی (3D Touch) و سیستم کالیبراسیون خودکار TrueTone نیز همچنان طبق انتظار در این صفحهنمایش حضور دارند.
حاشیههای پیرامونی این صفحهنمایش در هر چهار طرف تقریبا یکسان بوده و تنها در بخش بالایی یک لبه تیره حاوی سنسورهای مختلف و دوربین در مرکز قرار دارد. در این بخش جدا از المانهای قابل انتظاری مثل دوربین دوم، اسپیکر تماس، میکروفون و سنسورهای Proximity و تنظیم نور چند گزینه تازه همچون Dot projector ،Flood illuminator و دوربین ایفرارد نیز قرار دارند که مکانیزم جدید تعیین هویت این گوشی بر پایه آنها شکل گرفته و در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
ابعاد دستگاه 7.7×70.9×143.6 میلیمتر بوده و 174 گرم وزن دارد. برای مقایسه، آیفون 7 پلاس سال گذشته با 0.3 اینچ صفحهنمایش کوچکتر بیش از 14 میلیمتر در ارتفاع و 7 میلیمتر در عرض ابعاد بیشتری دارد؛ وزن آن نیز 14 گرم بیشتر است. آیفون X نهتنها نسبت به گوشیهای معمول و عادی از ابعاد بسیار کوچکتری برخوردار است بلکه مقایسه آن با همتایان اندرویدی آن نیز ابعاد بسیار کمتری را نشان میدهد. گلکسی S8 سامسونگ به عنوان نمونه مناسبی برای مقایسه با طراحی یکسان و صفحهنمایش یک اندازه 5.8 اینچی حدود 5.3 میلیمتر ارتفاع بیشتری دارد و عرض آن نیز 2.8 میلیمتر بیشتر است. البته S8 با وزن 155 گرم نزدیک به 20 گرم سبکتر از آیفون 10 به حساب میآید.
طراحی بخش پشتی آیفون X مثل آیفونهای 8 و 8 پلاس به صورت شیشهای انجام شده که یادآور خاطرات گوشیهای نسل چهارم اپل بوده و با کمک آن بالاخره امکان شارژ بیسیم (که از مدتها پیش در گوشیهای اندرویدی وجود داشت)، برای این گوشی نیز فراهم میشود.
استاندارد مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک IP67 این مدل تغییری نسبت به گذشته نداشته و آیفون 10 نیز همچنان تحت شرایط این استاندارد در برابر ورود آب و گرد و خاک مقاوم است.
Face ID – مکانیزم جدید تشخیص هویت
صفحهنمایش فول اسکرین آیفون 10 با اینکه از لحاظ ظاهری جذابیت بسیار بالایی را ارائه میکند اما منجر به حذف یکی از المانهای اصلی گوشیهای اخیر آیفون یعنی سنسور اثر انگشت شده است. راهحل اپل در نبود سنسور اثر انگشت مکانیزم جدیدی به نام Face ID است که از فناوری تشخیص چهره برای بازگشایی قفل صفحهنمایش و دیگر مواردی که مثل سیستم پرداخت Apple Pay نیاز به تعیین هویت در آنها وجود دارد استفاده میشود. Face ID با فناوریهای عادی تشخیص چهره که این روزها در گوشیهای عادی اندرویدی نیز وجود دارد تفاوت داشته و برای عملکرد نیاز به تهیه یک نقشه سهبعدی از چهره افراد دارد؛ به گفته اپل با یک بار انجام صحیح این اسکن، امکان شناسایی چهره در هر شرایط نوری در شب یا روز و حتی در تاریکی وجود داشته و تغییرات ظاهری افراد مثل عینک زدن، تغییر آرایش موی سر و صورت و مواردی از این دست تأثیری در دقت و سرعت انجام آن ندارد. جالب اینکه این سیستم به گفته اپل توسط عکس و تصویر نیز قابل گول زدن نخواهد بود.
Face ID با سیستم دوربینی جدیدی به نام TrueDepth انجام میشود که در بخش تیره بالای صفحهنمایش جایگذاری شده است. Dot Projector حاضر در این بخش میتواند تا 30 هزار نقطه اینفرارد را به سمت صورت افراد منعکس کند و سپس با خواندن اطلاعات بازگشتی، نقشه صورت افراد در حافظه گوشی شکل میگیرد؛ آیفون X این نقشه را با تصویر قبلی ذخیره شده مقایسه کرده و سپس با کمک پروسسور شبکه عصبی، در صورت پیدا کردن نقاط مشترک در چهره، با سرعت مناسبی، قفل صفحهنمایش را بازگشایی میکند. نکته جالب در این میان این است که به گفته اپل این سیستم در صورتی که کاربر به گوشی نگاه نکند عمل نکرده و در صورت بسته بودن چشمها نیز این بازگشایی صورت نمیگیرد.
با اینکه اپل به سرعت بالای بازگشایی قفل صفحهنمایش از این طریق اشاره میکند اما تا قبل از تست نهایی آن در دنیای واقعی نمیتوان در این مورد اظهارنظر صریحی کرد. در جریان رونمایی آیفون 10، کریگ فدریگی (Craig Federighi) مدیر ارشد بخش طراحی نرمافزار اپل این قابلیت را مورد آزمایش قرار داد که در یکی دو نوبت تلاش وی برای بازگشایی قفل از این طریق موفقیتآمیز نبود بدینترتیب هنوز ظاهرا تا تکمیل شدن این ویژگی فاصله مشخصی باقیست.
مجموعه دوربین – 12 مگاپیکسلیها در جمع چهار فلش LED
دوربینهای دوگانه بخش پشتی در آیفون 10 با وجود تغییر در طراحی و قرارگیری به صورت عمودی از همان ترکیب دوربینهای دوگانه آیفون 8 و آیفون 8 پلاس برخوردار هستند. در این بخش از دو دوربین 12مگاپیکسلی با f/1.8 و f/2.4 به ترتیب برای گرفتن تصاویر واید و تلهفتو استفاده شده که در کنار یکدیگر مثل گذشته قادر به ایجاد افکت بوکه و زوم اپتیکال هستند. هر دو دوربین این مجموعه از لرزهگیر اپتیکال دست یا OIS برخوردارند و در میان آنها نیز برای اولین بار از 4 فلش LED با نورهای متفاوت استفاده شده است.
قابلیت پرتره که در نسخه قبلی گوشیهای آیفون برای اولین بار معرفی شده در آیفون 10 نیز حضور داشته و اینک گزینه جدیدی نیز به آن افزوده شده است. این ویژگی جدید که البته هنوز در حالت بتا و آزمایشی قرار دارد، Portrait Lighting نام دارد و با کمک آن میتوان پس از گرفتن یک عکس پرتره، چهره برداشت شده را کاملا از پسزمینه جدا کرد و افکتهای نوری مختلف که به گفته اپل مشابه عملکرد استودیوهای مجهز عکاسی است به تصویر اعمال نمود. این ویژگی در آیفون جدید نهتنها توسط دوربینهای بخش پشتی بلکه توسط دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی دستگاه نیز قابل انجام است. دوربین دوم گوشی دارای گشودگی دیافراگم f/2.2 بوده و میتواند با وضوح 1080p فیلمبرداری کند.
دوربینهای اصلی آیفون X در زمینه فیلمبرداری این بار جدا از وضوح 4K با 30 فریم در ثانیه، امکان برداشت ویدئو در این وضوح با نرخ 60 فریم در ثانیه را نیز دارند و با کاهش وضوح به فول اچدی یا 1080p نیز میتوان اسلوموشنهای جذابی با حداکثر 240 فریم در ثانیه تهیه کرد که هر دو مورد نسبت به آنچه سال گذشته در آیفون 7 و 7 پلاس دیده بودیم دو برابر شدهاند. به گفته اپل این دوربینها در زمینه واقعیت افزوده یا AR نیز توانایی بالایی از خود نشان میدهند و به زودی با ارائه بازیهای مبتنی بر این فناوری، دنیای جدیدی از سرگرمی را پیش روی کاربران خواهند گشود.
رابط کاربری – تغییرات جدید iOS 11 در نبود دکمه هوم
فولاسکرین بودن صفحهنمایش و نبود دکمه هوم زیر پنل، در بخش نرمافراری و رابط کاربری اپل که تا به امروز تقریبا به طور کامل به دکمه هوم وابسته بوده نیز تغییرات بزرگی ایجاد کرده است. در رابط کاربری جدید iOS 11 برای روشن کردن صفحهنمایش تنها کافیست روی آن یک ضربه (tap) زد و حتی از آن نیز آسانتر با برداشتن گوشی، صفحهنمایش خود به خود روشن میشود. اسکرول کردن صفحهنمایش از پایین به بالا که پیش از این منوی کنترلسنتر را در آیفون میگشود حالا وظیفه مولتیتسکینگ و مشاهده و سوئیچ بین برنامههای در حال اجرا را بر عهده دارد. در این حالت برای رفتن به صفحه هوم تنها کافی ست روی صفحهنمایش از پایین به بالا اسکرول کرد و برای رفتن به یک برنامه خاص هم از پایین به بالا اسکرول کرده و دست را روی اپلیکیشن مورد نظر نگه داشت. این سیستم جدید با اینکه کاربردی و عملی است اما حداقل هنوز در نگاه اول چندان سریع و سر راست همچون گذشته به نظر نمیرسد یک ژست حرکتی جدید در آیفون 10، اسکرول کردن قسمت سمت راست بالای صفحهنمایش رو به پایین است که منحر به ظاهر شدن Control Center میشود.
سیستم پرداخت Apple Pay نیز با تفاوت نسبت به گذشته همراه شده است و در آن به جای گرفتن گوشی رو به دستگاه کارتخوان و استفاده از سنسور اثر انگشت، ابتدا باید دکمه بزرگ سمت راست گوشی را دوبار پشت هم فشار داد و سپس با Face ID تاییدیه چهره را به دست آورد و در نهایت گوشی را رو به سمت کارتخوان گرفت.
چیپپردازشی – A11 Bionic شش هسته همزمان فعال
چیپست پردازشی Apple A11 که امسال یک پسوند Bionic نیز به آن افزوده شده است قلب تپنده آیفون 10 و هر دو گوشی آیفون 8 و 8 پلاس به حساب میآید و به گفته اپل «قدرتمندترین و هوشمندترین» چیپ موبایلی ساخته شده تا به امروز برای یک اسمارتفون نام میگیرد. در ساختار این پروسسور از 2 هسته قدرتمند و 4 هسته کوچکتر که به ترتیب 25 درصد و 70 درصد سریعتر از همتایان خود در چیپ قبلی A10 Fusion هستند استفاده شده و با کمک یک کنترلر جدید امکان فعال بودن همزمان تمامی این 6 هسته در یک لحظه وجود خواهد داشت. این ترکیب جدید به گفته اپل 70 درصد پرفرومنس بالاتری را در کاربردهای چند رشتهای یا Multi-thread به همراه میآورد.
نکته جذاب دیگر در مورد این پروسسور به طراحی GPU یا بخش گرافیکی آن توسط خود اپل باز میگردد؛ طراحی و ساخت گرافیکهای جدید توسط خود اپل پس از روشن شدن اختلاف این شرکت با Imagonation سازنده گرافیکهای PowerVR (که تا همین سال گذشته در تمامی گوشیها و تبلتهای اپل حضور داشت) انجام پذیرفته است. گرافیک جدید حاضر در A11 از طراحی 3 هستهای برخوردار بوده و تا 30 درصد پرفورمنس گرافیکی بالاتری را نسبت به گذشته ارائه میکند که به گفته اپل در مواردی مثل یادگیری ماشینی، اپلیکیشنهای واقعیت افزوده و بازیهای سهبعدی فراگیر تأثیر مثبتی از خود برجای میگذارد.
بخش موتور شبکه عصبی چیپست A11 Bionic از یک ساختار دو هستهای با امکان اجرای 600 میلیارد عملیات در هر ثانیه برخوردار است که به صورت خاص برای الگوریتمهای ویژه یادگیری ماشینی، فعال کردن Face ID و صورتکهای سهبعدی موسوم به Animoji طراحی شده است.
صورتکهای Animoji – دنیای جدیدی از ارتباط
یکی از نکات جدید در ساختار آیفون X که ترکیبی از امکانات سختافزاری و نرمافزاری جدید این اسمارتفون به شمار میآید صورتکهای تازهای به نام Animoji هستند که ترکیبی از دو اسم انیمیشن و ایموجی بوده و همانطور که از اسم آنها قابل حدس است برخلاف صورتکهای عادی کاملا متحرک و قابل انعطاف طراحی شدهاند.
Animojiها از دوربین TrueDepth بالای صفحهنمایش که در مکانیزم شناسایی چهره Face ID به کار میرود برای مشخص کردن حالت چهره کاربر استفاده کرده و با استفاده از پروسسور A11 Bionic، حالت و حس چهره کاربر را به صورت متحرک و در لحظه، تقلید میکنند. در این ویژگی حرکت 50 عضله مختلف چهره تحلیل شده و سپس این حرکتها به صورتکهای متحرک منتقل میشود.
این ویژگی در اپلیکیشن پیامرسان iMessage، آیفون X به صورت پیشفرض وجود دارد و کاربران حتی میتوانند پس از ضبط کردن یک انیموجی متحرک آن را به همان صورت همراه با صدای خود برای دیگر افراد ارسال کنند.
باتری – دو ساعت بهتر از آیفون 7
اپل امسال نیز به ظرفیت باتری استفاده شده در آیفون X به صورت کامل اشاره نکرده و تنها اعداد رسمی این باتری را به نمایش گذاشته است. برجستهترین نکته مورد تأکید اپل در این میان، 2 ساعت دوام بیشتر باتری آیفون 10 در مقایسه با آیفون 7 است. زمانهای رسمی اپل برای کارکرد این باتری شامل 21 ساعت مکالمه، 12 ساعت استفاده از اینترنت، 13 ساعت نمایش ویدئو و تا 60 ساعت پخش موسیقی است. مقایسه این اعداد در بخش مکالمه و استفاده از اینترنت به دلیل ذکر نشدن جزئیات آن با نتایج آیفون 7 سال گذشته امکانپذیر نیست اما در زمینه دوام 13 ساعته نمایش ویدئو شرایط یکسانی با آیفون 7 دیده میشود و در پخش موسیقی نیز آیفون X تا 20 ساعت دوام باتری بهتری را نشان میدهد.
همانطور که در بالا نیز اشاره شد هیجانانگیزترین نکته در مورد باتری آیفون 10 به امکان شارژ بیسیم آن تعلق دارد که پس از سالهای بلاخره در گوشیهای اپل نیز ظاهر شده است؛ اپل در زمینه شارژ بیسیم برخلاف رویه معمول این شرکت، استاندارد تازهای را ابداع نکرده و از همان استاندارد معمول Qi (با تلفظ "چی") در این زمینه بهره میبرد. قرار است در سال 2018 پد شارژ جدیدی به نام AirPower برای محصولات اپل ارائه شود که توسط آن میتوان همزمان گوشی، ساعت هوشمند و یا هدستهای AirPod را به صورت بیسیم شارژ کرد.
قیمت – زمان حضور در بازار
همچون آیفون 8 و آیفون 8 پلاس، اسمارتفون جدید آیفون X نیز تنها در دو ورژن 64 و 256 گیگابایتی به بازار عرضه میشود و در این میان خبری از نسخه 128 گیگابایتی حداقل تا این لحظه نیست.
دو رنگ در نظر گرفته شده برای این مدل شامل نقرهای و خاکستری (Space Gray) میشود که در هر دو حالت بخش رویی دستگاه شامل حاشیهها و لبه بالایی به صورت تمام مشکی در نظر گرفته شده است. نسخه پایه آیفون X با حافظه 64 گیگابایتی قرار است با قیمت 999 دلار به بازار عرضه شود و هنوز قیمت نسخه 256 گیگابایتی به صورت رسمی از سوی اپل اعلام نشده است. زمان پیشفروش این مدل طبق انتظار اندکی طولانیتر از حد عادی بوده و یک ماه و نیم پس از معرفی در 27 اکتبر 2017 (5 آبان 1396) آغاز میشود. حضور این گوشی در بازار نیز به یک هفته پس از آن در تاریخ 3 نوامبر 2017 (12 آبان 1396) موکول شده است.
به روزرسانی - قیمت اپل آیفون 10 در بازار ایران
گوشی اپل iPhone 10 (X) به بازار ایران راه یافته.
شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی اپل iPhone 10 (X) از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.
- بررسی ویدئویی و نگاهی از نزدیک به ردمی +Note 14 Pro
- معرفی Moto G05 ،Moto G15 Power ،Moto G15 و Moto E15 – پایینردههای اقتصادی موتورولا
- رونمایی از Poco M7 Pro 5G – میانردهای با Dimensity 7025 Ultra و دوربین 50 مگاپیکسلی
- معرفی Honor GT با SD 8 Gen 3، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و شارژر سیمی 100 واتی
- معرفی نسخه چینی vivo Y300 5G – میانردهای با تراشه Dimensity 6300 و اسپیکرهای قدرتمند
- معرفی Lava Blaze Duo 5G با طراحی زیبا، Dimensity 7025 و نمایشگر ثانویه 1.58 اینچی
- معرفی نسل جدید مدل هوش مصنوعی Gemini 2.0 با قابلیت تبدیل متن به گفتار و تصویر