بررسی تبلت هواوی MatePad T 10s
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های هواوی» هواوی nova 13 Pro
» هواوی MatePad 12 X
» هواوی Watch D2
» هواوی Watch GT 5
» هواوی Watch GT 5 Pro
» هواوی Mate XT Ultimate
» هواوی MatePad Air (2024)
» هواوی MatePad Pro 12.2 (2024)
» هواوی nova Flip
» هواوی MatePad 11.5 S
» هواوی Pura 70
» هواوی Pura 70 Pro
» هواوی Pura 70 Pro+
» هواوی Pura 70 Ultra
» هواوی nova 12i
» هواوی nova 12 SE
» هواوی nova 12s
» هواوی Pocket 2
» هواوی nova Y72
» هواوی nova 12 Pro
» هواوی nova 12 Ultra
» هواوی nova 12 Lite
» هواوی nova 12
» هواوی Enjoy 70
» هواوی MatePad Pro 11 2024
» هواوی nova 11 SE
» هواوی Watch Ultimate Design
» هواوی MatePad Pro 13.2
» هواوی Mate 60 RS Ultimate
» هواوی Watch GT 4
» هواوی Mate X5
» هواوی Mate 60 Pro+
» هواوی Mate 60
» هواوی Mate 60 Pro
» هواوی nova Y91
» هواوی nova 11i
» هواوی nova Y71
» هواوی Enjoy 60X
» هواوی nova 11
» هواوی nova 11 Pro
» هواوی nova 11 Ultra
» هواوی Enjoy 60
» هواوی Mate X3
» هواوی MatePad 11 2023
» هواوی P60 Art
» هواوی P60 Pro
» هواوی P60
» هواوی Watch Ultimate
» هواوی nova 10 Youth
» هواوی Watch Buds
» هواوی Watch GT 3 SE
» هواوی Watch GT Cyber
» هواوی Pocket S
» هواوی nova Y61
» هواوی MatePad C5e
» هواوی nova 10 SE
» هواوی Mate 50E
» هواوی Mate 50 RS Porsche Design
» هواوی Mate 50
» هواوی Mate 50 Pro
» هواوی MatePad Pro 11 2022
» هواوی nova 10 Pro
» هواوی nova 10
» هواوی nova Y90
» هواوی MatePad 10.4 2022
» هواوی MatePad SE
» هواوی Watch GT 3 Porsche Design
» هواوی Watch GT 3 Pro
» هواوی Mate Xs 2
» هواوی nova 9 SE 5G
» هواوی nova Y70
» هواوی P50E
» هواوی nova 9 SE
» هواوی P50 Pocket
» هواوی nova 8 SE 4G
» هواوی Watch GT Runner
» هواوی Enjoy 20e
» هواوی nova 9
» هواوی nova 9 Pro
» هواوی nova 8
» هواوی P50 Pro
» هواوی P50
» هواوی nova 8i
» هواوی MatePad 11 2021
» هواوی MatePad Pro 12.6 2021
» هواوی Watch 3 Pro
» هواوی Watch 3
» هواوی MatePad Pro 10.8 2021
» هواوی Mate 40E
» هواوی Mate X2
» هواوی nova 8 5G
» هواوی nova 8 Pro 5G
» هواوی nova 8 SE
» هواوی Mate 30E Pro 5G
» هواوی Watch GT 2 Porsche Design
» هواوی Mate 40
» هواوی Mate 40 RS Porsche Design
» هواوی Mate 40 Pro+
» هواوی Y7a
» هواوی Mate 40 Pro
» هواوی nova 7 SE 5G Youth
» هواوی MatePad T 10s
» هواوی P smart 2021
» هواوی MatePad 5G
» هواوی Y9a
» هواوی Watch GT 2 Pro
» هواوی Enjoy 20 5G
» هواوی Enjoy 20 Plus 5G
» هواوی Watch Fit
» هواوی kids Watch 4X
» هواوی Enjoy Tablet 2
» هواوی MatePad 10.8
» هواوی Enjoy 20 Pro
» هواوی P Smart S
» هواوی Enjoy Z 5G
» هواوی Y8p
» هواوی P40 lite 5G
» هواوی MatePad T8
» هواوی Y8s
» هواوی Y5p
» هواوی Y6p
» هواوی P smart 2020
» هواوی MatePad
» هواوی nova 7 SE
» هواوی nova 7 5G
» هواوی nova 7 Pro 5G
» هواوی Watch GT 2e
» هواوی P40
» هواوی P40 Pro
» هواوی P40 Pro+
» هواوی P40 lite E
» هواوی MatePad Pro 5G
» هواوی Mate Xs
» هواوی Y7p
» هواوی P40 lite
» هواوی P30 lite New Edition
» هواوی nova 7i
» هواوی Y6s
» هواوی P smart Pro 2019
» هواوی nova 6 SE
» هواوی nova 6 5G
» هواوی nova 6
» هواوی MatePad Pro
» هواوی Y9s
» هواوی nova 5z
» هواوی Watch GT 2
» هواوی Mate 30 RS Porsche Design
» هواوی Mate 30
» هواوی Mate 30 Pro
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei MatePad T 10s – یک راهکار اقتصادی
تهیه یک تبلت جدید با صفحهنمایش بزرگ تا همین یک سال پیش برای بسیاری از کاربران فارغ از شیوه زندگی از توجیه چندانی برخوردار نبود و با کاهش تعداد تبلتهای تولید شده در هر سال و تغییر رویکرد اندک سازندگان برجسته این رده به سمت تولید نمونههای خاص و گرانقیمت، خریداران کمتری به استفاده از این ابزار سابقا محبوب تمایل نشان میدادند. در شرایطی که حتی خوشبینترین تحلیلگران دنیای دیجیتال نیز آینده درخشانی را برای تبلتها پیشبینی نمیکردند با وقوع پاندمی کرونا در اواخر سال 2019 و اجبار به خانهنشینی افراد همهچیز به گونهای تغییر کرد که تا پیش از این حتی تصور آن غیر ممکن بهنظر میرسید. این رده در حالیکه مطابق گزارش IDC از بازار جهانی تبلت در سهماهه سوم 2019 بهلطف آیپدهای اپل رشد سالیانه ناچیز 1.9 درصدی را تجربه کرده بود یک سال بعد در گزارش IDC از بازار تبلت در سهماهه سوم 2020 به رشد چشمگیر 24.9 رسید و مطابق اعلام مجموعه کانالیز در سهماهه چهارم سال 2020 به بالاترین میزان عرضه خود دست پیدا کرد.
در شرایط فعلی و با ادامه پاندمی بعد از گذشت یک سال و نیم از آغاز آن، هنوز میتوان از ادامه اقبال عمومی به دیوایسهایی همچون تبلت و نوتبوک سخن گفت؛ ابزارهایی که با تسهیل ارتباطات از راه دور در هر دو مبحث کار و آموزش بیرقیب و بدون جایگزین بهنظر میرسند. از المانهای موثر در انتخاب یک تبلت جدید جدا از بدیهیاتی همچون کیفیت صفحهنمایش و حافظه داخلی، فاکتور قیمت نیز نقشی اساسی را ایفا میکند؛ عاملیکه بهخصوص در ماههای نخستین پاندمی کرونا بهدلیل کمبود تبلتهای ارزانقیمت در سبد خرید برندهای معتبر مشکلات متعددی را برای کاربران ایجاد کرد.
شرکت هواوی با وجود تمامی مشکلات ایجاد شده برای این برند در طی نزدیک به دو سال گذشته هنوز در رده ارزانقیمت و میانی رو به پایین بازار بهلطف تأمین پردازنده از سوی شرکت چینی SMIC به حیات خود ادامه میدهد و در این میان برخی از خوشقیمتترین محصولات این رده به نشان هواوی مزین شدهاند که تبلت MatePad T 10s یکی از آنهاست؛ این تبلت با وجود قیمت مناسب از مشخصات نسبتا راضیکنندهای روی کاغذ برخوردار است که آن را برای کاربریهای آموزش و فعالیت از راه دور به ابزاری جالبتوجه بدل میکند. صفحهنمایش بزرگ، حافظه داخلی بالا، طراحی قابلقبول و اسپیکرهای استریو از جمله امکانات برجسته این مدل به حساب میآیند که معمولا تمامی آنها در کنار هم در تبلتهای همقیمت رقیب ظاهر نمیشوند.
هواوی MatePad T 10s با نام مدل AGS3-L09 موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
جعبه T 10s را در اختیار نداشتیم اما در جعبه این مدل بهجز خود تبلت و نوشتههای راهنمای به پین دسترسی به اسلات سیمکارت/کارت حافظه، کابل USB و یک شارژر بر میخوریم که پیش از این نیز در نمونهای مثل MediaPad T5 نیز تکرار شده بود با این تفاوت که شارژر دستگاه این بار اندکی قدرتمندتر شده و 10 واتیست.
طراحی ظاهری
همانطور که از یک تبلت بزرگ 10 اینچی انتظار میرود در اینجا نیز اولین نکته چشمگیر در طراحی دستگاه به ابعاد بزرگ آن تعلق دارد جاییکه استفاده از هر دو دست برای کارکرد صحیح، ضروری به نظر میرسد. نحوه استفاده از تبلت با توجه به محل دوربین سلفی و مثل اکثر دیگر نمونههای 10 اینچی بهصورت افقیست اما از سوی دیگر دکمههای جانبی تغییر صدا و پاور بهجای کنارهها در بالا قرار دارد که هنگام عمودی گرفتن دستگاه مثل یک گوشی موبایل در سمت راست جای میگیرند. محل این دکمهها بدینترتیب بههنگام استفاده افقی از تبلت چندان مناسب نبوده و شرایط سختی را در این حالت ارائه میکنند.
حاشیههای پیرامون صفحهنمایش با توجه به رده قیمتی دستگاه از حد انتظار باریکتر و ظریفتر بوده و ظاهر مدرنتری را برای این مدل ایجاد کردهاند.
کاور بخش پشتی بهجز باریکهای در بالا که احتمالا آنتنهای دستگاه را در خود جای داده است فلزی بوده و به پایین و کنارهها نیز ادامه پیدا کرده است. این کاور فلزی، براق نیست اما اثرات انگشت را نیز روی آن میتوان مشاهده کرد. تک دوربین بخش پشتی و نشانهای هواوی و هارمانکاردان دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت را تشکیل میدهند.
ضخامت اندک این مدل دیگر نکته مثبت طراحی دستگاه به حساب میآید که نسبت به اغلب نمونههای ارزانقیمت شرایط بهتری را ارائه میکند. اسپیکرهای استریوی دستگاه بههنگام گرفتن تبلت بهصورت افقی در چپ و راست آن قرار دارند و میتوان انتظار صدای فراگیری را از آنها داشت.
T 10s در مجموع با وجود آنکه از لحاظ طراحی هنوز نسبت به تبلتهای پیشرفته و گرانقیمت در جایگاه پایینتری قرار دارد اما از کیفیت ساخت و شکل ظاهری آن در این رده قیمتی میتوان بیش از اندازه رضایت داشت و بهجز برخی موارد کوچک همچون جایگاه دکمههای تغییر صدا و پاور، به ایراد چندانی در طراحی آن نمیتوان اشاره کرد.
ابعاد و وزن
طبق انتظار از یک تبلت 10 اینچی بزرگ در اینجا نیز با دیوایس کوچک و سبکی روبرو نمیشویم اما در برخی موارد نسبت به تجربههای پیشین این برند شرایط بهتری به چشم میخورد؛ طول و عرض دستگاه بهترتیب 240.2 و 159 میلیمتر است که مقایسه آن با مدیاپد T5 با طول و عرض 243 و 164 میلیمتری بهخوبی از تأثیر کم شدن حاشیههای پیرامون صفحهنمایش سخن میگوید. ضخامت این تبلت 7.85 میلیمتر است که یکی از Slimترین نمونهها در این رده قیمتی را به نمایش میگذارد.
T 10s از وزن 450 گرمی برخوردار است که نسبت به T5 با 10 گرم کاهش روبرو شده و با توجه به ظرفیت باتری شرایط نسبتا راضیکنندهای را ایجاد میکند.
صفحهنمایش
پنل 10.1 اینچی حاضر در MatePad T 10s یک نمونه 10.1 اینچی با نسبت 16:10 و وضوح 1200×1920 پیکسل است که به تراکم 224 پیکسل در هر اینچ منجر میشود. در توصیف کیفیت این صفحهنمایش به فناوری HUAWEI ClariVu اشاره شده که البته در عمل در حد یک گزینه تبلیغاتی باقی میماند. از کیفیت این صفحهنمایش در سناریوهای عادی استفاده از تبلت یعنی در محیطهای داخلی میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و با اینکه از قابلیتهای صفحهنمایشهای امروزی همچون نرخ رفرش بالا یا برداشت سریع تاچ در آن خبری نیست اما در کاربریهای معمول برای یک تبلت مثل دیدن ویدئو، مرور وب و تماسهای تصویری کاری و آموزشی مشکلی را برای کاربران ایجاد نمیکند.
از زاویه دید و کیفیت رنگهای این صفحهنمایش تا حدودی رضایت داشتیم و کنتراست نیز با اینکه امکان بهبود دارد اما با توجه به قیمت دستگاه، راضیکننده بهنظر میرسد.
در بخش تنظیمات صفحهنمایش و از قسمت گرمای رنگ میتوان بهدلخواه یکی از دو گزینه سرد یا گرم را برگزید یا از دایره بالای صفحه، گرمای رنگ را به دلخواه تنظیم کرد.
پیرامون صفحهنمایش در هر چهار طرف تقریبا 1 سانتیمتر حاشیه دیده میشود که نسبت به T5 با حاشیه 11 میلیمتری در کنارهها و 12 میلیمتر در بالا و پایین (هنگام در دستگیری تبلت بهصورت افقی) با بهبود مشخصی روبرو شده است.
اجزای جانبی
با در دستگیری تبلت بهصورت افقی در هریک از دو قسمت چپ و راست، یکی از اسپیکرهای استریوی دستگاه قرار دارد و در سمت راست جدا از آن به درگاه USB-C، جک هدست و محل قرارگیری سیمکارت و کارت حافظه بر میخوریم که این آخری پذیرای یک سیمکارت نانو و یک کارت حافظه microSD است. محل اسپیکرهای استریو در چپ و راست تبلت در حالت افقی کاملا ایدهآل بهنظر میرسند و با گرفتن تبلت بهاین صورت مشکلی برای پخش صدا یا پوشیده شدن اسپیکرهای با دست وجود ندارد. در هنگام گرفتن تبلت بهصورت عمودی اما ماجرا متفاوت است و در حالیکه یکی از اسپیکرها در بالا و دیگر در پایین است شرایط پخش صدای چندان متقارنی ایجاد نمیشود. صدای تولیدی از این اسپیکرها که از طرف هارمان کاردان تنظیم شدهاند از لحاظ بلندی در سطح بسیار مناسبی قرار میگیرد و از لحاظ کیفیت نیز میتوان تا حدودی از آنها رضایت داشت.
پایین تبلت (سمت چپ هنگام گرفتن بهصورت عمودی) خالی از هر المانیست و در بالا نیز بهجز دو میکروفون به دکمه تغییر صدا و کلید پاور بر میخوریم. جایگاه کلیدهای تغییر صدا و دکمه پاور همانطور که پیش از این نیز اشاره شد چندان ایدهآل نبوده و بهخصوص در حالت عمودی کاملا دور از دسترس بهنظر میرسند. برای پی بردن به جایگاه غیر منطقی این کلیدها کافیست برای گرفتن اسکرینشات (با ترکیب ولوم پایین و دکمه پاور) اقدام کنید!
بخش پشتی
پشت تبلت از کاور فلزی یکپارچهای تشکیل شده که به کنارهها و پایین نیز ادامه پیدا کرده و تنها باریکه کوچکی در بالا را شامل نمیشود. این کاور همانطور که گفته شد بهصورت مات ساخته شده اما اثرات انگشت نیز در آن ظاهر میشوند. نشان هواوی و Harman Kardon همراه با تک دوربین اصلی، تنها موارد قابل اشاره در این قسمت را تشکیل میدهند و همانطور که مشخص است مثل اغلب تبلتهای بزرگ همرده از سنسور اثر انگشت در این مجموعه خبری نیست و دوربین سلفی این گوشی نیز قادر به بازگشایی قفل صفحهنمایش نیست.
دوربین اصلی
بیشک دوربین، نقشی چندانی در انتخاب یک تبلت بزرگ با سایز فراتر از 10 اینچ نداشته و نقش دوربین در تبلتی در این رده بیشتر فرعی و جانبی بهنظر میرسد بدینترتیب نگفته پیداست که نباید انتظار خاصی از تک دوربین 5 مگاپیکسلی حاضر در Matepad T 10s داشت. این دوربین که به فوکوس خودکار تشخیص فاز مجهز است از دیافراگم f/2.2 برخوردار بوده و از همین ابتدا انتظار نویز بالا و جزییات اندکی در تصاویر آن میرود.
رابط کاربری ساده دوربین از سه گزینه شاتر دوربین همراه با سوییچ تعویض بین دو دوربین و نمایی از آخرین عکس گرفته شده در سمت راست و دکمه دسترسی به تنظیمات در سمت چپ تشکیل شده و در این میان یک اسلایدر برای زوم دیجیتال تا 6 برابر در سمت چپ و سه گزینه عکاسی، فیلمبرداری، زیباسازی چهره و More در زیر شاتر دوربین در سمت راست قرار دارند.
در منوی More با چهار گزینه دیگر شامل برداشت HDR، پانوراما، عکاسی حرفهای یا مد Pro و عکاسی از سوژه متحرک یا Moving Picture روبرو میشویم.
در بخش Pro برخلاف انتظار با همان تنظیمات دستی حاضر در گوشیهای پیشرفتهتر روبرو میشویم که از طریق آن میتوان سرعت شاتر را 0.5 تا 1/4000 ثانیه تغییر داد، ISO را بین 100 تا 1,600 تنظیم کرد، از بین فوکوس دستی و خودکار (در دو حالت AF-C و AF-S) یکی را انتخاب کرد، تنظیم نور سفید را شخصا بر عهده گرفت و در تنظیمات Metering گزینه دلخواه را انتخاب کرد.
تنظیمات معدود منوی Setting همان موارد همیشگی مثل گزینههای تغییر نسبت تصویر، خطوط راهنمای عکاسی، حذف صدای شاتر، تایمر اتوماتیک و کنترل صوتی را ارائه میدهد. هواوی همچنان بهجای رزولوشن از گزینه نسبت تصویر یا Aspect ratio در این بخش استفاده کرده که در آن اشارهای به وضوح نشده و تنها سهگزینه در آن شامل 4:3، 1:1 و 16:9 ارائه میشود که بهترتیب به رزولوشنهای 5، 3.7 و 3.7 مگاپیکسل اشاره دارند.
تصاویر برداشت شده با دوربین 5 مگاپیکسلی این تبلت طبق انتظار از کیفیت چندان بالایی برخوردار نبوده و جزییات کم و نویز بالای آنها را در صفحهنمایش خود دستگاه نیز به روشنی میتوان مشاهده کرد.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح 5 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
موارد اشاره شده در بالا در دو تصویر زیر نیز قابل تشخیص است.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح 5 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح 5 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با فعال یا غیر فعال کردن گزینه HDR به تغییر خاصی در تصویر نمیتوان اشاره کرد و شرایط نسبتا یکسانی بهچشم میخورد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR روشن - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
البته بار دیگر باید بر این نکته تأکید کرد که دوربین در یک تبلت بزرگ معمولا نقش مهمی را ایفا نمیکند و نمیتوان انتظار خاصی از آن داشت.
حداکثر وضوح برداشت ویدئو در دوربین اصلی این تبلت 1080×1920 پیکسل با بیتریت ویدئویی 15 مگابیت بر ثانیه و بیتریت صوتی 180 کیلوبایت بر ثانیه است که بهصورت دو کاناله استریو انجام میپذیرد. جزییات نچندان فراوان، نویز مشهود، حرکت رفت و برگشتی فوکوس و انتقال لرزههای دست به تصویر از جمله نکات منفی قابل اشاره در این قسمت به حساب میآیند و عملا در اینجا نیز انتظار چندانی از ویدئویی این دوربین نمیرود. حین فبلمبرداری میتوان یک فریم از تصویر را با وضوح 3.7 مگاپیکسل (1440×2560 پیکسل) بهصورت عکس ذخیره کرد.
دوربین سلفی
دوربین سلفی 2 مگاپیکسلی دستگاه با f/2.4 و غیبت فوکوس خودکار، طبق انتظار کیفیت چندانی نداشته و در صفحهنمایش بزرگ خود تبلت نیز نویز بالا و جزییات اندک تصویر مشهود است تا جاییکه حضور در جلسات کاری و آموزشی و تماس ویدئویی شاید تنها استفاده معقول متصور برای آن باشد. این دوربین تنها در نسبت 4:3 با همان وضوح اصلی عکاسی میکند.
باتری
MatePad T 10s از یک باتری 5,100 میلی آمپر ساعتی برخوردار است که برای تبلتی به این بزرگی با صفحهنمایش 10.1 اینچی چندان ایدهآل بهنظر نمیرسد. هواوی اطلاعات دیگری از این باتری ارائه نکرده و زمانهای رسمی آن نیز در صفحهنمایش مشخصات دستگاه درج نشده است. میزان دوام این باتری در دنیای واقعی بیش از همه چیز به میزان استفاده از صفحهنمایش و نور آن وابسته است و در یک استفاده متوسط رو به بالا شاید بتوان بهراحتی یک روز کامل را با آن به سر برد و با کاهش استفاده به روز دوم نیز دسترسی پیدا کرد.
در نسخه غیر تجاری در اختیار ما تست Work battery life 1.0 از مجموعه PCMark مثل اغلب دیگر بنچمارکها قابل نصب نبود و بدینترتیب امکان اندازهگیری دوام باتری در این آزمون فراهم نشد در مجموع اما با توجه به یکسان بوده اندازه صفحهنمایش و ظرفیت باتری در MatePad T 10s و MediaPad T5 میتوان انتظار نتیجه نسبتا نزدیکی را از این دو داشت هرچند در T 10s با پردازنده بهتری از لحاظ مصرف انرژی روبرو میشویم و شاید امتیازی بهتر از 10 ساعت و 48 دقیقه مدیاپد T5 در انتظار ما باشد.
شارژر این تبلت برای تست شارژ را نیز در اختیار نداشتیم اما شارژر 10 واتی حاضر در نسخه اصلی حاضر در بازار عملا سرعت چندان بالایی نداشته و احتمالا زمان زیادی شما را به انتظار برای پر شدن باتری باقی میگذارد.
سیستمعامل – رابط کاربری
MatePad T 10s با سیستمعامل اندروید 10 و رابط کاربری EMUI 10.0.1 ارائه میشود که طبق معمول خبری از بسته گوگل و در صدر آن فروشگاه نرمافزاری Play Store در آن نیست. زمان بوت دستگاه نزدیک به 37 ثانیه است که حتی در این رده نیز اندکی بیش از اندازه کند بهنظر میرسد.
ساختار نرمافزاری دستگاه تقریبا همانیست که در گوشیهای اخیر هواوی در یکی دو ماه گذشته دیدهایم و در این میان به تغییر خاصی نمیتوان اشاره کرد. در صفحه قفل در حالت پیشفرض، زمان و تاریخ در بالا و میانبر دوربین در پایین در کناره سمت چپ قرار دارد. در این بخش با با فعال کردن گزینه تقویم ایرانی (Persian Calendar) در اپلیکیشن تقویم، تاریخ شمسی نیز در زیر تاریخ میلادی به نمایش گذاشته میشود.
با اسکرول از پایین به بالای صفحهنمایش مثل قبل میتوان به میانبرهای سریع این قسمت دست یافت که به ترتیب از چپ به راست شامل ریکورد صدا، ماشین حساب و تایمر میشوند.
در صفحه هوم به نکته خاصی برنخوردیم و همچنان در صفحات متعدد این قسمت در غیبت منوی اصلی یا app drawer میتوان آیکون برنامهها، ویجتها و میانبرها را قرار دارد. البته از طریق گزینه در نظر گرفته شده در منوی Setting میتوان منوی اصلی یا app drawer را به رابط کاربری اضافه کرد.
زیر صفحهنمایش در حالت پیشفرض، 5 آیکون قرار گرفته که میتوان آنها را به 7 آیکون نیز افزایش داد. با نگهداشتن دست روی آیکونهای صفحه هوم گزینههای مرتبط با آن آیکون برای دسترسی آسانتر ظاهر میشوند که از آن جمله میتوان به برداشت تصویر پانوراما و گرفتن ویدئو با نگه داشتن عکس روی آیکون دوربین و جستوجوی مستقیم در مرورگر اینترنتی اشاره کرد.
با نزدیک کردن دو انگشت به یکدیگر روی صفحهنمایش به حالت ویرایشی صفحه هوم وارد میشویم که افزودن و کاستن از صفحات این قسمت، تغییر والپیپر و ویجتها همراه با دسترسی به تنظیمات هوماسکرین، گزینههای قابل اشاره در آن را تشکیل میدهند.
در بخش تنظیمات هوم اسکرین به گزینههای معدودی بر میخوریم که شامل انتخاب چینش ماتریسی آیکونهای صفحه هوم از بین سه حالت 6×4، 5×5 و 6×5 و قفل کردن پوسته همراه با گزینه پر کردن جای خالی برنامهها در هنگام حذف یک اپلیکیشن و چرخش هماسکرین میشوند که این آخری بهصورت پیشفرض غیر فعال است.
Notification shade یا منوی قابل اسکرول بالای صفحهنمایش در شکل ظاهری تفاوتی با گذشته نداشته و با یک بار پایین کشیدن آن علاوه بر اعلانبرنامهها، نواری از 5 گزینه پیشفرض شامل Huawei Share، وایفای، بلوتوث، پروفایل صوتی و چرخش خودکار صفحهنمایش در بالا به نمایش در میآیند و اسلایدر تغییر روشنایی نیز بدون گزینه فعال کردن روشنایی خودکار در پایین این قسمت دیده میشود. در نهایت در بالای این بخش آیکونی برای دسترسی مستقیم به منوی تنظیمات و گزینهای برای ویرایش آیکونهای همین منو در نظر گرفته شده است.
با ادامه اسکرول 5 آیکون دیگر در این بخش به نمایش گذاشته میشود و با لمس گزینه ادیت در بالا نیز 4 گزینه دیگر امکان افزوده شدن به این لیست را پیدا میکنند.
منوی Setting برخلاف دیگر قسمتهای رابط کاربری جدید هواوی، تقریبا بهطور کامل با تغییر روبرو شده و این تغییر بهجز در شکل ظاهری، این بار در ترکیب آیکونهای این قسمت نیز پدیدار شده است. در این منو مثل گذشته در بالاترین قسمت باکسی برای جستوجو، گزینهای جهت نمایش حساب کاربری هواوی و گهگاه پیشنهادهایی برای دسترسی به برخی قسمتهای آن ارائه میشود و در زیر آن با مجموعهای از چندین آیکون در شش دستهبندی روبرو میشویم که ترکیب منظمتر و شستهرفتهتری را ارائه میدهد؛ در دسته اول به گزینههای ارتباطی از جمله وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی بر میخوریم که تجربه آسانتری را ارائه میکنند. دستهبندی دوم به موارد مرتبط با هوم اسکرین و صفحهنمایش مرتبط است که تقریبا به همین صورت در گذشته نیز حضور داشت، در دستهبندی سوم به جزییات صدا و لرزش و اعلان برنامهها بر میخوریم و در دسته چهارم نیز موارد مربوط به حریم خصوصی و امنیت، حافظه، باتری، جزییات مکان، اپلیکیشنها و در نهایت کلمات عبور و راههای بیومتریک بازگشایی قرار دارند. در دو قسمت باقیمانده نیز حسابهای کاربری و بهروزرسانی جای گرفتهاند.
غیبت مجموعه گوگل و Play Store
مثل دیگر دیوایسهای یکی دو سال اخیر هواوی، مشکل اساسی و پابرجا در بخش نرمافزاری MatePad T 10s طبیعتا به غیبت مجموعه گوگل و در صدر آنها فروشگاه Google Play تعلق دارد که بهخصوص کاربران حرفهایتر را با مشکلاتی روبرو میسازد. در T 10s نیز مثل تجربههای مشابه در این زمینه بهعنوان نخستین گام برای نصب رسمی برنامههای مختلف روی دستگاه باید به حساب کاربری هواوی موسوم به Huawei ID وارد شد یا یک حساب جدید را ایجاد کرد. پس از این مرحله میتوان به فروشگاه AppGallery هواوی وارد شد و با انتخاب کشوری بهجز ایران (با توجه به نبود نام ایران در لیست کشورهای این فروشگاه) برنامههای مختلف را نصب کرد.
در نسخه جدید AppGallery صفحه اول به ویژهها یا Featured تعلق دارد که در آن برخی اپلیکیشنهای برگزیده همراه با نمونههای مشابه آنها به تصویر کشیده شده و بدینترتیب میتوان هر روز به لیستی از برنامههای منتخب از این طریق دست یافت.
دومین تب از پایین به Apps تعلق دارد جاییکه مجموعهای از اپلیکیشنها با امکان سرچ به نمایش گذاشته شده و در پایین نیز برخی از دستهبندیهای برنامهها را میتوان مشاهده کرد.
قسمت بعدی به بازیها یا Games تعلق دارد که بار دیگر مجموعهای از بازیهای مختلف را به نمایش گذاشته و در پایین نیز به دستهبندیهای بازیها میتوان دسترسی پیدا کرد.
در نهایت آخرین تب یعنی Me محلی برای دسترسی به تنظیمات و اطلاعات حساب کاربری هواوی است و از همین طریق آپدیتها، گیفتها، بررسیها و چندین و چند گزینه دیگر مرتبط با حساب کاربری را میتوان مشاهده کرد.
تنوع و تعدد اپلیکیشنهای حاضر در AppGallery همچنان در حال افزایش است اما هنوز برخی از برنامههای مهم و کاربری را در آن نمیتوان یافت در این شرایط برای برخی از برنامهها، اپلیکیشنهای مشابه آن بهصورت هوشمندانه به نمایش در میآید. اما برخلاف نمونهای که پیش از این در Y9a دیده بودیم در اینجا ظاهرا از نسخه وب اپلیکیشنها که هواوی به آنها Quick app گفته میشود خبری نیست.
نگفته پیداست که بهجز AppGallery هنوز میتوان از دیگر فروشگاههای داخلی و خارجی نیز برای نصب برنامهها در این مدل استفاده کرد اما فارغ از مسئله امنیت این فروشگاهها و اصالت برنامههای عرضه شده، دانلود و نصب یک برنامه نیز لزوما به معنای اجرا شدن آنها در دستگاه نبوده و برای نمونه تقریبا اکثر برنامههای گوگلی از یوتوب و سرچ گوگل گرفته تا جیمیل، درایو، تقویم، Maps و Play Games در این پلتفرم قابلیت اجرا ندارند.
چیپست پردازشی - حافظه
چیپست پردازشی دستگاه مثل دیگر تولیدات رده پایین هواوی در طی یکی دو سال گذشته از نوع Kirin 710 است که با لیتوگرافی 14 نانومتری ساخته شده و 4 هسته A73 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 4 هسته A53 با فرکانس 1.7 گیگاهرتز دارد. گرافیک این چیپست نیز از نوع Mali-G51 MP4 است. این پروسسور قدیمی که مدتها از معرفی آن میگذرد حالا تنها راهکار هواوی برای گوشیها و تبلتهای پایینرده این شرکت است و با توجه به ادامه تحریمهای آمریکا چارهای جز ادامه این روند برای هواوی باقی نمانده است.
رم دستگاه در دو نسخه 2 یا 3 گیگابایتی ارائه شده و متناسب با آن 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد. نسخه در اختیار ما 3 گیگابایت رم 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد که از این میان در اولین بوت نزدیک به 12.22 گیگابایت به سیستمعامل تعلق دارد.
حافظه داخلی دستگاه طبیعتا با توجه به رده قیمتی این مدل از نوع eMMC انتخاب شده که این موضوع با کسب امتیازی نزدیک به 300 مگابایت بر ثانیه در تست AndroBench در حالت خوانش ترتیبی، تأیید میشود.
تستهای پردازشی و گرافیکی
با توجه به حضور پروسسور Kirin 710 در Matepad T 10s نتایج چندان درخشانی از این تبلت در تستهای پردازشی و گرافیکی پیشبینی نمیشود و البته نگفته پیداست که در این رده کاربری که معمولا در مشاهده عکس و ویدئو و حضور در تماسهای ویدئویی خلاصه میشود اصولا نیازی نیز به توان بالای پردازشی و گرافیکی احساس نمیشود.
تبلت در اختیار ما نسخه غیر تجاری یا اصطلاحا non commercial این تبلت بوده و از بین تستهای معمول این رده آزمون Geekbench و تست AnTuTu روی آن قابل نصب نبودند. نتایج این تستها اما چند غیر قابل حدس نبوده و برای نمونه میتوان آنها را مشابه Y7a در رده میانی کاملا رو به پایین قلمداد کرد هرچند در تستی همچون AnTuTu با توجه به رم کمتر دستگاه (3 در مقابل 4 گیگابایت) امتیاز کمتری احتمالا از سوی MatePad T 10s بهدست میآید.
تنها تست اجرا شده در نسخه در اختیاز ما به آزمون گرافیکی Sling Shot Extreme OpenGL ES 3.1 از مجموعه 3DMark تعلق داشت که مثل Y7a امتیاز نازل 1,080 واحدی را ثبت کرده و در بین دیوایسهای پایینرده جای میگیرد. برای مقایسه کافیست بدانیم که گوشیهای پرچمدار به حوالی 7 هزار واحد در این تست نزدیک میشوند و میانردههای پیشرفته نیز امتیازهایی نزدیک به 2.500 تا 3 هزار واحد را در آن ثبت میکنند.
گزینههای ارتباطی
مودم ارتباطی حاضر در چیپست Kirin 710 روی کاغذ از سرعت 600 مگابیت بر ثانیهای در دانلود تحت LTE Car.12 پشتیبانی میکند اما هواوی صراحتا این موضوع را در صفحه مشخصات T 10s تأیید نکرده و ممکن است محدودیتهایی در این سرعت اسمی ایجاد شده باشد. وایفای دستگاه فراتر از انتظار از نوع دو باند ac بوده و بلوتوث 5 و مسیریابهای GPS/GLONASS/BeiDou نیز در آن حضور دارند. جک هدست و USB-C با امکان OTG دیگر نکات ارتباطی این تبلت را تشکیل میدهند. پشتیبانی از OTG جدا از امکان اتصال حافظههای USB قابلیت متصل کردن موس و کیبورد را نیز به این دیوایس فراهم میکند که برای یک تبلت قابلیتی کاربردی بهنظر میرسد.
کلام آخر
Huawei MatePad T 10s تبلتی ارزانقیمت با مشخصاتی نسبتا بالاتر از حد انتظار است؛ صفحهنمایش بزرگ فول اچدی دستگاه با اینکه در مقایسه با دیوایسهای مدرن امروز حرف چندانی در زمینه روشنایی، کنتراست و نرخ رفرش ندارد اما هنوز کیفیت قابلقبولی داشته و حداقل در محیطهای داخلی نیاز کاربران این رده را بهخوبی برآورده میسازد. حاشیههای پیرامون این صفحهنمایش کمتر از MediaPad T5 بوده و طول و عرض کمتری را برای این مدل به همراه آورده است. بخش فلزی پشت دستگاه دیگر نکته مثبت در طراحی آن به حساب میآید.
دوربین معمولا در یک تبلت، حتی در نمونههای پیشرفتهتر نیز اهمیتی خاصی ندارد و T 10s نیز در این زمینه مستثنی نیست تا جاییکه بهجز تماس ویدئویی شاید بهتر باشد هیچ حساب خاصی روی هیچ یک از دو دوربین این تبلت نکنید. در زمینه صوتی اما ماجرا متفاوت بوده و با حضور دو اسپیکر استریوی قدرتمند و جک هدست با شرایط مناسبی روبرو میشویم.
در زمینه پردازشی با فناوری 14 نانومتری قدیمی هواوی روبرو میشویم که نسبت به همردههای خود در دیگر برندها در جایگاه پایینتری قرار میگیرد اما عملا مشکل خاصی را از لحاظ روانی سیستمعامل و عملکرد مناسب اپلیکیشنها ایجاد نمیکند.
باتری 5,100 میلی آمپر ساعتی دستگاه برای یک صفحهنمایش 10.1 اینچی و یک پردازنده پر مصرف 14 نانومتری چندان حجیم بهنظر نمیرسد و بسته به نوع استفاده شاید هر روز شما را مجبور به شارژ مجدد کند. شارژر 10 واتی همراه این تبلت نیز سرعت بالایی را ارائه نمیکند.
نبود بسته گوگل و فروشگاه Google Play هنوز جدیترین انتقاد به دیوایسهای هواوی بوده و در T 10s نیز نبود آن کاملا احساس میشود.
در مجموع و از یک دید کلی و با نیمنگاهی به قیمت دستگاه، MatePad T 10s دیوایسی نچندان حرفهای با نکات منفی برجسته و البته گزینههای مثبت مشهودیست که با در کنار هم قرار دادن آنها شاید بتوان اندکی کفه ترازو را به سمت نکات مثبت سنگینتر دانست.