بررسی تبلت هواوی MediaPad X1
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های هواوی» هواوی Mate X6
» هواوی Mate 70 RS Ultimate
» هواوی Mate 70
» هواوی Mate 70 Pro
» هواوی Mate 70 Pro+
» هواوی nova 13
» هواوی nova 13 Pro
» هواوی MatePad 12 X
» هواوی Watch D2
» هواوی Watch GT 5
» هواوی Watch GT 5 Pro
» هواوی Mate XT Ultimate
» هواوی MatePad Air (2024)
» هواوی MatePad Pro 12.2 (2024)
» هواوی nova Flip
» هواوی MatePad 11.5 S
» هواوی Pura 70
» هواوی Pura 70 Pro
» هواوی Pura 70 Pro+
» هواوی Pura 70 Ultra
» هواوی nova 12i
» هواوی nova 12 SE
» هواوی nova 12s
» هواوی Pocket 2
» هواوی nova Y72
» هواوی nova 12 Pro
» هواوی nova 12 Ultra
» هواوی nova 12 Lite
» هواوی nova 12
» هواوی Enjoy 70
» هواوی MatePad Pro 11 2024
» هواوی nova 11 SE
» هواوی Watch Ultimate Design
» هواوی MatePad Pro 13.2
» هواوی Mate 60 RS Ultimate
» هواوی Watch GT 4
» هواوی Mate X5
» هواوی Mate 60 Pro+
» هواوی Mate 60
» هواوی Mate 60 Pro
» هواوی nova Y91
» هواوی nova 11i
» هواوی nova Y71
» هواوی Enjoy 60X
» هواوی nova 11
» هواوی nova 11 Pro
» هواوی nova 11 Ultra
» هواوی Enjoy 60
» هواوی Mate X3
» هواوی MatePad 11 2023
» هواوی P60 Art
» هواوی P60 Pro
» هواوی P60
» هواوی Watch Ultimate
» هواوی nova 10 Youth
» هواوی Watch Buds
» هواوی Watch GT 3 SE
» هواوی Watch GT Cyber
» هواوی Pocket S
» هواوی nova Y61
» هواوی MatePad C5e
» هواوی nova 10 SE
» هواوی Mate 50E
» هواوی Mate 50 RS Porsche Design
» هواوی Mate 50
» هواوی Mate 50 Pro
» هواوی MatePad Pro 11 2022
» هواوی nova 10 Pro
» هواوی nova 10
» هواوی nova Y90
» هواوی MatePad 10.4 2022
» هواوی MatePad SE
» هواوی Watch GT 3 Porsche Design
» هواوی Watch GT 3 Pro
» هواوی Mate Xs 2
» هواوی nova 9 SE 5G
» هواوی nova Y70
» هواوی P50E
» هواوی nova 9 SE
» هواوی P50 Pocket
» هواوی nova 8 SE 4G
» هواوی Watch GT Runner
» هواوی Enjoy 20e
» هواوی nova 9
» هواوی nova 9 Pro
» هواوی nova 8
» هواوی P50 Pro
» هواوی P50
» هواوی nova 8i
» هواوی MatePad 11 2021
» هواوی MatePad Pro 12.6 2021
» هواوی Watch 3 Pro
» هواوی Watch 3
» هواوی MatePad Pro 10.8 2021
» هواوی Mate 40E
» هواوی Mate X2
» هواوی nova 8 5G
» هواوی nova 8 Pro 5G
» هواوی nova 8 SE
» هواوی Mate 30E Pro 5G
» هواوی Watch GT 2 Porsche Design
» هواوی Mate 40
» هواوی Mate 40 RS Porsche Design
» هواوی Mate 40 Pro+
» هواوی Y7a
» هواوی Mate 40 Pro
» هواوی nova 7 SE 5G Youth
» هواوی MatePad T 10s
» هواوی P smart 2021
» هواوی MatePad 5G
» هواوی Y9a
» هواوی Watch GT 2 Pro
» هواوی Enjoy 20 5G
» هواوی Enjoy 20 Plus 5G
» هواوی Watch Fit
» هواوی kids Watch 4X
» هواوی Enjoy Tablet 2
» هواوی MatePad 10.8
» هواوی Enjoy 20 Pro
» هواوی P Smart S
» هواوی Enjoy Z 5G
» هواوی Y8p
» هواوی P40 lite 5G
» هواوی MatePad T8
» هواوی Y8s
» هواوی Y5p
» هواوی Y6p
» هواوی P smart 2020
» هواوی MatePad
» هواوی nova 7 SE
» هواوی nova 7 5G
» هواوی nova 7 Pro 5G
» هواوی Watch GT 2e
» هواوی P40
» هواوی P40 Pro
» هواوی P40 Pro+
» هواوی P40 lite E
» هواوی MatePad Pro 5G
» هواوی Mate Xs
» هواوی Y7p
» هواوی P40 lite
» هواوی P30 lite New Edition
» هواوی nova 7i
» هواوی Y6s
» هواوی P smart Pro 2019
» هواوی nova 6 SE
» هواوی nova 6 5G
» هواوی nova 6
» هواوی MatePad Pro
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei MediaPad X1 - زیبایی در اوج، خلاقیت در کف
هنوز هم با اینکه بسیاری از خریداران بالقوه بازار موبایل، هواوی را جدی نمیگیرند اما شرایط برای این برند چینی در مقایسه با سال گذشته مطمئنا در حال تغییر است. روند ایجاد تغییرات در تولیدات بسیاری از شرکتهای چینی عمدتا با گرفتن ایده از سایرین، بهبود آنها و سپس ارائه با قیمتی بسیار پایینتر شکل گرفته است؛ بهعنوان شاهدی بر این ماجرا میتوان به گوشیهای بسیار خوشقیمت سری Y و G هواوی اشاره کرد که با اینکه هیچگاه خبری از پشتیبانی نرمافزاری، ارتقا سیستمعامل و ساپورت خریداران حداقل تا به امروز در آنها نبوده است اما به سبب قیمت مناسب و ارائه سختافزارهای منحصر به فرد در کلاس قیمتی خود، توجه طیف وسیعی از خریداران را جلب کردهاند. در پلهای بالاتر و در کلاس P نیز این شرایط تا حدودی ادامه داشت و تا همین اواخر و قبل از زمزمههایی مبنی بر امکان ارتقا سیستمعامل در P6 در این کلاس نیز عزم راسخی برای پشتیبانی نرمافزاری به چشم نمیخورد به بیان دیگر اکثر برندهای چینی تا به امروز با به حداقل رساندن وظایف یکی از مهمترین بخشهای یک شرکت تولیدکننده اسمارتفون یعنی بخش تحقیق و توسعه (R&D)، با گرفتن ایده طراحی از سایرین و اعتقاد نداشتن به آپدیت نرمافزاری پس از تولید، ظاهرا قادر به صرفهجویی گسترده در هزینهها و به طبع آن کاهش قیمت تمام شده دستگاه گردیده و بدینترتیب با قیمت نهایی اندک رقابت را برای سایرین مشکل کرده است.
این شرایط کم و بیش در اغلب شرکتهای چینی به همین ترتیب تکرار میشود جاییکه نهتنها با نیم نگاهی به تولیدات دیگران هزینه چندانی به طراحی و ایجاد ابداعات تعلق نمیگیرد بلکه پس از حضور در بازار نیز خریداران در دنیای نچندان مطمئن developerهای غیر رسمی برای تهیه کاستومرامهای غیر مطمئن رها میشوند. هواوی حداقل در بخش اول ماجرا یعنی تغییرات جدید در کالاهای این شرکت نیز ظاهرا هنوز چندان فعال نیست و نشان مشخص تولیدات دیگر سازندگان را به وضوح در محصولات این شرکت میتوان مشاهده کرد. شرایط در قسمت دوم یعنی بخش توسعه نرمافزاری اما تا حدودی با تغییر روبرو شده و نهتنها آرامآرام صحبتهایی مبنی بر امکان آپگرید برخی از اسمارتدیوایسهای این برند به نسخههای بالاتر اندروید مطرح میشود بلکه رابط کاربری سیستمعامل نیز با وجود انتقادهای گسترده و شباهتهای غیر قابل انکار به دیگر اینترفیسهای موبایلی بلاخره در حال گذار به نمونهای مدرن و امروزی است. بخش تبلتهای هواوی با وجود تنوع کمتر نسبت به اسمارتفونها از داستان نسبتا مشابهی برخوردار است و ظاهری مدرن (اما نسبتا کپی و تکراری)، امکاناتی مناسب و قیمتی کاملا رقابتی در آنها به چشم میخورد. یکی از زیباترین و جدیدترین تولیدات هواوی در این کلاس MediaPad X1 نام دارد که چند روزی را برای بررسی در کنار ما بود. با ما در بررسی این تبلت خوشساخت و خوشقیمت همراه شوید.
جعبه محتویات
باکس محتویات X1 از لحاظ طراحی شباهت نزدیکی به P6 دارد؛ درون این جعبه کمارتفاع و نسبتا کوچک که بهصورت کشویی باز میشود علاوه بر خود تبلت تنها یک شارژ و یک کابل USB دیده میشود و حداقل در نسخه در اختیار ما از هدست خبری نبود.
شارژ ارائه شده همراه این مدل مانند اکثر تبلتهای حاضر در بازار از خروجی 5 ولتی و 2 آمپری بهره میبرد که با سرعت نسبتا مناسبی نزدیک به 2 ساعت و 30 دقیقه قادر به شارژ کامل باتری تبلت است.
طراحی ظاهری
یکی از نقاط ضعف طراحی X1 با اولین تلاش برای خارج ساختن دستگاه از درون جعبه ظاهر میشود؛ برجستگی و فیدبک بیش از اندازه دکمه پاور در ترکیب با محل کاملا نامناسب در نظر گرفته شده برای آن در کناره سمت راست لمس تصادفی این دکمه را به یکی از معمولترین اتفاقها در این تبلت بدل ساخته است بطوریکه در هر بار بلند کردن دستگاه و در دست گرفتن آن تقریبا بطور غیر ارادی این دکمه لمس شده و پنل روشن یا خاموش میشود. از طراحی نامناسب دکمه پاور که بگذریم، بسیاری از کاربران نچندان حرفهای این کلاس، X1 را در برخورد اول بجای iPad Mini اشتباه میگیرند این نکته البته از دید یک کاربر حرفهای با توجه به نسبتهای متفاوت تصویر (4:3 در مقابل 16:9) در یک نگاه مشخص است اما همین مسئله به روشنی هرچه تمامتر به تشابهات متعدد در این دو تبلت اشاره دارد. بیشترین انتقاد در این میان به بخش پشتی دستگاه با دو قطعه پلاستیکی در بالا و پایین و قسمت فلزی میانی با شباهت کامل به آیفون تعلق دارد. نوار باریک جانبی با خطوطی در کنارهها و ترکیب دوربین و فلش در پشت تبلت بار دیگر به این روند کمک میکنند.
MediaPad X1 با تمامی موارد گفته شده تبلتی بسیار زیبا و خوشدست است که توجه هر بییندهای را به خود جلب میکند. عرض بسیار اندک و وزن متعادل، استفاده از دستگاه را بسیار آسان ساخته و استفاده عملی از آن در مواردی همچون خواندن کتاب و مجلات و تماشای فیلم نیز بسیار لذتبخش مینماید در کل از لحاظ طراحی و شکل ظاهری با یکی از سختترین تبلتها برای ایراد گرفتن روبرو هستیم و سختگیرترین منتقدان نیز با وجود شباهت و کپیکاریهای متعدد از طراحی این مدل به نیکی یاد کردهاند.
ابعاد و وزن
X1 همانطور که در ابتدا نیز گفته شد در نخستین برخورد نیز بسیار کمپکت و کوچک به نظر میرسد. در عمل نیز ابعاد این مدل مناسب بوده و شاید بتوان آن را یکی از کمحجمترین و کوچکترین تبلتهای 7 اینچی فعلی بازار تلقی کرد. طول، عرض و ضخامت دقیق دستگاه به ترتیب 183.5، 103.9 و 7.18 میلیمتر است که مقایسه آن با یکی از جدیدترین نمونههای این کلاس یعنی Tab 4 7.0 از سامسونگ در تمامی موارد طول، عرض و ضخامت برتری محسوس را متوجه هواوی میکند در زمینه وزنی نیز با وجود فلزی بودن بدنه با 239 گرم با رقم بسیار متعادلی روبرو میشویم که در مقایسه با iPad Mini 2 نزدیک به 100 گرم وزن سبکتر بوده و حتی Tab 4 7.0 نیز با 276 گرم نمونه سنگینتری نسبت به آن حساب میآید.
صفحهنمایش
هواوی معمولا بسیار به ندرت از وضوح HD برای اسمارتدیوایسهای این برند اعم از گوشی یا تبلت فراتر میرود و تولیدات فول اچدی این شرکت را به سادگی میتوان با یک دست شمرد. MediaPad X1 یکی از این محصولات خوشبخت است که به صفحهنمایش IPS با وضوح 1920×1200 پیکسل و فشردگی 323 پیکسل در هر اینچ مجهز شده است حساسیت این صفحهنمایش در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و کوچکترین تماس دست برای لمس قسمت مورد نظر کافی خواهد بود. در زمینه روشنایی و کیفیت رنگ نیز با نمونه مطلوبی روبرو هستیم و در زیر نور مستقیم خورشید نیز با وجود بازتاب نسبتا گسترده نور همچنان میتوان از محتویات صفحهنمایش استفاده کرد. حاشیه کناری صفحهنمایش بسیار باریک و اسلیم است و از این لحاظ میتوان آن را با بهترینهای این کلاس مقایسه کرد اما خود صفحهنمایش نزدیک به یک میلیمتر حاشیه تیره دیگر به این قسمت میافزاید.
در پایین صفحهنمایش حاشیه اندکی برای در دستگیری آسان دستگاه در حالت افقی در نظر گرفته شده که در بالا نیز به همین میزان تکرار شده است. حضور اسپیکر تماس در بالای پنل به روشنی از امکان برقراری تماس مستقیم در این تبلت سخن می گوید که با وجود ابعاد بسیار اندک، هنوز نیز ظاهر چندان طبیعی در حین نزدیک کردن به گوشی برای برقراری تماس به خود نمیگیرد. دوربین دوم و حسگرهای معمول این بخش اجزای بالای صفحهنمایش را تکمیل میکنند. دوربین دوم X1 طبق رویه هواوی در یک سال گذشته به وضوح 5 مگاپیکسل مجهز شده که البته در عمل هیچ کمکی به افزایش کیفیت یا میدان دید این دوربین نکرده و هنوز در تمامی موقعیتها بهجز در نور کامل روز تاثیر شدید نویز را در آن به وضوح میتوان مشاهده کرد.
اجزای جانبی
اجزای سختافزاری پیرامون X1 در سمت راست آن مجتمع شدهاند و در سمت چپ نکته خاصی دیده نمیشود. در سمت راست به ترتیب از بالا به پایین اسلات حافظه، Rocker نسبتا بزرگ تغییر صدا، کلید برجسته پاور و در نهایت اسلات سیمکارت قرار دارند. دسترسی به اسلات حافظه و سیمکارت در این تبلت با کمک آچار مخصوص در جعبه دستگاه انجام میپذیرد که البته بهجای آن از هر جسم نوکتیز سوزنمانند دیگری نیز میتوان استفاده کرد. در مورد جایگاه کلید پاور در این قسمت نیز پیش از این در بخش طراحی تبلت سخن گفتیم جاییکه با انتخاب یکی از مشکلآفرینترین جایگاههایی ممکن، لمس تصادفی این کلید به امری کاملا معمول در این تبلت بدل شده است.
جک هدست و میکروفون دوم در بالا همراه با پورت Micro USB و میکروفون تماس در پایین اجزای جانبی X1 را تکمیل میکنند.
بخش پشتی تبلت همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد شباهت نزدیکی به iPhone 5S دارد. این شباهت نهتنها در ترکیب لنز دوربین و فلش نمایان است بلکه در بخش فلزی مرکزی و دو قسمت پلاستیکی در بالا و پایین نیز شباهت آن را به وضوح میتوان مشاهده کرد. قسمت فلزی یکپارچه این قسمت با گسترش به کنارهها، در استحکام هرچه بیشتر دستگاه موثر بوده و ظاهر زیبایی را برای این مدل رقم میزند. اسپیکر تماس در بخش پایینی این قسمت و مجموعه دوربین و فلش LED در بالا قرار دارند. تمرکز حرارت ایجاد شده در X1 در کناره سمت چپ در قسمت پایینی به موازات کلید پاور است و برخلاف دیگر محصولات Slim هواوی حرارت چندان زیادی در این تبلت در اثر استفاده سنگین از گرافیک و پردازنده ایجاد نمیشود.
دوربین
دوربین حاضر در X1 یک نمونه 13 مگاپیکسلی است که وضوح بالایی برای یک تبلت به حساب میآید. رابط کاربری این دوربین نسبتا ساده و با اجزای اندکی طراحی شده و مشکل نوشتههای نسبتا ناخوانا همچون P7 در این مدل نیز تا حدودی برقرار است؛ در این رابطه از نوشتههای مشکی بر پسزمینه خاکستری استفاده شده که بهخصوص در نور خورشید به سختی میتوان آنها را از یکدیگر تفکیک کرد.
در لیست تنظیمات این دوربین به موارد معمول و استانداردی چون تغییر صحنههای پیشفرض (Scenes)؛ تغییر White balance، گزینههای مرتبط با فلش و تغییر همزمان چهار گزینه درصد اشباع، میزان نورگیری، کنتراست و روشنایی میتوان اشاره کرد. در این لیست امکان افزایش حساسیت تا ISO 800 نیز دیده میشود که نگفته پیداست افزایش ISO در محیطهای با نور کم تاثیری جز افزایش نویز در تصویر نخواهد داشت. در بخش جداگانهای در این قسمت امکان عکاسی HDR، برداشت پانوراما، قابلیت Sound & Shot (برای برداشت 10 ثانیه صدا پس از گرفتن عکس)، امکان Audio Control (برای گرفتن عکس به صورت خودکار پس از رسیدن صدا به قدرتی مشخص)، گزینه Best Photo (برای گرفتن چندین عکس و سپس انتخاب یکی از میان آنها)، عکاسی اسمارت و Beauty Shot قرار دارد که تقریبا تمامی آنها پیش از این در دیگر دوربینهای موبایلی دیده شدهاند.
نور نسبتا بیش از اندازه و کنتراست متوسط اولین نکته مشهود در عکسهای گرفته شده با این دوربین است. همانطور که از برش تصاویر در بزرگنمایی واقعی (کراپ 100 درصد) نیز میتوان مشاهده کرد جزئیات تصویر نیز در سطح بالایی قرار ندارد و به همین علت امتیاز حداکثر متوسطی میتوان به این تصاویر اختصاص داد.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
ویدئوهای این دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه ثبت میشوند که از بیتریتی نزدیک به 24Mbps در ویدئو و 96Kbps بهصورت استریو در صدا برخوردارند. کنتراست ویدئوهای این دوربین نسبت به عکسهای آن بالاتر است و رنگهای شفافتر و جزئیات بیشتری در آن دیده میشود.
باتری
ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی باتری حاضر در X1 به نسبت سایز و کلاس تبلت بسیار مناسب تلقی میشود بهعنوان نمونهای برای مقایسه Nexus 7 با ابعاد و رزولوشن یکسان صفحهنمایش از یک باتری 3950 میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. این ظرفیت با اینکه همچنان نسبت به iPad Mini 2 با ظرفیت باتری نزدیک به 6470mAh رقم کمتری به حساب میآید اما وضوح بالاتر صفحهنمایش iPad Mini 2 این اختلاف را به خوبی جبران میکند. در استفاده از دستگاه در دنیای واقعی تقریبا هر دو روز یک بار نیاز به شارژ مجدد دستگاه بود که این استفاده به میزان بسیار زیادی به زمانهای حضور در اینترنت با وایفای و 3G، نور صفحهنمایش و بازیهای سنگین گرافیکی بستگی داشته و میتواند به 1 روز کاهش یا به 3 روز افزایش پیدا کند.
سیستمعامل، رابط کاربری
زمان بوت دستگاه از لحظه فشردن دکمه پاور تا ظاهر شدن صفحه قفل زمان بسیار طولانی 43 ثانیهای است که این زمان را میتوان یکی از طولانیترین زمانهای بوت در میان تمامی اندرویددیوایسهای میانی و رو به بالای بازار در سالهای اخیر تلقی کرد. سیستمعامل دستگاه در کمال تعجب نسخه 4.2 اندروید جلیبین است که با توجه به سابقه هواوی امید چندانی نیز به آپدیت آن در آینده نمیتوان داشت. اینترفیس منویی دستگاه از نوع Emotion UI 2.0 است که در کنار P7 از جمله معدود دیوایسهای جدید هواوی با این رابط کاربری به حساب میآید.
در صفحه قفل تنها اطلاعات استاندارد این بخش نظیر زمان، تاریخ و اطلاعات اپراتور دیده میشود و بازگشایی پنل نیز با کشیدن دلخواه دست به هرجهت دلخواه صورت میگیرد. با حرکت انگشت روی این صفحه به منظور باز کردن قفل، نمایی از صفحه پایینی در زیر دست ظاهر میشود که این افکت را پیش از این الجی در گوشیهای هوشمند خود بهکار گرفته بود.
صفحه Home تنها صفحه در اختیار کاربران برای افزودن محتوا به تبلت است و بار دیگر منوی اصلی از ساختار دستگاه حذف شده است. شکل ظاهری آیکونها از لحاظ رنگآمیزی و ترکیب تخت و فلت یادآور مجموعه iOS است و در این میان آیکون برنامههای نصب شده توسط کاربران نیز برای هماهنگی بیشتر به همین صورت یعنی مربعهای با کنارههای گرد تغییر شکل پیدا میکنند.
در Notification Area در حالت پیشفرض تنها 5 آیکون در بالا حضور دارد و اندکی پایینتر نیز به نوار تغییر نور و اعلان برنامههای مختلف بر میخوریم. لمس یک فلش رو به پایین در این قسمت، دیگر تاگلهای پنهان شده را به نمایش میگذارد که مجموعا 13 عدد در سه ردیف مختلف بوده و تنها گزینه ویرایشی در دسترس برای آنها، تغییر مکان این آیکونها است.
چیپست پردازشی، حافظه
در چینشی نسبتا مشابه با P7 در X1 نیز از چهار پردازنده ARM A9 این بار با فرکانس 1.6 گیگاهرتز و چیپستی از خانواده Hisilicom Kirin 910 استفاده شده است. حضور پردازندههای A9 در یک تبلت سال 2014 کلاس کاری دستگاه در میان نمونههای پیشرفته بازار به شدت کاهش میدهد و با اینکه انجام بهینههای سازیهای گوناگون و افزایش فرکانس شرایط را نسبت به گذشته و چیپستهای k3V2 بسیار بهبود بخشیده اما هنوز نیز نمیتوان آنها را با پروسسورهای Snapdragon در یک ردیف قرار داد. حافطه رم دستگاه 2 گیگابایت است و از 16 گیگابایت حافظه داخلی آن نیز چیزی نزدیک به 12.1 گیگابایت در دسترس کاربران قرار دارد. اسلات حافظه دستگاه تنها تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد.
در نخستین تست مشخصات پردازشی X1 به سراغ Benchmark Pi میرویم بهترین امتیاز دستگاه در این تست که عدد پایینتر در آن به معنای سرعت اجرای بالاتر است 301 میلی ثانیه بود که مقایسه آن با P7 با 271 میلیثانیه به خوبی اهمیت کلاک بالاتر پردازنده (1.8 در مقابل 1.6 گیگاهرتز) را مشخص میکند.
در تست دوم یعنی AnTuTu نسخه X امتیاز X1 عدد 20407 بود که در این مورد نیز بهعلت کلاک بالاتر پردازنده با وجود استفاده از پردازندهها وگرافیک یکسان و وضوح برابر صفحهنمایش بار دیگر X1 امتیاز کمتری را نسبت به P7 با امتیاز 23737 کسب کرد. امتیاز X1 در این تست به خوبی کلاس کاری دستگاه یعنی رده میانی رو به پایین را نشان میدهد.
تست سوم به Epic Citadel و نتایج گرافیک دستگاه در بازیهای مبتنی بر موتور UNREAL تعلق دارد در این تست گزینه Ultra High Quality یعنی بالاترین میزان جزئیات در دسترس نبود ولی در دو حالت دیگر یعنی High Quality و High Performance به ترتیب به امتیازهای 52.4 و 53.6 در رزولوشن 1200×1824 پیکسل دست پیدا کردیم. این نتایج در مقایسه با P7 اعداد بسیار بهتری را نشان میدهند و با اینکه در P7 نیز گزینه Ultra در دسترس نبود اما امتیازهای آن در حالت High Quality و High Performance با اعداد 44.1 و 47 فریم در ثانیه بسیار کمتر از X1 اندازهگیری میشود.
تست 3D Mark معیار گرافیکی دیگر برای دستگاه به حساب میآید. امتیاز نهایی X1 در دست Ice Storm Unlimited عدد 6010 بود در حالی که P7 همین تست را با عدد 7472 پشت سر گذاشته و با اینکه در Epic امتیاز گرافیکی کمتری کسب کرده بود اما در 3D Mark و در جنبه گرافیکی دیگر X1 را عمدتا با پردازندههای سریعتر پشت سر میگذارد.
ارتباطات
یکی از کلیدهای موفقیت X1 پس از طراحی پیشرفته و قیمت مناسب در گزینههای ارتباطی دستگاه نهفته است؛ این تبلت کوچک درست همانند یک اسمارتفون قادر به برقراری تماس است و علاوه بر GSM و 3G از ارتباطات نسل چهارم تا سرعت 150Mbps پشتیبانی میکند. وایفای نسخه 11.n، بلوتوث نسخه 4، پورت Micro USB با پشتیبانی از OTG و GPS دیگر موارد ارتباطی این مدل را تشکیل میدهند و نبود NFC بزرگترین نقطه ضعف آن به حساب میآید.
کلام آخر
Huawei MediaPad X1 مطمئنا از لحاظ زیبایی و طراحی حرفهای فراوانی برای گفتن دارد. ترکیب پلاستیک و فلز در بخش پشتی و کنارهها، حاشیه اندک دورتادور صفحهنمایش و نوار نقرهای قسمت جلویی ظاهر مدرنی برای این تبلت رقم زده است و از لحاظ عملکردی نیز صفحهنمایش با کیفیت با روشنایی بالا و زاویه دید مناسب توجه بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. در نهایت باتری نسبتا قدرتمند، گزینههای مناسب ارتباطی و یک قیمت رقابتی سایر نکات مثبت X1 را تشکیل میدهند. بهعنوان موارد منفی بهجز دوربین نچندان قدرتمند و نسخه پایین سیستمعامل، بزرگترین نکته منفی این تبلت به تعدد نکات کپیبرداری شده در سختافزار و نرمافزار دستگاه مرتبط است.