بررسی گوشی موبایل هواوی nova 7i
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های هواوی» هواوی nova 13 Pro
» هواوی MatePad 12 X
» هواوی Watch D2
» هواوی Watch GT 5
» هواوی Watch GT 5 Pro
» هواوی Mate XT Ultimate
» هواوی MatePad Air (2024)
» هواوی MatePad Pro 12.2 (2024)
» هواوی nova Flip
» هواوی MatePad 11.5 S
» هواوی Pura 70
» هواوی Pura 70 Pro
» هواوی Pura 70 Pro+
» هواوی Pura 70 Ultra
» هواوی nova 12i
» هواوی nova 12 SE
» هواوی nova 12s
» هواوی Pocket 2
» هواوی nova Y72
» هواوی nova 12 Pro
» هواوی nova 12 Ultra
» هواوی nova 12 Lite
» هواوی nova 12
» هواوی Enjoy 70
» هواوی MatePad Pro 11 2024
» هواوی nova 11 SE
» هواوی Watch Ultimate Design
» هواوی MatePad Pro 13.2
» هواوی Mate 60 RS Ultimate
» هواوی Watch GT 4
» هواوی Mate X5
» هواوی Mate 60 Pro+
» هواوی Mate 60
» هواوی Mate 60 Pro
» هواوی nova Y91
» هواوی nova 11i
» هواوی nova Y71
» هواوی Enjoy 60X
» هواوی nova 11
» هواوی nova 11 Pro
» هواوی nova 11 Ultra
» هواوی Enjoy 60
» هواوی Mate X3
» هواوی MatePad 11 2023
» هواوی P60 Art
» هواوی P60 Pro
» هواوی P60
» هواوی Watch Ultimate
» هواوی nova 10 Youth
» هواوی Watch Buds
» هواوی Watch GT 3 SE
» هواوی Watch GT Cyber
» هواوی Pocket S
» هواوی nova Y61
» هواوی MatePad C5e
» هواوی nova 10 SE
» هواوی Mate 50E
» هواوی Mate 50 RS Porsche Design
» هواوی Mate 50
» هواوی Mate 50 Pro
» هواوی MatePad Pro 11 2022
» هواوی nova 10 Pro
» هواوی nova 10
» هواوی nova Y90
» هواوی MatePad 10.4 2022
» هواوی MatePad SE
» هواوی Watch GT 3 Porsche Design
» هواوی Watch GT 3 Pro
» هواوی Mate Xs 2
» هواوی nova 9 SE 5G
» هواوی nova Y70
» هواوی P50E
» هواوی nova 9 SE
» هواوی P50 Pocket
» هواوی nova 8 SE 4G
» هواوی Watch GT Runner
» هواوی Enjoy 20e
» هواوی nova 9
» هواوی nova 9 Pro
» هواوی nova 8
» هواوی P50 Pro
» هواوی P50
» هواوی nova 8i
» هواوی MatePad 11 2021
» هواوی MatePad Pro 12.6 2021
» هواوی Watch 3 Pro
» هواوی Watch 3
» هواوی MatePad Pro 10.8 2021
» هواوی Mate 40E
» هواوی Mate X2
» هواوی nova 8 5G
» هواوی nova 8 Pro 5G
» هواوی nova 8 SE
» هواوی Mate 30E Pro 5G
» هواوی Watch GT 2 Porsche Design
» هواوی Mate 40
» هواوی Mate 40 RS Porsche Design
» هواوی Mate 40 Pro+
» هواوی Y7a
» هواوی Mate 40 Pro
» هواوی nova 7 SE 5G Youth
» هواوی MatePad T 10s
» هواوی P smart 2021
» هواوی MatePad 5G
» هواوی Y9a
» هواوی Watch GT 2 Pro
» هواوی Enjoy 20 5G
» هواوی Enjoy 20 Plus 5G
» هواوی Watch Fit
» هواوی kids Watch 4X
» هواوی Enjoy Tablet 2
» هواوی MatePad 10.8
» هواوی Enjoy 20 Pro
» هواوی P Smart S
» هواوی Enjoy Z 5G
» هواوی Y8p
» هواوی P40 lite 5G
» هواوی MatePad T8
» هواوی Y8s
» هواوی Y5p
» هواوی Y6p
» هواوی P smart 2020
» هواوی MatePad
» هواوی nova 7 SE
» هواوی nova 7 5G
» هواوی nova 7 Pro 5G
» هواوی Watch GT 2e
» هواوی P40
» هواوی P40 Pro
» هواوی P40 Pro+
» هواوی P40 lite E
» هواوی MatePad Pro 5G
» هواوی Mate Xs
» هواوی Y7p
» هواوی P40 lite
» هواوی P30 lite New Edition
» هواوی nova 7i
» هواوی Y6s
» هواوی P smart Pro 2019
» هواوی nova 6 SE
» هواوی nova 6 5G
» هواوی nova 6
» هواوی MatePad Pro
» هواوی Y9s
» هواوی nova 5z
» هواوی Watch GT 2
» هواوی Mate 30 RS Porsche Design
» هواوی Mate 30
» هواوی Mate 30 Pro
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei Nova 7i – رقابت در سختافزار
سری نوا در محصولات هواوی همواره از جایگاه بالایی در رده میانی برخوردار بوده و اغلب مدلهای این خانواده را تنها میتوان پایینتر از گوشیهای پرچمدار سری P و Mate قلمداد کرد. از این سری تا به امروز هفت نسل مختلف به بازار عرضه شدهاند که تقریبا در تمامی موارد در مقایسه با دیگر خانواده هواوی در این بخش یعنی سری Y همواره در سطح بالاتری قرار گرفته است. تابستان سال گذشته مدل برجسته Nova 5T با همان پردازنده حاضر در مدل پرچمدار P30 Pro ارائه شد و با طراحی چشمگیر و قیمت مناسبتر، توجه بسیاری از خریداران را به خود جلب نمود.
Huawei Nova 5T
اندکی بعد در اواخر پاییز 2019 نسل ششم این خانواده در قالب دو مدل پرچمدار Nova 6 و Nova 6 5G و میانرده پیشرفته Nova 6 SE معرفی شد که در دو نمونه اول از آخرین دستاورد پردازشی هواوی یعنی Kirin 990 استفاده شده بود و نوا 6 اسای نیز با پروسسور Kirin 810 همچنان جایگاه متوسط رو به بالایی را به خود اختصاص میداد.
Huawei Nova 6 5G
نزدیک به یک ماه بعد گوشی دیگری از این سری با نام Nova 7i معرفی شد که در عمل همان Nova 6 SE پیشین با یک نامگذاری جدید بود و هیچ تفاوت دیگری حداقل روی کاغذ بین آنها دیده نمیشد هواوی این روند را در فوریه گذشته نیز ادامه داد و همین مدل را این بار با نام P40 lite عرضه نمود. نوا 7i اما فارغ از نامگذاری و ارائه شدن در مدلهای مختلف، روی کاغذ نمونه شایسته توجهای در رده میانی به حساب میآید و با حضور یک صفحهنمایش بزرگ، دوربین 48 مگاپیکسلی، حافظه داخلی و رم بالا و از همه مهمتر یک پروسسور پر توان 7 نانومتری حساب خود را از اغلب رقبای پر تعداد این رده جدا میکند.
Nova 7i مثل دیگر گوشیهای اخیر شرکت هواوی البته فاقد سرویسهای گوگل و فروشگاه Google Play بوده و از این رو محدودیتهایی را پیش روی برخی از کاربران میگذارد. این گوشی با مدل JNY-LX1B موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
روی جعبه سفید رنگ نوا 7i تنها نام این مدل و البته لوگوی AppGallery نقش بسته که به روشنی از نبود مجموعه گوگل سخن میگوید.
درون این باکس بهجز خود گوشی به شارژر، هدست سیمی، کابل USB-C، قاب شفاف انعطافپذیر و سوزن دسترسی به درگاه سیمکارت/کارت حافظه بر میخوریم که تفاوت چندانی با آنچه در Nova 5T نیز دیده بودیم ندارد.
شارژر گوشی از نوع پر توان 40 واتیست که معمولا تنها در کنار گوشیهای پیشرفته و پرچمدار هواوی قرار میگیرد. توان این شارژر و عملکرد آن برای پر کردن باتری دستگاه را در ادامه در بخش باتری بررسی خواهیم کرد.
هدست سیمی درون جعبه البته تغییر کرده و این بار به جای نمونه پیشرفتهتر همراه Nova 5T، با درایورهای صدای بیضیشکل و سه دکمه روی سیم آن، با یک هدست ساده با خروجیهای دایرهای روبرو میشویم که روی سیم آن نیز تنها یک دکمه قرار گرفته است. پورت اتصال این هدست نیز جالب توجه به نظر میرسد جاییکه برخلاف نوا 5T که در نبود جک 3.5 میلیمتری هدست، از اتصال USB-C برای هدست استفاده میکرد، در Nova 7i، جک هدست بار دیگر در این قسمت حضور دارد. ذکر این نکته نیز جالب توجه است که در دو نسخه پیشرفتهتر این کلاس یعنی Nova 6 و Nova 6 5G همچنان از جک هدست خبری نیست و ظاهرا همان هدست پیشرفتهتر پیشین همراه آنها ارائه میشود.
طراحی ظاهری
اولین حس پس از در دست گرفتن نوا 7i شاید بیش از آنکه به طراحی آن مربوط باشد به وزن دستگاه باز میگردد جاییکه برخلاف انتظار با گوشی نسبتا سبکوزنی روبرو میشویم که به نسبت ابعاد دستگاه، سبکتر احساس میشود. بخش رویی گوشی با نکته خاصی همراه نیست و حاشیههای نسبتا ضخیم دورتادور صفحهنمایش بهخصوص در بخش پایینی نیز به یک میانرده عادی شباهت دارند.
لنز دوربین سلفی در کناره سمت چپ بالای صفحهنمایش بهصورت پانچی و داخلی طراحی شده که با توجه به المانهای معمول سیستمعامل اندروید، ظاهرا یکی از ایدهآلترین قسمتها برای قرارگیری این دوربین بهنظر میرسد.
داستان بخش پشتی اما کاملا متفاوت بوده و بهخصوص در رنگ سبز آن، ترکیب جالب توجهای را به نمایش میگذارد؛ قرارگیری چهار لنز دوربین در یک محوطه مربعشکل در کناره سمت چپ، چشمگیرترین نکته قابل اشاره در این بخش است که البته اندکی برآمده بوده به لق خوردن دستگاه هنگام قرار گرفتن روی میز منجر میشود. تک فلش LED و نشان AI Quad Camera نیز در زیر این مجموعه دوربین قرار دارند.
کاور پلاستیکی بخش پشتی کاملا براق بوده و در کوتاهترین زمان با مجموعهای از اثرات انگشت و آلودگی پوشیده میشود. جنس پلاستیکی این بخش بهظاهر مقاومت چندان بالایی در برابر خراشیدگی نیز نداشته و از این رو استفاده بلافاصله از قاب محافظ همراه گوشی تصمیمی منطقی به نظر میرسد.
شاسی و نوار پیرامونی گوشی نیز ظاهرا همچنان از جنس پلاستیک ساخته شده با این تفاوت که این بار براق نبوده و اثرات انگشت در آن جایی ندارد.
با نگاهی به المانهای پیرامونی باید به جایگذاری سنسور اثر انگشت درون کلید پاور و دسترسی آسان به آن از طریق هر دو دست اشاره کرد که حداقل در این مدل جایگاه بهتری در مقایسه با بخش پشتی دستگاه به حساب میآید. دکمه دوگانه تغییر صدا اما اندکی کوچک طراحی شده و فشردن آن با یک دست (به خصوص ولوم بالا) بدون استفاده از دست دوم یا جابجا کردن گوشی، چندان آسان نیست.
حضور جک هدست همانطور که اشاره شد یکی از نکات مثبت دیگر در بخش المانهای سختافزاری دستگاه به حساب میآید.
طراحی Nova 7i در مجموع در سطح معمول و متوسطی قرار داشته و با آنکه رنگآمیزی بخش پشتی و ترکیب دوربینهای این قسمت، ظاهر جالبتوجهای را برای آن فراهم ساخته است اما با نمونه چشمگیر و خیرهکنندهای نیز روبرو نیستیم و جذب بالای اثرات انگشت و پلاستیکی بودن شاسی پیرامونی و بخش پشتی، نکات منفی اصلی آن را تشکیل میدهند.
ابعاد و وزن
نوا 7i از طول و عرض بهترتیب 159.2 و 76.3 میلیمتری برخوردار است که این دو رقم بهخصوص در زمینه عرض با توجه به ابعاد صفحهنمایش و طراحی دوربین سلفی درون پنل، اندکی بیش از اندازه به نظر میرسند برای نمونه سامسونگ گلکسی A50 با صفحهنمایش یکاندازه، از طول و عرض به ترتیب 158.5 و 74.7 بهره میبرد و Galaxy A51 نیز با 0.1 اینچ صفحهنمایش بزرگتر با طول و عرض 158.5 و 73.6 میلیمتری در هر دو مورد کوچکتر از نوا 7i به حساب میآید.
نوا 7i در زمینه ضخامت نیز برتری چندانی را به رقبا عرضه نمیکند و با ضخامت 8.7 میلیمتری در جایگاه پایینتری نسبت به اغلب همقطاران خود قرار میگیرد. این ضخامت البته به لطف خمیدگی لبههای بخش پشتی در دست کمتر احساس شده و از این رو نمیتوان بهعنوان نکته منفی خاصی از آن یاد کرد.
وزن گوشی 183 گرم اعلام شده که با وجود آنکه در مقایسه با نمونههایی مثل A50 و A51 هنوز اندکی سنگینتر بهنظر میرسد اما با توجه به ظرفیت باتری دستگاه، میتوان از این وزن کاملا رضایت داشت و در دست نیز با نمونه راضیکنندهای روبرو میشویم.
صفحهنمایش
در نوا 7i از یک صفحهنمایش نسبتا بزرگ 6.4 اینچی IPS LCD با وضوح 1080×2310 پیکسل (فول اچدی پلاس در نسبت 19.25:9) استفاده شده که تراکم پیکسلی 398 پیکسل در هر اینچ را ارائه میکند و لبههای کناری آن نیز بدون خمیدگی طراحی شدهاند. میزان نور و روشنایی این پنل در سطح متوسطی قرار داشته و با آنکه هنوز در اغلب شرایط نوری حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز محتوای آن قابل خواندن باقی میمانند اما در مقایسه با بهترین نمونههای LCD جایگاه پایینتری را به خود اختصاص میدهد. از حداقل نور این صفحهنمایش در تاریکی مطلق نیز میتوان رضایت داشت و مشکل خاصی برای کاربران در هنگام استفاده از گوشی در شب ایجاد نمیکند.
زاویه دید این پنل طبق انتظار از یک نمونه IPS در حد ایدهآل بوده و از تندترین زوایا نیز مشکلی برای مشاهده صفحه وجود ندارد. یک نکته منفی در مورد این پنل که در مورد اغلب نمونههای میانرده دارای سلفی پانچی رخ میدهد، نور پسزمینه نامتوازن اطراف دوربین سلفیست که در زمان نمایش یک صفحه کاملا سفید، به چشم میآید. این مسئله البته مشکل چندانی را برای اغلب کاربران ایجاد نمیکند.
در منوی Display و در بخش Color mode & temperature، حالت رنگ بهصورت پیشفرض روی گزینه Vivid قرار دارد که با وجود آنکه با ارائه رنگهای اشباعشده جذابیت بیشتری را ارائه میدهد اما در زمینه دقت رنگ، امتیاز بالایی را کسب نمیکنند. با تغییر این حالت و تنظیم آن روی حالت نرمال با شرایط بسیار مطلوبتری روبرو میشویم و به قیمت کاسته شدن از درجه اشباع رنگها، دقت بالاتری را به دست میآوریم. از همین منو همچنین میتوان گرمای رنگ را از بین دو گزینه گرم یا سرد و یا با حرکت دادن نشانگر روی یک دایره رنگی انتخاب کرد.
زیر صفحهنمایش حاشیه تیرهای نزدیک به 5 میلیمتر در نظر گرفته شده که در معیارهای امروزی طراحی گوشی حتی در رده میانی نیز حاشیه چندان باریکی به حساب نمیآید؛ حاشیههای جانبی و بخش بالایی دستگاه نیز نیز حوالی 2 تا 2.5 میلیمتر است. در لبه بالایی دستگاه، اسپیکر تماس در بالاترین قسمت در مرکز جای دارد و سنسورهای نور و Proximity، نیز متمایل به سمت راست قرار گرفتهاند.
اجزای جانبی
در اسلات ترکیبی سیمکارت/کارت حافظه سمت چپ دستگاه علاوه بر امکان جایگذاری دو سیمکارت نانو میتوان از یک سیمکارت و یک کارت حافظه اختصاصی هواوی یعنی NM Card نیز استفاده کرد که درون جایگاه سیمکارت دوم قرار میگیرد. استفاده از NM Card به جای microSD در نوا 7i با اینکه این مدل را به پرچمداران P و Mate هواوی نزدیک میکند اما فارغ از محدودیت 256 گیگابایتی آن، بهدلیل در دسترس نبودن این کارت در بازار داخلی (حداقل در لحظه نوشتن این مطلب)، عملا باید اسمارتفونهای دارای این درگاه را فاقد اسلات حافظه جانبی تلقی کرد.
در سمت راست به دکمه نسبتا کوچک تغییر صدا و کلید پاور بر میخوریم که این آخری نقش سنسور اثر انگشت را نیز ایفا میکند. جایگاه دکمه پاور همانطور که پیش از این نیز اشاره شد مناسب بوده و با هر دو دست به راحتی میتوان از آن استفاده کرد. این موضوع البته در مورد دکمه تغییر صدا چندان مصداق نداشته و طبق معمول ولوم بالا اندکی بالاتر از حد انتظار طراحی شده است.
میکروفون دوم گوشی تنها المان قابل ذکر در بخش بالایی گوشی است و در پایین نیز به جز پورت USB-C در مرکز، به میکروفون تماس، اسپیکر اصلی و جک 3.5 میلیمتری هدست بر میخوریم.
بخش پشتی
رنگآمیزی جالب توجه و ترکیب لنزهای چهارگانه دوربین، جذابیت اصلی بخش پشتی گوشی در نوا 7i را تشکیل میدهند هر چند پلاستیکی بودن این قسمت و جذب بالای اثر انگشت از حس مثبت اولیه تا حدودی میکاهند. دوربینهای این بخش در محوطهای مربعیشکل با ضلع تقریبی 20 میلیمتر قرار گرفته و برجستگی آنها از کف حوالی 1 میلیمتر است. یک فلش LED در زیر این قسمت و نشان هواوی در پایین، دیگر موارد قابل اشاره در بخش پشتی Nova 7i را تشکیل میدهند.
دوربینهای اصلی
مجموعه دوربینهای نوا 7i طبق روال اکثر اسمارتفونهای میانرده، شامل یک دوربین اصلی، یک دوربین التراواید و یک دوربین ماکرو میشود و سنسور عمق میدان نیز در کنار آنها حضور دارد. دوربین اصلی گوشی، 48 مگاپیکسلیست و یک واحد 8 مگاپیکسلی التراواید همراه با یک دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنسور 2 مگاپیکسلی عمق میدان آن را همراهی میکنند. دوربین 48 مگاپیکسلی اصلی گوشی از گشودگی دیافراگم f/1.8 و فاصله کانونی 26 میلیمتری برخوردار است و در حال پیشفرض مثل دیگر نمونههای Quad Bayer با وضوح 12 مگاپیکسل عکاسی میکند. البته طبق معمول امکان گرفتن تصویر با وضوح کامل 48 مگاپیکسلی نیز وجود دارد اما با توجه به اینکه عکاسی در این حالت نیازمند نور کافی خواهد بود، هواوی گزینه دیگری به نام AI Ultra Clarity را در این بخش ارائه میکند که خروجی آن در نور کامل، نسبت به 48 مگاپیکسل عادی تصویر بهتری را ایجاد میکند. برای گرفتن این تصویر البته به زمان بیشتری نیاز خواهد بود و در این فاصله باید دوربین ثابت نگهداشته شود. دوربین 8 مگاپیکسلی التراواید دهانه دیافراگم بستهتری داشته و با f/2.4 نور کمتری را در اختیار سنسور خود قرار میدهد هر دو دوربین 2 مگاپیکسلی دیگر نیز به همین ترتیب از دیافراگم f/2.4 بهره میبرند.
رابط کاربری دوربین را پیش از این در دهها گوشی دیگر هواوی دیگر نیز دیدهایم و در اینجا نیز با نکته خاص و جدیدی روبرو نمیشویم. در این رابط کاربری در ستونی در سمت راست به ترتیب از بالا به پایین سوییچر تعویض بین دوربین اصلی و سلفی، شاتر و نمایی از آخرین تصویر برداشت شده به نمایش گذاشته میشود و یک ردیف جلوتر نیز به حالتهای مختلف دوربین اعم از عکس، ویدئو، پرتره، عکاسی در شب و حالت Aperture یا دیافراگم باز بر میخوریم.
در همین بخش و در کناره سمت چپ از بالا به پایین گزینه دسترسی به تنظیمات دوربین، فیلترهای رنگی، AI یا هوش مصنوعی (برای تشخیص خودکار صحنه و اعمال اتوماتیک تنظیمات مناسب)، تنظیمات فلش و بالاخره گزینهای مشابه HiVision در گوشیهای قبلی هواوی میشوند که این آخری AI Lens نامیده شده و برای تشخیص هوشمندانه اشیا، و خریدهای کاربر بهکار گرفته میشود.
پایین صفحهنمایش (در هنگام گرفتن گوشی به صورت افقی) در مرکز، نشانگری برای تعیین نوع دوربین مورد استفاده به چشم میخورد که به صورت پیشفرض روی گزینه 1x یا دوربین اصلی قرار دارد اما با لمس کردن میتوان آن را به 0.6x یا دوربین واید تغییر داد. گرفتن و کشیدن این آیکون یه سمت چپ امکان افزایش زوم دیجیتال تا 6 برابر را فراهم میکند.
در بخش More که در ادامه ردیف حالتهای دوربین قرار دارد به گزینههای معمول گوشیهای هواوی در این قسمت برمیخوریم که از آن جمله باید به عکاسی پانوراما، سوپر ماکرو، برداشت HDR، تصویربرداری اسلوموشن، تایملپس، نقاشی نور یا Light Painting و عکاسی حرفهای یا Pro اشاره کرد.
تنظیمات معدود منوی Setting نیز تغییر خاصی نکرده و همواره موارد همیشگی مثل گزینههای تغییر وضوح، فعال کردن تگ مکانی، افزودن واترمارک، خطوط راهنمای تصویر، حذف صدای شاتر، تایمر اتوماتیک و کنترل صوتی هنوز سر جای خود هستند. رزولوشن دوربین اصلی در این بخش بهصورت پیشفروش روی 12 مگاپیکسل قرار دارد اما در صورت فعال نبودن گزینه AI میتوان آن را روی 48 مگاپیکسل نیز تنظیم نمود.
با فعال کردن مد Pro یا حرفهای دو گزینه جدید به این منو افزوده میشود که شامل نور کمکی فوکوس و Horizental level برای تنظیم صاف بودن دوربین نسبت به افق میشوند. در این دوربین البته امکان برداشت عکس در حالت RAW در نظر گرفته نشده است.
در مد Pro مثل قبل شش گزینه قابل تغییر شامل تنظیمات Metering، تغییر عدد ISO (از 50 تا 5,000)، تنظیم دستی سرعت شاتر (از 1/4,000 ثانیه تا 30 ثانیه)، تغییر در نورگیری، اتوفوکوس دستی و خودکار (در دو حالت AF-S برای اتوفوکوس تکی مناسب سوژههای ثابت و AF-C برای اتوفوکوس دنبال کننده برای سوژههای متعدد و متحرک) و در نهایت White balance در دسترس قرار میگیرند. با نگه داشتن دست روی نورگیری (یا EV) و گزینه اتوفوکوس دستی و خودکار میتوان مقادیر آنها را (به صورت مستقل یا همزمان با هم) ثابت نگه داشته یا اصطلاحا لاک کرد و سایر گزینهها را متناسب با آنها تغییر داد.
تصویربرداری با Nova 7i را در یک نیمروز کاملا آفتابی تابستانی آغاز کردیم جاییکه با فراهم بودن حداکثر میزان نور ممکن میتوان انتظار مشاهده بهترین عملکرد دوربین (حداقل در فضای باز) را داشت. در تصاویر برداشت شده با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی با جزییات بالا و رنگهای بهنسبت دقیقی روبرو میشویم و هرچند در برخی موارد این دو فاکتور (به خصوص سوژههای سخت و دشواری مثل شاخ و برگ درختان) با چالش روبرو میشوند اما از نتیجه کار نمیتوان ناراضی بود.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با فعال کردن گزینه AI مثل همیشه میزان اشباع رنگ افزایش پیدا کرده و با اینکه با تصاویر نسبتا جذابتری از لحاظ رنگ روبرو میشویم اما این به معنای دقت بالاتر در ثبت رنگ نبوده و دقت آن را کاهش میدهد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی با فعال بودن گزینه AI - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با دوربین اصلی همانطور که پیش از این نیز اشاره شد امکان برداشت تصویر با وضوح کامل 48 مگاپیکسلی نیز وجود دارد که در این حالت میتوان از دو گزینه 48 مگاپیکسلی عادی یا AI Ultra Clarity بهره برد. تفاوت این دو حالت بیش از همه چیز به زمان مورد نیاز برای برداشت آنها وابسته است که در 48 مگاپیکسل عادی مثل یک عکس معمولی و تقریبا بلافاصله انجام میشود اما با انتخاب گزینه AI Ultra Clarity و لمس دکمه شاتر، چند ثانیهای باید دست را به صورت ثابت نگه داشت.
حجم فایل تولیدی در این میان نیز طبیعتا متفاوت بوده و گزینه دوم فایل حجیمتری را ایجاد میکند. نتایج به دست آمده از این دو حالت تفاوتهای بزرگی را به نمایش میگذارند که حتی قبل از بزرگنمایی تصویر در اندازه واقعی نیز امکان مشاهده آنها وجود دارد. میزان جزییات، دقت رنگ و کنترل نویز در حالت AI Ultra Quality به اندازهای متفاوت از 48 مگاپیکسلی عادیست که اگر با نور کامل و سوژهای ثابت روبرو هستید شاید بهتر باشد از این گزینه برای برداشت تصویر با دوربین اصلی Nova 7i استفاده کنید چرا که با پایین آوردن وضوح در نرمافزارهای ویرایش تصویر یا اصطلاحا downscale کردن این تصویر حتی با شرایط بهتری نسبت به 12 مگاپیکسل پیشفرض دوربین نیز روبرو میشویم.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی با وضوح 48 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر با دوربین اصلی با وضوح 48 مگاپیکسلی در حالت AI Ultra - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
مثل اغلب دیگر گوشیهای هواوی در اینجا نیز فعال و غیر فعال بودن گزینه HDR اختلافی در نتیجه نهایی برای نورگیری بیشتر سوژههای درون سایه نداشته و دوربین اصلی در حالت اتوماتیک بهخوبی این وظیفه را انجام میدهد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR روشن - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
اسلایدر پایین رابط کاربری دوربین، امکان 2 و 6 برابر زوم دیجیتال در دوربین اصلی را فراهم میکند که با وجود نبود دوربین تلهفتو در این مجموعه در در حالت زوم دو برابری هنوز با نتیجه قابلقبول و مناسبی روبرو میشویم اما زوم 6 برابری چندان مطلوب نبوده و دیجیتال بودن آن به خوبی مشهود است.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
زوم 2 برابری در تصویر بالا - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
زوم 6 برابری در تصویر بالا - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
دوربین 8 مگاپیکسلی التراواید با دیافراگم بستهتر f/2.4 طبیعتا نور کمتری را نسبت به دوربین اصلی دریافت میکند که این موضوع در میزان کنتراست و داینامیک رِنج این دوربین موثر بوده و اندکی با تصاویر تیرهتر و رنگهای دورتر از واقعیت روبرو میشویم. فاصله کانونی 17 میلیمتری لنز این دوربین البته محدوده بسیار گستردهتری را نسبت به دوربین اصلی بهتصویر میکشد که از لحاظ میزان جزییات با توجه به رزولوشن این دوربین نمونه چندان بدی نیز به نظر نمیرسد. یک مشکل قابل ذکر در رابطه با این دوربین که در اکثر نمونههای التراواید غیر پرچمدار نیز به چشم میخورد، از دست رفتن کیفیت در کنارههای کادر است که بیش از همه چیز به کیفیت لنز وابسته است.
برداشت تصویر با دوربین التراواید در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین التراواید در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین التراواید در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا از مرکز کادر
برش اندازه واقعی تصویر بالا از کناره کادر
دوربین ماکرو بهعنوان دوربین سوم این مجموعه، یک نمونه 2 مگاپیکسلی با امکان برداشت تصویر با وضوح 1200×1600 پیکسل است که فاقد فوکوس خودکار بوده و برای گرفتن تصویر مناسب، باید در محدوده دقیق فوکوس آن یعنی فاصله 4 سانتیمتری سوژه قرار گرفت. در این حالت با اینکه از لحاظ رنگ و داینامیک رِنج تفاوت محسوسی با دوربین اصلی دیده میشود اما از میزان جزییات و امکان نزدیک شدن بیش از اندازه به سوژه میتوان به میزان زیادی رضایت داشت.
برداشت تصویر با دوربین ماکرو - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین ماکرو - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
دوربین اصلی امکان نزدیک شدن تا این اندازه به سوژهها را ندارد و از این رو در برخی از موقعیتها، حضور یک دوربین ماکرو با وجود وضوح پایین آن سودمند به نظر میرسد. برای مقایسه میتوان به عکسهای زیر مراجعه کرد که همان سوژه بالایی را این بار با دوربین اصلی و از حداقل فاصله ممکن به تصویر کشیدهاند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی خود در شب حتی قبل از فعال کردن Night mode نیز عملکرد نسبتا قابلقبولی داشته و جزییات مناسبی را برداشت میکند. این وضعیت با فعال کردن Night mode به وضوح تغییر کرده و با تصویری با جزییات کاملا بیشتر و کیفیت بالاتر روبرو میشویم. ثابت بودن دست و البته سوژه پیشرو برای چند ثانیه نکته مهم و اساسی در حین برداشت تصویر در این حالت است. در تصویر اتوماتیک زیر با ISO 4,000 و سرعت شاتر 1/17 ثانیه است که در حالت شب به ISO2,000 و سرعت شاتر 6 ثانیه تغییر میکند.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با انتخاب وضوح 48 مگاپیکسلی عادی، طبق انتظار از کیفیت و جزییات تصویر کاسته شده و به میزان نویز افزوده میشود. گزینه برداشت 48 مگاپیکسلی AI Ultra Clarity نیز در عمل تفاوت بزرگی را در شب ایجاد نمیکند.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین اصلی در وضوح 48 مگاپیکسلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با وضوح 48 مگاپیکسلی در حالت AI Ultra - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
دوربین التراواید در این حالت با توجه به سنسور کوچکتر و دیافراگم بستهتر، عملکرد فوقالعادهای را از خود بهجای نمیگذارد.
برداشت تصویر اتوماتیک با دوربین التراواید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت ویدئو در هر دو دوربین اصلی و التراواید نوا 7i حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه انجام میشود و در این میان نهفقط از امکان برداشت 4K خبری نیست بلکه از وضوح 1080pبا 60 فریم در ثانیه نیز در هیچیک از دو دوربین پشتیبانی نمیشود. نبود لرزهگیر از هر نوع (اعم از OIS و EIS) دیگر نکته منفی قابل ذکر در این قسمت است. بیتریت ویدئویی در دوربین اصلی و التراواید به ترتیب نزدیک به 15 و 13 مگابیت بر ثانیه است و صدای استریوی آنها نیز در هر دو مورد تقریبا با بیتریت 190 کیلوبیت بر ثانیه برداشت میشود.
از میزان کنتراست، دقت رنگ، کنترل نویز و تا حدی جزییات تصویر در ویدئوهای برداشت شده از هر دو دوربین میتوان رضایت داشت اما در سوی دیگر در نبود لرزهگیر، کوچکترین لرزشهای دست در حین راه رفتن نیز به این ویدئوها منتقل شده و عملا نمیتوان از نتیجه مطلوبی (حداقل در این مورد) سخن گفت. مشکل قابل اشاره دیگر در این بخش خمیدگی سوژهها در کناره کادر در دوربین التراواید است که البته امری نچندان غیر عادی در این رده به شمار میرود.
دوربین سلفی
Nova 7i به یک دوربین سلفی 16 مگایپکسلی با f/2.0 مجهز شده که مثل تقریبا تمامی همتایان خود فاقد فوکوس خودکار است و در حضور نور مناسب و با رعایت فاصله معمول برداشت سلفی (نزدیک به یک دست)، تصاویری با جزییات نسبتا مناسب و کیفیت قابل قبول را برداشت میکند. از کنتراست این تصاویر میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و در زمینه دقت رنگ نیز با شرایط بدی روبرو نمیشویم.
یک گزینه جالب در مورد این دوربین، در دسترس بودن گزینه عکاسی در شب یا Night mode است که در عمل جزییات بیشتری را به سلفیهای برداشت شده در شب میافزاید و برخلاف دوربین اصلی، تنها به حوالی 1 ثانیه زمان برای گرفتن عکس نیاز دارد.
باتری و شارژر
نوا 7i به باتری نسبتا حجیمی با ظرفیت 4,200 میلی آمپر ساعت مجهز شده که با توجه به پردازنده کممصرف نانومتری آن انتظار دوام بالایی را ایجاد میکند. هواوی به زمانهای رسمی و آزمایشگاهی این باتری اشارهای نکرده و تنها از دوام آن برای یک روز کامل با یک بار شارژ سخن به میان آورده است. از کیفیت و دوام این باتری در عمل میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و در یک استفاده متوسط رو به بالا میتوان بهاحتمال فراوان روز دوم را به پایان رسانده و حتی به اواسط روز سوم نیز رسید. در یک استفاده شدید (با حضور طولانیمدت در شبکههای اجتماعی، مشاهده ویدئو، پخش موسیقی و مکالمههای طولانیمدت) نیز به پایان رساندن شارژ نوا 7i در کمتر از یک روز، سناریوی چندان محتملی به نظر نمیرسد.
برای تست میزان دوام این باتری مثل همیشه از آزمون Work battery life 1.0 از تست PCMark استفاده میکنیم که آن را طبق معمول با غیر فعال کردن روشنایی خودکار و تنظیم نور صفحهنمایش روی 50 درصد انجام میدهیم. این تست با انجام چندین تسک مختلف از مشاهده عکس و ویدئو گرفته تا مرور صفحات وب، دوام باتری را با آغاز از شارژ 100 درصد تا رسیدن به زیر 20 درصد اندازهگیری میکند. مرحله اول این تست را در حالت پیشفرض وضوح صفحهنمایش یعنی گزینه Smart انجام میدهیم جاییکه گوشی بهصورت هوشمند به فراخور محتوا، رزولوشن صفحهنمایش را بین دو وضوح اچدی و فول اچدی سوییچ میکند. امتیاز به دست آمده از نوا 7i در این حالت رقم بسیار مناسب 16 ساعت و 34 دقیقه بود که یکی از بالاترین امتیازها در این بخش بوده و در مقایسه با نمونهای مثل Redmi Note 8 Pro با باتری حجیمتر 4,500 میلی آمپر ساعتی و اختلاف اندک در اندازه صفحهنمایش که در این تست از 12 ساعت و 30 دقیقه فراتر نمیرود نشان از اهمیت بسیار بالای لیتوگرافی پردازنده در دوام باتری دارد. (توضیح اینکه پروسسور نوا 7i از نوع 7 نانومتری و چیپست ردمی نوت 8 پرو از نوع 12 نانومتریست.)
این تست را مجددا با حفظ شرایط قبلی این بار با تنظیم وضوح صفحهنمایش روی رزولوشن پیشفرض 1080×2310 پیکسلی تکرار کردیم که با وجود آنکه دوام کمتر 16 ساعت و 3 دقیقهای را ایجاد نمود اما این اختلاف نزدیک به 30 دقیقهای نسبت به حالت اسمارت چندان برحسته بوده و بدینترتیب نیاز چندانی به تغییر این گزینه و تنظیم مجدد آن روی حالت هوشمند دیده نمیشود.
شارژر همراه نوا 7i یک نمونه قدرتمند 40 واتیست که معمولا همراه گوشیهای میانرده ارائه نمیشود و شرکت سازنده از توان آن برای شارژ کردن باتری تا 70 درصد در عرض تنها 30 دقیقه سخن میگوید. تست باتری نوا 7i را از شارژ 2 درصد در حالت خاموش آغاز میکنیم جایی:ه پس از گذشت تنها 3 دقیقه شارژ باتری به 8 درصد رسید و در عرض 5، 10 و 15 دقیقه به شارژرهای به ترتیب 14، 24 و 35 درصد رسیدیم! گوشی پس از 20 دقیقه 44 درصد شارژ داشت و پس از 30 دقیقه نیز شارژ آن به 62 درصد رسید که با 70 درصد ادعایی هواوی فاصله چندانی ندارد. شارژ باتری همچنان با سرعت بسیار بالایی ادامه یافت تا اینکه پس از 50 دقیقه به شارژ 93 درصدی رسیدیم و تنها 2 دقیقه پس از دقیقه 60 نیز شارژ باتری بهطور کامل پر شد.
سیستمعامل – رابط کاربری
Nova 7i با سیستمعامل اندروید 10 و رابط کاربری اختصاصی EMUI 10 ارائه میشود که طبیعتا فاقد سرویسهای گوگل بوده و برای نصب برنامههای مختلف جدا از فروشگاه AppGallery خود هواوی میتوان از فروشگاههای متفرقه دیگر و نصب مستقیم APK سود جست.
در صفحه قفل در حالت پیشفرض، زمان و تاریخ در کناره سمت چپ پایین و میانبر دوربین در سوی دیگر آن قرار دارد که نسبت به گذشته اندکی با جابجایی همراه شدهاند. در این بخش با با فعال کردن گزینه تقویم ایرانی (Persian Calendar) در اپلیکیشن تقویم، تاریخ شمسی نیز در زیر تاریخ میلادی به نمایش گذاشته میشود. در کناره سمت چپ این بخش نیز تعداد قدمهای پیموده شده کاربر در طی روز به نمایش گذاشته میشود.
با اسکرول از پایین به بالای صفحهنمایش مثل قبل میتوان به میانبرهای سریع این قسمت دست یافت که به ترتیب از چپ به راست شامل ریکورد صدا، چراغقوه، ماشین حساب، تایمر و گزینهای به نام AI Lens میشود که چیزی مشابه گزینه HiVision در نسخه قبلی این سیستمعامل بوده و میتوان از آن برای اسکن بارکد و شناسایی آیتمهای خریدارای شده، استفاده کرد. این گزینه در P40 Pro برای ترجمه متون، تشخیص ساختمانها و نقاشیهای معروف و موارد مشابه و مشاهده کالری خوراکیها نیز قابل استفاده است که در نوا 7i ظاهرا از این قابلیتها پشتیبانی نمیشود. با Swipe کردن دست به چپ و راست در این حالت میتوان تصویر کاور این بخش را به سادگی تغییر داد.
اولین نکته جدید پس از ورود به صفحه هوم، تغییر شکل ظاهری آیکونها و فونت نوشتاری آنهاست که حالتی نرمتر و مدرنتر بهخود گرفتهاند؛ جدا از این مورد به تغییر خاصی در هوم اسکرین برنخوردیم و همچنان در صفحات متعدد این قسمت در غیبت منوی اصلی یا app drawer میتوان آیکون برنامهها، ویجتها و میانبرها را قرار دارد. البته از طریق یک گزینه جداگانه در منوی Setting میتوان منوی اصلی یا app drawer را به رابط کاربری اضافه کرد.
صفحه سمت چپ در هوماسکرین Nova 7i، این بار با نام Today نامیده میشود که با وجود نامگذاری متفاوت تقریبا از همان کارکرد صفحه HiBoard در ورژنهای قبلی این سیستمعامل برخوردار بوده و جدا از دسترسی به میانبرهایی که امکان شخصیسازی آنها از بالا وجود دارد، فید خبرها و اتفاقات روز نیز در آن به نمایش گذاشته میشود.
زیر صفحهنمایشدر صفحه هوم، 4 آیکون در نظر گرفته شده که امکان افزایش آن به 5 آیکون نیز وجود دارد. با نگهداشتن دست روی آیکونهای صفحه هوم، گزینههایی برای دسترسی آسانتر به مورد انتخاب شده ظاهر میشوند که از آن جمله میتوان به تشکیل هاتاسپات و فعال کردن وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی هنگام نگه داشتن دست روی آیکون Setting، جستوجو در بین تصاویر، رفتن به عکسهای Favorites و به نمایش گذاشتن آخرین عکسهای اضافه شده هنگام نگه داشتن دست روی گالری و گرفتن ویدئو یا سلفی موقع نگه داشتن دست روی آیکون دوربین اشاره کرد.
با نزدیک کردن دو انگشت به یکدیگر روی صفحهنمایش به حالت ویرایشی صفحه هوم وارد میشویم که افزودن و کاستن از صفحات این قسمت، تغییر والپیپر و ویجتها همراه با دسترسی به تنظیمات هوماسکرین، گزینههای قابل اشاره در آن را تشکیل میدهند.
در بخش تنظیمات هوم اسکرین شرایط به قرار سابق است و همچنان امکان انتخاب چینش ماتریسی آیکونهای صفحه هوم از بین سه حالت 6×4، 5×5 و 6×5 و قفل کردن پوسته همراه با گزینه پر کردن جای خالی برنامهها در هنگام حذف یک اپلیکیشن وجود دارد؛ از همین بخش نیز میتوان دسکتاپ سمت چپ را حذف نمود.
با اسکرول رو به پایین صفحهنمایش از قسمت میانی، مثل گذشته منویی با امکان جستوجوی سریع در تمامی قسمتهای گوشی (اپلیکیشنها، کنتاکتها، پیامها و...) فراهم شده و اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده نیز در زیر کادر جستوجو نشان داده میشوند.
Notification shade یا منوی قابل اسکرول بالای صفحهنمایش در شکل ظاهری تفاوتی با گذشته نداشته و با یک بار پایین کشیدن آن علاوه بر اعلانبرنامهها، نواری از 5 گزینه پیشفرض شامل وایفای، بلوتوث، چراغقوه، پروفایل صوتی و چرخش خودکار صفحهنمایش در بالا به نمایش در میآیند و اسلایدر تغییر روشنایی نیز بدون گزینه فعال کردن روشنایی خودکار در پایین این قسمت دیده میشود. در نهایت در بالای این بخش آیکونی برای دسترسی مستقیم به منوی تنظیمات و گزینهای برای ویرایش آیکونهای همین منو در نظر گرفته شده است.
با ادامه اسکرول 13 آیکون دیگر در این بخش به نمایش گذاشته میشود و با لمس گزینه ادیت در بالا نیز 1 گزینه دیگر امکان افزوده شدن به این لیست را پیدا میکنند.
منوی Setting برخلاف دیگر قسمتهای رابط کاربری جدید هواوی،تقریبا بهطور کامل با تغییر روبرو شده و این تغییر بهجز در شکل ظاهری، این بار در ترکیب آیکونهای این قسمت نیز پدیدار شده است. در این منو مثل گذشته در بالاترین قسمت باکسی برای جستوجو، گزینهای جهت نمایش حساب کاربری هواوی و گهگاه پیشنهادهایی برای دسترسی به برخی قسمتهای آن ارائه میشود و در زیر آن با مجموعهای از چندین آیکون در شش دستهبندی روبرو میشویم که ترکیب منظمتر و شستهرفتهتری را ارائه میدهد؛ در دسته اول به گزینههای ارتباطی از جمله وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی بر میخوریم که تجربه آسانتری را ارائه میکنند. دستهبندی دوم به موارد مرتبط با هوم اسکرین و صفحهنمایش مرتبط است که تقریبا به همین صورت در گذشته نیز حضور داشت، در دستهبندی سوم به جزییات صدا و لرزش و اعلان برنامهها بر میخوریم و در دسته چهارم نیز موارد مربوط به حریم خصوصی و امنیت، حافظه، باتری، جزییات مکان، اپلیکیشنها و در نهایت کلمات عبور و راههای بیومتریک بازگشایی قرار دارند. در دو قسمت باقیمانده نیز حسابهای کاربری و بهروزرسانی جای گرفتهاند. نبود گزینه Huawei Assistant یک تفاوت این بخش با نمونه حاضر در P40 Pro به حساب میآید.
غیبت گوگل، HMS و AppGallery
با توجه به مشکلات و محدودیتهای ایجاد شده برای هواوی در طی یکسال گذشته این شرکت در نهایت امکان استفاده از بسته نرمافزاری و خدمات گوگل موسوم به GMS را در محصولات جدید خود نداشته و بهجای آن از خدمات موبایلی هواوی یا HMS بهره میبرد. در گوشیهای جدیدتر این کمپانی و البته زیر مجموعه آنر آن از یک فروشگاه اختصاصی به نام AppGallery استفاده میشود که جایگزین Google Play شده است هواوی در طی چند فصل گذشته سرمایهگذاری گستردهای را در این زمینه صورت داده و با و ارائه مشوقهای فراوان برای توسعهدهندهگان نرمافزاری در مسیر هرچه پر بارتر کردن این استور قرار دارد.
برای استفاده از AppGallery طبق انتظار نیاز به ثبت نام و تهیه حساب کاربری هواوی است که طبق تجربه استفاده از خود اپلیکیشن برای انجام پروسه ثبتنام راهحل بهتری نسبت به ثبتنام در وبسایت و وارد کردن اطلاعات درون برنامه بهنظر میرسد. پس از آن نوبت به انتخاب کشور محل سکونت میرسد که حداقل در نمونه در اختیار ما خبری از ایران در این لیست نبود اما با انتخاب دیگر کشورها نیز با مشکلی روبرو نشدیم. AppGallery در حال حاضر بسیاری از برنامههای مهم و ضروری کاربران از جمله شبکههای اجتماعی متداول مورد نیاز را پوشش میدهد و با وجود آنکه هنوز در مقایسه با Google Play در جایگاه پایینتری قرار میگیرد اما با توجه به روند توسعه آن و سرمایهگذاریهای هواوی میتوان آینده روشنتری را برای آن متصور شد.
بهجز AppGallery طبیعتا امکان نصب برنامههای مختلف بهصورت مستقیم با کمک فایل APK آنها نیز وجود دارد که بدینمنظور چندین فروشگاههای جانبی داخلی و خارجی در دسترس قرار دارد. نکته مهم در این میان توجه به منبع دانلود فایل و استفاده از برنامههای مهمتر امنیتی و آنتیویروس برای اطمینان از بدون مشکل بودن فایل نصب شده است. البته در Nova 7i پس از دانلود یک فایل APK و قبل از نصب آن یک بررسی امنیتی یا Security Check روی فایل صورت میگیرد که میتواند تا حدودی خیال کاربران را از بابت اصالت یک برنامه راحت نماید.
با توجه به نبود Google Mobile Services برخی از برنامهها و بازیهای مهم امکان نصب روی این گوشی را ندارند اما بسیاری دیگر نیز تقریبا بدون مشکل به کار خود ادامه میدهند. از جمله برنامههای گوگلی که بدون اشکال در نوا 7i نصب و اجرا میشوند باید به مرورگر کروم، صفحهکلید Gboard، سرویس نقشه Maps، گوگل Earth و گوگل Photos اشاره کرد و در سوی دیگر مواردی مثل Docs و Sheet، گوگل نیوز، جیمیل، یوتوب، گوگل Calendar، لنز، Drive و شاید از همه مهمتر برای گیمرها Play Games با وجود نصب، اجرا نمیشوند. در گوشیهای HMS بهخصوص در زمینه بازی بیش از سایر موارد نیاز به بهبود احساس میشود و با اینکه اغلب بازیهای عادی و اصطلاحا casual (در صورتی که نیازمند sign-in در Play Games نباشند) با دریافت APK در این گوشیها قابل اجرا هستند اما شرایط بازیهای حرفهایتر کاملا متفاوت است.
در یک نگاه کلی با وجود آنکه دسترسی نداشتن به Google Play و مجموعه GMS نقظه ضعف غیرقابل گذشتی برای این مجموعه به حساب میآید اما حداقل برای کاربران کمتر حرفهایتر موبایل، در استفادههای معمول، این نقطهضعف کمتر به چشم میآید و طیف متنوعی از نیازهای اینگونه کاربران از طریق AppGallery و بهویژه فروشگاههای جانبی برطرف خواهد شد. این شرایط البته برای افراد حرفهایتر و بهخصوص گیمرها چندان به سطح ایدهآل نزدیک نیست.
چیپست پردازشی – حافظه
پردازش در نوا 7i با پروسسور Kirin 810 صورت میپذیرد که در ژوئن 2019 بهعنوان اولین چیپست 7 نانومتری رده میانی و ماهها پیش از اولین تجربه کوالکام در این زمینه یعنی Snapdragon 765G معرفی شد. در ساختار این پروسسور از دو هسته یکسان ARM Cortex-A76 با فرکانس 2.27 گیگاهرتزی در یک کلاستر و 6 هسته 1.88 گیگاهرتزی A55 در دستهبندی دوم استفاده شده و برای پردازش گرافیکی نیز از Mali-G52 MP6 بهره میبرد. حافظه رم گوشی 8 گیگابایت در نظر گرفته شده که برای یک مدل رده میانی، حافظه کاملا مطلوبی به نظر میرسد.
حافظه داخلی دستگاه 128 گیگابایت است که از این مقدار در اولین بوت و قبل از انتقال هرگونه فایل به حافظه داخلی یا نصب و آپدیت برنامهها، نزدیک به 114 گیگابایت در دسترس قرار دارد. این میزان حافظه آزاد یکی از بالاترین مقادیر در بین رقبا به حساب میاید جاییکه برای نمونه، گلکسی A50 و A51 در این شرایط به ترتیب نزدیک به 107 و 108 گیگابایت حافظه آزاد را در اختیار کاربران قرار میدهند.
به نوع حافظه داخلی Nova 7i در صفحه رسمی مشخصات این مدل اشارهای نشده اما با توجه به کلاس کاری دستگاه میتوان انتظار مواجهه با حافظه UFS 2.1 را داشت؛ امریکه در عمل نیز با رسیدن به سرعت 839MB/s در تست خوانش ترتیبی (Sequential Read) بنچمارک AndroBench بهخوبی محقق میشود.
تستهای پردازشی و گرافیکی
با توجه به حضور هستههای قدرتمند A76 در پروسسور Kirin 810، میتوان انتظار عملکرد مناسبی از نوا 7i در سطح بهترین نمونههای میانرده را داشت؛ امریکه حضور رم 8 گیگابایتی نیز آن را تشدید میکند.
نوا 7i در اولین تست یعنی نسخه 4.4 از بنچمارک Geekbench که تنها کیفیت و سرعت هستههای پردازشی را محک میزند به امتیازهای بسیار مناسب 2,823 و 7,762 واحدی در حالتهای تک و چند هستهای دست مییابد که نهتنها از سطح میانی و نمونهای چون Galaxy A51 با امتیازهای 1,600 و 5,400 واحدی کاملا فراتر میرود بلکه نمونه نسبتا همسطحی مثل ردمی Note 8 Pro با امتیازهای 2,400 و 7,600 واحدی را نیز پشت سر میگذارد.
این وضعیت در نسخه جدیدتر این تست یعنی ورژن 5.2.0 نیز ادامه داشته و امتیازهای 592 و 1,918 آن در حالتهای تک هستهای و چند هستهای هنوز از A51 با امتیازهای 342 و 1,285 و Redmi Note 8 Pro با امتیازهای 488 و 1,621 واحدی، نتایج بهتری به حساب میآیند. نوا 7i در این تست حتی از گوشی جدیدتر Redmi Note 9S با پروسسور Snapdragon 720G مجهز به هستههای A76 نیز فراتر رفته و امتیازهای 565 و 1,794 واحدی Note 9S در این تست، هنوز با نوا 7i فاصله دارند.
عملکرد مثبت Nova 7i در تستهای پیشین در آزمون جامع AnTuTu V8.4.3 نیز ادامه داشته و با عبور از امتیاز 304 هزار واحدی کاملا از سطح میانی رو به بالا فراتر میرود. برای نمونهای جهت مقایسه کافیست بدانید که ردمی Note 8 Pro و ردمی Note 9S بهعنوان دو اسمارتفون برتر در رده میانی در این تست به امتیازهایی حوالی 280 هزار واحد دست پیدا میکنند و نمونه ضعیفتری مثل گلکسی A51 با امتیازی در حوالی 190 هزار واحد، اختلاف سطح مشهودی را نشان میدهد.
در زمینه گرافیکی نیز شرایط برای تحسین نوا 7i فراهم است جاییکه در تست گرافیکی تعیینکننده Sling Shot Extreme از بنچمارک 3DMark امتیاز نوا 7i در حالی به 2,834 واحد رسید که رقیب سرسختی مقل ردمی نوت 8 پرو با گرافیک پیشرفتهتر Mali-G76 عملا به دلیل تعداد هستههای کمتر (4 هسته در مقابل 6 هسته)، امتیاز پایینتری در حدود 2,400 واحد را در این تست ثبت کرده و Redmi Note 9S با گرافیک Adreno 618 و امتیاز 2,500 واحدی نیز در جایگاه پایینتری از نوا 7i قرار میگیرد.
گزینههای ارتباطی
هواوی به حداکثر سرعت ارتباطات 4G در این گوشی اشارهای نکرده اما مودم داخلی چیپست Kirin 810 از دانلود تحت LTE Cat.21 با سرعت 1.4Gbps و آپلود Cat.18 با سرعت 200Mbps پشتیبانی میکند و احتمالا در نوا 7i نیز حداقل روی کاغذ میتوان انتظار این موارد را داشت. وایفای ac دو باند، بلوتوث نسخه 5، اتصال NFC و مسیریابهای GPS/GLONASS/QZSS/Galileo دیگر گزینههای ارتباطی این مدل را تشکیل میدهند.
کلام آخر
Huawei Nova 7i اسمارتفون قابلقبولی در رده میانی رو به بالای بازار است که بهخصوص در حافظه و مشخصات پردازشی از سطح معمول این کلاس فراتر میرود. طراحی بدنه و شکل ظاهری گوشی با تکیه بر دوربین سلفی درون پنل، رنگآمیزی متفاوت بخش پشتی و دوربینهای چهارگانه این قسمت جالبتوجه به نظر میرسد اما از لحاظ جنس بدنه با توجه به پلاستیکی بودن شاسی و بخش پشتی، امتیاز بالایی را به دست نمیآورد. از ابعاد صفحهنمایش، دقت رنگ و کنتراست آن میتوان تا حدود زیادی رضایت داشت اما در زمینه روشنایی هنوز با بهترینهای این رده فاصله مشخصی دیده میشود.
از کیفیت دوربین اصلی در وضوح پیشفرض 12 مگاپیکسلی میتوان کاملا رضایت داشت و با انتخاب گزینه AI Ultra Clarity نیز میتوان تصاویر 48 مگاپیکسلی با کیفیتی را در محیطهای با نور کامل برداشت کرد. کیفیت تصویر در حالت شب با دوربین اصلی نیز همچنان برای سوژههای ثابت و بدون حرکت در سطح مناسبی قرار دارد. در سوی دیگر دوربین التراواید عملکرد متوسط رو به پایینی را به نمایش میگذارد و با اینکه در نگاه اول نمیتوان از تصاویر آن چندان ناراضی بود اما با دقت بیشتر نهتنها مشکلاتی مثل جزییات کمتر و رنگهای غیر دقیق خودنمایی میکنند بلکه در گوشههای کادر نیز (مثل اکثر دوربینهای التراواید رده میانی) با تصویری مبهم روبرو میشویم. دوربین ماکرو در این میان مطابق انتظار از یک دوربین ساده 2 مگاپیکسلی عمل کرده و امکان عکاسی از فاصله نزدیک را فراهم میکند نبود فوکوس خودکار در این دوربین یکی از مشکلات قابل ذکر در این قسمت است که کاربر را ملزم به یافتن فاصله دقیق 4 سانتیمتری از سوژه میکند.
در بخش برداشت ویدئو مهمترین مشکلات این مدل به پشتیبانی نشدن از وضوح 4K و حتی 1080p با 60 فریم در ثانیه در هر دو دوربین اصلی و التراواید باز میگردد و از این گذشته در غیبت هرگونه مکانیزم ثبات و لرزهگیری (اعم از OIS و EIS)، از ویدئوهای در حال حرکت این دوربین نمیتوان رضایت داشت.
در بخش پردازشی با یکی از بهترین نمونههای رده میانی یعنی پروسسور 7 نانومتری Kirin 810 روبرو میشویم که تقریبا بهراحتی در اکثر تستهای پردازشی و گرافیکی از رقبای خود پیشی میگیرد. حافظه داخلی 128 گیگابایتی و بهخصوص رم 8 گیگابایتی نیز نکته بسیار مثبتی برای اسمارتفونی در این رده به حساب میآیند که در ارتقاء کیفیت این مدل نقش مهمی را ایفا میکنند. در سمت نکات منفی این بخش نیز باید به درگاه کارت حافظه NM Card در این گوشی اشاره کرد که با توجه به اینکه ظاهرا این حافظه بهصورت رسمی در بازار ایران حضور ندارد، میتوان Nova 7i را عملا فاقد امکان ارتقاء حافظه دانست.
باتری گوشی از دوام بسیار بالایی برخوردار است و شارژر 40 واتی کاملا سریع آن را نیز در کمتر نمونه مشابهای میتوان یافت.
در بخش نرمافزاری با وجود اندروید 10، نبود سرویسهای گوگل بهخوبی احساس میشود و در صورت استفاده دائم از برنامههایی مثل Docs و Sheet، گوگل نیوز، جیمیل، یوتوب، گوگل Calendar، لنز، Drive و البته در صدر آنها فروشگاه Google Play به مشکلاتی جدی در این مدل بر میخورید. پشتیبانی نشدن از Play Games دیگر مشکل مهم این مجموعه برای گیمرها به حساب میآید که حضور آن برای اجرای بسیاری از بازیهای مهم ضروریست. این شرایط اما طبیعتا برای طیف دیگری از کاربران با استفاده کمتر از سرویسها گوگل چندان جدی نبوده و با امکان استفاده از فروشگاههای جانبی داخلی و خارجی بسیاری از نیازهای معمول افراد برطرف خواهد شد. فروشگاه AppGalery در این میان با با وجود برطرف ساختن بخش قابل توجهای از نیازهای کاربران هنوز راه درازی تا تبدیل شدن به رقیبی برای Google Play در پیش داشته و همچنان حضور فروشگاههای جانبی در کنار آن کاملا ضروری به نظر میرسد.