بررسی گوشی موبایل آنر 9A
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های آنر» آنر Magic7 RSR Porsche Design
» آنر GT
» آنر Pad V9
» آنر 300
» آنر 300 Pro
» آنر 300 Ultra
» آنر X9c Smart
» آنر X9c
» آنر Magic7
» آنر Magic7 Pro
» آنر X5b Plus
» آنر X5b
» آنر Pad GT Pro
» آنر X60 Pro
» آنر X60
» آنر X7c
» آنر Play9T
» آنر Play9C
» آنر Watch 5
» آنر 200 Smart
» آنر Pad X8a
» آنر X60i
» آنر MagicPad 2 12.3
» آنر Pad 9 Pro
» آنر Magic Vs3
» آنر Magic V3
» آنر Play 60 Plus
» آنر X6b
» آنر Magic V Flip
» آنر 200
» آنر 200 Pro
» آنر 200 Lite
» آنر 90 Smart
» آنر X7b 5G
» آنر Watch GS 4
» آنر Magic6 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Ultimate
» آنر Choice Watch
» آنر Magic V2 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Pro
» آنر Magic6
» آنر X50 GT
» آنر X50 Pro
» آنر 90 GT
» آنر Pad 9
» آنر X8b
» آنر Magic6 Lite
» آنر X7b
» آنر 100
» آنر 100 Pro
» آنر X50i+
» آنر X9b
» آنر Play 8T
» آنر Watch 4 Pro
» آنر Magic Vs2
» آنر Play 50 Plus
» آنر V Purse
» آنر X40 GT Racing
» آنر X5 Plus
» آنر X6a
» آنر MagicPad 13
» آنر Watch 4
» آنر Magic V2
» آنر Pad X9
» آنر Pad X8 Pro
» آنر Play 40
» آنر X50i
» آنر X50
» آنر 90 Lite
» آنر 90 Pro
» آنر 90
» آنر Pad V8
» آنر Play7T
» آنر Play7T Pro
» آنر 70 Lite
» آنر Magic5 Ultimate
» آنر Magic5
» آنر Magic5 Pro
» آنر Magic5 Lite
» آنر X8a
» آنر X5
» آنر X7a
» آنر X9a
» آنر 80 Pro Flat
» آنر Pad V8 Pro
» آنر 80 GT
» آنر 80 SE
» آنر Magic Vs Ultimate
» آنر 80
» آنر 80 Pro
» آنر Magic Vs
» آنر Play 40 Plus
» آنر X40 GT
» آنر Play6C
» آنر X6
» آنر Pad X8 Lite
» آنر Pad X8
» آنر X40
» آنر X8 5G
» آنر Pad 8
» آنر X40i
» آنر 70 Pro+
» آنر 70 Pro
» آنر 70
» آنر Play 30
» آنر Play6T
» آنر Play6T Pro
» آنر X9 4G
» آنر X7
» آنر X9 5G
» آنر Magic4 Ultimate
» آنر Magic4 Lite
» آنر X8
» آنر Magic4 Pro
» آنر Magic4
» آنر 60 SE
» آنر Watch GS 3
» آنر Magic V
» آنر Play 30 Plus
» آنر X30
» آنر 60
» آنر 60 Pro
» آنر X30i
» آنر X30 Max
» آنر 50 Lite
» آنر Play5 Youth
» آنر Tablet V7
» آنر Tablet V7 Pro
» آنر X20
» آنر Magic3 Pro+
» آنر Magic3 Pro
» آنر Magic3
» آنر Play 5T Pro
» آنر X20 SE
» آنر 50 SE
» آنر 50
» آنر 50 Pro
» آنر Tablet X7
» آنر Play5 5G
» آنر Play 20
» آنر Play 5T Youth
» آنر Tab 7
» آنر V40 Lite
» آنر V40 5G
» آنر 10X lite
» آنر 30i
» آنر Watch ES
» آنر Watch GS Pro
» آنر Pad X6
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
HONOR 9A – زیباروی اقتصادی
برند آنر که در ابتدا با هدف تولید گوشیهای عمدتا اقتصادیتر برای مخاطبان و کاربران جوانتر از کمپانی مادر هواوی تفکیک شد در طی سالیان اخیر به سمت دیوایسهای پیشرفتهتر و حتی پرچمدار نیز گرایش پیدا کرده و در حالا در لیست محصولات آن به مدلهای سطح بالای 5G نیز بر میخوریم. این تغییر رویه البته به معنای فراموش کردن گوشیهای ارزشمند اقتصادی نبوده و هنوز نمونههای مطلوبی را با قیمت مناسب در این سبد کالای این برند میتوان مشاهده کرد. از جمله نمونههای قابل ذکر در این رده باید به مدلهای دارای پسوند A اشاره کرد که از سال 2017 با مدل Honor 6A متولد شده و پس از آن Honor 7A و Honor 8A نیز به این جمع افزوده شدند.
Honor 8A
در این سری غالبا از صفحهنمایشهای نسبتا بزرگ با وضوح HD، پردازندههای رده پایین و درگاه حافظه اختصاصی استفاده میشود و نقطه قوت اصلی آنها را نیز باید در جایی متفاوت از دوربین یا پردازنده جستوجو کرد. جدیدترین محصول این خانواده، Honor 9A نام دارد که در آوریل گذشته معرفی شد و با اینکه همچنان در مقایسه با همتایان پیشین خود در مواردی مثل وضوح صفحهنمایش و کلاس کاری پردازنده، مشترک است اما این بار از طراحی جدید و مدرنی بهره میبرد و در زمینه دوربین و باتری نیز تغییرات مطلوبی را تجربه کرده است.
Honor 9A البته همچنان یک گوشی اقتصادی پایینرده به حساب میآید که با وجود امکانات کمتر در مقایسه با اسمارتفونهای پیشرفته، پاسخگوی بسیاری از نیازهای دایره مخاطبان خود خواهد بود.
آنر 9A با نام مدل MOA-LX9N موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
جعبه آشنای Honor 9A با تصویر بزرگی از گوشی همراه با نام مدل همراه شده و نکته نسبتا جدید در آن به حضور لوگوی AppGallery تعلق دارد که از نبود سرویسهای گوگل خبر میدهد.
درون این باکس به جز خود گوشی و یک دفترچه راهنمای نسبتا قطور، به شارژر، هدست سیمی، کابل USB و یک قاب شفاف انعطافپذیر بر میخوریم که لیست استاندارد و متداولی به حساب میآیند.
شارژر دستگاه از توان 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) برخوردار است که برای تغذیه باتری حجیم 5 هزار میلی آمپر ساعتی دستگاه، ضعیف به نظر میرسد. در مورد توان این شارژر و سرعت آن برای شارژر باتری دستگاه در ادامه بیشتر سخن خواهیم گفت.
هدست سیمی گوشی نیز طبق انتظار نکته خاصی نداشته و همان نمونه سادهایست که پیش از این در گوشیهای ارزانقیمت هواوی و آنر دیدهایم. خروجیهای صدا در این هدست چندان ارگونومیک نبوده و روی بخش کنترلی سیم آن نیز تنها یک دکمه دیده میشود.
طراحی ظاهری
آنر 9A در سه رنگ مشکی، آبی و سبز به بازار عرضه میشود که نمونه سوم با نام رسمی سبز یخی یا Ice Green در اختیار ماست این رنگ البته تا حدودی به آنچه در اصطلاح سبز-آبی نامیده میشود، شباهت داشته و حس کاملا مثبتی را ایجاد میکند. بخش رویی گوشی به یک صفحهنمایش نسبتا بزرگ با ناچ قطرهای در بالا مجهز شده که با وجود حاشیههای جانبی نسبتا ضخیم، در این رده قیمتی ترکیب قابلقبولی را به نمایش میگذارد.
ظاهر گوشی در بخش پشتی کاملا چشمگیر و فراتر از انتظار است و قاب پلاستیکی این قسمت با ظاهر شیشهای، کاملا جلب توجه میکند. با حرکت دادن گوشی در نور، افکتهای رنگینکمانی لوزیشکلی در طول این قاب شکل میگیرد که به جذابیت ظاهری دستگاه میافزاید حضور سه لنز دوربین در این قسمت نیز ترکیب متفاوتیست که تا به امروز در دیگر گوشیهای این سری دیده نشده و از لحاظ نحوه چینش و نوع طراحی نیز بیشباهت به پرچمداران هواوی نیستند. قاب پشتی مثل نمونههای براق، تردیدی در دریافت اثرات انگشت از خود نشان نمیدهد اما به دلیل روشن بودن این قاب، حس منفی چندانی را ایجاد نمیکند.
لبههای جانبی صفحهنمایش و قاب پلاستیکی پشتی در هر دو مورد بهصورت تخت و بدون خمیدگی طراحی شدهاند که این موضوع با اینکه در یک گوشی اقتصادی چندان غیر معمول نیست اما در ترکیب با ضخامت نسبتا بالای دستگاه (عمدتا به دلیل باتری حجیم آن)، چندان به نفع ارگونومی این مدل تمام نشده است. افزایش ضخامت 9A نسبت به مدلهای پیشین این سری البته حداکثر از 1 میلیمتر فراتر نرفته اما همین میزان افزایش نیز بهدلیل خمیده نبودن هیچیک از دو بخش رویی و پشتی دستگاه، اندکی بیش از مقدار واقعی احساس میشود.
حضور جک هدست، نکته مثبت اصلی در بررسی المانهای پیرامونی دستگاه است که البته تقریبا در همه گوشیهای ارزانقیمت هنوز بهصورت گسترده استفاده میشود در سمت نکات منفی نیز اصرار به استفاده از پورت منسوخ شده microUSB (مثل دیگر اعضای قبلی این خانواده) همچنان در صدر جای میگیرد. قاب دورتادور گوشی همرنگ بخش پشتی و بهصورت مات طراحی شده که این موضوع به جذابیتهای طراحی این مدل افزوده است.
آنر 9A با وجود آنکه از همان نگاه اول، گوشی اقتصادی ارزانقیمتی بهنظر میرسد اما حداقل در زمینه طراحی بدنه و شکل ظاهری از استانداردهای نانوشته این رده فراتر رفته و با ارائه یک صفحهنمایش نسبتا بزرگ با ناچ قطرهای، رنگآمیزی جذاب در بخش پشتی و کنارهها و لنزهای سهگانه دوربین، شرایط بسیار بهتری را نسبت به گذشته و در مقایسه با همتایان خود ارائه میدهد.
ابعاد و وزن
افزایش ابعاد صفحهنمایش از یک سو و ارتقاء چشمگیر ظرفیت باتری از سوی دیگر انتظار تغییر مشهودی را در ابعاد و البته وزن آنر 9A ایجاد میکند که البته در عمل نیز تقریبا بهوقوع پیوسته است. طول و عرض این مدل به ترتیب 159.07 و 74.06 میلیمتر است که با وجود آنکه در مقایسه با نمونههای پیشرفتهتر دارای ابعاد یکسان صفحهنمایش، از طول و عرض بیشتری برخوردار است اما این اختلاف از حد یکی دو میلیمتر فراتر نمیرود. برای نمونهای جهت مقایسه میتوان به Huawei Y8p اشاره کرد که با صفحهنمایش یکاندازه، از طول و عرضی برابر با 157.4 و 73.2 میلیمتر برخوردار است.
ضخامت این مدل همانطور که اشاره شد با توجه به افزایش ظرفیت باتری با تغییر مشخصی روبرو شده و برای اولین بار در این سری از حوالی 7 و 8 میلیمتر در مدلهای مختلف، به 9.04 میلیمتر رسیده است. این افزایش ضخامت با اینکه چندان چشمگیر نیست اما به دلیل تحت بودن هر دو بخش رویی و پشتی دستگاه، اندکی بیش از اندازه به نظر میرسد.
با وجود صفحهنمایش بزرگ و باتری حجیم، وزن Honor 9A از حد عادی و نرمال فراتر نرفته و با 185 گرم، هنوز گوشی چندان سنگینی به حساب نمیآید.
صفحهنمایش
در Honor 9A از یک صفحهنمایش IPS LCD با ابعاد 6.3 اینچ و رزولوشن 720×1600 پیکسل (HD+ در نسبت 20:9) استفاده شده که به تراکم 278 پیکسل در هر اینچ منجر شده و به گفته شرکت سازنده 88.4 درصد از روی دستگاه را نیز میپوشاند. از میزان روشنایی و کنتراست این پنل برای یک گوشی ارزانقیمت پایینرده نمیتوان چندان ناراضی بود و با وجود آنکه از فاصله بسیار نزدیک و هنگام نمایش محتوای ریز اندکی با افت کیفیت روبرو میشویم اما برای اغلب کاربران، شرایط نسبتا مطلوبی برقرار است. پوشش روی این صفحهنمایش کاملا براق و بازتابدهنده نور است که این موضوع در برخی موقعیتها شرایط نا مساعدی را ایجاد میکند. حداقل روشنایی این پنل برای یک نمونه LCD ارزانقیمت، مناسب به نظر میرسد و در تاریکی مطلق نیز با مشکل چندانی در استفاده از این صفحهنمایش روبرو نمیشویم.
در منوی Display از بخش Color temperature میتوان گرمای رنگ را بین دو گزینه Warm و Cool تغییر داد و با حرکت دادن نشانگر حاضر در یک دایره رنگی نیز میتوان این گرما را به دلخواه تعیین کرد. حالت eBook برای حذف رنگ و تبدیل صفحهنمایش به یک پنل سیاه و سفید و دارک مد برای تیره کردن رابط کاربری از دیگر امکانات حاضر در این منو به حساب میآیند.
زیر صفحهنمایش حاشیه ضخیمی در حدود 7 میلیمتر در نظر گرفته و در کنارههای چپ و راست و بخش بالایی نیز به حاشیهای نزدیک به 3 میلیمتر بر میخوریم. اسپیکر تماس در لبه بالایی جای دارد و در زیر آن در محوطه ناچ قطرهای نیز به دوربین سلفی بر میخوریم.
المانهای جانبی
در کناره سمت چپ گوشی، درگاه جایگذاری سیمکارت و کارت حافظه دستگاه قرار دارد که بهصورت همزمان از دو سیمکارت نانو و یک کارت حافظه microSD پشتیبانی میکند.
سمت راست محل دکمه تغییر صدا و کلید پاور است که از این میان ولوم پایین و کلید پاور تقریبا بهسادگی در زیر انگشتان هر دو دست قرار میگیرند اما ولوم بالا تا حدودی از دسترس خارج است.
میکروفون دوم در بالا و مجموعه اسپیکر اصلی، پورت USB، جک هدست و میکروفون تماس در پایین گوشی قرار دارند. استفاده مجدد از درگاه microUSB در این بخش حتی برای یک گوشی ارزانقیمت نیز توجیه چندانی نداشته و شاید بتوان از آن بهعنوان مهمترین انتقاد وارد به بخش ارتباطی Honor 9A یاد کرد.
بخش پشتی
بخش بزرگی از جذابیت آنر 9A بیشک به طراحی بدنه و رنگآمیزی بخش پشتی این مدل باز میگردد جاییکه برخلاف اکثر نمونههای همقیمت، شکل ظاهری دستگاه در حاشیه قرار نگرفته و از طراحی جذابی در آن استفاده شده است. جنس کاور براق پشت گوشی، پلاستیکی بوده و برای جلوگیری از ماندن اثرات انگشت و مهمتر از آن خراشیدگیهایی که در طول زمان، احتمالا در این قسمت ظاهر میشوند بهتر است از کاور همراه گوشی یا هر پوشش مناسب دیگری برای این بخش استفاده کرد.
مجموعه لنزهای سهگانه دوربین در این قسمت تقریبا تحت و بدون برآمدگی طراحی شدهاند که البته این موضوع با توجه به نوع این دوربینها و البته ضخامت نسبتا بالای دستگاه امری طبیعی به نظر میرسد. فلش LED و سنسور اثر انگشت دیگر نکات قابل اشاره در این قسمت را تشکیل میدهند.
دوربینهای اصلی
در حالیکه از مجموعه دوربینهای اسمارتفونی در این رده قیمتی انتظار چندانی نمیرود اما Honor 9A حداقل روی کاغذ شرایط چندان بدی را نیز به نمایش نمیگذارد؛ دوربین اصلی دستگاه یک نمونه 13 مگاپیکسلی اتوفوکوس با گشودگی دیافراگم f/1.8 است که در ردیف دوربینهای بخش پشتی پایینتر از دو لنز دیگر قرار دارد. دومین دوربین این گوشی نیز 5 مگاپیکسل وضوح داشته و با کمک یک لنز زاویه باز با گشودگی دیافراگم f/2.2، تصاویر عریضی را برداشت میکند. این دوربین طبق انتظار فاقد فوکوس خودکار است. در نهایت آخرین جزء تصویری این مجموعه که بالاتر از سایرین در مقابل فلش LED قرار گرفته، یک سنسور 2 مگاپیکسلی تعیین عمق میدان است که از طریق آن امکان محو کردن پسزمینه و ایجاد افکت بوکه فراهم میشود.
رابط کاربری دوربین با اینکه به دیگر نمونههای اخیر هواوی و آنر شباهت دارد اما امکانات کمتری در آن ارائه شده و ساختار سادهتری را ارائه میدهد. در این رابط کاربری در ستونی در سمت راست به ترتیب از بالا به پایین سوییچر تعویض بین دوربین اصلی و سلفی، شاتر و نمایی از آخرین تصویر برداشت شده به نمایش گذاشته میشود و یک ردیف جلوتر نیز به حالتهای مختلف دوربین اعم از عکس، ویدئو، Beauty و حالت Aperture یا دیافراگم باز بر میخوریم. در سوی دیگر این رابط کاربری اما برخلاف نمونههای معمول هواوی و آنر خبری از گزینههای متداول این قسمت یعنی فیلترهای رنگی، گزینه AI و AI Lens نبوده و بهجز دکمه دسترسی به سایر تنظیمات فقط میانبر فلش در این بخش دیده میشود.
گزینههای محدودتر رابط کاربری دوربین در بخش More نیز ادامه پیدا کرده و از این طریق تنها میتوان به حالت Pro یا عکاسی دستی، پانوراما و HDR دسترسی پیدا کرد و از اسلوموشن، هایپرلپس و چندین گزینه دیگر در این قسمت خبری نیست.
پایین صفحهنمایش (در هنگام گرفتن گوشی به صورت افقی) در مرکز، نشانگری برای تعیین نوع دوربین مورد استفاده به چشم میخورد که به صورت پیشفرض روی گزینه 1x یا دوربین اصلی قرار دارد اما با لمس کردن میتوان آن را به دوربین واید تغییر داد.
در منوی Setting دوربین بازهم با گزینههای معدودتری نسبت به گذشته روبرو میشویم و در این بخشنهتنها از مواردی مثل Capture smiles و Object tracking صرفنظر شده بلکه امکان تغییر رزولوشن تصویربرداری نیز نبوده و تنها میتوان در بخش نسبت تصویر با Aspect ratio از بین سهگزینه 4:3 پیشفرض (با وضوح 13 مگاپیکسل یا 3120×4160 پیکسل)، تسبت 1:1 (با وضوح 9.7 مگاپیکسل یا 3120×3120 پیکسل) و یا نسبت 19.5:9 (با وضوح 8 مگاپیکسل یا 1920×4160 پیکسل) یکی را انتخاب کرد. دیگر گزینهها مثل کنترل صوتی، رزولوشن فیلمبرداری، تایمر، خطوط راهنما، نمایشگر سطح افق و تگ مکانی هنوز در این بخش حضور دارند.
یک نکته جالب در این میان افزوده شدن گزینهای با نام نرخ فریم یا Frame rate زیر گزینه وضوح فیلمبرداری است که بهصورت ثابت روی 30 قرار دارد و مشخص نیست در حالیکه امکان تغییر این نرخ وجود ندارد اصولا به چه دلیلی منوی جداگانهای برای آن در نظر گرفته شده است!
در مد Pro برخلاف انتظار از یک گوشی ارزانقیمت مثل قبل شش گزینه قابل تغییر شامل تنظیمات Metering، تغییر عدد ISO (از 100 تا 3,200)، تنظیم دستی سرعت شاتر (از 1/4,000ثانیه تا 8 ثانیه)، تغییر در نورگیری، اتوفوکوس دستی و خودکار (در دو حالت AF-S برای اتوفوکوس تکی مناسب سوژههای ثابت و AF-C برای اتوفوکوس دنبال کننده برای سوژههای متعدد و متحرک) و در نهایت White balance در دسترس قرار میگیرند. با نگه داشتن دست روی نورگیری (یا EV)، وایتبالانس و گزینه اتوفوکوس دستی و خودکار میتوان مقادیر آنها را (به صورت مستقل یا همزمان با هم) ثابت نگه داشته یا اصطلاحا لاک کرد و سایر گزینهها را متناسب با آنها تغییر داد.
عکاسی با آنر 9A را در یک نیمروز گرم تابستانی با نور کامل روز آغاز کردیم. دوربین اصلی 9A تقریبا برخلاف انتظار در قامت نمونه نسبتا راضیکنندهای ظاهر میشود. رنگهای تصویر با اینکه طبق معمول گوشیهای موبایلی اندکی اشباعشدهتر از حالت عادی هستند اما شرایط مناسبی را به نمایش میگذارند و از داینامیک رِنج یا محدودهی پویا قابلقبولی نیز برخوردارند. در زمینه جزییات با نمونه متوسطی روبرو میشویم و با وجود آنکه در صفحهنمایش خود گوشی شرایط برای رضایت از میزان جزییات برقرار است اما با بزرگ کردن تصویر در ابعاد واقعی و در سوژههای دشواری مثل شاخ و برگ درختان، با افت محسوسی روبرو میشویم.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برش اندازه واقعی تصویر بالا
این شرایط در تصاویر زیر که همگی با وضوح کامل 13 مگاپیکسلی با دوربین اصلی و در حالت خودکار گرفته شدهاند نیز تکرار شده و با اینکه اختلاف موثری مابین آنها و دوربینهای پیشرفتهتر وجود دارد اما با توجه به رده قیمتی دستگاه با نمونه چندان نامناسبی نیز روبرو نمیشویم.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
فعال کردن حالت HDR در این دوربین بسته به سوژه به نتیجه نسبتا مناسبی منجر شده و امکان روشنتر کردن بخشهای درون سایه و کاهش نور بخشهای دارای روشنایی شدید را فراهم میکند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR خاموش - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
سنسور کوچکتر، نبود فوکوس خودکار و بستهتر بودن دیافراگم لنز، دوربین التراواید را در شرایط ضعیفتری در مقایسه با دوربین اصلی قرار میدهد جاییکه افت محسوسی در جزییات ایجاد شده و رنگهای تصویر نیز بار دیگر به سمت غیر واقعیتر شدن حرکت میکنند. یک نکته منفی در مورد تصاویر این دوربین به محو شدن کنارههای کادر و از دست رفتن جزییات در این بخشها در مقایسه با مرکز آن باز میگردد که میتوان آن را به کیفیت پایینتر لنز مرتبط دانست.
برداشت تصویر با دوربین التراواید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین التراواید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا از مرکز کادر
برش اندازه واقعی تصویر بالا از کناره کادر
حالت Aperture یا دیافراگم باز که از لنز سوم این مجموعه برای محو کردن پسزمینه استفاده میکند در سطح متوسط رو به پایینی قرار گرفته و با اینکه سوژه اصلی تقریبا از پسزمینه جدا میشود اما با پیچیدهتر بودن پسزمینه، روند این جداسازی چندان ایدهال به نظر نمیرسد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت Aperture - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
از تصویر پانورامای دوربین اصلی به میزان بسیار زیادی رضایت داشتیم و از لحاظ دقت اتصال و کیفیت نهایی حتی از بسیاری از نمونههای گرانقیمتتر رده میانی نیز عملکرد بهتری دارد.
برداشت تصویر پانوراما با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در حالیکه گوشیهای هواوی و آنر همواره ارائهدهنده یکی از بهترین حالتهای شب یا Night Mode در عکاسی موبایلی هستند، در Honor 9A از این گزینه بهکل صرفتظر شده و در حالت اتوماتیک انتظار نتیجه مناسبی از هیچیک از دوربینهای اصلی و التراواید آن در شب نمیرود و نویز بالا و جزییات اندکی در آنها به چشم میخورد. این وضعیت طبیعتا در دوربین التراواید شدیدتر است اما در دوربین اصلی نیز یکی از ضعیفترین نمونهها را به نمایش میگذارد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین التراواید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
حداکثر وضوح فیلمبرداری دوربین اصلی این مجموعه 1080p با 30 فریم در ثانیه است که با بیتریت ویدئویی 16 مگابیت بر ثانیه و صدای استریوی دو کاناله 122 کیلوبیت بر ثانیهای برداشت میشود. از کیفیت رنگ و کنتراست ویدئوهای دوربین اصلی میتوان تا حدودی رضایت داشت اما از نظر جزییات شرایط چندان فوقالعادهای برقرار نیست و نبود هرگونه مکانیزم لرزهگیری نیز نتیجه نهایی را تحت تأثیر قرار دادهاند. این شرایط در دوربین التراواید نیز تکرار شده و این بار حتی با جزییات کمتری روبرو میشویم.
دوربین سلفی
وضوح پیشفرض دوربین سلفی دستگاه، 8 مگاپیکسل یا 2448×3264 پیکسل است و در این میان امکان گرفتن تصاویر 1:1 با وضوح 2448×2448 پیکسل (6 مگاپیکسل) و تصاویر 19.3:9 با وضوح 1520×3264 پیکسل (5 مگاپیکسل) نیز وجود دارد. این دوربین که فاقد فوکوس خودکار است از HDR نیز پشتیبانی نمیکند و زیباسازی چهره یا Beauty تنها دیگر حالت در دسترس در بخش عکاسی آن به حساب میآید. از عملکرد این دوربین بهشرط رعایت فاصله معمول فوکوس یعنی نزدیک به یک دست، نمیتوان چندان ناراضی بود و در نور مناسب، سلفیهای نسبتا با کیفیتی را برداشت می کند.
باتری
نقطه قوت بزرگ آنر 9A نسبت به نسلهای قبلی و دیگر گوشیهای اقتصادی بازار بیش از همه چیز به باتری آن باز میگردد؛ جاییکه برخلاف نمونههای پیشین حالا از یک باتری کاملا حجیم 5 هزار میلی آمپر ساعتی در این گوشی استفاده شده که روی کاغذ دوام بسیار مناسبی را ارائه خواهد کرد و در این مسیر، وضوح پایینتر صفحهنمایش و تا حدودی پروسسور 12 نانومتری نچندان پر مصرف آن نیز نقش مهمی را در افزایش هرچه بیشتر این دوام ایفا میکنند. آنر برای این باتری به زمانهای رسمی مناسبی شامل 65 و 36 ساعت مکالمه (بهترتیب در حالت عادی و 4G)، 32 ساعت نمایش ویدئو و 37 ساعت پخش رادیوی FM اشاره کرده که با ادعای دوام باتری برای کل روز یا All day Battery Life این مدل سازگار به نظر میرسند. در عمل با وجود آنکه میزان دوام این باتری به نوع استفاده کاربران بستگی دارد اما در یک کاربری متوسط رو به بالا شاید بتوان روز سوم را نیز با یک بار شارژ به پایان رسید و فارغ از نوع و شدت استفاده، به صفر رساندن شارژ باتری در یک روز چندان عملی به نظر نمیرسد. باتری آنر 9A از شارژ معکوس نیز پشتیبانی کرده و با یک کابل UTG میتوان از آن برای شارژ دیگر دیوایسها نیز استفاده کرد.
برای مشخص شدن میزان دوام این باتری از روی عدد و رقم، طبق معمول به سراغ تست Work battery life 1.0 از مجموعه PCMark رفتیم که در آن با بازسازی یک سناریوی معمول استفاده از گوشی متشکل از مرور وب، نمایش عکس، پخش ویدئو و مواردی از این دست، دوام باتری از 100 درصد تا رسیدن به زیر 20 درصد اندازهگیری میشود. این تست را طبق معمول با غیر فعال کردن روشنایی خودکار صفحهنمایش و قرار دادن نور پنل روی 50 درصد انجام میدهیم. Honor 9A طبق انتظار نتیجه درخشانی را در این تست ثبت کرده و با رسیدن به زمان 20 ساعت و 39 دقیقهای دست به نوعی رکوردشکنی میزند. برای مقایسه بهتر است بدانید که نوا 7i با باتری 4,200mAh و پردازنده کاملا کممصرفتر 7 نانومتری در این تست به امتیازی نزدیک به 16 ساعت میرسد و سامسونگ Galaxy A31 با باتری 5 هزار و پردازنده 12 نانومتری عمدتا به دلیل وضوح بالاتر صفحهنمایش دوام 16 ساعت و 35 دقیقهای را ثبت میکند.
همانطور که در بخش جعبهگشایی اشاره شد، آنر 9A با وجود باتری حجیم آن با یک شارژر تنها 10 واتی ارائه میشود و از شارژ سریع از هیچ نوعی نیز در این میان صحبتی نشده است؛ بدینترتیب احتمالا با یک شارژ آهسته و طولانیمدت روبرو میشویم. تست شارژ آنر 9A را در حالت خاموش و از صفر درصد آغاز میکنیم جاییکه پس از 5 دقیقه به شارژ 4 درصد میرسیم و از این لحظه به بعد تا 1 ساعت اول تقریبا هر 5 دقیقه، 4 درصد به شارژ باتری افزوده میشود بهطوریکه پس از گذشت 30 دقیقه شارژ باتری به 25 درصد و پس از 1 ساعت به 48 درصد رسید. بهعنوان نمونهای برای مقایسه جالب است بدانید که سامسونگ گلکسی A31 با همین باتری 5 هزار میلی آمپر ساعتی با شارژر قویتر 15 واتی نیز پس از گذشت 60 دقیقه بازهم دقیقا به شارژ 48 درصد میرسد. شارژ 9A پس از 75 و 90 دقیقه به ترتیب به 60 و 72 درصد رسید که هنوز در مقایسه با A31 که در دقیقه 90 شارژ 74 درصدی را ثبت میکند روندی شانهبهشانه را نشان میدهد. شارژ باتری آنر 9A پس از 2 ساعت به 94 درصد رسید و پروسه شارژ در حوالی دقیقه 138 یعنی حدود دو ساعت و 40 دقیقه بعد از آغاز شارژ تکمیل شد و جالب اینکه A31 نیز دقیقا به همین زمان یعنی 138 دقیقه برای تکمیل شارژ خود نیاز دارد.
سیستمعامل – رابط کاربری
آنر 9A با سیستمعامل اندروید 10 و رابط کاربری Magic UI 3.1 ارائه میشود که در مقام مقایسه تقریبا همان رابط کاربری EMUI 10 در گوشیهای هواوی بوده و در اینجا نیز از GMS یا سرویسهای موبایلی گوگل و در صدر آن از فروشگاه Google Play خبری نیست. در نبود GMS، چارهای جز خدمات موبایلی هواوی یا HMS وجود نداشته و برنامههای مورد نظر نیز در صورت انطباق و سازگاری با این مجموعه، از طریق فروشگاه AppGalley خود هواوی یا دیگر فروشگاههای متفرقه و البته سایدلود کردن (دانلود و انتقال فایل APK به حافظه داخلی و نصب مستقیم) قابل نصب خواهند بود. زمان بوت گوشی نسبتا طولانی مدت و در حدود 36 ثانیه است که با توجه به قدرت پردازشی گوشی چندان نیز غیر قابل انتظار به نظر نمیرسد.
در صفحه قفل در حالت پیشفرض، زمان و تاریخ در مرکز بخش بالایی و میانبر دوربین در پایین سمت راست قرار دارد که نسبت به گوشیهای هواوی اندکی با جابجایی همراه شدهاند. در این بخش با فعال کردن گزینه تقویم ایرانی (Persian Calendar) در اپلیکیشن تقویم، تاریخ شمسی نیز در زیر تاریخ میلادی به نمایش گذاشته میشود. در کناره سمت چپ این بخش نیز تعداد قدمهای پیموده شده کاربر در طی روز به نمایش گذاشته میشود.
با اسکرول از پایین به بالای صفحهنمایش مثل قبل میتوان به میانبرهای سریع این قسمت دست یافت که به ترتیب از چپ به راست شامل ریکورد صدا، ماشینحساب، چراغقوه و تایمر شده و مثل رابط کاربری دوربین، در اینجا نیز گزینه AI Lens حذف شده است. Swipe کردن دست به چپ و راست در این حالت بدون تأثیر بوده و از این لحاظ نیز با نمونههای معمول دیگر متفاوت است.
صفحه هوم تقریبا همانیست که از یک گوشی آنر و هواوی انتظار داریم و به نکته جدید و خاصی در آن بر نمیخوریم و همچنان در صفحات متعدد این قسمت در غیبت منوی اصلی یا app drawer میتوان آیکون برنامهها، ویجتها و میانبرها را قرار دارد. البته از طریق یک گزینه جداگانه در منوی Setting میتوان منوی اصلی یا app drawer را به رابط کاربری اضافه کرد. دسکتاپ سمت چپ در هوماسکرین آنر 9A برخلاف انتظار یک صفحه معمولی مثل بقیه صفحات این قسمت بوده و دیگر حکم یک دسکتاپ ویژه (که بسته به نام مدل از آن با عنوان Today یا HiBoard یاد میشود) را ندارد.
زیر صفحهنمایشدر صفحه هوم، 4 آیکون در نظر گرفته شده که امکان افزایش آن به 5 آیکون نیز وجود دارد. با نگهداشتن دست روی آیکونهای صفحه هوم، گزینههایی برای دسترسی آسانتر به مورد انتخاب شده ظاهر میشوند که از آن جمله میتوان به تشکیل هاتاسپات و فعال کردن وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی هنگام نگه داشتن دست روی آیکون Setting، رفتن به عکسهای Favorites و به نمایش گذاشتن آخرین عکسهای اضافه شده هنگام نگه داشتن دست روی گالری و گرفتن ویدئو یا سلفی موقع نگه داشتن دست روی آیکون دوربین اشاره کرد.
با نزدیک کردن دو انگشت به یکدیگر روی صفحهنمایش به حالت ویرایشی صفحه هوم وارد میشویم که افزودن و کاستن از صفحات این قسمت، تغییر والپیپر و ویجتها همراه با دسترسی به تنظیمات هوماسکرین، گزینههای قابل اشاره در آن را تشکیل میدهند.
در بخش تنظیمات هوم اسکرین شرایط به قرار سابق است و همچنان امکان انتخاب چینش ماتریسی آیکونهای صفحه هوم از بین سه حالت 6×4، 5×5 و 6×5 و قفل کردن پوسته همراه با گزینه پر کردن جای خالی برنامهها در هنگام حذف یک اپلیکیشن وجود دارد.
با اسکرول رو به پایین صفحهنمایش از قسمت میانی، مثل گذشته منویی با امکان جستوجوی سریع در تمامی قسمتهای گوشی (اپلیکیشنها، کنتاکتها، پیامها و...) فراهم شده و اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده نیز در زیر کادر جستوجو نشان داده میشوند.
Notification shade یا منوی قابل اسکرول بالای صفحهنمایش در شکل ظاهری تفاوتی با گذشته نداشته و با یک بار پایین کشیدن آن علاوه بر اعلانبرنامهها، نواری از 5 گزینه پیشفرض شامل وایفای، بلوتوث، چراغقوه، پروفایل صوتی و چرخش خودکار صفحهنمایش در بالا به نمایش در میآیند و اسلایدر تغییر روشنایی نیز بدون گزینه فعال کردن روشنایی خودکار در پایین این قسمت دیده میشود. در نهایت در بالای این بخش آیکونی برای دسترسی مستقیم به منوی تنظیمات و گزینهای برای ویرایش آیکونهای همین منو در نظر گرفته شده است.
با ادامه اسکرول، 11 آیکون دیگر در این بخش به نمایش گذاشته میشود و با لمس گزینه ادیت در بالا نیز 3 گزینه دیگر امکان افزوده شدن به این لیست را پیدا میکنند.
منوی Setting تقریبا بهطور کامل همانیست که در نمونهای مثل Nova 7i هواوی نیز دیده بودیم و تغییر خاصی در شکل و کارکرد آیکونهای این قسمت ایجاد نشده است؛ در این منو مثل گذشته در بالاترین قسمت باکسی برای جستوجو، گزینهای جهت نمایش حساب کاربری هواوی و گهگاه پیشنهادهایی برای دسترسی به برخی قسمتهای آن ارائه میشود و در زیر آن با مجموعهای از چندین آیکون در شش دستهبندی روبرو میشویم که ترکیب منظمتر و شستهرفتهتری را ارائه میدهد.
در دسته اول به گزینههای ارتباطی از جمله وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی بر میخوریم که تجربه آسانتری را ارائه میکنند. دستهبندی دوم به موارد مرتبط با هوم اسکرین و صفحهنمایش مرتبط است که تقریبا به همین صورت در گذشته نیز حضور داشت، در دستهبندی سوم به جزییات صدا و لرزش و اعلان برنامهها بر میخوریم و در دسته چهارم نیز موارد مربوط به حریم خصوصی و امنیت، حافظه، باتری، جزییات مکان، اپلیکیشنها و در نهایت کلمات عبور و راههای بیومتریک بازگشایی قرار دارند. در دو قسمت باقیمانده نیز بخش Digital banace، دستیار هوشمند هواوی و حسابهای کاربری و بهروزرسانی جای گرفتهاند.
فروشگاه AppGallery و غیبت سرویسهای گوگل
مثل دیگر گوشیهای اخیر هواوی و آنر، در Honor 9A نیز در نبود GMS یا سرویسهای موبایلی گوگل، طبیعتا نشانی از اپلیکیشنهای متداول گوگلی مثل سرچ، جیمیل، یوتوب، Maps و مواردی از این دست بهصورت پیشفرض روی این مدل نبوده و جستوجو برای یافتن فروشگاه Google Play نیز بینتیجه است. بدینترتیب در وهله نخست برای برطرف کردن نیاز نرمافزاری و نصب برنامههای مختلف باید از فروشگاه AppGallery هواوی بهره برد. برای استفاده از این فروشگاه در پله اول باید پس از ساخت یک حساب کاربری هواوی یا Huawei ID، با آن در این فروشگاه لاگین نمود. پس از این مرحله باید کشور خود را انتخاب کرد که همچنان نام ایران در بین گزینههای آن دیده نمیشود و بدینترتیب نمیتوان انتظار مشاهده برنامههای لوکال و داخلی را در این فروشگاه داشت.
پس از انتخاب کشورهای دیگر، وارد فضای این فروشگاه میشویم که تفاوتی با نمونههای پیشین نداشته و اپلیکیشنهای مختلف در دستهبندیهای گوناگون در دسترس قرار میگیرند. تعدد و تنوع برنامههای حاضر در این فروشگاه البته هنوز در سطح چندان بالایی قرار نداشته و نیاز به استفاده از روشهای دیگر برای تأمین نیاز نرمافزاری، ضروری بهنظر میرسد. یکی از این روشها، بهکارگیری فروشگاههای متفرقه همچون APK Pure است که نمونه موفقی در این زمینه به حساب میآید. امکان دانلود فایل APK، انتقال آن به حافظه و نصب مستقیم نیز طبیعتا یکی دیگر از راههای نصب برنامه روی Honor 9A به حساب میآید.
نکته مهم در این میان توجه به منبع دانلود فایل و استفاده از برنامههای مهمتر امنیتی و آنتیویروس برای اطمینان از بدون مشکل بودن فایل نصب شده است. البته در Honor 9A نیز مثل نمونههای پیشین مجهز به این سیستم، پس از دانلود یک فایل APK و قبل از نصب آن یک بررسی امنیتی یا Security Check روی فایل صورت میگیرد که میتواند تا حدودی خیال کاربران را از بابت اصالت یک برنامه راحت نماید.
با توجه به نبود Google Mobile Services، برخی از برنامهها و بازیهای مهم امکان نصب روی این گوشی را ندارند اما بسیاری دیگر نیز تقریبا بدون مشکل به کار خود ادامه میدهند. از جمله برنامههای گوگلی که بدون اشکال در Honor 9A نصب و اجرا میشوند باید به مرورگر کروم، صفحهکلید Gboard، سرویس نقشه Maps، گوگل Earth و گوگل Photos اشاره کرد و در سوی دیگر مواردی مثل Docs و Sheet، گوگل نیوز، جیمیل، یوتوب، گوگل Calendar، لنز، Drive و شاید از همه مهمتر برای گیمرها Play Games با وجود نصب، اجرا نمیشوند. در گوشیهای HMS بهخصوص در زمینه بازی بیش از سایر موارد نیاز به بهبود احساس میشود و با اینکه اغلب بازیهای عادی و اصطلاحا casual (در صورتی که نیازمند sign-in در Play Games نباشند) با دریافت APK در این گوشیها قابل اجرا هستند اما شرایط بازیهای حرفهایتر کاملا متفاوت است.
در یک نگاه کلی با وجود آنکه دسترسی نداشتن به Google Play و مجموعه GMS نقطه ضعف غیرقابل گذشتی برای این مجموعه به حساب میآید اما حداقل برای کاربران کمتر حرفهای موبایل، در استفادههای معمول، این نقطهضعف کمتر به چشم میآید و طیف متنوعی از نیازهای اینگونه کاربران از طریق AppGallery و بهویژه فروشگاههای جانبی برطرف خواهد شد. این شرایط البته برای افراد حرفهایتر و بهخصوص گیمرها چندان به سطح ایدهآل نزدیک نیست هرچند در گوشی پایینردهای مثل Honor 9A که مطمئنا کاربری گیم چندان در آن پر رنگ نیست شاید نتوان از این مورد بهعنوان یک نقطهضعف مهم یاد کرد.
چیپست پردازشی – حافظه
Honor 9A با پروسسور نسبتا قدیمی Helio P22 از شرکت مدیاتک عرضه میشود که از معرفی آن حالا بیش از 2 سال میگذرد؛ این چیپست پایینرده با لیتوگرافی 12 نانومتری ساخته شده و هر 8 هسته داخلی آن نیز از نوع ARM Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 2 گیگاهرتز (4 هسته 2 گیگاهرتزی و 4 هسته 1.5 گیگاهرتزی) هستند. پردازش گرافیکی در این مجموعه نیز بر عهده PowerVR GE8320 است. استفاده از این چیپست قدیمی و نچندان پر توان، انتظارها از این مجموعه را در هر دو زمینه پردازشی و گرافیکی کاهش میدهد و به روشنی به رده کاربری و علت قیمت قیمت پایینتر دستگاه اشاره میکند.
حافظه رم گوشی 3 گیگابایت بوده که برای یک مدل پایینرده حافظه رم نسبتا مناسبی به حساب میآید و در حین استفاده از گوشی نیز به تأخیر و کندی قابلتوجهای بر نخوردیم. در Honor 9A از 64 گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده که از این میزان قبل از انجام هرگونه آپدیت و انتقال هرگونه فایل به حافظه داخلی نزدیک به 9.36 گیگابایت آن به سیستمعامل تعلق داشته و بیش از 54.6 گیگابایت آن در اختیار کاربران قرار دارد.
این حافظه طبق انتظار از نوع معمولی eMMC 5.1 بوده و با اینکه طبیعتا در یک گوشی ارزانقیمت انتظار دیدن حافظههای پر سرعت UFS را نداریم اما با این حال بازهم با انجام تست AndroBench صحت این موضوع را تحقیق میکنیم جاییکه سرعت خوانش ترتیبی (Sequential Read) این حافظه به 277 مگابایت بر ثانیه میرسد که eMMC بودن آن را تأیید میکند.
تستهای پردازشی و گرافیکی
با توجه به نوع پروسسور دستگاه، Honor 9A را از همین ابتدا میتوان در بین گوشیهای کمتوان پایینرده جای داد و با اینکه فرکانس نسبتا بالای هستههای پردازشی و وضوح کمتر صفحهنمایش در برخی تستهای پردازشی، اندکی به نفع آن تمام خواهد شد اما در عمل احتمالا با تفاوت بزرگی نسبت به انتظار اولیه روبرو نخواهیم شد.
آنر 9A در تست Geekbench 4.4 که با هدف بررسی کیفیت و سرعت هستههای پردازشی طراحی شده به امتیازهای 772 و 3,617 در دو دو حالت تک و چند هستهای دست پیدا میکند که به روشنی از جایگاه پایین هستههای A53 پروسسور Helio P22 سخن میگوید. برای مقایسه، Galaxy A31 بهعنوان اسمارتفونی در رده میانی نچندان رو به بالا، با هستههای A75 و A55 به امتیازهای تک و چند هستهای بهترتیب 1,708 و 5,034 واحدی دست پیدا میکند.
این شرایط در نسخه جدیدتر این تست یعنی ورژن 5.2.0 نیز تکرار شده و امتیازهای 136 و 482 آنر 9A در حالتهای تک و چند هستهای کاملا در سطح پایینی قرار دارند. برای مقایسه بازهم میتوان از A31 سخن گفت که این تست را با امتیازهای به ترتیب 252 و 1,209 پشت سر میگذارد.
در AnTuTu V8.4.3 که جدا از پردازنده، به بررسی کیفیت گرافیک، حافظه و UX نیز میپردازد، امتیاز Honor 9A بار دیگر در سطح پایین قرار گرفته و با ثبت رقم 92 هزار واحدی، کاملا هماهنگ با جایگاه و رده قیمتی دستگاه است. برای مقایسه باید بدانید که گوشیهای پیشرفته رده میانی در این تست به امتیازی حوالی 250 هزار واحد نزدیک شده و رده پرچمداران نیز امتیازهایی حوالی 500 تا 600 هزار واحد را در آن به دست میآورند.
در نهایت، امتیاز آنر 9A در تست گرافیکی Sling Shot Extreme OpenGL ES3.1 از مجموعه 3DMark به تنها 283 واحد میرسد که امتیازی کاملا پایین در این آزمون به حساب میآید. برای مقایسه، بد نیست بدانید که A31 با گرافیک Mali-G52 MC2 خود در این تست به امتیاز 1,155 واحدی میرسد و در گوشی پیشرفتهتری مثل Redmi Note 9S با گرافیک Adreno 618 نیز به امتیازی فراتر از 2,500 واحد دست پیدا میکنیم. بدینترتیب با توجه به امتیاز بهدست آمده از این بخش نمیتوان انتظار چندانی از این مجموعه برای انجام بازیهای پیشرفته گرافیکی داشت.
گزینههای ارتباطی
حداکثر سرعت ارتباطات تحت شبکه این مدل با توجه به نوع مودم حاضر در Helio P22 به 300 مگابیت بر ثانیه در دانلود تحت LTE Cat.7 و 150 مگابیت بر ثانیه در آپلود تحت LTE Cat.13 محدود میشود که با توجه به رده کاربری دستگاه نکته چندان غریبی نیز به حساب نمیآید. وایفای دستگاه از نوع تک باند نسخه n بوده و به بلوتوث ورژن 5 و گزینههای مسیریابی GPS/GLONASS/BeiDou نیز مجهز است. NFC، گزینه ارتباطی دیگری در Honor 9A است که برای مدلی در این رده قیمت کاملا دور از انتظار به نظر میرسد. در نهایت بهعنوان نکتهای نچندان مرتبط با بخش ارتباطی گوشی باید به رادیوی FM آنر 9A اشاره کرد که نیازی به اتصال هدست برای گیرندگی ندارد.
کلام آخر
Honor 9A اسمارتفونی ارزانقیمت با مشخصاتی متفاوت از نمونههای معمول این رده قیمتیست؛ نکته مشترک همه گوشیهای این کلاس یعنی پردازنده همتوان که علت نامیده شدن آنها با عنوان پایینرده نیز به آن باز میگردد در 9A نیز به قوت خود باقیست و پروسسور Helio P22 قدرت پردازشی و گرافیکی بالایی را ارائه نمیدهد با گذر از این مسئله اما با شرایط متفاوتی روبرو میشویم که جایگاه Honor 9A را در بین رقبای آن متمایز میکند؛ طراحی نسبتا مدرن بدنه با رنگآمیزی جذاب و چشمنواز، صفحهنمایش بزرگ با ناچ قطرهای و فرم دوربینهای سهگانه بخش پشتی از جمله موارد مثبت قابل اشاره در این مدل به حساب میآیند. از کیفیت صفحهنمایش گوشی در مقام یک پنل HD حاضر در یک گوشی ارزانقیمت میتوان تا حدودی رضایت داشت و حداقل و حداکثر روشنایی و کنتراست مطلوبی را عرضه میکند. دوربین اصلی گوشی در حضور نور مناسب عملکرد مطلوبی دارد اما در محیطهای با نور کمتر و بهخصوص در شب در غیب Night mode کیفیت مناسبی از آن به چشم نمیخورد.
دوربین التراواید گوشی در نور کامل نیز شرایط مطلوبی نداشته و جدا از رنگ و داینامیکرِنج نچندان فوقالعاده، در زمینه جزییات نیز عملکرد ضعیفی را به نمایش گذاشته و محو شدن کنارههای تصویر برداشت شده با آن نیز از جذابیت این دوربین میکاهد. از کیفیت دوربین سلفی گوش اما میتوان رضایت داشت و از جمله نقاط قوت دستگاه به حساب میآید. از دیگر نکات مثبت این گوشی باید از درگاه مستقل کارت حافظه microSD، پشتیبانی از جک هدست، رادیوی FM بدون نیاز به اتصال هدست، حافظه داخلی نسبتا حجیم 64 گیگابایتی و رم 3 گیگابایتی آن یاد کرد و در دیگر سو نیز اصرار به استفاده مجدد از درگاه microUSB و وایفای تک باند قرار میگیرند.
باتری حجیم 5 هزار میلی آمپر ساعتی یکی دیگر از نقاط قوت اصلی آنر 9A به حساب میاید که در حضور صفحهنمایش نچندان پر مصرف و پروسسور 12 نانومتری، دوام بسیار بالایی را ارائه کرده و بسته به نوع استفاده میتوان از حداقل 1 تا بیش از 3 روز روی آن حساب کرد. نکته منفی در مورد این باتری به شارژر کمتوان 10 واتی آن باز میگردد که عملا به زمانی نزدیک به 2 ساعت و 40 دقیقه برای پر کردن این حجم بالای باتری نیاز دارد.