بررسی گوشی موبایل آنر View 20
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های آنر» آنر Magic7
» آنر Magic7 Pro
» آنر X5b Plus
» آنر X5b
» آنر Pad GT Pro
» آنر X60 Pro
» آنر X60
» آنر X7c
» آنر Play9T
» آنر Play9C
» آنر Watch 5
» آنر 200 Smart
» آنر Pad X8a
» آنر X60i
» آنر MagicPad 2 12.3
» آنر Pad 9 Pro
» آنر Magic Vs3
» آنر Magic V3
» آنر Play 60 Plus
» آنر X6b
» آنر Magic V Flip
» آنر 200
» آنر 200 Pro
» آنر 200 Lite
» آنر 90 Smart
» آنر X7b 5G
» آنر Watch GS 4
» آنر Magic6 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Ultimate
» آنر Choice Watch
» آنر Magic V2 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Pro
» آنر Magic6
» آنر X50 GT
» آنر X50 Pro
» آنر 90 GT
» آنر Pad 9
» آنر X8b
» آنر Magic6 Lite
» آنر X7b
» آنر 100
» آنر 100 Pro
» آنر X50i+
» آنر X9b
» آنر Play 8T
» آنر Watch 4 Pro
» آنر Magic Vs2
» آنر Play 50 Plus
» آنر V Purse
» آنر X40 GT Racing
» آنر X5 Plus
» آنر X6a
» آنر MagicPad 13
» آنر Watch 4
» آنر Magic V2
» آنر Pad X9
» آنر Pad X8 Pro
» آنر Play 40
» آنر X50i
» آنر X50
» آنر 90 Lite
» آنر 90 Pro
» آنر 90
» آنر Pad V8
» آنر Play7T
» آنر Play7T Pro
» آنر 70 Lite
» آنر Magic5 Ultimate
» آنر Magic5
» آنر Magic5 Pro
» آنر Magic5 Lite
» آنر X8a
» آنر X5
» آنر X7a
» آنر X9a
» آنر 80 Pro Flat
» آنر Pad V8 Pro
» آنر 80 GT
» آنر 80 SE
» آنر Magic Vs Ultimate
» آنر 80
» آنر 80 Pro
» آنر Magic Vs
» آنر Play 40 Plus
» آنر X40 GT
» آنر Play6C
» آنر X6
» آنر Pad X8 Lite
» آنر Pad X8
» آنر X40
» آنر X8 5G
» آنر Pad 8
» آنر X40i
» آنر 70 Pro+
» آنر 70 Pro
» آنر 70
» آنر Play 30
» آنر Play6T
» آنر Play6T Pro
» آنر X9 4G
» آنر X7
» آنر X9 5G
» آنر Magic4 Ultimate
» آنر Magic4 Lite
» آنر X8
» آنر Magic4 Pro
» آنر Magic4
» آنر 60 SE
» آنر Watch GS 3
» آنر Magic V
» آنر Play 30 Plus
» آنر X30
» آنر 60
» آنر 60 Pro
» آنر X30i
» آنر X30 Max
» آنر 50 Lite
» آنر Play5 Youth
» آنر Tablet V7
» آنر Tablet V7 Pro
» آنر X20
» آنر Magic3 Pro+
» آنر Magic3 Pro
» آنر Magic3
» آنر Play 5T Pro
» آنر X20 SE
» آنر 50 SE
» آنر 50
» آنر 50 Pro
» آنر Tablet X7
» آنر Play5 5G
» آنر Play 20
» آنر Play 5T Youth
» آنر Tab 7
» آنر V40 Lite
» آنر V40 5G
» آنر 10X lite
» آنر 30i
» آنر Watch ES
» آنر Watch GS Pro
» آنر Pad X6
» آنر Pad 6
» آنر X10 Max 5G
» آنر 30 Lite
» آنر Play4
» آنر Play4 Pro
» آنر V6
» آنر X10 5G
» آنر 8S 2020
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Honor View 20 – نقشهای برای آینده
برند آنر از گروه هواوی در ابتدا برای ارائه محصولاتی خوشقیمت با دایره مخاطبان جوان و نوجوان و عرضه به صورت آنلاین پا در عرصه وجود گذاشت؛ این استراتژی اما آرامآرام با تغییر سبک و سیاق برند مادر و تمایل هواوی به ارائه گوشیهای پرچمدار گرانقیمت به گونهای با تغییر روبرو شد که حالا گوشیهای پرچمدار با قیمتهای بالا نیز به راحتی در سبد کالای آنر به چشم میخورند. اسمارتفونهای دارای مشخصات بالاتر در مجموعه آنر را غالبا میتوان در سری V این برند جستوجو کرد جائیکه معمولا مشخصاتی در سطح گوشی قبلی برند مادر هواوی در آن بهکار گرفته شده و با کاهش قیمت سعی در جذب مخاطبان با بودجه محدودتر شده است.
برای نمونه و از اولین گوشیهای این سری باید از Honor V8 در سال 2016 یاد کرد که برخی مشخصات آن از جمله پروسسور Kirin 950 و حافظه داخلی و رم آن تفاوتی با گوشی گرانقیمت Huawei Mate 8 (که نزدیک به شش ماه پیش از آن ارائه شده بود) ندارد. V8 با اینکه از صفحهنمایش و باتری کوچکتری نسبت به میت 8 برخوردار بود اما از دوربین دوگانه در بخش پشتی و درگاه USB-C بهره میبرد که در پرچمدار میت سال 2015 هواوی غایب بود.
Honor V8 در سمت چپ و Huawei Mate 8 در سمت راست
این رویه در Honor V9 که در بازارهای جهانی با نام Honor 8 Pro به فروش رسید نیز ادامه پیدا کرد و پردازنده مشابه، دوربینهای دوگانه سیاه و سفید و رنگی و باتری یکسانی در مقایسه با Mate 9 Pro در آن به کار گرفته شد. V9 با اینکه فاقد صفحهنمایش با فناوری OLED بود اما با افزایش اندازه پنل از 5.5 به 5.7 اینچ، معامله شیرینی را به نمایش میگذاشت و حضور درگاه microSD (در مقایسه با میت 9 پرو که بدون این درگاه عرضه شد) نیز ضعف حافظه داخلی کمترِ آن را پوشش میداد.
Honor 8 Pro در سمت چپ و Huawei Mate 9 Pro در سمت راست
آنر، سال گذشته نیز این ترکیب جذاب را در دوگانه Honor V10 در مقابل Mate 10 Pro تکرار کرد و انتخاب ارزانقیمتتری را نسبت به میت همرده خود با پردازنده یکسان، حافظه داخلی مشابه و گزینههای ارتباطی متنوع به نمایش گذاشت. این گوشی با وجود حذف پنل OLED، ظرفیت کمتر باتری و مقاوم نبودن در برابر نفوذ آب عملا با تکیه بر مشخصاتی مثل صفحهنمایش بزرگ 18:9، اسلات حافظه جانبی و دوربین سلفی با وضوح بالاتر، رقابت داخلی تنگاتنگی را با Mate 10 Pro به نمایش گذاشت که در برخی بازارها و در بین خریداران با بودجه محدودتر، حتی برنده این رقابت نام گرفت.
Honor View 10 در سمت چپ و Huawei Mate 10 Pro در سمت راست
تجربه این نوبت آنر در سری V که مثل همیشه با پسوند View در بازارهای جهانی عرضه میشود رقابت در این رده را وارد مرحله تازهای کرده است؛ Honor View 20 که از معرفی آن تحت عنوان V10 در بازار چین نزدیک به دو ماه میگذرد با وجود آنکه طبق رسم نانوشته این سری از همان پردازنده میت قبلی یعنی چیپست 7 نانومتری Kirin 980 بهره میبرد و در زمینه حافظه داخلی و رم نیز از شرایط مشابهی نسبت به Mate 20 Pro برخوردار است اما در طراحی ظاهری و شکل صفحهنمایش از یک سو و ترکیب دوربینهای اصلی از سوی دیگر متفاوت عمل کرده و با خارج شدن از سایه سری Mate این بار شکل و شخصیت منحصر به فردی را ارائه میکند.
آنر View 20 که اولین تجربه مجموعه هواوی در جایگذاری دوربین سلفی پانچی درون صفحهنمایش به حساب میآید با افکتهای نوری نشان V در پشت دستگاه و برخورداری از دوربین سهبعدی ToF، کلاس تازهای را در گوشیهای پرچمدار آنر میگشاید که نمونه دومی برای آن در سبد کالای این برند نمیتوان یافت.
Honor View 20 با نام مدل دقیق PCT-L29 با حافظه داخلی 128 گیگابایتی و 6 گیگابایت حافظه رم موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
جعبه محتویات آنر View 20 در اختیار ما قرار نگرفت اما این مدل در جعبه سفید رنگ نسبتا کوچکی ارائه میشود که تصویری از دستگاه و نام مدل روی آن به چشم میخورد. درون این باکس به جز خود دستگاه به شارژر، کابل USB-C، یک قاب شفاف انعطافپذیر و سوزن دسترسی به سیمکارت برمیخوریم و طبق معمول خبری از هدست در آن نیست. کابل USB ضخیم ارائه شده همراه گوشی با رنگ متفاوتی در محل پورت متمایز شده که از توان بالائی آن برای انتقال انرژی شارژر به گوشی سخن میگوید.
شارژر همراه دستگاه دارای حداکثر توان خروجی 22.5 واتیست که به گفته آنر، 55 درصد از ظرفیت باتری را در عرض تنها 30 دقیقه پر میکند. این گوشی ظاهرا در برخی مناطق با شارژر 40 واتی مشابه میت 20 پرو نیز ارائه میشود.
طراحی ظاهری
طراحی بدنه شاید جذابترین نکته در رابطه با View 20 باشد؛ در صورت روبرو شدن با رنگ مشکی دستگاه و حرکت ندادن بخش پشتی گوشی در نور، شاید متوجه هیچ نکته قابل توجهای در طراحی این مدل تا قبل از روشن کردن صفحهنمایش نشوید. View 20 در این حالت گوشی بزرگ و سنگینیست که پشت و روی آن با شیشه پوشانده شده و یک فریم فلزی در بخش مرکزی آن وجود دارد.
با نگاهی دقیقتر به بخش پشتی اما آرامآرام به ظرائف طراحی این مدل میتوان پی برد؛ در این قسمت و در زیر لایه شیشهای از طرحهای ناپیدائی به شکل حرف V استفاده شده که با حرکت دادن گوشی در همه طیفهای رنگینکمانی، از بالا به پائین حرکت میکنند. آنر از این طرحهای زیبا با عنوان Aurora Nanotexture یاد میکند که به خصوص در دو رنگ آبی و قرمز گوشی به زیبائی دستگاه افزودهاند. لبههای کناری شیشه بخش پشتی کاملا خمیده بوده و از این رو بخشی از این افکت جالبتوجه در کنارههای گوشی نیز تکرار میشود.
شکل دوربینهای پشت دستگاه و حضور نداشتن دوربینهای سهگانه مورد انتظار (با توجه به شباهت اشاره شده در مقدمه مابین سری V آنر و میت هواوی) دیگر نکته جدید در طراحی این مدل است که برای یک گوشی پرچمدار در سال 2019 اندکی غریب به نظر میرسد.
یکی دیگر از جذابیتهای مهم آنر View 20 به صفحهنمایش آن تعلق دارد که برای اولین بار در کل برند هواوی از سلفی پانچی در آن استفاده شده است. صفحهنمایش بزرگ این گوشی تقریبا کل بخش روئی را در بر گرفته و به جز حاشیه نزدیک به 3 میلیمتری بخش پائینی در کنارهها و بالا با حاشیه ناچیزی روبرو میشویم. برای به حداکثر رساندن نسبت صفحهنمایش به بدنه، دوربین سلفی View 20 این بار به حفرهای درون صفحهنمایش منتقل شده که این حفره دایرهای در کناره سمت چپ با قطر 4.5 میلیمتر قرار دارد.
با روشن کردن صفحهنمایش جای دوربین در لبه سمت چپ به صورت یک حفرهای سیاه دیده میشود که با وجود آنکه به تحقق صفحهنمایش فولاسکرین و افزایش هرچه بیشتر نسبت صفحهنمایش به بدنه کمک کرده اما در عمل جذابیت بالائی را ارائه نمیکند و همچنان میتوان از کامل نبودن این راهحل و تغییر آن در آینده اطمینان داشت. البته در نظر گرفتن کناره سمت چپ این قسمت برای جایگاه دوربین سلفی راهحل هوشمندانهتری در مقایسه با رقبائی همچون سری S10 سامسونگ به نظر میرسد چرا که برخلاف لبه سمت راست که محل پیشفرض اطلاعاتی مثل زمان و ظرفیت باتریست، گزینههای سمت چپ به نسبت کمتر و محدودتر هستند.
شیشه روی صفحهنمایش دارای لبههای نیمدایره 2.5D است اما در مقایسه با شیشه بخش پشتی خمیدگی کمتری دارد که این در مواردی مثل امکان نصب محافظ روی شیشه و آسیبدیدگی کمتر صفحهنمایش هنگام زمینخوردن، به نفع کاربران خواهد بود.
در مجموع آنر View 20 از طراحی جذاب و جالبتوجهای به خصوص در نسخه آبی و قرمز برخوردار بوده و با آنکه سلفی پانچی در ادامه استفاده از دستگاه به عنصری نسبتا مزاحم بدل میشود اما حداقل در برخورد اول به جذابیت طراحی آن کمک کرده است.
ابعاد و وزن
ابعاد Honor View 20 برابر با 8.1×75.4×156.9 میلیمتر است که برای یک گوشی 6.4 اینچی ابعاد مناسبی به حساب آمده و انتقال دوربین به درون صفحهنمایش نیز در کاهش ارتقاع آن موثر بوده است. برای مقایسه، Galaxy A8s که عنوان اولین گوشی دارای دوربین پانچی درون صفحهنمایش را به خود اختصاص داد با همین اندازه پنل از ارتفاع 158.4 میلیمتری برخوردار بوده و هواوی Nova 4 نیز با همین طراحی، هنوز 0.1 میلیمتری بلندتر است. View 20 با وجود ارتفاع مناسب در زمینه عرض از هر دو مدل بزرگتر بوده و 0.3 میلیمتر نسبت به نوا 4 و 0.5 میلیمتر نسبت به Galaxy A8s عرض بیشتری دارد.
ویوو 20 با 8.1 میلیمتر ضخامت و وزن 180 گرمی نمونه ضخیم و سنگینی نسبت به رقباست که این موضوع را بیش از همه چیز باید در ارتقاء ظرفیت باتری به 4 هزار میلیآمپرساعت جستوجو کرد. این گوشی در دست نیز نسبتا بزرگ و سنگین احساس میشود و برای افراد با دستهای کوچکتر ممکن است کارکرد روزانه با آن چندان ارگونومیک و آسان نباشد.
صفحهنمایش
View 20 نیز مثل دو گوشی دیگری که تقریبا همزمان با ویژگی مشابه دوربین پانچی معرفی شدند یعنی Huawei Nova 4 و Samsung Galaxy A8s از یک صفحهنمایش 6.4 اینچی IPS LCD برخوردار است که ظاهرا هر سه توسط یک کمپانی مشترک (احتمالا کمپانی چینی BOE) ساخته شدهاند. وضوح این صفحهنمایش، فول اچدی پلاس در نسبت 19.25:9 یا 1080×2310 پیکسل است و از لحاظ زاویه دید و کنتراست در سطح قابل قبولی قرار میگیرد.
میزان روشنائی این پنل اما در سطح متوسطی قرار دارد و با وجود آنکه در محیطهای داخلی نور مناسبی را ارائه میکند اما در فضای خارجی و به خصوص زیر نور خورشید شرایط دشواری را برای مشاهده محتوای صفحه بهوجود میآورد به طوری که برای مشاهده آن باید روشنائی را روی حداکثر تنظیم کرده و به دنبال زاویه مناسبی گشت. در دیگر سو حداقل روشنائی این صفحهنمایش در حد ایدهآلی قرار دارد و با تنظیم آن روی حداقل، در تاریکی کامل نیز مشکلی برای چشمان کاربران ایجاد نمیکند.
طبق معمول در منوی تنظیمات نمایشگر امکان تغییر حالت تصویر از نرمال به Vivid وجودداشته و گرمای رنگ را به جز سه گزینه پیشفرض، گرم و سرد میتوان به صورت دلخواه با حرکت دست روی طیف رنگهای مختلف تغییر داد.
در مجموع از صفحهنمایش آنر View 20 به جز عملکرد ضعیف آن در زیر نور خورشید میتوان تا حدودی رضایت داشت و به خصوص در محیطهای داخلی شرایط مطلوبی را ارائه میکند.
زیر صفحهنمایش در حاشیه نزدیک به 3 میلیمتری این قسمت به هیچ نکته خاصی بر نمیخوریم و در بالا نیز با انتقال دوربین به درون صفحهنمایش تنها اسپیکر تماس و سنسورهای دوگانه نور و Proximity در لبه باریک بخش بالائی به چشم میخورند. در حاشیه اسپیکر تماس، چراغ LED هشداردهنده کوچکی دیده میشود که در مواقعی همچون شارژر گوشی روشن خواهد شد.
اجزای جانبی
در کناره سمت چپ گوشی، اسلات جایگذاری سیمکارتهای دوگانه گوشی قرار دارد و در این میان برخلاف میت 20 پرو، از اسلات حافظه نیز خبری نیست.
در سمت دیگر و در کناره سمت راست، دکمه برجسته پاور و کلید دوگانه تغییر صدا قرار گرفته که تا حدودی پائینتر از حد انتظار قرار گرفته و به خوبی در زیر انگشتان هر دو دست پیدا میشوند.
اجزای بخش بالائی گوشی شامل جک 3.5 میلیمتری هدست، درگاه اینفرارد و میکروفون دوم میشود و در پائین نیز به پورت USB-C، اسپیکر اصلی گوشی و میکروفون تماس بر میخوریم. افزوده شدن جک هدست یکی از تفاوتهای این بخش در مقایسه با Mate 20 Pro است.
بخش پشتی
در رابطه با جذابیت طراحی بخش شیشهای پشت دستگاه پیش از این سخن گفتیم؛ در این قسمت همانگونه که اشاره شد در زیر نور افکتهای نوری به شکل حرف V به نمایش در میآید که با حرکت دادن گوشی رو به بالا و پائین حرکت میکنند. از سوی دیگر با توجه به شیشهای بودن پشت دستگاه، اثرات انگشت به خوبی در آن نمایان بوده و به خصوص در نسخه مشکی View 20، در کسری از ثانیه با اثرات انگشت متعدد روبرو میشویم.
لنز دوربین اصلی مجزا از سایر سنسورها در کناره سمت چپ قرار دارد و در کنار آن دوربین ToF، فلش LED و دیگر اجزای مرتبط با دوربین به چشم میخورند. سنسور اثر انگشت در بالا و نشان تغییر یافته HONOR در پائین دیگر موارد قابل اشاره در این بخش را تشکیل میدهند.
دوربین اصلی
در بخش پشتی آنر View 20 در یک نگاه به دو دوربین بر میخوریم که یکی مجزا با دهانه لنز بزرگتر در کناره سمت چپ و دیگری در یک محوطه بیضی شکل در کنار سنسوری ناپیدا و فلش LED قرار گرفته است. ویوو 20 در حقیقت تنها به یک دوربین با وضوح 48 مگاپیکسل مجهز بوده و دوربین دوم در این بخش دوربین سهبعدی زمان پرواز یا ToF است که در تشخیص و سهبعدیسازی سوژهها کاربرد دارد. دوربین اصلی این گوشی از نوع Sony IMX586 با ابعاد 1/2 اینچیست که اندازه پیکسلهای آن به دلیل وضوح بسیار بالا تنها 0.8 میکرون بوده و از همین رو برای عملکرد بهتر در نور کم، چهار پیکسل مجاور را در هم ترکیب میکند؛ این ترکیب با وجود آنکه اندازه پیکسلها را به 1.6 میکرون ارتقاء میدهد اما به همان نسبت از وضوح تصویربرداری نیز کاسته و آن را به 12 مگاپیکسل یعنی وضوح پیشفرض دوربین در آنر View 20 کاهش میدهد.
به بیان دیگر دیگر با وجود آنکه در مشخصات و تبلیغات آنر View 20 به 48 مگاپیکسلی بودن دوربین اشاره شده اما این دوربین در حالت پیشفرض و برای عملکرد بهتر در محیطهای داخلی و در نور کم روی 12 مگاپیکسل (3000×4000 پیکسل) تنظیم شده است و در صورت نیاز به وضوح کامل باید آن را به صورت دستی روی 48 مگاپیکسل (6000×8000 پیکسل) تنظیم کنید. یک نکته مهم دیگر اینکه هردوی این وضوحها در نسبت 4:3 رخ میدهد و تنها گزینه شما برای گرفتن یک عکس واید استفاده از نسبت 19.2:9 و وضوح 7 مگاپیکسل (1872×4000 پیکسل) است. بدینترتیب در حالیکه این گوشی با یک دوربین 48 مگاپیکسلی معرفی میشود عملا وضوح آن برای گرفتن یک عکس واید (که در حالت عادی، معمولترین سناریوی عکاسی موبایلیست) تنها به 7 مگاپیکسل میرسد. البته نگفته پیداست که مگاپیکسل کمترین تأثیر ممکن در کیفیت تصویر را داشته و عوامل دیگری مثل اندازه سنسور و دیافراگم لنز نقش اصلی را در این زمینه ایفا میکنند.
دوربین ToF این مجموعه با استفاده از نور مادون قرمز امکان اسکن سهبعدی اشیاء را فراهم میکند و از این گذشته همانند یک دوربین دوم اما با شیوهای کاملا پیشرفتهتر، محو کردن پسزمینه سوژه اصلی یا افکت بوکه نیز برقرار خواهد بود. در حال حاضر امکان قابلیت اول یعنی اسکن سهبعدی ظاهرا تنها در گزینهای به نام shaping در منوی عکاسی پرتره دوربین ظاهر میشود که از آن برای بهبود شکل ظاهری بدن میتوان استفاده کرد. این دوربین البته در افکت بوکه نقش موثری را ایفا میکند.
رابط کاربری دوربین به آنچه در آنر 10 دیده بودیم تقریبا به طور کامل شباهت دارد و در اینجا نیز در ستونی در سمت راست به ترتیب از بالا به پائین سوئیچ تعویض بین دوربین اصلی و سلفی، شاتر و نمائی از آخرین تصویر برداشت شده به نمایش گذاشته میشود و یک ردیف جلوتر نیز به حالتهای مختلف دوربین اعم از عکس، ویدئو، پرتره، عکاسی در شب و AR Lens بر میخوریم که تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشتهاند. در همین بخش و در کناره سمت چپ از بالا به پائین گزینه دسترسی به تنظیمات دوربین، AI یا هوش مصنوعی (برای تشخیص خودکار صحنه و اعمال اتوماتیک تنظیمات مناسب)، حالت سوژه متحرک، تنظیمات فلش و بالاخره گزینه HiVision دیده میشود که این آخری در چهار حالت تشخیص QR code و بارکد، تشخیص متن تصویر و ترجمه، شناسائی محصولات جهت خرید و شناسائی اشیاء مختلف (خوراکیها، ساختمانها، نقاشیهای مشهور و...) عمل میکند که البته در تست عملی، تنها میتوان روی دو مورد اول حساب کرد.
در بخش More که در ادامه ردیف حالتهای دوربین قرار دارد میتوان به گزینههائی مثل عکاسی پانوراما، برداشت HDR، تصویربرداری اسلوموشن، تایملپس و البته عکاسی حرفهای یا Pro دست پیدا کرد که تقریبا تمامی آنها بدون تغییر در میت 20 پرو و آنر 10 نیز تکرار شده بود. یک نکته منفی این بخش انتقال گزینه HDR به این منوست که با توجه به اهمیت این گزینه در هنگام عکاسی، تصمیم هوشمندانهای به نظر نمیرسد.
منوی تنظیمات نیز به آنر 10 شباهت دارد با این تفاوت که این بار سه گزینه Touch to capture ،Touch & hold shutter icon و Volume button function از آن حذف شده است اما به جز این سه مورد شرایط به سبک گذشته است و تغییر وضوح، فعال کردن GPS tag، خطوط راهنمائی تصویر، صدای شاتر، تایمر اتوماتیک و فوکوس دنبال شونده از جمله موارد قابل ذکر در این قسمت هستند.
گزینه حالت RAW که تنها در مد حرفهای یا Pro فعال میشود این بار در منوی اصلی این بخش نبوده و به قسمت رزولوشن منتقل شده است. در این حالت جدا از ذخیره تصاویر در حالت RAW با فرمت DNG عکس دیگری با فرمت معمول JPG نیز ذخیره میشود.
با فعال کردن گزینه Pro مثل قبل شش گزینه قابل تغییر شامل تنظیمات Metering، تغییر عدد ISO (از 50 تا 102,400)، تنظیم دستی سرعت شاتر (از 1/4000 ثانیه تا 30 ثانیه)، تغییر در نورگیری، اتوفوکوس دستی و خودکار (در دو حالت AF-S برای اتوفوکوس تکی مناسب سوژههای ثابت و AF-C برای اتوفوکوس دنبال کننده برای سوژههای متعدد و متحرک) و در نهایت White balance در دسترس قرار میگیرند. با نگه داشتن دست روی نورگیری (یا EV) و گزینه اتوفوکوس دستی و خودکار میتوان مقادیر آنها را (به صورت مستقل یا همزمان با هم) ثابت نگه داشته یا اصطلاحا لاک کرد و سایر گزینهها را متناسب با آنها تغییر داد.
در یک هوای ابری با نور نچندان ایدهآل با تنظیم دوربین روی حداکثر وضوح یعنی 48 مگاپیکسل با تصویری با جزئیات فراوان روبرو میشویم که اثر چندانی از نویز در آن دیده نمیشود و از سطح کنتراست نیز نمیتوان ناراضی بود. البته با بزرگ کردن تصویر تا اندازه واقعی، جزئیات آن با افت روبرو میشود و نویز خود را نشان میدهد.
برداشت تصویر در وضوح 48 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برش اندازه واقعی تصویر بالا
این شرایط تقریبا به همین صورت در سوژه دوم نیز خودنمائی میکنند.
برداشت تصویر در وضوح 48 مگاپیکسل - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با تغییر وضوح به 12 مگاپیکسل و فعال شدن ترکیب پیکسلها و روشن بودن گزینه AI شرایط به سمت بهتر شدن حرکت میکند. در این حالت از نویز به میزان فراوانی کاسته شده و جزئیات بیشتری نیز در تصویر به چشم میخورد.
برداشت تصویر در وضوح 12 مگاپیکسل با AI فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برش اندازه واقعی تصویر بالا
یک نکته جالب در این میان تأثیر مشهود HDR بر تصاویر گرفته شده است نکتهای که با وجود آن جایگاه نچندان مناسبی برای این گزینه در تنظیمات دوربین در نظر گرفته شده است.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در نور مناسب و در شرایط روز، کیفیت تصاویر این دوربین بهبود یافته و همچنان از میزان جزئیات و کنترل نویز در آن میتوان رضایت داشت.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در تصاویر از فواصل نزدیک عملکرد دوربین در زمینه سرعت و دقت فوکوس راضیکننده بوده و در صورت در اختیار بودن نور کافی مشکل خاصی در اینگونه برداشتها دیده نمیشود.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
آنر View 20 در زمینه دقت رنگ چندان فوقالعاده عمل نمیکند و رنگهای آن عملا تمایل زیادی به اشباع شدن دارند از آن جمله در تصویر بالا، رنگ گیاه کاملا سبزتر از حالت عادی ثبت شده و رنگ قرمز تصویر زیر نیز عملا پر رنگتر از نمونه واقعی بود.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
این افزایش رنگ را به خوبی در دو تصویر زیر میتوان مشاهده کرد جائیکه برخلاف حس و حال تصویر که روزی نسبتا گرم و پر کنتراست را القاء میکند، عملا با روزی سرد و خاکستری روبرو بودیم.
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با وضوح 12 مگاپیکسل با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
با توجه به ویژگی pixel binning و ترکیب سلولهای مجاور برای عملکرد بهتر در نور کم، انتظار نتایج مناسبی را از این دوربین در موقعیتهای کمنور و بهخصوص در شب داریم انتظاری که در عمل نیز شاید بیش از حد برآورده میشود. اولین تصویر شب این دوربین را در وضوح کامل 48 مگاپیکسلی و بدون فعال بودن گزینه AI Ultra Clarity که نوردهی بیشتری را به تصویر اعمال میکند برداشت کردیم که همانطور که به وضوح دیده میشود نتیجه آن چیزی جز نویز شدید و تصویری نامناسب نیست.
برداشت تصویر در وضوح 48MP با AI Ultra Clarity غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با فعال کردن AI Ultra Clarity، دوربین از نوردهی طولانیتری برخوردار میشود و با نتیجه بهتری در همین وضوح 48 مگاپیکسلی روبرو میشویم.
برداشت تصویر در وضوح 48MP با AI Ultra Clarity فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با تغییر وضوح به 12 مگاپیکسل با شرایط کاملا بهتری نسبت به وضوح 48 مگاپیکسلی روبرو میشویم؛ اولین تصویر در این حالت را با فعال بودن گزینه AI و تشخیص خودکار صحنه برداشت میکنیم که نتیجه مناسبی در صفحهنمایش گوشی داشته و تا قبل از بزرگنمائی کامل نیز شرایط برای راضیبودن از آن فراهم است .
برداشت تصویر در وضوح 12 مگاپیکسل با AI فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با غیر فعال کردن AI، نتیجه کار همانطور که از برش اندازه واقعی میتوان مشاهده کرد بهتر از حالت قبل بوده و جزئیات بیشتری به تصویر افزوده میشود.
برداشت تصویر در وضوح 12 مگاپیکسل با AI غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
در نهایت مد عکاسی در شب، طبق انتظار نتیجهای مشابه حالت AI به دست میدهد و در این حالت نیز جزئیات کمتری نسبت به حالت قبل دیده میشود.
برداشت تصویر در وضوح 12 مگاپیکسل با AI فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با وجود آنکه عکاسی در شب با این دوربین به لطف ترکیب پیکسلها، امری جذاب و تجربهای متفاوت است اما عملا این تصاویر به جز چراغهای روشن شباهت چندانی به شب نداشته و حالتی غیر عادی را به تصویر میکشند.
آنر View 20 در زمینه پانوراما نیز عملکرد مناسبی از خود برجای میگذارد و تقریبا بدون نیاز به دقت زیاد و در حضور لرزشهای عادی دست نیز تصاویر یکپارچهای را ایحاد میکند که خطوط مجزاکننده تصاویر را تنها با دقت در تصویر میتوان مشاهده کرد.
برداشت تصویر در حالت پانوراما - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت پانوراما - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح 4K با 30 فریم در ثانیه با بیتریت 28Mbps انجام شده و صدای استریوی آن نیز از بیتریت صوتی 186 کیلوبیت بر ثانیه برخوردار است. در وضوح فول اچدی پلاس با 30 فریم در ثانیه بیتریت ویدئویی به 15 مگابیت بر ثانیه و در فول اچدی عادی به 7Mbps افت پیدا میکند. دیگر وضوح فیلمبرداری در دسترس یعنی فول اچدی با 60 فریم در ثانیه نیز بیتریتی معادل 21Mbps ایجاد میکند. در تمامی این وضوحها حین فیلمبرداری میتوان عکسی معادل یک فریم از تصویر (8 مگاپیکسل در وضوح 4K و نزدیک به 2 مگاپیکسل در سه وضوح دیگر) را برداشت کرد. یک نکته کاملا منفی در این میان کوچکتر شدن کادر تصویر هنگام سوئیچ از عکاسی به فیلمبرداری است که در همه رزولوشنهای اشاره شده رخ میدهد و در صورتی که از عکاسی بلافاصله به فیلمبرداری سوئیچ کنید ممکن است منجر به خارج شدن بخشی از سوژه شما از کادر منجر شود.
نگفته پیداست که بالاترین کیفیت ویدئو در این میان به وضوح 4K تعلق دارد جائیکه جزئیات بالائی به تصویر کشیده شده و با وجود آنکه اندکی با کنتراست بیش از اندازه و رنگ اشباعشده روبرو هستیم اما از نتیجه کار میتوان رضایت داشت. وضوح فول اچدی با 60 فریم در ثانیه از لحاظ میزان روان بودن تصویر در جایگاه دوم است اما پر رنگ بودن سوژهها در اینجا نیز مشهود است. از وضوح معمول 1080/30p نیز با وجود بیتریت پائین نمیتوان ناراضی بود و جزئیات متعادلی در آن دیده میشود. از منوی تنظیمات و بخش تغییر وضوح میتوان از کدک H.265 نیز برای ذخیره تصاویر استفاده کرد که حجم فایل نهائی را بدون تغییر در کیفیت بسیار کاهش میدهد هرچند ویدئوی ایجاد شده ممکن است در پخشکنندههای قدیمیتر پشتیبانی نشود.
این دوربین از فیلمبرداری اسلوموشن 960 فریم در ثانیه با وضوح 720p پیشتیبانی میکند که به شرط در اختیار داشتن نور کامل، ویدئوهای جذابی را ایجاد میکند.
دوربین سلفی
حداکثر وضوح دوربین سلفی 25 مگاپیکسلی آنر View 20 طبق معمول در نسبت 4:3 رخ میدهد و برای تهیه یک عکس 1:1 مناسب اینستاگرام، وضوح تصویر به 19 مگاپیکسل کاهش مییاد و در نسبت واید 19.3:9 نیز این وضوح به 15 مگاپیکسل یعنی 2688×5760 پیکسل میرسد. در این دوربین در حالت پیشفرض گزینههای AI، برداشت HDR و البته زیباسازی چهره فعال هستند که همگی در خدمت ایجاد یک سلفی زیباتر (و البته نه واقعیتر) هستند. امکان برداشت پرتره با گزینههای نورگیری مختلف که از آیفون X سال گذشته به این سو در اغلب گوشیهای اندرویدی حضور دارد، در اینجا نیز دیده میشود و استیکرهای 3D Qmoji با امکان تهیه ویدئو یا GIF نیز به امکانات فانتزی این دوربین افزودهاند.
کیفیت تصاویر سلفی این دوربین در حد کاملا مناسبی قرار دارد هرچند نبود فوکوس خودکار لزوم قرار گرفتن در محدوده فوکوس این دوربین برای برداشت سلفیهای شارپ را به خوبی یادآوری میکند.
باتری
آنر از یک باتری 4,000mAh در View 20 استفاده کرده که با وجود آنکه از میت 20 پرو با باتری 4,200mAh اندکی کمتر است اما با توجه به وضوح صفحهنمایش و پردازنده کممصرف 7 نانومتری آن، حداقل روی کاغذ ظرفیت مناسبی به نظر میرسد. شرکت سازنده سخنی در رابطه با زمانهای رسمی این باتری به میان نیاورده اما در یک استفاده متوسط رو به بالا به زحمت میتوان قبل از دو روز این باتری را به زانو درآورد و با کنترل مصرف، این زمان میتواند به 3 روز نیز ادامه پیدا کند.
در تست Work battery life 1.0 از مجموعه PCMark که با تنظیم روشنائی صفحهنمایش روی 50 درصد انجام شده و دوام باتری را با شروع از شارژ 100 درصد تا رسیدن به زیر 20 درصد محاسبه میکند در حالیکه Mate 20 Pro این تست را با وضوح پیشفرض صفحهنمایش (یعنی فول اچدی پلاس) تا 12 ساعت و 54 دقیقه ادامه داد، در View 20 با وجود آنکه تغییر صفحهنمایش و روشنائی کمتر آن به نفع مصرف باتری هستند اما کاهش جزئی ظرفیت باتری، انتظار نتیجه نسبتا مشابهی را از View 20 ایجاد میکند. در عمل اما با شرایط کاملا بهتری در این گوشی روبرو میشویم و با دوام 15 ساعت و 1 دقیقهای به یکی از بهترین رکوردهای مصرف باتری در این تست دست پیدا میکنیم.
همانطور که در بخش بازگشائی جعبه دستگاه اشاره شد، View 20 با یک شارژر 22.5 واتی سریع عرضه میشود اما این شارژر در اختیار ما نبوده و از این رو امکان تست سرعت شارژ این گوشی برای ما فراهم نشد.
سیستمعامل – رابط کاربری
آنر View 20 با Android 9 Pie و رابط کاربری Magic UI 2.0.1 ارائه میشود که تقریبا هیچ تفاوتی با EMUI 9.0 حاضر در میت 20 پرو ندارد. زمان بوت گوشی در حدود 22 ثانیه است که سرعت بوت کاملا مناسبی به حساب میآید.
رابط کاربری View 20 دقیقا همان چیزیست که در میت 20 پرو شاهد آن بودیم و در این میان تنها به یکی دو تفاوت کوچک میتوان اشاره کرد. در صفحه قفل در حالت پیشفرض، زمان و تاریخ همراه با تعداد گامهای پیموده شده و میانبر دوربین در پایین قرار دارند که نسبت به گذشته تغییری را نشان نمیدهند. با اسکرول از پایین به بالای صفحهنمایش مثل قبل میتوان به میانبرهای سریع این قسمت و گزینههای مرتبط با والپیپر و صفحه قفل دسترسی پیدا کرد؛ میانبرهای این بخش تنها با یک تغییر روبرو شدهاند جائیکه گزینه بارکدخوان در کناره سمت راست حالا جای خود را به آیکون HiVision که در بخش دوربین با آن آشنا شدیم داده است. از این گزینه برای شناسائی محیط با هوش مصنوعی میتوان استفاده کرد که طبیعتا خواندن بارکد نیز یکی از وظایف آن است. با Swipe کردن دست به چپ و راست در این حالت میتوان تصویر کاور این بخش را به سادگی تغییر داد.
در صفحه هوم به نکته خاصی برنخوردیم و همچنان در صفحات متعدد این قسمت در غیبت منوی اصلی یا app drawer میتوان آیکون برنامهها، ویجتها و میانبرها را قرار دارد. البته از طریق یک گزینه جداگانه در منوی Setting میتوان منوی اصلی یا app drawer را به رابط کاربری اضافه کرد.
زیر صفحهنمایش حداکثر 5 آیکون قابل جایگذاری هستند که میتوان آنها را به 4 آیکون نیز کاهش داد. با نگهداشتن دست روی آیکونهای صفحه هوم به سبک 3D Touch اپل، گزینههای مرتبط با آن آیکون برای دسترسی آسانتر ظاهر میشوند که از آن جمله میتوان به تشکیل هاتاسپات و فعال کردن وایفای، بلوتوث و دیتای موبایلی هنگام نگه داشتن دست روی آیکون Setting، جستوجو در بین تصاویر، رفتن به عکسهای Favorites و به نمایش گذاشتن آخرین عکسهای اضافه شده هنگام نگه داشتن دست روی گالری و گرفتن ویدئو یا سلفی موقع نگه داشتن دست روی آیکون دوربین اشاره کرد.
برای ورود به حالت ویرایشی این بخش علاوه بر نگه داشتن دست روی صفحهنمایش، از نزدیک کردن انگشتان به یکدیگر روی صفحه نیز میتوان استفاده کرد. امکان افزودن و کاستن از صفحات، تغییر والپیپر و ویجتها همراه با دسترسی به تنظیمات هوماسکرین، گزینههای قابل اشاره در این قسمت را تشکیل میدهند.
در بخش تنظیمات هوم اسکرین میتوان آیکونهای این صفحه را به سه حالت 6×4، 5×5 و 6×5 مرتب کرد و دیگر گزینههای تکراری این قسمت مثل تکان دادن گوشی برای مرتب کردن جایگاه آیکونها، نمایش عنوان هر آیکون در زیر آن، هوماسکرین لوپ برای چرخش دائم صفحه هوم حین اسکرول افقی و پیشنهاد برنامههای تازه براساس نوع استفاده، در اینجا نیز حضور دارند.
با اسکرول رو به پایین صفحهنمایش از قسمت میانی، مثل گذشته منوئی با امکان جستوجوی سریع در تمامی قسمتهای گوشی (اپلیکیشنها، کنتاکتها، پیامها و...) فراهم شده و اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده نیز در زیر کادر جستوجو نشان داده میشوند. تنها تغییر این بخش نیز به حذف آیکون سرچ بارکد و جایگزینی آن با HiVision تعلق دارد.
Notification shade یا منوی قابل اسکرول بالای صفحهنمایش با تغییرات بیشتری نسبت به گذشته روبرو شده است؛ با یک بار پائین کشیدن این منو علاوه بر اعلانبرنامهها، نواری از 5 گزینه پیشفرض شامل وایفای، بلوتوث، چراغقوه، پروفایل صوتی و چرخش خودکار صفحهنمایش در بالا به نمایش در میآیند که نسبت به Mate 20 Pro عنوان Torch به Flashlight تغییر کرده است. اسلایدر تغییر روشنایی بدون گزینه فعال کردن روشنایی خودکار بدون تغییر در پائین این قسمت قرار گرفتهاست و در بالا نیز آیکون Setting برای دسترسی به منوی تنظیمات و گزینه ویرایش آیکونهای این قسمت کاملا جدا دیده میشود.
با ادامه اسکرول 10 ایکون دیگر این بخش به نمایش گذاشته میشود و با لمس گزینه ادیت در بالا نیز چهار گزینه دیگر امکان افزوده شدن به این لیست را ارائه میکنند. تمامی موارد این بخش هیچ تغییری نسبت به میت 20 پرو نداشتهاند اما این بار از گزینه دالبی آتموس خبری نیست.
Navigation dock یکی از قسمتهای کاربردی این منو ست که با فعال کردن آن یک دایره سفید رنگ روی صفحه ظاهر میشود که با لمس کردنهای متفاوت آن کارهای مختلفی انجام میشود که از آن جمله میتوان به عمل back با یک بار لمس کردن و گرفتن، لمس کردن و رها کردن برای نمایش هوماسکرین اشاره کرد.
منوی Setting از لحاظ ظاهری اندکی با تغییر روبرو شده و رنگ و لعاب بیشتری در آن دیده میشود. در بالای این بخش مثل گذشته، باکسی برای جستوجو، گزینهای جهت لاگین کردن در حساب کاربری هواوی در دسترس قرار دارد و پیشنهادهائی برای دسترسی به برخی قسمتهای این منو ارائه شده است. برخی منوهای این قسمت نسبت به نسخههای قبلی EMUI جابجا شدهاند (همچون انتقال باتری به جایگاه پائینتری در این لیست) برخی از تفکیک یک منوی تکی ساخته شدهاند (همچون دو منوی تکی Apps و Notifications که در گذشته یک منوی واحد را تشکیل میدادند) و برخی نیز به کل گزینه تازهای به حساب میآیند (مثل گزینه جدید Home screen & wallpaper و منوی Digital balance) اما در کل شراط کاملا یکسانی نسبت به میت 20 پرو دیده میشود.
منوی جدید Digital balance در حقیقت راهکار هواوی و زیر مجموعه آنر آن برای کاهش استفاده کاربران از گوشی موبایل و بازگرداندن آنها به دنیای واقعیست. در این منو آماری از نوع استفاده از گوشی در طی روز و هفته ارائه شده و میتوان با گزینه App limits، محدودیت زمانی برای استفاده از اپلیکیشنهای مختلف از جمله شبکههای اجتماعی تعیین کرد. در این منو همچنین در صورتی که قصد کنترل گوشی فرزندانتان را هم داشته باشید گزینههائی برای محدود کردن استفاده از دستگاه در نظر گرفته شده است. گزینه Bedtine در این منو امکان تنظیم و فعالسازی خودکار زمان استراحت برای بلاک کردن اپلیکیشنها و خاکستری کردن صفحهنمایش را فراهم میآورد.
گزینه System navigation در منوی سیستم یکی دیگر از نکات جدید قابل اشاره در این گوشی است. در این بخش جدا از حالت استاندارد سهدکمه زیر صفحهنمایش و Navigation dock یک گزینه جدید بدون دکمه نیز معرفی شده که در آن برای عقب رفتن در منوها و عمل back تنها کافیست کنارههای عمودی صفحهنمایش را رو به داخل اسکرول کرد، برای رفتن به صفحه هوم، مرکز بخش پائینی را رو به بالا کشید و برای نمایش برنامههای در حال اجرا یا Recent tasks، دست را از پائین به سمت بالا کشیده و چند لحظه نگه داشت. در این حالت برای دسترسی به Google Assiastant نیز کافیست از کناره چپ یا راست، دست را از پائین رو به بالا کشید.
برای گرفتن اسکرینشات طبق معمول همه گوشیهای دیگر در اینجا نیز میتوان از ترکیب دکمههای پاور و ولوم پائین استفاده کرد اما مثل بقیه پرچمداران اخیر هواوی با دو بار ضربه زدن با پشت انگشت (Knuckle) یا کشیدن یک دایره بسته با پشت انگشت نیز میتوان این کار را به سادگی انجام داد که در حالت دوم تنها بخش حاضر در داخل دایره به صورت اسکرینشات ذخیره میشود.
در صورت استفاده از دو انگشت و ضربه زدن با پشت هر دو به صورت همزمان روی صفحهنمایش، اسکرین ریکورد یا برداشت ویدئویی از صفحه انجام میشود که این کار با گرفتن همزمان ولوم بالا و دکمه پاور نیز قابل انجام است. در نهایت با کشیدن یک حرف S با پشت انگشت روی صفحهنمایش نیز میتوان یک اسکرینشات طولی با اسکرول صفحه، برداشت نمود.
چیپست پردازشی – حافظه
بزرگترین نقطه قوت آنر View 20 را جدا از طراحی متفاوت صفحهنمایش و دوربین اصلی، بیشک باید در بخش پردازشی آن جستوجو کرد؛ جائیکه همانند یک پرچمدار بزرگ از چیپست 7 نانومتری Kirin 980 در آن استفاده شده است؛ Kirin 980 مجهز به دو کلاستر 4 هستهایست که در بخش اول 4 هسته ARM A76 در دو فرکانس کاری مجزا (2.6 و 1.92 گیگاهرتز) قرار داشته و کلاستر دوم نیز از 4 هسته 1.8 گیگاهرتزی ARM A55 تشکیل شده است. پردازش گرافیک در این مجموعه با گرافیک جدید شرکت ARM یعنی Mali-G76 انجام میشود که وجود آنکه روی کاغذ با 10 هسته پردازشی نسبت به Mali G72MP12 حاضر در Kirin 970 دو هسته کمتر دارد اما در آن، واحدهای سایهزن، رندرینگ و پایپلاینهای محاسبانی دو برابر شدهاند بدینترتیب میتوان هر یک هسته G76 را در مقایسه با Mali-G72 دو هسته تلقی کرد. کارائی این گرافیک نسبت به نسل قبلی به گفته هواوی تا 46 درصد بهبود یافته و بهرهوری انرژی آن نیز تا رقم غیر قابل باور 178 درصدی با افزایش روبرو شده است.
حافظه رم این مدل در دو نسخه 6 و 8 گیگابایتی ارائه میشود و به طبع آن 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی غیر قابل ارتقاء دارد. نسخه در اختیار ما دارای رم 6 گیگابایتی و حافظه 128 گیگابایتی است که در اولین بوت، 113.3 گیگابایت آن در دسترس کاربران قرار دارد که تقریبا هیچ تفاوتی با Mate 20 Pro ندارد.
با اینکه میتوان از حضور حافظه داخلی پر سرعت UFS 2.1 در این مدل اطمینان داشت اما با اینحال با اجرای تست AndroBench صحت این مورد را بررسی میکنیم. View 20 در این تست و در بخش خواندن ترتیبی (Sequential Read) به سرعت 907 مگابایت بر ثانیه میرسد که به روشنی از UFS 2.1 بودن حافظه داخلی حکایت دارد.
تستهای پردازشی و گرافیکی
در اولین تست پردازشی دستگاه طبق معمول به سراغ Geekbench میرویم که این بار در نسخه جدید 4.3.2 اجرا میشود. هدف از اجرای این تست بررسی قدرت پردازشی هستههای دستگاه به صورت تکی و دستهجمعی است و به دست آمدن اعداد بزرگتر در آن به معنای قدرت بالاتر پردازشی دستگاه است. میت 20 پرو این تست را در حالت تک هستهای با امتیاز 3,321 و در حالت چند هستهای با امتیاز 9,848 واحد به پایان رساند که به خصوص در بخش چند هستهای نهتنها از P20 Pro با امتیاز 6,711 به راحتی عبور کرد بلکه گلکسی Note9 سامسونگ با امتیاز 8,964 را نیز به چالش کشید. در Honor View 20 با توجه به یکسان بودن پردازنده و حافظه رم انتظار تکرار کامل این تجربه را داریم، امری که در عمل نیز با کسب امتیازهای 3,296 و 9,705 در حالتهای تک هستهای و چند هستهای به واقعیت پیوست.
دومین تست به بنچمارک کلی AnTuTu v7.1.5 تعلق دارد که پیش از این میت 20 پرو با امتیاز 270 هزار واحدی عملکرد مثبتی را از خود نشان داده و فاصله مناسبی را نسبت به نوت9 با امتیاز 240 هزار واحدی ایجاد کرده بود. در View 20 نیز مثل قبل انتظار نتیجه مشابهی را داریم که با ثبت امتیاز 276,097 این انتظار کاملا برآورده میشود.
در تست گرافیکی Sling Shot Extreme – OpenGL ES 3.1 از مجموعه 3DMark نیز اوضاع مثل دو تست دیگر بوده و با ثبت امتیاز 3,709 در مقایسه با امتیاز 3,610 میت 20 پرو شرایط کاملا یکسانی به چشم میخورد. ویوو 20 با این امتیاز از مجموعه گرافیکی قدرتمند خود برای اجرای سنگینترین و پیچیدهترین گرافیکها سخن میگوید.
گزینههای ارتباطی
آنر View 20 تقریبا به همه گزینههای ارتباطی قابل انتظار از یک گوشی هوشمند مجهز است؛ حداکثر سرعت ارتباطات تحت شبکه در این گوشی ظاهرا با پشتیبانی از LTE Cat.21 به 1.4Gbps میرسد که با وجود آنکه از 5G در آن خبری نیست اما در استانداردهای 4G سرعتی کاملا بالا (و البته هنوز دست نیافتنی در اکثر اپراتورهای جهان) است. بلوتوث گوشی نسخه 5 بوده و وایفای دو بانده آن نیز از استاندارد ac پشتیبانی میکند. پورت USB-C دستگاه دارای استاندارد سرعتی USB 3.1 است و در مسیریابی نیز از هر 5 گزینه موجود یعنی GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou/QZSS پشتیبانی میکند که GPS، گالیئو و QZSS در آن برای دقت بیشتر قابلیت اتصال با هر دو باند فرکانس L1 و L5 را دارند. اتصال NFC و اینفرارد، لیست گزینههای ارتباطی این مدل را تکمیل میکنند.
کلام آخر
Honor View 20 محصولی با طراحی زیبا و جذابیتهای ظاهری از جمله سلفی پانچی درون صفحهنمایش و افکتهای V شکل بخش پشتیست که این دومی به خصوص در دو رنگ قرمز و آبی گوشی، طراحی چشمگیری را ایجاد میکند. از سوی دیگر جدا از جنس شیشهای جاذب خراشیدگی و اثرات انگشت، حفره سیاهِ سلفیِ درون صفحهنمایش پس از مدتی به المانی مزاحم در حین کارکرد روزمره از View 20 تبدیل شده و با وجود جذابیت اولیه به ناچار باید از آن به عنوان نقصی در طراحی یاد کرد. حضور گزینههای ارتباطی متعدد و صرفنظر نکردن از درگاه اینفرارد و جک 3.5 میلیمتری هدست، نکات مثبت مرتبط با اجرای پیرامونی را تشکیل میدهند اما حذف اسلات حافظه به خصوص در ورژن 128 گیگابایتی ممکن است به مذاق برخی از کاربران خوش نیاید. از کیفیت دوربین گوشی میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و دوربین ToF نیز با وجود آنکه در حال حاضر کاربرد چندانی برای آن در برنامههای گوشی پیشبینی نشده اما ممکن است در آینده جذابیتهای تازهای را به این مدل بیفزاید. صفحهنمایش LCD دستگاه با وجود آنکه در زیر نور خورشید چندان فوقالعاده نیست اما ابعاد بزرگ و حاشیههای ناچیز آن نگاه کاربران را خیره میسازد و در محیطهای داخلی نیز عملکرد مناسبی دارد. در View 20 از استاندارد مقاومت در برابر آب و گرد و خاک خبری نیست و برخلاف میت 20 پرو، سنسور اثر انگشت نیز در پشت دستگاه قرار دارد (هرچند به دلیل سرعت پائین سنسورهای نوری درون صفحهنمایش، از این مورد بیشتر باید به عنوان یک نکته مثبت یاد کرد). باتری 4 هزار میلی آمپر ساعتی گوشی از دوام و عملکرد بسیار مناسبی برخوردار است و شارژر سریع ارائه شده در جعبه محتویات دستگاه نیز سرعت شارژ آن را تضمین میکند. در نهایت در زمینه پردازشی این گوشی نیز با یکی از بهترین و سریعترین راهحلهای ممکن یعنی چیپست 7 نانومتری Kirin 980 روبرو میشویم که در بسیاری از موارد میتوان آن را با Snapdragon 855 مقایسه کرد.