بررسی گوشی موبایل آنر 6x 2016
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های آنر» آنر Pad V9
» آنر 300
» آنر 300 Pro
» آنر 300 Ultra
» آنر X9c Smart
» آنر X9c
» آنر Magic7
» آنر Magic7 Pro
» آنر X5b Plus
» آنر X5b
» آنر Pad GT Pro
» آنر X60 Pro
» آنر X60
» آنر X7c
» آنر Play9T
» آنر Play9C
» آنر Watch 5
» آنر 200 Smart
» آنر Pad X8a
» آنر X60i
» آنر MagicPad 2 12.3
» آنر Pad 9 Pro
» آنر Magic Vs3
» آنر Magic V3
» آنر Play 60 Plus
» آنر X6b
» آنر Magic V Flip
» آنر 200
» آنر 200 Pro
» آنر 200 Lite
» آنر 90 Smart
» آنر X7b 5G
» آنر Watch GS 4
» آنر Magic6 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Ultimate
» آنر Choice Watch
» آنر Magic V2 RSR Porsche Design
» آنر Magic6 Pro
» آنر Magic6
» آنر X50 GT
» آنر X50 Pro
» آنر 90 GT
» آنر Pad 9
» آنر X8b
» آنر Magic6 Lite
» آنر X7b
» آنر 100
» آنر 100 Pro
» آنر X50i+
» آنر X9b
» آنر Play 8T
» آنر Watch 4 Pro
» آنر Magic Vs2
» آنر Play 50 Plus
» آنر V Purse
» آنر X40 GT Racing
» آنر X5 Plus
» آنر X6a
» آنر MagicPad 13
» آنر Watch 4
» آنر Magic V2
» آنر Pad X9
» آنر Pad X8 Pro
» آنر Play 40
» آنر X50i
» آنر X50
» آنر 90 Lite
» آنر 90 Pro
» آنر 90
» آنر Pad V8
» آنر Play7T
» آنر Play7T Pro
» آنر 70 Lite
» آنر Magic5 Ultimate
» آنر Magic5
» آنر Magic5 Pro
» آنر Magic5 Lite
» آنر X8a
» آنر X5
» آنر X7a
» آنر X9a
» آنر 80 Pro Flat
» آنر Pad V8 Pro
» آنر 80 GT
» آنر 80 SE
» آنر Magic Vs Ultimate
» آنر 80
» آنر 80 Pro
» آنر Magic Vs
» آنر Play 40 Plus
» آنر X40 GT
» آنر Play6C
» آنر X6
» آنر Pad X8 Lite
» آنر Pad X8
» آنر X40
» آنر X8 5G
» آنر Pad 8
» آنر X40i
» آنر 70 Pro+
» آنر 70 Pro
» آنر 70
» آنر Play 30
» آنر Play6T
» آنر Play6T Pro
» آنر X9 4G
» آنر X7
» آنر X9 5G
» آنر Magic4 Ultimate
» آنر Magic4 Lite
» آنر X8
» آنر Magic4 Pro
» آنر Magic4
» آنر 60 SE
» آنر Watch GS 3
» آنر Magic V
» آنر Play 30 Plus
» آنر X30
» آنر 60
» آنر 60 Pro
» آنر X30i
» آنر X30 Max
» آنر 50 Lite
» آنر Play5 Youth
» آنر Tablet V7
» آنر Tablet V7 Pro
» آنر X20
» آنر Magic3 Pro+
» آنر Magic3 Pro
» آنر Magic3
» آنر Play 5T Pro
» آنر X20 SE
» آنر 50 SE
» آنر 50
» آنر 50 Pro
» آنر Tablet X7
» آنر Play5 5G
» آنر Play 20
» آنر Play 5T Youth
» آنر Tab 7
» آنر V40 Lite
» آنر V40 5G
» آنر 10X lite
» آنر 30i
» آنر Watch ES
» آنر Watch GS Pro
» آنر Pad X6
» آنر Pad 6
» آنر X10 Max 5G
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei honor 6X - پرچمداری در حد بضاعت
اسمارتفونهای honor شرکت هواوی از نخستین روزهای تولد این برند تاکنون مشخصات سختافزاری ارزشمند و قیمتی پایینتر از حد انتظار را در رده میانی را ارائه داده و این استراتژی تا به امروز تغییر خاصی را به خود ندیده است به طوریکه تقریبا تمامی گوشیهای این سری در رده قیمتی خود از جمله ارزشمندترین دیوایسهای قابل اشاره به شمار میروند. سری X در دستهبندیهای آنر از جمله پیشرفتهترین نمونهها و تنها یک پله پایینتر از مدلهای تک رقمی محبوبی همچون honor 7 و honor 8 قرار میگیرد. ارائه این سری از سال 2013 آغاز شد و هر سال یک مدل جدید در آن عرضه شده است. دوربینهای 13 و 5 مگاپیکسلی، صفحهنمایشهای 5.5 اینچی و باتری 3 هزار میلی آمپر ساعتی در هر سه مدل اولیه این خانواده یعنی honor 4X ،honor 3X و honor 5X ثابت مانده و گزینههای دیگری همچون مشخصات پردازشی، حافظه داخلی و تا حدودی سایز و وزن دچار تغییر شدهاند.
هواوی آنر 5X
honor 5X با بدنهای تمام فلزی، سنسور اثر انگشت و قیمتی بسیار رقابتی یکی از پر فروشترین دیوایسهای سال گذشته هواوی بوده و هنوز نیز به لطف پشتیبانی نرمافزاری در میان نمونههای محبوب قرار دارد؛ موفقیت آنر 5X، شرایط دشواری را پیش روی هواوی برای ارائه نسل بعدی این خانواده قرار داده و لزوم ایجاد تغییرات اساسی را به روشنی یادآور میشود. به بیان دیگر برای ادامه این روند موفقیتآمیز به جز گزینههای استاندارد این رده مثل بدنه فلزی و صفحهنمایشهای بزرگ به راهکارهای جذابتری نیاز خواهد بود. honor 6X به عنوان نسل بعدی این کلاس که تنها چند ماهی از حضور آن در بازار میگذرد اساسیترین راهکار افزایش جذابیت در این رده را در استفاده از دو دوربین در بخش پشتی گوشی یافته است. ارتقا ظرفیت باتری و تغییرات مشهود در گزینههای پردازشی از دیگر نکات برجسته این مدل و عامل تفاوت آن نسبت به هر سه نسل پیشین به حساب میآید.
هواوی honor 6X با نام مدل دقیق BLN-L21 موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
آنر 6X همانند 5X و برخی مدلهای دیگر این کلاس با جعبه آبیرنگ سادهای ارائه میشود که از روی آن هیچ حدسی در مورد ظاهر و حتی مشخصات گوشی نمیتوان زد چرا که در نبود تصویری از این مدل، اطلاعات خاصی نیز در مورد مشخصات آن روی این باکس ارائه نشده است.
در جعبه در اختیار ما از هدست خبری نبود ولی ممکن است در نسخه حاضر در بازار این قطعه حضور داشته باشند. شارژر گوشی این بار یک نمونه 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) است که نسبت به آنر 5X که با یک شارژر 5 واتی و بدون قابلیت شارژ سریع ارائه شده بود احتمالا شارژ سریعتری را ارائه میکند. کابل USB، آچار کوچک دسترسی به اسلاتهای جانبی و نوشتههای راهنما دیگر نکات قابل ذکر در این باکس را تشکیل میدهند.
طراحی ظاهری
با اینکه از لحاظ ابعاد و اندازه تغییر خاصی در آنر 6X نسبت به 5X دیده نمیشود اما یک بار در دست گرفتن این دو برای مشخص شدن اختلاف در طراحی آنها به خصوص در کنارهها کافی خواهد بود. honor 6X با انحنای محسوس بخش پشتی که به لبههای جانبی دستگاه ادامه مییابد در دست بسیار ظریفتر و باریکتر احساس شده و حس کاملا خوشایندتری را ایجاد میکند؛ این نکته زمانی جالبتر میشود که بدانیم هر دو گوشی از ضخامت یکسانی برخوردارند.
دو تصویر آخر در مقایسه با آنر 5X
استفاده از شیشههای با لبههای گرد (موسوم به طراحی 2.5D) در بخش رویی دیگر تفاوت ظاهری این مدل نسبت به گذشته را تشکیل داده و در زیر صفحهنمایش نیز اینک نشان honor به چشم میخورد.
جذابیت اصلی در پشت گوشی بیشک به دو لنز عمودی دوربین در این قسمت تعلق دارد که پس از این مدل در سری Mate 9 نیز تقریبا به همین صورت تکرار شد. سنسور اثر انگشت در این قسمت نسبت به 5X اندکی به بالاتر منتقل شده و به جای دو فلش LED این بار از یک فلش در سمت راست لنزهای دوربین بهره گرفته شده است.
آنر 5X در سمت راست و آنر 6X در سمت چپ
دو قطعه پلاستیکی در بالا و پایین بخش پشتی همچنان حضور دارند و طراحی نقطهنقطه آنها اینک به فرمی صاف و بدون طرح تبدیل شده است.
آنر 5X در بالا و آنر 6X در پایین
اجزای پیرامونی دستگاه نیز شاهد برخی تغییرات بودهاند که از آن جمع باید به فرم جدید خروجیهای صدا در پایین گوشی و اندکی بالاتر رفتن دکمههای تغییر صدا و پاور در کناره سمت راست اشاره کرد که این آخری به خصوص در هنگام گرفتن گوشی با دست راست اندکی از ارگونومی دستگاه کاسته است.
آنر 5X در بالا و آنر 6X در پایین
در مجموع طراحی آنر 6X نسبت به گذشته کاملا ارتقا یافته و با ترکیب مدرنتر و امروزیتری در این مدل روبرو میشویم.
ابعاد و وزن
آنر 6X در زمینه ابعاد و وزن تغییر خاصی را نسبت به مدل پیشین این کلاس تجربه نکرده است، ابعاد 8.2×76.2×150.9 میلیمتری دستگاه در مقایسه با 5X تنها 0.4 میلیمتر در ارتفاع کمتر شده و در سایر موارد تقریبا هیچ تغییری دیده نمیشود. در مقایسه با دیگر اسمارتفونهای 5.5 اینچی به خصوص در رده گوشیهای پرچمدار، از طول و عرض دستگاه میتوان به میزان زیادی رضایت داشت اما در زمینه ضخامت هنوز فاصله مشخصی با نمونههای گرانقیمتتر به چشم میخورد.
وزن گوشی 162 گرم است که 4 گرم نسبت به 5X افزایش یافته اما با این حال به لطف طراحی مناسب، در دست چندان سنگین احساس نمیشود.
صفحهنمایش
ابعاد 5.5 اینچی پنل از ابتدای تولد این خانواده و مدل honor 3X تا به امروز بدون تغییر مانده و در honor 6X نیز ظاهرا از همین سایز صفحهنمایش بهره گرفته شده است. رزولوشن این پنل همانند سال گذشته، فول اچدی یا 1920×1080 پیکسل بوده که از روی اعداد و ارقام به فشردگی 401ppi منجر میشود اما شرکت سازنده آن را 403ppi معرفی میکند بدینترتیب با لحاظ کردن این تراکم پیکسلی و یک محاسبه معکوس، سایز صفحهنمایش اندکی کمتر از 5.5 اینچ و حوالی 5.46 اینچ اندازهگیری میشود. فناوری معمول IPS TFT این پنل تفاوتی نسبت به گذشته نداشته است.
روشنایی صفحهنمایش نسبت به 5X کاملا ارتقا یافته و رنگهای جذابتری در آن به نمایش در میآید. با افزایش روشنایی برخلاف انتظار کنتراست کاهش نیافته و در این مورد نیز تفاوت محسوسی در مقایسه با قبل به چشم میخورد. از زاویه دید کاملا رضایت داشتیم و در نور مستقیم خورشید نیز شرایط ایدهآلی برای استفاده برقرار است. یک نکته نسبتا منفی در این صفحهنمایش گرایش اندک رنگ سفید به زرد در این پنل است که البته تا حدودی از سردی رنگهای 5X میکاهد.
در کل صفحهنمایش 6X نیز تغییرات مطلوبی را نسبت به مدل سال گذشته ارائه میدهد و در این زمینه نیز میتوان به موفقیت طراحان هواوی اذغان کرد.
محوطه نسبتا بزرگ زیر صفحهنمایش تنها حاوی نشان honor است و در بالا نیز به نکته خاص و جدیدی نمیتوان اشاره کرد. وضوح دوربین دوم در آنر 6X در مقایسه با سه نسل پیشین بالاخره از 5 به 8 مگاپیکسل رسیده است.
اجزای جانبی
یکی از تغییرات ناخوشایند آنر 6X حداقل برای بخش بزرگی از کاربران داخلی در سمت چپ گوشی به چشم میخورد. در این قسمت برخلاف honor 5X تنها از یک اسلات برای جایگذاری سیمکارت/کارتحافظه استفاده شده و نمیتوان در یک لحظه از کارت حافظه و دو سیمکارت بهره برد. بار منفی این موضوع البته با ارتقاء حافظه داخلی از 16 به 32 گیگابایت تا حدودی تعدیل شده اما هنوز بسیاری از کاربران برای حضور همزمان دو سیمکارت و کارت حافظه اهمیت زیادی قائل میشوند. سیمکارتهای گوشی از نوع نانو بوده و اسلات حافظه نیز تا 256 گیگابایت امکان ارتقا دارد.
در سوی دیگر و در سمت راست همچون قبل کلید پاور و دکمه دوگانه تغییر صدا دیده میشود که هر دو اندکی به سمت پشت گوشی متمایل شده و تا حدودی بالاتر از 5X جای دارند.
اجزای بخش پایینی شامل اسپیکر اصلی، میکروفون تماس و پورت microUSB از لحاظ ترکیب تغییری نداشتهاند اما شکل درگاههای صدا اینک تغییر کرده و به سری P و مدلی همچون P9 شباهت پیدا کرده است. دریچه سمت راست از دید مقابل به اسپیکر و دریچه سمت چپ به میکروفون تماس تعلق دارد. حداکثر صدای خروجی ا اسپیکر اصلی گوشی در سطح متوسطی قرار دارد و حداکثر بلندی صدای آن حوالی 99dBA اندازهگیری شد.
در بالا نیز همچنان به میکروفون دوم و جک 3.5 میلیمتری هدست بر میخوریم با این تفاوت که این بار جایگاه جک هدست از راست به چپ منتقل شده است.
بخش پشتی
اکثر قسمتهای بخش پشتی و کنارههای دستگاه از جنس فلز مات و مقاوم در برابر اثر انگشت پوشیده شده و تنها دو قطعه پلاستیکی در بالا و پایین این قسمت برای گذر سیگنال در نظر گرفته شده است. دو لنز عمودی دوربین در این بخش برجستگی نزدیک به 1 میلیمتر داشته و درست در زیر آن سنسور اثر انگشت دیده میشود. تک فلش LED در سمت راست این مجموعه و نشان honor در پایین دیگر موارد قابل اشاره در این بخش را تشکیل میدهند.
دوربین اصلی
در بخش پشتی آنر 6X دو دوربین در زیر یکدیگر دیده میشود که دوربین اصلی در بالا یک نمونه 12 مگاپیکسلیست و دوربین دوم در پایین تنها 2 مگاپیکسل وضوح دارد؛ این ترکیب تا حدودی مشابه دوربینهای دوگانه 12 مگاپیکسلی حاصر در honor 8 عمل میکند اما برخلاف آنر 8 دوربین دوم در آنر 6X تنها برای دریافت اطلاعات عمق میدان و کیفیت فوکوس به کار گرفته میشود و افکتهای بوکه حاضر در آنر 8 چندان در این دوربین جایی ندارد. هواوی زمان فوکوس این دوربین را 0.3 ثانیه و با فناوری Phase detection ذکر کرده که برای این رده مناسب به نظر میرسد. حداکثر وضوح دوربین اصلی در حالت 16:9 معمول، 9 مگاپیکسل (2240×3968 پیکسل) بوده و وضوح 12 مگاپیکسلی تنها در نسبت تصویر 4:3 بهدست میآید. در آنر 5X از یک دوربین 13 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 و فاصله کانونی 28 میلیمتری استفاده شده بود اما در آنر 6X مجهز به سنسور 1/2.9 اینچی IMX386 سونی با وجودی که میزان گشودگی دیافراگم به f/2.2 کاهش یافته اما فاصله کانونی وایدتر شده و به 26 میلیمتر رسیده و ظاهرا در ابعاد پیکسلهای سنسور نیز با ارتقا روبرو شدهایم. بدینترتیب به میزان زیادی از همین ابتدا و قبل از تست عملی این دوربین انتظار مشاهده نمونه بهتری را در مقایسه با 5X داریم.
رابط کاربری دوربین نسبت به آنر 5X کاملا تغییر کرده و اینک شباهت کاملی به آنچه در آنر 8 دیدهایم دارد در این ساختار منویی در سمت راست به ترتیب از بالا به پایین سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری، شاتر دوربین و آخرین عکس گرفته شده قرار گرفتهاند و سه نقطه عمودی جای گرفته در دو سوی دکمه شاتر نیز به محل دیگر منوهای این بخش که با اسکرول به بالا و پایین در دسترس قرار میگیرند اشاره دارد. در سوی دیگر نیز چهار دکمه غیر قابل تغییر شامل سوئیچر تعویض مابین دوربینهای جلو و عقب، افکتهای آنی رنگی، گزینه برداشت با دیافراگم گشوده (wide aperture) و در نهایت تنظیمات فلش قرار دارند.
در حالت دیافراگم گشوده (wide aperture) امکان تغییر فوکوس و محو کردن پسزمینه پس از گرفتن عکس به لطف دوربین دوم برای گوشی فراهم شده و بیشتر برای سوژههای حداکثر با فاصله دو متری کاربرد دارد.
با اسکرول صفحهنمایش رو به بالا حالتهای مختلف دوربین به نمایش در میآید که از آن جمله میتوان به حالت حرفهای عکاسی و فیلمبرداری (به ترتیب Pro photo و Pro video)، حالت HDR، پانوراما، عکاسی در شب و اسلوموشن اشاره کرد. نقاشی با نور با دیافراگم باز (Light painting) و عکاسی Time-lapse نیز در همین قسمت قرار دارند.
با اسکرول رو به پایین صفحهنمایش به سایر تنظیمات دوربین دست مییابیم که از آن جمله میتوان به رزولوشن عکاسی و فیلمبرداری، تایمر سرخود، فوکوس دنبال کننده (Object tracking)، تغییر وظایف دکمه ولوم و تنظیم همزمان سه گزینه روشنایی، کنتراست و اشباع تصویر اشاره کرد.
Pro photo یا حالت عکاسی حرفهای یکی از قسمتهای جالب رابط کاربری دوربین است که گزینههای حرفهایتری نظیر تغییر Metering، تغییر ISO (از 100 تا 1600)، کنترل سرعت شاتر (از 1/4000 تا 8 ثانیه)، تنظیم میزان دریافت نور (عدد Ev)، نوع فوکوس (دستی، AF-C یا AF-S) و White balance در دسترس قرار میگیرند.
در عکسهای گرفته شده در نور کامل روز با رنگهای بسیار زنده و اشباع شده، جزئیاتی مناسب و دقت فوکوس روبرو شده و از همین ابتدا حساب این دوربین از آنچه در 5X دیده بودیم کاملا جدا میشود.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش ابعاد واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش ابعاد واقعی تصویر بالا
در زمینه کیفیت رنگ و کنتراست تصویر در عکسهای با فاصله نزدیکتر نیز از سطح میانی به خوبی فاصله میگیریم.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در شب و در هنگام کاهش نور نیز با اینکه طبیعتا از دقت و میزان جزئیات به طرز مشهودی کاسته میشود اما هنوز نیز رنگها و کنتراست مطلوبی توسط دوربین به تصویر کشیده میشود. فعال کردن حالت HDR تغییر خاص و بزرگی را در این مورد ایجاد نمیکند.
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت اتوماتیک با HDR فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در محیطهای داخلی با نور کم از جذابیت و عملکرد این دوربین کاسته شده و تا حدودی هجوم نویز و کاهش جزئیات خودنمایی میکند.
در مجموع کیفیت عکسهای این دوربین نسبت به 5X در محیطهای با نور کافی و فضای باز کاملا بهبود یافته اما هنوز فاصله خود را در محیطهای داخلی کم نور با دوربینهای پرچمدار حفظ میکند.
فیلمبرداری دوربین اصلی 6X مثل گذشته حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه انجام میشود. برای حالت فیلمبرداری این دوربین نیز گزینه Pro Video در نظر گرفته شده که با فعال کردن آن میتوان تنظیمات Metering، فوکوس، Ev و وایتبالانس را تغییر داد.
از کیفیت ویدئوهای دوربین به لطف رنگهای اشباع شده و کنتراست نسبتا بالا میتوان رضایت داشت و با اینکه هنوز در نور کم نویز مشهودی در کادر دیده میشود اما میتوان همچنان از آنها راضی بود. ویدئوهای این دوربین در وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با بیتریت ویدئویی در حدود 17.5Mbps برداشت شده و صدای دو کاناله استریوی آن نیز دارای بیتریت بسیار مناسب 195Kbps است.
دوربین سلفی
دوربین دوم بالای صفحهنمایش دستگاه اینک 8 مگاپیکسلیست و با اینکه هنوز فوکوس خودکار به آن افزوده نشده اما با ارتقا سایز پیکسلهای سنسور به 1.25 میکرون انتظار میرود نتیجه بهتری را نسبت به دوربین 5 مگاپیکسلی حاضر در نسلهای پیشین ثبت کند. حداکثر وضوح این دوربین در حالت واید 16:9 البته تنها 6 مگاپیکسل (1840×3264 پیکسل) است. زاویه دید این دوربین 77 درجه بوده که البته در مقایسه با برترینهای این رده مثل LG V20 با میدان دید عادی 83 درجه و میدان دید واید 120 درجهای چندان نیز واید به نظر نمیرسد. در عمل از کیفیت و سطح جزئیات این دوربین سلفی بازهم مثل همیشه در حضور نور کافی میتوان رضایت داشت هرچند هنوز با دوربینهای با کیفیت سلفی حتی در همین کلاس قیمتی نیز فاصله مشخصی را نشان میدهد.
باتری
هواوی در هر سه مدل 4X ،3X و 5X از یک باتری 3000mAh بهره گرفته بود اما در آنر 6X بالاخره با افزایش نزدیک به 11 درصدی، باتری دستگاه به ظرفیت 3340mAh دست یافته است. این افزایش در ظرفیت باتری باعث شده تا شرکت سازنده در توصیف honor 6X همواره به دوام بالای باتری اشاره نماید. به گفته هواوی این گوشی با یک بار شارژ میتواند در یک استفاده ترکیبی تا 2.15 روز و در یک استفاده شدید تا 1.5 روز دوام داشته باشد. در عمل، دستیابی به این اعداد چندان نیز دور از انتظار نیست و با اینکه با کاهش استفاده حتی شاید بتوان از 2.15 روز نیز با یک بار شارژ فراتر رفت اما در یک سناریوی شدید هنوز میتوان باتری گوشی را در پایان روز اول به زانو درآورد. البته نگفته پیداست که ارتقا 11 درصدی ظرفیت باتری با ثابت ماندن سایز و رزولوشن صفحهنمایش نتیجه کاملا بهتری را نسبت به آنر 5X در اختیار این مدل قرار داده است.
در تست باتری Work 1.0 از مجموعه PCMark که همواره به عنوان معیاری برای قدرت باتری تا به امروز از آن استفاده کردیم پیش از این، آنر 5X موفق به ادامه دادن این تست برای 8 ساعت و 10 دقیقه متوالی قبل از رسیدن شارژ باتری از 100 به زیر 20 درصد شده بود و از همین رو با توجه به ارتقا باتری و تغییر نکردن مشخصات صفحهنمایش، انتظار نتیجه بهتری را از این تست داریم؛ honor 6X طبق انتظار، تست Work 1.0 از مجموعه پیسیمارک را در شرایط مساوی تا 9 ساعت و 14 دقیقه ادامه داد که کاملا مطابق حدسهای اولیه در این زمینه بود.
برخلاف مدلهای پیشین از جمله آنر 5X که با یک شارژر 5 واتی (5 ولت و 1 آمپر) عرضه شده بود، 6X در این زمینه نیز با پیشرفت روبرو شده و شارژ 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) آن نوید پروسه شارژ سریعتری را در این مدل میدهد. پیش از این تست شارژ آنر 5X را با هر دو شارژر 5 و 10 واتی تکرار کرده بودیم و با اینکه در هیچ یک از این دو مورد شارژ چندان سریعی به چشم نمیخورد اما با شارژر 10 واتی رسیدن باتری از صفر به 100 درصد، نزدیک به 20 دقیقه تسریع میشد. تست شارژ آنر 6X را در وضعیت خاموش از شارژ صفر درصد آغاز میکنیم. در این حالت در 3، 5 و 10 دقیقه ابتدایی گوشی به ترتیب به 2، 4 و 10 درصد شارژ شد. در شرایطی نسبتا مشابه، باتری آنر 5X که 11 درصد ظرفیت کمتری نیز دارد پس از 10 دقیقه با هر دو شارژر 5 و 10 واتی نتوانست از 7 تا 8 درصد بیشتر شارژ دریافت کند. پس از 15 و 20 دقیقه شارژ باتری آنر 6X به ترتیب به 13 و 17 درصد رسید و پس از نیم ساعت باتری دقیقا 26 درصد شارژ داشت. آنر 5X در این شرایط با شارژر اصلی خود پس از 30 دقیقه به شارژ 20 درصد رسید. در دقیقه 40 و 50 باتری آنر 6X به شارژ 34 و 43 درصد رسید حال آنکه 5X پس از 50 دقیقه با شارژر استاندارد، 32 و با شارژر 10 واتی 37 درصد شارژ داشت. اختلاف از اینجا شدیدتر نیز میشود چرا که در رأس یک ساعت در حالیکه آنر 6X به شارژ 50 درصد رسید برادر یک ساله آن با شارژر 5 و 10 واتی به ترتیب تنها 37 و 44 درصد شارژ داشت. در دقیقه 75 شارژ 6X به 62 درصد رسید و 5X با دو شارژر 5 و 10 واتی به ترتیب 46 و 57 درصد شارژ دریافت کرد. پس از 90 دقیقه شارژ به 71، پس از 100 دقیقه به 78 و پس از 2 ساعت کامل به 89 درصد رسید. در 5X با دو شارژر 5 و 10 واتی، گوشی پس از 2 ساعت به ترتیب شارژ 73 و 88 درصد رسید. در دقیقه 150 یعنی 2 ساعت و 30 پس از آغاز شارژ نیز هنوز باتری 6X موفق به پر کردن کامل آن نشده و شارژ 99 درصد میرسد. پروسه شارژ کامل آنر 6X پس از 159 دقیقه به اتمام میرسد در حالیکه این پروسه در آنر 5X با شارژ 5 واتی به 182 دقیقه و با شارژر 10 واتی به 160 دقیقه زمان نیاز داشت. در مجموع سرعت شارژ چندانی در آنر 6X دیده نمیشود و پر شدن کامل باتری در آن بسیار به کندی صورت میگیرد.
سیستمعامل – رابط کاربری
هواوی آنر 6X با اندروید 6.0 مارشملو و رابط کاربری EMUI 4.1 عرضه شده و پروسه بوت در آن تنها 25 ثانیه زمان میبرد.
رابط کاربری و پوسته نرمافزاری حاضر در آنر 6X شباهت کامل و رخبهرخی به honor 8 داشته و تنها در برخی نقاط، تفاوتهای جزئی دیده میشود. صفحه قفل مثل گذشته در حالت پیشفرض دارای والپیپرهای متعددیست که به صورت خودکار هر بار یکی از آنها به نمایش گذاشته میشود. در پایین صفحه در این قسمت تنها میانبری برای دسترسی مستقیم به دوربین در نظر گرفته شده و در سوی دیگر زمان و تاریخ دیده میشود. نوتیفیکیشن برنامهها در مرکز (قابل تغییر به دلخواه کاربران) نکته دیگر قابل اشاره در این بخش است. مثل گذشته drag کردن صفحهنمایش از پایین به بالا در صفحه قفل امکان تغییر والپیپر و دسترسی مستقیم به میانبرهایی همچون ضبط صدا، ماشین حساب و چراغقوه را فراهم میکند. در honor 8 در این بخش دکمه Setting برای دسترسی مستقیم به تنظیمات در نظر گرفته شده اما در honor 6X این گزینه وجود ندارد.
در منوی تنظیمات گوشی و از قسمت Screen lock & passwords امکان ایجاد تغییرات اندکی در صفحه قفل وجود دارد که از آن جمله میتوان به نمایش نوشته دلخواهی در این قسمت، نمایش جزئیات پیام از جمله نام فرستنده روی صفحه قفل و آنلاک هوشمند یا بازگشایی قفل در حضور یک دیوایس بلوتوثی مشخص اشاره کرد.
صفحه Home نکته خاصی را در بر ندارد و همچنان نگه داشتن دست روی صفحهنمایش یا نزدیک کردن دو انگشت به یکدیگر مد ویرایشی آن را برای تغییر والپیپر، انتقال ویجتهای دلخواه به هوماسکرین و تغییر افکت حرکت بین صفحات در دسترس قرار میدهد. طبق انتظار همچنان از منوی اصلی یا app drawer خبری نیست و همه چیز اعم از آیکون برنامهها، ویجتها، تنظیمات و ... در دسکتاپهای مختلف Home Screen قرار میگیرند از این رو دستهبندی برنامهها و قرار دادن آنها در فولدرهای متناسب برای جلوگیری از شلوغی و به هم ریختگی این منو ضروری خواهد بود.
drag کردن رو به پایین صفحهنمایش در صفحه Home همچنان ضمن نمایش اپلیکیشنهای بیشتر استفاده شده امکان جستوجو برای محتوای دلخواه اعم از کنتاکتها، پیامها، برنامهها و ... را فراهم میآورد.
برخی از تغییرات honor 6X نسبت به دیگر گوشیهای دارای EMUI 4.1 در منوی Setting رخ داده است؛ در این قسمت مثل گذشته همچنان بسیاری از گزینههای معمول این رده از جمله Storage، Battery، Power Saving، Location access، Protected apps، Security و Backup & reset از لیست اصلی حذف شده یا تغییر نام دادهاند و خبری نیز از Tabهای تنظیمات عمومی (General) و تمامی تنظیمات (All) در بالای صفحه نیست. بدینترتیب فضای اصلی منوی Setting ظاهری سادهتر و مرتبتر به خود گرفته است که البته این مورد لزوما به معنای دسترسی آسانتر به این منو نیست. برخی از این تغییرات همچون انتقال گزینه Airplane mode به صدر گزینههای این قسمت کاملا مثبت ارزیابی میشود.
طراحان هواوی در EMUI 4.1 ترجیح دادهاند تا بسیاری از گزینههای مهم مورد نیاز کاربران را به یک منوی دیگر در انتهای لیست Setting به نام Advanced settings یا تنظیمات پیشرفته منتقل کنند که برخی از آنها همچون زمان و تاریخ، تغییر زبان و کیبورد و گزینههای مرتبط با باتری چندان نیز پیشرفته به نظر نمیرسد و بهتر بود به عنوان تنظیمات عمومی در همان لیست اصلی جای میگرفتند.
برخی دیگر از گزینههای کاربردی EMUI 3.1 همچون Motion control (دستورات حرکتی همچون برگرداندن دستگاه برای خاموش کردن صدای زنگ)، Navigation bar (برای تغییر ترکیب دکمههای زیر صفحهنمایش) و One-hand UI (برای کوچکتر کردن صفحهنمایش برای کارکرد با یک دست) که پیش از این در قسمتی به نام Smart assistance قرار داشتند اینک به منویی به همین نام منتقل شدهاند و در این میان برخی گزینههای تازه نیز به آن افزوده است که از آن جمله میتوان به Smart headset control اشاره کرد که در طی آن میتوان برای دکمههای سهگانه معمول روی هدستها علاوه بر وظیفه اصلی وظایف دیگری تعریف کرد.
بعضی منوهای تازه در لیست Setting با ترکیب منوهای پیشین و ساخت موارد تازه شکل گرفتهاند که از آن جمع باید به Battery manager با ترکیب دو منوی Battery و Power Saving و Notification panel & status bar با بسط و توسعه منوی Notification center اشاره کرد.
در منوی جدید Notification panel & status bar مثل گذشته امکان تعیین محل نمایش اعلان برنامههای مختلف (استاتوس بار، به صورت بنر و در صفحه قفل) وجود دارد و اینک میتوان با نوع کشیدن دست رو به پایین، پنل به نمایش گذاشته شده در Notification shade را تغییر داد (کشیدن دست از سمت چپ صفحهنمایش رو به پایین منجر به نمایش نوتیفیکیشن برنامهها و کشیدن دست از سمت راست صفحه رو به پایین برای نمایش میانبر و تاگلهای این قسمت). برخی گزینههای کوچکتر همچون نمایش درصد باقیمانده باتری درون آیکون باتری نیز در همین قسمت در دسترس قرار دارد. دو گزینه جدید این قسمت شامل فعال کردن نمایش Notification shade از صفحه قفل (به شرط تنظیم نکردن پسورد) و نمایش سرعت اتصال به شبکه میشود.
Notification Shade با منوی کشویی بالای صفحهنمایش از دو قسمت مجزا شامل Notifications و Shortcuts تشکیل شده که در اولی طبق معمول اعلان برنامههای مختلف و در دومی میانبرها و تاگلها قرار دارد.
در بخش Shortcuts این قسمت حداکثر 9 آیکون مختلف قابل جایگذاری است که به جز Settings که به صورت ثابت در کناره سمت راست قرار دارد سایرین را میتوان به دلخواه از یک لیست 18 عددی انتخاب کرد. گزینه Edit برای دسترسی به این لیست مثل گذشته با drag کردن میانبرها رو به بالا در دسترس قرار میگیرد. از گزینههای حذف شده در این منو باید به Auto-sync و shifting keyboard اشاره کرد و گزینه Multi-screen برای انتقال تصویر به صورت بیسیم به نمایشگرهای منطبق نیز اینک به MirrorShare تغییر نام پیدا کرده است. تغییر روشنایی پنل با حضور دکمه Auto دیگر نکته قابل اشاره در این قسمت است.
اسکرین ریکورد یا ضبط محتوای صفحهنمایش علاوه بر تاگل اختصاصی آن در Notification shade، با گرفتن همزمان ولوم بالا و دکمه پاور انجام میشود که در آن پس از چند ثانیه با انتخاب کاربر از بین دو وضوح معمولی و HD پروسه ضبط انجام میشود. حداکثر زمان ضبط محتوا در یک نوبت در این حالت تنها 5 دقیقه است.
چیپست پردازشی – حافظه
آنر 6X از چیپست پردازشی ساخت خود شرکت هواوی با نام Kirin 655 بهره میبرد. این چیپست با اینکه همانند Snapdragon 616 حاضر در honor 5X دارای 8 هسته ARM A53 است اما یکی دو تفاوت نسبتا بزرگ این پروسسور را در جایگاه کاملا بالاتری نسبت به آنچه در 5X دیده بودیم قرار میدهد.
در درجه اول Kirin 655 یک چیپست 16 نانومتری است در حالیکه حریف آن یعنی Snapdragon 616 با پروسه 28 نانومتری ساخته شده است. این موضوع مصرف پایینتر انرژی و بهینهسازی کاملا بالاتری را برای 6X به همراه دارد. فرکانس هستههای چهارگانه سریعتر در آنر 6X برابر 2.1 گیگاهرتز و چهار هسته ضعیفتر 1.7 گیگاهرتز است. در مقابل چهار هسته قویتر honor 5X از فرکانس 1.5 گیگاهرتز و چهار هسته ضعیفتر آن از فرکانس 1.2 گیگاهرتزی برخوردارند. در بخش گرافیکی این چیپست از قطعه Mali-T830MP2 استفاده شده که نسبت به گرافیک Adreno 405 حاضر در آنر 5X اختلاف مشهودی دارد. رم هر دو از نوع LPDDR3 است و از این لحاظ تفاوت خاصی با هم ندارند. در 6X در اختیار ما حافظه رم 3 گیگابایت بود و آنر 5 ایکس توزیع شده در بازار داخلی (KIW-L21) نیز 2 گیگابایت رم دارد. حافظه داخلی گوشی 32 گیگابایت از نوع معمول eMMC است که در اولین بوت و قبل از نصب هرگونه برنامه حوالی 22.8 گیگابایت فضای خالی را در اختیار کاربران قرار میًدهد.
تست نخست برای بررسی کیفیت اجزای داخلی آنر 6X را طبق معمول با تست حافظه از مجموعه PCMark آغاز میکنیم. این تست موارد متعددی را اندازهگیری میکند که از میان آنها سرعت خواندن و نوشتن تصادفی روی حافظه داخلی با اهمیتتر به نظر میرسد. امتیاز نهایی آنر 6X در این تست به 5,429 واحد رسید که مقایسه آن با نمونهای چون Mate 9 با امتیاز 7,766 به خوبی از کلاس متفاوت آن نسبت به رده بالا خبر میدهد. سرعت خواندن و نوشتن تصادفی در آنر 6X در این تست به ترتیب 21.47 و 7.21 مگابایت در ثانیه بود.
پس از حافظه نوبت به پردازنده میرسد. اولین تست در این میان به Geekbench 4 تعلق دارد. در این تست گوشیهایی که تنها از هستههای ضعیفتر A53 بهره میبرند معمولا امتیازی زیر هزار واحد را در حالت تک هستهای و کمتر از 4 هزار واحد را در حالت چند هستهای کسب میکند و اختلافهای جزئی گوشیهای مختلف دارای این نوع از هستههای پردازشی با یکدیگر در فرکانس هستهها و نوع معماری چیپست نهفته است. امتیاز نهایی honor 6X در این تست در حالت تک هستهای 784 واحد و در حالت چند هستهای 3,352 واحد بود. برای مقایسه میتوان به Samsung Galaxy A7 2017 با امتیاز تک هستهای مشابه 778 و امتیاز چند هستهای 4,068 اشاره کرد. بالاتر بودن امتیاز A7 2017 در این تست نسبت به honor 6X را باید در فرکانس بالاتر هستهها در مجموع (8 هسته 1.9 گیگاهرتزی) و فناوری ساخت 14 نانومتری (در مقابل 16 نانومتری) جستوجو کرد. honor 5X نیز این تست را با امتیازهای تک و چند هستهای به ترتیب 640 و 1,923 واحد به پایان رساند.
در دومین تست مرتبط با پردازنده یعنی Vellamo مثل گذشته به جز کیفیت و سرعت پردازندهها برخی عوامل دیگر نیز تأثیرگذار است. در این تست نیز شرایط بالا کاملا تکرار میشود. امتیاز honor 6X در این تست به ترتیب برای دو حالت تک هستهای و چند هستهای برابر 1,513 و 2,046 است که در مقایسه با 1,352 و 2,405 در A7 2017 بار دیگر شرایط نزدیکی را در حالت تک هستهای و شرایط بهتری را برای A7 2017 در حالت چند هستهای نشان میدهد. برای مقایسه میزان بهبود صورت گرفته در شرایط پردازشی honor 6X با honor 5X بهتر است بدانیم 5X این تست را به ترتیب با امتیازهای 1,026 و 1,759 واحد به پایان میرساند.
پس از تستهای پردازشی نوبت به تستهای کلی و در رأس آن AnTuTu v6.2.7 میرسد. با تکیه بر تست AnTuTu به راحتی میتوان کلاس کاری دستگاه از لحاظ سختافزاری را محک زد بطوریکه در بازه کمتر از 50 هزار واحد گوشیهای low-end و ارزانقیمت جای دارند، از 50 تا 90 هزار واحد اسمارتفونهای رده میانی رده پایین، از 90 تا 120 هزار واحد اسمارتفونهای میانی رده بالا و فراتر از 130 تا 150 هزار واحد حوزه پرچمداران و برترین گوشیهای بازار جای دارند. با توجه به هستههای A53 و گرافیک نچندان فوقالعاده 2 هستهای، honor 6X را حداکثر میتوان در رده میانی رو به پایین قرار داد و با توجه به اینکه نمونهای چون honor 8 مجهز به هستههای پیشرفتهتر A72 و گرافیک چهار هستهای مدرنتر Mali-T880MP4 امتیازی حوالی 87 هزار واحد را در این تست کسب کردند بعید به نظر میرسد که honor 6X بتواند چندان از 50 هزار واحد فاصله بگیرد. در عمل امتیاز این گوشی در این تست به 57,024 واحد میرسد که با انتظار اولیه تطابق دارد و البته همچنان از امتیاز 37 هزار honor 5X بسیار بهتر است.
در دومین تست کلی آنر 6X، از بنچمارک Work 2.0 Performance از مجموعه PCMark استفاده میکنیم. 6X این تست سنگین را در عمل با امتیاز 4,236 واحد به پایان میرساند که حتی از رقیب بزرگی چون Galaxy A7 2017 با گرافیک 3 هستهای و رم LPDDR4 و امتیاز 3,955 نیز نتیجه بهتری را کسب میکند. علت این امتیاز را باید احتمالا در تأثیر بیشتر فرکانس پردازندهها در این تست جستوجو کرد.
پس از تستهای کلی نوبت به بررسی کیفیت گرافیک این مجموعه میرسد. honor 6X با اینکه در این زمینه نسبت به گرافیک Adreno 405 حاضر در آنر 5X بسیار بهتر ظاهر میشود اما هنوز با برخورداری از یک گرافیک دو هستهای حتی با مدلهای متوسط سطح میانی نیز فاصله دارد. در تست Sling Shot Extreme از آزمون 3DMark امتیاز نهایی آنر 6X به زحمت به 381 واحد میرسد در حالیکه یک نمونه متوسط رده میانی چون A7 2017 (با گرافیک سههستهای Mali-T830MP3) این تست را با امتیاز 757 واحد به پایان رسانده و یک نمونه سطح بالاتر مثل honor 8 (با گرافیک چهار هستهای Mali-T880MP4) نیز به امتیاز 855 در این تست میرسد.
ارتباطات
آنر 6X در گزینههای ارتباطی یکی دو تغییر مشخص را نسبت به 5X تجربه کرده است؛ سریعترین گزینه ارتباطی دستگاه به LTE Cat.4 با دانلود 150 مگابیت بر ثانیه و آپلود 50Mbps تعلق دارد و بلوتوث نسخه 4.1 همراه با وایفای 11.n و NFC سایر گزینههای ارتباطی گوشی را تشکیل میدهند. NFC تنها گزینه ارتباطی جدید 6X نسبت به 5X را تشکیل میدهد که آنتن آن در لبه بالایی سمت راست بخش پشتی قرار دارد و از جلوی دستگاه در بالای صفحهنمایش نیز قابل دسترسی است. پورت microUSB حاضر در honor 6X با وجود آنکه نسبت به نمونههای Type-C درگاه قدیمیتری به حساب میآید اما حداقل نسبت به 5X با یک ارتقا مشخص روبرو شده و اینک از OTG (اتصال دیوایسهایی نظیر موس و کیبورد، فلش درایو،دسته بازی و ...) پشتیبانی میکند. مسیریابهای ماهوارهای GPS، GLONASS و Beidou دیگر گزینههای ارتباطی این مدل را تشکیل میدهند.
کلام آخر
Huawei honor 6X دیوایسی شایسته توجه در رده میانی بازار است؛ نخستین نکته مثبت گوشی را باید در طراحی جدید آن با لبههای متمایل به بحش پشتی و شیشه 2.5D روی صفحهنمایش جستوجو کرد. از کیفیت و عملکرد صفحهنمایش بیش از اندازه میتوان رضایت داشت و دوربین عکاسی و فیلمبرداری نیز به شرط نور مناسب، تصاویر راضیکننده را ارائه میکنند. کیفیت دوربین سلفی نیز مناسب به نظر میرسد. بخش پردازشی و گرافیکی نسبت به 5X کاملا بهبود یافته اما هنوز در مقایسه با برخی از همقیمتهای آن در سطح پایینتری قرار دارد. از ارتقاء حافظه داخلی میتوان رضایت داشت اما حذف اسلات اختصاصی حافظه و اجبار کاربران به انتخاب سیمکارت دوم یا کارت حافظه عقبگرد بزرگی نسبت به 5X به حساب میآید. دوام بالای باتری دیگر برگ برنده گوشی است اما در سوی مقابل، سرعت چندان بالایی در شارژ دیده نمیشود. ارتقا نیافتن وایفای به نسخه ac و در نظر نگرفتن پورت USB Type-C دیگر نکات منفی این مدل را تشکیل میدهند.