بررسی گوشی موبایل هواوی Nexus 6P
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های هواوی» هواوی Mate X6
» هواوی Mate 70 RS Ultimate
» هواوی Mate 70
» هواوی Mate 70 Pro
» هواوی Mate 70 Pro+
» هواوی nova 13
» هواوی nova 13 Pro
» هواوی MatePad 12 X
» هواوی Watch D2
» هواوی Watch GT 5
» هواوی Watch GT 5 Pro
» هواوی Mate XT Ultimate
» هواوی MatePad Air (2024)
» هواوی MatePad Pro 12.2 (2024)
» هواوی nova Flip
» هواوی MatePad 11.5 S
» هواوی Pura 70
» هواوی Pura 70 Pro
» هواوی Pura 70 Pro+
» هواوی Pura 70 Ultra
» هواوی nova 12i
» هواوی nova 12 SE
» هواوی nova 12s
» هواوی Pocket 2
» هواوی nova Y72
» هواوی nova 12 Pro
» هواوی nova 12 Ultra
» هواوی nova 12 Lite
» هواوی nova 12
» هواوی Enjoy 70
» هواوی MatePad Pro 11 2024
» هواوی nova 11 SE
» هواوی Watch Ultimate Design
» هواوی MatePad Pro 13.2
» هواوی Mate 60 RS Ultimate
» هواوی Watch GT 4
» هواوی Mate X5
» هواوی Mate 60 Pro+
» هواوی Mate 60
» هواوی Mate 60 Pro
» هواوی nova Y91
» هواوی nova 11i
» هواوی nova Y71
» هواوی Enjoy 60X
» هواوی nova 11
» هواوی nova 11 Pro
» هواوی nova 11 Ultra
» هواوی Enjoy 60
» هواوی Mate X3
» هواوی MatePad 11 2023
» هواوی P60 Art
» هواوی P60 Pro
» هواوی P60
» هواوی Watch Ultimate
» هواوی nova 10 Youth
» هواوی Watch Buds
» هواوی Watch GT 3 SE
» هواوی Watch GT Cyber
» هواوی Pocket S
» هواوی nova Y61
» هواوی MatePad C5e
» هواوی nova 10 SE
» هواوی Mate 50E
» هواوی Mate 50 RS Porsche Design
» هواوی Mate 50
» هواوی Mate 50 Pro
» هواوی MatePad Pro 11 2022
» هواوی nova 10 Pro
» هواوی nova 10
» هواوی nova Y90
» هواوی MatePad 10.4 2022
» هواوی MatePad SE
» هواوی Watch GT 3 Porsche Design
» هواوی Watch GT 3 Pro
» هواوی Mate Xs 2
» هواوی nova 9 SE 5G
» هواوی nova Y70
» هواوی P50E
» هواوی nova 9 SE
» هواوی P50 Pocket
» هواوی nova 8 SE 4G
» هواوی Watch GT Runner
» هواوی Enjoy 20e
» هواوی nova 9
» هواوی nova 9 Pro
» هواوی nova 8
» هواوی P50 Pro
» هواوی P50
» هواوی nova 8i
» هواوی MatePad 11 2021
» هواوی MatePad Pro 12.6 2021
» هواوی Watch 3 Pro
» هواوی Watch 3
» هواوی MatePad Pro 10.8 2021
» هواوی Mate 40E
» هواوی Mate X2
» هواوی nova 8 5G
» هواوی nova 8 Pro 5G
» هواوی nova 8 SE
» هواوی Mate 30E Pro 5G
» هواوی Watch GT 2 Porsche Design
» هواوی Mate 40
» هواوی Mate 40 RS Porsche Design
» هواوی Mate 40 Pro+
» هواوی Y7a
» هواوی Mate 40 Pro
» هواوی nova 7 SE 5G Youth
» هواوی MatePad T 10s
» هواوی P smart 2021
» هواوی MatePad 5G
» هواوی Y9a
» هواوی Watch GT 2 Pro
» هواوی Enjoy 20 5G
» هواوی Enjoy 20 Plus 5G
» هواوی Watch Fit
» هواوی kids Watch 4X
» هواوی Enjoy Tablet 2
» هواوی MatePad 10.8
» هواوی Enjoy 20 Pro
» هواوی P Smart S
» هواوی Enjoy Z 5G
» هواوی Y8p
» هواوی P40 lite 5G
» هواوی MatePad T8
» هواوی Y8s
» هواوی Y5p
» هواوی Y6p
» هواوی P smart 2020
» هواوی MatePad
» هواوی nova 7 SE
» هواوی nova 7 5G
» هواوی nova 7 Pro 5G
» هواوی Watch GT 2e
» هواوی P40
» هواوی P40 Pro
» هواوی P40 Pro+
» هواوی P40 lite E
» هواوی MatePad Pro 5G
» هواوی Mate Xs
» هواوی Y7p
» هواوی P40 lite
» هواوی P30 lite New Edition
» هواوی nova 7i
» هواوی Y6s
» هواوی P smart Pro 2019
» هواوی nova 6 SE
» هواوی nova 6 5G
» هواوی nova 6
» هواوی MatePad Pro
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Huawei Nexus 6P - یک تجربه حرفهای
نکسوسهای شرکت گوگل در میان تمامی اسمارتفونهای اندرویدی از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردارند. این گوشیها که هر سال با مشخصاتی نزدیک به پرچمداران اصلی بازار ارائه میشوند در بخش نرمافزاری، مرزبندی و محدودیتهای معمول اندرویدفونها را پشت سر گذاشته و همواره دریافتکننده آخرین آپدیتهای گوگل برای یکی دو سال آینده خواهند بود. این ویژگی منحصر به فرد خانواده نکسوس که حتی برترین پرچمداران برندهای معتبر نیز از آن به بیبهرهاند کاربران عمدتا حرفهایتری را به سوی این کلاس متمایل میسازد. تا پیش از این شرکت گوگل برندهای مختلفی را همچون HTC، سامسونگ، موتورولا و الجی را برای ساخت مدلهای متفاوت نکسوس به کار گرفته بود و هر سال نیز فارغ از شرایط بازار معمولا تنها یک مدل نکسوس به بازار عرضه میکرد امسال با وجود رضایت شرکت گوگل از مجموعه الجی در ساخت نکسوس 5 و ادامه همکاری مابین این دو برند در ارائه Nexus 5X، بازیگر دیگری نیز برای اولین بار به این عرصه وارد شد. حضور هواوی به عنوان یکی از دو سازنده نکسوسهای شرکت گوگل در سال 2015 در ابتدا بسیار غیر منتظره به نظر میرسید اما با نیم نگاهی به سابقه و جایگاه فعلی این برند در بین برترین سازندگان اسمارتفون جهان این انتخاب چندان نیز از دور از ذهن نخواهد بود.
6P همانگونه که اشاره شد تنها دیوایس نکسوسی گوگل برای سال 2015 نبود و برای اولین بار در این خانواده دو نکسوس به صورت همزمان به بازار ارائه شدند از جمله دلائل ذکر شده برای این تصمیم گوگل میتوان به تغییر ترند بازار به ارائه حداقل دو اسمارتفون پرچمدار در یک سال اشاره کرد جاییکه برندهایی نظیر اپل، سامسونگ، الجی و سونی همگی حداقل دو محصول پرچمدار را در سال جدید ارائه کردهاند. تغییر سیاست قیمتگذاری گوگل پس از ارائه نکسوس 6 در سال 2014 یکی دیگر از دلائل احتمالی ارائه همزمان دو نکسوس مجزا از سوی گوگل است. این رده از اسمارتفونهای گوگل تا قبل از ارائه نکسوس 6 در سال 2014 همواره از رده قیمتی بسیار مناسبی برخوردار بوده و با قیمتی بسیار پایینتر از گوشیهای پرچمدار سایر برندها شرایط کاملا مطلوبی را برای خرید پیش روی کاربران قرار میداد. با ارائه نکسوس 6 این شرایط به یکباره با تغییر بزرگی روبرو شده و در حالیکه نکسوس 5 در سال 2013 با قیمت پایه 349 دلار به بازار ارائه شده بود این رقم در مورد نکسوس 6 به صورت کاملا غیر منتظره به 649 دلار تغییر کرد و بدینترتیب اسمارتفونهای نکسوسی که تا پیش از این به عنوان دیوایسهای ارزشمند در برابر قیمت شناخته میشدند با تبدیل به کالایی لوکس در ردیف گرانقیمتترین گوشیهای بازار قرار گرفتند. در این شرایط ارائه دو مدل 5X و 6P در دو کلاس مختلف به نوعی میتواند به تمایل این شرکت به حفظ بازار نکسوسهای ارزانقیمتتر از یک سو و تصمیم گوگل برای حضور در رده قیمتی بالای بازار اشاره داشته باشد. نکسوس 6P البته همچنان با رده قیمتی کاملا پایینتری نسبت به قیمت اولیه نکسوس 6 ارائه میشود که به نوعی میتوان آن را اعتراف گوگل به تصمیم نچندان منطقی این برند در ارتقا قیمت Nexus 6 تلقی کرد.
Nexus 6P به عنوان اولین تجربه شرکت هواوی در همکاری با گوگل از تفاوتهای مشخصی نسبت به کالاهای معمول این شرکت برخوردار است؛ این گوشی تمام فلزی اولین اسمارتفون ساخت هواوی با پنل QHD و دوربین با فیلمبرداری 2160p یا 4K است که تا پیش از این هیچیک از این دو مورد در یک گوشی موبایل با نام هواوی دیده نشده بود. نکسوس 6P به عنوان پیشرفتهترین عضو فعلی خانواده نکسوسهای گوگل با برخورداری از پردازندههای 64 بیتی، دوربینهای پیشرفتهتر، حافظه داخلی حجیمتر و ارائه با درگاه جدید USB Type-C تفاوتهای بزرگی را با نکسوس سال گذشته یعنی Nexus 6 ارائه میکند. نسخه 32 گیگابایتی هواوی Nexus 6P موضوع بررسی این نوبت است.
جعبه محتویات
نکسوس 6P با جعبه مربع شکل سفید رنگی ارائه میشود که پیرامون آن از یک نوار کاغذی حاوی تصاویر و اطلاعات گوشی استفاده شده است.
درون این جعبه به جز خود گوشی و دفترچههای راهنما، تنها به شارژر و کابل USB بر میخوریم.
کابل USB همراه دستگاه در هر دو قسمت ابتدا و انتهای خود از پورت USB Type-C استفاده میکند که این موضوع با وجود جذابیتهای اولیه در عمل محدودیتهای بزرگی را برای نکسوس 6P ایجاد میکند. بزرگترین محدودیت در این میان چگونگی اتصال Nexus 6P به کامپیوتر برای نقل و انتقال سیمی است چرا که در حال حاضر کامپیوترهای اندکی از پورت USB Type-C استفاده میکنند و یافتن کابل تبدیل آن به USB معمولی نیز چندان ساده به نظر نمیرسد. اگر بتوان مشکل ارتباط با کامپیوتر را با راهحلهای بیسیم و نرمافزارهایی همچون AirDroid مرتفع ساخت؛ مسئله شارژ کردن گوشی در مواقع در دسترس نبودن شارژر اصلی بسیار بغرنجتر به نظر میرسد چرا که به علت وجود درگاه متفاوت استفاده شده روی نکسوس 6P در صورت به همراه نداشتن شارژر اصلی یا کابل تبدیل تقریبا راهی برای شارژ کردن باتری وجود ندارد! البته نگفته پیداست که این شرایط در آینده با ارائه تبدیلهای این پورت و مجهز شدن کامپیوترهای بیشتری به USB Type-C به میزان زیادی مرتفع میشود اما بعید به نظر میرسد که در کمتر از یک سال آینده یعنی تا قبل از ارائه نکسوس بعدی با تغییرات بزرگی در این زمینه روبرو شویم.
شارژر مخصوص دستگاه یک نمونه بسیار پرقدرت با خروجی 15 وات است (5 ولت و 3 آمپر) که مقایسه آن با شارژرهای 5 تا 10 واتی معمولی تفاوتهای بزرگی را نشان میدهد. در مورد قدرت و سرعت این شارژر در بخش باتری بیشتر سخن خواهیم گفت.
طراحی ظاهری
اولین نکتهای که پس از در دست گرفتن نکسوس 6P به ذهن متبادر میشود سایز بسیار بزرگ و به خصوص ارتفاع بیش از اندازه دستگاه است که 6P را کاملا مدلی مردانه جلوه میدهد. ضخامت کم، بدنه فلزی و برآمدگی منظقه دوربین در بخش پشتی دیگر مواردی هستند که در ادامه بررسی گوشی به چشم میآیند.
حضور دو اسپیکر استریوی دستگاه در بالا و پایین صفحهنمایش همراه با نوارهای آنتن پیرامونی و جایگاه و ترکیب دکمههای پاور و تغییر صدا در سمت راست کاملا مشابه Motorola Nexus 6 به نظر میرسند و تنها برخی اختلافهای جزئی در این میان به چشم میخورد.
از برجسته بودن دکمه پاور در کناره سمت راست گوشی همانند نکسوس 6 میتوان رضایت داشت اما بالاتر قرار گرفتن آن نسبت به rocker تغییر صدا در حالی که در اغلب گوشیها، جایگاه این دکمهها معکوس است تا حدودی به سردرگمی کاربران منجر میشود.
در نهایت سنسور دایره شکل اثر انگشت در بخش پشتی گوشی از جایگاه و ترکیب یکسانی در مقایسه با دیگر گوشیهای هواوی برخوردار است و ارگونومی مناسبی را ارائه میکند.
در کل از طراحی Nexus 6P در مواردی همچون بدنه فلزی، ضخامت کم، اسپیکرهای استریوی بالا و پایین صفحهنمایش و جایگاه سنسور اثر انگشت میتوان رضایت داشت اما در سوی دیگر بزرگ بودن بیش از اندازه دستگاه، استفاده از آن را به خصوص برای کاربران با دستهای کوچکتر تا حدودی مشکل میکند. در برخی بررسیهای نکسوس 6P به استحکام اندک بدنه در هنگام وارد آمدن فشار بیش از اندازه بر کنارههای آن اشاره شده است که در عمل در صورت وارد نیاوردن نیرویی غیر طبیعی و مافوق انتظار مشکل خاصی وجود ندارد.
ابعاد و اندازه
کاهش سایز صفحهنمایش از 5.96 اینچ در نکسوس 6 به 5.7 اینچ در نکسوس 6P انتظار کاهش مشهودی را در ابعاد گوشی ایجاد میکند. این انتظار در مورد ارتفاع گوشی چندان به واقعیت نزدیک نشده و طول 159.3 میلیمتری این مدل دقیقا همان ارتفاع Nexus 6 سال گذشته است. علت این مسئله همانطور که در تصاویر این گوشی نیز کاملا مشخص است به حاشیههای بسیار بزرگ بالا و پایین صفحهنمایش در Nexus 6P تعلق دارد. البته Nexus 6P بلندقامتترین گوشی 5.7 اینچی سال 2015 به حساب نمیاید و به عنوان نمونه LG V10 با صفحهنمایش یک اندازه چند دهم میلیمتری از 6P ارتفاع بیشتری دارد.
عرض 77.8 میلیمتری دستگاه برخلاف ارتفاع آن با کاهش بیش از 5 میلیمتری، بسیار کوچکتر از Nexus 6 اندازهگیری میشود و در زمینه ضخامت نیز با 7.3 میلیمتر، با دستگاه کاملا Slim و باریکی روبرو میشویم. نکسوس 6P با بدنه یکپارچه فلزی، 178 گرم وزن دارد که تنها چند گرمی سنگینتر از Samsung Galaxy Note5 بوده و در مقایسه با LG V10 در حدود 14 گرم سبکتر است.
صفحهنمایش
استفاده از صفحهنمایش نزدیک به 6 اینچی در نکسوس قبلی گوگل عملا با بازخوردهای فوقالعادهای روبرو نشد و از نگاه کاربران علاقهمند به گوشیهای بزرگ نیز این افزایش چندان منطقی به نظر نمیرسد. شاید از همین رو هر دو نکسوس سال 2015 با صفحهنمایشهای کوچکتری نسبت به گذشته ارائه شدهاند. صفحهنمایش 5.7 اینچی Nexus 6P با رزولوشن 2560×1440 پیکسل و فناوری AMOLED ساخته شده که هر دو در نکسوس 6 نیز حضور داشتند. این صفحهنمایش به گفته گوگل از فشردگی 518ppi برخوردار است هرچند با محاسبه مستقیم به فشردگی 515 پیکسل در هر اینچ دست پیدا میکنیم. پوشش ضد اثر انگشت و مقاوم در برابر چربی یا oleophobic همراه با شیشه محافظ گوریلا گلس 4 دیگر موارد قابل اشاره در مورد این صفحهنمایش را تشکیل میدهند. کیفیت رنگ و کنتراست این صفحهنمایش طبق انتظار از یک پنل AMOLED کاملا مناسب است و در زمینه روشنایی نیز با اینکه فاصله مشخصی نسبت به بهترینهای این کلاس وجود دارد اما همچنان میتوان از آن رضایت داشته و در زیر نور خورشید نیز از محتوای گوشی استفاده کرد.
زیر صفحهنمایش در ترکیبی مشابه نکسوس 6 یکی از اسپیکرهای استریوی دستگاه همراه با میکروفون تماس در زیر یک نوار باریک سرتاسری قرار گرفته و در بالا نیز همین ترکیب با پنهان کردن اسپیکر تماس تکرار شده است. فضای بسیار زیاد رها شده در بالا و پایین صفحهنمایش همانطور که در بخش ابعاد و اندازههای دستگاه نیز اشاره شد منجر به افزایش بیش از اندازه سایز گوشی شده اما از سوی دیگر در هنگام در دست گیری افقی دستگاه راحتی مشهودی را به همراه میآورد.
دوربین دوم گوشی یک نمونه 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و قابلیت فیلمبرداری فول اچدی است که در بخش دوربین به آن خواهیم پرداخت.
اجزای جانبی
اجزای حاضر در کنارههای دستگاه به جز یک مورد در کناره سمت چپ هیچ تغییر خاصی نسبت به Nexus 6 نداشتهاند. در سمت چپ دستگاه و در بالاترین قسمت محل جایگذاری سیمکارت نانوی دستگاه است که در نسل قبلی این کلاس و در موتورولا نکسوس 6 در بخش بالایی قرار داشت. یک نکته مثبت در مورد این بخش امکان وارد و خارج کردن سیمکارت بدون ریستارت شدن گوشی است و آنتن سیمکارت لحظاتی پس از جایگذاری حتی بدون نیاز به فعال و غیر فعال کردن Airplane mode پدیدار میشود.
سمت راست گوشی به کلید پاور و دکمه دوگانه تغییر صدا تعلق دارد که به واسطه ارتفاع زیاد گوشی، پایینتر از حد معمول قرار گرفته و به راحتی در زیر دست پیدا میشوند. از برجسته بودن کلید پاور باید به عنوان یک نکته مثبت یاد کرد و همانطور که پیش از این نیز اشاره شد جابجا شدن جایگاه این دو کلید و انتقال دکمه پاور به بالای دکمه ولوم چندان هوشمندانه به نظر نمیرسد.
در بالا به جک هدست و در پایین به پورت اتصالات سیمی دستگاه از نوع USB Type-C بر میخوریم.
USB Type-C#
یکی از جدیدترین ابداعات به کار گرفته شده در نکسوس 6P و البته نکسوس 5X حضور پورت اتصالات سیمی جدید USB Type-C است. استفاده از یک پورت جدید در این قسمت در حالی که همه لوازم جانبی و قطعات سیمی مرتبط با گوشی مدتهاست که براساس استاندارد Micro USB شکل گرفته ممکن است در نگاه اول نکته چندان جالبی به نظر نرسد اما در عمل استفاده از USB جدید با نکات مثبت فراوانی همراه میشود که منطبق نبودن آن با اکسسوریهای طراحی شده برای پورت Micro USB را تا حدود زیادی توجیه کند.
اولین و مشهودترین نکته مثبت یک پورت USB Type-C طراحی شدن آن به صورت دو طرفه است جاییکه همانند اتصال Lightning در آیفونهای اپل امکان جایگذاری پورت درون جایگاه آن از هر دو طرف وجود دارد. دیگر نکته مثبت پورت USB Type-C پشتیبانی آن از طیف متنوعی از خروجیهای مختلف نظیر HDMI، Display Port و VGA است و بدینترتیب در صورت پشتیبانی شرکت سازنده از این خروجیها، ساخت و تهیه تطبیقدهندههای مختلف به سادگی امکانپذیر است. (پورت USB Type-C در نکسوس 6P از این خروجیهای پشتیبانی نمیکند) نمونه قابل ذکر در این میان تطبیقدهنده اپل موسوم به Digital Multiport Adapter است که یک پورت تکی USB Type-C را به دو خروجی تصویری HDMI و VGA همراه با یک پورت USB فول سایز تبدیل میکند. انتقال شارژ یا Power Delivery دیگر خصوصیت USB Type-C است که البته پیش از این در برخی گوشیهای دارای پورت Micro USB همچون Lenovo P70 نیز مشاهده شده بود. در این حالت میتوان از باتری داخلی گوشی به عنوان منبع انرژی یا پاوربانکی جهت انتقال شارژ به دستگاهی دیگر سود جست. (این ویژگی نیز حداقل در حال حاضر در Nexus 6P ارائه نشده است)
نکته مهم در مورد این نوع جدید از USB توجه به سرعت انتقال فایل بر این بستر است. USB Type-C در حقیقت تنها شکل ظاهری این پورت و برخی موارد دیگری که تاثیری در سرعت انتقال فایل ندارند را با تغییر روبرو کرده است و لزوما مشاهده این پورت به معنای سرعت بالاتر نقل و انتقال فایل در آن نیست. به بیان دیگر USB Type-C نیز همانند پورتهای USB معمولی میتواند از نوع USB 2.0، USB 3.0 و یا سریعترین استاندارد فعلی یعنی USB 3.1 (با سرعت 10Gbps) باشد. به عنوان نمونه پورت USB Type-C حاضر در هر دو مدل نکسوس 5X و 6P از نوع معمول USB 2.0 بوده و نباید انتظار خاصی از افزایش سرعت تبادل فابل در آن داشت.
بخش پشتی
سنسور اثر انگشت به عنوان امضای هواوی در نکسوس 6P نخستین موردی ست که در بخش پشتی دستگاه دیده میشود. نشان نکسوس به صورت عمودی و بدون تفاوت نسبت به Nexus 6 در این قسمت دیده میشود و در بخش بالایی نیز در یک برجستگی تیره، مجموعه دوربین و فلشهای آن (با توناژهای رنگی مختلف) همراه با سیستم اتوفوکوس لیزری به چشم میخورند. از برجستگی قسمت دوربین در Nexus 6P معمولا به عنوان یکی از ضعفهای طراحی این گوشی نام برده میشود که یکپارچگی طراحی دستگاه را تحت تاثیر قرار داده است. در دنیای واقعی اما این برجستگی تاثیر خاصی در کاربری Nexus 6P برجای نگذاشته و با قرار گرفتن گوشی به پشت نیز تاثیری در لغزندگی یا تکان خوردن آن روی میز ندارد.
سنسور اثر انگشت
حسگر دایرهشکل دریافت اثر انگشت در بخش پشتی دستگاه همانند دیگر گوشیهای مشابه هواوی از سرعت و دقت بالایی برخوردار بوده و از آن برای بازگشایی گوشی حتی در هنگام خاموش بودن صفحهنمایش نیز میتوان بهره برد. این سنسور تا 5 اثر انگشت مختلف را میتوان ثبت کند و امکان استفاده از آن در پرداختهای موبایلی کاربری آن را افزایش خواهد داد.
دوربین اصلی
دوربین اصلی حاضر در نکسوس 6P یک نمونه 12.3 مگاپیکسلی با ابعاد سنسور 1/2.3 اینچی با اتوفوکوس لیزری است که با وجود آنکه برخلاف Nexus 6 و Nexus 5 سالهای قبل از لرزهگیر اپتکیال در آن خبری نیست اما اندازه پیکسلهای تصویر در آن از 1.4 میکرون به 1.55 میکرون ارتقا یافته و بدینترتیب روی کاغذ احتمال جذب نور در آن افزایش پیدا کرده است. در عمل رزولوشن عکاسی این دوربین در حالت 4:3 حداکثر 12.2 مگاپیکسل و در حالت واید 16:9 حداکثر 8.3 مگاپیکسل است.
ساختار منویی دوربین یا همان Google Camera بسیار ساده و user friendly طراحی شده است. در این ساختار آخرین عکس گرفته شده شاتر دوربین و سوئیچر تعویض بین دو دوربین در ستونی در سمت راست قرار دارند و با کمک دو نقطه کوچک در پایین صفحهنمایش (از دید افقی) میتوان بین حالتهای عکاسی و فیلمبرداری نیز به سرعت جابجا شد.
در حالت فیلم برداری گزینههای ستون سمت راست تغییر خاصی نمیکند اما المانهای ردیف بالایی از تنظیمات فلش، حالت HDR+ (فعال، غیر فعال و اتوماتیک) و تایمر در حالت عکاسی تنها به دو گزینه تنظیم فلش و نرخ فریم در ثانیه تغییر پیدا میکند.
با لمس آیکون سه خط کناره بالا سمت چپ این رابط کاربری، سه گزینه دیگر شامل Photo Sphere، برداشت پانورما و Lens Blur در دسترس قرار میگیرند که دو گزینه اول تصاویر پانورامایی با برخی تفاوتهای نسبت به یکدیگر ایجاد میکنند و Lens Blur نیز با برخی محدودیتها امکان تغییر فوکوس سوژه اصلی را پس از برداشت عکس فراهم میکند.
در نهایت در پایین این قسمت Setting دوربین دیده میشود. گزینههای نچندان متعدد حاضر در این بخش شامل تغییر وضوح عکاسی و فیلمبرداری، ذخیره کردن مکان جغرافیایی برداشت عکس، نمایش خطوط راهنمای تصویر و تنظیمات برداشت پیاپی عکس میشود.
کیفیت تصاویر دوربینهای نکسوس معمولا چندان فوقالعاده نبوده و در مقایسه با پرچمداران نتایج درخشانی توسط آنها ثبت نمیشود این روند در نکسوس 6P بالاخره با تغییر بزرگی روبرو شده و تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی گوشی از کیفیت مناسبی در زمینه میزان جزئیات، گرمای رنگ و کنتراست برخوردارند.
برداشت تصویر در حالت خودکار و HDR+ غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت خودکار و HDR+ غیر فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
گزینه HDR+ در ارتقا کیفیت تصویر این دوربین تاثیر نسبتا مناسبی برجای میگذارد و با اینکه تاثیر آن در مقایسه با بسیاری گوشیهای دیگر چندان مشهود نیست اما با دقت در سوژههای با کنتراست شدید میتوان تفاوتهای مطلوبی را مشاهده کرد. (به تفاوت ساطع شدن نور خورشید از میان ابرها در تصویر بدون HDR+ و با HDR+ دقت کنید)
برداشت تصویر در حالت خودکار و HDR+ فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر در حالت خودکار و HDR+ فعال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
نکسوس 6P علاوه بر هر دو وضوح 1080p و 2160p، از برداشت اسلوموشن 120 و 240 فریم در ثانیه نیز پشتیبانی میکند که البته وضوح تصویر در این دو حالت به 720p کاهش پیدا میکند. کیفیت تصویر در حالت 120 فریم مناسب و قابل قبول است اما طبق انتظار کیفیت ویدئوها با ارتقا فریم به 240 فریم در ثانیه به لحاظ نور و حضور نویز به شدت با افت روبرو میشود. یک نکته جذاب در مورد فیلمبرداری اسلوموشن این دوربین پس از برداشت ویدئو رخ میدهد. در این حالت میتوان به صورت دستی محدوده مورد نظر برای پخش اسلوموشن را به دلخواه تعیین کرد.
ویدئوهای برداشت شده توسط این دوربین در هر دو حالت 1080p و 2160p از جزئیات بسیار مناسب و دقت فوکوس بالایی برخوردارند و سوژههای متحرک نیز به ندرت از فوکوس خارج میشوند. به بیان دیگر در بخش فیلمبرداری نیز همانند عکاسی با دوربینی مناسب و کاملا راضیکننده روبرو هستیم.
وضوح دوربین دوم بالای صفحهنمایش دستگاه 8 مگاپیکسل در نسبت 4:3 است که در حالت معمول واید 16:9 این وضوح حداکثر به 4.1 مگاپیکسل محدود میشود.
سایز پیکسلهای تصویر این دوربین 1.4 میکرون بوده و گشودگی دیافراگم آن نیز f/2.4 است. این دوربین میتواند حداکثر با وضوح 1080p فیلمبرداری کند. از میزان جزئیات به ثبت رسیده توسط این دوربین سلفی با وجود نبود فوکوس خودکار میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و حضور گزینه HDR+ در آن نیز در برخی موارد همچون محیطهای داخلی به بهبود کیفیت تصویر کمک میکند.
باتری
نکسوس 6P از یک باتری3450 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد که در مقایسه با Nexus 6 با افزایش نزدیک به 230mAh روبرو شده است. این افزایش با توجه به کاهش سایز صفحهنمایش و تاثیر اندروید 6 انتظار عملکرد بهتری را از باتری Nexus 6P ایجاد میکند. گوگل در توصیف این باتری به 440 ساعت زمان Stand-by، تا 23 ساعت مکالمه، تا 10 ساعت استفاده از اینترنت به صورت LTE و به همین میزان با وایفای، 10 ساعت نمایش ویدئو و 100 ساعت پخش موسیقی اشاره کرده است. در دنیای واقعی بسیاری از این اعداد تا حدود زیادی قابل دسترس هستند و میتوان از عملکرد بسیار مناسبی در بخش باتری دستگاه سخن گفت. بخشی از موفقیت Nexus 6P در این مسیر وابسته به قابلیتی به نام Doze در اندروید 6 است.
قابلیت Doze (چرت زدن) یکی از تغییرات مهم اندروید 6 مارشملو است که با وجود آنکه هیچ تنظیمی برای آن در منوهای دستگاه دیده نمیشود اما تمامی دیوایسهای مجهز به اندروید 6 به بعد به این قابلیت مجهزند. Doze امکان یک Sleep عمیق با مصرف حداقلی انرژی را فراهم میکند که طبیعتا تاثیر بزرگی بر مصرف باتری خواهد داشت. برای فعال شدن Doze، گوشی باید کاملا ثابت و بدون حرکت با صفحهنمایش خاموش و بدون اتصال به شارژر باشد. در این حالت البته هنوز میتوان تماس و پیام دریافت کرد اما گزینههای کماهمیتتر همچون نوتیفیکیشن برنامههای کم اهمیت حالت Sleep گوشی را بر هم نمیزنند. برای خارج شدن گوشی از حالت Doze توسط برنامههای داخلی، این برنامهها باید در اولویت بالا (high priority) قرار داشته باشند و برای جلوگیری از قرارگیری غیر مجاز برنامهها در این حالت، تمامی نوتیفیکیشنهای با اولویت بالایی که در ردیف اعلانهای شبکهای (تماس و پیام) قرار نداشته باشند الزاما باید از طریق سرور Cloud Messaging گوگل ارسال شوند و بدینترتیب امکان کنترل آنها برای گوگل فراهم میآید.
شارژر قدرتمند 15 آمپری ارائه شده همراه نکسوس 6P به لطف پورت USB Type-C شارژ نسبتا سریعی را برای این مدل فراهم میکند. گوگل در این قسمت به 7 ساعت استفاده با تنها 10 دقیقه شارژ کردن اشاره کرده است. در تست عملی صورت گرفته، از شارژ 3 درصد باتری آغاز کردیم در این حالت در 2 دقیقه اول شارژ به 6 درصد و در 5 دقیقه به 10 درصد رسید. با گذشت 10 دقیقه از اتصال شارژر به گوشی یعنی همان زمانی که از نگاه گوگل امکان استفاده 7 ساعته دستگاه با آن فراهم میشود شارژ باتری از 3 درصد به 17 درصد رسیده بود که با این شارژ بعید به نظر میرسد که بتوان حتی در حالت ایدهآل زمانی فراتر از 1 ساعت از گوشی استفاده مفید کرد البته در صورتی که منظور گوگل از این 7 ساعت قرارگیری گوشی در اکثر مواقع در حالت Stand-by بوده باشد شاید بتوان توجیهی برای این اندازهگیری پیدا کرد. شارژ این باتری در 20 دقیقه اول به 29 درصد، در 30 دقیقه به 42 درصد و در 40 دقیقه به 54 درصد ارتقا پیدا کرد. در پایان ساعت اول نزدیک به 78 درصد شارژ باتری پر شده و پس از 1 ساعت و 15 دقیقه شارژ به 91 درصد ارتقا یافت. در نهایت پس از گذشت 1 ساعت و 33 دقیقه کل ظرفیت 3450mAh این باتری با شارژر 15 آمپری آن پر شد.
در مجموع میتوان از باتری نکسوس 6P به عنوان یکی از بزرگترین نقاط قوت این مدل یاد کرد جاییکه پس از مدتها یک دیوایس نکسوسی با باتری قابل قبول و قدرتمند پیش روی کاربران قرار گرفته است. حذف شارژ وایرلس از مجموعه امکانات این مدل در حالیکه نکسوس 5 و نکسوس 6 هر دو به این قابلیت مجهز بودند یکی از نکات منفی مرتبط با بخش باتری و انرژی در Nexus 6P به حساب میآید.
سیستمعامل - رابط کاربری
طبق انتظار از یک پرچمدار نکسوسی، همواره از آخرین و جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید در بخش نرمافزاری دستگاه استفاده میشود و Nexus 6P نیز طبیعتا در این زمینه استثنا نیست. نسخه فعلی سیستمعامل دستگاه در زمان نوشته شدن این متن اندروید 6.0.1 مارشلو بود و طبیعتا در آینده نسخههای جدیدتر نیز برای آن ارائه میشود.
زمان بوت گوشی از لحظه فشردن دکمه پاور تا ظاهر شدن صفحه قفل در حدود 35 ثانیه است که زمانی نچندان سریع در این رده محسوب میشود. المانهای صفحه قفل موارد اندکی را تشکیل میدهند جاییکه در پایین به میانبر دسترسی به دوربین و دستیار صوتی گوگل بر میخوریم و در بالا نیز اطلاعات زمان و تاریخ به نمایش در میآیند. کشیدن دست رو به بالا در این صفحه به بازگشایی صفحه قفل منجر میشود.
در صفحه هوم به نکته خاصی نمیتوان اشاره کرد و چهار آیکون پایین صفحهنمایش همراه با دسکتاپهای مختلف و ویجتهای گوناگون در این قسمت حضور دارند. ورود به حالت ویرایشی این صفحه با نگه داشتن انگشت روی صفحهنمایش صورت میگیرد که در این حالت امکان تغییر تصویر پسزمینه، افزودن ویجت و دسترسی به تنظیمات این بخش فراهم میشود.
پشتیبانی رابط صوتی گوگل از زبان فارسی و شناسایی بسیار مناسب کلمات ادا شدن توسط کاربران یکی از نکات مثبت قابل اشاره در این قسمت است.
یک نکته جدید در منوی اصلی افزودن شدن نواری حاوی 4 آیکون در بالاست که در آن 4 برنامه بیشتر استفاده شده توسط کاربران به نمایش در میآید و بدینترتیب دسترسی سریعتری در اختیار افراد قرار میگیرد.
Notification Area در اندروید 6.0.1 در بالاترین بخش محلی برای دسترسی به منوی Setting و آیکونی برای افزودن یوزر جدید به دستگاه را ارائه میکند که تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته است. یک ردیف پایینتر و پس از اطلاعات زمان و تاریخ، نوار تغییر روشنایی بدون دسترسی به گزینه روشنایی خودکار دیده میشود و پس از آن نیز به دو گزینه وایفای و بلوتوث که جدا از سایر تاگلها در بالا قرار گرفتهاند بر میخوریم. در این قسمت امکان دسترسی به تنظیمات وایفای و بلوتوث بدون خارج شدن از منوی نوتیفیکیشن فراهم شده است. در نهایت در انتهای لیست به صورت پیشفرض از 7 تاگل مختلف استفاده شده که گزینه Do not disturb در این بخش از سایرین جذابتر به نظر میرسد.
در بخش Setting اندروید 6 نیز به برخی نکات جدید بر میخوریم که از آن جمله میتوان به اختصاص گزینه جداگانهای برای نمایش وضعیت حافظه RAM با عنوان Memory اشاره کرد که در آن علاوه بر وضعیف فعلی و میزان فضای خالی این حافظه، اپلیکیشنهایی که در یک زمان مشخص بیشترین استفاده را از رم بردهاند نیز به نمایش گذاشته میشود.
یکی از نکات جدید حاضر در Nexus 6P هنگام برداشتن گوشی از حالت سکون رخ میدهد. در این حالت بدون لمس هیچ دکمهای، صفحهنمایش روشن شده و زمان و تاریخ و نوتیفیکیشن فعلی برنامهها روی آن دیده میشود در این حالت کوچکترین لمس صفحهنمایش منجر به روشن شدن کامل پنل و نمایش صفحه قفل میشود. این وضعیت که در هنگام در دست بودن گوشی نیز در صورت تکان دادن گوشی مجددا تکرار میشود با وجود آنکه در نگاه اول جذاب به نظر میرسد اما در بسیاری از موارد منجر به روشن شدن تصادفی صفحهنمایش میشود و بدینترتیب میتوان از آن به عنوان نکتهای نچندان کاربردی و حتی مشکلآفرین یاد کرد.
چیپست پردازشی - حافظه
بخش پردازشی نکسوس 6P براساس چیپست Snapdragon 810 دارای 4 هسته 2 گیگاهرتزی ARM A57 و 4 هسته 1.5 گیگاهرتزی ARM A53 شکل گرفته است. پردازش گرافیک در این مجموعه با قطعه Adreno 430 انجام شده و 3 گیگابایت RAM فضای مناسبی را برای کارکرد سریع سیستمعامل فراهم میکند. حافظه داخلی گوشی در سه ورژن 32/64/128 گیگابایت ارائه شده و همانند تمامی نکسوسهای گوگل در سالها اخیر خبری از اسلات حافظه نیز در آن نیست. در نسخه 32 گیگابایت گوشی نزدیک به 25 گیگابایت فضا در اختیار کاربران قرار دارد. نکسوس 6P با وجود استفاده از Snapdragon 810 به خوبی موفق به کنترل گرمای تولید شده توسط این چیپست شده و با وجود افت عملکرد به واسطه ایجاد گرما (که در ادامه شاهد آن خواهیم بود) بدنه دستگاه حتی در سنگینترین تست به هیچ عنوان "داغ" نمیشود
در نخستین تست همچون گذشته به سراغ GeekBench 3 میرویم در این تست که تنها قدرت هستههای پردازشی بدون توجه به دیگر المانهای پردازشی مورد بررسی قرار میگیرد گوشیهای پرچمدار به امتیازی نزدیک به 1500 در حالت تک هستهای و 5000 واحد در حالت چند هستهای دست پیدا میکنند. گوشیهای دارای Snapdragon 810 در این تست با وجود امتیاز بسیار مناسب هنوز فاصلهای نسبتا مشخص با بالاترین حد این کلاس دارند که از این جمله میتوان به XPERIA Z5 از سونی با امتیاز 1349 در حالت تک هستهای و 4152 در حالت چند هستهای اشاره کرد. در نکسوس 6P نیز با یکسان بودن هستههای پردازشی، انتظار عملکردی نزدیک به Sony XPERIA Z5 Dual داریم و در عمل نیز با تغییر فوقالعاده زیادی روبرو نمیشویم. امتیاز نکسوس 6P در حالت تک هستهای این تست برابر 1215 و در حالت چند هستهای برابر 4078 واحد است که نتایج مناسب و رو به بالایی به حساب میآیند.
پس از اجرای اولیه این تست و گرم شدن دستگاه با یک بار ریستارت کردن گوشی مجددا تست GeekBench 3 را تکرار میکنیم. در این حالت نتایج تک هستهای و چند هستهای به ترتیب به 803 و 3325 واحد افت میکنند که به روشنی به کاهش عملکرد چیپست Snapdragon 810 پس از گرم شدن آن اشاره دارد.
تست دوم به بنچمارک AnTuTu تعلق دارد. این تست را در دو ورژن 5.7.1 و 6.0.1 اجرا میکنیم و نتایج را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد. در AnTuTu تقریبا تمامی قسمتهای پردازشی و گرافیکی مورد بررسی قرار میگیرند و مواردی همچون کیفیت هستههای پردازشی، میزان حافظه رم، عملگرد گرافیک دستگاه و وضوح صفحهنمایش در آن تاثیرگذار هستند. در AnTuTu v.5.7.1 اسمارتفون مشابهای همچون Sony XPERIA Z5 در هنگام سرد بودن دستگاه به امتیاز 51175 واحد دست پیدا کرد ولی پس از اجرای این تست و طبیعتا گرم شدن دستگاه با یک بار ریستارت گوشی، این امتیاز (به دلیل مشکل افت عملکرد Snapdragon 810 پس از گرم شدن) به 43230 واحد کاهش پیدا کرد. این شرایط در Nexus 6P نیز تقریبا به همین صورت تکرار شد. تست حالت سرد دستگاه در این بنچمارک به عدد 52348 واحد ختم شد و پس از یک بار ریستارت این عدد به 44517 کاهش پیدا کرد. البته حتی با وجود افت عملکرد به واسطه گرم شدن دستگاه نیز همچنان با یکی از امتیازهای نسبتا بالا در این بنچمارک روبرو هستیم و به عنوان نمونه یکی از پرچمداران هواوی در سال 2015 یعنی Huawei Mate S این تست را با امتیاز 37538 واحد به اتمام رسانید.
با سوئیچ روی نسخه جدیدتر AnTuTu یعنی ورژن 6.0.1 معیارهای عددی این بنچمارک با تغییر روبرو شده و در حالیکه برترین اسمارتفونهای بازار به امتیازی نزدیک به 80 تا 90 هزار واحد در این تست دست پیدا میکنند انتظار مشاهده عددی حوالی 70 تا 80 هزار واحد را برای Nexus 6P داریم. در عمل نکسوس 6P با ثبت امتیاز 76783 واحد عملکردی منطبق با انتظار اولیه داشته و در کنار مدلهایی همچون Sony XPERIA Z5 و HTC One M9 قرار میگیرد.
تست گرافیکی3DMark را با آزمون Ice Storm Unlimited منطبق بر OpenGL ES 2.0 و اجرا در وضوح 720p آغاز میکنیم. این تست معیاری برای عملکرد بخش گرافیکی و پردازشی گوشی در بازیهای با گرافیک متوسط رو به بالا به حساب میآید و ثبت امتیاز بالاتر به معنای کیفیت اجرای بالاتر بازیها و اپلیکیشنهای گرافیکی در این سطح خواهد بود. Sony XPERIA Z5 با گرافیک مشابه Adreno 430 این تست را با امتیاز درخشان 25178 واحد به پایان رساند و گوشیهای با گرافیک ضعیفتر همچون LG G4 با گرافیک Adreno 418 و Huawei Mate S با گرافیک Mali T628 MP4 به ترتیب به امتیازهای 18406 و 8373 در این تست دست پیدا کردند. بدینترتیب با توجه به شرایط پردازشی و گرافیکی دستگاه انتظار مشاهده رقمی حداقل فراتر از 20 هزار واحد را از Nexus 6P در این تست داریم؛ انتظاری که در عمل نیز برآورده شده و نکسوس 6P این تست را با امتیاز 20077 به پایان رسانید.
در تست دیگری از بنچمارک 3Dmark به سراغ آزمون جدیتری به نام Sling Shot براساس OpenGL ES 3.1 میرویم. در این تست که در وضوح 1440p اجرا میشود عملکرد گوشی در بازیهای با گرافیک سنگین بررسی میشود و امتیاز بالاتر در اینجا نیز به معنای کیفیت بیشتر بخش گرافیکی و پردازشی دستگاه است. گرافیکهای متوسط این تست را با امتیازهای نچندان بالایی به اتمام میرسانند که از آن جمله میتوان به Huawei Mate S با گرافیک Mali T628 MP4 و امتیاز نهایی 263 واحد اشاره کرد در Sony XPERIA Z5 با گرافیک Adreno 430 این امتیاز به 1042 واحد و در Samsung Galaxy S6 edge+ به 1244 واحد میرسد. طبق این روال برای نکسوس 6P با گرافیک Adreno 430 نیز امتیازی حوالی 1000 تا 1100 واحد پیش بینی میشود. امتیاز نکسوس 6P در این حالت فراتر از انتظار بود و با ثبت رکورد 1496 یکی از بهترین امتیازها را در این تست سنگین گرافیکی رقم زد.
ارتباطات
سریعترین گزینه ارتباط بیسیم در نکسوس 6P به LTE Cat.6 با سرعت 300Mbps در دانلود و 50Mbps در آپلود تعلق دارد. اتصال 3G با سرعت 42Mbps در دانلود و 5.76Mbps در آپلود دیگر گزینه در اختیار کاربران برای اتصالات پرسرعت تحت شبکه است. وایفای 11.ac، بلوتوث نسخه 4.2 و NFC در کنار GPS و GLONASS برای اتصال به ماهوارههای مسیریاب سایر راههای ارتباطی این مدل را تشکیل میدهند. نبود خروجی سیمی TV برای پورت USB یکی از نکات منفی قابل اشاره در این قسمت است که پیش از این در سه نکسوس قبلی با رابط Slim Port امکانپذیر بود.
کلام آخر
Huawei Nexus 6P اسمارتفونی بزرگ و کاملا مردانه با قابلیتهایی مدرن و پیشرفته است. بدنه تمام فلزی، اسپیکرهای استریو در بالا و پایین صفحهنمایش، دوربین با کیفیت در عکاسی و فیلمبرداری، سنسور حساس و دقیق اثر انگشت، پورت USB Type-C با پشتیبانی و ارائه شارژ سریع، آپدیت بودن سیستمعامل برای یکی دو سال آینده در کنار گزینههای ارتباطی مدرن و باتری با دوام بالا نکات مثبت اصلی این مدل را تشکیل میدهند. در سمت نکات منفی باید به ابعاد بزرگ دستگاه و نامناسب بودن آن برای کاربران با دستهای کوچکتر، در دسترس نبودن اتصال USB Type-C روی تقریبا تمامی کامپیوترهای فعلی و نبود اسلات کارت حافظه (به عنوان مشکلی مشترک در تمامی گوشیهای نکسوس) اشاره کرد. حذف لرزهگیر اپتیکال دوربین و نبود شارژ وایرلس نیز بخشی دیگر از انتقادها به این مدل را تشکیل میدهند.