بررسی گوشی موبایل ال جی G2
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های ال جی» ال جی K62
» ال جی K52
» ال جی K42
» ال جی K71
» ال جی Wing 5G
» ال جی Q92 5G
» ال جی K31
» ال جی Q61
» ال جی Stylo 6
» ال جی Velvet
» ال جی Folder 2
» ال جی V60 ThinQ 5G
» ال جی Q51
» ال جی W10 Alpha
» ال جی K61
» ال جی K51S
» ال جی K41S
» ال جی G Pad 5 10.1
» ال جی G8X ThinQ
» ال جی Q70
» ال جی K50S
» ال جی W30 Pro
» ال جی W30
» ال جی W10
» ال جی G8s ThinQ
» ال جی V50 ThinQ 5G
» ال جی K40
» ال جی K50
» ال جی Q60
» ال جی G8 ThinQ
» ال جی Q9
» ال جی V40 ThinQ
» ال جی Watch W7
» ال جی Candy
» ال جی G7 Fit
» ال جی G7 One
» ال جی K11 Plus
» ال جی Q Stylo 4
» ال جی Q Stylus
» ال جی G7 ThinQ
» ال جی Q7
» ال جی Zone 4
» ال جی V30s Thinq
» ال جی K10 2018
» ال جی K8 2018
» ال جی V30
» ال جی Q8
» ال جی G Pad IV 8.0 FHD
» ال جی Q6
» ال جی X venture
» ال جی X power 2
» ال جی G6
» ال جی Stylus 3
» ال جی K10 2017
» ال جی K8 2017
» ال جی K4 2017
» ال جی G Pad III 10.1 FHD
» ال جی U
» ال جی V20
» ال جی K3
» ال جی X Skin
» ال جی X5
» ال جی X max
» ال جی X mach
» ال جی G Pad X 8.0
» ال جی G Pad III 8.0 FHD
» ال جی X power
» ال جی X style
» ال جی Stylus 2 Plus
» ال جی G5 SE
» ال جی K5
» ال جی X cam
» ال جی X screen
» ال جی G5
» ال جی K8
» ال جی Stylus 2
» ال جی K4
» ال جی K10
» ال جی K7
» ال جی G Pad II 8.3 LTE
» ال جی V10
» ال جی Nexus 5X
» ال جی G Pad II 10.1
» ال جی G Pad II 8.0 LTE
» ال جی Wine
» ال جی G4 Beat
» ال جی G4 Stylus
» ال جی G Stylo
» ال جی G4
» ال جی AKA
» ال جی Joy
» ال جی Leon
» ال جی Spirit
» ال جی Magna
» ال جی G Flex 2
» ال جی G3 Dual-LTE
» ال جی L60
» ال جی L Bello
» ال جی L Fino
» ال جی G Pad 8.0 LTE
» ال جی G Vista
» ال جی G3 Stylus
» ال جی G Pad 7.0 LTE
» ال جی L60 Dual
» ال جی L20
» ال جی L50
» ال جی G3 S Dual (Beat Dual)
» ال جی G3 S (Beat)
» ال جی L30
» ال جی G3
» ال جی G Pad 10.1
» ال جی G Pad 8.0
» ال جی G Pad 7.0
» ال جی L80 Dual
» ال جی L65 Dual D285
» ال جی L70 D320N
» ال جی L90 Dual D410
» ال جی F70 D315
» ال جی G2 mini LTE Tegra
» ال جی G2 mini LTE
» ال جی L40
» ال جی L70 Dual D325
» ال جی L90 D405
» ال جی G2 mini
» ال جی G Pro 2
» ال جی Optimus L1 II Tri E475
» ال جی Nexus 5
» ال جی G Flex
» ال جی G Pro Lite
» ال جی G Pro Lite Dual
» ال جی Vu 3
» ال جی G Pad 8.3
» ال جی Optimus L9 II
» ال جی G2
» ال جی Optimus L4 II Dual E445
» ال جی Optimus L4 II E440
» ال جی Optimus L1 II Dual E420
» ال جی Optimus L1 II E410
» ال جی Optimus L3 II Dual E435
» ال جی Optimus L5 II Dual E455
» ال جی Optimus L7 II Dual P715
» ال جی Optimus Vu II
» ال جی Optimus F5 P875
» ال جی Optimus F7
» ال جی Optimus L5 II E460
» ال جی Optimus L3 II E430
» ال جی Optimus L7 II P710
» ال جی Optimus G Pro E985
» ال جی Nexus 4 E960
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
LG G2 - درخشش!
پیش از اینها اکثر قریب به اتفاق کاربران معمولی دنیای موبایل، الجی را جدی نمیگرفتند و توضیحات حرفهایها در مورد برتریهای این برند و نقاط قوت آن نیز تمایل چندانی در خریدارانی که تنها نوکیا و در سال های اخیر اپل و سامسونگ را بهعنوان تنها برندهای معتبر گوشی موبایل میشناختند ایجاد نمیکرد. شرایط برای نام الجی در این میان حتی از برندی مثل سونی که از لحاظ سهم بازار و تنوع کالای موبایل در جایگاه پایینتری از این شرکت قرار میگیرد نیز دشوارتر به نظر میرسد؛ الجی با وجود حضور دائمی در تمامی تولیدات IT و رسانه ای از تلویزیون و سینمای خانگی تا اسمارتدیوایسها و محصولات جانبی و حتی لوازم خانگی تقریبا همیشه در سایه نام بزرگتر سامسونگ در اکثر جنبهها قرار گرفته و کالاهای متنوع این برند دائما توسط خریداران با نمونههای مشابه سامسونگ از لحاظ شکل بدنه، طراحی ظاهری و قیمت ورود به بازار مقایسه میشوند و این در حالیست که معمولا تلاشی برای مقایسه کیفی محصولات صورت نمیگیرد. اصرار الجی در تصاحب سهم بیشتری از کالای لوازم خانگی، وضعیت این برند در این سوی بازار را بلاخره پس از مدتها با بهبود روبرو ساخته و این شرکت در حال حاضر طبق آخرین آمار از لحاظ تعداد در جایگاه چهارمین برند جهانی لوازم خانگی قرار گرفته است.
کالای موبایل اما از بازار پیچیدهتری نسبت به لوازم خانگی برخوردار است و دغدغه فعلی الجی همچون سامسونگ در سالهای دور ایجاد برند و اعتمادسازی در میان کاربران است که اثرات آن را به وضوح میتوان در قیمت کاملا رقابتی، تنوع فراوان و حضور در بالاترین سطح بازار جستوجو کرد. الجی برای تمرکز بیشتر و کسب سهم بیشتری از بازار تلفنهای همراه بهصورت جدی تنها به سیستمعامل اندروید پرداخته و هیچ برنامهای در حال حاضر برای ارائه اسمارتدیوایسهای دیگر بهخصوص در رده ویندوزفون ندارد. در لیست محصولات این برند در یکی دو سال گذشته با دستهبندیهای جدیدی در دو کلاس اصلی L و G روبرو میشویم که با مدلهای مختلف به خوبی تمامی نیازهای کاربران از حداقل امکانات تا بالاترین سطح بازار را پوشش میدهند. مدلهای مختلف سری L که نسل جدید آن با عنوان L II نیز در سال جاری وارد بازار شده است با اعداد مختلف از 1 تا 9 شناخته میشوند که طبق انتظار کمترین امکانات و قیمت در L1 و بالاترین قابلیتها در L9 در دسترس قرار دارد. مدلهای این کلاس که معمولا دارای ورژن دو سیمکارت نیز هستند در بالاترین سطح خود نیز از حداکثر امکانات مورد انتظار اسمارتفونهای سطح متوسط فراتر نمیروند و بدینترتیب منجر به ایجاد سردرگمی برای خریداران با بودجههای بالاتر نمیشوند. با گذر از سری L و ارتقا نسبی بودجه به قلمروی پرهیاهوی سری G گام میگذاریم. این سری که نخستین بار در تابستان 2012 و تقریبا همزمان با نخستین همکاری الجی با گوگل در ساخت نکسوس 4 با معرفی Optimus G رونمایی شد در مقایسه با پیشرفتهترین اعضای سری L نیز امکانات پیشرفتهتری را ارائه میدهد که از جمله مهمترین آنها میتوان به ارتقا حافظه RAM به 2 گیگابایت و استفاده از دوربینهای پیشرفتهتر با وضوح بیش از 8 مگاپیکسل اشاره کرد.
تصویر بالا: Optimus G (سمت راست) و Nexus 4 (سمت چپ)
نسل دوم این خانواده با عنوان Optimus G Pro در آوریل 2013 به بازار ارائه شد و در نهایت جدیدترین و آخرین مدل از سهگانه سری G که با حذف عنوان Optimus به سادگی G2 خوانده میشود در ماه گذشته میلادی به بازار عرضه شد. امکانات و قابلیتهای پیشبینی شده در G2 در کنار طراحی متفاوت و نوآوریهای سختافزاری و نرمافزاری، این مدل را به یکباره به بالاترین سطح بازار و از جنبه های گوناگونی فراتر از پرفروشهای محبوبی چون Samsung GS4 و Sony XPERIA Z پرتاب کرد و برگ برنده ارزندهای را در جهت تصاحب سهم بیشتری از بازار اسمارتفونهای اندرویدی در اختیار الجی قرار داد.
تصویر بالا: Optimus G Pro
G2 برخلاف Optimus G و G Pro که بهترتیب با تاخیرهایی نزدیک به 6 و 4 ماه به بازار ایران ارائه شدند این بار تقریبا بدون تاخیر در اختیار خریداران داخلی قرار گرفت و شانس تهیه همزمان آن با قیمتی نسبتا مناسب برای کاربران داخلی نیز مهیا شد.
جعبه محتویات
باکس کوچک G2 از همان نگاه اول تفاوت محسوسی را با جعبه بزرگ و عریض G Pro نشان میدهد و بدون در نظر گرفتن عناوین، امکان تشخیص همخانواده بودن این دو مدل وجود ندارد. این جعبه که برای جذب آسان در طبیعت با مواد قابل بازیافت و نوشتههایی از جنس جوهر سویا ساخته شده است طبق انتظار حاوی کابل USB، شارژر، هدست سیمی و ابزاری برای دسترسی به سیمکارت است. شارژر G2 دارای ولتاژ خروجی 5 ولت و جریان 1.8 آمپری است.
جذابترین نکته قابل اشاره در میان اجزای ارائه شده همراه G2 مثل دیگر اعضای سری G هدست متفاوت و با کیفیت آن است که QuadBeat 2 نام دارد و نسبت به هدست پیشفرض G Pro به نام QuadBeat Pro از طراحی و ساختاری کاملا متفاوت برخوردار است. درایور بزرگ و فلزی QuadBeat Pro برتری ظاهری اصلی هدست G Pro نسبت به نمونه ارائه شده در G2 را تشکیل میدهد و در سوی مقابل نیز QuadBeat 2 از دهانه خمیده خروجی صدا با جایگیری مناسب در گوش بهره میبرد. با گذر از مسائل ظاهری و بررسی شدت و کیفیت صدای خروجی از این دو هدست شرایط برای مقایسه بهتر این دو مدل فراهم میشود. در دنیای واقعی QuadBeat Pro یعنی هدست ارائه شده همراه با G Pro با اختلاف نامحسوس و ناچیزی صدای بلندتری نسبت به رقیب خود ایجاد میکند اما در بحث تفکیک صدا در فرکانسهای بالا (صداهای زیر همچون صدای سنج) برتری با QuadBeat 2 است. در مبحث ارگونومی و قرارگیری بهتر هدست در گوش نیز امتیاز بالاتر را باید به هدست G2 اختصاص داد.
طراحی بدنه
با خارج کردن دستگاه از درون جعبه و تا قبل از روشن کردن آن، G2 مدلی یکدست و خالی از اجزای سختافزاری معمول به نظر میرسد؛ زیر صفحهنمایش از هیچ دکمهای استفاده نشده و جستوجو برای یافتن کنترلرهای معمول در کنارههای دستگاه نیز به نتیجه چندانی ختم نمیشود. کاور براق بخش پشتی با حس مثبتی در دست همراه میشود و با اینکه جنس لغزنده آن احتمال افتادن گوشی از دست را تقویت میکند اما شکل منحنی کنارهها تا حدودی از این لغزندگی کاسته است. بدنه تمام پلاستیکی دستگاه تردیدی در جذب کوچکترین اثرات انگشت به خود راه نمیدهد و بهخصوص در نسخه مشکیرنگ، تمییز کردن دائمی گوشی از جمله معمولترین درگیریهای تماموقت کاربران به حساب میآید.
پشت گوشی در بخش بالایی و چپ و راست با شیب ملایمی به سمت داخل متمایل شده است اما این طراحی در پایین دستگاه با تغییر روبرو شده و یک لبه تخت با زاویهای نزدیک به 90 درجه ظاهر G2 در این قسمت را متفاوت از دیگر بخشهای این اسمارتفون جلوه میدهد. پشت و روی دستگاه در G2 از دو قسمت مجزا تشکیل شده که با وجود یک تکه نبودن امکان جداسازی کاور پشتی برای آن در نظر گرفته نشده است. این طراحی در گام اول به معنای دسترسی نداشتن به باتری و با بررسی بیشتر به معنای عدم امکان ارتقا حافظه داخلی از طریق کارت حافظه است.
اما بیشک تفاوت اصلی G2 با تمامی اندرویدفونها و شاید تمامی گوشیهای موبایل انتقال کنترلرهای پر کاربرد تغییر صدا و کلید پاور به پشت دستگاه در زیر لنز دوربین است که تصمیم متهورانهای برای طراحان این مدل به شمار میرود. به این جنبه از طراحی G2 در هنگام بررسی اجزای بخش پشتی بیشتر خواهیم پرداخت.
در نهایت بهعنوان یکی دیگر از جنبههای تفاوت G2 نسبت به تمامی اندرویدفونهای دارای نشان LG باید به نبود هرگونه دکمه کنترلی در زیر صفحهنمایش اشاره کرد؛ جاییکه همواره محل دو کلید لمسی و یک کلید فیزیکی در مرکز بود. الجی با صرفنظر کردن از چینش کلاسیک این قسمت سامسونگ را در استفاده از ترکیب تنها گذاشته است.
ابعاد و وزن
با در نظر گرفتن صفحهنمایش 5.2 اینچی G2 انتظار مشاهده گوشی بزرگتر و سنگینتری از نمونههای 5 اینچی معمول مثل GS4 یا XPERIA Z را داریم، امری که در واقعیت نیز تا حدودی به حقیقت میپیوندد. G2 با ارتفاع 138.5 میلیمتری نسبت به GS4 کمتر از 2 میلیمتر بلندتر است و مقایسه آن با XPERIA Z حتی 0.5 میلیمتر کاهش ارتفاع را نیز نشان میدهد. با وارد کردن دیگر رقبای 5 اینچی همچون Sony XPERIA Z1 با ارتفاع 144 میلیمتری و Butterfly S از اچتیسی با ارتفاع 144.5 میلیمتر به روشنی میتوان به اهمیت کاهش چشمگیر ابعاد دو قسمت بالا و پایین صفحهنمایش در G2 پی برد. ماجرا در مورد عرض دستگاه نیز به همین صورت تکرار میشود. عرض 70.9 میلیمتر دستگاه تنها اندکی بیش از 1 میلیمتر بیشتر از GS4، تقریبا مساوی با Z و بیش از 3 میلیمتر کمتر از Z1 است. علت این مسئله را نیز با یک بار روشن کردن پنل و مشاهده حاشیههای اندک دو طرف صفحهنمایش به وضوح میتوان مشاهده کرد. ضخامت 8.9 میلیمتری G2 اما چندان فوقالعاده و انقلابی نیست و تقریبا تمامی رقبا از XPERIA Z تا GS4 و حتی Z1 غولپیکر از ضخامت کمتری برخوردارند.
از وزن 143 گرمی G2 نمیتوان چندان ناراضی بود و با اینکه وزن آن در دست به خوبی احساس میشود اما با تقسیم وزن در اکثر قسمتها مشکلی در استفاده دیده نمیشود.
صفحهنمایش
صفحهنمایش اولین ضلع مثلت طلایی برتری G2 در مقابل رقبای آن است. نکته جذاب در مورد این پنل 5.2 اینچی البته به نکتهای خارج از مرزهای پنل و دقیقا در فاصله دو میلیمتری از آن نهفته است؛ حاشیههای جانبی صفحهنمایش در G2 تا اندازهای کوچک است که اختلاف آن نسبت به رقبا را در همان برخورد اول میتوان به وضوح مشاهده کرد. مقایسه این قسمت با حاشیههای جانبی صفحهنمایش GS4 بهعنوان یکی از نزدیکترین رقبا در این زمینه با وجود یکسان بودن نسبی حاشیههای هر دو مدل در رقمی نزدیک به 2.5 میلیمتر، بهعلت حذف نوار تیره دورتادور صفحهنمایش و نزدیک شدن پنل به لبههای کناری دستگاه، ظاهر G2 را بهشدت مدرنتر از رقیب مستقیم این مدل و تمامی اندرویدفونهای فعلی بازار نشان میدهد.
رزولوشن Full HD این پنل در ابعاد 5.2 اینچی، فشردگی نزدیک به 423.6 پیکسل در هر اینچ ایجاد میکند که بسیار فراتر از حد رتینا و محدودیتهای فیزیکی چشم غیر مسلح انسان در تشخیص پیکسلهای تشکیل دهنده تصویر است و بنابراین از نزدیکترین فواصل نیز امکان تشخیص اجزای ریز تصویر وجود ندارد. الجی از فناوری ساخت این پنل با عنوان True-HD IPS+ یاد میکند که در نامگذاری هیچ تفاوتی با Optimus G Pro ندارد. در عمل اما این دو پنل بسیار متفاوت از هم عمل میکنند و نهتنها در مواردی همچون کیفیت رنگ، کنتراست و بهخصوص زاویه دید برتری کامل با پنل G2 است، بلکه از لحاظ روشنایی و عملکرد در نور مستقیم خورشید نیز بهعلت بازتابش کمتر نور از سطح G2 برتری با اختلاف اندکی در اختیار این مدل است.
فلیپکاور QuickWindow
از جمله لوازم جانبی ارائه شده برای G2 از سوی الجی باید به فلیپکاور جدیدی به نام QuickWindow اشاره کرد که ایده جالبی را به نمایش میگذارد. یکی از مشکلات همیشگی استفاده از گوشیهای بزرگ با صفحهنمایشهای غولآسا چگونگی هندل کردن کاربریهای سادهای همچون دریافت تماس، خواندن پیامک یا دسترسی به کنترلرهای موسیقی در حین حرکت است جاییکه برای کاربریهای سادهای همچون موارد ذکر شده احتیاج به استفاده از هر دو دست برای دسترسی به قسمتهای مختلف صفحهنمایش است. برای حل این مشکل بهجز گزینههای مدرنی همچون ساعتهای هوشمند که مطمئنا تا چند سال آینده روی دست بسیاری از کاربران ظاهر خواهند شد راهحلهای دیگری نیز وجود دارد که ظاهرا الجی به یکی از آن ها دست یافته است. کاور پوشاننده صفحهنمایش (فلیپکاور) G2 دارای یک فضای باز مستطیلی در بخش بالایی است که پنجرهای نزدیک به 1.5 اینچ را در اختیار کاربران قرار میدهد. QuickWindow یا پنجره کوچک این قسمت مطابق نام خود برای دسترسی سریع در نظر گرفته شده و به محض بسته شدن کاور با بکگراندی مشابه پسزمینه خود دستگاه روشن میشود. این صفحه کوچک با 3 اسکرول متوالی صفحاتی برای نمایش زمان، وضعیت آب و هوا و بلاخره کنترلرهای موسیقی را نشان میدهد و در صورت دریافت تماس، امکان پاسخگویی وجود دارد. پیامکهای رسیده نیز در این صفحه قابل رویت هستند. این موارد البته تنها گزینههای در نظر گرفته شده برای QuickWindow هستند و کاربرد دیگری در حال حاضر برای آن در نظر گرفته نشده است. فلیپکاور اختصاصی G2 بهصورت یک قاب جداگانه کل قسمتهای دستگاه در پشت، کنارهها و بخش رویی را در بر میگیرد اما برخلاف مدلهای مشابهای همچون فلیپکاور G Pro بهعلت جدا نشدن کاور بخش پشتی امکان تعویض آن بهطور کامل با کاور باتری وجود ندارد که این مسئله ضخامت نهایی دستگاه پس از استفاده از این کاور را به حوالی 13 میلیمتر میرساند.
زیر صفحهنمایش G2 از هیچ المانی بهجز نشان الجی استفاده نشده و در بالا نیز گزینههای تکراری این قسمت شامل اسپیکر تماس، دوربین دوم و حسگرهای دوگانه تنظیم نور و Proximity را میتوان مشاهده کرد. وضوح دوربین دوم G2 بدون تغییر نسبت به G Pro برابر 2.1 مگاپیکسل با فیلمبرداری 1080p با 30 فریم در ثانیه در نظر گرفته شده است.
کنارههای دستگاه
در نگاه اول بهجز بخش پایینی دستگاه نکته دیگری در کنارههای G2 حضور ندارد اما با بررسی دقیقتر اسلات جایگذاری سیمکارت در سمت چپ همراه با میکروفون دوم و پورت مادون قرمز را در بالا میتوان مشاهده کرد.
جذابیت اصلی بخش پایینی این مدل دو دریچه صدا در دو سوی پورت USB است که ظاهرا برای ایجاد صدای استریو در این بخش حضور پیدا کردهاند. واقعیت اما چیز دیگری است و تنها یکی از این دریچهها یعنی سمت راستی پنهانکننده اسپیکر اصلی دستگاه بوده و دیگری میکروفون تماس گوشی است. این ترکیب کاملا مشابه تجربه اپل در این زمینه به نظر میرسد و حتی محل اسپیکر اصلی در سمت راست این قسمت نیز تفاوتی با طراحی اپل ندارد. بهجز اسپیکر و میکروفون تماس، بخش پایینی G2 حاوی جک هدست و پورت اتصالات سیمی Micro USB است.
فناوری USB استفاده شده در این پورت برای انتقال تصویر مثل نکسوس 4 و برخلاف تقریبا تمامی اسمارتفونهای مشابه از نوع SlimPort است که با اینکه همچون MHL برای ایجاد خروجی با کیفیت تصویر به نمایشگرهای خارجی بهکار میرود اما تفاوتهای مهمی نیز نسبت به MHL در آن به چشم میخورد. تفاوت اصلی این دو در چگونگی تامین انرژی مورد نیاز اداپتورهای این دو فناوری نهفته است؛ جاییکه MHL انرژی خود را از طریق منبع انرژی جداگانه تهیه میکند و SlimPort نیازی به این مورد ندارد. دومین اختلاف در رزولوشن خروجی تصویر است که در SlimPort از خروجی 1080p با 60 فریم در ثانیه در حالت دو بعدی و 1080p با 30 فریم در ثانیه در حالت 3D پشتیبانی میشود اما در نسخههای 1 و 2 فناوری MHL، این رقم حداکثر به 1080p با 30 فریم در ثانیه محدود شده است. در ورژن سوم MHL البته این مشکل حل شده و وضوح تصویر در این فناوری به 2160p یا 4K با 30 فریم در ثانیه میرسد. نسخه سوم MHL هنوز در اسمارتفونهای فعلی بازار حضور ندارد و دو رقیب اصلی G2 یعنی GS4 و Note 3 از سامسونگ نیز همچنان از نسخه دوم MHL با محدودیتهای ذکر شده استفاده میکنند. نکته جالب دیگر در این میان به طراحی SlimPort براساس استاندارد DisplayPort باز میگردد که علاوه بر پورت HDMI امکان دریافت خروجی DVI یا VGA از این پورت را نیز با اداپتورهای مخصوص فراهم میآورد. در حال حاضر بهجز LG G2، مدلهای بسیار معدودی از DisplayPort بهره میبرند که از آن جمله میتوان به نکسوس 4 و نسل جدید نکسوس 7 (Nexus 7 2013) اشاره کرد. پورت USB در G2 بهجز خروجی تصویر طبق انتظار از اتصال گجتهای خارجی دارای USB (حافظه فلش، دسته بازی، موس و کیبورد، هاب یو اس بی و...) بر مبنای OTG نیز پشتیبانی میکند.
پشت دستگاه
نگفته پیداست که پس از برگرداندن G2 به پشت نگاه تمامی کاربران به کدامین قسمت خیره خواهد ماند. ترکیب جدید کلیدهای دوگانه تغییر صدا و کلید پاور که به صورت سه کلید فیزیکی در زیر لنز دوربین قرار گرفتهاند ظاهر نامأنوس و غیر معمولی را به نمایش میگذارند که پیش از این در هیچ نمونه موبایلی دیگری مشاهده نشده است. طبق ادعای الجی علت در نظر گرفتن این قسمت برای کلیدهای تغییر صدا و پاور، فرم معمول در دستگیری گوشی و جایگاه طبیعی انگشت اشاره است که بدون تلاش زیاد روی این دکمهها تنظیم میشود. این ادعا البته با آنچه در دنیای واقعی اتفاق میافتد تا حدودی متفاوت است و جایگاه طبیعی انگشت اشاره بهجای محوطه زیر دوربین معمولا در کناره بالای دستگاه در چپ یا راست، (بسته به دستی که گوشی با آن گرفته شده) است اما همچنان دسترسی به این دکمهها با انگشت اشاره کار چندان سختی نیست و به مرور زمان بسیاری از افراد به آن عادت خواهند کرد. مشکل اصلی این ترکیب، جدا از اشتباه گرفتنهای پیاپی کلیدهای پاور و تغییر صدا به جای یکدیگر (به خصوص در هنگام گرفتن اسکرین شات با ترکیب کلید پاور و لوم پایین)، لمس همیشگی لنز دوربین در هنگام یافتن کلیدهاست و شیشه لنز از این رو همواره دارای ردی از اثرات انگشت است. اما جدا از مشکلات ذکر شده، این طراحی جدید نکات مثبتی را نیز در بر دارد که مهمترین آنها امکان هندلینگ گوشی با یک دست است که برای دستگاهی در این سایز امتیاز مهمی به شمار میرود. نکته مثبت بعدی در حین پاسخگویی به تماس مشخص میشود جاییکه راحتی بسیار بیشتری در دسترسی به Rocker تغییر صدا نسبت به کنارههای دستگاه وجود دارد و از کلید میانی پاور نیز با فعال کردن گزینه آن در تنظیمات دستگاه میتوان به عنوان قطعکننده تماس استفاده کرد. در نهایت یکی دیگر از نکات مثبت این طراحی جدید چراغ LED نشانگر دورتادور دکمه پاور در این قسمت است که در هنگام Silent بودن گوشی و قرار گرفتن آن به پشت کاربران را از Eventهایی نظیر دریافت تماس آگاه میسازد.
لنز دوربین، فلش LED و نشان الجی در پایین دیگر موارد قابل ذکر در رابطه با بخش پشتی گوشی را تشکیل میدهند.
دوربین
وضوح دوربین استفاده شده در G2 مثل G Pro برابر 13 مگاپیکسل با امکان ایجاد تصاویری با سایز 3120×4160 پیکسل در حالت 4:3 و 2340×4160 پیکسل (10 مگاپیکسل) در حالت واید 16:9 است. این دوربین اما یک تفاوت بزرگ با G Pro و پیش از آن Optimus G دارد و برای اولین بار در اسمارتفونهای الجی به لرزشگیر اپتیکال دست (OIS) مجهز شده است. این ویژگی که پیش از این در اسمارتفونهای دیگری نظیر Lumia 920 و Lumia 1020 نوکیا و اچتیسی One نیز مشاهده شده بود با تصحیح لرزش دست کاربران تصاویر بهتری را بهخصوص در نور کم برداشت میکند.
ساختاری منویی دوربین نسبت به G Pro با تغییرات مشخصی روبرو شده و با اینکه همچنان سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری همراه با شاتر دوربین و نمایی از آخرین تصویر برداشت شده در ستون سمت راست و تنظیمات دوربین در ستون سمت چپ قرار دارند اما تعداد دکمههای حاضر در سمت چپ از 5 به 4 کاهش یافته و شکل ظاهر شدن تنظیمات نیز از حالت لیست قابل اسکرول به ترکیب جدول ماتریسی تغییر شکل دادهاند. گزینههای حاضر در ستون سمت چپ ساختار منویی دوربین در G2 برخلاف G Pro قابل شخصی سازی نبوده و گزینه Edit quick menu که در G Pro بدین منظور مورد استفاده قرار میگرفت در G2 حذف شده است.
از تنظیمات قابل اشاره در این دوربین می توان به امکان افزایش حساسیت (عدد ISO) تا عدد 800 اشاره کرد که با توجه به لرزشگیر اپتیکال دست اهمیت بالاتری نسبت به دیگر دوربینهای موبایلی دارای این قابلیت دارد. تنظیمات فوکوس این دوربین را مثل G Pro میتوان از بین سه گزینه Auto، Manual و Face tracking انتخاب کرد.
نخستین اختلاف مشهود عکسهای گرفته شده توسط G2 با نمونههای برداشت شده توسط G Pro کاهش چشمگیر میزان نویز است که حتی از روی صفحهنمایش خود دستگاه و قبل از افزایش سایز تا اندازه واقعی سپس برش ناحیه یکسان در عکس (کراپ 100 درصد) کاملا واضح و مشهود به نظر میرسد. میزان جزئیات، کیفیت رنگ و کنتراست این دوربین نیز نسبت به استانداردهای الجی در این زمینه بسیار بالاتر است و به راحتی میتوان آن را یکی از بهترین دوربینهای موبایلی فعلی و رقیبی برای GS4 سامسونگ به حساب آورد. تصاویر برداشت شده توسط G2 در مقایسه با G Pro تا حدودی از زاویه دید محدودتری برخوردارند که شاید این یکی از تنها نکات منفی دوربین G2 نسبت به برادر بزرگتر آن باشد.
تصویر بالا: Normal - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
تصویر بالا: Intelligent Auto - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
تصویر بالا: HDR - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
یکی دیگر از جذابیتهای دوربین پیشرفته G2 در بخش فیلمبرداری آن قرار دارد. حداکثر وضوح فیلمبرداری این دوربین طبق انتظار 1080p است اما نرخ برداشت تصویر در آن از حداکثر 30 فریم در ثانیه به 60 فریم در ثانیه ارتقا پیدا کرده است. البته گزینه فیلمبرداری با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه نیز همچنان در میان گزینههای قابل انتخاب در این حالت دیده میشود. فیلمبرداری با 60 فریم در ثانیه تصاویر روانتری را ایجاد میکند که البته از حجم فایل بسیار بالاتری نیز برخوردارند. یک دقیقه فیلمبرداری در این حالت نزدیک به 214 مگابایت حجم حافظه را اشغال خواهد کرد و این در حالیست که برداشت 1 دقیقهای ویدئو در حالت 30 فریم چیزی نزدیک به 140 مگابایت حافظه را به خود اختصاص میدهد. بیتریت ویدئوهای فولاچدی و 60 هرتزی این دوربین برابر 30Mbps و ویدئوهای معمول 30 هرتزی با همین وضوح نزدیک به 20Mbps است. کیفیت ویدئوهای این دوربین در هر دو حالت ذکر شده با رنگهای زنده، جزئیات فراوان و کنترل نویز در سطح مناسبی قرار دارد اما با حرکتهای گاه و بیگاه دست حالت کش آمدن تصویر بهعنوان پدیدهای معمول در دوربینهای موبایلی بروز میکند. میدان دید فیلمبرداری G2 اندکی از عکاسی آن نیز محدودتر است.
باتری
یکی دیگر از جنبههای نوآورانه طراحی G2 به گفته سازندگان این مدل در بهینهسازی منبع تامین انرژی این مدل به وقوع پیوسته است. G2 نسبت به مدل قبلی این خانواده یعنی G Pro از ابعاد بسیار کوچکتری در تمامی جنبهها برخوردار بوده و 11.7 میلیمتر در ارتفاع، 5.2 میلیمتر در عرض و بلاخره 0.5 میلیمتر در ضخامت کوچکتر شده است. کوچکسازی در تمامی جنبهها فضای در اختیار طراحان برای تعبیه یک باتری حجیم در ساختار دستگاه را با محدودیت روبرو ساخته و طبیعتا ظرفیت باتری باید بسیار کوچکتر از G Pro باشد. در عمل اما این مسئله، مشکلی برای طراحان ایجاد نکرده و باتری 3000 میلیآمپر ساعتی این مدل با وجود تمامی کوچکسازیها تنها نزدیک به 5 درصد از ظرفیت کمتری نسبت به G Pro برخوردار است.
کلید طلایی الجی در حجیم نگهداشتن ظرفیت باتری با وجود کاهش حجم دستگاه استفاده از طرحی موسوم به Stepped design یا طراحی پلهای در کنار دانسیته بالاتر باطری است که برخلاف تمامی باتریهای تخت موجود، یک پله دیگر در قسمت خالی مابین کاور و باتری تخت برای جایگذاری سلولهای جدید در نظر گرفته است. بدینترتیب با توجه به گفتههای شرکت سازنده بهجز باتری تخت اولیه با ظرفیت 2590mAh یک پله دیگر با ظرفیت 410mAh نیز روی باتری قبلی تعبیه میشود و ظرفیت نهایی به 3000mAh میرسد. این موضوع ظاهرا یکی از دلائل جدا نشدن کاور باتری در G2 برخلاف اغلب محصولات قبلی الجی است. طبق ادعای الجی برای کاهش هرچه بیشتر مصرف باتری در G2 از یک چیپست جدید نیز استفاده شده که تا 20 درصد در کاهش مصرف موثر خواهد بود. زمانهای رسمی این باتری برابر 12 روز کارکرد Stand-by و بیش از 18 ساعت مکالمه اعلام شده است. در زمان استفاده از گوشی مصرف انرژی دستگاه در سطح مناسبی قرار داشت و با کنترل مصرف به سادگی میتوان انتظار رسیدن به روز سوم با یک بار شارژ را نیز داشت.
سیستمعامل و رابط کاربری
الجی با وجود ارائه شدن نسخه 4.3 اندروید جلیبین همچنان ترجیح داده تا در G2 نیز از ورژن قبلی 4.2.2 استفاده کند البته ممکن است در آینده نزدیک با پرش از نسخه 4.3 ورژن 4.4 اندروید برای G2 ارائه شود. زمان استارتآپ G2 از لحظه فشردن دکمه پاور تا پدیدار گشتن لاک اسکرین نزدیک به 14 ثانیه است در حالیکه همین زمان در G Pro نزدیک به 27 ثانیه به طول خواهد انجامید.
صفحه قفل یا لاکاسکرین دستگاه در حالت پیشفرض در بالا اطلاعات تاریخ و زمان را نشان میدهد و یک پله پایینتر از آن نیز نام اپراتور و امکان برقراری تماسهای فوری اورژانسی در دسترس قرار دارد. با اسکرول کردن اطلاعات اپراتور رو به پایین یا اسکرول افقی ساعت امکان دسترسی به صفحات دیگر لاکاسکرین بدون باز شدن قفل دستگاه فراهم میشود. با این قابلیت که یکی از ویژگیهای اندروید 4.2 به حساب میآید امکان قرار دادن برخی ویجتهای خاص در هریک از صفحات لاکاسکرین وجود دارد. در G2 بهطور پیشفرض صفحه سمت راست برای دوربین در نظر گرفته شده و در حداکثر 4 صفحه دیگر ویجتهایی نظیر ساعت آنالوگ و دیجیتال، تقویم و اپلیکیشن ریموت کنترل قابل جایگذاری است. افکت باز شدن صفحهنمایش در G2 با ظاهر شدن نمایی از صفحه زیرین صورت میگیرد که تغییری نسبت به گذشته نداشته است.
چشمگیرترین نکته در صفحه Home ردیف دکمههای مجازی زیر صفحهنمایش است که در اکثر موقعیتها بهجز پخش ویدئو، تماشای عکس و برخی اپلیکیشن خاص دیگر همواره در زیر صفحهنمایش دیده میشود. نکته جالب در مورد این کلیدها علاوه بر امکان جابجایی محل دو کلید back و منو با یکدیگر امکان افزودن کلید دسترسی به Notification Area بدون لمس قسمت بالای پنل و کلید Quick Memo است که جایگاه این دو کلید نیز از بین دو حالت گوشه سمت چپ و گوشه سمت راست به دلخواه قابل انتخاب کردن است.
قسمت Notification Area که با اسکرول دست از بالاترین نقطه صفحهنمایش رو به پایین ظاهر میشود تنها در یک مورد یعنی اضافه شدن اسلایدری برای تغییر صدا با گذشته متفاوت شده است و همه چیز از toggleهای متعدد ردیف بالایی، ردیف اپلیکیشنهای موسوم به QSlide apps و نوار تغییر روشنایی در آن تکرار شده است.
منوی Setting یا تنظیمات کلی گوشی یکی دیگر از تغییرات لانچر جدید الجی به حساب میآید. در این قسمت مثل رویه سامسونگ در این زمینه، تنظیمات مورد نیاز کاربر به چهار بخش در بالا تقسیم شده است که به ترتیب از چپ به راست شامل Networks (برای تنظیمات وایفای، بلوتوث، دیتای موبایلی، تنظیمات تماس، گزینههای اشتراکگذاری و...)، Sounds (برای تنظیمات نوع و حجم صدا همراه با ویبره)، Display (برای دسترسی به تنظیمات صفحه قفل و هوماسکرین، تغییر اندازه ونوع فونت نوشتاری) و بلاخره General برای سایر تنظیمات میشود. در هریک از این قسمتهای چهارگانه موارد جدید و جالب توجهای دیده میشود که ذکر برخی از آنها خالی از لطف نیست.
نکته جالب در برگه Networks در بخش Call دیده میشود جاییکه امکان پایان دادن به تماس با دکمه power و قابلیتی برای ذخیره کردن خودکار شمارههای ناشناس در نظر گرفته شده است.
در tab دوم یعنی قسمت Sound گزینهای برای تنظیم خودکار گوشی برای ورود و خروج به حالت Silent در نظر گرفته شده که برای کاربران اداری با نیاز به به سایلنت کردن روزانه گوشی در ساعتهایی خاص امکان جالبی به نظر میرسد.
در سومین tab یعنی Display دو گزینه Smart screen و Smart video دیده میشود که به ترتیب امکان روشن ماندن صفحهنمایش در هنگام تشخیص صورت کاربران و pause کردن ویدئو در صورت تشخیص ندادن صورت افراد را فراهم میآورند. البته این فناوری در محیطهای با نور کم یا تابش مستقیم نور به دوربین جلویی با محدودیتهایی روبرو میشود.
در همین صفحه امکان فعال کردن LEDهای نوتیفیکیش گوشی در جلو و پشت دستگاه فراهم است. LED دورتادور کلید پاور بخش پشتی در سه حالت دریافت تماس، حین تماس و آلارم روشن میشود. در نهایت یک نکته بسیار جالب دیگر در تب Display قابلیتی برای تنظیم نسبت تصویر اپلیکیشنهای مختلف است که توسط آن امکان تطبیق نسبت تصویر برنامههای جانبی نصب شده با نسبت تصویر صفحهنمایش وجود دارد.
در تب General و در قسمت Gesture همچنین گزینه جدیدی برای تب دوگانه روی صفحهنمایش برای روشن کردن و تکرار همین عمل روی Home Screen و صفحه قفل برای خاموش کردن پنل در نظر گرفته شده است؛ گزینهای که با توجه به جایگاه دکمه پاور بسیار ضروری و کاربردی به نظر میرسد.
یکی دیگر از امکانات جدید و کاملا کاربردی G2 که دسترسی به آن در تب General فراهم شده است گزینه Guest mode یا حالت مهمان است که همانطور که از نام آن میتوان حدس زد راه حل سادهای برای نشان دادن گوشی به دیگران بدون نگرانی از محتوای درونی آن فراهم میآورد. در این منو pattern متفاوتی از pattern اصلی قفل صفحهنمایش ایجاد میشود که در زمان لزوم و هنگامی که گوشی در اختیار دیگران قرار میگیرد با وارد کردن این پترن متفاوت، گوشی به حالت Guest وارد میشود.در این حالت تنها برخی برنامههای که از پیش توسط کاربر تعیین شدهاند در دسترس خواهند بود و هیچیک از منوها و برنامههای دیگر به دیگران نشان داده نخواهد شد. از دیگر کاربردهای این منو میتوان به امکان بازی کودکان بدون نگرانی از برقراری تماس یا دسترسی به سایر قسمتها اشاره کرد.
Slide Aside آخرین بخش جدید در تب General در تنظیمات G2 است که با فعال کردن آن با Swipe سه انگشتی دست بهصورت افقی میتوان تا دو برنامه دیگر را روی تب فعلی باز کرده و دسترسی سریع به هریک بدون بستن آنها فراهم کرد. این قابلیت در عمل چندان به راحتی انجام نمیشود و گوشی در تشخیص سه انگشت دقت و سرعت چندانی ندارد.
برنامه ریموتکنترل G2 با یک تغییر بزرگ نسبت به G Pro همراه شده است جاییکه برای دستگاههای غایب این لیست امکان تعریف کلیدهای کنترلر جدید با نشانه گرفتن ریموت رو به دستگاه و زدن دکمه مخصوص و انتقال آن روی یک ریموت کاستوم وجود دارد.
چیپست، پردازنده و حافظه
LG G2 مثل دیگر بزرگان کلاس اسمارتفون همچون Sony XPERIA Z1 از خانواده پردازندههای Snapdragon 800 در قالب چیپست Qualcomm MSM8974 با چهار پردازنده 2.26 گیگاهرتزی Krait 400 بهره میبرد. پردازش گرافیک در این چیپست بر عهده قطعه Adreno 330 است و از 2 گیگابایت حافظه RAM در آن استفاده شده است. حافظه داخلی دستگاه در دو ورژن 16 و 32 گیگابایتی ارائه میشود و همانطور که در متن نیز به آن اشاره شد از اسلاتکارت حافظه برای ارتقا حافظه داخلی دستگاه خبری نیست. مدل ارائه شده به بازارهای داخلی ایران در حال حاضر ورژن 16 گیگابایتی G2 است که از این مقدار تنها چیزی در حدود 10.6 گیگابایت در اختیار کاربران است که رقم چندان زیادی به حساب نمیآید.
برای نخستین تست قابلیتهای پردازشی G2، بنچمارک کلی AnTuTu نسخه چهارم را برگزیدیم. در این تست که علاوه بر مسئله پردازش، سرعت رم و کیفیت گرافیک دو بعدی و سهبعدی را نیز مورد بررسی قرار میدهد امتیاز بالاتر نشانگر کیفیت برتر دستگاه است. بهترین امتیاز G2 پس از انجام چندین باره این تست رقم 32761 بود که نسبت به مدل Z1 سونی تا حدودی نتیجه پایینتری به حساب میآید. Z1 این تست را با رقم 33987 پشت سر گذاشت. البته امتیاز G2 از Z Ultra با امتیاز 29414 بالاتر است. بهعنوان یک نمونه از پردازندههای نسل قبل نیز میتوانیم به G Pro با پردازندههای سری Snapdragon 600 اشاره کنیم که در همین تست به امتیاز 19785 دست پیدا کرد.
تست Single Thread یا تک منظوره Benchmark Pi برای محاسبه عدد پی تا یک رقم اعشار دومین محک G2 برای مشخص شدن قدرت پردازشی دستگاه است. رقم پایینتر در این تست یعنی سرعت بالاتر بخش پردازشی. بهترین زمان G2 در دفعات متعدد انجام این تست 99 میلیثانیه بود و این در حالیست که G Pro هیچگاه از حوالی 146 میلی ثانیه در این تست فراتر نمیرود. Z1 و Z Ultra نیز بهعنوان دو اسمارتفون همطراز به ترتیب به امتیازهای 117 و 114 میلیثانیه دست پیدا کردند و بدینترتیب G2 عملکرد بسیار بهتری از رقبای خود در این زمینه نشان میدهد.
تست دوگانه Vellamo دیگر محک G2 در بوته آزمایش است. این تست که در دو حالت HTML5 برای مشاهده عملکرد دستگاه در صفحات وب و تست پردازشی کلی Metal صورت میگیرد به ترتیب امتیاز 2584 و 1241 را برای G2 به همراه میآورد. Z Ultra به عنوان یک نمونه در دو تست مزبور به امتیاز 2956 و 1166 دست پیدا کرده و امتیاز Z1 نیز در این دو مورد 2580 و 1142 ثبت میشود.
در یکی از تستهای گرافیکی به سراغ GFXBench 2.7.2 میرویم که در سناریوهای مختلف قدرت گرافیکی دستگاه را محک میزند امتیاز بالاتر در این تست نشاندهنده قدرت بالاتر بخش گرافیکی چیپست است. G2 در تست GFXBench 2.7 T-Rex HD در حالت صفحهنمایش روشن (Onscrenn) به 23 فریم در ثانیه دست پیدا میکند و در تست GFXBench 2.5 Egypt HD از همین بنچمارک نیز امتیاز 48 فریم در ثانیه را ثبت میکند. بهعنوان یک مقایسه Z Ultra تست T-Rex را با همان 23 فریم در ثانیه طی میکند اما در تست Egypt امتیاز بالاتر 51 فریم در ثانیه را نشان میدهد.
تست نهایی گرافیکی به بنچمارک Epic Citadel اختصاص دارد. حضور دائمی دکمههای سهگانه اندرویدی در زیر صفحهنمایش رزولوشن موثر تصویر را به 1080×1800 پیکسل کاهش میدهد. امتیاز نهایی G2 در این تست 57.7 فریم در ثانیه است. Z1 در همین شرایط و با رزولوشن مشابه 1080×1800 پیکسلی به 59.8 فریم در ثانیه دست پیدا میکند و در Z Ultra با وضوح 1080×1840 پیکسلی بار دیگر امتیاز 59.8 فریم در ثانیه ثبت میشود.
ارتباطات
G2 در زمینه ارتباطات تلفنی در هر سه گزینه موجود یعنی GSM، 3G و LTE قادر به فعالیت است و در بخش ارتباطات سریع تحت شبکه نیز به سرعتهای 42.2Mbps در HSDPA و 150Mbps در دانلود 4G دست پیدا میکند. بلوتوث گوشی نسخه چهارم است و اتصال وایفای آن نیز با پشتیبانی از استاندارد 802.11ac، وایفای دایرکت، DLNA و تشکیل هاتاسپات مجموعه کاملی را تشکیل میدهد. NFC و اینفرارد در کنار گیرندههای GPS و GLONASS لیست ارتباطات این مدل را تکمیل میکنند.
کلام آخر
یافتن اشکال در LG G2 که شرکت سازنده از آن با عنوان VS980 نیز یاد میکند کار بسیار دشواری به نظر میرسد جاییکه با در نظر نگرفتن مواردی همچون ماندن اثر انگشت، دسترسی نداشتن به باتری و حذف اسلاتکارت حافظه، در سایر جنبهها با یکی از ایدهآلترین اسمارتفونهای High-end امروزی روبرو هستیم؛ محصولی که تا زمان ارائه نشدن مدلهای جدید رقبا بهخصوص نسل پنجم Samsung Galaxy S از شرایط بسیار مثبتی برای جای گرفتن در بالاترین سطح هوشمندهای اندرویدی برخوردار است.