بررسی گوشی موبایل سونی Xperia Z Ultra
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Sony XPERIA Z Ultra - در جستوجوی هویت از دست رفته
با افزایش هرچه بیشتر سایز صفحهنمایش با نسبت رشد تقریبی 0.3 اینچ در هر سال یک سوال کلی در رابطه با بالاترین حد افزایش ابعاد نمایشگر ذهن تمامی کاربران را به خود مشغول کرده است. پاسخ این سوال در سال 2010 تنها 0.4 اینچ در سال 2011 تا 4.3 اینچ، در سال 2012 بیش از 4.7 اینچ و در ابتدای امسال 5.0 اینچ بود. در این میان با رسیدن به سقف 5.0 اینچ در اسمارتفونهای فولاچدی بسیاری از منتقدان قائل به پایان این رقابت و یافتن یک سایز بینابینی برای دستیابی به حداکثر کارایی و حداقلهای لازم برای از دست نرفتن کاربردهای اصلی یک گوشی موبایل بودند. اما حتی این سایز نیز عطش طراحان و کاربران گوشیهای موبایل را سیراب نکرد و برخلاف تصور بسیاری از افراد، مرزبندی فبلتهای بزرگتر از 5 اینچ در درون این کلاس حفظ نشده و بهطور کامل با اسمارتفونهای بزرگ امروزی ترکیب شدند. از درون این ترکیب با وجود حذف نامحسوس ردهای به نام فبلت اسمارتفونهای بسیار بزرگی متولد شدند که حتی شانسی برای قرارگیری آنها در دسته فبلتها نیز وجود ندارد. یکی از این مدلها XPERIA Z Ultra از شرکت سونی است که ادامهای بر مدل موفق XPERIA Z محسوب شده و با افزایش سایز پنل به 6.4 اینچ عنوان بزرگترین اسمارتفون حال حاضر بازار با پنل فول اچدی را به خود اختصاص میدهد. این عنوان البته با پیوستن دیگر برندها به این ترند جدید مطمئنا زمان زیادی در اختیار سونی باقی نمانده و مدلهای جدید این کلاس در چند ماه آینده با سایز یا حتی رزولوشن بالاتر رکوردهای تازهای را ثبت میکنند. در این نوبت با بررسی اسمارتفون Z Ultra با نقاط ضعف و قوت این مدل بیشتر آشنا میشویم. با ما همراه شوید.
جعبه محتویات
Z Ultra با وجود ابعاد بسیار بزرگ در باکسی مشابه دیگر محصولات سال گذشته سونی ارائه شده و ارتفاع اندک آن خبر از لوازم جانبی محدود درون جعبه میدهد. Z Ultra توزیع شده در بازارهای داخلی همراه با یک شارژر، کابل USB و هدست سیمی ارائه میشود اما در برخی کشورهای دیگر از داک مجهز به پورت USB نیز بهعنوان یکی دیگر لوازم جانبی استاندارد گوشی یاد شده است. جریان خروجی شارژر ارائه شده همراه Z Ultra برابر 1500mAh است که اندکی کمتر از جریان معمول این رده یعنی 2 آمپر در نظر گرفته شده و در نتیجه شارژ آرام و طولانیتری از آن انتظار میرود. زمان شارژ کامل باتری Z Ultra نزدیک به 3 ساعت است..
طراحی ظاهری
یک اسمارتفون بهشدت بزرگ با قطر اندک و شباهت نقطه به نقطه با XPERIA Z نخستین مواردی هستند که در ذهن کاربران پس از در دست گرفتن Ultra برای بار اول متبادر میشود. بدنه گوشی در هر دو قسمت رویی و پشتی کاملا صاف و براق است و هیچ نوع برجستگی در آن دیده نمیشود. این بدنه براق که در ظاهر از شیشه یکسانی در هر دو بخش پشتی و رویی بهره میبرد به سادگی جاذب اثر انگشت است و از این رو ورژن سفید رنگ دستگاه در پنهان نگاه داشتن آلودگی واثرات انگشت نسبت به نسخه مشکی دستگاه برتری محسوسی را نشان میدهد. ابعاد بزرگ Ultra در نوع کاربری و حتی جنسیت خریداران گوشی تاثیر بسزایی برجای گذاشته و حداقل در یک مورد یعنی جنسیت خریداران ظاهرا موفقیت چندانی در جلب نظر خانمها نشان نمیدهد. قطر اندک گوشی البته از شدت این مسئله اندکی کاسته و به جایگیری بهتر Ultra در دستهای نسبتا بزرگ کمک میکند. در کل Z Ultra با طراحی مشابه Z، قطر اندک و ساختار شیشهای بخش پشتی امتیاز مطلوبی را در ساختار ظاهری به دست میآورد و در دیگر سو نیز ارتفاع بیش از اندازه این مدل، مشکلات امنیتی مشخصی را در هر دو بعد افتادن از دست و افزایش احتمال سرقت در حین استفاده در خیابان ایجاد میکند.
ابعاد و وزن
ابعاد Z Ultra برابر 6.5×92.2×179.4 میلیمتر است که در مقایسه با Z ضمن کاهش 1.4 میلیمتری قطر، در عرض و ارتفاع به ترتیب با 21.2 میلیمتر و بیش از 40 میلیمتر افزایش سایز روبرو میشویم البته مقایسه Ultra با XPERIA Z به دلیل 1.4 اینچ اختلاف سایز صفحهنمایش چندان منطقی به نظر میرسد و برای فهم بهتر اندازههای این مدل میتوان به معادلهای نزدیکی همچون Samsung Galaxy Mega 6.3 استناد کرد که با وجود حضور در رده میانی و اختلاف مشهود سختافزاری از لحاظ سایز پنل، بیشترین نزدیکی را به Ultra دارد. با انجام این مقایسه نیز Ultra همچنان یک گوشی بسیار بزرگ با ابعادی فراتر از انتظار است. Mega 6.3 با تنها 0.1 اینچ صفحهنمایش کوچکتر 11.8 میلیمتر ارتفاع کمتر و 4.2 میلیمتر عرض کمتری دارد که البته دلیل این اختلاف مشهود را با در کنار هم قرار دادن این دو مدل به سادگی میتوان متوجه شد. حاشیه بسیار اندک Mega 6.3 در هر دو قسمت بالا و پایین و کنارههای صفحهنمایش و دست و دل بازی سونی در این زمینه عامل اصلی افزایش بیش از اندازه سایز در این مدل است. وزن 212 گرمی Ultra بهخوبی در قسمتهای مختلف آن توزیع شده و تمرکز وزن در یک قسمت آن احساس نمیشود.
صفحهنمایش
صفحهنمایش Z Ultra نهتنها به سبب سایز غولآسای خود و نه به علت بکارگیری وضوح Full HD در مرکز توجه کاربران قرار دارد بلکه بهواسطه رفع احتمالی برخی نکات منفی پنلهای پیشین زیر ذرهبین منتقدان قرار گرفته است. این پنل 6.4 اینچی در نگاه اول با رنگهای واقعی، کنتراست بالا و روشنایی راضیکننده حداقلهای لازم برای قرارگیری در کلاس High-end را کسب کرده و از این لحاظ عملکرد مطلوبی را به نمایش میگذارد. مقایسه این پنل با صفحهنمایش XPERIA Z تا حدودی روشنایی بالاتر و کنتراست بسیار بیشتری را نشان میدهد. تنها نکتهای که شاید بتوان بهعنوان یک عامل منفی در مجموعه پنل Z Ultra از آن یاد کرد زاویه دید آن است که با وجود تغییر ندادن رنگ از وایدترین زوایا، هنوز تغییرات روشنایی مشخصی در هنگام مشاهده از گوشهها در آن دیده میشود.
صفحه نمایش Ultra در روشنایی روز عملکرد متوسطی دارد و در نور مستقیم خورشید هنوز میتوان از اطلاعات گوشی استفاده کرد. سطح بازتابدهنده نور یکی دیگر از نکات منفی پنل Ultra است که استفاده از آن را بهخصوص در نور مستقیم خورشید مشکل میکند. فناوری ساخت این پنل از نوع IPS TFT LCD است و برای نمایش تصاویر و ویدئوها از موتور پردازش تصویر X-Reality بهره میبرد. در توصیف مقاومت شیشه استفاده شده در Z Ultra از نشکن بودن (Shatter Proof) و مقاومت در برابر خراشیدگی (Scratch resistant) یاد شده که با وجود استفاده نکردن از شیشه معروف Gorilla Glass حداقل در مورد دوم یعنی خراشیدگی عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد. در مورد نشکن بودن دستگاه بهعلت فراهم نبودن شرایط تست اظهارنظر قطعی نمیتوان کرد و البته ریسک آن را نیز به کاربران توصیه نمیکنیم.
زیر صفحهنمایش با وجود نبود هرگونه کلید لمسی یا غیر لمسی فضای بسیار زیادی دست نخورده باقی مانده است که شاید اصلیترین دلیل اختصاص این فضای بسیار زیاد، در کنار ایجاد فضا برای اجزای داخلی، در دستگیری راحت گوشی در هنگام استفاده از آن در حالت افقی است که تکیهگاه مناسبی را بدون لمس شدن صفحهنمایش فراهم میآورد.
موارد حاضر در بخش بالای صفحهنمایش تنها در وضوح دوربین دوم با XPERIA Z متفاوت بوده و دیگر موارد از جمله اسپیکر تماس و دو حسگر تنظیم نور و Proximity بدون تغییر باقی ماندهاند. وضوح دوربین ثانویه Z Ultra برابر 2 مگاپیکسل است که نسبت به دوربین ثانویه Z با وضوح 2.2 تا حدودی از وضوح کمتری برخوردار است. این دوربین نیز مانند XPERIA Z از فیلمبرداری 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه پشتیبانی میکند.
کنارههای دستگاه
اولین نکته قابل اشاره در سمت چپ گوشی دو کنتاکت فلزی حاضر در یک فرورفتگی تقریباً بیضیشکل است که همانند وظیفه مشابه در XPERIA Z برای اتصال با داک مورد استفاده قرار گرفته و از این قسمت برای شارژینگ و تبادلات اطلاعات با کامپیوتر میتوان سود جست. دیگر نکته قابل اشاره در این سمت پورت Micro USB دستگاه است که در زیر یک پوشش پلاستیکی در بالاترین بخش سمت چپ از دید پنهان شده. پوشیده بودن این پورت در صورت قرارگیری صحیح کاور، مانع از ورود مایعات به درون دستگاه شده و از جمله عناصر اصلی ضد آب بودن Z Ultra به حساب میآید.
در سوی دیگر و در سمت راست کلید دایرهشکل پاور گوشی به چشم میخورد که از دسامبر سال گذشته و همزمان با نمایش XPERIA E به مجموعه طراحی سونی وارد شد. این کلید برجسته که با قاب فلزی خود جذابیت بالایی را نشان میدهد در ترکیب با ولوم پایین Rocker تغییر صدا که در زیر آن قرار دارد برای گرفتن Screen shot از صفحهنمایش بکار میرود. کلید دوگانه تغییر صدا که برای دسترسی بهتر اندکی پایینتر از حالت عادی جاسازی شده است از اندازه کوچک و فیدبک ملایمی بهره میبرد که استفاده از آن را بهخصوص در هنگام مکالمه تا حدودی مشکل میکند.
دیگر نکته قابلاشاره در این قسمت جک اتصال هدست در بخش بالایی است که برخلاف سایر پورتهای بدنه بدون پوشش محافظ طراحی شده و بدلیل ساختار ویژه خود به همین صورت در مقابل نفوذ مایعات مقاوم است.
مابین جک هدست و کلید پاور و در زیر یک پوشش پلاستیکی محافظ دو اسلات قرارگیری سیمکارت و کارت حافظه قرار گرفتهاند. سیمکارت گوشی از نوع Micro است و کارت حافظه را نیز تا 64 گیگابایت میتوان ارتقا داد. سیمکارت در Ultra بهصورت مستقیم جایگذاری نشده و برای شناسایی آن در دستگاه یک tray کوچک و ظریف پلاستیکی در نظر گرفته شده که هرآن امکان گم شدن آن وجود دارد. کلید فشاری قرمز رنگ این قسمت که عنوان OFF نیز به وضوح در کنار آن دیده میشود برای هارد ریست دستگاه در مواقع ایجاد مشکل در نظر گرفته شده که با گرفتن طولانی مدت 5 تا 10 ثانیهای فعال میشود. یک نکته منفی بزرگ در مورد کنترلرهای Z Ultra حذف کلی کلید فیزیکی شاتر دوربین است که پیش از این تقریبا در تمامی گوشیهای سونی در سطوح مختلف حضور داشت.
میکروفون دوم گوشی در بخش بالایی و اسپیکر اصلی دستگاه و محلی برای اتصال بند در پایین حضور دارند.
پشت گوشی
منظره پشت گوشی در Z Ultra بهجز یک مورد که آن نیز در نگاه اول به چشم نمیآید هیچ تفاوتی با XPERIA Z ندارد. تنها تفاوت اجزای بخش پشتی Ultra نسبت به Z حذف فلش LED از محوطه زیر دوربین است که امکان عکاسی در محیطهای با نور کم در Ultra را با مشکل روبرو میکند. در زیر دوربین به ترتیب از بالا به پایین نشانهای NFC، سونی و اکسپریا دیده میشود. محوطه بین نشان NFC و لنز دوربین بیشترین حرارت ممکن در حین استفاده سنگین از گوشی را ایجاد میکند که به دلیل قرار گرفتن در بخش بالایی هنگام استفاده عمودی از گوشی چندان در زیر دست احساس نمیشود.
دوربین
اولین تغییر در ساختار دوربین Ultra نسبت به Z کاهش وضوح از 13 به 8 مگاپیکسل و حذف فلش LED است که از همین ابتدا انتظار مشاهده دوربین ضعیفتری را در کاربران ایجاد میکند.
این دوربین نیز مثل دیگر Camera phoneهای سونی از امکان Superior Auto در عکاسی خودکار پشتیبانی میکند که در این حالت حداکثر وضوح تصویر به 7 مگاپیکسل کاهش پیدا میکند. از جمله تنظیمات وسیع حاضر در این دوربین باید به عکاسی HDR، تنظیمات متنوع فوکوس، Sweep Panorama، عکاسی پیدرپی یا Burst، لرزشگیر دیجیتال دست، حالت Metering و Sceneهای مختلف برای صحنههای گوناگون اشاره کرد. از جمع آیکونهای به نمایش درآمده در ستون سمت چپ منو آیکون بالایی به حالتهای مختلف دوربین (Superior Auto، نرمال، تصویربرداری ویدئویی، عکاسی پیدرپی، پانوراما و...) تعلق دارد و سه آیکون وسط نیز جدا از موارد پیشفرض با موارد دلخواه قابل جایگزینی هستند. در نهایت آیکون پایینی میانبری برای دسترسی به تمامی تنظیمات دوربین فراهم میآورد.
در ساختار منویی این دوربین در سمت راست از دو شاتر جداگانه برای عکاسی و فیلمبرداری استفاده شده که سایز شاتر عکاسی تقریباً دو برابر دکمه آغاز فیلمبرداری در نظر گرفته شده است. با حضور دو شاتر جداگانه علاوه بر سرعت عمل بیشتر در برداشت تصویر، امکان برداشت عکس در حین گرفتن ویدئو نیز فراهم میشود.
تصاویر گرفته شده توسط دوربین Z Ultra در مقایسه با Z و یک نمونه موفق دیگر همچون GS4 سامسونگ تا حدودی رنگپردهتر و با درصد بالاتری از نویز همراه هستند اما از لحاظ جزئیات امتیاز بالایی را به خود اختصاص میدهند. میزان کنتراست اندکی بالاتر از حد معمول بوده و تصاویر تا حدودی تیرهتر به نظر میرسند. برخی از نکات منفی بیان شده در مورد این دوربین مثل سطح نویز با توجه به تازهوارد بودن دستگاه ممکن است در آینده با آپدیت فیرمویر با بهبود روبرو شوند اما در نهایت و با یک نگاه کلی همانطور که در ابتدا نیز حدس زده میشود در Z Ultra از دوربین بهنسبت ضعیفتری در مقایسه با Z استفاده شده است. نمونه در اختیار ما در برخی موارد کیفیت مناسبی را ارائه میکرد و در پارهای مواقع با نویز فراوان نتیجه نهایی را بهشدت تحت تاثیر قرار میداد به همین علت تا زمان در دسترس قرار نگرفتن نمونه نهایی بهتر است از ارائه تصاویر گرفته شده توسط این دوربین خودداری کنیم.
حداکثر وضوح فیلمبرداری این دوربین بار دیگر 1080p با 30 فریم در ثانیه است و با اینکه بخش پردازشی دستگاه امکان افزایش وضوح به رقمهای بالاتر یا حداقل تعداد فریمهای بالاتر را فراهم میآورد اما همچنان Full HD با سرعت 30 فریم در ثانیه حداکثر وضوح قابل دسترس در این دوربین را تشکیل میدهد. ساختار منویی دوربین در حالت فیلمبرداری تفاوتی با بخش عکاسی ندارد و تقریبا تمامی امکانات عکاسی در این قسمت نیز در دسترس قرار دارند. در هنگام فیلمبرداری دکمه عکاسی با علامت 1M قابلیت برداشت تصویر در حین فیلمبرداری با وضوح 1 مگاپیکسل را یادآوری میکند.
بیتریت ویدئوهای این دوربین حوالی 17.8 تا 18 مگابیت در ثانیه است که با فرمت MP4 انتظار کیفیت بالایی را ایجاد میکند. در دنیای واقعی کیفیت ویدئوهای این دوربین از لحاظ میزان جزئیات، وضوح و کیفیت رنگ در سطح مناسبی قرار دارد و به راحتی با XPERIA Z قابل مقایسه خواهد بود. در زمینه کنتراست و حضور نویز نتیجه تا حدودی ضعیفتر دنبال میشود و با اینکه همچنان نتیجه نهایی بسیار قابل قبول است، اما جا برای بهتر شدن در آپدیتهای آینده خواهد داشت.
باتری
ظرفیت باتری دستگاه 3050mAh است که نسبت به Z با بیش از 700mAh افزایش ظرفیت روبرو شده است. این افزایش با توجه به سایز بزرگ صفحهنمایش و پردازنده قویتر تاثیر ملایمی در افزایش کارکرد دستگاه داشته و با اینکه زمانهای رسمی آن در هر دو حالت Stand-by و زمان مکالمه نزدیک به 30 درصد ارتقا را نشان میدهد اما در عمل و در یک استفاده معمول این اختلاف چندان چشمگیر نیست و با یک بار شارژ به زحمت میتوان از دو روز عبور کرد.
سیستمعامل و رابط کاربری
سیستمعامل گوشی نسخه 4.2.2 اندروید جلیبین است که با لانچر اختصاصی سونی صحنه بسیار آشنایی را برای کاربران این برند ایجاد میکند. صفحه قفل دستگاه همچنان میانبری برای دسترسی مستقیم به دوربین فراهم میآورد و در صفحات مختلف آن نیز میتوان از ویجتهای ویژهای بهره برد.
در صفحه Home نیز تغییرات اندکی دیده میشود و حداکثر از 7 دسکتاپ قابل کاستومایز کردن در آن استفاده شده است. گزینه جدید منوی اصلی یا App Drawer در هنگام Scroll به سمت راست پدیدار میشود جاییکه یک منوی جدید دسترسی آسانی به اپلیکیشنها از روی الفبا، از روی برنامه دانلود شده و مواردی از این دست فراهم میآورد.
چیپ ست پردازشی و حافظه
چیپست Qualcomm MSM8974 از خانواده Snapdragon 800 حاوی چهار پردازنده 2.2 گیگاهرتزی Krait 400 و گرافیک Adreno 330 است که قویترین ساختاری پردازشی حال حاضر در گوشیهای موبایل به شمار میرود. این چیپ ست در Z Ultra های پشتیبانی کننده از LTE و چیپ ست Qualcomm MSM8274 در نسخه های فاقد پشتیبانی از LTE به کار رفته است. حافظه RAM دستگاه 2 گیگابایت است و از 16 گیگابایت حافظه داخلی نزدیک به 11.72 گیگابایت در دسترس قرار دارد. کارت حافظه Micro SD دستگاه را نیز تا 64 گیگابایت میتوان ارتقا داد.
در تست کلی Qualcomm نتیجه نهایی به دست آمده توسط Ultra بیش از 16700 واحد است که نسبت به برخی دیگر مدلها در این کلاس مثل Z1 سونی و LG G2 تا حدودی نتیجه کمتری به حساب میآید.
در دیگر تست کلی این رده یعنی AnTuTu امتیازی بیش از 29000 بدست میآید که در این مورد با وجود رقم کمتر نسبت به رقبای دوگانه اصلی یعنی Z1 و G2 بازهم با نتیجه مناسبی روبرو هستیم.
Z Ultra تست HTML5 بنچمارک VELLAMO را با امتیاز 2956 پشت سر میگذارد و در تست Metal همین بنچمارک نیز به رقم 1166 دست پیدا میکند. برای مقایسه Galaxy S4 تست HTML5 این بنچمارک را با امتیازی نزدیک به 2000 پشت سر میگذارد و محصول جدید الجی در همین کلاس یعنی G2 نیز با رقمی حوالی 2900 همچنان فاصله مشخصی با Z Ultra دارد.
ثبت عدد 60 فریم در ثانیه برای NenaMark 2 شرایط گرافیکی مناسبی را برای این مدل نشان میدهد.
در دیگر تست گرافیکی این رده یعنی Epic Citadel نتیجه بهدست آمده 59.8 فریم در ثانیه را نشان میدهد.
در بنچمارک GFXBench و در دو تست T-Rex HD و Egypt HD با تاکید بر گرافیک در حالت روشن صفحهنمایش (Onscreen) به ترتیب به میانگین 23 و 51 فریم در ثانیه دست پیدا میکنیم که این دو عدد با توجه به وضوح Full HD پنل مناسب ارزیابی میشوند.
در نهایت بهعنوان یک تست سبک برای تعیین قدرت پردازنده در محاسبه رشتههای عددی، Z Ultra بنچمارک محاسبه عدد پی را حداقل در 114 میلیثانیه محاسبه میکند که رقم مطلوبی در میان رقبا است.
قابلیت ضدآب
Z Ultra مثل دیگر محصولات سری Z سونی دارای استاندارد مقاومت IP58 است که به معنای مقاومت کامل در برابر گرد و خاک و امکان غوطهوری در آب برای 1 متر برای 30 دقیقه است. در تست عملی این قابلیت هیچ مشکلی برای دستگاه در هنگام قرارگیری در آب ایجاد نشد.
ارتباطات
افزایش سرعت ارتباطات LTE به 150Mbps و افزوده شدن پروتکل 11.ac به گزینههای مورد پشتیبانی در وایفای تنها تفاوتهای Z Ultra با XPERIA Z در مبحت ارتباطات است و تمامی گزینههای دیگر همچون سرعت 42Mbps اتصال 3G، بلوتوث نسخه 4.0، اتصال NFC و USB با پشتیبانی از MHL و OTG در این مدل نیز حضور دارند. غایب بخش ارتباطات این مدل مثل دیگر High-endهای سونی درگاه اینفرارد یا مادون قرمز است که تقریبا در تمامی اسمارتفونهای همرده دیگر مشاهده میشود.
کلام آخر
Sony XPERIA Z Ultra با صفحهنمایش 6.4 اینچی خود نمیتواند بهعنوان انتخاب تمامی کاربران در سطوح مختلف مطرح شود. این گوشی با وجود مشخصات پردازشی پیشرفته و امکانات مدرنی همچون قابلیت ضد آب به سبب سایز غیر عادی و البته قیمت بالا از سبد خرید بسیاری از کاربران خارج شده و در مقایسه با فبلتهای جدید مثل دو نسل اخیر Note نیز شانس کمتری برای انتخاب از سوی خریداران بهخصوص خانمها دارد.