بررسی گوشی موبایل سونی Xperia L

Xperia L اکسپریا ال

Sony Xperia L سونی
ارزیابی کاربران: 8.3 از 10 (6464 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

دسترسی سریع به سایر موارد

جستجوی سریع
جدیدترین های سونی
» سونی Xperia 1 VI
» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000

تبلیغات

سونی اکسپریا ال - درخشش در میانه

تاریخ : 1392/4/4

تنوع محصولات سونی این روزها تا اندازه‌ای است که حتی پرکارترین برند اسمارت‌فون در سال‌های گذشته یعنی سامسونگ نیز در برخی از رده‌ها توانایی رقابت با این برند را ندارد. یکی از این دسته‌بندی‌ها گوشی‌های میان‌قیمت با مشخصات پیشرفته است که معمولا از جمله محبوب‌ترین محصولات در میان کاربران به حساب می‌آید. گوشی‌های این کلاس که زیر یک میلیون تومان (البته در زمان نگارش این مطلب) قیمت دارند چه به لحاظ ظاهری و چه از نظر مشخصات سخت‌افزاری بسیاری از کاربران را راضی خواهند کرد. یک پله پایین‌تر از این دسته در Mid-rangeهای تک هسته‌ای، نسبت قیمت به امکانات دریافتی معمولا به معامله شیرینی اشاره ندارد و کمتر خریدار نیمه‌حرفه‌ای حاضر به هزینه کردن در این کلاس است. بالاتر از این کلاس نیز با گذر از قیمت یک میلیون تومان با اینکه تنوع بیشتری دیده می‌شود اما حوزه خرید بسیاری افراد محدود خواهد شد. به همین علت پرفروش‌ترین‌های بازار در برندهای گوناگون به اسمارت‌فون‌های میانی پیشرفته تعلق دارد؛ حوزه‌ای که سونی فعالیت گسترده‌ای را در آن آغاز کرده و آرام‌آرام در حال بازسازی سهم فروش جهانی خود از این طریق است. XPERIA L یکی از این محصولات است که با اینکه هنوز بدلیل تازه‌وارد بودن به قیمت متعادلی دست پیدا نکرده است اما در نهایت با توجه به مشخصات آن در کلاس متوسط‌های پیشرفته قرار می‌‌گیرد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

 

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

جعبه محتویات

جعبه اکسپریا L نسبت به طرح‌های اخیر سونی با طول و عرض نسبتا زیاد و حداقل ارتفاع کاملا متفاوت شده و ظاهری کلاسیک‌تر به خود گرفته است. درون این جعبه به دو قسمت مشخص تقسیم شده که در یک فضای کوچک خود گوشی و در سمت دیگر کابل USB، هدست سیمی و بلاخره شارژر دستگاه دیده می‌شود.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

طراحی ظاهری

نخستین نکته چشمگیر در بخش رویی XPERIA L دو لبه تیز در بالا و پائین دستگاه است که با شیب مشخصی به بخش پشتی منتهی شده‌اند. انحنای این دو بخش در بالا و پایین پنل منجر به نمایش نوار نقره‌ای پیرامون گوشی در این دو قسمت شده است که جذابیت خاصی به XPERIA L می‌بخشد. بدنه دستگاه بطور کامل از پلاستیک ساخته شده و از جنس متفاوتی در بخش رویی و پشتی آن استفاده شده است. قسمت رویی که با رنگ تیره‌تری نسبت به پشت مشخص می‌شود کاملا براق و جاذب اثر انگشت است اما داستان در مورد پشت دستگاه کاملا متفاوت دنبال می‌شود. جنس نرم پلاستیک این قسمت در زیر دست با حس خوشایندی همراه است و فرم کاملا مات آن نیز به هیچ عنوان اثرات انگشت و آلودگی را به خود جذب نمی‌‌کند. دیگر نکته قابل اشاره در مورد طراحی XPERIA L خمیدگی ایجاد شده در کاور بخش پشتی آن است که ظاهری همچون سری Arc سونی‌اریکسون به دستگاه بخشیده است. این خمیدگی البته تنها در قاب پشت گوشی رخ داده و قسمت‌های زیر این کاور صاف و معمولی طراحی شده است.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

ابعاد و وزن

ابعاد XPERIA L برابر 9.7×65×128.7 میلیمتر است که مقایسه آن با محصول یک ساله XPERIA S تغییرات کوچکی در حد یک میلیمتر افزایش عرض و کمتر از یک میلیمتر کاهش ضخامت را نشان می‌‌دهد. وزن این مدل 137 گرم است که با اینکه نسبت به XPERIA S در حدود 7‌ گرم سبک‌تر شده است اما نسبت به تجربه‌های مشابه سامسونگی مثل S II با وزن 116 گرم بسیار سنگین‌تر به نظر می‌رسد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

صفحه‌نمایش

پنل صفحه‌نمایش در XPERIA L‌ دارای ابعاد 4.3‌ اینچ و رزولوشن 854×480‌ پیکسل است که بدین‌ترتیب فشردگی آن به رقم 228ppi می‌رسد. کیفیت این صفحه‌نمایش در میزان نور و کنتراست مناسب است اما در محیط‌‌های خارجی و بخصوص در نور خورشید کیفیت مطلوبی را ارائه نمی‌کند. در رابطه با زاویه دید نیز بخصوص از کناره سمت چپ پایین صفحه‌نمایش با عملکرد ضعیفی روبرو می‌شویم. در کل صفحه‌نمایش XPERIA L‌ با اینکه در مقایسه با نمونه‌‌های HD و Full HD‌ امروزی نمونه ضعیف‌تری محسوب می‌شود اما برای بسیاری از کاربری‌های معمول مشکل چندانی برای کاربران ایجاد نمی‌‌کند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

پائین صفحه‌نمایش در غیاب کلیدهای اندرویدی که به منوهای گوشی منتقل شده‌اند تنها به میکروفون تماس تعلق دارد و در بالا نیز به‌جز نشان سونی و اسپیکر تماس، مشهودترین نکته دوربین دوم دستگاه در کناره سمت راست است. وضوح این دوربین VGA است و فیلم‌برداری آن نیز با همین رزولوشن انجام می‌شود. حسگرهای تنظیم نور و غیر فعال کردن پنل در حین تماس نیز طبیعتا در همین قسمت قرار گرفته‌اند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

کناره‌های دستگاه

دو بخش بالایی و پائینی دستگاه در XPERIA L بدلیل شیب نسبتا زیاد این دو قسمت و ایجاد لبه‌های تیز محل مناسبی برای کنترلرهای دستگاه نیستند. در این دو بخش تنها جک اتصال هدست در بالا دیده می‌شود که این پورت نیز کاملا به پشت متمایل شده است.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در میانه بخش پائینی گوشی و در زیر نوار نقره‌ای پیرامونی، چراغ LED تعیین وضعیت قرار دارد که در موقعیت‌های مختلف مثل زمان شارژینگ یا به هنگام Miss eventها با رنگ‌های مختلفی روشن می‌شود. امکان تغییر رنگ یا غیر فعال کردن نورافشانی این چراغ برای کاربران در نظر گرفته نشده است.

سمت چپ L به پورت اتصال Micro USB تعلق دارد که برای شارژینگ و اتصال گوشی به کامپیوتر بکار گرفته می‌شود این پورت امکان انتقال تصویر از طریق فناوری MHL را ندارد و در مورد اتصال مستقیم حافظه‌های خارجی (USB OTG) نیز در Manual و منوهای دستگاه سخنی به میان نیامده است. سمت چپ گوشی علاوه بر پورت USB دارای شکافی برای باز کردن کاور بخش پشتی نیز هست.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در سمت راست گوشی همچون دیگر محصولات میانی و پیشرفته سونی از یک شاتر دو حالته دوربین استفاده شده است. ابعاد شاتر مناسب است و دو حالت مختلف کلیک آن کاملا از یکدیگر تفکیک می‌شوند. تنها نکته قابل انتقاد در مورد این دکمه تمایل آن به قسمت شیب‌دار پشتی است که دسترسی به این کلید را تا حدودی مشکل می‌‌کند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در میانه سمت راست علامت مشخصه گوشی‌های اخیر سونی یعنی دکمه دایره‌شکل پاور دیده می‌شود که به زیبایی با نوار نقره‌ای پیرامونی تلفیق شده است. دسترسی به این کلید بعلت برجستگی مناسب آن به سادگی انجام می‌شود.

در نهایت دیگر عضو سمت راست دستگاه دکمه دوگانه تغییر صدا است که در یک ردیف با شاتر دوربین قرار دارد. این دکمه با وجود برجستگی مناسب تا حدودی در زیر دست سفت عمل کرده و استفاده از آن برای تغییر صدا در حین تماس مشکل خواهد بود.

پشت دستگاه

کاور خمیده و جنس نرم پلاستیک بخش پشتی XPERIA L از جذابیت‌های ظاهری این مدل است که به خوبی در برابر آلودگی، خراشیدگی و ماندن اثر انگشت مقاومت می‌کند. اجزای متفاوت این قسمت را در یک نگاه به سه بخش بالایی، میانی و پایینی می‌توان تقسیم کرد. در بالای این قسمت مجموعه لتز دوربین، فلش LED و میکروفون دوم دستگاه در کنار هم در گوشه سمت چپ دیده می‌شوند. نوار نقره‌ای دورتادور لنز برجستگی غیر معمول لنز دوربین اکسپریا L را به یک جذابیت ظاهری چشمگیر تبدیل کرده است. فاصله مناسب شیشه لنز از سطح رینگ نقره‌ای از خراشیدگی آن در هنگام قرارگیری روی سطح صاف تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند. میکروفون دوم این بخش نیز چون همیشه برای تصویربرداری با صدای استریو و حذف نویز در حین تماس بکار گرفته می‌شود. در منوهای داخلی دستگاه گزینه‌ای برای غیر فعال کردن حذف نویز حین تماس در نظر گرفته شده است.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در بخش میانی پشت گوشی نشان XPERIA و اندکی پایین‌تر علامت اتصال برد کوتاه یا NFC دیده می‌شود که کاملا به سمت راست متمایل شده است. نشان NFC این بخش یک لیبل ساده قابل جدا شدن است که دقیقا محل بورد NFC در زیر کاور را مشخص می‌کند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در نهایت پایین‌ترین بخش پشت دستگاه تک اسپیکر اصلی دستگاه با دریچه‌های نقره‌ای و محلی برای اتصال بند است. صدای خروجی از این اسپیکر در سطح متوسط رو به بالا قرار دارد و بعلت فاصله آن از سطح کاور صدای آن در هنگام قرارگیری گوشی روی سطوح صاف تغییر چندانی نمی‌کند.

المان‌های زیر کاور

کنار زدن کاور پشتی XPERIA L همانطور که گفته شد با کمک بریدگی کوچکی در کناره سمت چپ انجام می‌شود. این کاور بدلیل امتداد آن به بالا و پائین گوشی و ایجاد لبه‌های تیز با این دو قسمت بسیار به سختی از جای خود خارج می‌شود و جاگذاری مجدد آن نیز برای بار اول کار ساده‌ای نخواهد بود. در زیر این کاور اسلات سیم‌‌کارت در محوطه زیر لنز دوربین قرار دارد و هیچ ارتباط فیزیکی نیز با باتری دستگاه در حفره زیرین این بخش ندارد. وابسته نبودن سیم‌کارت به باتری امکان دسترسی به آن بدون خاموش کردن دستگاه را فراهم می‌آورد اما در عمل این موضوع هیچ نکته مثبتی برای کاربران به همراه ندارد و چه به هنگام وارد کردن سیم‌کارت و چه در زمان خارج کردن آن، گوشی بطور خودکار ریستارت می‌شود. از دیگر نکات شایسته توجه در این بخش متصل بودن دو کلید شاتر و Rocker تنظیم صدا به کاور پشتی است که دسترسی به این دو کلید در هنگام جدا بودن کاور را تقریبا غیر ممکن می‌سازد. بورد NFC و دو کنتاکت فشاری آن درون کاور قرار دارند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

باتری استفاده شده در XPERIA L با نام مدل BA900 در پشت خود دارای برچسبی براق با نام و نشان Sony Ericsson است که از این لحاظ مشابه شارژر دستگاه بوده و نشان‌دهنده این موضوع است که همچنان پس از گذشت بیش از یک سال از حذف نام اریکسون از کنار سونی هنوز لوازم جانبی مثل شارژر یا باتری توسط مجموعه قبلی تامین می‌شود (این برچسب در عکس ها مشخص نیست.) ظرفیت این باتری 1700mAh با انرژی 6.3Whr است که تا حدودی نسبت به مدل‌های امروزی اندک می‌نماید. زمان‌های رسمی این باتری حاکی از نزدیک به 500 ساعت کارکرد Stand-by و بیش از 8 ساعت و نیم مکالمه است. در دنیای واقعی این باتری بخوبی تا بیش از دو روز مقاومت کرده و با کاهش استفاده و خاموش کردن دستگاه در طول شب این زمان به راحتی به بیش از 3 روز قابل گسترش است. زمان شارژینگ این باتری از 1 درصد تا 99 درصد نزدیک به 4 ساعت به طول می‌انجامد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

زیر باتری L و درست در زیر سیم‌کارت، اسلات کارت حافظه دستگاه قرار گرفته است که با کمک آن می‌توان تا 32 گیگابایت به ظرفیت حافظه داخلی افزود. دسترسی به کارت حافظه بدون درآوردن باتری و خاموش کردن دستگاه طبیعتا امکان‌پذیر نیست.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

مجموعه دوربین

دوربین استفاده شده در XPERIA L یک نمونه 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس است که در حالت 4:3 قادر به برداشت تصاویری با وضوح 2448×3264 پیکسل است و در حالت 16:9 حداکثر با وضوح 5 مگاپیکسل یا 1746×3104 پیکسل عکاسی می‌کند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

ساختار منویی این دوربین نمونه ساده شده‌ای از اینترفیس XPERIA Z است و به‌جز برخی تنظیمات و تغییرات ظاهری، تفاوت خاص دیگری بین آن‌ها دیده نمی‌شود. دو شاتر مجزا برای عکاسی و فیلم‌برداری، تعویض‌کننده دوربین اصلی و دوربین دوم و آخرین عکس‌های گرفته شده اجزای حاضر در ستون سمت راست این دوربین را تشکیل می‌دهند. از کلیدهای پنج‌گانه ستون سمت چپ نیز سه کلید میانی به دلخواه کاربر قابل تغییر و جایگزینی هستند و دو کلید دیگر غیر قابل تغییر هستند. این دو کلید یکی در پایین برای دسترسی به تمامی تنظیمات و دیگری در بالا برای دسترسی مستقیم به 7 حالت مختلف از جمله عکاسی، فیلم‌برداری، افکت‌های تصویری، عکاسی پانوراما و Sceneهای آماده در نظر گرفته شده است.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

یک تفاوت مشهود این بخش با دوربین XPERIA Z نبود حالت Superior Auto است که با یک آیکون طلایی در مدل‌های پیشرفته‌تر سونی حضور دارد. یکی از امکانات اصلی این دوربین به‌جز موارد معمول و همیشگی قابلیت عکاسی و فیلم‌برداری با امکان HDR است که در مورد سوژه‌های با نور و قسمت‌های حاضر در سایه جزئیات بیشتری را نمایان می‌کند. حداکثر وضوح عکاسی با فعال کردن HDR به 7 مگاپیکسل کاهش پیدا می‌کند. HDR در XPERIA L در آزمایش عملی تا حدود زیادی موفق عمل می‌کند و بعنوان مثال تصویرهای بسیار قابل قبولی از آن در شب و سوژه‌های با نور بسیار اندک ثبت می‌شود تنها مشکل در این میان تاخیر شاتر بسیار زیاد دوربین در شب با فعال شدن HDR است که این زمان حتی تا نزدیک به 9 ثانیه نیز ادامه پیدا می‌کند در این حالت با اینکه در همان یکی دو ثانیه اول تصویر ظاهرا گرفته شده و روی صفحه‌نمایش بصورت ثابت به نمایش گذاشته شده است اما پروسه ذخیره شدن و اعمال HDR در آن ادامه داشته و هرگونه حرکت دست تا زمان ذخیره نهایی منجر به خراب شدن تصویر خواهد شد. XPERIA L در اعمال HDR به‌ویژه در مورد سوژه‌های بسیار تاریک ظاهرا از ترکیب زمان بازگشایی بیشتر دیافراگم و الگوریتم نرم‌افزاری نورگیری بیشتر استفاده می‌کند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

عکس با ابعاد اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

با HDR

عکس با ابعاد اصلی را در اینجا مشاهده نمائید 

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

بدون HDR

عکس با ابعاد اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

کیفیت تصاویر معمول دوربین XPERIA L طبق انتظار مناسب است و سرعت مطلوبی را نیز ثبت می‌کند. مشکل اصلی این دوربین در برخورد با سوژه‌های نزدیک مسئله فوکوس دقیق است که از دقت مناسبی برخوردار نیست و با نبود گزینه‌ای برای تصویربرداری ماکرو، عکاسی از این سوژه‌ها مشکل خواهد بود. به‌جز این مورد از تصویربرداری L بعنوان یک گوشی میانی می‌توان رضایت کامل داشت.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

عکس با ابعاد اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

عکس با ابعاد اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

فیلم‌برداری XPERIA L با وضوح 720p با فرمت MP4 و با بیت‌ریت نزدیک به 11.5Mbps‌ انجام می‌شود که برای این وضوح عدد مناسبی است. دقت فوکوس در فیلم‌برداری این دوربین بسیار بهتر از بخش عکاسی آن است و با اینکه رنگ‌ها تا حدودی سردتر از معمول ضبط می‌شوند اما میزان جزئیات و کنترل نویز در محیط‌های خارجی مطلوب ارزیابی می‌شود. در حین فیلم‌برداری با این دوربین امکان عکاسی با وضوح 1 مگاپیکسل نیز وجود دارد.

سیستم‌عامل و ساختار منوی

زمان بوت سیستم‌عامل در XPERIA L پس فشردن دکمه پاور و حس کردن ویبره اولیه نزدیک به 30 ثانیه است ولی در خاموش کردن تنها به 5 ثانیه زمان احتیاج دارد. ورژن سیستم‌عامل دستگاه نسخه 4.1.2 اندروید است که در حال حاضر معمول‌ترین نسخه اندروید برای گوشی‌های جدید سال 2013 به حساب می‌آید. در این مدل طبق انتظار از لانچر پیش‌فرض سونی استفاده شده که بدون استثنا در تمامی اندرویدفون‌های این برند دیده می‌شود.

در صفحه قفل یا Lock Screen، زمان و تاریخ در مرکز و دو میانبر کنترلرهای موسیقی و دسترسی مستقیم به دوربین در دو سمت آن دیده می‌شود. فعال کردن دوربین از این طریق تابع دستورالعمل Quick Launch می‌تواند منجر به گرفتن عکس یا ویدئوی فوری یا تنها احضار اپلیکیشن دوربین شود. دو میانبر دوربین و موسیقی این قسمت ثابت بوده و از طریق منوها نمی‌توان آن‌ها را تغییر داد. بخش قابل اسکرول بالای صفحه‌نمایش نیز در این حالت در دسترس قرار دارد. برای بازگشایی قفل در این حالت می‌توان از حرکت آزادانه دست رو به بالا و پائین استفاده کرد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

پس از بازگشایی قفل به صفحه خانه یا Home Screen وارد می‌شویم که تا حداکثر 7 دسک‌تاپ مختلف را نمایش می‌دهد. تعداد صفحات و دسک‌تاپ‌های این قسمت به دلخواه کاربر تا 1 صفحه نیز می‌تواند کاهش پیدا کند. ویرایش دسک‌تاپ‌ها و افزودن محتوای مختلف به آن‌ها با نگه داشتن دست روی صفحه امکان‌پذیر می‌شود. در این حالت صفحات مختلف Home Screen بصورت کوچک شده به بالا منتقل می‌شوند و در پایین 4 گزینه Widgets، Apps، Wallpapers و Themes در دسترس قرار می‌گیرند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

App drawer یا منوی اصلی با لمس دکمه میانی پایین صفحه‌نمایش در Home Screen ظاهر می‌شود. برنامه‌ها مختلف این قسمت در یک چینش ماتریسی با حرکت افقی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. منوی کشویی بالای این قسمت امکان تغییر مکان برنامه‌ها براساس حروف الفبا، بیشترین برنامه‌های استفاده شده و برنامه‌های جدیدا نصب شده را دارد. ذره‌بین کناره این قسمت برای جست‌وجوی برنامه‌ها در نظر گرفته شده و بلاخره در منوی سه‌نقطه جانبی گزینه‌هایی برای از نصب خارج کردن برنامه‌ها، اشتراک‌گذاری محتوا و شخصی‌سازی صفحه Home دیده می‌شود.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

Notification Area در محصولات سونی گزینه‌های معدودی را نشان می‌دهد و به‌جز چند سوئیچر معدود در بالا برای دسترسی به بلوتوث، وای‌فای، دیتای موبایلی، پروفایل‌های صوتی و منوی Setting نکته دیگری قابل حذف و اضافه نخواهد بود.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در مجموع ساختار منویی L مثل دیگر سونی‌های هم‌رده علیرغم جذابیت ظاهری از پیچیدگی کمتری نسبت به لانچرهایی مثل Sense UI و TouchWiz UI برخوردار است و تغییرات آن نسبت به اندروید اصلی بیشتر به تغییرات ظاهری محدود می‌شود.

چیپ‌ست پردازشی و حافظه

چیپ‌ست پردازشی XPERIA L از نوع Qualcomm MSM8230 با دو پردازنده 1 گیگاهرتزی Snapdragon 400 و گرافیک Adreno 305 است. حافظه RAM گوشی 1 گیگابایت است و از 8 گیگابایت حافظه داخلی دستگاه در نمونه ای که دست ما بود نزدیک به 5.58 گیگابایت آن در دسترس کاربران قرار دارد (ممکن است این رقم در برخی نمونه ها 5.8 گیگابایت باشد.) نتایج تست‌های پردازشی و گرافیکی این مجموعه اعداد متوسط رو به بالایی را نشان می‌دهد از جمله این اعداد باید به تست کلی AnTuTu با رقمی در حدود 10140 اشاره کرد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در دیگر تست کلی این رده با عنوان Quadrant ثبت امتیازی حوالی 4450 عدد نسبتا پائینی محسوب می‌شود و بسیاری از رقبای دیگر بهتر از این عمل می‌کنند.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

در بخش گرافیکی قطعه Adreno 305 بسیار موفق ظاهر می‌شود عدد ثبت شده برای این قسمت بیش از 60 فریم در ثانیه است که البته این امتیاز بالا و اختلاف آن نسبت به مدل‌های پیشرفته‌تر رابطه مستقیمی با وضوح HD صفحه‌نمایش و پیکسل‌های کمتر آن نسبت به پنل‌های Full HD دارد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

ارتباطات

از LTE یا ارتباطات نسل چهارم موبایلی در XPERIA L خبری نیست و برقراری تماس و ارتباطات تحت شبکه در آن تنها با چهار فرکانس اصلی GSM و 3G انجام می‌شود. حداکثر سرعت تبادلات شبکه در دانلود از آن HSDPA با 21Mbps است و در آپلود به HSUPA با 5.76Mbps تعلق دارد. وای‌فای پر سرعت با پشتیبانی از هر 3 گزینه DLNA، تشکیل هات‌اسپات و نقل و انتقال فایل بر پایه فناوری Wi-Fi Direct در اکسپریا L حضور دارند. بلوتوث نسخه چهارم، اتصال NFC و گیرنده GPS راه‌های ارتباطی این مدل را تکمیل می‌کنند.

کلام آخر

Sony XPERIA L محصولی میانی با طراحی پیشرفته و بدنه‌ای جذاب است که از خوش‌دست‌ترین نمونه‌ها در این کلاس به شمار می‌رود. از نکات مثبت این مدل باید به طراحی خاص، کاور منحنی بخش پشتی، باتری نسبتا بادوام، دوربین پیشرفته با عملکرد مناسب در موقعیت‌های با نور کم و چیپ‌ست پردازشی با کیفیت مطلوب اشاره کرد و در بخش نکات منفی نیز جنس پلاستیکی بدنه، Hot Swap نبودن کارت حافظه و عملکرد متوسط صفحه‌نمایش در نور مستقیم خورشید حضور دارند. XPERIA L در 3 رنگ سفید، مشکی و قرمز در بازار حضور دارد.

سونی اکسپریا ال - Sony Xperia L

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا