بررسی گوشی موبایل سونی Xperia V
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Sony XPERIA V - سرباز کهنهکار
گوشیهای موبایل ضد آب و ضد گرد و خاک مدتها است برای کاربران ویژهای نظیر ورزشکاران، ماجراجویان و کاربران نظامی از جذابیتهای بسیار بالایی برخوردار بوده و بعضی از برندهای اصلی تولیدکننده موبایل نیز ساخت برخی مدلها در این رده را در دستور کار خود قرار دادهاند. این رده اما تا همین چند سال پیش نیز به صورت گسترده مورد توجه قرار نگرفته بود و اندک مدلهای ارائه شده در این کلاس از امکانات سختافزاری و مولتیمدیایی پیشرفتهای برخوردار نبودند؛ گام نخست در همهگیر ساختن گوشیهای مقاوم، توسط سونی برداشته شد؛ البته پیش از جدایی اریکسون از این مجموعه نیز برخی گوشیهای مقاوم و اصطلاحا ورزشی در لیست تولیدات سونیاریکسون به چشم میخورد اما پس از خرید کامل سهام اریکسون توسط سونی، گوشیهای مقاوم و بهطور مشخص ضد آب بسیار بیشتر از گذشته در کانون توجه قرار گرفتند. تفاوت عمده عملکرد سونی در این رده نسبت به تجربههای پیشین این کلاس، ارائه ترکیب رضایتبخشی از امکانات پردازشی و مولتیمدیایی در کنار قیمتی مناسب و رقابتی است که در حفظ فروش بالای اغلب مدلهای این رده نقش مهمی ایفا میکند. XPERIA V یکی از نمونههای محبوب این کلاس است که با گذشت بیش از یک سال از حضور در بازار همچنان به لطف مشخصات مطلوب و قیمت مناسب فروش بالایی را تجربه میکند. در ادامه به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.
جعبه محتویات
جعبه کوچک و کم ارتفاع V شباهت نزدیکی به دیگر تجربههای سال گذشته سونی دارد. موارد اصلی حاضر در این جعبه بهجز خود دستگاه شامل شارژر، کابل USB و هدست سیمی میشوند. سرهای انعطافپذیر هدست برای قرارگیری در گوش در سه سایز مختلف همراه دفترچههای راهنما سایر موارد حاضر در این باکس را تشکیل میدهند. خروجی جریان شارژر 5 ولتی دستگاه 1.5 آمپر انتخاب شده که در افزایش سرعت شارژ تاثیر محسوسی برجای میگذارد.
طراحی ظاهری
ظاهر کمپکت XEPRIA V حس مثبتی را پس از در دست گرفتن این مدل برای نخستین بار ایجاد میکند. بخش پشتی دستگاه از فرم محدب و کمانیشکلی برخوردار است که در دستگیری این مدل را کاملا تسهیل میکند. پوشیده بودن تمامی پورتها از جمله هدست و پورت USB به قابلیت ضد آب دستگاه اشاره دارد که در یک مورد یعنی جک اتصال هدست نسبت به مدلهای جدیدتر این کلاس همچون Z1 با جک هدست بدون محافظ، از طراحی قدیمیتری بهره میبرد. بالا و پایین پنل با توجه به سایز نچندان بزرگ صفحهنمایش فضای دستنخورده زیادی به چشم میخورد و از این لحاظ ارتفاع گوشی نسبت به حالت معمول تا حدودی بیشتر شده است. بدنه دستگاه بهطور کامل از پلاستیک ساخته شده و کاور مات بخش پشتی در هر دو نسخه مشکی و سفید مقاومت مناسبی در برابر ماندن اثرات انگشت از خود نشان میدهد.
ابعاد و وزن
V همانطور که اشاره شد نسبت به دیگر اسمارتفونهای 4.3 اینچی از قامت نسبتا بلندتری برخوردار است. ارتفاع 129 میلیمتری این مدل در مقایسه با یک نمونه مشابه همچون XPERIA T با 0.25 اینچ صفحهنمایش بزرگتر تنها 0.4 میلیمتر کوتاهتر است و مقایسه آن با Z1 Compact بهعنوان یک 4.3 اینچی کاملا جدید، 2 میلیمتر ارتفاع بیشتری را نشان میدهد. البته V بلندترین نمونه این کلاس نیز به حساب نمیآید و همچنان به مدلهای دیگری همچون HTC One Mini با ارتفاع 132 میلیمتری در این رده میتوان اشاره کرد.
عرض 65 میلیمتری این مدل نیز نسبت به استاندارد High-end این کلاس با حوالی 62 تا 63 میلیمتر و با تاثیر مشهود حاشیههای جانبی صفحهنمایش تا حدودی زیاد به نظر میرسد. در نهایت بهعنوان مثبتترین فاکتور در زمینه ابعاد این مدل، ضخامت XPERIA V در باریکترین قسمت یعنی مرکز دستگاه 10.7 میلیمتر اندازهگیری میشود که با وجود اختلاف نسبت به مدلهای 7 تا 8 میلیمتری، همچنان تا حدودی Slim به نظر میرسد.
XPERIA V نزدیک به 120 گرم وزن دارد که با توجه به پوشش پورتهای جانبی، وزنی متعادل در این کلاس ارزیابی میشود.
صفحهنمایش
XPERIA V از صفحهنمایشی 4.3 اینچی با وضوح HD یا 1280×720 پیکسل بهره میبرد که در حال حاضر حداقل ابعاد و رزولوشن قابل قبول برای کلاس میانی بازار به حساب میآید. فناوری ساخت این پنل از نوع TFT LCD با سه زیر پیکسل برای هر پیکسل است که با فشردگی نزدیک به 341ppi روی کاغذ کیفیت مناسبی را به نمایش میگذارد. کیفیت این صفحهنمایش در دنیای واقعی از لحاظ کنتراست و روشنایی در حد مطلوبی قرار دارد و در نمایش ریزترین جزئیات همچون متون ریز در مرورگر نیز مشکل خاصی وجود ندارد. زاویه دید این پنل همانند تقریبا تمامی سونیهای همسطح چندان فوقالعاده نیست و با حرکت به گوشهها و گذر از زوایایی نزدیک به 100 تا 120 درجه، رنگها کیفیت خود را از دست داده و نور پنل نیز بطرز مشهودی تغییر میکند.
بازتاب نور از سطح شیشهای روی صفحهنمایش اندکی بیش از حد نرمال و طبیعی بوده و در محیطهای روشن و در نور مستقیم خورشید تا حدودی کاربران را با مشکل روبرو میسازد.
زیر صفحهنمایش در غیاب کلیدهای اندرویدی نکته خاصی به چشم نمیخورد و فضایی بیش از 1 سانتیمتر دست نخورده بدون هیچ المانی باقی مانده است.
این شرایط در بالای پنل با شدت بیشتری دنبال شده و فضایی نزدیک به 2 سانتیمتر به اسپیکر تماس، حسگرهای تنظیم نور و Proximity و البته دوربین دوم اختصاص یافته است. دوربین دوم در XPERIA V از وضوح 640×480 پیکسل یا VGA برخوردار بوده و با همین وضوح نیز قادر به فیلمبرداری یا Stream در تماسهای ویدئویی خواهد بود. حذف یا کاهش فضای استفاده نشده در بالا و پایین پنل در V به راحتی امکان کاهش ارتفاع این گوشی تا بیش از 10 تا 15 میلیمتر را فراهم میآورد، نکتهای که طراحان سونی ظاهرا به دلیل شرایط اجزای داخلی نتوانستهاند از آن بهره گیرند.
کنارههای دستگاه
اولین نکته نچندان جالب در مورد المانهای جانبی در XPERIA V دکمه بسیار کوچک Rocker تغییر صدا در کناره سمت راست گوشی است که شرایط بسیار مشکلی را در حین استفاده ایجاد میکند. اندازه اندک این کلید، تغییر صدا در حین تماس بدون جدا کردن گوشی از صورت را با مشکل روبرو ساخته و بدینترتیب اشتباه گرفتن کلیدها در این حالت امری معمول در V تلقی میشود. اندازه دکمه Power/Lock نیز تفاوت خاصی با Rocker تغییر صدا ندارد. بهعنوان یک نکته مثبت در مورد اجزای این قسمت باید به فیدبک و برجستگی راضیکننده این کلیدها اشاره کرد. حفره اتصال بند دیگر نکته قابل اشاره در سمت راست XPERIA V را تشکیل میدهد.
اجزای حاضر در کناره سمت چپ نیز در بالای آن قرار دارند. دو المان حاضر در این قسمت به پورت اتصالات سیمی Micro USB و دو کنتاکت فلزی برای قرارگیری دستگاه درون داک موسوم به Pogo pins اختصاص دارند که در این میان پورت USB با پوشش پلاستیکی متصل به بدنه در برابر نفوذ گرد و غبار و مایعات محافظت میشود. پورت USB در XPERIA V علاوه بر اتصال به کامپیوتر و شارژر، توانایی انتقال تصویر با کیفیت از طریق استاندارد MHL و کابل مخصوص و همچنین ارتباط با دستگاههای USB همچون موس، کیبورد و حافظههای همراه با فناوری OTG را دارا است. خروجی TV از طریق MHL یکی از برتریهای ارتباطی V به حساب میآید و کمتر اسمارتفونی در این رده قیمتی از این امکان پشتیبانی میکند.
میکروفون تماس و شکافی برای دسترسی به کاور باتری اجزای بخش پایینی گوشی را تشکیل میدهند و بخش بالایی نیز تنها به جک اتصال هدست در زیر یک پوشش پلاستیکی تعلق دارد. حضور دائمی این پوشش نیز همچون پورت USB برای حفظ قابلیت ضد آب این اسمارتفون کاملا ضروری است.
اجزای بخش پشتی XPERIA V بهجز یک مورد، کاملا آشنا به نظر رسیده و نیازی به معرفی ندارند. در بالاترین قسمت در میانه گوشی، لنز دوربین همراه با میکروفون دوم قرار دارد و اندکی پائینتر نیز به فلش LED و نشان اکسپریا بر میخوریم. اسپیکر اصلی دستگاه نیز در مرکز بخش پائینی قرار دارد و نفوذ آب مشکلی برای آن در کارکرد و صدای خروجی ایجاد نمیکند. تنها نکته سوال برانگیز در این قسمت حفرهایست که نزدیک به 1.5 سانتیمتر بالاتر از اسپیکر اصلی گوشی دیده میشود. این حفره که در نگاه اول همچون سومین میکروفون XPERIA V به نظر میرسد در ترکیب با قسمت دایره شکل زیر کاور حسگری برای تشخیص میزان نفوذ آب به حساب آمده و از طریق آن امکان تست میزان نفوذ رطوبت برای شرکت سازنده فراهم میآید و مشخص میگردد که آیا کاربر شرایط استفاده ایمن را رعایت کرده یا نه.
دوربین
وضوح دوربین XPERIA V همچون برترین اسمارتفونهای حال حاضر بازار 13 مگاپیکسل با فوکوس خودکار است که برای یک اسمارتفون نچندان گرانقیمت، امکان جذابی به نظر میرسد.
با ورود به منوی دوربین، ساختار آشنایی همچون دوربینهای پیشرفته سونی به چشم میخورد. در کناره سمت راست این رابط کاربری دو دکمه جداگانه برای گرفتن عکس و برداشت ویدئو در نظر گرفته شده که طبق معمول دکمه عکاسی از سایز بزرگتری نسبت به دکمه فیلمبرداری برخوردار است. در پائین همین بخش سوئیچ تعویض بین دو دوربین حضور دارد.
در سوی دیگر با دکمه Setting و تنظیمات فلش در پایین و یک منوی افقی در بالا روبرو میشویم؛ از جمله موارد حاضر در این منو باید به عکاسی در مد Superior Auto، افکتهای رنگی، صحنههای پیشفرض (Scene Selection)، برداشت ویدئو پانوراما و بلاخره برداشت ویدئو اشاره کرد.
عکسهای برداشت شده توسط این دوربین تقریبا در اکثر موارد از کیفیت راضیکنندهای برخوردارند و از لحاظ دقت رنگ، سطح جزئیات و میزان نورگیری شباهت کاملی با دیگر نمونههای همرده همچون XPERIA T به چشم میخورد. دیگر نکته مثبت این دوربین سرعت مناسب شاتر در برداشت عکسهای پیدرپی است که در مورد سوژههای متحرک بسیار کارآمد مینماید. با قرارگیری تنظیم دوربین روی گزینه Superior Auto به نسبت، تصویر روشنتری ثبت میشود اما میزان گرمی رنگها در مقایسه با عکاسی HDR تا حدودی بیشتر است.
حالت اتوماتیک - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
حالت HDR - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
حالت آفتابی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
فیلمبرداری دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با بیتریتی حوالی 17 مگابیت در ثانیه با فرمت MP4 انجام گرفته و در بخش صدا نیز صدای استریوی دو کاناله با بیتریت 133Kbps برداشت میشود که در این مورد نیز شباهت نزدیکی به XPERIA T مشاهده شده و شائبه استفاده از یک دوربین مشابه برای هر دو مدل از این طریق به شدت تقویت میشود. ویدئوهای این دوربین از لحاظ میزان جزئیات و انجام فوکوس با مشکل چندانی روبرو نیستند اما دقت رنگ، میزان نورگیری و سطح کنتراست جایگاه به نسبت پائینی برای XPERIA V در بین بهترین نمونههای مجهز به وضوح 1080p در فیلمبرداری فراهم میکند.
باتری
ظرفیت باتری استفاده شده در XPERIA V برابر 1750mAh انتخاب شده که نسبت به میانگین 4.3 اینچیهای فعلی بازار تا حدودی از ظرفیت کمتری برخوردار است. سونی در توصیف زمانهای رسمی این مدل به 7 ساعت مکالمه، 400 ساعت زمان استند-بای (3G) و 300 ساعت (2G)، و نیز 18 ساعت پخش موسیقی و 4 ساعت نمایش ویدئو اشاره کرده که در حالت عادی با یک استفاده متوسط رو به بالا تا نزدیک به 1.5 روز تعبیر میشود و در صورت افزایش استفاده حتی در کمتر از یک روز کاری (7 تا 8 ساعت) نیز احتیاج به شارژ مجدد این باتری خواهد بود.
دو اسلات سیمکارت و کارت حافظه این مدل در بالای باتری و روی یکدیگر قرار میگیرند و قبل از درآوردن باتری امکان دسترسی به آنها وجود ندارد. بدینترتیب از همین ابتدا hot-swap نبودن کارت حافظه میتواند بهعنوان یکی از نکات منفی قابل ذکر در مورد XPERIA V عنوان میشود. اسلات حافظه در V تا 32 گیگابایت امکان افزایش حافظه داخلی گوشی را خواهد داشت.
مقاومت در برابر رطوبت و گرد و خاک
در توصیف مشخصات XPERIA V به شاخصهای IP57 و IP55 در استاندارد مقاومسازی اشاره شده که به مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب در هنگام غوطهوری حداکثر30 دقیقهای در آب خالص با عمق حداکثر یک متر، مقاومت در برابر پاشیده شدن آب با فشار کم از تمامی زوایا و تا حدی مقاومت در برابر گرد و خاک اشاره دارد. بسته بودن پورتها توسط درپوشها به صورت کامل شرط مقاومت دستگاه است. در تست عملی این قابلیت با قرار دادن گوشی درون آب برای مدت مشخصی مشکلی در کارکرد آن ایجاد نشد، اما طبق انتظار در زمان قرارگرفتن در آب امکان استفاده صحیح از تاچ گوشی فراهم نیست.
سیستمعامل، رابط کاربری
XPERIA V در ابتدای ورود به بازار با نسخه چهارم اندروید موسوم به جلیبین ارائه شده و اندکی بعد در ژانویه 2013 به ورژن 4.1.2 اندروید تجهیز شد. مشخصات سختافزاری و مولتیمدیایی این مدل در کنار فروش مناسب آن مجموعه سونی را به ادامه پشتیبانی نرمافزاری از این مدل ترغیب کرده و نهتنها آپدیت 4.3 در فوریه 2014 برای این مدل در دسترس قرار گرفت بلکه V در کنار T و TX تنها اسمارتفونهای سال 2012 سونی به حساب میآیند که در ماههای آینده نسخه 4.4 کیتکت را نیز احتمالاً دریافت خواهند کرد.
با گذر از هیجانهای اولیه در مورد ورژن سیستمعامل دستگاه، اوضاع نرمافزاری و رابط کاربری V تقریبا هیچ نکته جدیدی را در بر ندارد. بازگشایی صفحه قفل با اسکرول رو به بالا یا پایین به سادگی صورت میپذیرد و بهجز میانبری برای دسترسی به دوربین نکته خاص دیگری در این قسمت دیده نمیشود. میانبر دوربین در صفحه قفل با تنظیمات حاضر در منوی دوربین امکان اجرای بلافاصله و گرفتن عکس بهصورت سریع را ارائه میدهد که البته در مورد سوژههای متحرک غالبا بدلیل خارج شدن از فوکوس امکان چندان کاربردی به نظر نمیرسد.
در Home Screen مثل تمامی دیگر سونیهای یکی دو سال اخیر از چهار آیکون همراه با سوئیچر دسترسی به App drawer در پایین استفاده شده و در دسکتاپهای متعدد این بخش نیز امکان جایگذاری ویجتها و میانبر برنامهها وجود دارد.
App drawer یا منوی اصلی از ساختار ماتریسی 4×5 با اسکرول افقی تشکیل شده و امکان مرتب کردن برنامهها و جستوجوی عناوین دلخواه از بخش بالایی امکانپذیر است.
بخش قابل اسکرول بالای صفحهنمایش یا Notification Area همچنان طبق رویه کلاسیک سونی امکانات چندانی را ارائه نمیدهد و تغییر پروفایل صوتی، امکان فعال و غیر فعال کردن بلوتوث و وایفای در کنار گزینه فعالسازی دیتای موبایلی و دکمه Setting تنها toggleهای حاضر در این بخش را تشکیل میدهند. نوتیفیکیشن برنامهها و اطلاعات زمان و تاریخ دیگر موارد موجود در این قسمت است.
در مجموع رابط کاربری سونی با وجود دسترسی آسان و استفاده بدون مشکل برای اغلب کاربران، نسبت به نمونههای موفق دیگر، بسیار ساده و با حداقل امکانات طراحی شده و بهخصوص نسبت به رابط کاربری Nature UX سامسونگ در بخشهایی همچون Notification Area و تفکیک منوی Setting از قابلیتهای بسیار کمتری برخوردار است.
چیپست پردازشی، حافظه
XPERIA V در بخش پردازشی از چیپست نسبتا مدرن Qualcomm MSM8960 با دو پردازنده 1.5 گیگاهرتزی Krait استفاده کرده و وظیفه پردازش گرافیکی آن نیز برعهده قطعه Adreno 225 است. حافظه 1 گیگابایتی RAM، در کنار 8 گیگابایت حافظه داخلی سایر موارد قابل اشاره در این قسمت را تشکیل میدهند.
نخستین تست پردازشی V را مثل گذشته با بنچمارک محاسبه عدد پی یا Benchmark pi آغاز میکنیم. عدد کمتر در این تست به معنای سرعت بیشتر در محاسبه عدد پی است. بهترین نتیجه V پس از انجام چندین باره این تست عدد 293 میلیثانیه بود که نسبت به یک چهار هستهای ضعیفتر مثل Huawei Ascend G700 با پردازندههای A7 نتیجه بسیار بهتری را نشان میدهد. G700 این تست را در بهترین حالت با عدد 398 میلیثانیه پشت سر میگذارد.
در دومین تست به سراغ بنچمارک کلی AnTuTu میرویم امتیاز V در این تست که تقریبا تمامی قسمتهای دستگاه از جمله پردازنده، حافظه RAM و گرافیک را مورد بررسی قرار میدهد 16063 بود که این مورد نیز در مقایسه با G700 با امتیاز 13552 به کیفیت بالاتری اشاره دارد. بهعنوان یک نمونه پیشرفتهتر، LG Optimus G با چهار پردازنده 1.5 گیگاهرتزی از همین خانواده به امتیاز 17300 دست پیدا میکند.
در تست سوم به سراغ Vellamo در دو حالت HTML 5 و Metal میرویم؛ امتیاز این دو تست به ترتیب 1745 و 608 برای XPERIA V ثبت میشود. برای مقایسه از Huawei Ascend P6 حاوی چهار پردازنده ARM A9 با فرکانس 1.5 گیگاهرتزی استفاده میکنیم که با رقمهای 1285 و 466 کاملا در جایگاه پایینتری نسبت به V قرار میگیرد. این اعداد در گوشی نسبتا مشابه XPERIA M با دو پردازنده 1 گیگاهرتزی Krait به ترتیب 1667 و 442 است که به وضوح به نقش فرکانس بالاتر پردازنده اشاره دارد.
تست گرافیکی Epic Citadel بر مبنای موتور بازیسازی UNREAL قدرت بخش گرافیکی دستگاه را مورد بررسی قرار میدهد. امتیاز V در حالت High Quality این تست در وضوح 720×1200 پیکسل برابر 41.5 فریم در ثانیه و در حالت Ultra High Quality به 27.9 فریم در ثانیه میرسد که نشاندهنده امکان اجرای پیچیدهترین بازیهای گرافیکی با فریم بر ثانیه نسبتا مطلوب در این مدل است.
در نهایت در آخرین تست به سراغ بنچمارک گرافیکی GFXBench در دو حالت T-Rex HD و Egypt HD بهصورت Onscreen میرویم. امتیاز V در این دو تست به ترتیب 8.3fps و 23fps است که با وجود آنکه در نگاه اول اندک به نظر میرسند اما مقایسه آن با G700 با وضوح یکسان صفحهنمایش و چهار پردازنده A7، قدرت گرافیک Adreno 225 در XPERIA V را به نمایش میگذارد؛ امتیازهای G700 در این دو تست به ترتیب تنها 4.5 و 13 فریم در ثانیه است.
ارتباطات
برجستهترین گزینه ارتباطی XPERIA V مطمئنا به پشتیبانی این مدل از قابلیت LTE باز میگردد جاییکه جدا از سرعت 42.2Mbps اتصال HSDPA امکان اتصال به شبکههای نسل چهارم با سرعت 100Mbps نیز حداقل روی کاغذ در دسترس کاربران قرار دارد. از جمله دیگر گزینههای اتصال V باید به نسخه چهارم بلوتوث، وایفای 11.n با پشتیبانی از Wi-Fi Direct، DLNA و تشکیل هاتاسپات و بلاخره گیرندههای GPS و GLONASS اشاره کرد.
کلام آخر
Sony XPERIA V که بیش از یک سال از آغاز عرضه آن میگذرد در میان انبوه مدلهای جدید با امکانات رنگارنگ نمونهای میانی با قابلیتهای مناسب و راضیکننده است. صفحهنمایش 4.3 اینچی گوشی با وجود ابعاد کمتر با تکیه بر رزولوشن HD به کیفیت و فشردگی مطلوبی دست یافته و برای افراد با دستهای کوچک ابعاد ایدهآلی را ارائه میکند. دوربین 13 مگاپیکسلی گوشی در عکاسی موفق عمل میکند و فیلمبرداری آن نیز در سطح متوسطی قرار میگیرد. قابلیت ضد آب، پردازشگرهای نسبتا مدرن در کنار امکان ارتقا رسمی به نسخه 4.4 اندروید دیگر نکات مثبت این مدل را تشکیل میدهند. در سمت نکات منفی دستگاه بدنه پلاستیکی، hot-swap نبودن کارت حافظه و ظرفیت نچندان فوقالعاده باتری قرار دارند.