شرکت سامسونگ در کنار اندروید فونهای رنگارنگ خود بار دیگر محصولات جدیدی را به کلاس اسمارتفونهای اختصاصی این شرکت با سیستمعامل bada افزوده است این مدلهای جدید علاوه بر امکانات مولتیمدیائی پیشرفته از نسخه دوم سیستمعامل bada استفاده میکنند که برای اولین بار بصورت رسمی ارائه شده است. از میان این سه مدل با نامهای Wave Y S5380، Wave M S7250 و Wave 3 پیشرفتهترین مدل بدون شک S8600 Wave 3 است که همانطور که از نام آن میتوان حدس زد آپدیتی بر دو مدل قبلی این کلاس محسوب می شود. در مقاله پیش رو نگاه کوتاهی خواهیم داشت به مشخصات و قابلیتهای Wave 3 و امکانات نرمافزاری سیستمعامل bada 2.0. ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
با نمایش S8500 Wave بعنوان اولین اسمارتفون مبتنی بر سیستمعامل اختصاصی bada بسیاری از صاحبنظران شانس چندانی برای بقای این پلتفرم در مقابل نامدارانی همچون سیمبین، iOS و بهویژه اندروید قائل نبوده و تک ستارههائی همچون Wave را اولین و آخرین تجربه سامسونگ در کلاس اسمارتفونها تلقی نمودند اما گذر زمان نه تنها منجر به حذف نام Wave از لیست اسمارتفونهای فعلی بازار نشد بلکه مدلهای جدید این سیستمعامل و آپدیتهای پیاپی bada به عاملی در جهت تقویت جایگاه سامسونگ بعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اسمارتفون دنیا بدل شد. از جمله عوامل موفقیت بادا و فروش نسبتا مناسب آن، تنوع کلاسهای کاربری این سیستمعامل همچون دیگر تولیدات بخش موبایل سامسونگ در هر سه رده قیمتی High-end، Mid-range و کلاس ارزان قیمت است که بدین ترتیب امکان انتخاب گستردهای پیش روی کاربران قرار میگیرد. نکته مهم دیگر در رابطه با مقبولیت عمومی سیستمعامل بادا استفاده از سختافزارهای باکیفیت همردیف اندرویدفونهای سامسونگ در مدلهای مختلف این کلاس است که امکان دستیابی به قابلیتهای پیشرفته اندرویدفونهای سامسونگ را در یک مدل کاملا جدید با ساختاری سادهتر از اندرویدها و با قیمتی ارزانتر را فراهم میآورد از جمله مهمترین مثالها در این زمینه میتوان به مشخصات سختافزاری S8500 Wave توجه نمود که در فوریه 2010 و تقریبا همزمان با نمایش برترین اسمارتفون اندرویدی سامسونگ در سال 2010 یعنی i9000 Galaxy S مشخصات مشابهای نسبت به آن ارائه میداد که پنل بسیار با کیفیت SuperAMOLED، استفاده از پوشش Gorilla Glass، دوربین با امکان فیلمبرداری 720p و بلوتوث نسخه 3.0 از جمله این امکانات پیشرفته به حساب میآید که هنوز نیز پس از گذشت نزدیک به 17 ماه از حضور این مدل در بازار مشخصاتی مناسب و پیشرفته به حساب میآیند که با افت قیمت فوقالعاده این مدل زمینه بسیار مناسبی برای فروش بالای آن ایجاد شده است. پیچیدگی کمتر سیستمعامل bada در مقایسه با اندروید، ارائه SDK نرمافزار به Developer ها برای نوشتن برنامههای متنوع، حضور همیشگی پوسته نرمافزاری TouchWiz UI و آپدیتهای پیاپی سیستمعامل از جمله دیگر جذابیتهای اینترفیس bada و ادامه حضور آن در جمع بزرگان این کلاس به حساب میآید. سامسونگ به تازگی و در جریان نمایشگاه iFA 2011 از جدیدترین و پیشرفتهترین مدل این کلاس با عنوان S8600 Wave 3 پرده برداشت مدلی که در صورت برخورداری از اختلاف قیمتی معقول نسبت به اندرویدفونها مطمئنا فروش بالائی را همزمان با حضور خود در بازار تجربه خواهد کرد. Wave 3 و دو مدل همزمان معرفی شده دیگر نخستین اسمارتفونهای دارای سیستمعامل bada 2.0 نیز به حساب میآیند که جذابیت آنها را از لحاظ نرمافزاری نیز کاملا حفظ میکند.
طراحی Wave 3 در نگاه نخست شباهت نزدیکی با دو عضو قبلی این کلاس، Wave و Wave II دارد و در اینجا نیز از دو قسمت مسطح در بالا و پائین گوشی و کاور تمام فلزی باتری که به کنارهها و بالای صفحهنمایش دستگاه نیز امتداد پیدا میکند استفاده شده است. ظرافت در طراحی و استحکام در تلفیق قطعات با یکدیگر کیفیت ساخت بالائی را برای S8600 به همراه آورده است. ابعاد گوشی 9.9×64.2×125.9 میلیمتر است که تنها تغییر آن نسبت به یک نمونه مشابه همچون Galaxy S افزایش 3.5 میلیمتری ارتفاع دستگاه است و سایر موارد بدون تغییر باقی ماندهاند. وزن این مدل 122 گرم است که با وجود استفاده دست و دلبازانه از قطعات فلزی تنها 3 گرم بیشتر از Galaxy S است.
صفحهنمایش دستگاه دقیقا همان پنل 4.0 اینچی i9000 Galaxy S است که با وضوح WVGA و فناوری ساخت SuperAMOLED کیفیت بسیار بالائی را در کلیه فاکتورهای سنجش کیفیت از جمله روشنائی نسبتا مطلوب، زوایای دید فوقالعاده، عملکرد بسیار مناسب در نور مستقیم خورشید و بخصوص نمایش رنگ مشکی ارائه میکند. این پنل البته همانطور که قبلا نیز اشاره شده است از فناوری ساخت ماتریس PenTile بهره میبرد که از دو زیر پیکسل برای ساخت هر پیکسل استفاده میکند و از لحاظ عمق رنگ و Sharpness تفاوت مشهودی با پنلهای جدید SuperAMOLED Plus که تعداد زیر پیکسلها را همچون مدلهای LCD به 3 عدد افزایش دادهاند، دارد. در کل اما با در نظر گرفتن تمامی نقاط مثبت و منفی صفحهنمایش Wave 3 همچنان از بهترین پنلهای حاضر در تمامی اسمارتفونهای فعلی بازار به حساب میآید. سطح روی این صفحهنمایش با پوشش مقاوم Gorilla Glass در برابر صدمات فیزیکی محافظت میشود.
بخش بالای صفحهنمایش و در قسمت مشکی رنگ حاوی نشان سامسونگ علاوه بر اسپیکر برقراری تماس و دوربین دوم گوشی، Proximity Sensor و حسگر تنظیم نور دیده میشود که این آخری عضو جدیدی نسبت به اعضای خانواده Wave سامسونگ در سال گذشته به حساب میآید.
در بخش زیرین صفحهنمایش نیز یک تغییر نسبتا بزرگ دیده میشود کلیدهای برقراری و رد تماس که در دو سوی کلید تائید مرکزی جای گرفتهاند اینبار بصورت لمسی خازنی با حساسیتی مشابه با صفحهنمایش ساخته شدهاند که به راحتی و بدون کمترین مشکل کار خود را بخوبی انجام میدهند افزایش سایز کلید فشاری مرکزی نیز یکی دیگر از تغییرات قابل ذکر در این قسمت است.
تنها المان قابل ذکر در سمت چپ دستگاه Rocker باریک و نسبتا کوچک تغییر صداست که ممکن است در حین استفاده بخصوص برای کاربران با انگشتان بزرگ اندکی مشکل ایجاد کند. سمت راست S8600 کلید Power/Lock در بخش بالائی قرار دارد و بعنوان یک نکته منفی نسبت به دیگر اعضای خانواده Wave در اینجا از شاتر جداگانه دوربین خبری نیست. بالای گوشی خالی از هر المان قابل ذکری ست و در پائین نیز جک 3.5 میلیمتری هدست،میکروفون تماس و پورت Micro USB دیده میشود که این پورت برخلاف نمونههای قبلی بدون پوشش محافظ طراحی شده است.
پشت گوشی در نگاه اول به سه قسمت مجزا در بالا و پائین و مرکز تقسیم میشود اما این تنها ظاهر ماجراست و در حقیقت کلیه قسمتهای فوقانی و مرکزی بخش پشتی شامل مجموعه دوربین، اسپیکر و فلش به همراه کاور باتری و قسمتهای فلزی بالای صفحهنمایش همگی بخش از یک کاور سرتاسری فلزی به حساب میآیند که گوشی را همچون یک قاب محافظ بزرگ که تنها بخش پائینی دستگاه را آزاد میگذارد در بر می گیرند. دوربین گوشی یک نمونه 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس با یک فلش LED ست که به همراه اسپیکر اصلی دستگاه در بالای بخش پشتی دیده میشوند.
با کنار زدن کاور فلزی این قسمت باتری 1500mAh دستگاه پدیدار میشود که بروی کاغذ تا 480 ساعت در حالت Stand-by و تا 8 ساعت و 30 دقیقه در هنگام مکالمه قادر به تامین انرژی دستگاه خواهد بود. این زمانها حداقل بروی کاغد نتایج ضعیفتری نسبت به هر دو مدل Wave با پنلهای کوچکتر به حساب میآیند. در زیر کاور باتری و در شرایطی کاملا مشابه با نمونههای قبلی محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت حافظه کاملا درگیر با باتری بوده و برای خارج نمودن هر دوی آنها میبایست باتری S8600 را کاملا از جای خود خارج نمود و در نتیحه در اینجا نیز از امکان hot Swap خبری نیست.
اما بدون شک فارغ از امکانات سختافزاری مهمترین تغییر صورت پذیرفته در Wave 3 سیستمعامل جدید و مدرن آن موسوم به bada 2.0 است؛ البته bada 2.0 آخرین ورژن ارائه شده برای این سیستمعامل محسوب نمیشود و پیش از این نسخه 2.0.1 نیز با تغییرات فراوان بصورت غیر رسمی در دسترس قرار گرفته است. نخستین نکته قابل ذکر در مورد bada 2.0 برخی شباهتهای دور و نزدیک آن با سیستمعامل اندروید است که حضور اینترفیس TouchWiz نیز به افزایش این شباهتها کمک فراوانی کرده است. نخستین تغییرات سیستمعامل از همان ابتدا از صفحه قفل صفحهنمایش آغاز میشود جائیکه به رغم حفظ شیوه آنلاک شدن صفحهنمایش در اسکرول کردن آن به هر سمت دلخواه، یک ویجت نمایش وضعیت آب و هوا به پائین آن افزوده شده است و در هنگام پخش آهنگ در پس زمینه نیز کنترلرهای موسیقی بدون نیاز به آنلاک کردن صفحه در بالای این قسمت دیده میشوند. صفحه Home Screen سیستمعامل نیز تغییرات مشهودی را تجربه کرده است در این صفحه امکان افزایش تعداد دسکتاپها به رقم فوقالعاده 11 عدد وجود دارد اما این بار تنها در یکی از این دسکتاپها یعنی صفحه مرکزی (که با علامت مربع نسبت به سایر دسکتاپها با نشان دایره در بالای صفحهنمایش مجزا شده است) میتوان اقدام به جایگذاری ویجت نمود البته جائی برای نگرانی از جهت کاهش فضا برای قرار دادن ویجتهای گوناگون تنها در یک صفحه وجود ندارد چرا که این صفحه مرکزی به راحتی رو به بالا و پائین اسکرول شده و میتوان ویجتهای فراوانی را در آن جای داد. در سایر دسکتاپهای صفحه Home Screen تنها میتوان از میانبرهای دلخواه به برنامهها استفاده نمود و امکان جایگذاری ویجت در آنها وجود ندارد. با نگه داشتن دست بروی ویجتهای صفحه مرکزی به حالت ویرایش آنها وارد می شویم که امکان حذف هر ویجت با زدن دکمه سبز رنگ حاضر در سمت راست و جابجائی آنها با عملیات drag & drop به سادگی امکان پذیر است. داک Quick Contacts از دیگر نکات جدید در دسکتاپ مرکزی ست که در طی آن میتوان چهار Contact دلخواه از دفترچه تلفن را بصورت ثابت در پائین صفحهنمایش قرار داد. در سایر صفحات این قسمت چهار میانبر اصلی پوسته TouchWiz شامل منو، Messages، دفترچه تلفن و صفحهکلید دیده میشوند که در صفحه Application ها یا منوی اصلی نیز به همین صورت دست نخورده در زیر صفحهنمایش قرار میگیرند. اسکرول رو به خارج یکی از دسکتاپهای 11 گانه این قسمت نمای کوچک شدهای از تمامی دسکتاپها در یک صفحه را نشان میدهد که میتوان در آن به حذف، جابجائی و افزودن دسکتاپ جدید به این مجموعه اقدام نمود.
بخش بالای صفحهنمایش یا Notification Area علاوه بر موارد معمولی همچون نمایش ساعت، وضعیت باتری و آنتن، با اسکرول رو به پائین امکان کنترل Wi-Fi و بلوتوث، تغییر پروفایل و فعال و غیر فعال کردن چرخش خودکار صفحهنمایش را در اختیار کاربران قرار میدهد همچنین در این قسمت کلیه Notification ها همچون تماسهای ناموفق، پیامهای رسیده، پایان پروسه دانلود و مواردی از این دست همراه با کنترلرهای موسیقی در جین اجرای آهنگ در پس زمینه به نمایش در میآید. یکی از امکانات ارزشمند bada 2 مولتی تسکینگ گسترده این سیستمعامل در اجرای همزمان چندین و چند برنامه مختلف در پس زمینه است که یکی از مهمترین امکانات سیستمعاملهای مدرن به حساب میآید. task manager نسبتا ساده سیستمعامل برای مشاهده و سویچ مابین برنامههای در حال اجرا با فشردن و نگه داشتن کلید تائید مرکزی به نمایش در میآید که امکان بستن تکی و گروهی برنامهها را به سادگی در دسترس قرار میدهد.
منوی اصلی دستگاه از ساختار نسبتا مشابهای نسبت به مدلهای قبلی این کلاس برخوردار است؛ آیکونهای حاضر در این قسمت در ساختاری 4×4 با امکان اسکرول افقی در صفحاتی مجزا قرار گرفتهاند که تعداد این صفحات حداکثر تا هفت صفحه قابل افزایش است و محل و موقعیت آنها در نقظههای کوچک بالای صفحهنمایش قابل تشخیص است. نگه داشتن دست بروی یکی از آیکونهای حاضر در منوی اصلی دستگاه منجر به احضار حالت ویرایشی این قسمت میشود که در طی آن علاوه بر امکان جابجائی آیکون مورد نظر در صفحات مختلف منوی اصلی، قابلیت انتقال آن به دسکتاپهای Home Screen که پیشنمایش آنها در پائین این قسمت دیده میشود نیز وجود دارد. لوپ بودن صفحات مختلف منوی اصلی که با ادامه اسکرول از هر سمت بار دیگر کاربر را به صفحهای که در ابتدا از آن آغاز کرده است باز میگرداند دیگر نکته مثبت این قسمت است. Pinch Zoom رو به خارج منوی اصلی نمایش بندانگشتی از تمامی صفحات این قسمت را در یک نما نشان میدهد که امکانی مفید برای دسترسی سریع و بدون نیاز به اسکرول ایجاد میکند. از جمله برتریهای مهم نسخه دوم بادا نسبت به ورژنهای پیشین این سیستمعامل میبایست به پشتیبانی آن از قابلیت ارتباطی برد نزدیک NFC یا Near Field Communication اشاره کرد که ایجاد بستری برای ارتباطات امن با فاصله بسیار نزدیک بین دو دستگاه و تحقق بخشیدن به ایده کیف پول الکترونیکی و انجام پرداختهای روزمره با کمک گوشی موبایل از جمله مهمترین استفادههای قابل ذکر برای این گزینه ارتباطی به حساب میآید. تغییرات گسترده در قابلیت Text-to-Speech یا امکان تبدیل متن به صدا و بالعکس از جمله دیگر نوآوریهای bada 2.0 به حساب میآید که در برخی شرایط خاص همچون هنگام رانندگی کمک فوقالعاده ای به کاربران در خواندن متون و تبدیل صد به متن خواهند نمود. برنامههای سیستمعامل bada همچون قبل از طریق برنامه Samsung Apps در درسترس قرار دارد که این برنامه نیز در ورژن جدید سیستمعامل تغییرات فراوانی را تجربه نموده که از آن جمله علاوه بر تغییر در ظاهر و اینترفیس دستگاه میتوان به امکان افزودن تبلیغ به برنامههای جدید bada 2 اشاره کرد که مطمئنا از اهمیت بالائی برای Developer ها و سازندگان برنامهها برخوردار است.
فرکانس پردازنده مورد استفاده در S8600 Wave 3 برابر 1.4 گیگاهرتز است که به نوع چیپست و پردازشگر گرافیکی آن در جریان معرفی این مدل اشارهای نشده است اما توجه به فرکانس این پردازنده و نزدیکی پلتفرم Wave 3 به خانواده اندرویدفونهای Galaxy S حدس و گمانهای نزدیک به واقعیتی در مورد شباهت آن با پردازنده 1.4 گیگاهرتزی i9001 Galaxy S Plus با چیپست Qualcomm MSM8255T و پردازشگر گرافیکی Adreno 205 ایجاد میشود که شرایط متوسط رو به بالائی را برای این مدل در سرعت پردازش و عملکرد گرافیکی ایجاد میکند. حافظه RAM این مدل نیز همچنان نامشخص است اما از شواهد و قرائن رقمی بیش از 512 مگابایت نمیتوان برای آن در نظر گرفت. حافظه داخلی دستگاه 3 گیگابایت عنوان شده که به احتمال قوی این بار نیز همچون S8500 بخش عمده این حافظه به نصب برنامههای بادا و ذخیره پیامهای رسیده تعلق گرفته و حافظه داخلی در دسترس کاربر که بعنوان Mass Storage در اتصال به کامپیوتر ظاهر میشود بخشی از این حافظه را تشکیل میدهد. اسلات کارت حافظه دستگاه تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد و حضور یا عدم حضور کارت حافظه در جعبه همراه گوشی نیز همچنان مشخص نشده است.
گالری نمایش تصاویر در bada 2.0 شباهت کاملی با گالری استاندارد اندروید دارد در اینجا فولدرهای حاوی عکس به شکل Thumbnail های جذاب ماتریسی 3×3 (در حالت عمودی) و 5×2 (در حالت افقی) به نمایش در میآیند که با لمس هر آلبوم تصاویر داخلی آن به شیوه معمول دیده میشوند. این گالری برخلاف تقریبا تمامی اندرویدفونهای دارای گالری مشابه از تصاویر با سایز کامل بدون کم کردن جزئیات استفاده میکند و امکان چرخش و برش عکس نیز بطور مستقیم از درون گالری برای آنها در نظر گرفته شده است. زوم دو انگشتی در تصاویر با سرعت و دقت فراوان و بدون هیچ تاخیر خاصی انجام میشود و حرکت در میان تصویر زوم شده (Panning) روان و بدون مشکل است.
پخشکننده موسیقی bada 2.0 نیز همچون گالری آن شباهت نزدیکی به پلیرهای موسیقی اندرویدی دارد؛ در ساختار منوئی این قسمت از چهار tab متفاوت در پائین صفحه استفاده شده که نمایش تمامی تراکهای موسیقی، دسترسی به Playlist های دستی و اتوماتیک و دستهبندی براساس آلبومهای موسیقی از جمله این قسمتها به حساب میآیند. در صفحه Now Playing این پخشکننده اطلاعات آهنگ و تنظیمات پلیر بصورت نیمه شفاف در بالا، جلد آلبوم موسیقی همراه با Progress bar، نام اهنگ، نام خواننده و نام آلبوم در مرکز و کنترلرهای موسیقی و نوار جدیدی برای استفاده از آهنگ (انتخاب بعنوان زنگ)، اشتراک گذاری و افزودن آن به Playlist ها در پائینترین قسمت دیده میشود. در حالت عمودی و در هریک از لیستهای نشاندهنده اطلاعاتی همچون نام خواننده، نام آلبوم و نام تمامی تراکهای موسیقی، از یک ستون الفبائی در گوشه سمت راست صفحهنمایش استفاده شده که برای دسترسی سریع به آهنگ مورد نظر از روی نام آن بکار گرفته میشود. یکی از جذابیت پنهان این پلیر با چرخاندن گوشی به حالت افقی پدیدار میشود در این حالت محتویات هر منو به فرم گرافیکی زیبائی به نمایش در میآید که از آن جمله میتوان به نمایش گرافیکی جلد آلبومها در منوی Albums و چرخ الفبائی انتخاب محتوا با شش امکان مختلف شامل Genre، Artists، Albums، Playlist، All Tracks و Folders اشاره کرد که با انتخاب هرکدام میتوان از یک دایره حاوی برچسبهای الفبائی که گزینههای مورد نظر را در مرکز خود نشان میدهد به راحتی از روی نام به آهنگ مورد نظر دست یافت.
برای پخش ویدئو در Wave 3 علاوه بر گالری اصلی گوشی که ویدئوها را نیز همانند تصاویر به فرم گرافیکی زیبا به نمایش میگذارد میتوان از Application اختصاصی آن در منوی اصلی دستگاه نیز استفاده کرد؛ محتوای حاضر در این قسمت به دو بخش مجزا برای ویدئوهای گرفته شده توسط دوربین دستگاه و سایر ویدئوهای حافظه داخلی گوشی تقسیم بندی شدهاند. فرمتهای مورد پشتیبانی توسط این پخشکننده علاوه بر موارد معمول شامل DivX و XviD همراه با MKV تا وضوح 720p ست که با صفحهنمایش با کیفیت دستگاه شرایط ایدهآلی برای این مدل در پخش ویدئو فراهم میآورد. تنها نکته نسبتا منفی در این بخش تاخیر 2 تا 3 ثانیهای پلیر قبل از اجرای ویدئوهای حجیم و با کیفیت است که احتمال رفع آن در نسخه نهائی کاملا وجود دارد.
دوربین Wave 3 یک نمونه 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس با یک فلش LED ست که با اینکه همچنان با نسخه نهائی خود فاصله مشخصی دارد اما در کل از عملکرد بسیار راضی کنندهای برخوردار است. در ساختار منوئی این دوربین و در ستون عمودی سمت راست به ترتیب از بالا به پائین اسلایدر سوئیچ مابین عکاسی و فیلمبرداری، شاتر دوربین و thumbnail کوچکی از آخرین عکس گرفته شده توسط دوربین دیده میشود. در سمت چپ این قسمت ستون دیگری با مواردی همچون تغییر در گزینههای فلش، سوئیچ مابین دوربین دوم و دوربین اصلی، انتخاب حالت عکاسی و ورود به تنظیمات اصلی دوربین قرار گرفته است. از جمله تنظیمات اصلی این دوربین میتوان به تنظیمات ISO، White Balance، لرزشگیر دیجیتال، تشخیص چهره و چشمک و geo-tagging اشاره کرد. کیفیت تصاویر این دوربین در تمامی موارد سنجش کیفیت شامل میزان جزئیات، کنترل نویز، سطح کنتراست و بازتولید صحیح رنگها در ردیف بهترینهای این کلاس قرار داشته و Wave 3 از این لحاظ واجد یکی از بهترین دوربینهای 5 مگاپیکسلی فعلی بازار است. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 انجام میشود که در این زمینه نیز تقریبا با نمونه مناسبی روبرو هستیم.
گزینههای ارتباطی Wave 3 در سطح ایدهآلی قرار دارد؛ برقراری تماس در این مدل با چهار فرکانس GSM و دو باند فرکانسی HSDPA انجام میشود و سریعترین گزینه اتصال تحت شبکه آن نیز 3G با سرعت 14.4Mbps است. اتصال Wi-Fi این مدل از نوع پر سرعت 802.11b/g/n است و امکان ایجاد hotspot و قابلیت ارتباطی Wi-Fi Direct نیز برای آن در نظر گرفته شده است. بلوتوث نسخه 3.0 با امکان A2DP و گیرنده GPS با قطب نمای دیجیتالی لیست امکانات ارتباطی Wave 3 را تکمیل میکنند.
S8600 Wave 3 همچون دو مدل قبلی این کلاس نماینده برترین اسمارتفون حال حاضر سامسونگ با سیستمعامل اختصاصی باداست که موفقیت و محبوبیت آن در صورت حفظ سیاست قیمتگذاری این شرکت در ایجاد فاصله مطلوب میان این مدل و اسمارتفونهای اندرویدی کاملا تضمین شده خواهد بود. سامسونگ قرار است این مدل را تا پایان سه ماهه چهارم سال 2011 یعنی حداکثر تا بیش از سه ماه دیگر به بازار ارائه کند و در مورد شیوه قیمتگذاری آن همچنان صحبتی نشده است.