بررسی گوشی موبایل اچ تی سی Touch
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های اچ تی سی» اچ تی سی A101 Plus
» اچ تی سی Wildfire E star
» اچ تی سی U23
» اچ تی سی U23 Pro
» اچ تی سی Wildfire E2 Play
» اچ تی سی Wildfire E3 lite
» اچ تی سی Wildfire E plus
» اچ تی سی Desire 22 Pro
» اچ تی سی Wildfire E3
» اچ تی سی Desire 21 Pro 5G
» اچ تی سی Desire 20+
» اچ تی سی Wildfire E2
» اچ تی سی U20 5G
» اچ تی سی Desire 20 Pro
» اچ تی سی Wildfire R70
» اچ تی سی Desire 19s
» اچ تی سی Exodus 1s
» اچ تی سی Wildfire X
» اچ تی سی U19e
» اچ تی سی Desire 19+
» اچ تی سی Desire 12s
» اچ تی سی Exodus 1
» اچ تی سی U12 life
» اچ تی سی U12+
» اچ تی سی Desire 12+
» اچ تی سی Desire 12
» اچ تی سی U11 Eyes
» اچ تی سی U11+
» اچ تی سی U11 Life
» اچ تی سی U11
» اچ تی سی One X10
» اچ تی سی U Ultra
» اچ تی سی U Play
» اچ تی سی Desire 650
» اچ تی سی 10 evo
» اچ تی سی Desire 10 Pro
» اچ تی سی Desire 10 Lifestyle
» اچ تی سی Desire 628
» اچ تی سی Desire 830
» اچ تی سی One S9
» اچ تی سی 10 Lifestyle
» اچ تی سی 10
» اچ تی سی Desire 825
» اچ تی سی Desire 630
» اچ تی سی Desire 530
» اچ تی سی One X9
» اچ تی سی One M9s
» اچ تی سی Desire 828 dual sim
» اچ تی سی One E9s dual sim
» اچ تی سی Desire 728 dual sim
» اچ تی سی One A9
» اچ تی سی Butterfly 3
» اچ تی سی One M9+ Supreme Camera
» اچ تی سی Desire 520
» اچ تی سی Desire 526
» اچ تی سی One ME
» اچ تی سی One E9
» اچ تی سی Desire 820G+ dual sim
» اچ تی سی One M9+
» اچ تی سی One M8s
» اچ تی سی Desire 626G+
» اچ تی سی One E9+
» اچ تی سی Desire 820s dual sim
» اچ تی سی One M9
» اچ تی سی Desire 826
» اچ تی سی Desire 526G+ dual sim
» اچ تی سی Desire 320
» اچ تی سی Desire 620G dual sim
» اچ تی سی Desire 620 dual sim
» اچ تی سی Nexus 9
» اچ تی سی One M8 Eye
» اچ تی سی Desire Eye
» اچ تی سی Desire 612
» اچ تی سی Desire 820
» اچ تی سی Desire 510
» اچ تی سی One M8 for Windows
» اچ تی سی Butterfly 2
» اچ تی سی One Remix
» اچ تی سی One M8 Dual Sim
» اچ تی سی Desire 516
» اچ تی سی One E8
» اچ تی سی One mini 2
» اچ تی سی Desire 616
» اچ تی سی Desire 816 Dual SIM
» اچ تی سی Desire 210 dual sim
» اچ تی سی One M8
» اچ تی سی Desire 626
» اچ تی سی Desire 816
» اچ تی سی Desire 610
» اچ تی سی Desire 310
» اچ تی سی Desire 501 dual sim
» اچ تی سی Desire 501
» اچ تی سی Desire 601 dual sim
» اچ تی سی Desire 700 dual sim
» اچ تی سی One Max
» اچ تی سی Desire 601
» اچ تی سی Desire 300
» اچ تی سی Desire 500
» اچ تی سی One Mini
» اچ تی سی 8XT
» اچ تی سی Butterfly S
» اچ تی سی Desire 200
» اچ تی سی One Dual Sim
» اچ تی سی Desire 600 dual sim
» اچ تی سی Desire P
» اچ تی سی First
» اچ تی سی One
» اچ تی سی Desire U
» اچ تی سی Butterfly
» اچ تی سی Desire 400 dual sim
» اچ تی سی DROID DNA
» اچ تی سی One SV
» اچ تی سی Desire SV
» اچ تی سی One VX
» اچ تی سی One X+
» اچ تی سی Windows Phone 8S
» اچ تی سی Windows Phone 8X
» اچ تی سی Desire X
» اچ تی سی Desire VT
» اچ تی سی Desire VC
» اچ تی سی Desire V
» اچ تی سی Desire C
» اچ تی سی J
» اچ تی سی One V
» اچ تی سی One S
» اچ تی سی One XL
» اچ تی سی One X
» اچ تی سی Velocity 4G
» اچ تی سی Titan II
» اچ تی سی Vivid
» اچ تی سی EVO Design 4G
» اچ تی سی Sensation XL
» اچ تی سی Sensation XE
» اچ تی سی Jetstream
» اچ تی سی Rhyme
» اچ تی سی Radar
» اچ تی سی Explorer
» اچ تی سی Amaze 4G
» اچ تی سی Titan
» اچ تی سی Panache
» اچ تی سی Status
» اچ تی سی Sensation 4G
» اچ تی سی Sensation
» اچ تی سی Flyer
» اچ تی سی HD7S
» اچ تی سی Incredible S
» اچ تی سی ChaCha
» اچ تی سی Salsa
» اچ تی سی Wildfire S
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
HTC Touch هیولایی در درون، زیبا روئی در دست
از امروز قصد دارم بخش جدیدی را در مطالب باز کنم و آن هم نوشتن در باب یکی از پر طرفدار ترین محصولات دیجیتالی بازار یعنی PDA هاست که در حقیقت کامپیوتر های کوچکی هستند که برقراری تماس نیز توسط آنها قابل انجام است. اولین محصول این رده را از یکی از متفاوت ترین و نوظهور ترین محصولات شرکت HTC انتخاب کرده ام. HTC Touch را می توان بعنوان یکی از زیباترین و کاراترین PDA های موجود در بازار به حساب آورد. ما را در بررسی این محصول فوق العاده همراهی کنید.
شرکت HTC حداقل برای ما ایرانی ها نامی جدید به حساب می آید و تا همین چند ماه پیش نیز خبری از محصولات متنوع و بی نظیر آن در بازار ایران موجود نبود. محصولاتی که با ظاهری متفاوت و کارائی بالا با قیمت نسبتا مناسبی برای این کلاس ارائه می شوند. HTC یا High Tech Computer Corporation شرکتی تایوانی ست که از سال 1997 پای در عرصه دیجیتال نهاد و Touch یکی از این محصولات زیبا و کارای این شرکت است که در بازار ایران نیز خوشبختانه حضور دارد.
اولین حسی که در برخورد با Touch در بیننده ایجاد می شود ، ترکیب زیبائی از هنر و فناوری ست که یافتن آنها بهمراه هم در رده محصولات PDA کار آنچنان آساتی نیست. این محصول زیبا در جولای 2007 به بازار ارائه گردید و جالب است بدانید که در طی نزدیک به پنج ماه چیزی نزدیک به هشتصد هزار دستگاه از آن در اروپا و آسیا به فروش رسید که این در مقایسه با محصولی با فروش استثنائی نظیر iPhone که در مدت 2 ماه و نیم چیزی نزدیک به 1 میلیون فروش داشت ، می تواند به روشنی جایگاه Touch را در جلب توجه و اقبال عمومی به نمایش بگذارد. رنگ های زیبائی که HTC برای این محصول خود برگزیده است نیز یکی دیگر از دلایل موفقیت آن محسوب می شود جائیکه Touch در سه رنگ : مشکی، خردلی و سفید مشاهده شده است که البته قرار است در نسخه بهبود یافته دستگاه که در سال 2008 به بازار عرضه می شود از رنگ قرمز تیره نیز استفاده گردد. بهمراه این ورژن دو نسخه دیگر از این محصول پر فروش با نام های HTC Touch Dual که یک نسخه کشوئی از نمونه اصلی ست و HTC Touch Cruise که اولین محصول این خانواده است که مجهز به GPS می باشد ، نیز به نمایش گذاشته شده است. ولیکن در بررسی امروز به تنها نمونه در دسترس یعنی محصول اولیه و یا همان HTC Touch اصلی می پردازیم.
در برخورد اول با این PDA با چنان محصول زیبا و متفاوتی روبرو می شوید که نمی توان آن را دید و اینهمه از آن تعریف نکرد! در یک نگاه، Touch کوچکترین Pocket PC دنیاست چرا که با ابعادی معادل 13.9×58×99.9 میلیمتری اش نمی توان رقیبی برای آن پیدا کرد چرا که تصور یک وسیله با این همه امکانات که با کمی اغماض می توان آن را در رده Slim ها نیز قرار داد کار مشکلی ست. تنها نکته ای که با در دست گرفتن دستگاه به شما یادآوری می کند که با یک محصول بسیار پرقابلیت طرف هستید بدون شک وزن آن است که به 112 گرم می رسد که تازه در مقابل محصولی همچون Nokia N95 8G چیزی نزدیک به به 16 گرم سبک تر است.
صفحه نمایش بزرگ بهمراه گوشه های گرد، ظاهری بسیار مدرن و امروزی به دستگاه بخشیده است و در قیاس با محصولات مشابه ای همچون PDA های شرکت iMate بسیار زیباتر و خوش دست تر می باشد. بدون شک مهمترین و چشمگیر ترین المان قابل مشاهده در دستگاه صفحه نمایش 2.8 اینچی حساس به تماس آن است که با رزولوشن 320×240 پیکسلی خود و قابلیت نمایش 65 هزار رنگ کیفیت مطلوبی را به نمایش می گذارد.
اولین سوالی که با مشاهده تعداد رنگ قابل نمایش در این محصول (و البته تقریبا تمامی PDA های دیگر این شرکت) یعنی 65 هزار عدد به ذهن شما خطور می کند بدون شک این است که چرا HTC برای این محصول کارآمد خود از صفحه نمایشی با حداقل 256 هزار رنگ استفاده نکرده است؟ پاسخ درساختار پردازنده های 32 بیتی بکار رفته در ساختار کلیه PDA های فعلی آن نهفته است جائیکه این پردازنده ها تنها با دو نوع تعداد رنگ یعنی 65 هزار تائی و 16 میلیونی هماهنگ هستند و از لحاظ ساختاری نمی توانند 256 هزار رنگ را بوجود آورند و استفاده از نوع 16 میلیونی نیز بعلت افزایش دو برابر در تعداد بیت های پردازش تصویر نسبت به نوع 65 هزار تائی ، بطرز شدیدی در سرعت عملکرد و کارکرد این پردازنده ها تاثیر منفی می گذارد. البته همانطور که قبلا هم به آن اشاره کرده بودم در ساختار صفحه نمایش های اینچنینی مهمترین چیز در درجه اول رزولوشن و عمق رنگ بکار گرفته شده است که در کیفیت تصویر نهائی حرف اول و آخر را می زند بطوری که در یک شرایط مساوی شاید نتوان تفاوت عمده ای میان کیفیت تصویر همین HTC Touch با مثلا N95 پیدا نمود و اختلاف اساسی میان این دو، در نور مستقیم خورشید است که خود را بطور کامل به نمایش می گذارد جائیکه Touch عملکردی کاملا متوسط از خود نشان می دهد.
تنها المان قابل مشاهده در بالای صفحه نمایش، اسپیکر برقراری تماس دستگاه است که علاوه بر وظیفه اصلی خود نقش یک LED هشدار دهنده برای مواردی نظیر پوشش شبکه، میزان شارژ باتری، ارتباط بلوتوث و موارد مشابه دیگر را بر عهده دارد. در زیر صفحه نمایش، نشان HTC ، دکمه چهار جهتی بسیار بزرگ و راحت دستگاه بهمراه کلیدهای کشیده برقراری و قطع تماس مشاهده می شوند که تنها راه تشخیص این دو کلید از یکدیگر نور پس زمینه سبز و یا قرمز آن ها می باشد.
در سمت چپ گوشی تنها کلید موجود کلید دوگانه افزایش و کاهش صداست که کمی خشک و محکم طراحی شده است و تنها راه استفاده آسان از آن کمک گرفتن از ناخن می باشد.
در سمت راست دستگاه در پائین ترین قسمت دکمه اختصاصی شاتر دوربین قرار دارد که تک حالته بوده و در آن خبری از اتوفوکوس نیست. در این قسمت یک نوار نقره ای رنگ قسمت بزرگی از سمت راست گوشی را پر کرده است که این نوار در حقیقت کاوری ست برای قسمت دسترسی به سیمکارت و کارت حافظه که با گشودن آن می توان هر دوی سیمکارت و یا کارت حافظه را از دستگاه خارج کرد نکته جالب در این قسمت امکان خارج نمودن سیمکارت در حین روشن بودن دستگاه است که نمونه مشابه آن را در کمتر نمونه ای می توان یافت (در Motorola Z8 نیز مشابه آن را می توان دید). نکته دیگر در رابطه با این قسمت این است که برای گشودن این قسمت می بایست حتما کاور پشتی گوشی باز شود. کارت حافظه بکار گرفته شده در Touch از نوع Micro SD بوده که بهمراه دستگاه یک نمونه یک گیگابایتی نیز ارائه می شود. در بالاترین نقطه سمت راست گوشی مکان قرار گیری قلم دستگاه می باشد که به فرمی کاملا استاندارد در جای خود قرار گرفته است.
در بالای دستگاه تنها دکمه موجود دکمه روشن/خاموش می باشد و در پائین آن نیز المان های قابل مشاهده ای از قبیل پورت Mini USB بهمراه شکاف Reset، میکروفون برقراری تماس و محلی برای اتصال بند به آن دیده می شوند. قسمت پشت گوشی از نوعی پلاستیک مات و یکپارچه که حالتی نسبتا چسبنده دارد ساخته شده است که این حالت به خوش دستی و قرار گرفتن آن در دست کمک فراوانی کرده است ولیکن نکته منفی در رابطه با جنس این قسمت این است که با اینکه اثر انگشت به راحتی بروی آن نمی نشیند ولیکن پس از مدتی استفاده از آن، آثار انگشت بجای مانده بروی آن را به راحتی نمی توان تمییز کرد. المانهای موجود در این قسمت عبارتند از لنز دوربین 2 مگاپیسکلی دستگاه که توسط قاب نقره ای رنگی احاطه گردیده است و با اینکه خبری از کاور در این قسمت نیست ولیکن لنز دوربین بخوبی در کف فرو رفته است و احتمال آنکه اثر انگشت به آن برسد تا حدود زیادی برطرف شده است. آینه عکاسی از خود (که نقش پوشش برای محل اتصال آنتن خارجی را نیز دارد) و اسپیکر اصلی گوشی از موارد دیگر موجود در این قسمت می باشند.
همانگونه که یکپارجه بودن این قسمت نشان می دهد برای دسترسی به باتری دستگاه، کل قسمت پشت گوشی بطور کامل جدا می شود (چیزی شبیه SE K770) و با جدا شدن آن باتری لیتیومی 1100 mAh دستگاه ظاهر می شود که بر طبق گفته های رسمی توانائی روشن نگاه داشتن دستگاه را برای 200 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت در حالت مکالمه دارد که در دنیای واقعی در یک استفاده شدید تا 2 روز و در یک استفاده معمولی می توان تا 4 روز بروی آن حساب کرد، که برای یک PDA زمان کاملا مناسبی می باشد.
همانطور که در نگاه اول پی می برید Touch یک دستگاه تمام لمسی ست و خبری از صفحه کلید بروی آن نیست ولیکن با استفاده از صفحه کلید مجازی بسیار بزرگ و راحت آن می توان یک تماس آسان با استفاده از تنها یک دست انجام داد. دکمه های تعبیه شده در این صفحه کلید مجازی، کاملا بزرگ و با تفکیک کاملا مناسبی می باشند امری که در مورد سایر PDA های مشابه به مشکلی همیشگی تبدیل شده است. در اینجا بغیر از صفحه کلید عددی معمول در قسمت بالا سمت راست به دو دکمه دیگر بر می خوریم که یکی همان کارکرد دکمه C همیشگی را دارد (با علامت فلش به چپ) و دیگری که در زیر آن قرار دارد دکمه Call Log می باشد که بوسیله آن می توان به اطلاعات تماس ها دسترسی پیدا کرد.
برای نوشتن متن در Touch می توان از دو روش استفاده کرد یکی استفاده از صفحه نمایش مجازی و دیگری استفاده از قابلیت تشخیص دستخط و نوشتن مستقیم بروی صفحه، که در مورد نخستین یعنی استفاده از صفحه کلید مجازی بعلت کوچک بودن المانهای موجود در صفحه به نظر راه دیگری بغیر از استفاده از قلم وجود ندارد ولیکن می توان با استفاده از نرم افزارهای جانبی به کیبوردی کاملا بزرگتر دست پیدا کرد که در آن به راحتی می توان بوسیله انگشت عمل تایپ را انجام داد. یکی از بهترین و کارآمد ترین کارکردهای Touch در لحظه برقراری تماس، نمایش محتویات دفترچه تلفن گوشی با تایپ شماره به شماره و نمایش تمامی احتمالات ممکنه می باشد که این جستجو شامل تماس های موجود در دستگاه (Recent call ها) نیز می شود. این خصوصیت فوق العاده امری ست که جای آن در تمامی گوشی های معمولی خالی ست. از لحاظ کارکرد دستگاه بعنوان تلفن، Touch را می توان در رده بهترین ها دسته بندی کرد، ویبره قوی و صدای بلند زنگ آن نیز در رده بالایی قرار دارد که از لحاظ بلندی و کیفیت صدا می توان آن را در مقامی بسیار بالاتر نسبت به نمونه هایی همچون Nokia N95 و SE K850 قرار داد.
سیستم عامل استفاده شده در Touch همانگونه که می توانید حدس بزنید Windows Mobile 6.0 می باشد که محصولی کاملا آشنا برای طرفداران PDA محسوب می شود و کارائی و عملکرد آن بواسطه نرم افزارهای کاربردی و متنوعی که برای آن نوشته می شود کاملا قابل وسعت بخشیدن است. در این میان مطمئنا آنچه برای کاربران دستگاه های اینچنینی مهم ترین درجه از اهمیت را دارد نوع سخت افزار بکار رفته در ساختار دستگاه است تا نرم افزار چرا که می توان نرم افزارهای مختلفی را برای این ورژن از ویندوز یافت و این سخت افزار دستگاه است که تعیین می کند به چه سرعت و چه کارکردی از آن می توانیم دست یابیم (درست همانند ویندوز به کار رفته در دسک تاپ ها که نوع ویندوز مطمئنا از اهمیت کمتری نسبت به سخت افزار کامپیوتر برخوردار است).
پردازنده به کار رفته در ساختار Touch از نوع TI OMAP 850 با فرکانس 201 مگاهرتز می باشد که با استفاده از 64 مگابایت RAM و 128 مگابایت ROM کارکرد نسبتا متوسطی برای آن پیش بینی می شود البته نمی توان سرعت و کارائی آن را با اسمارت فون های بسیار سریعتر مقایسه نمود چرا که در اینجا دیگر با سیستم عامل Symbian طرف نیستیم و این ویندوز است که سرعت پردازنده را محک می زند. البته نمونه قرمز رنگی که در ابتدا وصف آن رفت قرار است با 128 مگابایت RAM و 256 مگابایت ROM به بازار عرضه گردد که بهبود فوق العاده ای را بهمراه خواهد داشت.
با روشن نمودن Touch اولین تصویری که از دستگاه مشاهده می کنیم صفحه Home Screen مخصوص Touch می باشد که در آن با سه قسمت جداگانه روبرو می شویم که عبارتند از :
-Home که در آن اطلاعاتی نظیر تاریخ و زمان بهمراه وضعیت پیغام های خوانده نشده ، ایمیل ها و Missed Call ها به نمایش درمی اید
-Weather که در آن پیش بینی وضعیت هوا به فرم گرافیکی تا یک هفته آینده قابل نمایش است که البته در حالت پیش فرض وضعیت یک روز را نشان می دهد.
-Launcher که در آن میانبر چندین و جند برنامه مختلف دیده می شود
میانبری برای دسترسی به کنتاکت ها و تقویم نیز در سمت راست و چپ صفحه نمایش دیده می شود. برخلاف اسمارت فون ها در PDA ها خبری از آن منوی همیشگی برای برنامه ها نیست و بجای آن همانند کامپیوتر با یک منوی Start روبرو هستیم منوی Start بطور پیشفرض در گوشه بالا سمت چپ جای گرفت است که در آن برخلاف کامپیوتر نمی توان تمامی Application های نصب شده در دستگاه را مشاهده کرد در اینجا با دو قسمت کاملا مشخص به نام های Programs و Settings روبرو هستیم و میانبر برنامه های دلخواه را نیز می توان بر بالای این دو قسمت قرار داد. البته با رفتن به هر کدام از دو قسمت مذکور به منویی شبیه اسمارت فون ها دست می یابیم که در آن Application های مختلف و یا تنظیمات آنها لیست شده اند. یکی از مهمترین خصوصیات بکار گرفته شده در Touch تکنولوژی منحصر به فردی با نام TouchFLO می باشد که در جهت هرچه کمرنگ تر کردن حضور قلم دستگاه و استفاده هرچه بیشتر از انگشت به جای آن می باشد در اینجا با قابلیتی روبرو هستیم که بغیر از مواردی همچون Scroll کردن منوها توسط انگشت توانائی احضار سه نوع Desktop مختلف به فرم مستطیل های کاملا سه بعدی با کشیدن انگشت به چپ یا راست را به کاربر می دهد که این سه Desktop عبارتند از منوی Contacts، منوی Application و منوی Media که هر کدام از آنها توسط کاربر بطور کامل قابل سفارشی سازی می باشند.
منوی کنتاکت شامل اسامی دفترچه تلفن به فرم ماتریسی 3×3 ست ، در منوی Media با سه قسمت کاملا مشخص با نام های Music، Photo و Videos روبرو می شویم و در منوی Application با شش قسمت با نام های Email، SMS/MMS، Internet Explorer، Tasks، Comm Manager (محلی برای مدیریت تمامی ارتباطات دستگاه) و Calendar روبرو هستیم. علاوه بر موارد فوق TouchFLO امکان استفاده در صفحات اینترنتی، گشتن در منوی پیام ها ، ورود و خروج به زوم در تصاویر و چندین کارکرد متفاوت دیگر است که آن را به ابزاری موفق در استفاده از دست بجای قلم بدل کرده است.
عملیات multi-Tasking در ساختار ویندوز بخوبی تعبیه گردیده است و در آن غالبا احتیاجی به بستن برنامه های دیگر برای دسترسی به برنامه بعدی وجود ندارد البته با وجود پردازنده نچندان پر سرعت 201 مگاهرتزی و میزان 64 مگابایت RAM بکار گرفته شده در ساختار آن ، استفاده از چندین برنامه مختلف بدون ایجاد اشکال در آنها کمی مشکل دار به نظر می رسد. برای بستن برنامه های در حال اجرا در حالت پیش فرض همانند ویندوز می بایست دست به دامان Task Manager بشویم که آن را می بایست در تو در توی منوهای مختلف جستجو کنیم و غالبا در PDA ها بهتر است از یک برنامه جانبی برای دسترسی به Task Manager استفاده کنیم ولیکن در مورد Touch می توان تنها با فشردن گوشه بالا سمت راست صفحه نمایش به آن دست یافت و از آن بهتر اینکه در این قسمت خبری از اسامی عجیب و غریب برنامه های سیستمی در حال اجرا ، همانند همان نمونه هایی که در Task Manager ویندوز در PC می بینیم، دیده نشده و تنها برنامه های اجرا شده توسط کاربر به نمایش در می آیند که این کار را برای بستن آنها بسیار ساده می کند. تنها نکته منفی در این قسمت این است که این منوی کارآمد تنها در صفحه Home Screen قابل دسترسی ست.
از لحاظ تغییر ظاهر برنامه می توان به Theme های از پیش نصب شده در دستگاه اکتفا کرد که تمامی آنها تنها رنگ منوها را تغییر داده و غالبا تغییر دیگری را باعث نمی گردند البته می توان بوسیله برنامه های دیگر اقدام به تغییرات گسترده در این قسمت نمود ولیکن با توجه به حجم حافظه ای که اینگونه برنامه ها از RAM اشغال می کنند استفاده از آنها جز کاهش سرعت نهائی دستگاه کارکرد دیگری ندارد.
یکی از قسمت های کاملا متفاوت نسبت به آنچه در اسمارت فون ها می بینیم قسمت دفترچه تلفن PDA ها می باشد که Touch نیز از این قاعده مستثنی نیست. در اینجا با دفترچه تلفنی روبرو می شویم که محدودیتی از لحاظ تعداد اسامی ندارد ولی تفاوت های زیادی با آنچه از قبل دیده ایم در آن مشاهده می شود مثلا در اینجا خبری از جستجوی حرف به حرف در حین تایپ اسم وجود ندارد و تنها می توان لیست را به فرم الفبائی مرتب نمود و بدنبال اسم در لیست پائین و بالا رفت. خصوصیت بی نظیر دیگری که در این قسمت دیده می شود و نمونه آن را در هیچ گوشی تلفن همراهی نمی توان یافت این است که در مقابل هر نام موجود در این دفترچه تلفن زمان آخرین تماس گرفته شده و مدت مکالمه با آن شخص نشان داده می شود وحتی تماس های وارده و گرفته شده در دو فیلد جدا از هم به نمایش در می آیند که امکان بسیار جالبی ست. از این دو مورد که بگذریم همانند اسمارت فون ها در اینجا نیز با قسمت های بسیار زیادی برای اطلاعات اضافی در مورد هر کنتاکت روبرو هستیم که به فرم لیست از بالا به پائین قرار گرفته اند و می بایست همانند یک فرم آن را پر کرد. این دفترچه تلفن کارا سازگاری کاملی نیز با MS Outlook دارد.
یکی از بهترین و جالب ترین کارائی هایی که PDA های موجود در این سطح دارند تشابه ظاهری نرم افزارهای موجود در آنها با نمونه های آشنای موجود در ویندوز معمولی می باشد یکی از این نمونه ها نرم افزار Outlook بعنوان رابط دریافت و ارسال Email در Touch می باشد که با پشتیبانی کامل از POP3 و IMAP می توان به راحتی چندین اکانت را در آن فعال نمود و نرم افزار را واداشت تا در لحظات معینی تمامی صندوق ها را برای عنوان جدید بررسی کند. در اینجا ساپورت کاملی برای Attachment ها نیز وجود دارد و علاوه بر آن به کارکرد جدیدی بر می خوریم با نام Direct Push که معنای آن این است که بجای آنکه مجبور باشیم هر جند لحظه یک بار بدنبال یک ایمیل مشخص صندوق نامه را چک کنیم ، این سرویس به محض آنکه نامه توسط Mail Server دریافت گردید بلافاصله آن را به شما تحویل می دهد البته برای استفاده از این خصوصیت می بایست Exchange Server شرکت ارائه دهنده ایمیل این خصوصیت را پشتیبانی کند.
File Manager استفاده شده در Touch یکی از نمونه های همیشگی PPC ها (Pocket PC) می باشد در اینجا تمامی المانهای موجود در دستگاه به فرم فولدر و فایل به نمایش درآمده و اختیارات کاملی در حد درست کردن، کپی ، Paste و جابجای فایل ها و فولدر ها به کاربر داده می شود علاوه بر آن در همین قسمت می توان هر آهنگ دلخواه را بعنوان زنگ دستگاه نیز انتخاب نمود. امکان فرستادن یک فایل یا فولدر بطور تکی یا دسته جمعی به دستگاه های دیگر نیز در اینجا پیش بینی شده است.
مشابه گالری موجود در اسمارت فون ها در اینجا با قسمتی با نام Picture & Video روبرو هستیم که در آن همانطور که مشخص می باشد می توان تمامی فایل های مولتی مدیایی دستگاه را مشاهده کرد که در زمینه عکس می توان به امکاناتی نظیر نمایش افقی یا عمودی، زوم و ویرایش مقدماتی در آن اشاره کرد. علاوه بر این در قسمت نمایش عکس میانبر مستقیمی برای فعال کردن دوربین وجود دارد.
و اما همانطور که می توانید حدس بزنید پلیر بکار رفته در Touch همان آشنای قدیمی یعنی Windows Media Player می باشد که علاوه بر ساپورت MP3 و AAC در آن امکان مرتب نمودن آهنگ برحسب خواننده ، آلبوم و یا نوع آهنگ وجود داشته و پشتیبانی کاملی از تهیه Playlist های مختلف در آن می شود. امکان تماشای TV یا Stream های اینترنتی نیز در این پلیر گنجانده شده است. علاوه بر Media Player در Touch به پلیر دیگری نیز بر می خوریم با نام Audio Manager Music Player که با اینکه اسم عجیب و غریبی برای یک پلیر دارد ولیکن کار خود را بخوبی در پخش و مرتب نمودن آهنگ ها بر حسب نام خواننده ، نام آلبوم و... انجام داده و دکمه های آن به اندازه کافی جهت استفاده از دست برای کنترل آنها بزرگ می باشد. برای پشتیبانی از Codec های بر پایه DivX و XviD می توان پلیر های متنوعی را در دستگاه نصب کرد که با نصب آنها در Touch مهمترین مشکل دستگاه یعنی سرعت پائین پردازنده خود را به خوبی به نمایش می گذارد چرا که امکان نمایش این فرمت ها به به فرم VGA با کندی زیاد همراه گردیده و در انتها کاربر را به استفاده از فرم QVGA مجبور می کند. در کل استفاده از این پردازنده در وسیله ای در این کلاس و در سال 2007 علامت سوال بزرگی را پیش روی می گذارد که پاسخ آن را تنها HTC می داند و بس!
در زمینه دوربین، Touch حرف چندانی برای گفتن ندارد البته هیچ گاه در هیچ دستگاهی در کلاس PPC ها از دوربین نمی بایست انتطار زیادی داشت چرا که کارکرد دستگاه مطمئنا جای قابلیت های دیگری ست که دوربین در آن میان جایی ندارد. بهر حال در این قسمت با دوربینی کاملا معمولی با رزولوشن 1200×1600 روبرو هستیم که عکس هایی کاملا معمولی و با وضوحی متوسط برداشت می کند. در منوی عکاسی با تنظیمات استانداردی برای نوع نور (فلوروسنت، نور روز، نور شب و نور تابشی)، افکت های رنگ و حالت های برداشت چندین تصویر (Sport: 3 تصویر و Burst : تا 30 تصویر البته به فرم VGA) روبرو هستیم که همگی دارای آیکون هایی هستند که به اندازه کافی جهت استفاده با دست بزرگ می باشند. عکس های گرفته شده توسط Touch را می توان با نمونه ای همچون SE W910 مقایسه نمود که در این مقایسه کمی کفه ترازو به سمت Touch سنگین تر نیز هست. در زمینه فیلمبرداری، Touch به فرم MPEG-4 و با رزولوشن QCIF)144×176) و با 10 فریم در ثانیه فیلمبرداری می کند که اگر در رابطه با کیفیت آن حرف نزنیم فکر کنم بهتر باشد.
مطمئنا یکی از کارکردهای اصلی یک PPC مقوله ارتباط می باشد در اینجا با شبکه سه بانده GSM بهمراه GPRS کلاس 10 ، EDGE و Wi-Fi روبرو هستیم که بلوتوث نسخه 2.0 بهمراه پورت Mini USB برای ارتباط با کامپیوتر را نیز می بایست به آن بیافزائیم.
نمی توان از یک PDA صحبت کرد و در رابطه با برنامه های نصب شده مخصوصا در رده MS Office در آن سخنی نگفت در اینجا با نسخه کاملی از Office Mobile روبرو هستیم که در آن امکان مشاهده و ویرایش فایل های مبتنی بر Word، Excel و Power Point گنجانده شده است علاوه بر Office در اینجا به نرم افزار Adobe Reader LE برای مشاهده فایل های با پسوند PDF و ZIP Manager برای فایل های فشرده نیز دسترسی داریم. دیگر نرم افزارهای پیش فرض موجود در Touch عبارتند از Windows Live Service بعنوان یک Messenger و Search Application که در آن امکان استفاده از Voice بدون ضبط قبلی برای گشتن در فایل ها نیز تعبیه شده است. تمامی نرم افزارهای موجود امکان مشاهده در هر دو حالت افقی و عمودی را نیز دارند که البته هنوز خبری از Automatic Rotation در این نسخه از ویندوز نیست و خبر جالب اینکه در نسخه هفتم از ویندوز موبایل که در CES 2008 به نمایش گذاشته شد این امکان بوسیله دوربین دوم بالای گوشی (بجای استفاده از یک حس گر جداگانه) تعبیه شده است.
HTC Touch محصولی ست که به راحتی طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است و آمار فروش بالای آن گویای همین مطلب است چرا که فاکتور های زیبائی، کارائی و حجم بسیار کم را در مجموعه ای گردآورده است که پیش از این هیچگاه در دستگاهی با نام PDA مجتمع نشده بودند. قیمت نسبتا مناسب 580 هزار تومانی آن با گارانتی جدیدش (یاس جهان) را نیز می بایست به نکات مثبت آن افزود.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت Writeage.com و آدرس زیر مجاز است: