معرفی گوشی موبایل سونی Xperia 1
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های سونی» سونی Xperia 10 VI
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
MWC 2019: معرفی اکسپریا 1، اکسپریا 10 و 10 پلاس - بنیانگذاران نمایشگر 21:9
در سال 2018 رقابت تولیدکنندگان بر سر طراحی گوشی با کمترین حاشیه ممکن بود؛ البته به جز سونی. برخلاف گرایش پرچمدارهای 2018 به سمت نمایشگر تمامصفحه، حاشیههای بالایی و پایینی پرچمدار سونی در سال 2018 (سونی اکسپریا XZ3) تقریبا زیاد بود. اما در حال حاضر – که گرایش اصلی در بازار جهانی اسمارتفون به سمت ارتباطات 5G و گوشیهای تاشو است – سونی باز هم بر خلاف جریان عمل کرده و با معرفی گوشیهایی با نمایشگرهای بلند، سعی دارد به تنهایی آغازگر سبک جدیدی از اسمارتفونها باشد. این گوشیها – که بهتازگی در کنگره جهانی موبایل رونمایی شدهاند – Xperia 10 ،Xperia 1 و Xperia 10 Plus نام دارند.
• Xperia 1
این گوشی در واقع پرچمدار بعد از Xperia XZ3 محسوب میشود، اما بر خلاف شایعات – که نام آن را Xperia XZ4 پیشبینی کرده بودند – سونی تصمیم گرفته تا با انتخاب نام آسانترِ Xperia 1، برندسازی خود را سادهتر کند. البته از حیث سختافزاری، سونی از پایه شروع نکرده، زیرا این پرچمدار جدید بسیاری از مشخصات خود را از Xperia XZ3 وام گرفته، آنها را با بخشی از امکانات Xperia XZ Premium درآمیخته و نهایتا چند ویژگی جدید نیز (که قبلا در هیچیک از گوشیهای سونی دیده نشده بود) به آن افزوده است.
Xperia 1 در ابعاد 8.2×72×167 میلیمتر طراحی شده است. طول 167 میلیمتری گوشی به خوبی گویای آن است که با یک دیوایس قدبلند سروکار داریم! بدون شک، مهمترین ویژگی Xperia 1 در نمایشگر آن است. سونی برای نخستین بار در تاریخ صنعت اسمارتفون، برای نمایشگر این گوشی از پنلهای OLED با رزولوشن 4K (معادل 1644×3840 پیکسل) استفاده کرده است. با توجه به قطر نمایشگر (6.5 اینچ)، با تراکم حدود 643 پیکسل در اینچ مواجه هستیم که در حال حاضر بالاترین تراکم پیکسلی بازار محسوب میشود. برای درک وضوح این نمایشگر، کافیست آن را با نمایشگر QHD+ گلکسی اس10 مقایسه کنیم که 550 پیکسل در اینچ تراکم دارد.
این نمایشگر – که سونی آن را CinemaWide مینامد – با پوششی از گوریلا گلس 6 محافظت میشود. همین شیشه در پشت دستگاه نیز به کار رفته که در عین زیبایی، اثر انگشت را هم به شدت جذب و نمایان میکند. این نمایشگر 6.5 اینچی فاقد ناچ بوده و در بالای گوشی حاشیه نسبتا بزرگی را شاهد هستیم (پس چیزی به نام نمایشگر فول-اسکرین در اینجا وجود ندارد). به تبع این نمایشگر بزرگ، بدنه این گوشی نیز بسیار بزرگ خواهد بود (به طوری که ممکن است کاملا در جیب شلوار شما جا نگیرد!)، اما به لطف نسبت تصویر نمایشگر Xperia 1، در دست گرفتن گوشی چندان سخت نخواهد بود. نکته کلیدی در اینجا آن است که سونی برای اولین بار از نمایشگری با نسبت تصویر 21:9 استفاده کرده و همین مسأله، ظاهری قدبلند و کشیده به Xperia 1 میبخشد (نمایشگر خیلی از گوشیها 6.5 اینچیست، اما مطمئنا نمایشگر Xperia 1 از تمام آنها بلندتر است).
اما شاید این سؤال مطرح شود که نسبت تصویر 21:9 چه فایدهای دارد؟ سونی در پاسخ به این پرسش، دلایل متعددی را ذکر میکند. یکی از استدلالهای سونی آن است که با توجه به اینکه امروزه بیشتر فیلمهای سینمایی با نسبت 21:9 تولید میشوند، تماشای این فیلمها در اسمارتفونی با همان نسبت تصویر، میتواند جذابتر باشد. به گفته سونی به جز فیلمهای سینمایی، حدود 70 درصد از فیلمهای Netflix و بسیاری از محتوای ویدئویی سرویسهای استریم ویدئو نیز با نسبت تصویر 21:9 ارائه میشوند. اما کلیپها و ویدئوهایی که عمدتا مردم در گوشی تماشا میکنند (مثل ویدئوهای یوتیوب) معمولا در این نسبت تصویر قرار نداشته و لذا در هنگام پخش این قبیل محتواها، بخش قابلتوجهی از نمایشگر را نوارهای مشکی رنگ در بر میگیرد.
فیلمهایی که کاربران از فروشگاه مجازی سونی خریداری میکنند، میتواند در همین نسبت تصویر پخش شود. همچنین، سونی در پی آن است تا با همکاری با کمپانیهای تولید بازیهای معروف (مثل Fortnite و Asphalt Racing)، بتواند آنها را مجاب کند تا بازیهایی خود را در ورژنهایی تولید کنند که با نسبت تصویر 21:9 نیز سازگار باشد. جالب است بدانید، اسپیکر Xperia 1 به فناوری دالبی آتموس نیز مجهز شده تا کاربر در کنار تصویر حرفهای، صدای چند بعدی و فراگیر را نیز تجربه کند. آمپلیفایر هوشمند، ضبط صدای استریو و سیستم ارتعاش دینامیکی سونی، از دیگر ویژگیهای صوتی Xperia 1 ذکر شدهاند.
اما مزایای نسبت 21:9 در پخش فیلم و بازی خلاصه نمیشود. بسیاری از محتواهایی که روی صفحه گوشی به نمایش درمیآیند، در قالب لیستهای عمودی هستند (از جمله رشته پیامها، ایمیلها، فیدهای اینستاگرام و ...). با این حساب، نمایشگر بلندتر باعث میشود کاربر بتواند بیشتر بخواند و مطالب بیشتری را ببیند. فایده دیگر، افزایش قابلیت مالتیتسکینگ است. نمایشگر بلندتر این امکان را فراهم میکند که کاربر بتواند علاوه بر اپلیکیشن اصلی، اپلیکیشن دیگری را نیز (مثل نقشه) به بالای نمایشگر سنجاق کرده و در آن واحد از هر دو استفاده کند.
اما Xperia 1 فقط نمایشگر نیست. سایر مشخصات این گوشی، خبر از یک پرچمدار تمامعیار میدهند. چیپست قدرتمند اسنپدراگون 855 به همراه 6 گیگابایت RAM و 128 گیگابایت فضای ذخیرهسازی (قابل ارتقا تا 512 گیگابایت دیگر از طریق میکرو اسدی) توان بالای این دستگاه را به رخ میکشد.
در پشت دستگاه 3 دوربین 12 مگاپیکسلی دیده میشود (این نخستین اسمارتفون سونی با دوربین سهگانه به حساب میآید)؛ دوربین اصلی به یک لنز 26 میلیمتری 78 درجه، با گشودگی دیافراگم f/1.6 مجهز شده است. دوربین بعدی، دارای فاصله کانونی 52 میلیمتری و لنزی با میدان دید 45 درجه است که گشودگی آن f/2.4 اعلام شده است. در نهایت میرسیم به دوربین سوم که 16 میلیمتری بوده و یک لنز زاویه باز 135 درجه (با گشودگی f/2.4) دارد. دوربین جلو نیز وضوحی معادل 8 مگاپیکسل دارد. هر دو دوربین واید 26 میلیمتری و تلهفتوی 52 میلیمتری از سیستم تثبیتکننده نوری تصویر (OIS) بهره میبرند.
طبق ادعای سونی، Xperia 1 از موتور پردازنده تصویر BIONZ X (مخصوص موبایل) بهرهمند بوده که تکنولوژی حرفهای Sony Alpha را برای این گوشی به ارمغان میآورد. در محیطهای کمنور، برای کاهش نویز و برداشت تصاویر واضح، سیستم RAW تدارک دیده شده است. فوکوس خودکار چشمی یا Eye AF، با ردیابی چشم سوژه، تصاویر بهتری به دست میدهد. مثل دوربینهای حرفهای، در اینجا هم میتوان سرعت شاتر و ISO را بهصورت دستی تنظیم نمود و با استفاده از نوردهی (تا 30 ثانیه) خلاقیت بیشتری در عکاسی به خرج داد. زوم اپتیکال (تا 2 برابر) و زوم دیجیتال (تا 5 برابر) از دیگر امکانات این گوشی در زمینه عکاسی هستند.
جالب است بدانید در سیستم دوربین این گوشی، لرزهگیر اپتیکال و الکترونیکی به صورت همزمان ترکیب شده و حتی در هنگام حرکت نیز، ویدئوهای بدون لرزشی ثبت میکند. ناگفته نماند، علاوه بر فیلمبرداری 4K، قابلیتی به نام Cinema Pro نیز در نظر گرفته شده که با استفاده از آن میتوان، فیلمبرداری را با پارامترها و تنظیمات رنگ حرفهای انجام داد. این پارامترها عبارتند از نسبت تصویر 21:9، وضوح 4K HDR با سرعت 24 فریم در ثانیه و تنظیمات رنگ موسوم به LOOK (که با 8 نوع تنظیمات رنگ، سبکهای سینمایی مختلفی را برای ویدئوی شما، پیادهسازی میکند).
درجه حفاظت IP68/65 این دستگاه را در برابر آب مقاوم میسازد. به گفته سونی، قرار گرفتن زیر باران و یا شستن گوشی زیر آب شیر، مشکلی برای آن ایجاد نمیکند، اما غوطهور کردن گوشی زیر آب، تماس آن با آب دریا، آب نمک، آب کلردار و یا نوشیدنیها به دستگاه آسیب میرساند. Xperia 1 فاقد جک هدفون بوده و در آن از پورت USB Type-C استفاده شده است.
سیستمعامل گوشی، اندروید Pie است. با توجه به بزرگ و بلند بودن نمایشگر، سونی حالتی را موسوم به one-handed mode (یا حالت "یکدستی") پیشبینی کرده که در آن، تمام سیستمعامل به گوشهای از نمایشگر منتقل شده و با دو بار ضربه زدن روی دکمه home، قابل دسترسی است. این ویژگی کار با گوشی را – به خصوص برای افرادی که دستهای کوچکتری دارند – راحتتر میکند. یکی دیگر از قابلیتهای جالب نرمافزاری سونی در این دیوایس Game Enhancer نام دارد که کاربر از طریق آن میتواند ضمن دسترسی به همه بازیهای نصبشده در گوشی، صحنههای بازی را ضبط کرده و از راهنماییهای آنلاین نیز بهرهمند شود.
ظرفیت باتری گوشی 3,330 میلیآمپر ساعت اعلام شده که با توجه به نمایشگر بزرگ آن، ناکافی به نظر میرسد. با در نظر گرفتن این نکته که با یک نمایشگر غولآسای 4K سروکار داریم، به اعتقاد برخی کارشناسان ظرفیت این باتری چندان مناسب نیست. البته علاوه بر فناوری شارژ سریع (منطبق بر USB Power Delivery)، قابلیتی موسوم به Smart Stamina در Xperia 1 فعال است که میتواند مدت دوام باتری را پیشبینی کرده و میزان مصرف را با ظرفیت باقیمانده، تطبیق دهد تا بتوان از ظرفیت موجود، بیشترین استفاده را کرد. Battery Care از شارژ شدن اضافی گوشی جلوگیری کرده و Adaptive Charging با مانیتور کردن گوشی حین شارژ، مانع از کار بیش از حد باتری میشود.
با توجه به گرایش سایر پرچمدارها به قراردادن حسگر زیر لایه نمایشگر، سونی در این زمینه هم با روند روز دنیای اسمارتفون پیش نرفته است. حسگر اثر انگشت Xperia 1، روی لبه سمت راست گوشی کار گذاشته شده که اگر راستدست باشید، دقیقا محل قرارگیری انگشت شست شما روی لبه خواهد بود (که البته برای چپدستها ممکن است چندان کاربردی نباشد).
Xperia 1 یک گوشی دو سیمکارته بوده و از جمله امکانات ارتباطی آن میتوان به بلوتوث نسخه 5، سامانههای ناوبری GPS و GLONASS و همچنین NFC اشاره کرد. در نمایشگاه MWC امسال، شاهد رونمایی چندین اسمارتفون مجهز به 5G بودیم، اما این بار هم سونی برخلاف رویه بازار عمل کرده و چنین زیرساختی را در Xperia 1 اجرایی نکرده است.
اسمارتفون Sony Xperia 1 در رنگهای مشکی، ارغوانی، خاکستری و سفید به تولید خواهد رسید. به احتمال زیاد این دیوایس از سهماهه دوم سال 2019 وارد بازار خواهد شد. سونی رسما قیمت این محصول را اعلام نکرده، اما برخی منابع قیمت 849 پوند (با نرخ کنونی تبدیل ارز، حدود 1,110 دلار) را برای Xperia 1 ذکر کردهاند.
• Xperia 10 و Xperia 10 Plus
همانطور که در مقدمه هم گفته شد، سونی در کنار پرچمدار جدیدش، از دو گوشی میانرده با نامهای Xperia 10 و Xperia 10 Plus هم رونمایی کرد. مثل Xperia 1، این دو اسمارتفون نیز از نمایشگرهایی با نسبت تصویر 21:9 برخوردارند، منتها این بار با پنلهایی از جنس السیدی، رزولوشن پایینتر (FHD+) و گوریلا گلس 5. از جمله اشتراکات Xperia 10 و 10 Plus میتوان به 64 گیگابایت حافظه داخلی (قابلارتقا تا 512 گیگابایت دیگر)، حسگر اثر انگشت در لبه سمت راست، دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی، جک هدفون، ضبط ویدئوی 4K و اندروید Pie اشاره کرد.
در Xperia 10 نمایشگر کوچکتری (به قطر 6 اینچ) را شاهد هستیم. چیپست این گوشی اسنپدراگون 630 بوده و از 3 گیگابایت RAM برخوردار است. در پشت دستگاه، یک مجموعه دوربین دوگانه (13 و 5 مگاپیکسل) قرار داشته و ظرفیت باتری آن 2,870 میلیآمپر ساعت اعلام شده است.
اما Xperia 10 Plus مشخصات بالاتری دارد. صفحه نمایش بزرگتر (6.5 اینچ)، چیپست قویتر (اسنپدراگون 636)، حافظه RAM بیشتر (4 گیگابایت) و ظرفیت بیشتر باتری (3,000 میلیآمپر ساعت) از جمله این موارد هستند. مجموعه دوربین دوگانه این گوشی نیز از یک دوربین 12 مگاپیکسلی و یک دوربین 8 مگاپیکسلی (با ارائه دو برابر زوم اپتیکال) تشکیل شده است.
این دو اسمارتفون در رنگهای مشکی، نقرهای و سرمهای به تولید میرسند (Xperia 10 در رنگ صورتی و Xperia 10 Plus در رنگ طلایی نیز موجود خواهند بود). شنیدهها حاکی از آن است که این دو گوشی از 18 مارچ (27 اسفند) وارد بازار میشوند. به گفته برخی منابع Xperia 10 و 10 Plus بهترتیب 350 و 430 دلار قیمت خواهند داشت.
منبع : Sony