افزایش سه برابری بد افزارهای جدید در سیستم عامل اندروید
نمایش خبر
تاریخ : 1391/5/28 | ||
برچسبها : | گوگل پلی Google Play ، بد-افزار Malware ، اندروید Android |
واحد خبر mobile.ir : تا کنون شرکت های امنیتی بسیاری در مورد تعداد بالای بد افزار و افزایش آنها در سیستم عامل اندروید هشدار داده اند اما با وجود تلاش های گوگل به منظور حذف این بد افزار ها، به دلیل وجود تعداد زیادی از فروشگاه های غیر معتبر برای سیستم عامل اندروید همچنان تعداد آنها به سرعت در حال افزایش است. طبق بررسی شرکت امنیتی Kaspersky ، تعداد این بد افزار ها تنها در سه ماهه دوم سال جاری میلادی بیش از سه برابر شده و شتابی بیشتری نسبت به گذشته گرفته است.
Kaspersky اعلام کرده که در مدت ذکر شده، 14,900 بد افزار جدید که دستگاه های اندرویدی را مورد هدف قرار داده اند، به پایگاه داده های این شرکت اضافه شده است. این افزایش تعداد بد افزارها تمایل بیشتر حمله به دستگاه های موبایل را نشان می دهد که به خصوص با افزایش محبوبیت اسمارت فون ها و پر رنگ تر شدن نقش این گونه ابزارها در زندگی مردم، به هدف خوبی برای هکر ها تبدیل شده اند. البته سیستم عامل اندروید نیز در سال 2012 پیشرفت قابل توجهی را در جذب کاربران جدید داشته و این موضوع نیز باعث افزایش بد افزار برای این سیستم عامل شده است.
Kaspersky در بررسی خود به این نکته نیز اشاره کرده که 49 درصد از بد افزار های سیستم عامل اندروید، بد افزار از نوع تروجان چند کاره بوده که اطلاعاتی از قبیل مخاطبین، شماره تماس ها، آدرس های ایمیل و غیره را به سرقت می برند. همچنین از تعداد بد افزار های اندروید حدود یک چهارم نیز تروجان اس ام اس می باشند، که این بد افزارها با ارسال اس ام اس به مخاطبین ویژه و به صورت نامحسوس، از کاربر پول دریافت می کنند.
نوع دیگر این بد افزار ها که Back Doors نامیده شده و 18 درصد بد افزار های ثبت شده را شامل می شوند، به هکر ها امکان کنترل کلی اسمارت فون اندرویدی را می دهند. بد افزار های نوع Trojan Spy نیز که 2 درصد از تعداد کل بد افزار ها را تشکیل می دهند، اطلاعات مربوط به حساب بانکی کاربران را به سرقت برده و از این حیث خطرناک ترین نوع بد افزار محسوب می شوند.
با توجه به موضوعات بیان شده در این بررسی، کاربران سیستم عامل اندروید می بایستی بیشتر در دانلود نرم افزار از فروشگاه اندروید (Google Play) و بخصوص فروشگاه های غیر قانونی توجه کنند. هرچند گوگل نیز باید قوانین سختگیرانه تری برای دریافت نرم افزار های توسعه دهندگان تنظیم کند.
- IDC و Canalys: جایگاه نخست اپل در بازار جهانی اسمارتفون برای دومین سال پیاپی
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی