آشنایی با دومین نسخه بتای عمومی اندروید 16 – از نوردهی خودکار ترکیبی در عکاسی تا رفع برخی باگ‌ها

نمایش خبر

تاریخ : 1403/11/27        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : اندروید Android ، گوگل Google
واحد خبر mobile.ir : اواخر ژانویه بود که گوگل نخستین نسخه بتای عمومی اندروید 16 را در اختیار علاقه‌مندان قرار داد. حال، پس از گذشت کمتر از یک ماه، طبق پستی که روز پنج‌شنبه 13 فوریه 2025 (25 بهمن 1403) در وبلاگ رسمی توسعه‌دهندگان اندروید منتشر شد، گوگل از دومین ورژن بتای عمومی اندروید 16 هم رونمایی کرد. در این نسخه نیز شاهد به‌روزرسانی‌های مختلفی هستیم که بسیاری از آنها در رابط کاربری نمود نداشته و به چشم نمی‌آیند، اما برخی از این تغییرات حتی برای کاربران عادی هم محسوس هستند که از میان آنها می‌توان به ارتقاء در بخش دوربین و رسانه، بهبودهایی در زمینه دسترسی و رفع برخی باگ‌ها در راستای عملکرد و سازگاری بهتر اشاره کرد.

دوربین و رسانه

همان طور که گفته شد، بخش دوربین در دومین نسخه بتای عمومی اندروید 16 از جهات مختلفی ارتقاء یافته که شاید جذاب‌ترین آنها اضافه شدن حالت «نوردهی خودکار ترکیبی» (hybrid auto exposure) به اپلیکیشن دوربین باشد. تا به امروز یا کاربر مجبور بود نوردهی را کاملاً دستی انجام دهد و یا کار نوردهی تماماً به صورت خودکار انجام می‌شد. در رویکرد جدید گوگل، این امکان فراهم شده که کاربر بتواند برخی جنبه‌های نوردهی را خود به شکل دستی انجام داده و بقیه پروسه را به الگوریتم نوردهی خودکار بسپارد. خروجی کار، امکان برداشت آسان‌ عکس‌های هنری‌تر است، بدون آنکه کاربر بخواهد با گزینه‌های متعدد موجود در اپلیکیشن دوربین درگیر شود.

قابلیت دیگر، امکان تنظیم دقیق دمای رنگ و همچنین تنظیم بهتر سطوح ته‌مایه رنگ (tint) در تصاویر است. به موجب این ویژگی، کاربر می‌تواند بی‌نظمی‌های نورپردازی در عکس‌ها را تنظیم کرده و از استایل‌های هنری‌تری بهره ببرد. به‌علاوه، امکان برداشت عکس‌های متحرک (تصاویری که قسمتی از حرکت سوژه قبل از فشردن دکمه شاتر را ضبط می‌کنند) نیز در ورژن بتای جدید پیش‌بینی شده است. در نهایت، گوگل به پشتیبانی از فرمت HEIC در این نسخه از اندروید اشاره می‌کند؛ فرمتی که با وجود کیفیت بالا، فضای چندان زیادی را اشغال نمی‌کند. به گفته گوگل، پشتیبانی از AVIF برای UltraHDR نیز در دستور کار قرار دارد.

افکت‌های گرافیکی جدید

به لطف زبان سایه‌زنی گرافیکی اندروید – موسوم به AGSL – امکان اعمال افکت‌های گرافیکی سفارشی در این ورژن بتا فراهم شده که افکت‌های پیچیده‌ی مثل Threshold ،Sepia و Hue Saturation را شامل شده که می‌توان آنها را برای draw calls اعمال کرد؛ گفتنی‌ست، draw call دستوری‌ست که به GPU برای رندر کردن داده می‌شود.

جابه‌جایی راحت بین اکانت‌ها

چنان‌چه علاوه‌بر کاربری شخصی، از گوشی هوشمند خود برای مقاصد کاری نیز استفاده می‌کنید، گوگل قابلیت ویژه‌ای را برای شما تدارک دیده است. به موجب ویجت جدیدی که در دومین نسخه بتای عمومی اندروید 16 پیش‌بینی شده، بدون نیاز به رفتن به بخش Quick Settings، می‌توانید به‌راحتی بین اکانت‌های خود جابه‌جا شوید.

دسترسی آسان به Google Wallet

مطمئناً کاربران Google Wallet از اندروید 16 استقبال خواهند کرد، زیرا دسترسی به این سرویس را برای آنها راحت‌تر کرده است. به این ترتیب که با رفتن به بخش تنظیمات (صفحه Gestures) گزینه Double press power button (دو بار فشار دکمه پاور) را خواهید دید. این میان‌بر پیش از این برای باز کردن سریع اپلیکیشن دوربین استفاده می‌شد، اما در نسخه بتای جدید، باز کردن Google Wallet نیز از این طریق امکان‌پذیر شده است.

رفع برخی باگ‌ها

از دیگر تغییرات این نسخه بتا می‌توان به رفع برخی باگ‌ها اشاره کرد. از جمله باگی که هنگام تعامل با برخی المان‌ها در webview، موجب هنگ کردن سیستم می‌شد. باگ دیگری که در این نسخه بتا برطرف شده همان باگی‌ست که باعث هنگ کردن اپلیکیشن Google Home می‌شد. همچنین، اگر هر از چند گاهی در هنگام تماس به یکباره گوشی شما ری‌استارت می‌شد، خوشبختانه این مشکل در ورژن بتای جدید حل شده است.

سایر تغییرات

از دیگر تغییراتی که در دومین نسخه بتای عمومی اندروید 16 مشاهده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: مجوزهای جدید در حوزه سلامتی و تناسب اندام، افزایش امنیت در برابر حملات مرتبط با Intent redirection و همچنین به‌روزرسانی حالت سازگاری با صفحات به حجم 16 کیلوبایت که هم‌‌اکنون از اپلیکیشن‌های طراحی‌شده برای صفحات با حجم 4 کیلوبایت هم پشتیبانی می‌کند.

در حال حاضر دومین نسخه بتای عمومی اندروید 16 برای اسمارت‌فون‌های پیکسل 6 و جدیدتر، Pixel Tablet و همچنین Android Emulator (نرم‌افزار شبیه‌ساز اندروید) قابل نصب است. البته برای نصب این نسخه ابتدا باید در Android Beta Program ثبت نام کرده باشید. در این صورت است که می‌توانید نسخه بتای جدید را در قالب یک دانلود OTA دریافت کنید. لازم به ذکر است، ورژن بتای اندروید همواره بی‌ثبات بوده و ممکن است انتظاری که از عملکرد همیشگی سیستم‌عامل در گوشی خود دارید را برآورده نکند. برخورد با چالش‌هایی مثل کاهش عمر باتری نیز دور از انتظار نخواهد بود.

در پایان گفتنی‌ست ماه آینده سومین نسخه از بتای عمومی اندروید 16 منتشر می‌شود. با توجه به اینکه نسخه سوم در بردارنده APIهای نهایی است، می‌توان گفت ماه آینده اندروید 16 به هدف Platform Stability (ثبات پلتفرم) خواهد رسید. به این ترتیب، پس از آن دیگر هیچ تغییری در نحوه تعامل اپلیکیشن‌ها با سیستم ایجاد نخواهد شد. در ماه‌های آوریل و می، به‌ترتیب نسخه‌های چهارم و پنجم بتای عمومی اندروید 16 نیز در دسترس قرار می‌گیرند. با این حساب، می‌توان انتظار داشت که نسخه نهایی اندروید در ماه می یا ژوئن معرفی شود.

منبع : Google Blog


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا