گزارش مالی سامسونگ از سه‌ماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمه‌رسانا

نمایش خبر

تاریخ : 1403/8/10        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : آمار Statistics ، گزارش مالی Financial Report ، سامسونگ Samsung
واحد خبر mobile.ir : کمپانی سامسونگ اخیراً گزارش مالی خود را از سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی (پایان‌یافته در 30 سپتامبر 2024) منتشر کرد. طبق این گزارش، درآمد سامسونگ طی سه‌ماهه اخیر (با 7 درصد رشد نسبت به فصل قبل) بالغ بر 79.1 تریلیون وان کره اعلام شده که سامسونگ آن را به تأثیر مثبت عرضه اسمارت‌فون‌های جدید و افزایش فروش حافظه‌های رده‌بالا مربوط می‌داند. در مقابل، سود عملیاتی این شرکت کره‌ای در سه‌ماهه سوم عمدتا به‌دلیل هزینه‌های یک‌باره (مثل ارائه مشوق در بخش Device Solutions) به 9.18 تریلیون وان کاهش پیدا کرد. ناگفته نماند، قدرت وان کره در برابر دلار آمریکا تأثیر منفی حدود 0.5 تریلیون وانی بر سود عملیاتی شرکت داشته است.

در ادامه نگاهی داریم به عملکرد بخش‌های مختلف کمپانی سامسونگ طی سه‌ماهه سوم سال 2024:

تجربه موبایل و شبکه (MX and Network)

بیشترین درآمدزایی سامسونگ در فصل اخیر، به بخش موبایل و شبکه مربوط می‌شود؛ جایی که این شرکت کره‌ای به درآمدی معادل 30.52 تریلیون وان دست یافته و 2.82 تریلیون وان از آن سود عملیاتی بوده است. به گفته سامسونگ، تقاضای کلی برای اسمارت‌فون‌ها رشد ناچیزی داشته زیرا اثرات باقی‌مانده از تورم جهانی، روند بهبود هزینه کردن مصرف‌کنندگان را کند کرده است.

به لطف عرضه اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها و محصولات پوشیدنی جدید از سوی سامسونگ، کسب‌وکار موبایل این شرکت – از هر دو منظر درآمد و سود عملیاتی – نسبت به فصل دوم رشد داشته است. میزان فروش در این بخش نیز با تمرکز روی مدل‌های پرچمدار افزایش داشته و علی‌رغم افزایش قیمت مواد اولیه، رشد سودآوری این بخش تا حد زیادی به دو رقمی نزدیک شد. درآمد سامسونگ در این بخش نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی با افزایش ناچیز 2 درصدی روبرو شده اما سود عملیاتی آن با کاهش 14.5 درصدی از 3.3 تریلیون وان به 2.82 تریلیون وان رسیده است.

طبق برآورد سامسونگ، کسب‌وکار موبایل این شرکت همچنان فروش قدرتمند اسمارت‌فون‌های مبتنی بر هوش مصنوعی خود – از جمله گوشی‌های تاشو و سری پرچمدار Galaxy S24 – را ادامه خواهد داد. این امر با ارائه تسهیلات متنوع فروش در فصل چهارم و با هدف کسب رشد دورقمی در رده پرچمدارها، همراه خواهد بود. لازم به ذکر است، طبق برآورد سامسونگ، در نتیجه کاهش نرخ بهره، انتظار می‌رود فضای اقتصاد کلان در سال 2025 تا حدی به ثبات رسیده و رشدی هرچند مختصر را در بازار جهانی اسمارت‌فون به‌همراه داشته باشد.

محصولات نیمه‌رسانا (Device Solutions)

کسب‌وکار نیمه‌رسانای سامسونگ در فصل اخیر درآمدی معادل 29.27 تریلیون وان به‌دست آورد. از مبلغ یادشده 3.86 تریلیون وان سود عملیاتی این بخش بوده که در مقایسه با سود عملیاتی آن در فصل گذشته (حدود 6.5 تریلیون وان) 40 درصد کاهش داشته است اما نسبت به زیان 3.75 تریلیون وانی سال گذشته همچنان عملکرد مثبتی را نشان می‌دهد. جالب است بدانید، چند هفته قبل، جون یونگ-هیون (Jun Young-hyun)، معاون رییس هیئت مدیره سامسونگ (که به‌تازگی سمت ریاست بخش Device Solutions را هم بر عهده گرفته) در اقدامی کم‌سابقه به‌خاطر کسب نتایج ناامیدکننده شرکت، رسماً عذرخواهی کرد. او این نتایج را به تأخیر در فروش تراشه‌های پیشرفته و همچنین عرضه روزافزون تراشه‌های نسبتا قدیمی از سوی رقبای چینی نسبت می‌دهد.

در زمینه کسب‌وکار حافظه، تقاضا در حوزه هوش مصنوعی و سرورهای متعارف قدرتمند گزارش شده، چرا که بسیاری از مراکز داده و کمپانی‌های فعال در حوزه تکنولوژی همچنان به سرمایه‌گذاری در این زمینه ادامه می‌دهند. در مقابل، به دلیل تعدیل موجودی از سوی برخی مشتریان، تقاضا در حوزه موبایل نسبتا ضعیف است. همچنین، به‌گفته سامسونگ، افزایش عرضه محصولات قدیمی در بازار چین، وضعیت عرضه و تقاضا را تا حدی تحت تأثیر خود قرار داده است.

داده‌های گزارش اخیر سامسونگ نشان می‌دهد این شرکت به‌شکل فعالی به تقاضا برای محصولات مرتبط با هوش مصنوعی و سرور پاسخ داده و در عین حال، به‌منظور بهبود سطح موجودی خود، موجودی را از محصولات قدیمی پاک‌سازی کرده است. از این رو، درآمد حاصل از فروش HBM، DDR5 و Server SSD در سه‌ماهه سوم نسبت به سه‌ماهه دوم رشد چشم‌گیری داشته است.

جائه‌جون کیم (Jaejune Kim)، معاون اجرایی سامسونگ، با اشاره به تراشه‌های پیشرفته حافظه (که در ساخت چیپ‌ست‌های هوش مصنوعی به‌کار می‌روند) می‌گوید: «با وجود تأخیر در تجاری‌سازی فروش HBM3E (که قبل‌تر نسبت به آن هشدار داده بودیم)، در فرآیند کیفیت‌سنجی این محصول با یکی از مشتری‌های بزرگ به پیشرفت چشمگیری رسیده‌ایم. در نتیجه، بهبود فروش HBM3E را در سه‌ماهه پایانی انتظار داشته و قصد داریم این فروش را به چندین مشتری گسترش دهیم.»

سامسونگ نام این مشتری را فاش نکرده، اما تحلیلگران بر این باورند که این تست‌های کیفیت‌سنجی توسط کمپانی Nvidia انجام شده که 80 درصد از بازار جهانی چیپ‌ست‌های AI را کنترل می‌کند. به گفته برخی منابع، تراشه‌های HBM3E تست‌های Nvidia را با موفقیت پشت سر گذاشته و مجوز استفاده در پروسسورهای این کمپانی را کسب کرده‌اند.

پنل‌های نمایشگر (SDC)

بسیاری از اسمارت‌فون‌ها و تلویزیون‌هایی که در سرتاسر دنیا به‌تولید می‌رسند، از نمایشگرهای سامسونگ استفاده می‌کنند. درآمد و سود عملیاتی بخش پنل‌های نمایشگر سامسونگ در فصل اخیر به‌ترتیب 8 تریلیون وان و 1.51 تریلیون وان کره اعلام شده است که هر دو نسبت به سال گذشته با درآمد 8.22 و سود عملیاتی 1.94 تریلیون وانی با کاهش روبرو شده‌اند. در بخش نمایشگرهای موبایل، به‌لطف عرضه محصولات پرچمدار از سوی برندهای صاحب‌نام، فروش و سود نسبت به فصل دوم افزایش داشته است. در بخش پنل‌های بزرگ‌تر – که عمدتا در تلویزیون‌ها به کار می‌رود – سود عملیاتی ضعیفی گزارش شده، اما به لطف تقاضای پایدار برای تلویزیون و مانیتور، حجم فروش نسبت به فصل قبل بیشتر شده است.

با توجه به توسعه تکنولوژی‌های نوآورانه OLED که برای دیوایس‌های هوش مصنوعی بهینه‌سازی شده‌اند، انتظار می‌رود کسب‌وکار پنل‌های نمایشگر سامسونگ بتواند جایگاه برتر خود را در بازار اسمارت‌فون‌های تاشو و رده‌بالا حفظ کند. در بخش پنل‌های بزرگ نیز سامسونگ با استفاده حداکثری از ظرفیت پنل‌های QD-OLED، قصد دارد موقعیت خود را در بازار تلویزیون‌های پیشرفته مستحکم‌تر کند.

نمایشگرهای بصری و لوازم خانگی دیجیتال (VD/DA)

14.14 تریلیون وان کره رقم درآمد سامسونگ از بخش نمایشگرهای بصری و لوازم خانگی دیجیتال طی فصل اخیر است. البته از این رقم نسبتا بزرگ، تنها 0.53 تریلیون وان سود عملیاتی محسوب می‌شود. با این اوصاف، VD/DA کم‌سودترین کسب‌وکار سامسونگ تلقی می‌شود اما درآمد و سود عملیاتی آن به‌ترتیب با 3 و 39 درصد افزایش سالیانه روبرو شده‌اند. سامسونگ با اولویت دادن به فروش محصولات استراتژیک (از قبیل Neo QLEDها، اولدها و تلویزیون‌های بزرگ)، موفق شد سودآوری بخش نمایشگرهای بصری را هم نسبت به فصل پیش و هم نسبت به سال قبل بهبود ببخشد.

با توجه به نوسانات فصلی پایان سال، انتظار می‌رود تقاضا در بازار جهانی تلویزیون طی سه‌ماه چهارم بهبود یابد. در این میان، سامسونگ با به‌کارگیری هوش مصنوعی به دنبال آن است که ویژگی‌های کلیدی تلویزیون – مثل کیفیت صدا و تصویر – را ارتقاء داده و در آن واحد، تجربه کاربری با اکوسیستم SmartThings را بهبود ببخشد.

منبع : Samsung


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا