معرفی Light Phone III – ساده، بادوام و کاربردی با دوربین 50 مگاپیکسلی و نمایشگر اولد سیاه و سفید

نمایش خبر

تاریخ : 1403/3/26        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : گوشی موبایل Mobile Phone
واحد خبر mobile.ir : سازندگان گوشی‌های هوشمند مدام در تلاشند تا با به رخ کشیدن توانایی‌های پیشرفته محصولات‌شان، شما را برای خرید آنها قانع کنند. اما در این میان کمپانی Light رویکرد کاملا متضادی را در پیش گرفته و قصد دارد با اطمینان دادن به مشتری از اینکه گوشی‌هایش حداقل امکانات را دارند، آنها را به خرید ترغیب کند! پس از عرضه Light Phone I و Light Phone II – که حدود 6 سال از ورود آخرین آن‌ها به بازار می‌گذرد – کمپانی آمریکایی Light روز سه‌شنبه 11 ژوئن 2024 (22 خرداد 1403) از جدیدترین گوشی خود با نام Light Phone III پرده برداشت. این محصول نیز مثل دو نمونه قبلی یک گوشی مینی‌مالیستی بوده، اما نسبت به نسل قبلی پیشرفت چشمگیری داشته است.

کمپانی Light در حقیقت استارت‌آپی بود که در سپتامبر 2014 توسط کای‌وی تانگ (Kaiwei Tang) و جو هولی‌یر (Joe Hollier) پایه‌گذاری شد. هدف از تأسیس این استارت‌آپ طراحی و تولید گوشی‌های ساده‌ای بود تا افراد معتاد به اسمارت‌فون و کاربرانی که تمایل دارند دوره سم‌زدایی دیجیتال را بگذرانند، بتوانند با استفاده از این گوشی‌ها حداقل نیاز خود از یک تلفن همراه را برطرف کنند. گفتنی‌ست تاکنون چیزی حدود 100 هزار دستگاه Light Phone I و Light Phone II وارد بازار شده که دو سوم از مجموع این فروش به Light Phone II مربوط می‌شود.

در ادامه شرح کاملی از مشخصات و امکانات Light Phone III را ملاحظه می‌کنید.

گوشی مینی‌مالیستی Light Phone III از لحاظ اندازه تقریبا هم‌عرض اسمارت‌فون‌های امروزی طراحی شده، اما طول آن به مراتب کمتر است. می‌توان گفت این دیوایس در ابعاد گوشی‌های بلک‌بری تولید شده است. به عبارت دقیق‌تر، Light Phone III در اندازه‌های 12×71.5×106 میلی‌متر طراحی شده و 124 گرم وزن دارد. به این ترتیب، این گوشی ضخامت زیادی داشته اما بسیار سبک است. این محصول جدید فریم‌ فلزی داشته ولی قاب باتری و همچنین توری مشبک اسپیکرهای آن از پلاستیک SORPLAS تشکیل شده است؛ پلاستیکی محصول شرکت سونی که از مواد بازیافتی ساخته می‌شود.

یکی از مهم‌ترین اولویت‌های شرکت سازنده در طراحی Light Phone III، دوام و استحکام گوشی بوده است. این شرکت با انتقاد از رویکرد سازندگان اسمارت‌فون که با القای قدیمی شدن گوشی هوشمند پس از دو یا سه سال، مشتری را به خرید مدل‌های جدیدتر خود سوق می‌دهند، مدعی شده که Light Phone III به لطف بدنه محکم و قابلیت تعویض باتری، نمایشگر و پورت USB-C، می‌تواند تا 10 سال دوام داشته باشد. درجه حفاظت IP54 برای مقاومت نسبی در برابر آب و گرد و خاک نیز دلیل دیگری بر بادوام بودن این محصول به شمار می‌رود.

بر خلاف نمایشگر جوهر الکترونیک در مدل قبلی، در ساخت Light Phone III از یک نمایشگر AMOLED به قطر 3.92 اینچ و رزولوشن 1080×1240 پیکسل استفاده شده است. این نمایشگر سیاه و سفید بوده و نرخ تازه‌سازی آن 60 هرتز اعلام شده است. به گفته تانگ، پایین بودن نرخ تازه‌سازی در نمایشگر جوهر الکترونیک مدل قبلی عامل نارضایتی حدود نیمی از کاربران و مهم‌ترین دلیل آنها برای کنار گذاشتن Light Phone II بود.

ابعاد مناسب نمایشگر Light Phone III، آن را به گزینه‌ای مناسب برای نوشتن پیام تبدیل می‌کند. مزیت دیگر این نمایشگر آن است که بر خلاف اکثر صفحه نمایش‌های براق در اسمارت‌فون‌ها، پنل این گوشی به شکل مات طراحی شده و لذا بازتاب نور از سطح آن به حداقل می‌رسد. یکی از امکانات جالب Light Phone III که در هیچ گوشی دیگری یافت نمی‌شود، وجود یک دکمه چرخنده در قسمت بالا سمت چپ (روی لبه گوشی) است که با چرخاندن آن می‌توان میزان روشنایی نمایشگر را کم و زیاد کرد. فشار دادن این دکمه نیز چراغ قوه گوشی را روشن می‌کند.

در ساخت Light Phone III از چیپ‌ست SM 4450 (محصول کوالکام) استفاده شده است. 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی نیز برای این محصول پیش‌بینی شده که در قیاس با حافظه مدل قبلی (1 گیگابایت رم و 8 گیگابایت حافظه داخلی) پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای داشته است.

نبود دوربین در Light Phone II یکی از معایب آشکار این گوشی بود و لذا شرکت سازنده تصمیم گرفت این عیب را در Light Phone III اصلاح کند. از این رو یک دوربین 50 مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی در جلوی این گوشی کار گذاشته شده‌اند. در این دوربین خبری از زوم نبوده و عکس گرفتن – مثل دوربین‌های قدیمی – با فشار دکمه فیزیکی شاتر انجام می‌شود. نکته جالب در آنجاست که با فشار این دکمه تا نصف، فوکوس صورت گرفته و با فشار کامل دکمه، عکس گرفته می‌شود. لازم به ذکر است با توجه به ماهیت مینی‌مالیستی Light Phone III، ویرایش یا به اشتراک گذاشتن عکس‌ها امکان‌پذیر نبوده و فقط می‌توانید عکس‌های گرفته شده را در گوشی ذخیره کنید. (البته برای ویرایش یا به اشتراک‌گذاری، می‌توان عکس‌ها را به دیوایس دیگری انتقال داد)

باتری Light Phone III ظرفیتی برابر با 1,800 میلی‌آمپر ساعت دارد که تقریبا دو برابر ظرفیت باتری مدل قبلی‌ست. شاید تنها امتیاز این باتری، قابل تعویض بودن آن باشد. البته، چنان‌چه خود شخص نخواهد یا نتواند این کار را انجام دهد، با ارسال گوشی به شرکت و پرداخت هزینه‌ای کمتر از 50 دلار، می‌توان باتری گوشی را تعویض کرد. حسگر اثر انگشت گوشی مثل بیشتر اسمارت‌فون‌های امروزی روی دکمه پاور تعبیه شده است. از دیگر مشخصات سخت‌افزاری گوشی می‌توان به دو اسپیکر استریو و دو میکروفن مجهز به حذف نویز اشاره کرد.

سیستم‌عامل ساده‌ای به نام LightOS بخش نرم‌افزاری گوشی را تشکیل می‌دهد. نمی‌توان از این سیستم‌عامل انتظارات زیادی را داشت زیرا در کنار تماس و پیام، تنها کارکردهای LightOS عبارتند از زنگ هشدار، ماشین حساب، تقویم، مسیریابی، هات‌اسپات، پخش موزیک، یادداشت‌های نوشتاری و صوتی، پادکست و تایمر. البته، به گفته شرکت سازنده قرار است در آپدیت‌های بعدی، ابزارهای جدیدی به این لیست اضافه شود. ناگفته نماند، در حال حاضر رابط کاربری این گوشی فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی می‌کند، ولی کی‌بورد گوشی کاراکترهای برخی زبان‌های دیگر را نیز داراست. (برای نمونه، کاراکترهایی مثل à,á,â وä در این کی‌بورد پشتیبانی می‌شوند)

گوشی Light Phone III دو سیم‌کارت (یک سیم‌کارت نانو و یک سیم‌کارت الکترونیکی) پذیرفته و از ارتباطات نسل پنجم پشتیبانی می‌کند. بلوتوث 5.0، پورت USB-C، موقعیت‌یابی ماهواره‌ای و NFC سایر گزینه‌های ارتباطی این محصول را تشکیل می‌دهند.

گوشی Light Phone III ظاهرا فقط در رنگ مشکی به تولید می‌رسد. هم‌اکنون ثبت پیش‌سفارش با پرداخت 399 دلار امکان‌پذیر بوده و قیمت نهایی این محصول 799 دلار اعلام شده است. با این حساب، قیمت این گوشی نسبت به مدل قبلی (با قیمت 299 دلار) جهش فوق‌العاده‌ای داشته و علی‌رغم اینکه امکانات ابتدایی دارد، در حد و اندازه یک پرچمدار قیمت‌گذاری شده است.

سال‌هاست که تولید گوشی‌های مینی‌مالیستی با یک چالش اساسی همراه بود است: چه طور می‌توان در امکانات این گوشی‌ها به یک تعادل دست یافت؟ به عبارت دیگر، چگونه می‌توان تلفن همراهی ساخت که صرفا تمام آنچه مردم نیاز دارند را انجام داده و کار دیگری از آن برنیاید؟ این امر دست‌نیافتنی‌ست زیرا نیاز انسان‌ها با یکدیگر متفاوت است.

شرکت Light سال‌های زیادی برای حل این چالش تلاش کرده است. بد نیست بدانید، علاوه بر ابزارهای یادشده – از قبیل تقویم، پادکست، موزیک، مسیریابی و ... – شرکت در تلاش است تا موارد کاربردی دیگری را نیز به گوشی‌های خود اضافه کند، از جمله یکپارچه شدن با اسپاتیفای، امکان تاکسی گرفتن با Uber یا Lyft، انجام پرداخت و ارسال یادداشت‌های صوتی. جالب است بدانید، پیدا کردن راهی جهت به کارگیری ChatGPT و سایر ابزارهای هوش مصنوعی نیز از ذهن متخصصین Light دور نبوده است. البته نباید فراموش کنیم که اضافه کردن امکانات زیاد به این گوشی‌ها، ممکن است با هدف اصلی شرکت – مبنی بر مینی‌مالیستی بودن این دیوایس‌ها – در تعارض باشد.

منبع : Light


تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا