رویترز: سرمایهگذاری 11 میلیارد دلاری کاخ سفید برای تحقیق و توسعه در زمینه نیمهرساناها
نمایش خبر
تاریخ : 1402/11/26 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | نیمه هادی Semiconductor ، آمریکا USA |


سرمایهگذاری عظیم دولت ایالات متحده حاصل نگرش قانونگذاران این کشور به اهمیت تولید داخلی محصولات نیمهرسانا و تاثیر آن بر امنیت ملی و ثبات اقتصادی حاصل است. مطابق گزارش رویترز، حدود 39 میلیارد دلار از این مبلغ صرف ارائه یارانه برای تولید نیمهرسانا و 11 میلیارد دلار در زمینه تحقیق و توسعه هزینه خواهد شد.
بر این اساس قرار است نهادی با نام مرکز ملی فناوری نیمهرسانا یا NSTC (کوتاهشده National Semiconductor Technology Center) تأسیس شود و با تکیه بر سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری، محوریت برنامه تحقیق و توسعه را در دست گیرد. این مرکز که در قالب ترکیبی از مشارکت عمومی و خصوصی عمل میکند، فعالیتهای تحقیقاتی و ساخت نمونههای محصولات نیمهرسانا را هدایت خواهد کرد. امری که با مشارکت مجموعهای از همکاریها میان دولت، صنعت، دانشگاه و سرمایهگذاران صورت خواهد گرفت.
در همین راستا، جنیفر گرنهولم (Jennifer Granholm)، وزیر انرژی آمریکا، نیز بر اهمیت استراتژیک تحقیق و توسعه در افزایش رقابتپذیری و انعطافپذیری ملی تاکید کرده است. رویکرد مرکز ملی فناوری نیمهرسانا چند وجهی است و اقداماتی از جمله ایجاد یک صندوق سرمایهگذاری برای حمایت از شرکتهای نوظهور در حوزه نیمهرسانا و کمک به رشد آنها در کنار تسهیل تجاریسازی فناوریهای تازه را در بر میگیرد.
استراتژی دولت آمریکا در زمینه نیمهرسانا، حفاظت از مشاغل آمریکایی، جلوگیری از برونسپاری و تقویت قابلیتهای تولیدی این کشور است. بر این اساس برنامه تولید نیمهرسانا میکوشد با ارائه یارانه برای تولید تراشه و سرمایهگذاری در زنجیره تأمین، راهاندازی کارخانهها و افزایش ظرفیت تولید این محصولات را تسهیل کند.

از میان اهداف کلیدی این برنامه میتوان به مواردی همچون شتاببخشی به تولید فناوری نیمهرسانای پیشرفته در ایالات متحده و سادهسازی مسیر میان طراحی تا تجاریسازی و پرورش نیروی کار ماهر، از تکنسین تا مهندس، اشاره کرد. مهمترین عامل موفقیت این طرح نیز همکاری ذینفعان، از طراحان تراشه گرفته تا اتحادیههای کارگری، خواهد بود.
در واقع پس از اختلالات ایجادشده در زنجیره تأمین که در پی بحران همهگیری کرونا و به تبع آن قرنطینه روی داد، نگرانیها درباره وابستگی آمریکا به منابع خارجی، به ویژه در تایوان، سبب واکنش قانونگذاران و تصویب قانون تراشه و علم شد. حال با این سرمایهگذاریهای گسترده و تلاش همهجانبه، ایالات متحده آماده است تا بار دیگر موقعیت خود را در خط مقدم نوآوری در صنعت نیمهرسانا تحکیم کند.
-
معرفی موتورولا Edge 60 Fusion با بدنه IP69، ترکیب رنگ PANTONE و باتری 5,200 یا 5,500mAh
-
معرفی گلکسی Tab S10 FE و +Tab S10 FE با پنلهای 10.9 و 13.1 اینچی و چیپ Exynos 1580
-
معرفی چیپست Snapdragon 8s Gen 4 چهار نانومتری جدید کوالکام با چهار کلاستر Cortex-X4 و A720
-
معرفی میانردههای +vivo Y300 Pro با باتری 7,300mAh و Y300t با باتری 6,500mAh
-
معرفی Redmi 13X ارزانقیمت شیائومی با صفحهنمایش 90 هرتزی، دوربین 108MP و پردازنده Helio G91
-
معرفی Realme 14 5G با Snapdragon 6 Gen 4، بدنه IP69 و باتری 6,000mAh
-
معرفی پایینرده ارزانقیمت vivo Y39 5G با پردازنده 4 نانومتری و باتری 6,500mAh