معرفی M2 Pro و M2 Max – جدیدترین تراشههای اپل
نمایش خبر
تاریخ : 1401/10/29 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | سیستم روی تراشه SoC (System on a Chip) ، اپل ام 2 پرو Apple M2 Pro ، اپل ام 2 مکس Apple M2 Max ، اپل Apple |
M2 Pro
چیپست جدید M2 Pro با لیتوگرافی 5 نانومتری نسل دوم ساخته شده و از 40 میلیارد ترانزیستور تشکیل شده است. به این ترتیب، تعداد ترانزیستورهای این تراشه 20 درصد بیشتر از M1 Pro و دو برابر M2 است. پهنای باند حافظه در M2 Pro معادل 200 گیگابایت بر ثانیه عنوان شده (2 برابر پهنای باند M2) و از 32 گیگابایت حافظه یکپارچه با تأخیر پایین پشتیبانی میکند. CPU این تراشه مشتمل بر 10 یا 12 هسته است: 6 یا 8 هسته پرقدرت و 4 هسته نسبتا ضعیفتر. به این ترتیب، شاهد عملکرد چندرشتهایِ CPU هستیم که به گفته اپل، نسبت به CPU ده هستهای در M1 Pro تا 20 درصد سریعتر خواهد بود.
اپل مدعی شده در دیوایسهایی که به M2 Pro مجهز باشند، اپلیکیشنهایی مثل ادوبی فوتوشاپ میتوانند کارهای سنگین را با سرعت هرچه بیشتر اجرا کنند. همچنین، طبق ادعای اپل، کامپایل کد یا code compiling در محیط Xcode در دیوایسهای مجهز به این تراشه (در مقایسه با سریعترین مکبوک پروی مجهز به تراشههای اینتل) تا 2.5 برابر سریعتر خواهد بود.
واحد پردازش گرافیکی یا GPU در تراشه M2 Pro تا 19 هسته قابل پیکربندی بوده (3 هسته بیشتر از GPU موجود در M1 Pro) و شامل کش L2 بزرگتری است. از این رو، سرعت پردازش گرافیکی در این تراشه تا 30 درصد نسبت به M1 Pro بیشتر شده و در نتیجه عملکرد M2 Pro در پردازش تصاویر بیشتر شده و میتواند کیفیت گیمینگ را بهگفته اپل در حد کنسولهای بازی بالا ببرد. در ادامه، نمودارهای ارائه شده از سوی اپل را در این زمینه مشاهده میکنید.
M2 Max
همان طور که از نامگذاری مشخص است، M2 Max قویتر از M2 Pro بوده و اپل آن را قدرتمندترین و پربازدهترین تراشه برای یک لپتاپ حرفهای میداند. چیپست M2 Max نیز (مانند M2 Pro) با لیتوگرافی 5 نانومتری نسل دوم ساخته شده، اما تعداد ترانزیستورهای آن به 67 میلیارد میرسد (10 میلیارد بیشتر از M1 Max و 3 برابر تعداد ترانزیستورهای M2). پهنای باند حافظه در M2 Max برابر با 400 گیگابایت بر ثانیه اعلام شده که دو برابر M2 Pro و چهار برابر M2 است. لازم به ذکر است، M2 Max از 96 گیگابایت حافظه یکپارچه پشتیبانی میکند. طبق ادعای اپل، به لطف این قابلیت، فایلهای بزرگ بلافاصله باز شده و کاربر در هنگام کار با چندین اپلیکیشن حرفهای به شکل همزمان، به مشکل برنخواهد خورد.
ساختار CPU در این تراشه (مثل M2 Pro) دارای 12 هسته پردازشی است، اما GPU آن – با حداکثر 38 هسته – قدرتمندتر بوده و از کش L2 بزرگتری بهره میبرد. سرعت پردازش گرافیکی این GPU نیز تا 30 درصد سریعتر از M1 Max عنوان شده است. اپل مدعی شده که مکبوک پروی جدید مجهز به M2 Max میتواند از پس پروژههای گرافیکی سنگینی برآید که سیستمهای رقیب حتی قادر به اجرای آنها هم نیستند. به گفته اپل، این مکبوک پروی جدید (چه در هنگام اتصال مستقیم به برق و چه در هنگام کار با باتری) میتواند انواع و اقسام تسکهای سنگین را انجام دهد؛ از اعمال افکتهای تصویری گرفته تا شکلدهی مدلهای یادگیری ماشینی و به هم دوختن تصاویر گیگاپیکسلی.
در ادامه به برخی دیگر از مشخصات و قابلیتهای تراشههای M2 Pro و M2 Max میپردازیم:
• در ساخت هر دو چیپست M2 Pro و M2 Max از نسل جدید موتور عصبی 16 هستهای اپل استفاده شده که میتواند در هر ثانیه 15.8 تریلیون عملیات انجام دهد (تا 40 درصد سریعتر از نسل قبلی)
• تراشه M2 Pro دارای یک موتور رسانه قدرتمند و پربازده است. این موتور با برخورداری از شتابدهنده سختافزاری H.264، کدک HEVC و رمزگذاری و رمزگشایی ویدئوییِ ProRes، امکان پخش استریمهای چندگانه ProRes با وضوح 4K و 8K را (با حداقل مصرف) فراهم میکند. لازم به ذکر است، در M2 Max دو موتور رمزگذاری ویدئویی و دو موتور ProRes به کار گرفته شده و متعاقبا سرعت رمزگذاری ویدئویی در این تراشه 2 برابر M2 Pro خواهد بود.
• به گفته شرکت سازنده، در ساخت هر دو تراشه از جدیدترین پردازنده سیگنال تصویری اپل استفاده شده است. این پردازنده کاهش نویز را به شکل بهتری انجام داده و در کنار موتور عصبی، با استفاده از ویدئوی محاسباتی میتواند کیفیت تصاویر برداشتی با دوربین را ارتقا دهد.
• در هر دو تراشه، شاهد حضور نسل جدید مکانیسم امنیتی اپل موسوم به Secure Enclave هستیم.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها