آشنایی با قابلیت Crash Detection یا تشخیص تصادف در آیفونهای سری 14 و اپل واچ سری 8 و اولترا
نمایش خبر
تاریخ : 1401/6/22 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | Apple Watch Series 8 Aluminum ، Apple Watch Ultra ، Apple iPhone 14 ، Apple iPhone 14 Plus ، Apple iPhone 14 Pro ، Apple iPhone 14 Pro Max ، اپل Apple |
در صورت وقوع تصادف خودرویی، آیفون 14، اپل واچ اولترا یا اپل واچ سری 8 شما گزینه استفاده از Emergency SOS را ارائه میکند. با فعال شدن این گزینه، دیوایسهای شما مخاطبین ضروری و سرویسهای اضطراری را با خبر کرده و موقعیت مکانی شما را در اختیار آنها قرار میدهد. به گفته اپل، قابلیت Crash Detection تنها زمانی اجرا میشود که شما در حال رانندگی باشید و به منظور رعایت ملاحظات امنیتی، دادهها فقط در هنگام وقوع تصادف (تماما روی دیوایس شما) پردازش میشوند.
اپل در ساختار آیفونهای سری 14 و اپل واچ سری 8 و اولترا از دو سنسور حرکتی جدید استفاده کرده است: یک ژیروسکوپ با دامنه دینامیکی بالا و یک شتابسنج با نیروی g بالا. طبق ادعای اپل، این دو سنسور در کنار هم میتوانند با شناسایی نیرویی به شتاب 256g، ضربه ناشی از تصادف خودرویی را تشخیص دهند. از قرار معلوم، نمونهبرداری حرکت توسط این سنسورها تا 4 برابر سریعتر از سنسورهای نسل قبلی آنها بوده است. البته، به غیر از سنسورهای یاد شده، اجزای دیگری نیز در این میان دخیلند. به عنوان مثال، فشارسنج یا بارومتر موجود در آیفون و اپل واچ جدید تلاش میکند تا تغییرات فشار اتمسفری ناشی از باز شدن ایربگ را تشخیص دهد. میکروفن موجود در دیوایسها نیز صداهای بلندی که در نتیجه تصادف خودرویی ایجاد میشود را تشخیص میدهد. علاوه بر این سنسورها، مؤلفه دیگری که توسط اپل برای این منظور به کار گرفته شده، الگوریتم پیشرفته «ادغام سنسور» است که دقت تشخیص تصادف را بالا میبرد.
اپل مدت مدیدی در آزمایشگاههای مدرن، مشغول مطالعه ضربات وارده به خودرو بوده و در این مدت روی چهار نوع تصادف خودرویی شدید کار کرده است: برخورد شاخ به شاخ، تصادف از پشت، تصادف از پهلو و همچنین واژگونی. در هر یک از تستهای انجامشده، اپل دادههای موردنیاز را از ژیروسکوپ و شتابسنج – و همچنین سنسورهای دیگری مثل فشارسنج، میکروفن و GPS – جمعآوری کرده و سپس با کمک یادگیری ماشینی همه این سیگنالها را در قالب یک الگوریتم تلفیق کرده است. طبق ادعای اپل، این الگوریتم طی بیش از یک میلیون ساعت آزمایش رانندگی و تصادف واقعی توسعه پیدا کرده است. حاصل کار، قابلیت Crash Detection خواهد بود که البته اپل امیدوار است هیچگاه مجبور به استفاده از آن نشوید.
قابلیت Crash Detection یا تشخیص تصادف، به طور پیشفرض روی دیوایسهای زیر فعال خواهد بود: آیفون 14، آیفون 14 پلاس، آیفون 14 پرو، آیفون 14 پرو مکس و همچنین اپل واچ سری 8 و اپل واچ اولترا. با توجه به اهمیت موضوع، این قابلیت حتی با وجود فعال بودن حالت صرفهجویی باتری در آیفون یا اپل واچ نیز در صورت نیاز اجرا خواهد شد.
- آغاز به کار کارخانه TSMC در آریزونا و ارائه نخستین تراشههای ساخت آمریکا از سوی اپل
- گزارش Canalys از بازار اسمارتفون چین در سال 2024 – ویوو و هواوی اپل را کنار زدند
- واکاوی استراتژی احتمالی Arm برای افزایش قیمتها و تولید مستقیم تراشه – چالشها و فرصتها
- معرفی تاشوی عمودی Nubia Flip2 – نخستین گوشی تاشوی سال 2025 با نمایشگر خارجی بزرگتر
- معرفی moto g (2025) و moto g power (2025) – میانردههای موتورولا با Dimensity 6300 و دوربین 50MP
- گزارش کانترپوینت از رشد 4 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه چهارم 2024 پس از دو سال افت متوالی
- بررسی سامسونگ Galaxy Ring - پیشنمایشی از یک جادو، انتظار برای آینده