معرفی iQOO 9 و iQOO 9 Pro – پرچمداران ویوو با Snapdragon 8 Gen 1 و نسخه BMW M

نمایش خبر

تاریخ : 1400/10/16        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، اسنپ دراگون 8 جن 1 Snapdragon 8 Gen 1 ، نسل پنجم 5G ، پرچمدار Flagship ، Vivo iQOO 9 ، Vivo iQOO 9 Pro ، ویوو Vivo
واحد خبر mobile.ir : زیر مجموعه iQOO شرکت ویوو در روز چهارشنبه 5 ژانویه 2021 (15 دی 1400) از دو گوشی پرچمدار iQOO 9 و iQOO 9 Pro رونمایی کرده که هر دو از چیپ‌ست پرچمدار Snapdragon 8 Gen 1 برخوردار بوده و سنسور جدید ISOCELL GN5 سامسونگ نیز نقش دوربین اصلی را در آن‌ها بر عهده دارد. این دو گوشی شباهت‌های متعددی به یکدیگر دارند اما طبیعتا نسخه پرو در جایگاه بالاتری قرار گرفته و مواردی مثل فناوری LTPO نمایشگر، فوکوس خودکار دوربین اولتراواید، سنسور اثر انگشت اولتراسونیک و شارژ بی‌سیم باتری تنها در این مدل دیده می‌شود. هر دو مدل iQOO 9 و iQOO 9 Pro از یک نسخه ویژه به نام BMW M Motorsport نیز بهره می‌برند که رنگ سفید و سه خط رنگی آن را متمایز می‌کند.

با توجه به شباهت‌های متعدد iQOO 9 و iQOO 9 Pro، می‌توان ضمن معرفی همزمان آن‌ها، به تفاوت‌های این دو مدل سر جای خود اشاره کرد.

طراحی و شکل ظاهری

iQOO 9 و iQOO 9 Pro در طراحی، شباهت‌هایی را از نسل قبلی خود به ارث برده‌اند اما این شباهت از رنگ‌آمیزی، ظاهر فیبرکربن بخش پشتی و دوربین سلفی پانچی مرکزی چندان فراتر نرفته و با یک نگاه می‌توان خانواده iQOO 9 را به‌خصوص از محوطه بزرگ و سرتاسری لنزهای دوربین در بخش پشتی که تقریبا کل یک‌سوم بالایی این قسمت را به خود اختصاص داده‌اند، تشخیص داد. هر دوی این گوشی‌ها به‌جز رنگ خاکستری و نارنجی در مدل سفید BMW M Motorsport نیز ارائه می‌شوند و از این لحاظ تفاوتی با هم ندارند. جنس بخش پشتی گوشی ظاهرا شیشه‌ای‌ست و فریم پیرامونی نیز همانطور که از یک پرچمدار انتظار داریم ظاهرا جنسی فلزی دارد.

با توجه به یکسان بودن اندازه صفحه‌نمایش در این دو مدل انتظار ابعاد مشابهی را در آن‌ها داریم اما خمیده بودن صفحه‌نمایش در نسخه پرو و تخت بودن آن در iQOO 9 شرایط را به‌خصوص در زمینه عرض، متفاوت می‌کند. طول و عرض iQOO 9 به‌ترتیب برابر است با 164.5 و 76.7 میلی‌متر اما در iQOO 9 Pro همانطور که انتظار داشتیم با وجود ارتفاع مشابه 164.8 میلی‌متر، عرض گوشی کم‌تر شده و به 75.2 میلی‌متر رسیده است.

iQOO 9

iQOO 9 Pro

نسل جدید پرچمداران iQOO همچون مدل‌های پیشین خود همچنان گوشی‌های سنگینی به حساب می‌آیند و هر دو بالای 200 گرم وزن دارد. شرکت سازنده وزن نسخه معمولی این خانواده را در همه رنگ‌های آن، 206.1 گرم اعلام کرده اما iQOO 9 Pro در ترکیب رنگ BMW نزدیک به 204 گرم و در دو رنگ دیگر حوالی 210 گرم وزن دارد.

صفحه‌نمایش

هر دو گوشی iQOO 9 و iQOO 9 Pro از صفحه‌نمایش AMOLED E5 ساخت سامسونگ با اندازه 6.78 اینچ بهره می‌برند که کنتراستی برابر با 8,000,000:1 داشته و حداکثر روشنایی نقطه‌ای آن‌ها نیز 1500 نیت اعلام شده است. این موارد اما تنها شباهت‌های این دو پنل به یکدیگر بوده و تقریبا همه مشخصات دیگر آن ها با هم تفاوت دارد؛ اولین تفاوت را باید در تخت بودن صفحه‌نمایش در نسخه استاندارد و خمیده بودن آن در نسخه پرو جست‌وجو کرد که در نسل قبلی این خانواده نیز به همین صورت تکرار شده بود. نکته دیگر به وضوح این دو پنل ارتباط دارد که در مدل معمولی فول اچ‌دی پلاس یا 1080×2400 پیکسل بوده و مدل پرو به وضوح بالاتر 2K یا 1440×3200 پیکسل مجهز شده است. حداکثر تعداد رنگ‌های مورد پشتیبانی در این دو صفحه‌نمایش نیز متفاوت بوده و در حالی‌که iQOO 9 یک پنل عادی با پشتیبانی از 16 میلیون رنگ است، در iQOO 9 Pro با یک پنل 10 بیتی با پشتیبانی از نمایش بیش از 1 میلیارد رنگ روبرو می‌شویم.

iQOO 9 Pro در زمینه نرخ رفرش نیز نمونه کاملا برتری‌ست و در حالی‌که هر دو از سرعت به‌روزرسانی 120 هرتزی برخوردارند اما مدل پرو با تجهیز به فناوری LTPO امکان تغییر از 1 تا 120 هرتز را دارد و می‌تواند در مصرف باتری صرفه‌جویی بزرگی را صورت دهد. این قابلیت جایی در iQOO 9 عادی ندارد. حداکثر سرعت برداشت تاچ در نسخه پرو، 300 هرتز است و شرکت سازنده از آن‌چه سرعت برداشت تاچ لحظه‌ای یا Instant با نرخ 1,000 هرتز می‌نامد نیز برای این پنل سخن به میان آورده است.

سنسور اثر انگشت درون صفحه‌نمایش

در هر دو گوشی معرفی شده در این نوبت از حسگر اثر انگشت درون صفحه‌نمایش استفاده شده اما نوع این حسگرها با هم متفاوت بوده و ویوو در این‌جا نیز دست بالاتر را در اختیار نسخه پرو قرار داده است. سنسور اثر انگشت iQOO 9 ظاهرا از نوع عادی نوری یا اپتیکال است که در تمامی دیگر گوشی‌های میانی و اکثر پرچمداران هم‌رده نیز به کار گرفته می‌شود. در iQOO 9 Pro اما از یک سنسور اثر انگشت اولتراسونیک سه‌بعدی استفاده شده که سرعت بسیار بالاتری در حد 0.2 ثانیه داشته و مشکلی برای کارکرد با انگشت خیس نیز ندارد. فضای تشخیص این حسگر نیز بسیار گسترده‌تر و بزرگ‌تر از یک سنسور نوری عادی است.

دوربین‌های اصلی و سلفی

دوربین سلفی بالای صفحه‌نمایش هر دو گوشی یک 16 مگاپیکسلی معمولی با f/2.45 و بدون فوکوس خودکار است که برای تشخیص چهره نیز به‌کار می‌رود. در پشت دستگاه، دوربین اصلی یکسانی برای هر دو گوشی به‌کار گرفته شده که یک نمونه 50 مگاپیکسلی با سنسور ISOCELL GN5 سامسونگ با ابعاد 1/1.57 اینچ بوده و سلول‌های 1 میکرونی آن پس از ترکیب چهار پیکسل در یک پیکسل به ابعاد 2 میکرونی در وضوح 12 مگاپیکسل دست پیدا می‌کنند. این دوربین از دیافراگم لنز f/1.75 برخوردار بوده و از OIS یا لرزه‌گیر اپتیکال نیز برخوردار است. حداکثر وضوح برداشت ویدئو در این دوربین با وجود یکسان بودن همه مشخصات آن در هر دو گوشی، متفاوت بوده و در iQOO 9 برابر با 4K و در نسخه پرو برابر با 8K است.

از این‌جا به‌بعد با شرایط متفاوتی در دو گوشی روبرو می‌شویم که نگفته پیداست کفه ترازو کاملا به نفع نسخه پرو خواهد بود. دوربین دوم iQOO 9 یک نمونه 13 مگاپیکسلی اولتراواید (ظاهرا از نوع Sony IMX 663) بدون فوکوس خودکار و با f/2.2 است که میدان دیدی برابر با 120 درجه (108 درجه با تصحیح کناره‌ها) را ارائه می‌کند. دوربین سوم این مجموعه نیز یک 12 مگاپیکسلی تله‌فتو با f/1.98 است که از آن با عنوان دوربین پرتره یاد شده و فاصله کانونی 47 میلی‌متری آن تصویری معادل 2 برابر زوم اپتیکال را ارائه می‌کند. این دوربین نیز فاقد فوکوس خودکار یا OIS است.

در iQOO 9 Pro نیز دو دوربین دیگر یعنی یک دوربین اولتراواید و یک دوربین پرتره تله فتو در نظر گرفته شده اما شرایط این دوربین‌ها کاملا متفاوت است و پرچمدار بودن این مدل را به‌خوبی به‌نمایش می‌گذارند. دوربین اولتراواید نسخه پرو یک 50 مگاپیکسلی دیگر با f/2.27 است که لنز چشم ماهی مقابل آن می‌تواند میدان دید بسیار گسترده‌ای را معادل 150 درجه (120 درجه با تصحیح اعوجاج) به تصویر بکشد. این میدان دید بسیار وسیع، iQOO 9 Pro را در کنار Realme GT 2 Pro که چند روز پیش با قابلیت مشابهی معرفی شد قرار می‌دهد. این دوربین به فوکوس خودکار مجهز بوده و می‌توان از آن برای گرفتن عکس‌های از فاصله بسیار نزدیک (ماکرو) نیز بهره گرفت. در نهایت سومین و آخرین دوربین حاضر در این مجموعه یک نمونه 16 مگاپیکسلی تله‌فتو با f/2.23 است که به OIS و فوکوس خودکار مجهز بوده و فاصله کانونی 60 میلی‌متری لنز آن نیز تصویری معادل 2.5 برابر زوم اپتیکال ارائه می‌کند.

پردازنده و حافظه

هردو گوشی پرچمدار جدید ویوو از پروسسور 4 نانومتری Snapdragon 8 Gen 1 شرکت کوالکام بهره می‌برند و به لیست معدود گوشی‌های مجهز به این پلتفرم افزوده می‌شوند. در ساختار این چیپ‌ست از یک هسته 3 گیگاهرتزی Cortex-X2، سه هسته 2.5 گیگاهرتزی Cortex-A710 و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Corterx-A510 استفاده شده و پردازش گرافیکی آن نیز بر عهده Adreno 730 است. حافظه رم هر دو گوشی 8 یا 12 گیگابایت از نوعه LPDDR5 بوده و 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 دارند.

باتری و شارژر

ظرفیت باتری هر دو گوشی 4 هزار و 700 میلی آمپر ساعت است که از دو واحد مجزای 2,350mAh تشکیل شده‌اند. این ظرفیت با وجود آن‌که در نگاه اول برای مدلی با صفحه‌نمایش بزرزگ 6.78 اینچی نسبتا کم به‌نظر می‌رسد اما وجود پردازنده 4 نانومتری بسیار کم مصرف و فناوری LTPO در نسخه پرو احتمالا جای چندانی برای نگرانی در مورد دوام این باتری بر جای نمی‌گذارد. از این گذشته هر دو گوشی این رده با شاژر فوق سریع 120 واتی ارائه می‌شوند که تنها به 19 دقیقه زمان برای پر کردن باتری نیاز دارد. این شارژر که درون جعبه دستگاه ارائه شده از نوع مدرن و پیشرفته گالیوم نیتراید (موسوم به GaN) با وزن تنها 135 گرم است. این دو گوشی علاوه بر این شارژر از پروتکل‌های شارژ سریع USB PD 3.0 و PPS نیز پشتیبانی می‌کنند.

با این‌که داستان شارژ iQOO 9 در همین‌جا خاتمه پیدا می‌کند، نسخه پرو از این نیز فراتر رفته و علاوه بر شارژ سریع سیمی از شارژ بی‌سیم 50 واتی و شارژ بی‌سیم معکوس 10 واتی (برای شارژ کردن دیگر دیوایس‌ها با قرار دادن ‌آن‌ها روی بخش پشتی دستگاه) نیز پشتیبانی می‌کند. نگته پیداست که شارژرر بی‌سیم این مدل را باید به‌صورت جداگانه تهیه کرد.

گزینه‌های ارتباطی

هر دوی این گوشی‌ها علاوه بر 5G، از وای‌فای 6 و بلوتوث 5.2 و NFC پشتیبانی کرده و برای مسیربابی نیز به ارتباط با ماهواره‌های GPS/GLONASS/Galileo/QZSS وابسته‌اند. از جک هدست در این مجموعه خبری نیست اما ظاهرا هر دو به اسپیکرهای استریو مجهز شده‌اند.

قیمت – زمان حضور در بازار

iQOO 9 و iQOO 9 Pro با سیستم‌عامل اندروید 12 و رابط کاربری OriginOS Ocean از 12 ژانویه (22 دی 1400) به بازار چین ارائه شده و هنوز در مورد امکان حضور و قیمت دستگاه در دیگر بازارها، خبری در دست نیست.

قیمت iQOO 9 در نسخه‌های مختلف به شرح زیر است:

نسخه 8GB/256GB با قیمت 3,999 یوان (با نرخ فعلی تبدیل ارز نزدیک به 627 دلار)

نسخه 12GB/256GB با قیمت 4,399 یوان (690 دلار)

نسخه 12GB/512GB با قیمت 4,799 یوان (752 دلار)

iQOO 9 Pro نیز با قیمت‌های زیر در بازار چین ارائه می‌شود:

نسخه 8GB/256GB با قیمت 4,999 یوان (784 دلار)

نسخه 12GB/256GB با قیمت 5,499 یوان (862 دلار)

نسخه 12GB/512GB با قیمت 5,999 یوان (941 دلار)

منبع : vivo


تبلیغات

تبلیغات

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا